31 de tipuri de texturi de pânză în îmbrăcămintea pentru bărbați și femei

tipuri de texturi de pânză

Există multe texturi diferite ale pânzei care se adaugă țesăturii pentru a-i oferi un aspect și o senzație unice. Aceste texturi pot fi amestecate și asortate sau pot fi asociate/asortate cu aceleași țesături, cum ar fi asocierea/asortarea denimului cu denim. Aceste texturi pot merge împreună pentru a crea ținute frumoase pentru garderoba ta.

Ce este textura pânzei?

Texturile pânzei sunt o neuniformitate în țesătură, de obicei datorită tipului de fibre, materialului și procesului de filare. De exemplu, firele filate inelate au mai multă textură decât firele pieptănate superioare. Textura dictează cum se simte materialul pe pielea ta, precum și aspectul acestuia.

Există multe texturi diferite de pânză folosite în îmbrăcămintea pentru bărbați și pentru femei. Textura țesăturii este modul în care arată și se simte suprafața țesăturii. Ea poate îmbunătăți calitatea hainelor tale, precum și poate adăuga dimensiune și un caracter unic.

Poate arăta uneori o denivelare vizibilă ca în cazul materialului velur/catifea reiată (corduroy) sau în cazul legăturii în diagonală (twill) sau poate să pară netedă, ca în țesăturile de mătase (silk) sau tricot (jersey).

Diferite țesături sunt folosite pentru diferite tipuri de îmbrăcăminte. Ele pot fi amestecate și asortate sau combinate cu texturi și țesături similare. În funcție de îmbrăcăminte, se alege ce tip de țesătură și texturi sunt utilizate.

De exemplu, rochiile de vară pot fi confecționate din tricot, mătase sau orice textură ușoară, deoarece acestea sunt subțiri, realizate din bumbac și sunt, de obicei, țesături mai răcoroase. Nu ai vrea să porți o rochie de cașmir sau catifea în mijlocul verii, nu-i așa?

De asemenea, puteți amesteca unele modele și stiluri pentru un aspect diferit, cum ar fi o cămașă din flanel cu pantaloni din catifea reiată.

Sau să asortați diferite texturi, cum ar fi asocierea unei geci de blugi cu blugi. De asemenea, texturi diferite cu modele diferite vor crea un aspect diferit. Vom discuta despre diferitele tipuri de texturi și țesături care alcătuiesc diferitele articole de îmbrăcăminte purtate de bărbați și femei.

Îmi plac țesăturile mai puțin texturate, cum ar fi bumbacul și denimul, ca texturi preferate de mine pentru o ținută. Îmi plac de asemenea și articolele vestimentare din lână și tricotaje pe care le pot face singură sau le pot cumpăra din orice magazin.

Deoarece există multe texturi și țesături diferite, este posibil să fie nevoie să mergeți la un magazin specializat pentru anumite materiale, dar cele mai multe pot fi găsite la orice magazin de îmbrăcăminte sau mercerie dacă sunteți în căutarea unui proiect pe care să îl realizezi singură.

Dacă sunteți în căutarea unei produs finit de îmbrăcăminte realizat din oricare dintre aceste texturi, îl puteți găsi la orice magazin din apropiere sau on-line.

Verifică preț Materiale textile AICI!

Conținut:

Istoria îmbrăcămintei și a texturilor

Înainte de a discuta despre diferitele tipuri de texturi ale țesăturilor, să vorbim mai întâi despre istoria îmbrăcămintei. Antropologii cred că primele tipuri de îmbrăcăminte au fost făcute din piei de animale și din vegetație pentru a proteja oamenii de intemperii. Alte texturi și textile au fost inventate ca o necesitate.

Aceasta depindea de diferitele culturi și de care erau nevoile lor. De exemplu, egiptenii antici au creat pânza de in (linen), le foloseau pentru mumificare și făceau haine precum kilturi (fuste) și rochii.

Diferite culturi au abordat țesătura în moduri diferite. Au fost influențați de climă, modă, religie și ecosistem. Este posibil ca unele culturi să fi dezvoltat țesături pentru un lucru, iar alte culturi să-l fi folosit pentru ceva cu totul diferit.

