Cum să faci un nod de cravată? – 50 de tipuri de noduri de cravată plus instrucțiuni

Tipuri de noduri de cravată

Iată lista noastră finală a diferitelor tipuri de noduri de cravată, împreună cu instrucțiuni detaliate despre cum să legați fiecare tip. Am inclus și câteva sfaturi, astfel încât să puteți realiza perfect chiar și cele mai complicate noduri.

Deși există destul de puține tipuri diferite de cravate, există multe, multe tipuri diferite de noduri de cravată. Diferitele moduri în care puteți face noduri de cravată sunt practic nesfârșite. Puteți chiar decide să vă inventați propriul nod, așa cum au făcut unii designeri și guru ai modei.

Aflați cum să faceți tipurile clasice de noduri, tipurile fanteziste de noduri și tipurile de noduri care îi vor face pe ceilalți oameni să se oprească, să vă privească admirativ și să vă întrebe despre nodul respectiv. Dacă stăpânești suficient de multe tipuri diferite de noduri de cravată, vei avea tot timpul un aspect și un stil minunat pentru toate ocaziile.

Verifică preț Cravate pentru bărbați AICI!

Conținut:

Tipuri de noduri de cravată (50 de variante) – ghid complet

Nodul Atlantic

Nodul Atlantic, cunoscut și sub numele de nodul de cafenea sau nodul ventaglio, este un nod casual de cravată care poate fi realizat în doar câțiva pași simpli. Acest nod funcționează cel mai bine cu cravate într-o singură culoare, mai degrabă decât cu cravate cu model/imprimeuri sau cravate cu dungi.

Instrucțiuni

Treceți capătul îngust al cravatei peste partea lată.

Aduceți partea îngustă a cravatei în sus pe sub guler, apoi înapoi și în jos peste nodul cravatei pentru a trece coada cravatei în cealaltă parte.

Treceți coada cravatei pe sub nod, ducând-o orizontal către celălalt umăr.

Aduceți coada cravatei înapoi peste partea din față a cravatei.

Duceți coada cravatei în sus pe sub guler, apoi înapoi în jos și peste guler, rămânând pe aceeași parte a nodului.

Aduceți coada cravatei înapoi pe celălalt umăr, trecând pe sub nod.

Duceți cravata în sus și peste bucla gâtului, apoi înapoi în jos și sub guler, apoi prin bucla din spate a nodului.

Strângeți și îndreptați nodul Atlantic.

Tips – Sfaturi

Nodul Atlantic este nodul Pratt invers.

Verifică preț Cravate pentru bărbați AICI!

Nodul Balthus

Nodul Balthus este o alegere perfectă atunci când doriți să aveți un aspect elevat. Arată un pic ca un nod Windsor elegant și este mai complicat, așa că acordați-vă puțin timp pentru a învăța acest nod.

Instrucțiuni

Așezați cravata în jurul gâtului, cu dosul cravatei orientat spre exterior.

Încrucișați cele două capete ale cravatei, aducând capătul mai îngust deasupra părții mai late a cravatei.

Aduceți partea lată a cravatei peste bucla gâtului și aduceți-o din nou în jos sub guler, sau bucla gâtului, trăgând-o prin guler și trecând-o pe sub în cealaltă parte.

Trageți din nou cravata peste și prin guler, aducând-o în partea opusă.

Repetați, trecând prin guler și din nou peste în cealaltă parte.

Trageți cravata prin fața și apoi prin spatele nodului, aducând capătul cravatei în sus și peste partea din spate a nodului.

Plasați capătul cravatei prin bucla pe care ați creat-o în pasul de mai sus.

Trageți cravata în jos prin nod și strângeți.

Verifică preț Cravate pentru bărbați AICI!

Nodul Bloom

Nodul bloom se adresează celor îndrăzneți. Dacă doriți să faceți o impresie uimitoare după ce ați petrecut mult timp făcând un nod de cravată, încercați nodul bloom. Acest nod este minunat pentru evenimente formale, dar ar putea fi un pic prea mult pentru situațiile profesionale. Acesta este un nod deosebit minunat și uimitor.

Luați-o încet și lucrați precis pentru a face acest nod. Poate fi frustrant, dar există o mare răsplată în cele din urmă, atunci când îl realizezi corect. Puteți face acest nod cu o cravată într-o singură culoare sau cu model. Va fi atrăgător oricum.

Instrucțiuni

Trebuie să aveți o lungime suficientă în coada cravatei (partea îngustă) a cravatei. Veți avea nevoie de tot ajutorul pe care îl puteți obține.

Prindeți cu degetele partea mai lată a cravatei, aducând cele două părți ale țesăturii împreună, chiar sub gât.

Treceți partea subțire/îngustă a cravatei peste pliul pe care l-ați făcut.

Aduceți coada cravatei în sus pe sub guler, apoi înapoi în jos peste bucla gâtului în fața pliului pe care l-ați făcut.

Îndoiți coada cravatei în jumătate, cu fața îndreptată către exterior. Pentru a face acest nod, trebuie să mențineți acest pliu tot timpul cât realizați nodul. Așteptați ca lucrurile să devină dificile.

Aduceți coada îndoită a cravatei pe partea laterală a nodului pe umărul de pe partea cozii cravatei.

Duceți coada cravatei pe sub cravată pentru a o aduce în partea opusă.

Introduceți coada prin bucla pe care tocmai ați făcut-o, trecând peste partea superioară a cravatei pentru a face acest lucru. Veți realiza o nouă buclă pe măsură ce finalizați această manevră. Nu strângeți prea tare. Veți introduce și cravata prin această buclă.

Aduceți coada în jos pe sub guler.

Introduceți coada prin buclă de pe partea opusă a cravatei, urcând și coborând sub guler pe această parte. Acum veți avea coada cravatei peste guler,  în partea opusă părții de pornire. Nodul va avea trei secțiuni de țesătură interconectate.

Amintiți-vă să păstrați în continuare pliul în coada cravatei pe măsură ce coborâți coada cravatei spre umărul de pornire.

Mergeți în jurul nodului și sub cravată, înapoi în jurul celeilalte părți a nodului și prin bucla pe care tocmai ați făcut-o pe partea opusă. În esență, înfășurați un inel de țesătură în jurul nodului cu trei secțiuni din centru.

Aduceți coada cravatei înapoi în jos în jurul exteriorului nodului și peste partea din față a cravatei pe sub nod.

Introduceți coada cravatei prin ultima buclă a nodului pe care tocmai ați creat-o.

Nodul tău bloom finalizat va arăta ca o floare de țesătură care îți va atrage multe complimente toată seara.

Sfaturi

Folosiți o oglindă și lucrați încet. Concentrați-vă pe realizarea corectă a fiecărui pas și pe a nu strânge cravata prea tare. Puteți începe oricând de la capăt, dacă aveți noduri de făcut.

Verifică preț Cravate pentru bărbați AICI!

Nodul Boutonniere

Nodul de cravată boutonniere are un aspect formal foarte potrivit pentru nunți. Când este finalizat, acest nod are un aspect stratificat. Acest nod funcționează bine cu cravatele intr-o singura culoare.

Instrucțiuni

Coada cravatei sau partea subțire/îngustă este capătul activ cu care veți lucra pentru a realiza acest nod. Asigurați-vă că această parte a cravatei este frumoasă și lungă înainte de a începe. Veți avea nevoie de material.

Cu o mână, prindeți ușor jumătatea mai lată a cravatei spre locul unde veți face nodul. Prindeți împreună cele două margini ale țesăturii.

Luați partea îngustă a cravatei și treceți-o peste secțiunea pe care o țineți, trecând-o pe deasupra.

Aduceți cravata în sus pe sub guler, apoi înapoi în jos și peste pe cealaltă parte.

Treceți cravata pe sub nod și peste în partea opusă. Puteți să dați drumul secțiunii pe care o țineați împreună.

Treceți cravata pe sub guler, apoi înapoi în jos peste guler în cealaltă parte. Veți repeta această mișcare de mai multe ori.

Înfășurați cravata în sus și sub guler, apoi coborâți din nou în cealaltă parte.

Repetați în cealaltă parte.

Du-te în sus, sub, în ​​jos și peste de încă două ori. Coada cravatei în exces poate fi ascunsă în cămașă.

Strângeți și îndreptați nodul boutonniere.

Tips – Sfaturi

Acest nod de cravată are un aspect stratificat, deci nu doriți să mergeți chiar deasupra nodului de fiecare dată. Cu fiecare strat pe care îl adăugați la nod, urcați doar puțin pentru a plasa noul strat deasupra și doar puțin peste bucla anterioară.

Verifică preț Cravate pentru bărbați AICI!

Nodul Caldwell Swagg

Nodul Caldwell swagg nu arată cu siguranță ca niciun alt nod de cravată. Acesta este un tip relativ nou de nod de cravată, care seamănă cu o variație a nodului Onassis. Încercați acest nod atunci când doriți un aspect grozav care să meargă oriunde și să funcționeze bine cu aproape orice tip de cămașă elegantă sau stil de guler.

Arată uimitor în sala de ședințe și este la modă la orice eveniment formal. Unele noduri arată complicat, dar sunt de fapt destul de simple. Nodul Caldwell Swagg are un aspect simplu și elegant, care este de fapt destul de complicat de creat.

Instrucțiuni

Treceți partea mai lată a cravatei peste partea mai subțire/îngustă.

Treceți partea mai lată a cravatei pe sub guler, apoi înapoi în jos și peste guler, rămânând pe aceeași parte a secțiunii transversale.

Treceți cravata pe sub nod și peste, pentru a plasa cravata pe umărul opus.

Aduceți din nou cravata peste guler, apoi înapoi în jos și pe sub guler, rămânând pe acea parte a nodului.

Treceți cravata pe sub nod, apoi înapoi peste și în jos. Veți fi creat ceva care seamănă foarte mult cu nodul Onassis, o parte din față cu aspect neted și cu nodul ascuns.

Ajungeți sub cravată acum pentru a prinde coada cravatei și răsuciți-o astfel încât partea de dedesubt, partea cu cusătura, să fie orientată spre exterior.

Aduceți coada cravatei în sus, sub nod, și trageți-o în jos peste partea din față a cravatei. Partea din spate a cozii cravatei ar trebui să fie în continuare orientată spre exterior.

Întoarceți coada cravatei în sus, spre figura dvs. și plasați-o în gulerul cămășii, astfel încât partea din față a cravatei să fie orientată spre gât. Dacă deschideți câțiva nasturi sub guler, puteți trage coada cravatei pe aici, astfel încât aceasta să rămână plată și să nu fie vizibilă.

Îndreptați partea din față a cravatei și reglați nodul sub cravată după cum este necesar pentru a obține o potrivire bună. Acesta este modul în care realizați un nod Caldwell swagg.

Verifică preț Cravate pentru bărbați AICI!

Nodul Cape

Nodul cape atrage atenția pentru că arată complicat. Acest nod funcționează foarte bine cu cravate cu model și cravate paisley, precum și cu cravate într-o singură culoare. S-ar putea să obțineți și mai mult un factor „wow” cu cravate cu model din cauza complexității nodului.

Instrucțiuni

Aduceți capătul mai îngust al cravatei peste partea din față a cravatei și apoi trageți-l sub și peste guler.

Țineți coada cravatei în lateral, apoi înfășurați capătul pe sub partea din față a cravatei.

Trageți coada cravatei în sus și peste guler, apoi înapoi în jos și din nou peste partea din față a cravatei.

Trageți din nou coada cravatei pe sub și peste guler.

Aduceți capătul cozii cravatei înapoi sub cravată, apoi peste și pe sub guler.

