Piele de căprioară (Suede) și piele clasică pentru încălțăminte

Piele de căprioară (Suede) și piele clasică pentru încălțăminte

Aflați mai multe despre diferențele dintre țesătura din piele de căprioară (Suede) (suede) și piele pentru a determina care este materialul mai bun pentru pantofii dvs., în funcție de forma și funcția acestora.

Cauți o pereche nouă de pantofi, dar nu ești sigur care ar fi mai bun, piele sau piele de căprioară? Ambele articole au unele avantaje și dezavantaje; știind exact de ce aveți nevoie, vă va ajuta cel mai bine să luați această decizie.

Pielea este mai puțin costisitoare și mult mai durabilă decât pielea de căprioară. Pielea de obține de la pielea din exteriorul dur, pe când pielea întoarsă se obține din partea interioara a pieii. Pielea de căprioară (Suede) este mai flexibilă și mai moale decât pielea; cu toate acestea, nu va fi atât de rezistentă.

Pielea poate fi mai durabilă și mai puțin costisitoare decât pielea de căprioară, dar nu este la fel de la modă ca pielea de căprioară (Suede) și are totuși unele beneficii proprii.

Verifică preț Pantofi din piele/piele întoarsă pentru bărbați AICI!

Piele de căprioară (Suede) vs piele pentru încălțăminte

Piele de căprioară (Suede) și piele sunt ambele realizate din piei de animale. Pielea de căprioară (Suede) este un anumit tip de piele făcută din partea inferioară a pielii animalului, oferindu-i o textură mai moale decât pielea mai tipică, care are o senzație exterioară mai aspră și mai rigidă.

Pielea este făcută din partea exterioară a animalelor precum vacile, caprele, bivolii sau chiar unele animale exotice.

Pielea de căprioară (Suede) este un material mult mai moale decât pielea și, prin urmare, nu este la fel de durabilă. De asemenea, pielea de căprioară (Suede) nu se descurcă bine cu apa; unele tipuri de piele intoarsa pot fi tratate pentru a fi mai rezistente la apa.

Dacă pielea de căprioară (Suede) pe care o porți a fost tratată pentru a fi rezistentă la apă, ar putea suporta o ploaie ușoară, dar asta nu înseamnă că ar trebui să sari în bălți.

Pielea tipică este mult mai rezistentă decât pielea de căprioară (Suede) și, în general, e mai durabilă. Pielea se descurcă puțin mai bine atunci când întâlnește apă, deși nu este impermeabilă și nu trebuie scufundată; când pantofii din piele sunt bine îngrijiți, vă pot rezista de la 5 la 15 ani.

Daca pantofii din piele întoarsă sunt bine îngrijiți, iți pot rezista câțiva ani buni; cu toate acestea, ar trebui să fii mai atent să ai grijă de ei decât ar trebui să ai de o pereche de pantofi din piele. Ar trebui să investești într-o perie pentru piele de căprioară, dar voi detalia acest lucru puțin mai târziu.

Când mergi în drumeții sau faci activități în aer liber, pantofii sau cizmele din piele sunt alegerea mai bună, deoarece nu vei fi prea îngrijorat că pantofii ți se vor zgâria sau poate chiar puțin murdari.

Dacă te îndrepți spre ceva mai la modă, o pereche de pantofi pentru un eveniment special, cum ar fi o cină de caritate sau o nuntă, atunci pielea de căprioară (Suede) ar putea fi alegerea mai bună. Se reduce la ceea ce preferați și la ce sunteți dispus să plătiți, deoarece și niște pantofi de piele de căprioară (Suede) ar merge purtați în aer liber precum și pantofii din piele pot fi destul de eleganți.

Verifică preț Pantofi din piele/piele întoarsă pentru bărbați AICI!

