8 tipuri de piele de căprioară (suede) (pentru încălțăminte/îmbrăcăminte)

Pantofi din piele de căprioară

Termenul de piele de căprioară se referă la partea inferioară moale și mată a pielii sau a pielii unui animal. O poți folosi la multe, de la corturi pentru camping la cizme, pantofi, îmbrăcăminte și accesorii precum curele și pălării.

Pielea de piele de căprioară necesită îngrijire strictă pentru a-și menține frumusețea, dar este un material textil popular.

Toată lumea de pe această planetă știe și face tot posibilul să nu calce pe pantofi de piele de căprioară albastră. Cu excepția cazului în care, desigur, îi poartă, iar asta este cu totul altă chestiune. Singurele alte locuri în care sunt menționate pielea de căprioară sunt în reclame, în principal pentru pantofi și jachete. Deci, ce este pielea de căprioară?

Formația de muzică Suede nu este punctul nostru de interes, dar gândiți-vă la asta. Ți-ai dorit vreodată să te întorci în timp și să fii troglodit (îți amintești cântecul?) Pune-ți o jachetă de piele de căprioară. Veți purta aceleași piei de animale pe care le-au purtat doar cele mai la modă femei din peșteră.

Ați putea să înfășurați o curea de piele întoarsă în jurul togii, să purtați resturi de T-Rex în geanta de umăr din piele de piele de căprioară și să evitați bălțile, în cizmele de piele de căprioară.

Verifică preț Îmbrăcăminte/Încălțăminte din piele întoarsă (Suede) AICI!

Ce reprezintă Suede?

Pielea nu este făcută numai din piele de vacă; poate fi făcut din multe animale. Pielea este partea superioară a pielii animalului. Așa zisa piele de căprioară este partea inferioară, moale, a pielii unui animal – piele de miel, căprioară, viței, porci sau capre.

Există diferențe majore între țesături, piele și piele de căprioară. Deoarece pielea de căprioară este mai moale decât pielea, este permeabilă într-un fel în care pielea nu este. Pielea este mai rezistentă la apă, de exemplu. Țesătura Suede nu este. Se pătează mai ușor decât pielea și este tratată ca o țesătură de lux.

O scurtă istorie a Suede

Omul timpuriu, din epoca paleolitică, a folosit piei de animale pentru a-și proteja corpul de diferite elemente. Cea mai mare parte a lumii cunoscute la acea vreme fusese recent acoperită cu gheață, astfel încât o anumită protecție era vitală. Cuvântul suede este francez pentru „Gants de Suede” sau, literalmente, mănuși din Suedia.

În timp, termenul a devenit cunoscut pentru orice suprafață de piele moale. Omul timpuriu a trebuit să găsească o modalitate de a schimba culoarea pielii, pentru a o face mai moale și mai ușor de purtat.

O modalitate a fost să poarte partea mai abrazivă pe interior, și pielea moale la exterior. Uneori a funcționat, dar cel mai adesea, bărbații timpurii aveau nevoie de un alt mod de a schimba culoarea pielii purtate.

A doua modalitate a fost de a separa partea de piele granulată de partea inferioară de piele moale. Aceasta a fost numită piele separată. Partea inferioară moale și mată a fost dezvăluită, în timp ce pielea a devenit ,într-un fel, mai moale și mai flexibilă.

Verifică preț Îmbrăcăminte/Încălțăminte din piele întoarsă (Suede) AICI!

Tipuri de piele de căprioară pentru încălțăminte / îmbrăcăminte

Vă rugăm să rețineți că, cu cât animalul este mai tânăr (miel, vițel, cerb și așa mai departe), cu atât pielea de căprioară este mai moale. Animalele mai în vârstă dezvoltă piele mai aspră, ceea ce va face ca și pielea de căprioară să fie la fel.

Piele întoarsă din piele de miel

Suede, din miel, este incredibil de moale. Ușoară și super luxoasă, această țesătură cu granulație fină are o textură moale și fină, care amintește de mătase. Este mai subțire decât pielea, ceea ce face ca materialul să fie excelent pentru îmbrăcăminte și pantofi.

Suede din piele de vacă

Considerată cel mai dur tip de piele de căprioară, pielea de vacă este o piele grozavă, deși puțin aspră. De la viței, pielea de căprioară este cea mai bună calitativ, datorită tinereții lor.