Aduceți coada cravatei prin ultima buclă pe care tocmai ați făcut-o în spatele cravatei.

Strângeți și îndreptați cravata. Veți avea în nod trei secțiuni distincte, în mare parte verticale.

Verifică preț Cravate pentru bărbați AICI!

Nodul Capsule

Nodul capsule este distinctiv și este un nod excelent pentru toate scopurile. Poate fi purtat la birou sau cu ocazia formală.

Instrucțiuni

Prindeți partea mai lată a cravatei aproape de locul unde intenționați să faceți nodul. Prinderea țesăturii înseamnă că veți aduce cele două margini împreună pentru a crea un mic pliu.

Treceți partea activă a cravatei pe deasupra locului de unde ați prins cravata.

Aduceți cravata pe sub guler și înapoi în jos peste partea superioară a gulerului în pe cealaltă parte.

Aduceți cravata pe sub nod și peste în cealaltă parte.

Înfășurați cravata deasupra nodului, dar nu acoperiți complet nodul. Vrei ca această parte de țesătură să fie puțin mai jos decât nodul, astfel încât partea de sus să se vadă în continuare. Nodul de cravată ar trebui să arate acum ca un V inversat în partea de sus, cu o bandă de țesătură care trece orizontal peste partea de jos.

Aduceți cravata în sus și pe sub guler, apoi înapoi în jos peste guler pe aceeași parte.

Doriți să aduceți cravata pe sub nod din nou și peste în cealaltă parte, dar nu o strângeți prea tare. Veți crea o nouă buclă de țesătură lângă nod. Această buclă ar trebui să fie oarecum lejeră.

Aduceți cravata în sus și peste guler în cealaltă parte a nodului pentru a crea o a doua buclă de țesătură pe această parte. Coada cravatei se va întoarce pe sub guler pentru a traversa în partea opusă.

Luați coada și introduceți-o prin ultimele două bucle pe care le-ați făcut de ambele părți ale nodului.

Strângeți și îndreptați nodul Capsule astfel încât nodul de bază să aibă două straturi orizontale, unul deasupra celuilalt, cu două aripi care se întâlnesc în partea superioară în fiecare parte, într-o formă de V inversată.

Introduceți excesul în cămașă sau sub guler.

Verifică preț Cravate pentru bărbați AICI!

Nodul Cavendish

Nodul Cavendish arată un pic ca un nod mai mare four-in-hand. Conform bârfelor din modă, acest nod de cravată a fost creat de doi fizicieni. Au numit nodul după celebrul fizician Henry Cavendish.

Instrucțiuni

Treceți partea mai lată peste partea mai subțire/îngustă, așezând partea mai lată deasupra.

Aduceți capătul lat sub partea mai îngustă și treceți-l pe partea opusă.

Treceți din nou partea lată peste partea mai îngustă, punând jumătatea mai lată a cravatei pe partea opusă.

Acum, aduceți partea mai lată a cravatei pe sub guler și în sus.

Aduceți partea lată în jos și înapoi în partea de pornire.

Luați jumătatea mai lată a cravatei și aduceți-o înapoi pe sub nod și în partea opusă.

Plasați capătul mai lat înapoi peste partea de sus a nodului în partea opusă.

Aduceți capătul lat în sus și sub guler.

Puneți cravata în jos, trageți-o prin bucla superioară a țesăturii nodului, trageți și strângeți pentru a finaliza nodul.

Tips – Sfaturi

În timp ce-ți legi nodul Cavendish, amintește-ți că practic te duci înainte și înapoi, înainte și înapoi, de patru ori succesiv.

Verifică preț Cravate pentru bărbați AICI!

Nodul Christensen

Nodul Christensen, cunoscut și sub denumirea de nodul cross – încrucișat, a fost creat în 1917 într-un catalog suedez de comandă prin poștă, ca un design cu prindere la spate (clip-on). Nodul era cusut, astfel încât să rămână perfect. Când este finalizat, nodul îi conferă cravatei o formă oarecum de clepsidră care iese în evidență cu siguranță. Acesta este un nod de zi cu zi, dar poate fi un pic prea jucăuș pentru întâlniri de afaceri conservatoare și formale.

Instrucțiuni

Treceți partea lată peste zona superioară a părții înguste, aducând-o pe umărul opus.

Aduceți partea lată înapoi sub jumătatea mai îngustă a cravatei și trageți cravata în partea inițială, de pornire.

Aduceți cravata în sus și peste guler, apoi înapoi în jos sub guler și trageți-o în partea opusă.

Treceți cravata prin partea din față a cravatei înguste, ținând-o orizontal.

Înfășurați partea lată a cravatei în jurul nodului de două ori, menținându-o orizontal. Terminați pe partea inițială, de pornire, trăgând materialul în sus și pe sub guler.

Aduceți cravata înapoi în jos și peste guler, trăgând-o prin bucla superioară a nodului.

Strângeți și ajustați.

Verifică preț Cravate pentru bărbați AICI!

Nodul Cupidon

Nodul Cupidon este un nod de cravată mic care îți ia ochii. Dacă doriți ceva care este relativ nostim pentru ocazii semi-casual, acesta este un nod excelent. Nodul Cupidon pare mult mai dificil de realizat decât este de fapt, ceea ce reprezintă un alt mare bonus al utilizării acestui nod de cravată.

Instrucțiuni

Prindeți partea mai lată a cravatei chiar sub gât pentru a crea un pliu în țesătură.

Aduceți partea subțire, îngustă a cravatei peste partea mai lată, sub locul unde ați prins cravata cu degetele.

Ținând capătul subțire, îngust al cravatei spre umărul opus umărului de pornire, trageți partea lată a cravatei înapoi și pe sub guler, apoi peste și în jos.

Prindeți din nou partea lată a cravatei chiar în centrul gulerului.

Duceți coada cravatei pe sub cravată, înapoi la umărul de pornire.

Înfășurați coada cravatei înapoi peste nodul de sub guler. Adunarea materialului ar trebui să fie încă vizibilă deasupra acestei bucle.

Aduceți coada cravatei în sus și pe sub guler, apoi în jos și peste în cealaltă parte a nodului.

Treceți coada cravatei peste și sub nod, apoi întoarceți-vă în sus peste guler și coborâți sub guler.

Ați creat o buclă de țesătură în spatele nodului. Trageți coada cravatei prin acest nod și strângeți.

Verifică preț Cravate pentru bărbați AICI!

Nodul Dapper

Nodul dapper este destul de flamboyant, exact nodul pe care îl doriți atunci când doriți să faceți o impresie deosebită. Probabil este mult prea spectaculos pentru birou, dar este cu siguranță perfect pentru nunți și alte evenimente în care doriți să ieșiți în evidență ca stil.

Instrucțiuni

Treceți partea lată a cravatei peste partea mai îngustă, ducând-o la umărul opus.

Aduceți partea mai lată a cravatei în sus pe sub guler, apoi înapoi în jos și peste, rămânând în continuare pe partea umărului opus secțiunii transversale.

Îndreptați cravata astfel încât să atârne drept în jos.

Acum, țineți cele două părți ale cravatei (partea din față și coada) împreună cu o mână, la aproximativ 5 centimetri sub guler.

Cu cealaltă mână, aduceți coada cravatei în sus și înfășurați-o de două ori în jurul jumătății late a cravatei. Partea din spate, partea cu cusătura a cozii va fi orientată spre exterior. Partea lată a cravatei va fi prinsă ușor.

Introduceți un deget sub cele două bucle pe care tocmai le-ați făcut, creând un spațiu mic între bucle și cravată.

Trageți coada cravatei spre umărul opus umărului de pornire și pliați materialul în sus, astfel încât acum partea din față a materialului să fie orientată spre exterior.

Aduceți coada cravatei în sus pe sub nodul de la gât, apoi peste și în jos, astfel încât să acopere partea din față a cravatei.

Introduceți capătul cozii cravatei prin buclele pe care le-ați făcut. Tocmai ați făcut o buclă superioară cu coada cravatei pe nod. Înfoiați ușor, deoarece aceasta este o caracteristică a nodului dapper.

Îndreptați și ajustați după cum este necesar.

Nodul în diagonală

Nodul în diagonală este numit așa datorită designului său distinct – puteți vedea o linie care trece prin nodul de cravată în diagonală. Acesta este un nod frumos, care este minunat pentru a fi purtat zilnic.

Instrucțiuni

Treceți partea lată a cravatei peste partea mai subțire, îngustă, ducând-o pe celălalt umăr.

Duceți partea mai lată a cravatei înapoi pe sub secțiunea transversală și peste, ținând-o orizontal.

Aduceți din nou cravata în fața nodului, readucând cravata pe cealaltă parte.

Mergeți înapoi pe sub nod, mutând din nou cravata înapoi pe celălalt umăr.

Aduceți cravata în sus și peste guler, pe cealaltă parte, în jos și pe sub guler.

Nodul tău de cravată are o buclă de țesătură la bază care trece orizontal peste cravată, cu o altă parte de țesătură în diagonală deasupra acesteia. Sarcina dvs. este să slăbiți ușor acest inel orizontal de țesătură. Luați capătul cravatei, răsucindu-l astfel încât „partea bună, fața cravatei” să fie orientată spre exterior și treceți-l prin inelul de țesătură pe care tocmai l-ați slăbit.

Trageți și strângeți. Veți vedea linia diagonală care dă numele acestui nod de cravată.

Verifică preț Cravate pentru bărbați AICI!

Nodul Double Cross

Nodul Double Cross, sau nodul dublu, nu are multe în comun ca aspect cu nodul cross – încrucișat (cunoscut și sub numele de Christensen). Acesta este un nod de cravată excelent pentru purtarea zilnică și un nod perfect pentru spațiul profesional. De asemenea, este foarte simplu de legat. Puteți face un nod dublu în doar câțiva pași.

Instrucțiuni

Treceți partea lată a cravatei peste partea subțire, îngustă.

Aduceți cravata pe sub secțiunea încrucișată pe orizontală, apoi înapoi peste partea de sus a cravatei.

Înfășurați din nou cravata în jurul nodului de două ori, terminând pe partea de pornire a nodului.

Aduceți cravata în sus și pe sub nod, apoi înapoi în jos și prin bucla superioară a nodului.

Strângeți și îndreptați.

Verifică preț Cravate pentru bărbați AICI!

Nodul Eldredge

Nodul Eldredge este un tip de nod extrem de complicat, care are reputația de a fi cel mai dificil nod de realizat dintre toate nodurile. Dacă doriți un nod care chiar va uimi, acesta este cel pe care îl doriți. Nodul este oarecum mare și când este finalizat va avea un model asemănător cozii de pește. Arată un pic ca solzii unui con de pin.

Instrucțiuni

Începeți prin a așeza cravata în jurul gâtului pe dos, cu partea mai lată pe partea opusă pe care o utilizați în mod normal. Ceea ce este interesant la nodul Eldredge este faptul că acel capăt mai subțire, mai îngust este capătul activ pe care îl veți folosi pentru a face nodul, astfel încât fața cravatei dvs. va fi pe partea opusă.

Vrei ca, capătul tău activ, capătul mai îngust, să fie foarte lung. Veți avea nevoie de el.

Treceți capătul activ mai subțire, mai îngust peste partea superioară a cravatei, mutându-l pe umărul opus.

Aduceți partea activă pe sub nod și trageți-o orizontal înapoi la umărul de pornire.

Aduceți-o în sus și peste nod, trecând spre cealaltă parte, apoi înapoi prin guler. Această parte de cravată va avea acum partea din interior (dosul cravatei) orientată spre exterior.

