16 tipuri de țesături din bumbac diferite

Tesaturi din bumbac

Există o varietate de țesături din bumbac, iar planta de bumbac datează din 3.000 î.Hr. Este o plantă foarte versatilă, care creează un material foarte important care este utilizat la producerea a sute de produse, inclusiv îmbrăcăminte, așternuturi și perdele.

Aproape toată lumea are cel puțin un articol de îmbrăcăminte în dulap care este confecționat din țesătură de bumbac, dar știați că există o gamă largă de tipuri diferite de țesături de bumbac pe piață astăzi?

Bumbacul este una dintre cele mai populare țesături utilizate în crearea de îmbrăcăminte și vă explicăm fiecare dintre diferitele tipuri de țesături de bumbac pentru a vă ajuta să decideți care versiune a acestei țesături foarte versatile este cea mai bună pentru a o purta și să vă simțiți confortabil în timp ce faceți sport.

Bumbacul există încă din anul 3.000 î.Hr. Pe atunci, era cultivat în Valea Râului din Pakistan înainte de a fi tors și țesut în pânză. În anul 800 d.Hr., comercianții arabi aduceau pânze de bumbac în Europa pentru a le vinde, iar în 1492, când Columb a descoperit America, a localizat plante de bumbac care creșteau în Insulele Bahamas.

Până în anii 1500, bumbacul era cultivat și vândut în întreaga lume, iar în ziua de astăzi, este folosit pentru a produce multe tipuri diferite de țesături din bumbac.

Am o mulțime de haine care sunt din bumbac sau alte versiuni care sunt enumerate mai jos, ce implică țesătura de bumbac în crearea lor. Bumbacul ține rece sau cald, în funcție de îmbrăcăminte, și moale la atingere, astfel încât este ușor de purtat și de îngrijit atunci când îl spălați și îl uscați.

Este folosit într-o varietate de articole de îmbrăcăminte și alte produse, inclusiv șorțuri, fețe de masă și lenjerie de pat. Toți cei pe care îi cunosc dețin o cantitate de articole vestimentare care sunt confecționate din țesătură de bumbac, împreună cu cearșafuri, fețe de pernă și cuverturi.

Mai jos este lista noastră cu principalele tipuri de țesături din bumbac.

Verifică preț Materiale textile din bumbac AICI!

Bumbac matlasat

Țesăturile din bumbac matlasat, de asemenea denumite și bumbac artizanal, bumbac patchwork sau bumbac imprimat, sunt țesături simple, din bumbac ușor până la mediu. Reprezintă o țesătură destul de strânsă și există o serie de țesături de bumbac matlasate disponibile, care sunt utilizate pentru a face topuri, tunici, șorțuri, pături, pilote, rochii și fuste.

Verifică preț Cuverturi din bumbac matlasat – diverse modele AICI!

Bumbac periat

Bumbacul periat este uneori denumit flanel sau flanelet. este o țesătură de bumbac cu greutate medie, care are fibre de suprafață care sunt periate pe o parte a materialului, ceea ce îi conferă un aspect foarte moale și cald.

Îl puteți achiziționa dintr-un material simplu sau din material imprimat sau cu dungi și este cel mai adesea folosit pentru cămăși casual, îmbrăcăminte pentru copii și căptușeli pentru așternut, paltoane  și jachete. Când vine vorba de o flanelă ușoară, este folosit de multe ori pentru a face cămăși de noapte și pijamale.

Verifică preț Materiale textile din bumbac AICI!

Bumbac Pima

Considerat un tip de țesătură de bumbac de ultimă generație, bumbacul pima are fibre mai lungi decât bumbacul obișnuit. Țesătura netedă, foarte moale la atingere, este creată din bumbac pima. Tinde să fie rezistent la șifonare și foarte durabil. Din acest tip de țesătură sunt create mai multe produse, inclusiv lenjerie de pat și lenjerie de corp.

Verifică preț Lenjerii de pat din bumbac Pima AICI!

