13 tipuri de cravate pentru o notă în plus de eleganță!

Cravate de diferite tipuri și culori

O cravată este o bucată lungă de pânză care este de obicei purtată de bărbați la costum sau haine formale într-un cadru formal.

Cravata poate fi purtată și de femei pentru același motiv. De-a lungul anilor au existat mai multe tipuri de cravate potrivite pentru ocazii diferite.

Cravatele au devenit, de asemenea, o parte esențială a îmbrăcămintei oficiale de birou în unele medii, iar unele profesii consideră că un costum și o cravată reprezintă o uniformă neoficială.

Cravatele sunt purtate de obicei peste nasturele de sus sau nasturele de la guler al unei cămăși și se sprijină pe nasture, fiind așezate sub guler.
Cravata Apron

Tipuri de cravate

Cravata Apron

Cravata Apron este cea mai comună dintre toate cravatele. Este o bucată lungă de pânză care este ascuțită la ambele capete, dintre care unul mai mare și mai lat decât celălalt.

Cravata poate fi legată în mai multe noduri diferite, dintre care unele sunt considerate mai comune sau mai acceptabile în mediile formale decât altele. Aceste stiluri includ nodul Windsor sau Half-Windsor, popularizat de Ducele de Windsor în anii 1920, și nodul persan sau nodul simplu în patru.

Cravatele Apron pot avea mai multe forme și dimensiuni și sunt de obicei purtate cu costume formale.

Verifică preț Cravate diferite modele și culori AICI!


Cravata Ascot

Cravata Ascot

Cravata Ascot este purtată sub cămașă, dar peste maiou. Acoperă o porțiune semnificativă a liniei gâtului sub bărbie și este înnodată de mai multe ori. Acesta este purtat în buclă și este de obicei ținut în loc cu un ac de cravată.

Cravatele Ascot au, în general, modele mai colorate decât cravatele Apron și sunt considerate de lux, nepotrivite pentru spațiile de lucru.

Verifică preț Cravate Ascot AICI!

Papion (Bowtie)

Papion (Bowtie)

Papionul are legături simetrice, care sunt mult mai mici decât cravatele obișnuite. El este îngust la mijloc și lat la ambele capete. El este înnodat într-un mod care formează două funde laterale, cu un nod mic în mijloc. Papionul este purtat la evenimente extrem de formale, cum ar fi cine formale, ceremonii și sărbători. De obicei este purtat cu frac.

Papionul poate fi o alternativă distractivă la cravată și poate fi folosit într-o varietate de medii, de la seri de gală la baluri până la petreceri de cocktail care necesită îmbrăcăminte de zi cu zi. Poate fi asortat cu un costum seersucker purtat în statele sudice americane.

Verifică preț Papioane bărbați AICI!


Cravată americană Bolo / Bola

Cravată americană Bolo / Bola

O cravată Bolo sau Bola este o cravată care este confecționată dintr-o bucată de șnur sau piele împletită cu vârfuri metalice la ambele capete. De obicei are un pandantiv metalic sau din plastic care o fixează.

De asemenea, este purtată având un nod sub guler și care acoperă nasturele gulerului. Aceste cravate sunt de obicei considerate bijuterii și sunt disponibile pe scară largă cu agrafe și pandantive de lux.

Cravatele Bola pot fi realizate cu deschizătoare de sticle, magneți de frigider, monede valoroase, agrafe etc.

Sunt de obicei considerate un articol casual sau informal care trebuie purtat la ocazii de sărbătoare și nu la întâlniri formale.

Cu toate acestea, de la inventarea cravatei Bola în anii 1940, stigmatul din jurul purtării ei la ocazii formale s-a redus, iar acum este considerat un accesoriu mai mult sau mai puțin formal. A devenit foarte populară în anii 1970, când în 1971 a devenit cravata oficială a statelor Arizona apoi a statelor New Mexico și Texas.

Ultimele două au semnat legi care să facă această cravată oficială și pentru statele lor. Cravatele au fost purtate de cei născuți după cel de-al doilea război mondial, între anii 1946 și 1964, cărora le plăcea să caute aur cu metoda panning (tigaia), care chiar a devenit o muncă adecvată până în nordul Statele Unite ale Americii.

Verifică preț Cravate americană Bolo/Bola AICI!


Cravata înfășurată în jurul gâtului (Cravat Necktie)

Cravata înfășurată în jurul gâtului (Cravat Necktie)

Cravata eșarfă (Cravat Necktie) este o cravată care este strămoșul sau înaintașul cravatei moderne și al papionului. A fost moștenită de militari de la membrii care au purtat-o în secolul al XVII-lea.

