12 tipuri de țesături pentru lenjeria de corp

Lenjeria de corp

Explorați diferitele tipări de țesături pentru lenjeria intimă și vedeți care dintre acestea sunt cele mai sănătoase. Purtarea tipului potrivit de lenjerie intimă vă va menține proaspătă și confortabilă toată ziua.

Când vine vorba de alegerea corectă a țesăturii pentru lenjeria intimă, nu este vorba doar de ceea ce arată bine sau de ceea ce este confortabil.

De asemenea, trebuie să luați în considerare și sănătatea dumneavoastră, deoarece anumite țesături reprezintă opțiuni mai sănătoase decât altele. Lenjeria intimă de zi cu zi trebuie să fie respirabilă și bună pentru sănătatea ta, deoarece o porți întreaga zi.

Țesăturile pentru lenjerie intimă pot include țesături naturale și țesături sintetice, deși țesăturile naturale sunt cea mai sănătoasă opțiune.

Cele mai sănătoase țesături pentru lenjeria de corp de zi cu zi sunt cele naturale, care asigură circulația aerului și previn reținerea umezelii și a căldurii. Printre acestea se numără bumbacul, mătasea, cânepa, inul, lâna merinos și vâscoza de bambus.

Țesăturile sintetice folosite pentru lenjerie intimă și lenjerie de corp includ nailon, spandex, poliester, plasă, satin și dantelă.

Purtăm lenjerie intimă din diverse motive, inclusiv pentru confort, igienă personală și pentru a oferi o barieră împotriva mediului extern. Să porți lenjeria intimă potrivită este o necesitate dacă vrei să rămâi proaspătă și confortabilă în timpul zilei și, prin urmare, este vital să știi ce tipuri de țesături să cauți atunci când îți cumperi lenjerie intimă nouă.

Să explorăm diferitele țesături care sunt folosite pentru lenjeria de corp.

Verifică preț Lenjerie intimă pentru bărbați și femei AICI!

Natural vs. țesături sintetice pentru lenjeria de corp

Țesăturile naturale sunt întotdeauna cea mai sănătoasă opțiune pentru lenjeria intimă pentru bărbați și femei. Deși aceste țesături tind să fie mai scumpe, merită banii și reprezintă cea mai sănătoasă opțiune. Aceste țesături sunt respirabile, nu rețin căldura și împiedică acumularea de umiditate.

Astfel, vă asigurați că vă simțiți confortabil și că aveți un risc scăzut de infecții.

Poți purta țesături sintetice dacă plănuiești să porți acea pereche de lenjerie intimă pentru o perioadă scurtă de timp, de exemplu, când faci exerciții fizice sau pentru o noapte .

Cu toate acestea, purtarea lenjeriei de corp sintetice toată ziua, în fiecare zi, vă poate afecta sănătatea pe termen lung. Țesăturile sintetice absorb transpirația și nu sunt respirabile, ceea ce creează un mediu care poate duce la iritații și infecții.

Țesături naturale populare folosite pentru lenjerie de corp

Bumbac

Bumbacul este o fibră vegetală care este alcătuită în principal dintr-un polimer numit celuloză. Bumbacul este una dintre cele mai bune țesături pentru lenjeria intimă purtată zilnic pentru perioade lungi de timp. Este moale și delicat cu pielea și, prin urmare, ajută la prevenirea iritațiilor pielii.

Bumbacul este o țesătură foarte respirabilă, care va împiedica acumularea excesivă de umiditate și căldură.

Verifică preț Lenjerie intimă din bumbac AICI!

Mătase

Mătasea este o țesătură netedă și lucioasă produsă de viermii de mătase, ceea ce o plasează la un preț ceva mai ridicat. Mătasea are proprietăți de evacuare a transpirației și a umidității și este, de asemenea, o țesătură incredibil de moale, care va oferi un confort optim.

Verifică preț Lenjerie intimă din mătase AICI!