Unele dintre primele texturi și țesături create au fost din piele, bumbac, in și mătase. Au fost mai întâi aspre și simple, dar odată cu evoluția tehnologiei, țesăturile au devenit mai frumoase și mai confortabile de purtat.

Trei tipuri de țesături

Tipurile de țesături creează texturi diferite și reprezintă principalele legături găsite în țesături. Când vă gândiți la țesături texturate, s-ar putea să vă gândiți instant la pantaloni din velur/catifea reiată sau la o haină de blană.

Cu toate acestea, modul în care este determinată textura este dat de felul în care aceasta este țesută. Trei tipuri de țesături alcătuiesc țesătura texturată.

Ele sunt:

Twill (țesătura diagonală)

Țesătura twill are un model diagonal foarte delicat al nervurilor. Țesăturile diagonale au adesea o culoare închisă pe fața țesăturii, sau Wale, și o culoare mai deschisă pe spatele țesăturii.

Țesăturile denim, tweed (stofă de lână din originară din Scoția) și houndstooth (stofă în carouri cu colțuri, asemănătoare unui dinte canin) sunt toate un tip de țesătură diagonală – twill.

Verifică preț Materiale textile AICI!

Satin

Țesătura satinată este o țesătură strălucitoare, moale și elastică, cu o drapaj frumos. Se adaugă strălucire pe o parte a țesăturii, în timp ce cealaltă parte este fără strălucire. Această țesătură este adesea utilizată pentru rochii, genți plic – clutch și costume couture de designer.

Verifică preț Materiale textile din satin AICI!

Simplă

Țesăturile precum pânza, taftaua și muselina sunt țesături simple. Acestea sunt create prin suprapunerea firelor verticale și orizontale ale țesăturii în unghiuri drepte. Aceasta așezare formează un model încrucișat care arată la fel pe ambele părți ale țesăturii. Țesăturile simple sunt folosite pentru articole de îmbrăcăminte precum rochii și fuste.

Verifică preț Materiale textile din muselină AICI!

11 Texturi obișnuite ale țesăturilor

În cadrul tipurilor de țesături, diferite texturi creează țesături diferite. Există multe texturi diferite pentru țesături, dar unele sunt mai frecvente decât altele. Cele mai comune 11 texturi ale țesăturilor sunt:

Denim

Denimul este o țesătură puternică de bumbac, cu o țesătură diagonală – twill, care oferă un model subtil de nervuri diagonale. Desenul diagonal este ceea ce deosebește denimul de pânză.

Denimul este folosit mai ales pentru blugi, dar poate fi folosit pentru cămăși și rochii. Deși denimul poate părea aspru, el devine moale și confortabil pe măsură ce îl porți. Nu aveți o pereche preferată de blugi?

Verifică preț Articole vestimentare din denim AICI!

Broadcloth – Stofă de lână / Postav

Stofa de lână este o țesătură simplă care a fost țesută în mod tradițional din fire groase de lână. Astăzi este fabricată cu fibre de bumbac amestec. Pe măsură ce țesătura este realizată, fibrele se unesc, creând o țesătură robustă, rigidă și rezistentă la vânt și apă. Este folosită pentru a face cămăși, fuste și bluze.

Verifică preț Stofă din lână – diferite materiale textile AICI!

Seersucker – bumbac subțire

Seersucker este un tip de textură subțire de pânză de bumbac. Este țesută într-un mod care face firul să se încrețească și să alcătuiască un mănunchi, creând șifonări în țesătură.

Bumbacul este adânc adâncit, alcătuind niste denivelări/gropițe, ceea ce creează un efect de tifon, permițând aerului să treacă ușor prin țesătură. Adesea este disponibilă în dungi albe și albastre și, datorită faptului că este o pânză subțire, este foarte populară pentru hainele de vară, cum ar fi rochii și cămăși/bluze.

Verifică preț Set așternut din Seersucker AICI!