Aduceți cravata orizontal peste nod, astfel încât acum partea bună (fața cravatei) să fie orientată spre exterior.

Aduceți cravata pe sub guler, apoi înapoi din nou peste nod.

Întindeți un deget peste partea superioară a nodului în timp ce aduceți cravata sub nod și la umărul de pornire, apoi trageți-o prin bucla care vă acoperă degetul.

Trageți ușor, astfel încât să nu existe exces de material în nod, dar nu trageți prea tare sau veți distruge designul nodului.

Capătul activ al cravatei ar trebui să fie pe partea umărului opus nodului. Trageți-l peste guler, apoi înapoi pe sub guler.

Aduceți cravata peste guler, trăgând-o în jos prin guler pe cealaltă parte a nodului. Capătul cravatei va fi acum îndreptat către nod pe partea umărului de pornire.

Introduceți cravata prin ultima buclă pe care tocmai ați făcut-o, deplasându-vă peste nod în partea opusă. Vă ajută dacă introduceți mai întâi două degete prin buclă, apoi introduceți capătul cravatei între degete și trageți-o în acest fel.

Strângeți cravata, dar nu prea mult, și ajustați cravata sub guler.

Tips – Sfaturi

Nu încercați acest nod fără oglindă! Lucrați încet și nu strângeți nodul prea tare în timp ce lucrați, astfel încât acesta să-și păstreze forma.

Verifică preț Cravate pentru bărbați AICI!

Nodul Ellie

Nodul ellie este o versiune puțin mai simplă a nodului Eldredge, care este un nod de cravată recunoscut ca fiind greu de realizat. Nodul ellie arată elegant și funcționează bine cu cravate într-o singură culoare și cu imprimeuri. Acesta este un nod potrivit pentru îmbrăcăminte formală și ocazii profesionale importante.

Instrucțiuni

Prindeți partea lată a cravatei chiar sub gât pentru a face un pliu din țesătură.

Aduceți partea subțire, îngustă a cravatei peste și deasupra părții de sus a acestei secțiuni pliate pentru a face un X.

Trageți partea subțire, îngustă a cravatei în sus și pe sub guler, apoi înapoi în jos și peste guler.

Trageți cravata în partea opusă nodului.

Aduceți cravata pe sub nod, apoi înapoi peste partea de sus a nodului. Realizați un aspect stratificat, deci nu treceți direct peste nod ca să stricați toată munca de până acum. Păstrați straturile în timp ce lucrați.

Trageți cravata pe sub guler, apoi înapoi în jos peste partea de sus, plasând cravata în jos în partea opusă a nodului.

Înfășurați cravata pe sub nod, mergând înapoi și peste.

Rămâneți pe aceeași parte a nodului, aduceți cravata în sus peste guler, apoi înapoi în jos pe sub guler.

Trageți cravata pe partea opusă a nodului și aduceți-o în sus și peste guler și înapoi în jos pe sub guler din nou, rămânând pe aceeași parte a nodului.

Trageți coada cravatei în partea opusă și peste guler, apoi din nou înapoi în jos pe sub guler.

Introduceți surplusul, excesul de material în bucla inferioară a cravatei, în spatele nodului.

Strângeți și îndreptați.

Verifică preț Cravate pentru bărbați AICI!

Nodul împletit Eric Glennie

Nodul împletit Eric Glennie este un model de nod împletit, stratificat, care arată foarte bine cu cravate cu dungi și imprimeuri. Acesta este un nod semi-formal și de afaceri atunci când doriți să faceți impresie. Eric Glennie este un designer care a dat numele acestui nod.

Instrucțiuni

Păstrați o lungime suficientă pe partea activă, partea subțire, îngustă a cravatei. Treceți partea subțire a cravatei peste partea lată, ducând-o pe umărul opus.

Înfășurați partea activă sub cravată, ducând-o înapoi spre partea opusă.

Aduceți cravata în sus și peste guler, apoi înapoi în jos și pe sub guler, ducându-o în partea opusă.

Treceți cravata înapoi,orizontal peste nod, ducându-o în partea opusă.

Aduceți cravata pe sub guler, apoi înapoi în jos peste guler pe cealaltă parte.

Aduceți cravata înapoi pe cealaltă parte, trecând-o pe sub nod.

Luați coada cravatei în sus și peste nod, trecând prin ultima parte de țesătură pe care tocmai ați creat-o pe partea opusă a nodului.

Înfășurați coada cravatei peste guler, apoi înapoi în jos și pe sub guler, rămânând pe acea parte a nodului.

Duceți din nou cravata deasupra gulerului, trecând peste nod și înapoi în jos pe sub guler de cealaltă parte.

Aduceți din nou cravata în sus peste guler și apoi înapoi în jos în spatele nodului.

Introduceți coada nodului în spațiul de dedesubt a nodului pentru a finaliza nodul împletit Eric Glennie.

Verifică preț Cravate pentru bărbați AICI!

Nodul Fishbone (Os de pește)

Nodul Fishbone este un nod complicat, care este foarte asemănător cu nodul Eldredge. Acest nod are un aspect complicat, dar mulți dintre pașii necesari pentru crearea acestuia se repetă, deci nu este atât de dificil pe cât pare. Acesta este un nod formal minunat. Acest nod arată bine cu cravate într-o singură culoare. Cravatele cu imprimeuri și dungi pot arăta puțin neglijent și ciudat cu acest nod.

Instrucțiuni

Capătul mai subțire, îngust al cravatei este capătul activ pentru crearea acestui nod de cravată.

Treceți capătul activ al cravatei peste partea superioară a cravatei, pe partea opusă.

Aduceți cravata drept în sus, rămânând pe a doua parte a nodului de cravată, trecând cravata pe sub guler și apoi aducând-o înapoi și peste guler, rămânând în continuare pe a doua parte.

Aduceți cravata pe sub nod pentru a o deplasa orizontal pe partea umărului inițial.

Treceți cravata peste guler, apoi aduceți-o înapoi în jos pe sub guler, ducând-o în partea opusă.

Repetați, treceți cravata peste guler, apoi înapoi în jos pe sub guler, deplasând-o spre cealaltă parte.

Repetați, mergând în partea a doua.

Repetați, mutând cravata pe umărul de pornire.

Trageți coada cravatei în jos, aliniată cu partea din față a cravatei. Strângeți nodul și băgați coada cravatei în cămașă pentru a o ascunde.

Verifică preț Cravate pentru bărbați AICI!

Nodul Four-in-Hand (nodul standard tradițional și cel mai răspândit)

Nodul Four-in-Hand este unul dintre cele mai populare tipuri de noduri de cravată și este cel pe care toată lumea știe cum să îl facă. Acest nod simplu de cravată este perfect pentru purtarea zilnică și funcționează cu toate tipurile de gulere de cămașă. Acesta este un nod asimetric și cel pe care probabil l-ați văzut cel mai des.

Instrucțiuni

Plasați partea mai lată a cravatei peste partea superioară a părții mai subțiri (înguste) a cravatei, mutând-o pe umărul opus.

Treceți cravata pe sub sub această zonă încrucișată, ținând-o orizontal spre umărul de pornire.

Mutați cravata orizontal peste nod, deplasând-o orizontal pe umărul opus.

Duceți cravata pe sub guler, apoi înapoi peste și prin bucla de deasupra nodului.

Strângeți, reglați și nodul este gata!

Verifică preț Cravate pentru bărbați AICI!

Nodul Four Rings (Patru inele)

Nodul Four Rings arată foarte formal și elegant, așa înșelător. Acest nod este mai simplu de creat decât pare. Acesta este un nod frumos pentru distracția afacerilor semi-formale și formale, dar ar putea fi prea mult pentru situațiile profesionale.

Instrucțiuni

Apucați marginile părții late a cravatei pentru a crea un pliu.

Aduceți partea subțire a cravatei în diagonală peste pliu.

Treceți cravata pe sub guler și peste, coborând înapoi peste guler pe cealaltă parte.

Formați o buclă în cravată pe măsură ce o aduceți pe sub nod și treceți pe cealaltă parte. Bucla ar trebui să fie foarte largă și deschisă.

Aduceți din nou cravata în sus pe cealaltă parte, trecând-o prin bucla pe care tocmai ați făcut-o. Păstrați nodul foarte lejer.

Țineți coada cravatei orizontal, îndreptând-o spre umăr. Partea de dedesubt a cravatei (dosul) trebuie să fie orientată spre exterior.

Aduceți cravata înapoi peste și pe sub nod, trecând-o prin bucla din partea opusă. Încă păstrați nodul foarte lejer.

Introduceți coada cravatei în spatele nodului și în spațiul din spatele nodului.

Strângeți după cum este necesar și înfoiați și răsfirați cele patru inele care creează acest design de nod.

Verifică preț Cravate pentru bărbați AICI!

Nodul Grantchester

Nodul Grantchester arată ca un nod Four-in-Hand mai mare. Acesta este un nod excelent dacă purtați un stil de guler răsfrânt (spread collar) sau dacă aveți un spațiu oarecum mare pentru nod, deoarece acesta este un nod de cravată lat.

Instrucțiuni

Plasați cravata în jurul gâtului cu spatele cravatei la vedere, astfel încât partea de dedesubt (dosul cravatei) să fie orientată spre exterior.

Aduceți partea lată a cravatei pe sub și peste pe umărul opus.

Treceți cravata orizontal peste secțiunea încrucișată, deplasându-o înapoi la umărul de pornire.

Înfășurați cravata înapoi sub nod, ducând-o în partea opusă.

Treceți din nou cravata orizontal peste nod, revenind la umărul de pornire.

Aduceți cravata sub guler, apoi aduceți-o înapoi în jos, trecând-o peste partea superioară a nodului. Acum veți fi pe partea nodului de pe umărul celălalt (nu cel de pornire).

Aduceți din nou cravata pe sub nod la umărul de pornire, apoi înapoi peste partea de sus a nodului pentru a reveni la al doilea umăr.

Aduceți cravata pe sub guler, apoi înapoi în jos și prin bucla superioară a nodului.

Strângeți și reglați.

Verifică preț Cravate pentru bărbați AICI!

Nodul Hanovra

Nodul de cravată Hanovra este numit după dinastia regală Hanovra, Casa care este strămoșul direct al monarhiei britanice actuale, Casa Windsor. Vom ajunge și la nodul de cravata Windsor puțin mai târziu.

Acesta este un nod simplu, elegant, simetric într-o formă perfectă de triunghi. Acesta este un nod ceva mai mare, așa că doriți să utilizați o cravată care nu este foarte groasă, astfel încât nodul să nu arate voluminos și neglijent.

Instrucțiuni

Începeți cu plasarea cravatei în jurul gâtului, astfel încât partea inferioară (partea din spate – dosul cravatei) să fie orientată spre exterior.

Treceți partea mai lată a cravatei pe sub cea mai subțire, îngustă ducând-o la umărul opus.

Aduceți-o înapoi peste partea de sus a secțiunii transversale, ținându-o orizontal către umărul de pornire.

Aduceți cravata în sus și pe sub guler, apoi înapoi în jos peste partea de sus a nodului, ducând cravata pe al doilea umăr.

Înfășurați cravata pe sub nod, ducându-o orizontal înapoi la umărul de pornire.

Duceți din nou cravata în sus și pe sub guler, apoi înapoi în jos pe sub nod, deplasândo-o în partea opusă.

Treceți din nou cravata orizontal peste vârful nodului.

Aduceți cravata în sus și pe sub guler, apoi înapoi în jos și prin bucla superioară a nodului.

Strângeți și reglați.

