Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Barbat poarta palarie Fedora

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor.

Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile — în special pălăriile. Nimic nu atrage atât de mult atenția. Atât bărbații, cât și femeile iubesc să cumpere pălării, deoarece, indiferent de orice, numărul de pe cântarul din baie nu joacă un rol în faptul că o pălărie arată drăguț, la modă sau măgulitoare, inclusiv pălăriile Fedora și pălării Trilby deopotrivă. Pentru că pălăriile nu au nicio legătură cu greutatea.

Dar care sunt diferențele dintre ele? Ce asemănări împărtășesc?

Citiți mai departe și aflați mai multe despre fiecare declarație de modă pe care o fac aceste pălării elegante pentru a determina dacă există și sunt purtate cu stil în arsenalul dvs. de modă.

Verifică preț Pălării pentru femei și bărbați – diferite branduri și modele AICI!

Pălării Fedora

Cu un bor moale și o calotă crestată, pălăriile Fedora au parcurs un drum lung de când numele lor a fost inventat pentru prima dată în 1891. Deși există mai multe moduri de a purta o pălărie Fedora clasică, ele sunt de obicei purtate cu o adâncitură în mijlocul calotei pe lungimea „calotei ciupite – pe care o poți prinde cu degetele pentru a așeza și ridica pălăria de pe cap”, din față până în spate. Pălăriile Fedora au în mod obișnuit o calotă care măsoară 4,5 inci (11,43 cm) înălțime, cu un bor care măsoară 2,5 inci (6,35 cm) lățime.

Adesea realizate din lână, cașmir sau pâslă/fetru, pălăriile Fedora se pot combina și cu alte materiale. Ele pot fi, de asemenea, realizate din paie, cânepă sau piele.

Pălăriile Fedora sunt un accesoriu unisex și pot adăuga un plus de atractivitate ținutei în garderoba bărbaților și a femeilor deopotrivă.

Humphrey Bogart a purtat o pălărie Fedora pentru bărbați în populara scenă „Here’s looking at you, kid” din clasicul film noir din 1941, Casablanca. Alte personalități care poartă pălării Fedora sunt Edward G. Robinson, Al Capone, Benjamin „Bugsy” Siegel și George Raft.

Populară între anii 1920 și 1950, pălăria Fedora a coincis adesea cu un gangster sau doi în timpul perioadei prohibiției din America. De la băieții duri la jazz și de la alcool la tutun, pălăria Fedora a fost martoră la istoria Americii și a evoluat ca o tendință de modă de-a lungul deceniilor, așa cum au făcut-o doar câteva alte piese de modă în istorie.

Verifică preț Pălării Fedora – diferite branduri și modele AICI!

Pălării Trilby

Văzută frecvent la cursele de cai și cunoscută sub numele de „ Brown Trilby – Trilby maro” în Marea Britanie, pălăria Trilby este o pălărie cu boruri înguste pe care oamenii o considerau cândva „favorita omului bogat”. Spre deosebire de Fedora cu boruri late și nivelate, pălăria Trilby are un bor mai scurt, care se înclină în jos în față, se ridică ușor în spate și are o calotă mai puțin înaltă.

După ce pălăria a fost văzută într-o piesă de teatru din romanul Trilby al lui George du Maurier din 1894, accesoriul de modă a devenit cunoscut sub numele de pălărie Trilby, după caracteristicile pălăriei tiroleze.

Deși în prezent aceste pălării sunt fabricate din tweed, paie, bumbac greu, lână sau un amestec de materiale variate, companiile foloseau cândva pâslă de păr de iepure pentru a produce pălăriile Trilby.

La început, destinate în primul rând bărbaților la apogeul din anii 1960, pălăriile Trilby au crescut în popularitate după un declin în anii 1970, prinzând trenul „modei retro” din anii 1980.

Frank Sinatra a făcut din pălăria Trilby o marcă comercială personală – un design Trilby îi poartă chiar numele. Doi inspectori au purtat, de asemenea, o pălărie Trilby: personajul de desene animate, Inspector Gadget, precum și inspectorul Clouseau (interpretat de Peter Sellers) din cel de-al doilea film al lui Blake Edward Pantera roz, A Shot in the Dark, realizat în 1964.

Verifică preț Pălării Trilby  – diferite branduri și modele AICI!

Asemănări și diferențe: Pălării Fedora versus Pălării Trilby

În timp ce ambele sunt atât elegante, cât și clasice, pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au o structură foarte similară, predominantă în calota cu adâncitură în centru a ambelor modele. Fiecare pălărie are un bor mai lat în față și ambele au povești similare despre originea lor.

Cu toate acestea, în ciuda asemănărilor lor, fiecare pălărie este, de asemenea, distinct diferită față de cealaltă.

Pentru început, pălăriile Trilby au un design mai compact, în timp ce pălăriile Fedora au unul mai deschis. Pălăriile Fedora au cute adânci pe ambele părți, pentru ca pălăria să poată fi apucată cu degetele când este așezată și ridicată de pe cap, în timp ce pălăriile Trilby au aceste locuri de apucat pălăria cu degetele mai mici. Pălăriile Trilby au o calotă mai ascuțită decât pălăriile Fedora.

Pălăriile Fedora sunt adesea purtate pentru a completa un stil elegant, în timp ce pălăriile Trilby sunt purtate cu un stil mai casual.

Verifică preț Pălării pentru femei și bărbați – diferite branduri și modele AICI!

Avantaje și dezavantaje ale pălăriilor Fedora și Trilby

În timp ce avantajele și dezavantajele modei, inclusiv în ceea ce privește accesoriile, rămân în mare parte subiective, pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au avantajele și dezavantajele lor.

Pălăriile Fedora

Pălăriile Fedora sunt neutre din punct de vedere al genului, făcându-le astfel un accesoriu unisex. Sunt elegante pentru oricine, la orice vârstă, indiferent de numeroasele materiale, stiluri și modele care există. Sunt perfecte pentru a crește nivelul de eleganță al ținutei, dar și pentru a fi purtate cu o ținută mai puțin elegantă.

Pe de altă parte, pălăriile Fedora au fost revendicate de populația „hipster” și sunt adesea purtate excesiv. Ele au tendința de a fi prea strălucitoare și misterioase în decoruri și la evenimentele unde purtarea lor este inadecvată.

Pălării Trilby

Pălăriile Trilby au boruri înguste și adaptabile, fiind în același timp stilate și sofisticate.

Cu toate acestea, cu pălăriile Trilby, nu există protecție împotriva soarelui în timp ce le purtați. De asemenea, cineva poate risca să arate ciudat, deoarece oamenii tind să poarte o pălărie de o mărime greșită. Pălăriile Trilby au, de asemenea, o istorie în care identitatea lor este confundată cu un alt tip de pălărie și provoacă confuzie, chiar o gafă de stil.

Verifică preț Pălării pentru femei și bărbați – diferite branduri și modele AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Tipuri de machiaj

20 de tipuri de machiaj

Aflați despre diferitele tipuri de machiaj, inclusiv cele care au fost folosite de-a lungul anilor până în epoca modernă. Vezi care se potrivesc tipului tău

Citește mai mult »
Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care