22 de tipuri de curele pentru femei și bărbați – listă excelentă

tipuri de curele pentru femei și bărbați

De la menținerea pantalonilor pe talie până la a face declarații îndrăznețe de modă, curelele fac parte din dulapurile noastre de mii de ani. Acum există mai multe opțiuni ca niciodată când vine vorba de curele. Aflați despre diversele tipuri de curele pentru femei și bărbați pentru a găsi cea mai bună alegere pentru ținuta dvs.

Curelele au de obicei un rol decorativ, dar pot fi, de asemenea, importante pentru menținerea pantalonilor pe talie. Nimeni nu vrea să fie jenat de căderea pantalonilor. Există multe tendințe în materie de modă când vine vorba de curele. Ele au potențialul de a da valoare sau de a distruge o ținută.

Uneori curelele pot adăuga un efect de subțiere sau pur și simplu pune în valoare o ținută. Indiferent care este scopul pentru care purtați o curea, există multe tipuri diferite de curele pentru bărbați și pentru femei. În plus, dacă pantalonii tăi au găici de curea, ar trebui să porți de obicei o curea. În caz contrar, este probabil să arăți neglijent.

Cureaua au o istorie lungă și este una dintre cele mai vechi piese vestimentare despre care se știe că există. Aproape fiecare civilizație avea un fel de dispozitiv asemănător unei curele de când au început să se poarte haine. Referințe privind curelele datează din 3300 până la 1200 î.e.n.

Primele curele erau de obicei confecționate din piele, dar ar fi putut fi pur și simplu un șnur legat în jurul taliei. Aceste curele au ajutat la menținerea pantalonilor pe talie, dar au fost folosite și pentru a agăța punguțele în care oamenii purtau cu ei diferite lucruri și, în cele din urmă, din motive legate pur și simplu de modă.

Oamenii caută cureaua perfectă de mii de ani, așadar nu ești singur.

Verifică preț AICI!

Cum să determinați mărimea curelei

Când vorbim despre curele, este important să vorbim despre diferite stiluri, culori și modele, dar un început bun este să ne dăm seama de mărimea curelei. În unele cazuri, curelele vor fi vândute după mărimea taliei. Dacă acest lucru este adevărat pentru cureaua pe care o dorești, măsoară-ți talia și apoi adaugă încă o mărime.

De exemplu, dacă talia ta măsoară 86 cm, ar trebui să cumperi o curea de 88 – 91 cm. În alte cazuri, curelele sunt vândute în funcție de mărime (small, medium, large etc.). Aceste mărimi sunt diferite pentru bărbați și pentru femei, deoarece femeile sunt în general mai mici în ceea ce privește mărimea decât bărbații.

Iată un grafic care explică modul în care măsurătorile taliei corespund mărimilor.

Tipuri de curele pentru femei și bărbați

Tipuri de curele pentru bărbați

Bărbații poartă curele dintr-o varietate de motive. Centurile militare și centurile pentru haltere servesc unui scop. Curelele pot fi, de asemenea, minunate pentru a vă menține pantalonii pe talie, pentru a agăța un cuțit sau briceag, telefonul mobil sau pagerul sau pentru a scoate în evidență o ținută.

Pur și simplu introduceți cureaua prin găicile pantalonilor și ieșiți din casă cu încredere că nu vă vor cădea pantalonii. Este posibil să nu existe la fel de multe modele disponibile pentru bărbați, dar există totuși un număr considerabil de opțiuni pentru curele. Citiți mai departe pentru a descoperi modelele și materialele disponibile pentru curelele pentru bărbați.

Verifică preț Curele pentru bărbați AICI!

Curea de piele (Leather Belt)

O curea de piele este cea mai clasică curea atunci când vine vorba de moda bărbaților. Pielea este rezistentă și puternică, precum și la modă. Cele mai obișnuite culori sunt o curea de piele neagră sau o curea de piele maro. Combinați cureaua cu o cataramă excelentă și aveți ceea ce trebuie. În cadrul acestui nume – curea de piele -, există mai multe subcategorii de curele de piele.

Curea din piele naturală (Genuine Leather Belt): o curea etichetată ca o curea din piele naturală trebuie să aibă centura 100% din piele, nu poate fi combinată cu țesături sau materiale sintetice. Pielea poate fi lipită sau cusută și are aceeași etichetă.

Curea din piele cu granulație/netăbăcită (Grain Leather Belt): Un pas mai departe este cureaua din piele cu granulație. Acesta este realizată din piele netăbăcită și suferă o prelucrare minimă.