Verifică preț Cravate pentru bărbați AICI!

Nodul Kelvin

Nodul Kelvin poartă numele aceluiași fizician care a inventat scara temperaturii Kelvin, Lord Kelvin. Acest nod are aceeași dimensiune ca și nodul four-in-hand, dar are un aspect ușor mai plin.

Instrucțiuni

Începeți cu o cravată pusă pe dos, ceea ce înseamnă că dosul cravatei este orientat spre exterior.

Treceți partea mai lată a cravatei sub partea mai subțire, îngustă ducând-o pe celălalt umăr.

Aduceți cravata înapoi peste această secțiune încrucișată, ducând-o înapoi la umărul de pornire.

Duceți cravata înapoi la cealaltă parte, trecând-o pe sub nod.

Aduceți din nou cravata la umărul de pornire, trecând peste partea de sus a nodului.

Treceți cravata în sus și pe sub guler, apoi înapoi în jos prin bucla superioară de țesătură a nodului.

Strângeți și reglați.

Verifică preț Cravate pentru bărbați AICI!

Nodul Krasny Hourglass (Clepsidra Krasny)

Nodul de cravată clepsidra Krasny poartă numele lui Alex Krasney, care a inventat nodul, iar forma de clepsidră este reprezentativă pentru acest nod. Acesta este un nod de cravată profesionist frumos, care funcționează bine pentru multe înfățișări și stiluri de guler diferite. Acest nod este unic, deoarece are de fapt două noduri, unul chiar deasupra celuilalt. Acest lucru creează forma distinctă a clepsidrei.

Instrucțiuni

Începeți prin a face un nod standard four-in-hand. Pentru a face acest lucru, veți trece partea mai lată a cravatei deasupra părții mai subțiri, înguste, apoi o veți aduce înapoi pe sub partea mai îngustă a cravatei pentru a o duce înapoi la umărul de pornire.

Treceți cravata înapoi, pe deasupra celeilalte părți a cravatei, apoi înapoi pe sub și peste guler la nod. Treceți capătul lat al cravatei prin bucla superioară de țesătură pe care ați creat-o. Strângeți și reglați pentru a finaliza nodul four-in-hand. Acum începe adevărata lucrare.

Acum veți schimba, deoarece coada cravatei devine capătul activ al cravatei. Luați-l și întindeți-l orizontal spre umărul de pornire.

Așezați degetul lângă nodul de cravată four-in-hand pe care tocmai l-ați făcut, mergând la umărul opus.

Aduceți coada cravatei peste la umărul opus. Dosul cravatei sau partea din spate a țesăturii trebuie să fie orientată spre exterior. Luați acel deget și așezați-l pe cravată.

Cu cealaltă mână, aduceți coada cravatei înapoi la umărul de pornire, lăsând degetul în poziție. Treceți pe sub cravată, nu peste.

Lăsând degetul în poziție, aduceți coada cravatei peste și înapoi pe umărul opus.

Luați coada cravatei și introduceți-o pe sub cravată, prin bucla pe care tocmai ați făcut-o.

Strângeți și reglați după cum este necesar, astfel încât ambele noduri să aibă aproximativ aceeași dimensiune. Nodul clepsidră Krasny ar trebui să fie acum finalizat.

Verifică preț Cravate pentru bărbați AICI!

Nodul Linwood Taurus

Nodul Linwood Taurus a fost inventat de stilistul Linwood Darkis. Este un nod de cravată foarte stilizat, incredibil de deosebit și festiv, perfect pentru o nuntă sau orice ocazie de sărbătoare. Acest nod ar putea fi un pic prea mult pentru îmbrăcămintea de birou conservatoare, dar este un nod de cravată minunat atunci când vrei să ai un nod de cravată oarecum mare, care atrage negreșit atenția.

Instrucțiuni

Oferiți-vă o parte de țesătură mai lungă în capătul activ al cravatei – respectiv capătul mai lat al cravatei, pentru a avea material de lucru suficient.

Treceți capătul lat al cravatei peste capătul mai subțire.

Trageți cravata pe sub guler, apoi înapoi peste guler și înapoi în cealaltă parte (umărul de pornire).

Țineți secțiunea transversală a cravatei pe care tocmai ați creat-o cu degetul mare la bază și degetele pe buclă. Extindeți două degete înainte și așezați-le sub capătul activ al cravatei.

Cu cealaltă mână, treceți capătul activ al cravatei sub capătul staționar, deplasându-l pe umărul opus.

Apucați nodul cravatei cu cealaltă mână acum, cu degetul mare la baza nodului, ținând bucla pe care tocmai ați făcut-o în dreptul nodului.

Extindeți două degete ale acelei mâini alături de gulerul cravatei. Treceți capătul activ al cravatei peste degete și guler, apoi înapoi sub guler.

Lăsați degetele în poziție în interiorul buclei în timp ce treceți coada cravatei prin acea buclă, apoi luați degetele, astfel încât să puteți treceți coada cravatei prin buclă pe cealaltă parte a nodului.

Strângeți, dar nu prea mult. Aceste două bucle vor fi lejere și vizibile individual în acest tip deosebit și distractiv de nod de cravată.

Coada cravatei este acum la umărul de pornire. O veți ridica pe sub guler pe partea respectivă, lângă nod, apoi o veți readuce în jos și trece prin bucla centrală a nodului. Aceasta este bucla care se află între cele două bucle laterale libere pe care le-ați creat.

Strângeți și îndreptați cravata și aranjați cele două bucle laterale după cum este necesar pentru a crea acest nod de cravată distractiv.

Verifică preț Cravate pentru bărbați AICI!

Nodul Luxe

Numele nodului Luxe vă spune destul de mult ce trebuie să știți despre acest nod de cravată foarte elegant, foarte formal. Când vrei să te îmbraci pentru a impresiona și a fi cu adevărat în centrul atenției, poți purta un nod Luxe. Lucrați cu precizie pentru a face acest nod sau va ajunge să pară neglijent. Realizați-l bine și complexitățile acestui nod vor vorbi de la sine.

Instrucțiuni

Prindeți cu degetele partea lată a cravatei pentru a crea un pliu și țineți-o sub gât.

Treceți partea mai subțire a cravatei peste această secțiune pliată.

Aduceți capătul mai subțire, îngust (coada cravatei) al cravatei sub jumătatea din față a cravatei.

Treceți capătul cozii cravatei peste guler, apoi treceți pe cealaltă parte a nodului și coborâți, trăgând coada cravatei pe sub guler.

Folosiți degetul mare pentru a ține nodul cravatei și țineți coada cravatei în poziție în spatele nodului.

Faceți un pliu în coada cravatei, ținându-o orizontal îndreptată spre umărul de pornire. „Partea bună”, fața cravatei ar trebui să fie orientată spre exterior. Acest pliu mic va face o mică buclă de țesătură să iasă din cravată, chiar sub nod. Treceți restul țesăturii cozii peste, sub cravată, către celălalt umăr.

Faceți un alt pliu, de data aceasta pliind țesătura înapoi spre ea însăși pentru a face o altă buclă care să fie în oglindă față de cea de pe cealaltă parte.

Aduceți coada cravatei în sus sub guler, apoi înapoi în jos și peste, peste partea superioară a gulerului, spre cealaltă parte.

Aduceți coada cravatei înapoi sub partea din față a cravatei și peste cealaltă parte.

Treceți cravata sub și în jurul nodului, mergând înapoi în sus și peste nod, în jos și sub nod în cealaltă parte.

Introduceți coada cravatei în bucla mijlocie superioară din spatele nodului.

Strângeți și apoi aranjați nodul, trăgând ușor cele două bucle încrucișate din partea de sus pentru a se deschide ușor și a lăsa să se vadă nodul în centru. Puteți, de asemenea, să aranjați, să înfoiați cele două bucle de la baza nodului pentru a arăta complexitatea acestui model.

Nu trageți prea mult sau puteți ajunge să scoateți coada cravatei în întregime și să desfaceți nodul, deoarece nu veți avea multă țesătură disponibilă cu care să vă jucați în coada cravatei.

Verifică preț Cravate pentru bărbați AICI!

Nodul Manhattan

Manhattan este un nod elegant, cu aspect profesional. De fapt, este doar inversul nodului half-Windsor. Deci, dacă poți face un nod half-Windsor, poți face și un nod Manhattan.

Instrucțiuni

Începeți cu spatele cravatei orientat spre exterior.

Treceți capătul lat al cravatei pe sub capătul mai subțire, deplasându-l pe umărul opus.

Treceți partea mai subțire a cravatei peste partea lată, ducând-o înapoi la umărul de pornire.

Așezați capătul lat al cravatei deasupra părții de sus a acestei secțiuni transversale, revenind la umărul de pornire.

Aduceți capătul lat al cravatei sub guler, apoi înapoi în jos și peste guler, trecându-l de cealaltă parte a nodului.

Aduceți cravata sub guler și apoi introduceți-o prin bucla superioară a țesăturii de pe nod.

Strângeți și îndreptați nodul.

Verifică preț Cravate pentru bărbați AICI!

Nodul Merovingian

Nodul Merovingian, cunoscut și sub numele de Ediety, datează cel puțin din anii 1920. Cu toate acestea, acest nod de cravată a prins cu adevărat în anii 2000 datorită filmelor super-populare „Matrix”. Acest nod de cravată poate fi cunoscut și sub numele de nodul „Matrix” datorită asocierii sale cu filmul.

Așa că poți să te îndepărtezi chiar acum și să te trezești în patul tău mâine … sau, poți învăța să legi un nod merovingian rece și complicat.

Instrucțiuni

Începeți prin a pune partea lată a cravatei sub partea mai subțire, mutând-o pe umărul opus.

Puneți capătul activ (capăt lat) al cravatei peste guler, apoi înapoi în jos și sub guler. Trageți, rămânând pe aceeași parte a nodului (pe partea umărului doi, opusă umărului de pornire).

Aduceți capătul activ înapoi pestre partea de sus a nodului pentru a-l muta pe umărul opus.

Aduceți cravata în sus și sub guler, apoi înapoi în jos și peste guler, rămânând acum îndreptată spre partea umărului de pornire.

Treceți cravata pe sub nod, în sus și peste guler, apoi înapoi în jos și sub guler pe cealaltă parte.

Cu o mână, poziționați coada cravatei drept în sus. Probabil că va trebui să o țineți în sus cu gura sau cu bărbia, pentru că probabil veți avea nevoie de ambele mâini pentru pasul următor.

Luați coada capătului mai lat al cravatei și răsuciți-o în sus, astfel încât partea din spate a acesteia să fie orientată spre exterior, departe de dvs. și orientată spre ce aveți în față.

Faceți o buclă cu coada părții late a cravatei prin partea inferioară a nodului, care este complet expusă deoarece aveți coada ridicată. Trageți-o prin această buclă care se află sub nod.

Îndreptați și reglați. Da, ați creat nodul ales.

Verifică preț Cravate pentru bărbați AICI!

Nodul Murrell

Nodul Murrell este pentru cei care vor să fie un pic rock and roll … în timp ce totuși poartă o cravată. Dacă doriți să ieșiți în evidență cu un pic de spirit rebel, alegeți nodul Murrell. Este posibil să nu reușiți să purtați acest nod în medii de birou conservatoare, dar puteți purta acest nod simplu în multe alte situații. Acesta este un nod frumos, lat, casual.

Instrucțiuni

Treceți partea mai subțire a cravatei peste partea mai lată, ducând-o la umărul opus. Pentru acest nod de cravată, veți muta în primul rând partea mai subțire a cravatei, capătul subțire fiind capătul activ al cravatei.