Corduroy – Catifea reiată/velur

Corduroy este o țesătură moale, durabilă, cu creste verticale vizibile. Nervurile verticale, numite wales (dungi în relief), conferă catifelei o textură unică și este adesea moțată, dându-i o senzație pufoasă. Este fabricată de obicei din bumbac, dar poate fi fabricată și din lână.

Deoarece este o țesătură grea, catifeaua reiată este perfectă pentru toamnă și iarnă. Țesătura cu dungi în relief mai late este mai robustă și este adesea folosită pentru pantaloni, sacouri și salopete. Țesătura cu dungi în relief mai fine este adesea folosită pentru cămăși și jachete.

Verifică preț Materiale textile din velur AICI!

Piele

Țesătura din piele este realizată din pielea animalelor. Pieile este tratată cu substanțe chimice pentru a o conserva. Acest proces se numește bronzare/tăbăcire. Cel mai adesea, animalele a căror piele se folosește sunt bovine, oi, capre, cai, porci, aligatori și multe altele.

Pielea de vacă este cea mai populară piele. Articolele din piele includ geci, pantaloni și accesorii precum portofele sau poșete.

Verifică preț Materiale textile din piele – diverse modele AICI!

Piele de căprioară/întoarsă (Suede)

Pielea întoarsă – Suede – este un fel de piele realizată din partea inferioară moale a pielii de animale. Este folosită adesea pielea animalelor precum miel, capre, porci, viței și căprioare. Este mai moale, mai subțire și mai delicată decât pielea tradițională.

De asemenea, este de o calitate superioară care durează mai mult, dar nu este la fel de rezistentă ca pielea tradițională. Este perfectă pentru încălțăminte, geci și accesorii precum curele și genți.

Verifică preț Articole vestimentare din piele întoarsă (Suede) AICI!

Brocart

Brocartul este un stil de țesătură jacquard sau stil țesut, care folosește fire diferite pentru a crea un model ridicat, rezultând un efect în relief sau brodat. Firele de țesut ca mătasea creează un design complicat folosind un război de țesut.

Datorită tehnologiei folosite la realizarea țesăturii, acesta nu are două fețe si poate să apară aspră sau nefinisată pe dos.

Modelele de pe țesătură sunt de obicei forme simple, precum spirale, flori sau animale, dar pot fi și mai complicate.

Brocartul are de obicei un fundal de twill (țesătură în diagonală) sau satin și este gros și greu. Aceste țesături sunt adesea folosite pentru a face costume, rochii, geci cu ornamente și îmbrăcăminte de seară.

Verifică preț Materiale textile din Brocart AICI!

Mătase

Mătasea este o fibră naturală produsă de viermele de mătase. Este incredibil de durabilă și are o strălucire și o finețe/moliciune pe care nu le puteți găsi la nicio altă țesătură. Este adesea folosită pentru îmbrăcăminte formală și accesorii cum ar fi batistele ornamentale pentru costume.

Verifică preț Materiale textile din mătase naturală AICI!

Caşmir

Cașmirul este creat din lâna caprelor cashmere și pashmina. Fibra este naturală, moale și are proprietăți izolatoare excelente. Este mai călduroasă și mai ușoară decât pânza din lână de oaie.

Poate fi amestecată cu alte tipuri de lână, cum ar fi merinos, pentru a oferi o greutate suplimentară, deoarece ea este o țesătură ușoară. Cașmirul este o fibră de lux și poate fi țesută sau tricotată pentru a realiza pulovere, paltoane, pantaloni și accesorii precum șaluri, mănuși și eșarfe.

Verifică preț Material textil din cașmir AICI!

Jersey – tricotaj jerseu

Jerseul este o țesătură din tricot moale, elastică, care în trecut era realizată din lână. Acum este fabricată din bumbac, amestecuri de bumbac sau fibre sintetice, ceea ce a redus costul țesăturii. Este ușoară sau de greutate medie, absorbantă, prin care pielea respiră și este bine structurată.

Este o țesătură populară și se folosește pentru a confecționa diverse articole de îmbrăcăminte, cum ar fi tricouri, maiouri, bluze, lenjerie și îmbrăcăminte sport.

Verifică preț Materiale textile din jerseu AICI!