Cânepă

Țesătura de cânepă este un material textil natural derivat din planta Cannabis sativa. Fibrele din tulpinile plantei sunt utilizate în principal pentru fabricarea țesăturii, deoarece aceste fibre sunt cunoscute ca fiind extrem de durabile și de rezistente.

Țesătura de cânepă are câteva proprietăți uimitoare care o fac să fie unul dintre cele mai bune tipuri de materiale care se folosesc pentru fabricarea lenjeriei de corp.

In

Țesătura de in este o țesătură durabilă derivată din planta de in. Cel mai bun in provine din țări precum Belgia, unde solul și clima sunt perfecte pentru cultivarea inului de înaltă calitate. Lenjeria este biodegradabilă și reciclabilă, ceea ce o face ecologică și durabilă.

Poate fi spălat cu ușurință în mașina de spălat fără să-și piardă forma sau rezistența și devine mai moale și mai confortabil cu cât este mai spălat și mai folosit.

Lână Merino

Lâna Merino provine de la oaia Merino, o rasă specială de oi care provine inițial din Spania și Maroc și care are caracteristici comune cu rasele de oi arabe și europene. Lâna Merino este foarte rezistentă și a devenit una dintre cele mai populare țesături din lume.

Vâscoză de bambus

Știm cu toții cum arată un copac de bambus, dar știați că îl puteți folosi pentru a face unele dintre cele mai confortabile și mai respirabile lenjerii de corp? Tulpinile de bambus sunt mărunțite până la obținerea unei paste și prelucrate ulterior prin utilizarea de filatoare mecanice care le țes în fire fine și subțiri de raion vâscoză.

Vâscoza de bambus nu este considerată în întregime naturală, dar nici nu este o țesătură complet sintetică. Se poate spune cu siguranță că viscoza de bambus se încadrează undeva între natural și sintetic.

Țesături sintetice populare pentru lenjerie de corp

Nylon

Nailonul este o țesătură sintetică derivată din petrol brut. Nailonul obținut din țiței este mai întâi un plastic, care apoi este supus unei prelucrări chimice suplimentare pentru a forma fibrele de nailon rezistente și elastice care funcționează atât de bine ca țesătură în îmbrăcăminte.

Spandex

Spandex este o fibră sintetică compusă din poliuretan. Este un tip de țesătură foarte elastică și poate rezista la o cantitate mare de uzură. Datorită elasticității sale incredibile, spandexul este o țesătură populară pentru lenjeria intimă care se potrivește cel mai bine celor care au un stil de viață activ, de exemplu, sportivilor.

Poliester

Poliesterul este o țesătură sintetică elastică și rezistentă. Este mai întâi un plastic PET și apoi este supus unui proces numit filare prin topire pentru a forma fibre de poliester care sunt folosite pentru a fabrica țesătura.

Plasă

Plasa este o țesătură sintetică fabricată din poliester și nailon țesute împreună pentru a forma o țesătură ușoară, asemănătoare unei plase, care funcționează bine pentru confecționarea de îmbrăcăminte sport și lenjerie de corp. Plasa este o țesătură flexibilă și respirabilă care menține purtătorul răcoros, uscat și confortabil.

Satin

Satinul este format din diferite fibre de filament, inclusiv poliester, mătase și nailon, care sunt țesute împreună pentru a crea o țesătură frumoasă, strălucitoare și netedă, care poate fi folosită pentru a confecționa lenjerie intimă și lenjerie de corp.

Satin nu este cel mai respirabil tip de țesătură și, prin urmare, este cel mai bine atunci când este purtat ca lenjerie pentru perioade scurte de timp și nu o zi întreagă.

Verifică preț Lenjerie intimă din satin AICI!