Aduceți coada cravatei în sus și sub guler, apoi înapoi în jos și peste guler. Rămâneți pe aceeași parte a secțiunii transversale din mijloc, pe al doilea umăr, care este opus umărului de pornire.

Aduceți capătul activ al cravatei înapoi la umărul de pornire, trecând pe sub nod.

Treceți cravata peste guler, apoi în jos și sub guler. Rămâneți pe umărul de pornire a nodului.

Aduceți din nou capătul activ al cravatei pe umărul opus, trecând prin fața nodului.

Treceți cravata sub guler și înapoi în jos peste nod, trăgând-o prin bucla superioară a nodului.

Strângeți și îndreptați nodul Murrell.

Verifică preț Cravate pentru bărbați AICI!

Nodul Nicky

Numit după brandul de cravate Nicky, nodul de cravată Nicky a fost inventat de Ernesto Curami, vânzător într-un magazin Nicky. Nodul Nicky seamănă mult cu nodul standard four-in-hand, dar mai mare. Acesta este un nod de cravată foarte popular în Italia și este un nod de cravată frumos, simplu, pentru toate ocaziile.

Instrucțiuni

Începeți cu partea din spatele cravatei orientată spre exterior, astfel încât să se vadă cusătura și nu „partea frumoasă, fața” cravatei.

Treceți partea mai subțire a cravatei peste partea mai lată pentru a forma un X, aducând partea mai lată a cravatei pe umărul opus.

Treceți partea mai lată a cravatei în sus și peste guler, apoi înapoi în jos și sub guler, trecând pe cealaltă parte a nodului.

Treceți partea lată a cravatei orizontal înapoi peste partea din față a nodului, ducându-o la umărul opus.

Aduceți partea lată a cravatei în sus și sub guler, apoi înapoi în jos și prin bucla superioară a nodului.

Strângeți și îndreptați nodul Nicky.

Verifică preț Cravate pentru bărbați AICI!

Nodul Onassis

Ați avut vreodată o cravată care să arate atât de bine, încât nu ați vrut să o stricați cu un nod? Nodul Onassis este alegerea perfectă, atunci. Acest nod este de fapt ascuns de cravată, astfel încât nici măcar nu-l puteți vedea.

Și da, nodul poartă numele lui Aristotel Onassis, care a devenit al doilea soț al lui Jackie Kennedy după asasinarea lui JFK. Nu el a inventat acest nod, dar a fost bine-cunoscut pentru că l-a purtat, așa că nodul a fost asociat cu el.

Instrucțiuni

Treceți partea mai lată a cravatei peste partea mai subțire, aducând-o pe umărul opus.

Plasați partea lată a cravatei înapoi sub partea mai subțire.

Aduceți cravata înapoi peste partea de sus a secțiunii transversale, ducând-o din nou la umărul opus.

Trageți partea mai lată a cravatei pe sub guler, apoi înapoi prin bucla superioară a nodului.

Strângeți nodul. Acum, luați partea (flap) din față a cravatei, plasați-o în jurul și sub nod și trageți capătul cravatei în sus sub guler și apoi înapoi în jos și peste. Nodul va fi acum acoperit, iar cravata va avea un aspect de cravată fără nod sau de eșarfă. Puteți adăuga un ac de cravată decorativ sau pur și simplu lăsați cravata să vorbească de la sine.

Verifică preț Cravate pentru bărbați AICI!

Nodul Plattsburgh

Nodul de cravată Plattsburgh este numit după Plattsburgh, New York. Nodul a fost inventat de Thomas Fink, care este din acest oraș. Este un nod foarte elegant, cu o formă îngrijită, triunghiulară. Acesta este un nod excelent de cravată de birou.

Instrucțiuni

Începeți cu o cravată pe dos, ceea ce înseamnă că partea de pe dos va fi orientată spre exterior.

Plasați partea lată a cravatei sub partea mai subțire, aducând-o spre umărul opus.

Treceți cravata peste guler, apoi sub nod pentru a aduce cravata în jos și înapoi la umărul de pornire.

Treceți cravata înapoi peste guler, apoi în jos și sub guler pentru a readuce cravata înapoi în partea opusă.

Întoarceți cravata înapoi la umărul de pornire, poziționând-o orizontal pe partea din față a nodului.

Aduceți cravata înapoi și sub guler, apoi înapoi din nou prin bucla superioară a nodului.

Strângeți și îndreptați nodul Plattsburgh.

Verifică preț Cravate pentru bărbați AICI!

Nodul Pratt

Nodul Pratt are un aspect frumos și îngrijit, perfect pentru birou și ocazii profesionale. Arată minunat pentru orice eveniment semi-formal. Nodul Pratt este, de asemenea, cunoscut sub numele de nodul Shelby, nodul shell (scoică) sau nodul Shelby-Pratt. Seamănă mult cu nodul half-Windsor, dar este mai mic.

Legenda modelului spune că nodul Pratt a fost de fapt inventat de politicianul Jerry Pratt. Nodul a devenit celebru când Pratt a apărut într-un program de știri găzduit de Don Shelby. Pratt a realizat nodul pentru cravata lui Shelby, făcându-i nodul Pratt. Shelby a purtat nodul în direct și scriitorii de modă din New York l-au văzut. Au scris despre nod, care a devenit parte a look-ului obișnuit al lui Shelby din emisiunile sale în direct.

Cu toate acestea, experții în modă precum Real Men Real Style spun că nodul datează de fapt din anii 1920, când a fost folosit de croitorii din Milano, Italia pentru a expune cravatele pe manechine. Acesta este motivul pentru care nodul este cunoscut și sub numele de nodul milanez.

Instrucțiuni

Începeți cu cravata pusă pe dos, unde partea din spate a cravatei este orientată spre exterior.

Treceți partea mai subțire a cravatei peste partea mai lată, ducând partea mai lată la umărul opus.

Aduceți partea lată a cravatei în sus și peste guler, apoi înapoi în jos și sub guler. Rămâneți pe partea de lângă secțiunea transversală pe care tocmai ați creat-o, mai degrabă decât să vă întoarceți la umărul de pornire (așa cum ați face în mod obișnuit la multe alte tipuri de noduri de cravată).

Duceți cravata înapoi la umărul opus, mergând orizontal peste partea superioară a nodului.

Aduceți cravata sub guler, apoi înapoi în jos și prin bucla superioară a nodului de cravată.

Strângeți și îndreptați nodul Pratt pentru a vă completa aspectul.

Verifică preț Cravate pentru bărbați AICI!

Nodul Prințul Albert

Nodul Prince Albert, cunoscut și sub numele de nodul dublu four-in-hand, este foarte elegant și arată profesional. Acesta este un nod excelent care poate fi purtat pentru orice, de la business casual la evenimente formale. Acest nod are un strat vizibil la bază care adaugă o notă de stil oricărei înfățișări.

Instrucțiuni

Treceți partea lată a cravatei peste partea mai subțire, ducând-o la umărul opus.

Aduceți cravata înapoi la umărul de pornire, trecând-o pe sub secțiunea transversală pe care tocmai ați creat-o.

Aduceți cravata înapoi peste nod și apoi la umărul opus, trecând orizontal peste partea superioară a nodului.

Întoarce-te din nou pe sub nod, mutând încă o dată cravata pe umărul de pornire.

Acum, întoarce-te încă o dată pe deasupra nodului, ducând din nou cravata pe umărul opus.

Plasați cravata în sus și sub guler. Când o aduceți înapoi peste nod, doriți să o treceți nu prin unul, ci prin două straturi superioare ale nodului. Acest lucru creează aspectul unic stratificat al nodului dublu four-in-hand sau nodul prințul Albert.

Strângeți și îndreptați.

Verifică preț Cravate pentru bărbați AICI!

Nodul Rose (Trandafir)

Nodul Rose arată cu adevărat ca un trandafir, ceea ce face acest nod perfect pentru nunți, întâlniri și evenimente romantice la care doriți să impresionați. Asigurați-vă că programați ceva timp suplimentar pentru a vă pregăti, deoarece să faci acest nod de cravată poate fi o adevărată provocare!

Instrucțiuni

Oferiți-vă mult material din cravată pentru a lucra cu el. Pentru acest nod, veți folosi capătul mai subțire ca fiind capătul activ al cravatei.

Treceți partea mai subțire a cravatei peste partea mai lată, mutând-o pe umărul opus.

Aduceți capătul activ al cravatei sus sub guler și înapoi în jos peste guler, trecând de cealaltă parte a nodului.

Duceți cravata înapoi în partea opusă, trecând pe sub cravată.

Aduceți cravata înapoi peste partea din față a nodului, ducând-o înapoi spre umărul de pornire și ridicați-o sub gulerul din partea respectivă.

Aduceți cravata înapoi peste guler, mutând-o pe al doilea umăr.

Aduceți din nou cravata la umărul de pornire, mergând pe sub nod.

Faceți o buclă la capătul cravatei prin bucla de la baza nodului, apoi peste spre umărul opus. Înainte de a așeza cravata în jos, treceți-o pe sub guler.

Aduceți capătul cravatei în sus și introduceți-l prin ultima buclă pe care tocmai ați făcut-o, apoi trageți pentru a strânge și introduceți excesul în guler.

Aranjați și reglați după cum este necesar pentru a face trandafirul să arate frumos … și lăsați stilul dvs. să înflorească.

Verifică preț Cravate pentru bărbați AICI!

Nodul Rosebud (Boboc de trandafir)

Nodul Rosebud este cu siguranță un nod special, dar este un nod bun de știut pentru momentele în care doriți să adăugați un aer romantic în garderoba dvs. Acesta este un nod excelent pentru evenimente și ocazii formale la care doriți să aveți un aspect romantic, atrăgător.

Instrucțiuni

Prindeți cu degetele partea lată a cravatei, chiar sub gât.

Treceți partea mai subțire a cravatei peste acest loc, ducându-o la umărul opus.

Aduceți partea mai subțire a cravatei în sus, sub nod și apoi înapoi în jos peste nod, păstrând cravata pe aceeași parte.

Aduceți cravata sub nod și peste cealaltă parte, apoi în sus și peste guler și înapoi în jos și sub guler pe acea parte.

Cravata ar trebui să fie plasată înapoi pe umărul opus acum. Aduceți-o orizontal pe partea din față a nodului, ducându-o în cealaltă parte.

Introduceți degetul sub spațiul pe care tocmai l-ați făcut în partea din față a nodului.

Aduceți cravata sub guler și apoi înapoi în jos peste guler și prin bucla respectivă.

Strângeți și ajustați astfel încât nodul să fie plasat unde doriți.

Acum, aveți un nod frumos de cravată cu partea mai subțire a cravatei atârnând în fața laturii mai late, partea „drăguță” a cravatei orientată spre exterior. Îndoiți în jumătate această parte subțire a cravatei.

Aduceți coada îndoită a cravatei în sus peste nod, apoi înapoi în jos și sub nod. Duceți cravata pe umărul opus umărului de pornire, păstrând acest pliu.

Duceți coada îndoită a cravatei în sus și peste nod, apoi în jos și sub nod, pentru a face o linie diagonală de țesătură peste nod.

Repetați, ducând coada îndoită a cravatei în sus și de-a lungul nodului de lângă această linie diagonală pentru a face o a doua linie diagonală de țesătură, apoi plasați-o sub guler. Înconjoară gulerul cu coada cravatei încă o dată și fixează coada cravatei în spatele gulerului pentru a asigura nodul rosebud.

Verifică preț Cravate pentru bărbați AICI!

Nodul Saturn

Nodul Saturn este un nod elegant, atrăgător, perfect pentru orice, de la îmbrăcămintea zilnică de birou până la îmbrăcămintea formală.