Curea din piele exotică (Exotic Leathers): Chiar dacă pielea de vacă este cel mai obișnuit material pentru o curea din piele, curelele pot fi confecționate și din piei exotice, cum ar fi piele de aligator, de crocodil, de șopârlă și de struț.

Curea din piele prelucrată (Tooled Leather): acesta este un alt model popular, unde un proces de ștanțare adaugă un design unei curele. Curelele ștanțate sunt purtate de obicei numai la evenimente casual.

Curea din piele de căprioară / întoarsă (Suede Belt): acest tip de piele are un finisaj de piele întoarsă pe o parte a curelei, ceea ce o face plăcută și moale. De obicei purtate la ocazii casual, curelele din piele de căprioară/întoarsă sunt disponibile pe negru, maro, cafeniu, albastru și gri.

Verifică preț Curele din piele naturală pentru bărbați AICI!

Curea de piele sintetică (Faux Leather)

Pielea sintetică este piele artificială sau sintetică. De obicei este fabricată din poliuretan și clorură de polivinil (PVC). Cu toate acestea, pielea vegană, care este fabricată din substanțe mai ecologice, devine din ce în ce mai populară. Există câteva avantaje și dezavantaje dacă alegeți pielea artificială față de pielea naturală.

Pielea artificială este mai ieftină, durabilă, cu întreținere redusă, are un aspect consistent și este ușor de lucrat. Pe de altă parte, pielea artificială nu se va întinde și nu respiră la fel de bine ca pielea naturală și nu poate fi perforată sau rezistentă la rupere ca pielea autentică.

Verifică preț Curele din piele ecologică pentru bărbați AICI!

Curea elegantă (Dress Belt)

Ori de câte ori este nevoie de un costum elegant, la fel este nevoie și de o curea elegantă sau o curea formală. O curea formală va arăta mai rafinat și este disponibilă pe maro sau neagru. Poartă o curea neagră cu pantofi negri sau o curea maro cu pantofi maro.

Alegeți o cataramă clasică cu un singur ac / limbă sau optați pentru un stil cu închidere automată (automatic ratchet-style) pentru a menține culoarea uniformă. Pielea este cel mai popular material pentru o curea formală, dar există și câteva opțiuni țesute și sintetice foarte frumoase.

O curea de designer este o alegere excelentă pentru acest scop, Salvatore Ferragamo, Coach și Ralph Lauren fiind alegeri populare.

Verifică preț Curea elegantă pentru bărbați AICI!

Curea Casual (Casual Belt)

O curea casual este excelentă de purtat cu blugi, pantaloni scurți sau alte ținute casual. Curelele din piele naturală, piele artificială, elastice, țesute și din pânză sunt toate opțiuni excelente pentru o curea casual. Culorile pot include negru, maro, cafeniu, gri, albastru și altele.

Verifică preț Curele casual pentru bărbați AICI!

Curea împletită (Braided Belt)

O curea împletită oferă multe opțiuni. Găsiți curele elastice împletite care se întind, o împletitură din bumbac / poliester cu accente de piele și o cataramă metalică, o curea împletită din piele și curele împletite în trei culori. Găsiți opțiuni casual sau mai elegante pentru o noapte în oraș sau pentru un eveniment special.

Verifică preț Curele împletite pentru bărbați AICI!

Curea cu prindere – capse (Snap Belt)

Când auziți termenul de curea cu prindere, ar putea însemna câteva lucruri. Există curele cu prindere care vă permit să schimbați catarama pe care doriți să o purtați cu cureaua. Acest termen se poate referi, de asemenea, la o curea care are o cataramă cu două capete diferite care intră una în alta, cam ca o centură de siguranță.

Verifică preț Curele pentru bărbați AICI!

Curea reversibilă

O curea reversibilă pentru bărbați este un plus extraordinar pentru orice garderobă. În mod normal, negru pe o parte și maro pe cealaltă, să ai o curea reversibilă este ca și cum ai avea două centuri la prețul uneia. Aceste curele sunt de obicei confecționate din piele și includ un fel de cataramă pivotantă care își poate face treaba pe ambele părți ale curelei.

Verifică preț Curele reversibile pentru bărbați AICI!

Centura Militară

O centură militară, o centură cu nervuri sau o centură tactică este realizată de obicei din nailon. Aceste centuri sunt flexibile, pot absorbi transpirația și pot ține greutatea pentru cei care trebuie să poarte unelte sau arme. De multe ori, aceste curele pot fi ajustate la mărimea corectă.