Dantelă

Dantela este o țesătură sintetică realizată din fire de in, bumbac și, uneori, mătase. Dantela este o țesătură delicată și transparentă care poate fi folosită pentru a confecționa lenjerie delicată și lenjerie intimă. Deși unor doamne le place să poarte dantelă în fiecare zi, aceasta are o textură ușor aspră și zgârie putând irita pielea sensibilă.

Lăsați volanele pentru ocazii speciale și optați pentru opțiuni mai confortabile, de exemplu, bumbac în timpul zilei.

Verifică preț Lenjerie intimă din dantelă AICI!

Cele mai bune țesături de lenjerie intimă pentru femei vs. bărbați

Există o mare diferență între lenjeria intimă pentru bărbați și cea pentru femei. Bărbații au nevoie de lenjerie intimă confortabilă, respirabilă, care să ofere susținere, în timp ce doamnele doresc, de obicei, lenjerie intimă care să fie bună pentru sănătatea lor și care să le facă să arate și să se simtă frumoase.

Din fericire, există atât de multe țesături disponibile pentru lenjeria intimă, iar fiecare dintre ele își îndeplinește scopul.

Cele mai bune țesături de lenjerie intimă pentru femei

Lenjeria intimă din bumbac vă va menține confortabil și uscat în timp ce vă desfășurați activitatea zilnică și va rămâne bine fixată la locul ei. Totuși, bumbacul s-ar putea să nu fie cea mai bună opțiune de lenjerie intimă atunci când faceți exerciții fizice.

Bumbac

Bumbacul nu este foarte elastic și nu va permite atât de multă libertate de mișcare dacă antrenamentul dvs. necesită multă mișcare.

Pentru uzura de zi cu zi, bumbacul este una dintre cele mai bune țesături, dar pentru antrenamente, ar putea fi necesar să luați în considerare o țesătură cu mai multă elasticitate și întindere și care să fie totuși respirabilă.

Verifică preț Lenjerie intimă din bumbac AICI!

Lenjerie de mătase

Lenjeria intimă de mătase este ideală atunci când veți călători pe distanțe lungi, datorită faptului că se usucă rapid. Le puteți spăla și le puteți da la uscat peste noapte, astfel încât să aveți o pereche de chiloți proaspeți și curați pentru a doua zi.

Mătasea este, de asemenea, o țesătură uimitoare, strălucitoare, perfectă pentru uzura de zi cu zi sau pentru realizarea unui set frumos de lenjerie de mătase de lux. Dacă aveți ceva bani de cheltuit pe lenjerie intimă de calitate, nu puteți da greș cu mătasea!

Verifică preț Lenjerie intimă din mătase AICI!

Lenjerie intimă din cânepă

Unele beneficii ale țesăturii de cânepă includ proprietăți antibacteriene și antimicrobiene, care vă asigură un miros proaspăt pentru perioade lungi de timp. Țesătura de cânepă este foarte respirabilă și reduce riscul de infecții cu candidoze, cauzate de acumularea de umiditate și căldură.

De asemenea, este foarte moale și confortabilă și devine și mai moale cu cât o spălați mai mult!

Țesătura de cânepă este un material incredibil de rezistent și nu-și va pierde forma, așa cum fac alte țesături în cazul unei utilizări prelungite. Nu trebuie să vă faceți griji cu privire la lenjeria intimă întinsă și șubredă dacă aveți o pereche de chiloți din cânepă!

De asemenea, cânepa păstrează foarte bine culoarea, așa că nici culoarea lenjeriei tale nu se va spăla și nu va deveni ternă.

Lenjerie intimă din in

Lenjeria de in seamănă destul de mult cu bumbacul, dar lenjeria tinde să fie mai grea și cu aproximativ 30% mai rezistentă decât bumbacul datorită fibrelor mai groase. Țesătura de in este foarte ușoară și respirabilă și reprezintă o opțiune excelentă pentru țesătura lenjeriei de corp.

Lenjeria de in absoarbe umezeala, dar nu vă va lăsa o senzație de umezeală și disconfort.