Instrucțiuni

Prindeți partea lată a cravatei pentru a face un mic pliu în material chiar sub gât.

Cu cealaltă mână, treceți partea mai subțire a cravatei peste acest pliu.

Aduceți cravata în sus și sub guler, apoi înapoi în jos din nou, mutând cravata pe partea opusă.

Treceți cravata înapoi la umărul de pornire, mergând orizontal sub nod.

Aduceți cravata în sus, peste nod, apoi coborâți din nou sub guler și peste către cealaltă parte.

Duceți cravata înapoi pe partea din față a nodului pentru a merge din nou la umărul de pornire, acoperind complet nodul cu țesătura cravatei.

Aduceți cravata în sus, sub guler și înapoi peste nod, la umărul opus.

Îndoiți restul cozii cravatei pentru a-i da un pic de amploare, apoi înfășurați coada cravatei în jurul și sub nod, apoi înapoi în sus pe cealaltă parte a nodului. Acum înfășurați coada cravatei în jurul nodului, astfel încât centrul să fie în continuare vizibil.

Introduceți coada cravatei în spatele nodului, introducând-o în jos prin bucla de la baza nodului.

Strângeți și îndreptați nodul.

Verifică preț Cravate pentru bărbați AICI!

Nodul Scale

Nodul scale seamănă mult cu nodul Eldredge, dar puțin mai umflat. Este minunat pentru orice ocazie formală, dar probabil puțin prea neconvențional pentru îmbrăcămintea strictă de birou.

Instrucțiuni

Prindeți cu degetele partea mai lată a cravatei pentru a face un pliu. Țineți cu o mână.

Cu cealaltă mână, treceți partea mai subțire a cravatei peste, către umărul opus, trecând prin fața pliului.

Aduceți cravata înapoi la umărul opus, trecând pe sub secțiunea transversală. Pliul dvs. ar trebui să fie fixat acum, astfel încât să puteți lucra cu ambele mâini.

Treceți cravata în sus peste guler, apoi în jos și sub nod, ducând cravata înapoi la umărul de pornire.

Mergeți înapoi orizontal peste partea din față a nodului, ducând cravata înapoi pe umărul opus.

Aici lucrurile încep să devină dificile. Veți plasa degetul pe nod în diagonală, paralel cu marginea exterioară a nodului. Țineți degetul aici cu o mână în timp ce o folosiți pe cealaltă pentru a aduce coada cravatei în sus, peste deget și în jos, apoi sub nod. Îndepărtați degetul.

Nu veți face exact același lucru pe cealaltă parte, aducând din nou cravata în jos și peste umărul de pornire, apoi luând-o înapoi peste partea din față a nodului. Veți plasa din nou degetul în diagonală, dar de această dată paralel cu cealaltă parte a nodului. Din nou, treceți cravata peste nod, apoi în jos și sub nod.

Veți face acest lucru de încă două ori, mergând încă o dată înapoi, creând straturile unul peste altul pe măsură ce faceți fiecare trecere și pliu nou. Acest lucru este ceea ce creează modelul „scaled”, care dă numele nodului.

Introduceți coada cravatei în spatele nodului. Separați și umflați straturile nodului scale pentru a obține aspectul dorit și pregătiți-vă să uimiți pe toți cei care vă văd cravata.

Verifică preț Cravate pentru bărbați AICI!

Nodul Simplu

Nodul simplu este bine numit, deoarece este într-adevăr simplu de realizat. Acesta este un nod de zi cu zi excelent pentru îmbrăcăminte casual sau îmbrăcăminte obișnuită de birou. Nodul simplu este, de asemenea, cunoscut sub numele de nodul Kent și nodul mic. Acesta este un nod foarte popular în China.

De asemenea, are distincția de a nu se desface, așa că nu este ușor de slăbit și dezlegat.

Instrucțiuni

Începeți cu cravata întoarsă pe dos. Aceasta înseamnă că spatele cravatei va fi orientat spre exterior, astfel încât se va vedea partea din spate.

Treceți capătul mai lat al cravatei către umărul opus, trecându-l pe sub partea mai subțire a cravatei.

Aduceți cravata înapoi pe umărul de pornire, mergând orizontal peste secțiunea transversală.

Plasați cravata sub nod, apoi înapoi prin bucla nodului.

Strângeți și îndreptați. Aceasta este tot ceea ce înseamnă nodul simplu!

Verifică preț Cravate pentru bărbați AICI!

Nodul St. Andrew – Sfântul Andrei

Nodul Sf. Andrei este un nod minunat elegant, îngrijit, perfect pentru îmbrăcămintea de birou și bun pentru stilul subevaluat la evenimentele formale. Nodul este numit după sfântul patron al Scoției. Nodul clasic Sf. Andrei ar putea fi nodul perfect de purtat în ziua sărbătorii sale, 30 noiembrie. Funcționează de asemenea și în celelalte zile ale anului.

Instrucțiuni

Începeți cu cravata pe dos, astfel încât partea din spate („partea de pe dos”) să fie orientată spre exterior.

Treceți partea mai subțire peste partea mai lată, ducând partea mai lată pe umărul opus.

Aduceți partea lată a cravatei înapoi la umărul de pornire, mergând orizontal peste secțiunea transversală pe care tocmai ați făcut-o.

Duceți cravata înapoi la umărul opus, mergând orizontal pe sub nod pentru trecere.

Plasați cravata în sus și peste guler, apoi în jos și prin, deplasându-vă peste nod pentru a duce cravata înapoi la umărul de pornire.

Treceți din nou prin fața nodului, ducând cravata pe umărul opus.

Plasați din nou cravata în sus și sub guler, apoi înapoi în jos și prin nod, trecând cravata prin bucla superioară a nodului.

Strângeți și îndreptați pentru a finaliza aspectul perfect și a termina nodul Sf. Andrei.

Verifică preț Cravate pentru bărbați AICI!

Nodul Trinity – Trinității

Nodul Trinity este un element de stil care atrage atenția. Cravata este numită astfel pentru cele trei secțiuni egale care creează acest nod. Acesta este un nod excelent pentru distracție și îmbrăcăminte formală, dar ar putea fi puțin copleșitor la birou, mai ales cu o cravată cu imprimeuri sau cu dungi.

Instrucțiuni

Nodul Trinity este un pic dificil. Urmăriți-vă munca în timp ce faceți nodul pentru a menține cele trei secțiuni ale nodului egale ca dimensiune. Aveți nevoie de mult material în partea subțire a cravatei pentru a realiza nodul.

Începeți prin prinderea ușoară a țesăturii pe partea lată a cravatei chiar sub gât. Aceasta este o mică piedică pentru acest nod, care de obicei nu este inclusă în instrucțiuni, dar ajută.

Cu cealaltă mână, aduceți partea mai subțire a cravatei pentru a acoperi prinderea pe care tocmai ați făcut-o, mergând spre umărul opus.

Aduceți cravata în sus sub guler, apoi înapoi în jos, rămânând pe aceeași parte a secțiunii transversale.

Treceți capătul mai subțire al cravatei pe sub secțiunea transversală, mutându-l pe cealaltă parte a nodului.

Aduceți coada cravatei în sus peste guler, apoi înapoi în jos și sub guler, rămânând pe aceeași parte a nodului. Coada cravatei va fi îndreptată spre umărul de pornire.

Treceți cravata orizontal pe umărul opus, prin partea din față a nodului.

Duceți cravata în sus sub guler și apoi înapoi prin bucla pe care tocmai ați făcut-o în partea din față a nodului. Acum faceți o buclă deasupra nodului. Vrei să păstrezi această buclă ușor slăbită, pentru a nu strica partea superioară a nodului.

Aduceți coada cravatei pe umărul de pornire al nodului, apoi sub nod, în jurul nodului și prin bucla superioară pe care tocmai ați făcut-o.

Introduceți coada cravatei în gulerul cămășii. Aranjați cele trei secțiuni ale nodului Trinity după cum este necesar pentru ca acestea să aibă dimensiuni egale.

Verifică preț Cravate pentru bărbați AICI!

Nodul Truelove – Dragoste adevărată

Nodul Truelove este unul dintre cele mai dificile noduri de făcut, dar unii cred că rezultatul final merită. Acest nod a fost inventat destul de recent de YouTuberul Elliott Truelove, căruia i-a plăcut atât de mult modelul, încât i-a dat propriul nume. Nodul Truelove are patru secțiuni egale și este extrem de frustrant.

Luați-vă timp și lucrați cu precizie și puteți face acest nod de cravată complicat, dar foarte atrăgător.

Instrucțiuni

Oferă-ți suficient spațiu pe partea subțire a cravatei pentru a face acest nod. Începeți prin a prinde partea lată a cravatei pentru a face un mic pliu în țesătură, chiar sub gât.

Treceți partea subțire a cravatei peste pliu, ducând cravata pe umărul opus.

Treceți partea subțire a cravatei pe sub nod și peste, pe celălalt umăr, pentru a forma o buclă în jurul pliului.

Plasați coada cravatei în sus peste guler, apoi înapoi în jos și sub guler, traversând prin spatele nodului și ducând cravata înapoi la umărul de pornire.

Duceți coada cravatei în sus peste guler, apoi înapoi în jos sub guler, trecând pe sub nod pentru a merge la umărul opus.

Duceți cravata orizontal peste partea din față a nodului, mutând-o înapoi pe umărul de pornire.

Aduceți cravata în sus sub guler, apoi înapoi în jos peste nod, trecând-o prin bucla pe care tocmai ați făcut-o în partea din față a nodului. Aici faci o buclă în partea de sus a nodului. Păstrați acest nod superior slăbit, mai degrabă decât să permiteți ca acesta să fie la același nivel cu partea superioară a nodului.

Capătul activ al cravatei cu care lucrați, respectiv capătul mai subțire, ar trebui să aibă fața – partea frumoasă a cravatei orientată spre exterior, orientată spre ceea ce corpul dvs. este orientat. Luați-l și schimbați-i poziția, astfel încât acum să fie vizibilă partea din spate (dosul) a cravatei.

Duceți cravata în sus peste guler, apoi înapoi în jos sub guler, rămânând pe aceeași parte a nodului (către umărul opus celui de pornire).

Trecând peste partea din față a nodului, introduceți coada cravatei prin acea buclă lejeră de deasupra nodului pe care l-ați creat anterior.

Strângeți după cum este necesar și introduceți coada cravatei sub guler. Întindeți cele patru secțiuni ale nodului dvs. pentru aspectul final al nodului Truelove.

Verifică preț Cravate pentru bărbați AICI!

Nodul Van Wijk

Nodul Van Wijk este un nod foarte subțire și elegant, care arată total unic. Nu există alte noduri care să arate ca acesta. De asemenea, nu este un nod de cravată dificil de realizat, ceea ce poate fi o schimbare revigorantă dacă ați făcut noduri de cravată mai complicate, cu multe răsuciri și cu pași dificili. Acest nod este numit după artista Lisa van Wijk.

Instrucțiuni

Treceți partea mai lată a cravatei peste partea mai subțire. Veți lucra cu capătul mai lat al cravatei ca fiind capătul activ pentru a face acest nod.

Treceți capătul activ pe sub secțiunea transversală, mutându-l înapoi pe umărul de pornire.

Treceți cravata înapoi prin fața secțiunii transversale acum, revenind la umărul opus.

Înfășurați cravata sub nod, ducându-o înapoi la umărul de pornire.

Din nou, reveniți în partea din față a nodului până la umărul opus.

Repetați acest proces încă o dată, revenind sub și peste, din nou înapoi și peste.

