14 tipuri de țesături de catifea

tipuri de țesături de catifea

Catifeaua este moale și luxoasă. Pur și simplu nu poți să nu te simți bogată și puternică atunci când o porți. Există multe tipuri de țesături de catifea dintre care puteți alege. Citiți acest articol pentru a afla toate detaliile și pentru a afla mai multe despre catifeaua din următoarea ta rochie de seară.

Cu toții cunoaștem și iubim senzația moale și luxoasă de catifea. Îmi amintesc de prima dată când am ținut-o în mâini. Eram un copilaș și nu știam ce este, dar știam că o iubesc. De fiecare dată când am simțit catifeaua, am fost transportată înapoi în acel loc în care am simțit-o pentru prima dată.

Toate acele amintiri minunate îmi revin în minte și în suflet.

Deși este posibil să nu aveți aceeași emoție intensă pe care o am eu despre catifea, ești sigură că iubești modul în care se simte și felul în care se drapează. Catifeaua probabil că nu este exact ceea ce crezi tu că este. Continuați să citiți pentru a afla mai multe despre diferitele tipuri de catifea.

Verifică preț Catifea – diverse modele AICI!

Catifeaua este…

Există o concepție greșită majoră despre catifea, iar acest articol va clarifica acest lucru pentru tine. Catifeaua nu este un tip specific de fibre. Există într-adevăr mai multe straturi de material care au fost țesute împreună.

Două straturi de material sunt țesute împreună, un strat peste celălalt. Acestea sunt apoi unite cu un fir de urzeală. Țesătura amplă, groasă care este creată este tăiată pentru a separa straturile. Firele (perii, plușul) care atârnă vertical din țesătură reprezintă catifeaua. Aceste fire alcătuiesc un ansamblu care se numește catifea.

În funcție de orientarea firelor (perilor, plușului), este dictat modul în care fibra reflectă lumina. Acesta este motivul pentru care catifeaua pare să devină mai deschisă sau mai întunecată, în funcție de modul în care cade lumina.

Când firele (perii, plușul) sunt tăiate pentru a crea catifeaua, toate trebuie tăiate în același mod. Când firele (perii, plușul) merg în sus, lumina se reflectă mai puțin și catifeaua apare mai bogată și mai mată. Când firele (perii, plușul) merg în jos, țesătura arată mai strălucitoare.

Catifeaua se găsește adesea în hainele de seară și pentru ocazii speciale. Inițial, catifeaua era făcută din mătase, dar poate fi făcută din bumbac, lână, in și fibre sintetice.

Catifeaua, inclusiv catifeaua sintetică, poate avea prețuri variabile în funcție de țesătura originală. Se găsește adesea în articolele de decor, cum ar fi perne, tapițerie și draperii/perdele.

Verifică preț Catifea – diverse modele AICI!

Cum se face catifeaua?

Un război de țesut special este folosit pentru a face catifea. Poate crea două bucăți de catifea în același timp. Se creează o bucată uniformă amplă/groasă de catifea, care este de obicei mai mică de jumătate de centimetru.

Diferite tipuri de țesături de catifea

Catifea zdrobită (Crushed Velvet)

Acest tip de catifea pare că a fost zdrobită, de unde și numele, crushed. Acest aspect este creat prin răsucirea țesăturii atunci când este umedă. Poate fi creată și prin presarea firelor (perilor, plușului) de catifea în direcții diferite. Țesătura de catifea zdrobită este adesea strălucitoare și are un aspect modelat. Are o senzație și o textură unice.

Verifică preț Catifea – diverse modele AICI!

Catifeaua Panne (Panne Velvet)

Panne velvet este un tip special de catifea zdrobită. Se pune presiune asupra țesăturii pentru a face ca firele (perii, plușul) de material să fie împinse într-o direcție pentru a crea aspectul de catifea zdrobită. Acest tip de catifea este elastică deoarece conține elastan. Baza acestei catifele nu este țesută. Este adesea creată din poliester.

Există catifele elastice în două direcții (two-way stretch), care sunt excelente pentru o rochie, dar nu ideale pentru un body cu mâneci. Există, de asemenea, o întindere în patru direcții (four-way stretch) care se poate întinde în mai multe direcții.

Verifică preț Catifea – diverse modele AICI!

Catifea în relief (Embossed Velvet)

Catifeaua în relief este o țesătură care este imprimată cu o ștampilă termică. Ștampila termică este folosită pentru a aplica presiune pe catifea. Când se aplică această presiune, se împing în jos firele/perii/plușul catifelei pentru a crea modelul.

Acest lucru se găsește în mod obișnuit în țesătura de tapițerie din catifea și în decorațiunile interioare. Un alt tip de catifea în relief este brocartul. Această țesătură este amestecată cu un fir de urzeală suplimentar.

De asemenea, firele/perii/plușul (pile) catifelei pot fi tăiate în lungimi diferite. Catifeaua burnout este o țesătură tratată cu acid care va distruge o parte din fire/peri/pluș pentru a crea un model. Această țesătură trebuie curățată chimic. Cel mai bine ar fi să nu folosiți abur.