Bumbac egiptean

Cunoscută ca țesătură de bumbac de cea mai înaltă calitate, bumbacul egiptean este folosit pentru a face o serie de produse, inclusiv lenjerie de pat mai densă, pe care mulți oameni le preferă față de alte tipuri de cearșafuri pe care să doarmă. Vă puteți aștepta să plătiți puțin mai mult la casa de marcat pentru orice produs din acest tip de țesătură.

Verifică preț Lenjerii de pat din bumbac egiptean AICI!

Bumbac Twill

Există multe țesături care sunt create dintr-o țesătură din twill de bumbac, inclusiv unele țesături de in, denim, chino și gabardină. Se folosește la fabricarea pantalonilor, jachetelor, fustelor și multe altele.

Se remarcă prin modelul său de țesătură care plasează linii diagonale în țesătură și este foarte robust și durabil. Twill-ul de bumbac este, de asemenea, folosit la crearea unor tipuri de țesături de tapițerie, deoarece este extrem de durabil.

Verifică preț Materiale textile din bumbac AICI!

Bumbac fin

Bumbacul fin este o țesătură ușoară, din bumbac,  simplă, care oferă o senzație clară și netedă. Poate fi destul de pur, dar este destul de puternic datorită țesăturii fine. Adesea folosit pentru bluze, haine pentru copii, fețe de masă și pături.

Verifică preț Lenjerii de pat din bumbac fin AICI!

Bumbac organic

Țesătura din bumbac organic este creată fără a fi adăugată fibre sintetice și, de obicei, nu conține substanțe chimice, inclusiv îngrășăminte și pesticide, atunci când bumbacul este cultivat de producătorii de bumbac.

Verifică preț Articole vestimentare din bumbac organic AICI!

Tricotul

Țesătura tricotată este realizată dintr-un singur fir care este buclat continuu pentru a crea un aspect împletit și mai multe fire sunt folosite pentru a realiza o țesătură, încrucișându-se una peste alta în unghi drept, pentru a crea granulația țesăturii.

Întinderea este un proces care poate fi folosit pentru a determina dacă o țesătură este țesută sau tricotată. Unele dintre produsele realizate din țesături tricotate create cu fire multiple sunt cămăși cu nasturi pentru bărbați și femei, blugi și pantaloni și chiar jachete de blugi.

Exemplele includ cămăși cu nasturi, pantaloni, blugi, jachete din denim. Țesătura tricotată  creată cu un singur fir include jambiere, tricouri, pulovere și câteva piese de lenjerie de corp.

Verifică preț Articole vestimentare din tricot AICI!

Bumbac Levant

Bumbacul Levant provine din semințele Levant ale plantei de bumbac Gossypium herbaceum, care sunt, de asemenea, folosite pentru furaje, ulei și hrană. Este considerat bumbacul din lumea veche și este folosit de mulți producători comerciali de bumbac în crearea de îmbrăcăminte și alte produse.

Verifică preț Materiale textile din bumbac AICI!

Țesătura din lână

Cu țesătura de lână ajungeți să obțineți cele mai bune variante din ambele tipuri de fibre: fibră de bumbac și fibre de lână. Aceasta înseamnă că primiți confortul bumbacului rezistent și rezistența fibrei de lână.

Acest tip de amestec de bumbac poate fi purtat pe tot parcursul anului indiferent de anotimp. Amestecurile de bumbac și lână sunt utilizate în mod normal în îmbrăcămintea de ultimă generație, inclusiv tweed, chenille, brocart și catifea.

Verifică preț Materiale textile din lână AICI!

Poplin

Poplinul, cunoscut și sub denumirea de pânză de bumbac, este o țesătură de bumbac cu țesătură simplă, de greutate medie, care este țesută strâns și ușor de lucrat atunci când coaseți. Este extrem de versatil și este folosit adesea pentru a produce bluze, rochii și cămăși. Poate fi un amestec de bumbac pur sau unul care include material din poliester.

Verifică preț Materiale textile din Poplin AICI!