Aduceți cravata sub guler acum. Apoi, o veți trece prin toate straturile pe care tocmai le-ați creat. Pentru a face acest lucru, luați un deget și așezați-l vertical sub baza nodului. Acum, treceți în sus prin nod, rămânând față în față cu coada cravatei, pentru a trage straturile afară, astfel încât să puteți trece cravata prin ele pentru a realiza nodul Van Wijk.

Strângeți și îndreptați nodul subțire și elegant.

Verifică preț Cravate pentru bărbați AICI!

Nodul Victoria

Victoria este un nod simplu, minunat, care nu este dificil de realizat și arată grozav, un nod care poate fi purtat oriunde. Este un nod oarecum subțire care funcționează bine cu multe tipuri diferite de guler.

Nodul Victoria este exact ca nodul prințul Albert până când ajungeți la unul din pașii finali ai realizării nodului. Victoria și Albert erau căsătoriți și, conform istoriei, foarte îndrăgostiți, fiind la conducerea Anglia în anii 1800. Cu toate acestea, aceste două noduri au fost documentate pentru prima dată în anii 1940.

Instrucțiuni

Treceți partea lată a cravatei peste partea mai subțire, mutând-o pe umărul opus față de umărul de pornire (inițial).

Duceți cravata înapoi, de data aceasta trecând pe sub secțiunea transversală.

Întoarceți-vă din nou, mutând din nou cravata pe umărul opus.

Treceți din nou cravata pe sub nod pentru a reveni la umărul de pornire.

Mergeți din nou încă o dată peste partea superioară a nodului, mutând cravata pe umărul opus.

Acum trageți cravata în sus și sub guler, apoi înapoi în jos și prin bucla superioară a nodului. Dacă trageți cravata prin primele două bucle, veți face nodul Prince Albert.

Strângeți și îndreptați nodul.

Verifică preț Cravate pentru bărbați AICI!

Nodul Vidalia

Nodul Vidalia are un aspect de nod de cravată în straturi, ceea ce probabil a inspirat și numele. Acest nod arată de fapt ca un nod dublu de pelerină și poate fi numit cu acest nume. Acesta este un nod oarecum dificil de realizat, dar la final, arată foarte interesant. Vidalia este un nod oarecum lat și puțin încărcat, așa că aveți grijă cu folosirea cravatelor cu imprimeuri și dungi când purtați acest nod.

Instrucțiuni

Prindeți cu degetele partea mai lată a cravatei sub gât pentru a face un mic pliu.

Treceți partea mai subțire a cravatei peste locul unde ați prins cravata cu degetele, cu cealaltă mână.

Trageți capătul mai subțire al cravatei pe sub guler lângă nod, apoi înapoi în jos și peste guler, rămânând lângă nod lângă umărul opus umărului de pornire.

Treceți cravata pe sub nod, ducând-o pe cealaltă parte (partea umărului de pornire).

Aduceți cravata în sus peste guler, apoi înapoi în jos și sub guler, rămânând pe partea umărului de pornire a nodului.

Tocmai ați făcut două bucle deasupra gulerului cravatei. Slăbiți ușor aceste două bucle cu degetele pentru a le lărgi și a avea spațiu aici.

Aduceți coada cravatei în sus și treceți-o prin aceste două bucle, mutând cravata de-a lungul nodului către umărul opus.

Treceți pe sub guler și trageți cravata în sus și prin, apoi înapoi din nou, rămânând pe partea umărului opus. Partea din față a cravatei trebuie să fie orientată spre exterior.

Aduceți cravata sub nod, deplasându-vă înapoi la umărul de pornire. Introduceți degetul mare sub cravată, între partea din spate a cravatei și această buclă de țesătură pentru a crea spațiu.

Aduceți cravata în sus sub guler, apoi coborâți în spatele nodului prin această buclă pe care tocmai ați făcut-o în spatele cravatei.

Strângeți, îndreptați și aranjați straturile nodului Vidalia, după cum este necesar.

Verifică preț Cravate pentru bărbați AICI!

Nodul Full Windsor

Ah, nodul Windsor! Este unul dintre cele mai populare noduri de cravată la modă și este considerat a fi unul dintre tipurile clasice de noduri de cravată pe care toată lumea ar trebui să le cunoască.

Se știe că acest nod a fost inventat de foarte popularul Duce de Windsor, care a fost pentru scurt timp regele Edward al VIII-lea înainte ca acesta să renunțe la tron ​​pentru a se căsători cu adevărata lui dragoste.

Ducele a fost renumit pentru că era la modă și a inițiat mai multe tendințe în anii 1920 și 1930, dar de fapt nu el a inventat nodul Windsor. Cu toate acestea, el a favorizat acest stil simetric, lat, de nod, care a fost numit după el. Vă poate plăcea, de asemenea, acest nod elegant, care este potrivit pentru a fi purtat la orice ocazie.

Instrucțiuni

Treceți partea mai lată a cravatei peste partea mai îngustă.

Aduceți partea lată a cravatei în sus și sub guler, apoi înapoi în jos peste guler, fără a vă deplasa la celălalt umăr. Veți fi în continuare pe partea umărului opusă umărului de pornire.

Mutați cravata în spatele nodului, mergând înapoi spre umărul de pornire.

Mergeți în sus și peste guler pe această parte a nodului acum, coborând în jos și sub guler în timp ce rămâneți pe partea umărului de pornire.

Aduceți cravata orizontal pe partea din față a nodului, deplasându-vă din nou la umărul opus.

Treceți cravata în sus pe sub nod și apoi înapoi în jos în fața nodului prin bucla de țesătură pe care tocmai ați făcut-o în partea din față a nodului.

Strângeți și îndreptați elegantul nod Windsor. Acest nod este cunoscut sub numele de Windsor complet (full Windsor), deși poate fi numit pur și simplu un nod Windsor. Există o variație a acestui nod cunoscută sub numele de half-Windsor.

Verifică preț Cravate pentru bărbați AICI!

Nodul Half Windsor

Nodul half-Windsor este mai mic decât nodul Windsor complet, ceea ce îl face un nod mai versatil, deoarece poate fi purtat cu atât de multe tipuri de gulere pentru cămăși. Acesta este un nod de cravată semi-formal excelent care funcționează pentru multe ocazii și evenimente diferite, inclusiv pentru îmbrăcămintea zilnică de birou.

Treceți partea mai lată a cravatei peste partea mai îngustă, ducând-o pe umărul opus.

Aduceți cravata sub secțiunea transversală pe care tocmai ați făcut-o, mutându-vă înapoi la umărul de pornire.

Duceți cravata în sus deasupra gulerului, apoi sub nod și înapoi în jos, ducând din nou cravata pe umărul opus.

Mutați cravata orizontal pe partea din față a nodului pentru a reveni la umărul de pornire.

Treceți cravata pe sub guler, apoi înapoi în jos și prin bucla pe care tocmai ați făcut-o peste nod.

Strângeți și îndreptați nodul half-Windsor.

Verifică preț Cravate pentru bărbați AICI!

Nodul Trivia

Destul de interesant, James Bond urăște faimosul nod Windsor, așa cum este scris în seria romanelor Bond de Ian Fleming. S-a observat că agentul 007 nu avea încredere în cei care purtau nodul Windsor. Cu toate acestea, în celebrul film Bond cu Sean Connery, el a purtat un nod Windsor în trei filme în care l-a interpretat pe Bond, potrivit Bond Suits.

Crearea unei gropițe/adâncituri (dimple) în cravată

Se consideră că este elegant să adăugați o „gropiță” în cravată, o mică adâncitură care adaugă acea mică notă de stil. Există mai multe moduri de a plasa o gropiță în cravată. Înainte de a începe să-ți faci nodul de cravată, poți prinde țesătura cravatei chiar sub guler. Prindeți în formă de „W”. Apoi, începeți să realizați nodul direct sub prindere.

De asemenea, puteți adăuga o gropiță prinzând cravata cu degetele, chiar sub nod, exact înainte de a strânge nodul. Aranjați puțin gropița după ce vă îndreptați cravata și gropița ar trebui să rămână în poziție, conform Real Men Real Style.

Verifică preț Cravate pentru bărbați AICI!

Bow Ties – Papioane

Papionul este o cravată excelentă de purtat oriunde, oricând. Poate fi asortat cu cele mai formale ținute și este considerat a fi accesoriul perfect care trebuie să completeze un smoching. Dar poți purta de asemenea un papion cu îmbrăcăminte casual, de zi cu zi, pentru a adăuga un pic de stil la orice ai putea purta.

Papioanele au reputația de a fi incredibil de greu de făcut. Dar, de fapt, este nevoie de doar câțiva pași pentru a crea un nod de papion cu aspect frumos. Stăpânește pașii și poți folosi papioane pentru a crea tot felul de look-uri diferite.

Instrucțiuni

Faceți o parte puțin mai lungă decât cealaltă, de aproximativ cinci centimetri. Partea cu capătul mai lung va fi partea ta de pornire.

Treceți capătul mai lung peste partea de sus a celeilalte părți, formând un X cu cravata.

Duceți partea mai lungă în sus, sub gulerul cravatei. Trageți-l în sus spre față, înclinându-l spre partea de pornire. Partea din spate a acestei secțiuni a cravatei va fi orientată spre exterior.

Cu cealaltă mână, apucați cealaltă parte a papionului și pliați-l, trăgându-l spre umărul opus umărului de pornire. Partea din spate a acestei cravate va fi orientată spre exterior acum. O veți ține orizontal.

Îndoiți această secțiune orizontală înapoi pentru a crea forma papionului (a fundei). Partea frontală a fundei va fi orientată spre exterior.

Aduceți jumătatea cravatei pe care ați ținut-o cu fața în jos acum, ducând-o vertical în jos în centrul fundei.

Îndoiți partea plină a acestei părți a papionului sub papion, astfel încât doar secțiunea finală a papionului să fie pliată. Pliul ar trebui să fie îndreptat înapoi spre gât, cu capătul orientat direct departe de tine.

Luați acel pliu și aduceți-l în sus în spatele fundei, apoi peste partea superioară a și prin acea buclă din față pe care tocmai ați făcut-o.

Prindeți ambele părți pliate ale papionului și trageți pentru a strânge și regla. Ai terminat!

Verifică preț Papioane – diverse modele AICI!

Tipuri de papioane

Există într-adevăr un singur mod standard de a realiza un papion, dar există mai multe modele diferite de papion, care pot crea înfățisări diferite.

Batwing – aripă de liliac

Papionul batwing este o panglică simplă de țesătură cu o lățime subțire. Aceasta este perfectă pentru a crea un aspect elegant, minimalist, cu papionul tău. Cu toate acestea, nu veți avea la fel de multe îndrumări pe măsură ce realizați nodul.

Fundele și forma cravatei vă pot ajuta să obțineți un nod perfect, deoarece aveți o idee despre unde să pliați. Cu papionul batwing, trebuie să vă concentrați pe crearea unui nod frumos, fără îndrumare.

Hourglass – Clepsidră

Papionul clepsidră este forma clasică de papion, cea pe care probabil o poți imagina atunci când vezi un papion desfăcut în minte. Acesta este papionul curbat familiar. Acesta poate fi numit și papion Butterfly (fluture), conform Real Men Real Style.

Puteți obține, de asemenea, o variantă a acestui model cunoscut sub numele de papion big butterfly (fluture mare), care creează o fundă mare.

Pointed – Ascuţit

Papionul ascuțit arată ca forma clasică a papionului clepsidră, dar capetele sunt ascuțite. Acest lucru adaugă o notă de modernitate papionului tradițional, conform GQ. Acesta poate fi numit și papion diamond point – vârf de diamant.