Verifică preț Îmbrăcăminte/Încălțăminte din piele întoarsă (Suede) AICI!

Piele Suede din piele de porc

Mai potrivită pentru mănuși, pantofi, portofele și poșete, pielea de porc trece printr-un proces de prelucrare pentru a produce materialul textil. Este puțin rigid.

Verifică preț Îmbrăcăminte/Încălțăminte din piele întoarsă (Suede) AICI!

Suede de căprioară

Cea mai scumpă piele de căprioară, datorită unui proces de schimbare a culorii incredibil de dificil, pielea de căprioară este, de asemenea, cel mai moale și mai puternic tip de piele de căprioară pentru încălțăminte/îmbrăcăminte. Țesătura fibrei de bază le ține purtătorilor rece vara și de cald în timpul iernii. Ceea ce nu întâlnim la alte tipuri de acest fel.

Verifică preț Îmbrăcăminte/Încălțăminte din piele întoarsă (Suede) AICI!

Alte tipuri de piele întoarsă pe care ar trebui sa le cunoașteți

Ultrasuede

Dacă bugetul dvs este mai mic, așteptați. Există o alternativă pe care ți-o poți permite. De obicei, pantofii și îmbrăcămintea ,cu toate accesoriile lor se încadrează în această categorie. Ultrasuede a fost creat de un om de știință japonez.

Acesta cuprinde 20% poliuretan plastic și 80% poliester microfibra. Poate fi spălat și uscat, spre deosebire de celelalte tipuri din piele de animal.

Năbuc

Năbucul este făcut din straturile superioare sau din exteriorul pielii animalului. Este și șlefuit pentru a produce un material textil moale și catifelat. Acest proces de curățare și șlefuire ascunde orice defecte, zgârieturi sau pete de pe piele.

Pielea năbuc este transformată în aceleași tip de îmbrăcăminte, pantofi și accesorii care folosesc și pielea de căprioară.

Verifică preț Încălțăminte din piele Năbuc AICI!

Microsuede

Microsuede este fabricat din milioane de fibre de poliester. Este moale ca pielea de căprioară, dar are proprietăți care îl fac rezistent la uzură și pete, animalele de companie îl iubesc și oferă ușurință în îngrijire.

Este disponibil în zeci de culori și nuanțe. Microsuede era numit odată Ultrasuede, care era un produs patentat, cu marcă înregistrată. Când brevetul a expirat, Microsuede a devenit mai accesibil și mai ieftin.

Piele Velur

S-ar putea să existe o anumită confuzie între velur sau piele de velur și piele de căprioară naturală. Acest lucru ar putea apărea din faptul că ambele textile au o moliciune incredibilă. Distincția este simplă: unul este pe bază de plante sau din fibre sintetice, iar celălalt este de origine animală.

Velurul este țesut pe aceleași războaie pe care este țesută catifeaua, cu urzeala și bătătura țesute împreună pentru a forma o bază solidă de material. Sunt finisate diferit pentru a putea distinge catifeaua de velur. Materialele textile sunt fabricate din mătase, bumbac sau fire sintetice create de om.

Materialul Suede reprezintă partea mai aspră, separată de partea superioară a pielii animalului și prelucrată în continuare într-un material textil din care sunt confecționate îmbrăcăminte, încălțăminte și accesorii.

Verifică preț Încălțăminte din piele velur AICI!

De unde să cumpăr piele de căprioară

Magazinele universale au produse din piele intoarsa precum si produse din piele întoarsă. Magazine de artizanat comercializează și ele piele de căprioară.

Magazinele de articole sportive folosesc în principal produse din piele de căprioară, cum ar fi pantofi și cizme, îmbrăcăminte și accesorii. Veți găsi piele de căprioară și produse derivate pe multe site-uri online.

Întrebări frecvente despre tipuri de piele de căprioară (suede)

Care este diferența dintre Microsuede și Suede?

Suede este făcut din partea inferioară moale a pielii unui animal. Microsuede este fabricat din fibre de poliester artificiale. Are proprietăți complet diferite de pielea Suede, cum ar fi rezistența la petele animalelor de companie și la uzură, lucruri pe care pielea de căprioară naturală nu le poate egala.