Țesătura de in

Țesătura din amestec de in este foarte moale și de greutate ușoară până la medie. Conține adesea un amestec de 50% in și 50% bumbac.

Păstrează aspectul și senzația de in, dar este mai robust și nu se va sifona la fel de mult. Unele articole de îmbrăcăminte din in și bumbac pot produce ușoare mâncărimi pe piele. Unele produse create din țesătură de in cu bumbac includ fuste, cearșafuri, jachete și rochii.

Verifică preț Material textil din in AICI!

Țesătura de mătase

Un amestec țesut de mătase și  bumbac creează o țesătură ușoară, care este foarte moale la atingere și oferă strălucirea pe care mătasea o oferă. Se folosește cel mai des pentru a face bluze și rochii.

Verifică preț Materiale textile din mătase naturală AICI!

Bumbac Sea Island

Bumbacul Sea Island este cel mai rar tip de țesătură de bumbac din lume, precum și una dintre cele mai bune versiuni de țesătură de bumbac. Are o textură foarte fină, uniformă, care oferă un luciu mătăsos și se simte minunat pe pielea ta. O varietate de produse sunt realizate din bumbac Sea Island, inclusiv boxeri pentru bărbați, calitate Premium.

Verifică preț Materiale textile din bumbac AICI!

Voile

Voile este un tip de țesătură moale și foarte transparentă, care este de obicei realizat din bumbac 100% sau din bumbac amestecat cu in sau poliester. Este o țesătură de bumbac foarte ușoară care își trage numele de la termenul francez pentru voal.

Această țesătură este folosită adesea în zonele cu clima caldă, tropicală precum și pentru plase de țânțari și perdele transparente pentru ferestre.

Verifică preț Perdele din voal AICI!

Bumbac poli

Polibumbacul este de obicei un amestec de 50% poliester, iar  procentul de 50% bumbac poate fi uneori 65% bumbac și poliester. Este o țesătură simplă foarte ușoară, foarte puternică, durabilă, rezistentă la șifonare, totuși, este mai puțin respirabilă decât alte țesături din bumbac, astfel încât poate ține de cald și te face să transpiri dacă o porți în lunile mai calde.

Este adesea folosit pentru a crea îmbrăcăminte pentru copii, fuste și șorțuri.

Verifică preț Materiale textile din bumbac AICI!

Întrebări frecvente despre țesătura de bumbac

Ce este firul de urzeală?

Firul de urzeală este ansamblul de fire care sunt întinse la locul lor pe un război de țesut înainte ca bătătura să fie adăugată în timpul procesului de țesere pentru a crea diferite amestecuri de materiale.

Ce este bumbacul țesut?

Țesătura este de obicei  un material mai dur decât țesătura din bumbac 100% și nu se întinde. Uneori este creat pentru a fi foarte subțire, ca un material de șifon, sau foarte gros pentru a crea ceva asemănător țesăturii denim. Uneori, materialul spandex este țesut în amestec, ceea ce îi va permite să devină extensibil.

Țesătura din bumbac este disponibilă într-o varietate de imprimeuri sau culori solide. Este o țesătură distractivă care este folosită de matlasări pentru a crea pilote și pături superbe.

Este, de asemenea, utilizat în articole de decor pentru casă și o varietate de articole de îmbrăcăminte diferite pentru bărbați, femei și copii. Unii meșteșugari folosesc chiar și bumbac țesut într-o serie de proiecte meșteșugărești  pe care le creează.

Ce este un război de țesut jacquard?

Este un război conceput pentru a țese țesături cu modele complexe pentru a crea o țesătură și chiar pentru a crea  alte modele pe toată țesătura, în timpul acestui proces.

Ce este rayonul?

Practic, rayonul este un tip de țesătură care este produsă din fibre de celuloză purificată, care sunt de obicei create din pastă de lemn și utilizate pentru a face îmbrăcăminte și alte articole mai ieftine.

Verifică preț Materiale textile din bumbac AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care