Flanel

Flanela este o țesătură moale, cu greutate medie, țesută, care este de obicei fabricată din bumbac. Are un finisaj pufos pe ambele părți, ceea ce o face o țesătură perfectă de purtat în lunile reci sau de iarnă. Este un material obișnuit pentru cămășile în carouri, dar poate fi transformată și în rochii.

Verifică preț Articole vestimentare din Flanel AICI!

Texturi de îmbrăcăminte mai puțin obișnuite

Deși texturile țesăturilor enumerate mai sus sunt cele mai cunoscute, alte texturi sunt folosite pentru a crea diferite articole de îmbrăcăminte. Aceste texturi sunt:

Țesătură pre-plisată

Țesătura este pre-plisată folosind căldură și substanțe chimice. Pliseurile pot fi aleatorii sau create la intervale regulate. Sunt utilizate diferite tehnici pentru a crea pliseuri, cum ar fi plisarea manuală, plisarea la mașină și plisarea în formă sau hârtie.

Țesăturile plisate adaugă textură și volum hainei finisate. Șifonul de mătase este o țesătură pre-plisată.

Verifică preț Materiale textile AICI!

Țesături Shirred sau Smocked – Este țesută într-un mod care face firul să se încrețească și să alcătuiască un mănunchi, creând șifonări în țesătură.

Țesăturile shirred sau smocked au o textură unică, cum ar fi țesătura în relief realizată în formă de romb sau moriști, ca rezultat al țeserii/coaserii. Smocking-ul creează pliuri mici pe țesătură, iar cusăturile de broderie sunt create în partea de sus pentru a menține pliurile în poziție și pentru ornamente/decorațiuni.

Verifică preț Materiale textile AICI!

Țesături Pre-Quilted – pre-matlasate

Țesăturile pre-matlasate implică cusătura a două țesături împreună cu padding (material de întărire) sau cu batting (căptușeală de vatelină între ele). Aceste țesături sunt adesea folosite pentru confecționarea gecilor și a sacoșelor/genților.

Verifică preț Materiale textile matlasate (în relief) AICI!

Țesătura Crep – creponată – Crepe

Țesăturile din crep au textură, dar nu toate sunt pronunțate. Unele țesături creponate includ:

Crep canton – suprafață puternic texturată, cu o nervură transversală vizibilă

Crep de satin – are o textură frumoasă pe spatele țesăturii, care poate fi folosită și ca față a țesăturii.

Crep marocan – are o țesătură ondulată.

Crep Crinkle – are o suprafață simplă și creponată.

Crep de lână – are o textură superficială în relief/accidentată, deoarece firele răsucite din crep sunt folosite la țesutul materialului.

Pliseul – Plisse – are un aspect ușor și adunat/încrețit/pliat. Este realizat folosind un tratament chimic care micșorează porțiuni din țesătură, rezultând un aspect adunat/încrețit/pliat (puckered).

Verifică preț Materiale textile creponate AICI!

Satin Hammered (satin în relief)

Hammered Satin este un tip de crep satinat în relief pentru a da suprafeței țesăturii o textură unică, ca prundișul, granulată, ca niște pernițe/pietricele. Este adesea folosită pentru a face rochii și pentru tapițerie.

Verifică preț Materiale textile matlasate (în relief) AICI!

Țesături de plasă – Net Fabrics

Țesătura de plasă este o țesătură deschisă, rară și transparentă, care este realizată din fire. Firele sunt înnodate sau răsucite împreună pentru a oferi o textură care arată ca niște ochiuri pătrate, hexagonale sau octogonale, pentru a crea plasa. Fishnet – plasa de pește este o țesătură standard de plasă care poate fi folosită pentru a face sacoșe.

Verifică preț Materiale textile AICI!

Dantelă

Dantela este un material fabricat de om sau fabricat de mașini. Este delicat și frumos, cu o suprafață în relief cu modele complexe, care sunt adesea florale. Dantela poate fi folosită pentru a face bluze, rochii, fuste și lenjerie.

Verifică preț Materiale textile din dantelă AICI!