Cum poți identifica Suede?

Există două moduri de a spune dacă un lucru este confecționat din piele de căprioară adevărată. Primul este să vă udați degetul și să atingeți materialul textil. Dacă apa este absorbită, atunci este o piele de căprioară reală. Dacă se întinde pe material, atunci este un material textil artificial.

A doua modalitate este să vă uitați pe dosul articolului. Piesa confecționată din piele de căprioară reală nu va avea suport. Pielea veritabilă își va menține în continuare baza din piele de căprioară. Deci, dacă vezi o țesătură , atunci te uiți la piele de căprioară falsă.

Care sunt avantajele purtării Suede?

Deși pielea de căprioară este subțire, este durabilă și rezistentă:

  • Are un aspect moale și neted, atrăgător
  • Pliabil înseamnă că pielea Suede poate fi transformată în orice fel de pantofi, poșete, curele, jachete, iar lista continuă. Rochiile au un drapaj deosebit de frumos.
  • Dacă pielea durează mult, atunci și pielea de căprioară va dura. La urma urmei, sunt părți ale aceleiași bucăți de piele animală.

Și dezavantajele?

Pe lângă faptul că este puțin scump, dezavantajele pieii de căprioară sunt:

  • Absoarbe apa in loc sa o respingă
  • Se pătează usor
  • Se arde și se murdărește ușor
  • Nu poate fi spălat
  • Trebuie curățată și întreținută de un profesionist

Cum poți diferenția pielea Nubuck de pielea de căprioară?

Grosimea și duritatea pielii sau exteriorul pielii animalelor se pot distinge de pielea moale interioară sau pielea de căprioară. Când pielea este transformată în Nubuck, este curățată și șlefuită pentru a produce un material textil moale.

Pielea de căprioară poate fi șlefuită și ea pentru a-și spori moliciunea, dar este mai subțire decât pielea. Verificați grosimea pentru a face diferența.

Câteva sfaturi pentru curățarea pielii de căprioară?

Este vital pentru longevitatea articolului să curățați pielea de căprioară imediat după ce se pătează sau înainte ca uzura să deterioreze materialul textil:

Tratați orice articol din piele de căprioară cu un produs hidrofug. Evitarea apei tot timpul pur și simplu nu este posibilă, dar vă va ajuta la protejare. Reaplicați conform instrucțiunilor.

Fie că este vorba de mobilier sau de un articol din piele de căprioară, cum ar fi niște pantofi eleganți, necesită periere. Acest lucru va elimina murdăria și praful care pot deteriora materialul textil.

Veți avea nevoie de o perie pentru piele întoarsă, care este jumătate din sârmă și jumătate din peri de porc, care este cea mai bună variantă pentru a îndepărta murdăria și praful.

Îmbrăcămintea din piele de căprioară trebuie periată de fiecare dată când este purtată. Mobilierul din piele întoarsă trebuie periat o data pe săptămână. Dacă acest lucru nu este posibil, totuși, o puteți face o dată la două săptămâni.

Puteți folosi WD-40 pe pantofii din piele întoarsă?

Ați crede că WD-40 nu numai că impermeabilizează pantofii și cizmele din piele și piele de căprioară, dar și le curăță? Nici mie nu mi-a venit să cred dar este posibil. WD-40 a fost fabricat inițial pentru a preveni rugina și coroziunea rachetelor.

Dacă poate face asta cu rachete, atunci va fi o nimica toată misiunea de a vă proteja pantofii din piele și piele de căprioară.

Totuși, nu va funcționa pe pantofi de culoare deschisă deoarece va face materialul mai întunecat. Dacă nu vă deranjează asta, atunci puteți pulveriza. Un singur strat va face pielea sau pielea de căprioară impermeabilă. Nu uitați doar să nu îl pulverizați pe piele și piele de căprioară de culoare deschisă.

Pentru a curăța petele de noroi, ulei, sare sau murdărie de pe pantofii sau cizmele din piele sau piele de căprioară, pur și simplu pulverizați un puf de WD-40 pe pată și ștergeți-o cu o cârpă curată de bumbac.

Verifică preț Îmbrăcăminte/Încălțăminte din piele întoarsă (Suede) AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care