Ce se întâmplă dacă pantofii din piele se udă

După cum am spus mai devreme, încercați să îi le udați prea mult; scufundarea pantofilor din piele în apă, chiar dacă doriți doar să-i curățați, nu este o idee grozavă. Când încălțămintea din piele se udă și apoi se usucă din nou, apa scoate uleiurile din piele, iar uleiurile sunt cele care mențin pielea suplă.

Când uleiurile sunt scoase din piele, aceasta devine uscată și fragilă. Când pielea este uscată și fragilă, nu mai este flexibilă și este predispusă la crăpare. Un alt lucru care se întâmplă dacă pantofii din piele se udă este că încep să prezinte urme albe, de sare.

Sarea este folosită în timpul procesului de tăbăcire a pielii, astfel încât atunci când se udă, sarea iese la suprafață.

Când sarea iese la suprafața pielii, începe să facă bule, care apoi, la rândul său, creează pete de sare. Există câteva acțiuni pe care le puteți urma dacă pantofii din piele s-au udat. Ați putea începe prin a utiliza prosoape, usca orice urmă apă pe care o puteți scoate din pantofi și puneți hârtie de ziar în pantofi.

Altceva ce ai putea face pentru a reduce daunele cauzate de apă este să-ți lași pantofii să se usuce lent la temperatura camerei și, în cele din urmă, poți folosi un produs de curățare și balsam pentru piele, odată ce pantofii s-au uscat.

Verifică preț Pantofi din piele pentru bărbați AICI!

Ce se întâmplă daca pantofii din piele întoarsă se udă

Pielea de căprioară (Suede) este un material foarte moale, iar când se udă, devine destul de rigidă; în unele cazuri, integritatea pantofului este compromisă acolo unde a fost cusut dacă pielea de căprioară (Suede) se udă. Totuși, nu vă faceți griji, există câteva metode de a vă îngriji pantofii de piele de căprioară (Suede) dacă s-au udat.

Nu este un dezastru dacă pantofii tăi de piele de căprioară (Suede) se udă; cu toate acestea, ar fi mai bine să evitați să se scufunde în apă. Dacă pantofii tăi s-au udat, primul lucru pe care ar trebui să-l faci este să-i tapotezi cu un prosop din microfibră sau ceva similar pentru a absorbi și a scoate cât mai multă apă.

De asemenea, ar trebui să periați perii de pe pantofii de piele de căprioară; perii sunt fibrele minuscule care par a fi ridicate, pe pantof. Ai nevoie de o perie specială pentru piele întoarsă pentru a face acest lucru.

Există informații contradictorii disponibile pentru a stabili dacă folosirea căldurii pentru a usca pielea de căprioară (Suede) este o opțiune sigură sau nu.

Căldura scăzută care se mișcă în mod constant ar trebui să fie în regulă, nu vă concentrați pe o zonă a pantofilor pentru mai mult de câteva secunde, ar putea deteriora pielea de căprioară, ceea ce ar distruge scopul inițial.

După ce ați folosit căldură pe treapta scăzută, pentru a ajuta pielea de căprioară (Suede) să se usuce, trebuie să periați din nou perii fini pentru a obține cele mai bune rezultate.

Dacă nu puteți evita udarea pantofilor de piele întoarsă, cel mai bine ar fi să luați câteva măsuri preventive, inclusiv aplicarea unui spray pe pantofi care ajută la respingerea apei.

Verifică preț Pantofi din piele întoarsă pentru bărbați AICI!

Cum să ai grijă de pantofii din piele

La fel ca majoritatea lucrurilor, atunci când ai grijă de pantofii tăi din piele, aceștia îți vor rezista foarte mult timp, poate chiar o viață. Poți face lucruri pentru a te asigura că pantofii tăi rezistă mai mult și arată bine pentru o lungă perioadă de timp. Unul dintre aceste lucruri este să puneți șanuri, în perechile de pantofi din piele.

Ce sunt șanurile, întrebi? Sunt instrumente care imită forma unui picior uman, pe care îl așezi în interiorul pantofului pentru a-și păstra forma; de asemenea, ajută la uscarea umezelii din interiorul pantofilor din cauza lemnului din care sunt fabricați.