Această țesătură naturală are o textură foarte moale și nu vă va provoca iritații dacă vă mișcați mult în timpul zilei.

Lenjerie de corp din lână Merino

Deși lâna sună ca ceva ce ar trebui să fie rezervat doar pentru lunile de iarnă, nu este cazul când vine vorba de lenjeria ta de lână! Lenjeria intimă din lână Merino este o opțiune excelentă pentru zilele călduroase,  deoarece lâna nu reține umezeala așa cum o fac alte țesături pentru lenjerie intimă.

Lâna Merino are proprietăți de absorbție a umezelii și hipoalergenice, oferă izolație și are o textură moale și luxoasă. Este ușor de curățat și se usucă rapid, ceea ce o face o opțiune excelentă pentru atunci când sunteți pe drum.

Lâna Merino poate fi un pic mai scumpă decât, de exemplu, bumbacul sau inul, dar merită investiția!

Lenjerie intimă din vâscoză de bambus

Viscoza de bambus este incredibil de moale și are proprietăți hipoalergenice. Țesătura este excelentă în prevenirea acumulării de căldură și vă va menține o senzație de relaxare și prospețime.

Faptul că vâscoza de bambus nu este o țesătură complet naturală o avantajează. Unele țesături naturale au tendința de a absorbi umezeala și se usucă greu.

Cu toate acestea, viscoza de bambus face o treabă bună în ceea ce privește evacuarea umidității datorită micilor găuri din țesătură și se usucă atât de repede încât nici măcar nu veți observa că transpirați!

Țesătura este, de asemenea, rezistentă și durabilă și vă oferă spațiu pentru a vă mișca fără ca lenjeria intimă să vă incomodeze sau să se strângă.

Cele mai bune țesături de lenjerie de corp pentru bărbați

Lenjerie intimă Micro Modal

Țesătura Micro Modal este derivată din celuloză extrasă din lemn de fag. Celuloza este supusă la diverse procese până când este în cele din urmă țesută în țesătura Micro Modal moale și mătăsoasă.

Lenjeria intimă Micro Modal este una dintre cele mai confortabile țesături pentru lenjeria de corp pentru bărbați. Acolo unde doamnele au lenjerie intimă din mătase moale și luxoasă, bărbații au lenjerie intimă Micro Modal.

Aceasta are moliciunea mătăsii, dar este mult mai puțin alunecoasă, oferind astfel confort și susținerea necesară pentru activitățile tipice de zi cu zi.

Micro Modal este extrem de respirabil și absoarbe umezeala și are, de asemenea, proprietăți antibacteriene și hipoalergenice. Deși pare a fi cea mai confortabilă opțiune pentru lenjerie intimă, nu recomandăm acest tip de lenjerie intimă pentru atunci când faceți exerciții fizice.

Din cauza texturii sale moi, lenjeria Micro Modal nu vă va oferi suportul mai strâns de care aveți nevoie atunci când sunteți la sală sau faceți sport.

Lenjerie intimă din bumbac

Bumbacul va fi întotdeauna în fruntea listei celor mai bune țesături pentru lenjerie intimă. Bumbacul este în mod natural foarte moale, confortabil și respirabil. Este accesibil și întotdeauna ușor de găsit, fiind una dintre cele mai comune țesături folosite pentru a face îmbrăcăminte și lenjerie intimă.

Nu poți da niciodată greș cu lenjeria de bumbac. Este hipoalergenică și nu va freca și nu va provoca iritații la nivelul pielii.

Lenjeria intimă din bumbac vă va menține uscată și va preveni acumularea de căldură și umiditate, prevenind astfel și infecțiile cu drojdie sau bacteriene și ținând la distanță mirosul.

Bumbacul poate să nu fie cea mai bună opțiune atunci când faceți exerciții fizice, deoarece nu are elasticitatea și întinderea altor țesături, cum ar fi, de exemplu, spandexul.