Țesăturile din catifea în relief sunt utilizate în principal pentru îmbrăcămintea de seară. Acestea sunt opțiuni sofisticate de îmbrăcăminte din catifea.

Verifică preț Catifea – diverse modele AICI!

Catifea Cisele

Cisele este catifea care are un model care se creează atunci când unele fire (loop threads) sunt tăiate și altele rămân neatinse.

Catifea simplă

Catifeaua simplă este de obicei fabricată din bumbac. Este o catifea mai grea, care are puțin elastică sau deloc. Nu are strălucirea catifelei care este realizată cu fibre sintetice sau mătase.

Verifică preț Catifea – diverse modele AICI!

Catifea stretch (elastică)

Catifeaua elastică are elasticitate, deoarece conține spandex. Spandexul este amestecat în țesătură, ceea ce face materialul elastic și flexibil.

Verifică preț Catifea elastică – diverse modele AICI!

Catifea Pile on Pile – Fire pe Fire (peri pe peri/pluș pe pluș)

Catifeaua Pile on Pile este una care are diferite lungimi ale firelor (perilor/plușului) care alcătuiesc catifeaua, pentru a crea modele. Catifeaua pile on pile este de obicei o catifea folosită în tapițerie.

Catifea Velveteen

Catifeaua Velveteen este o țesătură care are fire (peri/pluș) dense, scurte și distribuite uniform. Ea seamănă adesea cu pielea de căprioară/pielea întoarsă, dar este o catifea de bumbac care este de obicei realizată din bumbac 100%.

Are multă consistență, dar se drapează mai puțin decât catifeaua standard. Este mai mată, deoarece are un fire (peri/pluș) mai scurte. Bumbacul rezistă la căldură, iar firele (perii/plușul) sunt mai puțin probabil să fie turtite. Dacă alegeți să călcați acest material, trebuie să aveți grijă cum procedați.

Puteți folosi o cantitate mare de abur pentru a deschide cusătura.

Catifea reiată (Corduroy)

Catifeaua reiată este fabricată din fire de bătătură care sunt țesute și tăiate pentru a forma linii care se întind pe verticală. Această țesătură este robustă și realizată din bumbac 100%, dar poate conține elastan sau poliester. Aceste linii pot fi late sau mai înguste. Ele sunt descrise prin numărarea lor per inch.

Cele mai subțiri linii se numesc needle cords – de lățimea unui ac. Ele au dimensiunea 21 (wales), iar liniile de dimensiune medie sunt cele de 14 (wales), iar liniile de 8 (wales) au dimensiunea cea mai lată.

Catifeaua reiată poate fi spălată la mașină și călcată pe dosul materialului. Trebuie să aveți grijă să ridicați fierul și să îl așezați pe țesătură în mod repetat, astfel încât să nu stricați țesătura. Nu doriți să plimbați fierul de călcat pe material, deoarece acest lucru ar putea să aplatizeze țesătura.

Catifeaua reiată este ideală pentru pantaloni scurți și pantaloni lungi. Catifeaua reiată cu linii late este perfectă pentru paltoane și geci.

Verifică preț Catifea reiată AICI!

Catifea din raion și catifea de mătase

Catifeaua de mătase este o țesătură fluidă și este una dintre cele mai dificile materiale cu care să lucrezi. Catifeaua de mătase este o țesătură netedă, luxoasă, dar care poate fi, de asemenea, în relief.

Catifeaua din raion este similară cu țesătura de catifea de mătase, deoarece are o cantitate mare de drapaj. Nu strălucește la fel de mult, dar este mai accesibilă ca preț. Acest material nu trebuie să fie călcat, ci doar curățat chimic.

Verifică preț Catifea – diverse modele AICI!

Catifea de vâscoză

Catifeaua de vâscoză este un tip bogat și texturat de catifea care este perfect pentru suprafața meselor de cazinou. Este excelentă pentru mobilierul care are catifea, inclusiv huse pentru mese de biliard, perne, mănuși și genți de mână.

Verifică preț Catifea – diverse modele AICI!

Catifea Kuba

Catifeaua Kuba este un material textil creat în Congo. Este adesea numită țesătură pile weave (fire, peri, pluș țesut) și este o formă de broderie pe o bucată de pânză. Aceasta ar putea fi considerată catifea de cusut.

Verifică preț Catifea – diverse modele AICI!

Catifea italiană

Catifeaua italiană este un tip delicat de țesătură. Acest material de catifea este o combinație de mătase și vâscoză, care creează fire (peri, pluș) distincte și strălucitoare, este moale și densă. Această fibră naturală este transformată în rochii, rochii elegante și îmbrăcăminte șic.

Verifică preț Catifea – diverse modele AICI!

Catifea Mohair

Catifeaua Mohair este plușată, rezistentă și durabilă. Provine de la caprele Angora. Acest fir poate fi vopsit în culori bogate. Ea oferă o izolare excelentă.

Verifică preț Catifea – diverse modele AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care