Ea este o bandă înfășurată în jurul gâtului mai mult decât o cravată și acoperă întregul gât. Poate fi făcută din pânză care poate fi înfășurată în jurul gâtului sau modelată într-un papion.

Cu toate acestea, Cravat-ul era de obicei păstrat simplu și purtat mai mult ca ornament sau semn de opulență, decât ca o uniformă formală de orice fel. Era rezervată regilor și generalilor. Este foarte asemănătoare cu cravata Ascot.

Verifică preț Cravate și Papioane Premium AICI!


Cravată de marinar (Sailor Tie)

Cravată de marinar (Sailor Tie)

Cravata de marinar s-a răspândit datorită obiceiului marinarilor de a-și purta eșarfele sau batistele înnodate. Este o eșarfă sau o batistă de mătase neagră, care a fost pliată în diagonală și este purtată sub gulerul marinarului. Este fie legată într-un nod de marinar, fie trasă prin orificiul unei bluze.

Nu este o cerință a uniformei de marinar, dar a fost asociată cu marinarii datorită caracteristicii sale constante în filmele muzicale și în reclame, precum și în filmele de desene animate.

Verifică preț Eșarfe din mătase naturală AICI!


Cravata Șnur (String Tie)

Cravata Șnur (String Tie)

Cravata Șnur este o cravată care nu are mai mult de 2,5 centimetri în lățime și este adesea neagră. Este purtată în stilul papionului, dar capetele opuse ale cravatei sunt lăsate să atârne mult mai jos și să cadă în reverul costumului în unele cazuri.

De asemenea, este cunoscută sub mai multe alte nume, cum ar fi cravata Southern Colonel, cravata Sherriff-ului și cravata Bootlace. Este cel mai bine reprezentată și recunoscută din logo-ul KFC ca stilul papionului purtat de colonelul Sanders; fondatorul inițial al rețetei de pui prăjit.

Verifică preț Cravate bărbătești AICI!


Cravata pliată în 7 (Seven-Fold Tie)

Cravata pliată în 7 (Seven-Fold Tie)

O cravată Seven-Fold este o cravată foarte subțire și netedă, care este realizată dintr-o țesătură exterioară care trece prin șapte pliuri. Poate depăși cele șapte pliuri în anumite condiții.

Acesta este motivul pentru care nu este nevoie de căptușeală; Are un finisaj gros care se simte, în comparație cu cel al unei cravate obișnuite.

Cravata Seven-Fold este o piesă laborioasă care necesită trei ore și jumătate pentru a fi confecționată, și, de vreme ce este atât de groasă și folosește atât de multă țesătură și efort, este o cravată relativ rară.

Verifică preț Cravate Seven Fold AICI!


Cravata cu prindere cu clemă (Clip-On)

Cravata cu prindere cu clemă (Clip-On)

O cravată clip-on poate fi o cravată sau un papion care are nodul confecționat din fabricație și are doar un cârlig sau o clemă pentru a o atașa de gulerul de la cămașă.

Acesta este un tip de cravată pe care îl poți purta dacă nu vrei să depui efortul de a te îmbrăca și de a lega nodul perfect la cravată. În cazul papionului, poate exista o bandă subțire cu care papionul este fixat în jurul gâtului și care are un sistem de prindere moș și babă sau de tip cataramă.

Multe persoane folosesc, de asemenea, cravata clip-on, deoarece cravata normală îi irită, iar unii le folosesc din necesitate, deoarece nu sunt buni sau nu pot sau nu se pricep pentru a face un nod de cravată reușit.

Unele persoane cu dizabilități le poartă mai ușor pe acestea. Unii agenți de securitate consideră că este dificil să-și pună o cravată și preferă cravatele clip-on.

Verifică preț Cravate cu ac AICI!


Cravata Kipper – foarte lată și bogată vizual

Cravata Kipper – foarte lată și bogată vizual

Cravata Kipper este o cravată foarte lată la un capăt și foarte subțire la celălalt. Cravata este de obicei concepută să iasă în evidență vizual și are culori și modele țipătoare.

Aceste tipuri de cravate au devenit obișnuite și la modă în anii 1940 și au fost considerate parte a unui aspect îndrăzneț abordat de veteranii celui de-al doilea război mondial.

De asemenea, ele au fost considerate declarații împotriva măsurilor de austeritate instituite în timpul războiului.

Cravatele Kipper au avut o revenire în anii 1960 și 1970, iar designerul Michael Fish a creat, de asemenea, o cravată Kipper în anul 1966 din sediul său aflat în intersecția Piccadilly Circus. A devenit o senzație și la mijlocul anilor 1990, când moda anilor 1970 a revenit pentru o perioadă.

Verifică preț Cravate late cu imprimeu AICI!