Acestea pot avea câteva catarame diferite și, în general, nu au găuri. Centurile militare fără metal în ele pot fi găsite pentru a facilita trecerea prin detectoare de metale și controale de securitate.

Verifică preț Curele militare AICI!

Centuri sportive de susținere

Se recomandă purtarea unei centuri sportive de susținere în timpul ridicării greutăților. Boxerii și luptătorii sunt, de asemenea, cunoscuți pentru centurile lor minunate, în special pentru catarama de luptător foarte râvnită rezervată campionilor.

Centurile de alergare pot fi, de asemenea, la îndemână pentru a include materiale reflectorizante pentru siguranță sau pentru a vă ține bunurile în timp ce alergați.

Verifică preț Centuri pentru ridicare greutăți AICI!

Tipuri de curele pentru femei

La fel ca în tot ce ține de modă, există mai multe culori și modele de curele / centuri disponibile pentru femei. Alegeți dintre o curea pentru talie, centură corset, centuri utilitare subtile, curele formale și curele metalice de efect.

Curelele pentru femei vă pot ajuta să completați o ținută, să creați un efect de subțiere, să accentuați formele și să duceți o rochie la nivelul următor. Aruncați o privire la diferitele tipuri de curele pentru femei și începeți să vă planificați următoarea ținută excepțională.

Verifică preț Curele pentru femei AICI!

Curea de piele (Leather Belt)

La fel ca în cazul curelelor pentru bărbați, pielea este cel mai popular material pentru curelele pentru femei. Curelele de piele pot fi găsite într-o varietate de modele și culori, care includ negru, maro, cafeniu și alb. Tipurile obișnuite de curele din piele includ curele din piele naturală, piele netăbăcită și piele de căprioară/ piele întoarsă.

Aceste curele sunt grozave pentru a fi purtate cu blugi sau pantaloni formali. O centură lată din piele este purtată cel mai frecvent peste un cardigan, deoarece pielea este o alegere mai casual atunci când vine vorba de centurile late.

Verifică preț Curele din piele naturală pentru femei AICI!

Curea elegantă/formală sau Curea pentru pantaloni sau Curea pentru rochie (Dress Belt)

Termenul de dress belt poate avea câteva semnificații diferite atunci când vine vorba de curelele pentru femei. Numită și curea de pantaloni, o curea formală poate funcționa cu pantaloni.

Curelele formale există într-o mare varietate de culori și modele, de la clasica piele la o curea metalică subțire până la o centură elastică cu o cataramă cu diamante sau pietre.

De asemenea, femeile folosesc curele pentru a adăuga un element suplimentar atunci când poartă rochii. Această practică ajută la accentuarea formelor corpului, adaugă un efect de subțiere și, de asemenea, adaugă personalitate și interes. O curea de designer este adesea aleasă pentru a fi purtată cu o rochie.

Printre mărcile populare se numără Valentino Garavani, Isabel Marant, Fendi, Gucci, Salvatore Ferragamo și Chanel.

Verifică preț Curele pentru rochii AICI!

Curea metalizată

Adăugați puțină strălucire garderobei dvs. cu o curea metalizată. Aceste curele sunt adesea purtate cu rochii, dar pot funcționa și cu pantaloni sau blugi. Curelele reversibile au uneori negru, alb sau maro pe o parte și argintiu sau auriu pe cealaltă parte a curelei, oferind multe utilizări pentru o singură curea.

Materialele obișnuite pentru curelele metalizate sunt pielea sau materialele create de om, cum ar fi poliuretanul.

Verifică preț Curele cu aspect metalizat AICI!

Curea împletită

Pentru un look casual, încearcă o curea împletită. Acestea sunt de obicei confecționate din piele împletită, dar există și curele împletite din nylon sau opțiuni sintetice. Găsiți o varietate de culori pentru curea, cum ar fi maro, negru, roșu, gri sau culoare metalizată și câteva modele interesante atunci când optați pentru nailon împletit.

Verifică preț Curele împletite pentru femei AICI!

Curele cu prindere – capse (Snap)

Există mai multe tipuri de curele cu prindere pentru femei. Acest termen, snap, se poate referi la o curea care vă permite să o fixați într-o cataramă, oferindu-vă șansa de a schimba cataramele atunci când purtați curele diferite. Un alt tip de curea cu prindere sunt curelele care au o închidere cu capse în loc de o cataramă.