Un alt lucru pe care l-ai putea face pentru a avea grija de pantofii din piele este sa nu ii porti in fiecare zi; dacă trebuie neapărat să porți pantofi din piele în fiecare zi, asigură-te că ai mai multe perechi de pantofi din piele.

Pielea are nevoie să respire și purtarea pantofilor în fiecare zi nu i-ar oferi pielii timpul potrivit pentru a face acest lucru.

Modul în care vă depozitați pantofii ar putea afecta, de asemenea, durata de viață a acestora; cel mai bun mod de a le depozita ar fi într-o pungă rezistentă la praf atunci când nu îi purtați, nu îi curățați sau nu intenționați să îi purtați pentru o vreme.

Încercați să nu purtați pantofii din piele pe vreme rea, cum ar fi ploaie sau zăpadă, curățați-i în mod regulat și lustruiți-i după ce i-ați purtat de câteva ori. Există produse de lustruit cu ceară sau cremă care funcționează bine pentru a vă ajuta să aveți grijă de perechea preferată de pantofi din piele. Ar adăuga puțină strălucire pantofului tău și ar acoperi orice urme urâte.

Verifică preț Pantofi din piele pentru bărbați AICI!

Cum să ai grijă de pantofii din piele întoarsă (Suede)

Dacă iubești pantofii de piele de căprioară, așa cum, știm cu toții, Elvis Presley îi iubea pe cei albaștri, ai dori ca aceștia să reziste cât mai mult posibil. Există câteva lucruri simple la care trebuie să fii atent atunci când ai grijă de pantofii tăi, pentru a te asigura că vor rezista în timp și vor continua să arate bine.

Dacă nu purtați perechea preferată de pantofi de piele de căprioară, aceștia ar trebui să fie bine ambalați departe de lumina directă a soarelui; de fapt, aceștia nu trebuie depozitați aproape de nici un fel de sursă de căldură. Păstrați-i departe de calorifer sau de sursa de încălzire centrală.

Prea multă căldură va face ca pielea de căprioară (Suede) să se crape și să se deformeze.

Vă puteți depozita pantofii de piele întoarsă într-un recipient de depozitare pentru pantofi, de înaltă calitate, atunci când nu intenționați să-i purtați în curând. Plasarea șanurilor de pantofi în interiorul lor i-ar ajuta în mare măsură să-și mențină forma, mai ales dacă nu îi purtați des.

Când iți cumperi o pereche de pantofi de piele întoarsă, ar trebui sa investești într-o perie de curățat din piele întoarsă; îndepărtează orice particule de murdărie de pe pielea de căprioară (Suede) și ajută la menținerea aspectului perfect.

La întreținerea pantofilor de piele de căprioară, ar trebui să folosiți în mod regulat peria de piele de căprioară (Suede) pentru a-i menține și a-i face să arate grozav.

Nu intrați în panică prea mult dacă există pete pe pantofi; există câteva modalități de a le rezolva. Ai putea folosi o gumă specială pentru piele de căprioară, dacă este o pată minoră pe pantof; dacă este o pată mai mare, ar putea fi necesar să scoți artileria grea și să folosești o cârpă umedă îmbibată în oțet sau alcool pentru a freca petele.

Verifică preț Pantofi din piele întoarsă pentru bărbați AICI!

Care sunt mai scumpi, pantofii din piele sau cei din piele întoarsă (Suede)?

Știm că, în general, pielea de căprioară (Suede) este mai scumpă decât pielea, dar ar putea exista unele cazuri în care pielea de căprioară (Suede) ar fi mai accesibilă. Diferitele companii de încălțăminte creează diferite niveluri de calitate a pantofilor, fie din piele, piele de căprioară (Suede) sau din alte materiale.