Cravata foarte subțire (Skinny)

Cravata foarte subțire (Skinny)

O cravată subțire este o cravată cu capătul ei principal mult mai subțire decât de obicei. Ea măsoară aproape 3,81 până la 6,35 cm lățime, mai degrabă decât cei între 10,16 și 11,43 cm lățime pe care îi măsoară o cravată obișnuită în partea din față.

Cravata skinny este foarte la modă pentru ocazii casual, dar sunt mult mai puțin potrivite pentru evenimente formale și mediul de birou. Cravatele skinny, de obicei, merg cu moda hipster și nu se încadrează în mediile mai clasice sau tradiționale ale sensibilității sartoriale.

Cravatele slim si skinny au fost cunoscute de obicei pentru că ilustrează aspectul și moda new age mai degrabă decât sensibilitățile cravatei din vechea școală. Dacă mergi la un interviu pentru o firmă de avocatură sau la o întâlnire de afaceri, atunci nu este adecvat să porți o cravată skinny.

Cu toate acestea, dacă mergi la un trust de presă sau la lansarea unui produs sau la o petrecere după decernarea unor premii, atunci purtarea unei cravate skinny este mult mai potrivită și la modă.

Cravata skinny a devenit populară în anii 1950 și 1960, când trupe precum The Beatles au început să le poarte pe scenă. Trupa a provocat senzație, iar aspectul băieților din trupă a început să fie imitat de băieții tineri care căutau să impresioneze spectatorii, care de cele mai multe ori erau femei.

Cravatele skinny pot fi purtate la blugi pentru un aspect elegant, dar îndrăzneț. Nu toată lumea poate scoate în evidență acest aspect, așa că fiți atenți.

Verifică preț Cravate subțiri AICI!


Accesorii de purtat la gât la modă (Up Cycle Fashion Neckwear)

Accesorii de purtat la gât la modă (Up Cycle Fashion Neckwear)

Accesoriile de purtat la gât la modă Up Cycle sunt purtate de femei și sunt de obicei mai decorative și mai pline de culoare în comparație cu cravatele tradiționale pentru bărbați.

De obicei, un asemenea accesoriu este confecționat din diferite tipuri de țesături și este decorat cu diferite imprimeuri și are diferite modele. Are ornamente din piele, piatră sau nasturi și este de obicei înnodat folosind modul tradițional.

Există și alte tipuri de noduri care reflectă anotimpul sau culorile pe care încerci să le asortezi, dar, de obicei, aceste accesorii sunt purtate în mod tradițional.

Acest tip de accesorii de purtat la gât a devenit popular în anii 1960 -1970 și s-a considerat ca fiind parte a îmbrăcămintei obișnuite a femeilor la locul de muncă, în special pentru secretare și stenografe, etc.

Astăzi, accesoriile purtate la gât sunt de obicei confecționate din țesături reciclate și au o varietate de modele și imprimeuri în funcție de anotimp și de ultima modă.

Ele sunt încă purtate de obicei de femei peste buze și pantaloni, precum și asortate la cămăși. Acestea sunt făcute pentru a se asorta cu aproape orice culoare și sunt tratate ca obiecte de lux în unele cazuri.

Eșarfa triunghiulară purtată la gât ca o cravată (Neckerchief)

Eșarfa triunghiulară purtată la gât ca o cravată (Neckerchief)

O eșarfă purtată la gât este o opțiune trecută cu vederea în accesoriile pe care le poți purta la gât. Este pur și simplu o eșarfă sau un petic de pânză ca o batistă pe care o poți aranja ântr-un triunghi și lega în jurul gâtului.

Spre deosebire de cravata marinarului menționată mai sus, acest accesoriu este purtat de bărbați de toate profesiile și din toate mediile și poate fi confecționat dintr-o batistă sau o eșarfă improvizată. Ea poate fi legată cu un nod tradițional, fie strâns, fie lejer, exact cum îți dorești.

De obicei este purtată în timpul evenimentelor informale și servește ca accesoriu la îmbrăcămintea casual. Prin urmare, nu este adecvat să fie purtată ca parte a îmbrăcămintei formale. De asemenea, este purtată de cercetași și pădurari ca mijloc de identificare.

Verifică preț Eșarfe de mătase cu imprimeuri AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Tipuri de machiaj

20 de tipuri de machiaj

Aflați despre diferitele tipuri de machiaj, inclusiv cele care au fost folosite de-a lungul anilor până în epoca modernă. Vezi care se potrivesc tipului tău

Citește mai mult »
Casmir vara

Pot purta cașmir vara?

Cașmirul este un material versatil, natural, moale și rezistent. Deși este purtat în mod tradițional în lunile reci de iarnă, cașmirul funcționează bine și ca

Citește mai mult »
Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care