Blană artificială

Țesătura din blană artificială pare că este făcută din blana animalelor, dar nu este. Are o textură exterioară densă, amplă, cu un fundal tricotat. Această țesătură este adesea folosită pentru a face haine de blană artificială.

Verifică preț Materiale textile din blană artificială AICI!

Țesătură brodată

Broderia este adăugată la țesăturile stâns țesute, fără textură. Orice material textil poate fi brodat. Țesăturile precum plasa, catifeaua și șifonul pot fi brodate.

Verifică preț Materiale textile brodate AICI!

Țesături Double Knit – tricotate dublu

Țesăturile dublu tricotate au o suprafață încrețită. Sunt moi și pufoase și folosesc o ochiuri duble, ceea ce le face să pară căptușite/întărite/groase. Textura suprafeței are deseori modele în relief, cum ar fi florale, forme geometrice și medalioane. Aceste tipuri de țesături sunt adesea folosite pentru articole de iarnă sau pentru cuverturi de pat.

Verifică preț Materiale textile AICI!

Lână

Lâna este o țesătură realizată din lână de oi sau capre. Părul acestora este transformat în fibre de lână și apoi este țesut sau tricotat în țesături creând texturi frumoase. Textura este pufoasă, groasă și moale.

Verifică preț Materiale textile din lână AICI!

Fetru/Pâslă

Pâsla este o pânză densă, texturată, realizată prin rularea și presarea lânii sau a altor fibre naturale. Umiditatea sau căldura se aplică pe lână sau fibră cu presiune suplimentară și apoi se rulează și se presează pentru a crea pâsla.

Verifică preț Materiale textile din pâslă AICI!

Țesătura Tweed – stofa de lână țesută artizanal, originară din Scoția

Țesătura Tweed este o țesătură de lână aspră și grea. Ea este uneori creată cu un amestec de culori. Țesătura stofei are, de asemenea, un model în diagonală sau de os de hering care creează un aspect mai texturat.

Verifică preț Stofe din lână – diverse modele AICI!

Catifea, Velur și Pluș

Velurul este o țesătură țesută cu peri în relief tăiați uniform, care creează un aspect moale de pluș. Catifeaua este o țesătură creată în același mod ca velurul.

Atât velurul, cât și catifeaua pot fi transformate într-un finisaj care se numește crushed (zdrobită), prin care perii exteriori în relief ai materialului pot fi îndreptați în direcții diferite pe suprafața țesăturii.

Catifeaua zdrobită are diferite variații de culoare datorită diferențelor de reflexii ale luminii, ceea ce îi conferă mai multă textură.

Există, de asemenea, velur sau catifea burntout sau Devore, care a fost imprimată cu acid pe anumite porțiuni, conform unui model, astfel încât materialul de bază este vizibil în anumite zone, pentru a crea diferite modele.

Verifică preț Materiale textile din catifea AICI!

Pulovere tricotate

Puloverele tricotate sunt realizate folosind fire groase în diferite modele care creează texturi unice pentru diferite pulovere.

Verifică preț Pulovere și cardigane tricotate AICI!

Țesături Jacquard

Țesăturile jacquard au un model complicat, pestriț, în relief. Multe țesături jacquard sunt o țesătură bogată, care este de obicei realizată din fire de mătase solide sau multicolore.

Verifică preț Materiale textile din Jacquard AICI!

Panglică tricotată

Panglica tricotată este o țesătură tricotată care are o textură frumoasă realizată din panglică sau fire de țesătură. În locul firelor filate se folosește panglică îngustă sau raion. Țesătura din bumbac este, de obicei, fundalul pentru realizarea buclei.

Verifică preț Panglici din materiale textile AICI!

Bucle (Boucle)

Bucle-ul se referă la țesăturile care au bucle mici, distanțate pe suprafață. Textura este realizată din fibre groase, naturale sau sintetice sau dintr-un amestec de fibre. Bucle-ul are o textură buclată, realizată din fibre colorate diferite.

Verifică preț Fire textile tip Boucle AICI!

Țesătură Huckaback – pânză de prosop

Huckaback este o țesătură aspră de bumbac sau in. Această țesătură are o textură mică, distinctivă, realizată într-o țesătură cu model propriu. Este adesea folosită în broderii și prosoape pentru că este foarte absorbantă.