Acestea se pot prinde aproximativ la fel ca o centură de siguranță sau ceva similar. Un ultim tip de curea cu prindere este unul care se fixează la spate prin bucla celuilalt capăt al curelei. Aceasta înseamnă că nu există o cataramă voluminoasă la pantaloni, permițând o mai mare libertate de mișcare.

Verifică preț Curele pentru femei AICI!

Curea țesută (Woven Belt)

Curelele țesute pentru femei oferă un pic de întindere curelei și adaugă un element frumos ținutelor casual. Materialele obișnuite pentru această curea casual includ amestec de poliester, piele, elastic și pânză. Lucrul grozav legat de aceste curele este faptul că acestea sunt disponibile într-un număr mare de culori și imprimeuri.

Alegeți tipul de cataramă preferat. Unele curelele țesute au o cataramă tradițională cu un singur ac, dar pot fi găsite și cu închidere dublă sau cu o curea elastică (cinch).

Verifică preț Curele din material textil pentru femei AICI!

Curea lată

Evident, o curea lată nu va intra prin găicile pentru curea. Aceste curele sunt purtate peste rochii, cardigane sau cămăși în stil tunică. Acestea adaugă un efect plăcut de subțiere a taliei și pot accentua de asemenea și formele unei femei. Există un număr mare de posibilități când vine vorba de curele late.

Acestea sunt disponibile în piele, amestecuri elastice și, de asemenea, au modele elaborate cu bijuterii și pietre. Aceste curele se închid cu nod, cu prindere/capse și catarame și toate sunt utilizate cu aceste tipuri de curele.

Verifică preț Curele late pentru femei AICI!

Curea elastică

O curea elastică sau curea care se întinde permite un plus de confort când o porți. Există opțiuni fără cataramă, precum și cu catarame tradiționale, inclusiv catarame plate sau ascunse. Există chiar și curele elastice care sunt realizate din materiale reciclate dacă sunteți în căutarea unei curele ecologice.

Verifică preț Curea elastică pentru femei AICI!

Curea cordon (Sash Belt)

O curea cordon este un cordon lat care este purtat peste rochii, cămăși lungi sau pulovere. Curelele cordon pot fi confecționate din piele artificială, piele naturală sau țesătură. Nu există nicio cataramă la o curea cordon, de obicei se leagă pentru închidere.

Verifică preț Rochii cu cordon AICI!

Curea Corset

O centură în formă de corset se leagă de obicei cu șireturi, la fel ca un corset tradițional. Cu toate acestea, sunt disponibile și sisteme de închidere cu fermoar, cu cataramă și cu cârlig. Aceste curele pot fi purtate peste rochii sau peste cămăși cu pantaloni.

Deoarece se mulează pe talie și pe secțiunea mijlocie a corpului, aceste curele au cu siguranță un efect de subțiere. Aceste curele pot fi confecționate din piele, poliuretan sau țesătură. Pot fi, de asemenea, cu ornamente sau simple.

Verifică preț Curele tip corset AICI!

Curea cu ținte (Studded Belt)

Curelele cu ținte sunt de obicei confecționate din piele naturală sau piele artificială. Aceste curele sunt decorate cu ținte metalice, care sunt împinse prin piele realizând modele frumoase. Pe lângă metal, pot fi folosite și pietre false, cum ar fi turcoazul fals sau un înlocuitor de diamante.

Verifică preț Curea cu ținte AICI!

Curea reversibilă

O curea reversibilă este un plus frumos pentru orice garderobă. Această curea are două culori diferite, una pe fiecare parte. Există mai multe opțiuni pentru curelele reversibile pentru femei decât pentru curelele reversibile pentru bărbați. Sunt disponibile pe negru și maro, pe alb și negru, culori metalizate, roșu, cu model și multe altele.

Verifică preț Curele reversibile pentru femei AICI!

Centura sportivă de susținere

Halterofilele femei vor purta o centură pentru susținerea spatelui. Mulți alergători poartă, de asemenea, o centură pentru a-și ține lucrurile în timp ce aleargă sau pe trase. Există multe opțiuni, cum ar fi o centură cu design tubular, centuri de alergare cu buzunare sau o centură de hidratare.

Verifică preț Borsete sport AICI!

Întrebări frecvente

Există vreo diferență între curelele pentru bărbați și cele pentru femei?

Există cu siguranță diferențe între curelele pentru bărbați și cele pentru femei, dar ar putea oare un bărbat să poarte cureaua unei femei? Desigur! Ar putea o femeie purta cureaua unui bărbat? De ce nu. Există însă unele diferențe de care trebuie să fii conștient, de exemplu mărimea.