Puteți găsi pantofi de piele de căprioară (Suede) care sunt mai puțin scumpi decât omologii lor din piele. Este posibil să nu fie fabricați cu aceeași experiență și măiestrie cu care au fost fabricați pantofii din piele naturală; totuși, dacă ai grijă de ei, ți-ar putea rezista mulți ani.

Atât pantofii din piele, cât și cei din piele de căprioară (Suede) ar avea nevoie de o îngrijire decentă și s-ar putea să fie nevoie să-i recondiționezi din când în când.

Când vine vorba de întreținerea pantofilor din piele, aceștia sunt mai ușor de îngrijit decât pantofii de piele de căprioară, deoarece pantofii de piele de căprioară (Suede) au nevoie de periere cu o perie specială pentru piele de căprioară.

Verifică preț Pantofi de designer din piele/piele întoarsă AICI!

Cunoașterea calității pantofilor tăi din piele

Puteți verifica calitatea pantofilor din piele uitându-vă la suprafața pantofilor. Dacă puteți vedea porii pielii (care sunt foliculii de păr de pe structura granulației pielii), știți că pielea în sine este de cea mai bună calitate. Dacă puteți vedea porii pielii, pantofii sunt realizați integral din piele, ceea ce reprezintă cea mai bună calitate.

De asemenea, puteți verifica integritatea pantofului atunci când vă uitați la talpă. Dacă talpa pantofului este lipită, ar putea fi necesar să continuați să căutați o altă pereche de pantofi. Cu toate acestea, dacă talpa pantofului este cusută, ți-ai găsit o pereche de pantofi de mare calitate.

Verifică preț Pantofi din piele pentru bărbați AICI!

Cunoașterea calității pantofilor tăi de piele întoarsă

Piesa de căprioară (Suede) de bună calitate este moale și netedă, iar atingerea țesăturii nu va fi prea dură. Se crede că mieii produc piele de căprioară (Suede) de cea mai bună calitate, deși procesul de modificare a culorii poate afecta și calitatea pielii de căprioară.

Acest proces tratează fibrele de colagen și proteine ​​din piele pentru a preveni biodegradarea acestora.

Dacă acest proces nu are loc normal, ar putea exista consecințe extreme în ceea ce privește putrezirea pielii sau a pielii de căprioară (Suede) în dulapul dvs., așa că asigurați-vă că cumpărați de la un producător de renume. La fel ca și în cazul pantofilor din piele, ar trebui să te uiți și la tălpile pantofilor pentru a vedea calitatea artistică de care beneficiază pantofii tăi.

Sunt șanse ca dacă tălpile pantofilor tăi nu sunt alcătuite cu măiestrie, pielea de căprioară (Suede) folosită pentru pantofi să fie și ea, de proastă calitate.

Verifică preț Pantofi din piele întoarsă pentru bărbați AICI!

Concluzie

Când ești în căutarea unui pantof rezistent, ar trebui să mergi la sigur, cu o pereche de pantofi din piele. Pantofii din piele întoarsă iți pot rezista mult timp, dar vor necesita o întreținere atentă, care ar putea genera mai multe probleme decât merită. Puteți găsi pantofi de piele întoarsă și piele în aceeași gamă de preț.

Când ai grijă de pantofii tăi bine, ei vor avea grijă de tine la rândul lor. Este esențial să investești în pantofi din piele sau piele de căprioară (Suede) de bună calitate atunci când achiziționezi o pereche și să-ți faci o idee bună despre calitate când te uiți la arta cu care sunt realizate tălpile pantofilor. Totul depinde de ce iți place ție, încălțămintea din piele sau din piele întoarsă.

Verifică preț Pantofi din piele/piele întoarsă pentru bărbați AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Leggings (colanți) vs. Jeggings

Leggings (colanți) vs. Jeggings

Iată o comparație cuprinzătoare între mult îndrăgitele jambiere și jeggings, prezentând avantajele și dezavantajele acestora, astfel încât să puteți face o alegere în cunoștință de

Citește mai mult »
Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care