Verifică preț Materiale textile din pânză AICI!

Țesături metalizate

Țesăturile metalizate sunt realizate folosind fire metalice. Fibrele metalice sunt țesute, împletite sau tricotate în țesături pentru a crea o strălucire metalică. Aceste țesături au o textură strălucitoare, irizată și pot fi atât de glam și texturate pe cât doriți.

Verifică preț Materiale textile AICI!

Întrebări frecvente despre tipuri de texturi de pânză

Ce este un exemplu de textură?

Textura este adesea determinată de tipul de țesătură pe care o are materialul. Fiecare piesă de îmbrăcăminte are o anumită textură. Textura poate avea diferite pliuri sau forme în țesătură pentru a face catifea reiată sau broderie pe țesătură ca în cazul brocartului.

Cum amesteci texturile vestimentare?

Există diferite moduri în care puteți amesteca texturi vestimentare. În primul rând, puteți identifica texturile neutre și le puteți asorta cu mai multe texturi care atrag atenția. De exemplu, denimul, bumbacul, pielea și piele întoarsă sunt texturi de bază care se potrivesc bine cu multe texturi diferite.

Un alt mod de a amesteca texturi este să vă gândiți la ce tip de vibrație evocă texturile.

Mătasea este adesea văzută ca o țesătură de lux. Atunci când este asortată cu blugi, oferă mai mult un aspect relaxat.

Un alt exemplu ar fi o cămașă din flanelă în carouri. Atunci când o asortați cu catifea reiată, veți căuta un aspect confortabil și călduros. Când adăugați o geacă de piele neagră, ținuta devine mai serioasă. O altă modalitate de a amesteca texturile vestimentare ar fi potrivirea culorilor.

Dacă rămâneți la o paletă de culori limitată, aveți o mână liberă pentru a utiliza diferite texturi cu ele.

Ce țesături merg bine împreună?

Multe țesături merg bine împreună. Majoritatea sunt contrastante, dar nu prea diferite. Țesăturile care funcționează bine împreună sunt:

Bumbac și denim – arată și se simt asemănător.

Bumbac și in – o cămașă de bumbac cu pantaloni de in este elegantă și confortabilă.

Lână și mătase – lâna este o țesătură călduroasă, naturală. Când este asortată cu o eșarfă de mătase, oferă o senzație de eleganță ținutei tale.

Uneori, adăugarea de țesături care sunt la fel sau similare funcționează foarte bine, cum ar fi denim cu denim sau lână cu lână.

Care este diferența dintre textură și model?

Textura poate fi văzută și simțită. Prin comparație, un model este un design care se repetă pe țesătură, care poate fi văzut, dar nu simțit.

Câte tipuri diferite de țesături pentru haine există?

Există peste 200 de tipuri diferite de țesături pentru haine.

De ce este importantă textura țesăturii?

Textura țesăturii este importantă, deoarece face ca țesăturile să fie unice. Textura creează senzația și aspectul țesăturii. De asemenea, poate adăuga dimensiune/amploare țesăturii.

Cum se numește țesătura subțire, transparentă?

Există diferite tipuri de țesături transparente. Ele pot fi din tifon sau șifon și sunt adesea folosite pentru a face dresuri subțiri sau lenjerie.

Care este diferența dintre țesătură și fibră?

Fibra este un fir subțire, asemănător unui fir de ață. Țesătura se realizează prin țesut sau tricotat fire de ață sau fibre. Deci, fibra este ceea ce alcătuiește diferite țesături.

Care sunt elementele fundamentale ale texturii care scot în evidență diferența dintre ele?

Diferențele de textură depind de tipul de țesături utilizate și de tipul de textură. O textură în relief pe bumbac va arăta diferit de aceeași textură în relief pe denim.

Care sunt cele trei tipuri de textură?

Cele trei tipuri principale de textură sunt:

Textura originală este structura pânzei care este creată atunci când țesătura este fabricată. Efectul variază în funcție de tipurile de fibre utilizate pentru realizarea acesteia, cum ar fi greutatea firului, dimensiunea cusăturii și structura firului.