O curea pentru bărbați este mai lungă și mai robustă și se poate potrivi pe o talie de dimensiune mai mare. Există, de asemenea, mult mai puține culori și modele disponibile pentru bărbați.

Curelele pentru bărbați sunt de obicei mai utilitare ca scop, în timp ce curelele pentru femei ar putea fi cu siguranță funcționale, ele adaugă, de asemenea, mult mai mult la o ținută din punct de vedere al modei.

Câte curele ar trebui să aibă un bărbat?

Fiecare bărbat ar trebui să aibă cel puțin 5 curele în dulap.

Aceste 5 includ o curea neagră elegantă pentru ocazii formale, o curea maro elegantă, o curea de piele casual , o curea subțire  pentru evenimente de vară și o curea din material textil. Aceste 5 curele ar trebui să acopere aproape orice situație sau ținută.

Câte curele ar trebui să aibă o femeie?

Fiecare femeie ar trebui să aibă cel puțin 4 curele în dulap. Acest număr variază în funcție de cariera și activitățile femeii.

Aceste 4 tipuri de curele includ o curea de piele pentru blugi sau situații casual, o curea lată pentru momentele în care ai nevoie de o piesă de rezistență sau pentru a-ți accentua formele, o curea elastică pentru a accentua talia, poate împodobită cu perle , pentru ocazii deosebite, și o curea subțire pentru blugi cu talie înaltă sau o rochie dreaptă.

Când trebuie să purtați o curea?

În majoritatea cazurilor, dacă pantalonii, pantalonii scurți sau fusta dvs. au găici pentru curea, ar trebui să purtați o curea. Cu toate acestea, în prezent multe articole vestimentare sunt făcute pentru a se potrivi mai bine pe corp.

Dacă o curea va face ca ținuta dvs. să pară prea încărcată sau nu va adăuga un plus la ținuta dvs., poate fi ok să nu purtați curea. Același lucru este valabil atât pentru bărbați, cât și pentru femei, dar femeile intră cu totul într-o altă categorie atunci când vine vorba de a purta o curea cu ceva care nu are găici pentru curea.

Aceasta poate include un pulover lung sau o rochie. Când purtați curea cu o rochie, luați în considerare cea mai bună lățime pentru tipul dvs. de corp. Cineva cu un trunchi scurt ar trebui să nu poarte o centură foarte lată.

Rețineți, de asemenea, că atunci când purtați o curea fără găici pentru curea, aceasta va aluneca sau mișca din poziție. Nu este o problemă, însă fiți pregătite să aranjați puțin cureaua de fiecare dată când vă ridicați sau vă așezați.

Ar trebui să port curea lată sau subțire?

Această întrebare poate depinde de tipul de ținută și de aspectul pe care îl urmărești, dar de cele mai multe ori totul se reduce la forma corpului tău. Curelele late sunt cele mai bune pentru femeile care au trunchi lung.

Acest lucru va ajuta o femeie să arate mai bine proporționată. Femeile cu trunchiul mai scurt ar trebui să poarte curele subțiri. O curea lată ar putea acoperi complet secțiunea mijlocie a corpului, făcând să pară că nu există.

Cureaua mea ar trebui să fie pusă din stânga sau din dreapta?

Un bărbat ar trebui să înceapă să-și introducă cureaua în prima gaică a curelei din partea stângă a pantalonilor. Aceasta înseamnă că acea cataramă și limba de închidere sunt pe stânga. Astăzi, această procedură este folosită și de o mulțime de femei care poartă curea.

Majoritatea oamenilor sunt dreptaci, așa că este logic să treceți mai întâi cureaua prin partea stângă. Cu toate acestea, din punct de vedere istoric, curelele pentru femei se încheie pe dreapta, deoarece în teorie sunt puse de o cameristă și nu de femeia care le poartă.

Sunt curelele la modă anul acesta?

Curelele au fost practic mereu la modă. Cu toate acestea, modelul curelelor care se poartă se schimbă în mod regulat.

În acest an, curelele late au fost deosebit de populare printre femei. Acestea sunt întegrate în articole de îmbrăcăminte cum ar fi paltoane, rochii și chiar și pantaloni cu talie înaltă.

Verifică preț Curele pentru femei și bărbați AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Tipuri de diamante

26 tipuri de diamante diferite

Sclipirea și strălucirea diferitelor tipuri de diamante ne captează atenția, inimile și mințile. Echivalăm dimensiunea unui diamant cu dimensiunea iubirii noastre. Aflați tot ce puteți

Citește mai mult »
Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care