Cu toate acestea, dacă aveți nevoie de o pereche de lenjerie intimă confortabilă și respirabilă pe care să o purtați într-o zi obișnuită de lucru, lenjeria intimă din bumbac este cea mai bună alegere!

Verifică preț Lenejerie intimă din bumbac AICI!

Lenjerie intimă din bambus

Vâscoza de bambus este o țesătură extrem de moale, care se simte chiar mai confortabilă decât bumbacul. Este mai ușoară și are o textură mătăsoasă, ceea ce garantează că va fi delicată cu pielea sensibilă. Țesătura din bambus are proprietăți de termoreglare care o fac o țesătură excelentă pentru orice vreme.

Acesta vă va asigura răcoarea în timpul verii și vă va oferi căldura de care aveți nevoie în timpul iernii.

În plus, bambusul este antibacterian, antifungic și hipoalergenic. Țesătura este, de asemenea, antistatică, asigurându-se că lenjeria intimă nu se va strânge sau se va lipi de corp.

Lenjeria intimă din bambus este cea mai bună pentru a fi purtată toată ziua, cu proprietăți de absorbție a umidității care o fac excelentă pentru zilele lungi de stat jos, atunci când lucrați sau călătoriți.

Verifică preț Lenejerie intimă – diverse materiale AICI!

Lenjerie de corp din poliester

Țesătura din poliester are jumătate din grosimea bumbacului și este o opțiune bună pentru atunci când purtați pantaloni sau blugi strâmți.

Este ușor și respirabil și are proprietăți de absorbție a umezelii care fac ca umiditatea să se evapore în loc să se absoarbă în țesătură sau să rămână pe piele. Prin urmare, previne mirosurile și scade riscul de infecții și iritații ale pielii.

Poliesterul este ideal pentru călătorii, deoarece este rezistent la cute și se usucă rapid atunci când îl spălați. Poliesterul fiind respirabil și durabil, este, de asemenea, o opțiune bună pentru atunci când faceți exerciții fizice.

Verifică preț Lenejerie intimă – diverse materiale AICI!

Lenjerie intimă din nylon

Lenjeria intimă din nylon este una dintre cele mai bune alegeri de material pentru exerciții fizice. Nailonul are microfibre care vă vor menține uscat, indiferent cât de mult transpirați în timpul antrenamentului. Este, de asemenea, o țesătură foarte rezistentă și durabilă, care nu își pierde ușor culoarea la spălare.

Nylonul este o țesătură bună pentru când faceți exerciții fizice, dar nu este una dintre cele mai respirabile opțiuni pentru uzura zilnică. Deoarece nailonul este o țesătură sintetică, are tendința de a reține umezeala și transpirația atunci când este purtat pentru perioade lungi de timp.

Deși are aceeași textură și moliciune ca și bumbacul, nu oferă aceleași beneficii pentru sănătate.

Verifică preț Lenejerie intimă din material sintetic AICI!

Concluzie

Există o mulțime de opțiuni de țesături frumoase și totuși respirabile pentru doamne, care promovează atât sănătatea, cât și stilul, într-o pereche de lenjerie intimă.

De asemenea, există o varietate de țesături disponibile care le vor oferi bărbaților suportul și confortul de care au nevoie. Să fii confortabil și să rămâi sănătos ar trebui să fie o prioritate de top atunci când alegi lenjeria intimă potrivită pentru orice ocazie.

Asigură-te că bifezi aceste două elemente data viitoare când îți vei cumpăra următoarea pereche de lenjerie intimă.

Verifică preț Lenjerie intimă pentru bărbați și femei AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Tipuri de ruj diferite

12 tipuri de ruj diferite

Rujul are o istorie plină de culoare care datează din perioada primelor civilizații, atunci când bărbații și femeile își colorau buzele atât în ​​scopuri estetice,

Citește mai mult »
Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care