Textura tratată este textura țesăturii care depinde de finisajele aplicate acesteia. Aceste finisaje schimbă aspectul țesăturii și îi sporesc funcționalitatea. Unele finisaje includ modul în care este vopsită țesătura sau cum este spălată, cum ar fi blugii spălați cu acid (pre-spălați).

Textura suplimentară este creată prin atașarea altor materiale pe suprafața țesăturii după fabricarea țesăturii. Un exemplu ar fi broderia pe țesătură.

Cum asortezi texturi în ținuta ta?

Există diferite moduri de a asorta texturi în garderoba ta. Puteți asorta un tricou de bumbac sau o cămașă de mătase cu pantaloni din denim. Sau să purtați o rochie din tricot jersey, cu un șal din cașmir sau cu o geacă de piele. Există atât de multe opțiuni diferite pentru a asorta texturi în ținuta ta. Fă ceea ce funcționează cel mai bine pentru tine și pentru ceea ce îți place cel mai mult.

Ce textură folosești cel mai mult?

Toată lumea este diferită și are haine diferite în garderobă. Ce fel de texturi și îmbrăcăminte poartă cel mai mult poate fi determinat de climatul în care trăiesc oamenii. Persoanele care trăiesc într-un climat mai cald vor purta, probabil, texturi mai subțiri, precum bumbac subțire seersucker, pânză de in sau tricot. În schimb, oamenii din zonele cu climă mai rece pot purta mai mult flanel, catifea reiată sau cașmir.

Care este diferența dintre fibre și fire de țesut?

Fibra este un fir subțire, asemănător aței. Firul de țesut este alcătuit din fibre. Deci, fibra constituie firele de țesut.

Puteți purta împreună pânză de in și mătase?

Da. Pânza de in și mătasea merg bine împreună – asortați pantaloni de in cu un top/bluză din mătase pentru un look business casual. Sau asortează o rochie de in cu o eșarfă de mătase pentru un look casual, dar sofisticat.

Ce este materialul vintage Arnel?

Arnel este o fibră sintetică dezvoltată în anii 1950 care a fost fabricată din prelucrarea fibrelor de copac. A fost considerată o ramură de nylon, similară cu raionul, și a fost adesea amestecată cu poliester.

Firele Arnel au fost țesute împreună sau amestecate cu alte fire de țesătură pentru a crea o pânză tare, cu o textură netedă și un finisaj mat. Această țesătură nu mai este realizată din anul 1986.

Ce țesătură se folosește pentru rochii?

Cele mai bune tipuri de țesături sunt cele care se drapează, sunt ușoare până la greutate medie și pot avea spandex. Cea mai bună țesătură pentru rochii include mătase, satin, tafta, catifea, dantelă, șifon de mătase, organza, jerseu, crep și satin strălucitor (charmeuse).

Care este cel mai subțire material vestimentar?

Mătasea Fairy Feather silk – mătasea de pene de zână este cea mai subțire țesătură. Fabricată în Japonia, această mătase este realizată din microfibre de mătase de 8 den (ca la dresurile fine) care sunt doar cu o șesime mai groase decât părul uman și care sunt țesute la războiul de țesut. Mătasea este atât de ușoară încât se simte ca aerul.

Care sunt țesăturile de cea mai înaltă calitate?

Țesăturile de cea mai înaltă calitate care arată și se simt scumpe, luxoase și durează pentru totdeauna sunt mătasea, cașmirul, pielea, lâna, pielea de căprioară (suede) și inul.

Care este cea mai scumpă țesătură?

Unele dintre cele mai scumpe țesături sunt lâna, mătasea, blana și inul.

Care este cea mai subțire țesătură prin care pielea respiră cel mai bine?

Cele mai subțiri țesături prin care pielea respiră cel mai bine sunt șifonul, țesătura georgette (crep din mătase, țesătură translucidă, ușor încrețită, cu un drapaj frumos), crepul, voalul de bumbac (bumbac voile), organza (organdy), mătase, bumbac, in, vâscoză și batist.

Verifică preț Materiale textile AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care