Rounded Club – Rotund

Papionul rotund cu club este probabil văzut cel mai puțin dintre toate celelalte tipuri de papion, conform Ties.com. Acest papion este conceput pentru a crea margini rotunjite pe ambele părți ale papionului. Este perfect pentru îmbrăcăminte casual.

Verifică preț Papioane – diverse modele AICI!

Alte tipuri de noduri

Nodurile de cravată reprezintă un set foarte specific de noduri. Există, de asemenea, multe tipuri diferite de noduri pe care le puteți folosi pentru frânghie și materiale similare, cum ar fi clasicul square knot – nod pătrat, nodul overhand – peste mână, nodul bowline, sheet bend, half hitch și reef. Nodurile sunt specifice cravatelor.

De exemplu, nu veți lega vreodată o frânghie într-un nod half-Windsor!

Toate tipurile diferite de noduri de cravată sunt concepute pentru a fi utilizate cu țesături moi, cum ar fi ceea ce găsiți în modelele de cravate din mătase, în timp ce nodurile de frânghie sunt făcute pentru materiale mai dure și mai aspre.

Asta nu înseamnă că nu puteți încerca să faceți un nod taut-line hitch cu cravate groase. Respectați tipul de nod potrivit pentru materialul cu care lucrați, indiferent dacă este o sfoară groasă sau o cravată delicată.

Întrebări frecvente

Aveți întrebări despre cravate și noduri de cravată? Vă întrebați cum să alegeți nodul potrivit? Dacă aveți în continuare întrebări despre tipurile de noduri de cravată, nu sunteți singuri. Obțineți răspunsuri la cele mai frecvente întrebări pe care oamenii le au despre nodurile de cravată și deveniți un expert în acest domeniu important al modei.

Care nod de cravată este cel mai potrivit pentru un aspect profesional?

Deoarece cravatele contează foarte mult în lumea profesională, este important să alegeți nodul potrivit atunci când vă aflați într-un cadru de afaceri.

Potrivit experților în afaceri, nu puteți greși cu nodul Windsor. Este clasic, este curat și este mult mai puțin casual decât nodul standard four-in-hand, care este prea simplist pentru o purtare strictă la birou, potrivit Business Journal.

Ce noduri de cravată sunt recomandate pentru nunți?

Orice nod formal de cravată va fi potrivit pentru ținuta de nuntă. Dacă sunteți oaspete, un nod clasic, cum ar fi un nod Windsor sau un nod formal elegant de orice fel va fi potrivit.

Cu toate acestea, dacă sunteți la petrecerea de nuntă, vă recomandăm să ridicați nivelul de eleganță cu un nod interesant, cum ar fi nodul rose sau rosebud, sau ceva la fel de spectaculos, care va arăta uimitor în fotografii.

Experimentați cu diferite noduri pentru a găsi unul care va face o impresie uimitoare la orice nuntă. Dar orice ai face, asigură-te că nodul tău nu depășește ținuta mirelui!

Au nodurile de cravată vreo semnificație?

Expresia „to tie the knot – a lega nodul” se referă la căsătorie. Nodurile au fost asociate cu căsătoria încă din anii 1200, deși originea exactă a acestei fraze nu este cunoscută, potrivit Phrase Finder.

Culorile diferite ale cravatelor pot simboliza ceva. Roșul, de exemplu, este considerat a fi o culoare „puternică” pentru cravate. Cravatele cu dungi au adesea semnificații, deoarece modelele pot reprezenta anumite afilieri la universități sau cluburi.

Nodurile de cravată, totuși, nu au un simbolism sau semnificații speciale, deși unele noduri sunt considerate mai clasice și tradiționale, iar altele sunt considerate mai moderne și mai puțin conservatoare.

Ce noduri de cravată sunt la modă?

Tendințele vor veni și vor pleca mereu în modă. Și pentru că există atât de multe modalități potențiale de a face un nod de cravată, nodurile pot ieși din modă sau reveni. Dar dacă stăpânești câteva noduri clasice de cravată, nu vei fi demodat niciodată.

The Modest Man recomandă nodul simplu, four-in-hand, Prințul Albert și nodurile full and half Windsor. Aceste noduri pot fi purtate oricând și să rămână clasice, ceea ce le face stilate în mod atemporal.

Conform Gentleman’s Gazette, nodurile four-in-hand și Windsor sunt cele mai populare două noduri de cravată.

Câte tipuri diferite de noduri de cravată există?

Este greu de calculat câte tipuri diferite de noduri de cravată există, dar doi fizicieni de la Universitatea Cambridge au decis să răspundă la această provocare. Ei au folosit un model matematic, au efectuat cercetări pe internet și în literatură pentru a răspunde la această întrebare. Ei au stabilit că există 85 de modele diferite de noduri de cravată.

Cu toate acestea, ei au descoperit că doar patru modele de noduri de cravată sunt purtate în mod regulat. Acestea sunt Four-in-hand, half-Windsor, Windsor și Pratt.

Unde se poziționează acul de cravată?

Când doriți cu adevărat să adăugați acel aspect atractiv suplimentar la look-ul dvs. și aveți un nod de cravată care merită să fie observat, adăugarea unui ac de cravată poate atrage cu adevărat atenția asupra cravatei dvs..

De asemenea, cunoscut și sub numele de tie clip sau tie bar în engleză, acul de cravată este un mic accesoriu simplu care se fixează direct pe cravată. Întrebarea este: unde să îl plasați pe cravată?

The Trend Spotter spune că acul de cravată trebuie plasat între al treilea și al patrulea nasture al cămășii, chiar în mijlocul sternului. Fixați acul/clema de cravată  de la dreapta la stânga. Acele de cravată au fost inițial inventate pentru a fixa  cravata de cămașă, pentru a menține cravatele în poziție.

Acum, totuși, este obișnuit să purtați ace/cleme de cravată pur și simplu ca accesoriu de cravată cu aspect deosebit.

Există un nod care nu poate fi dezlegat?

Potrivit legendei, nodul Gordian este nodul cel mai greu de dezlegat de pe planetă. O legendă greacă vorbește despre Alexandru cel Mare, care a rezolvat enigma nodului Gordian prin tăierea lui cu sabia. Suficient pentru legenda nodului care nu poate fi dezlegat!

În afara legendei, așa-numitul nod „imposibil” este, de asemenea, faimos de greu de dezlegat, conform HowStuffWorks. Acest nod este mai bine cunoscut sub numele de nodul dublu de pescar (double fisherman’s knot). Și, deși nu este imposibil de dezlegat, este extrem de dificil să slăbim acest nod odată ce a fost făcut.

Cu toate acestea, când vine vorba de noduri de cravată, chiar și cele mai complicate modele de noduri pot fi într-adevăr dezlegate. Uneori este posibil să fie nevoie să lucrați pas cu pas înapoi și să desfaceți cravatele în sensul opus celui în care le-ați legat, deoarece nu fiecare nod de cravată poate fi pur și simplu slăbit și desfăcut în acest fel.

Ce faci dacă cravata ta este prea lungă?

Dacă aveți o problemă cu lungimea cravatei, nu sunteți singur. Mulți bărbați se luptă să știe cât de lungă ar trebui să fie cravata lor și ce să facă atunci când constată că cravata lor este prea lungă. Ca regulă generală, doriți ca partea din față a cravatei dvs. să ajungă doar la vârful cataramei curelei pe care o purtați.

Nu doriți ca ceea ce reprezintă coada cravatei să fie mai lungă decât partea din față a cravatei. Dacă aveți această situație, există câteva trucuri pe care le puteți folosi. Puteți oricând să mascați excesul de coadă în cămașă, trecându-l prin spațiul lasat de nasturele care se află imediat deasupra taliei.

O altă variantă, introduceți cravata în cămașă imediat sub guler și ascundeți complet coada cravatei în interiorul cămășii.

Dacă pare că partea din față a cravatei nu are lungimea potrivită, încercați un nod mai elaborat sau mai gros, cum ar fi nodul Windsor. Nodiul Pratt are, de asemenea, mai mulți pași pentru a fi realizat decât nodul standardul Four-in-hand, ceea ce înseamnă că veți avea o lungime mai mică a cravatei atunci când ați terminat de făcut nodul.

Care nod de cravată ți se potrivește?

Nodul de cravată pe care alegi să îl porți este de fapt foarte important. Nodul pe care îl alegeți ar putea face ca gâtul dvs. să pară mai subțire sau mai gros și are, de asemenea, un efect general asupra modului în care arată fața. Deci, cum alegi nodul de cravată potrivit pentru a se potrivi formei corpului tău și feței tale?

Ai o față mai prelungă? Ar trebui să luați în considerare o cămașă cu guler răsfrânt (spread collar) cu un nod Windsor, fie full Windsor, fie half Windsor. Vi se vor potrivi și alte noduri late. Gândiți-vă așa: față îngustă, nod lat.

Aveți o față mai lată, poate o linie mai pronunțată a maxilarului și obraji plini? Purtați un nod mai mare, mai lat pentru a vă echilibra aspectul. Un nod îngust de cravată, cum ar fi Van Wijk, doar va sublinia zonele mai ample ale feței.

O față de dimensiuni medii va beneficia dacă purtați un nod de cravată de dimensiuni medii sau mai mici.

Cât de lungă ar trebui să fie cravata atunci când porți costum?

Există o regulă generală a cravatelor care se aplică destul de mult, indiferent de cât de înalt sunteți sau de ceea ce purtați: partea inferioară a cravatei ar trebui să cadă doar până la partea superioară a cataramei. Singura excepție este dacă purtați o vestă.

Când purtați o vestă, nodul cravatei contează mult mai mult decât lungimea cravatei, potrivit lui Jos. A. Bank.

Ce nod de cravată folosesc cei din familiile regale?

Când vine vorba de modă, de stil, nimeni nu o face la fel ca familiile regale. Diverși membri ai familiilor regale au inspirat tendințele modei de-a lungul secolelor, iar cravatele nu fac excepție. Nodul Windsor în sine este numit după Edward al VIII-lea, deși el purta cel mai frecvent un nod lat four-in-hand, care a inspirat nodul Windsor.

Nodul Prințul Albert este numit după un alt membru faimos al familiei regale, bărbatul care a fost căsătorit cu marea regină Victoria a Angliei.

Prinții William și Harry sunt considerați amândoi iconici în ceea ce privește moda masculină. Prințul Harry este destul de cunoscut pentru că nu este un mare fan al purtării cravatelor. Cu toate acestea, William apare purtând cravate destul de des.

În mod obișnuit, el este în favoarea nodurilor înguste și îngrijite, care sunt mai înguste decât stilul de nod mai lat pe care îl purta faimosul său unchi. Prințul Phillip, un alt exemplu de stil masculin, purta, de asemenea, noduri înguste și îngrijite.

Care este cel mai elegant/deosebit nod de cravată?

Când doriți un nod de cravată cu adevărat excesiv și complet deosebit, există mai multe dintre care să alegeți.

Nodul Eldredge este considerat a fi unul dintre cele mai dificile noduri de realizat, ceea ce îl face perfect pentru orice eveniment super-formal. Nodul Merovingian, făcut faimos în franciza „Matrix”, este, de asemenea, considerat extrem de elegant, potrivit The Adult Man.

Noduri complicate de cravată, cum ar fi nodul Trinity, nodul Truelove și nodul fishbone, sunt și ele destul de deosebite/fanteziste.

Dar dacă sunteți în căutarea unei cravate care este considerată cu adevărat cea mai formală dintre toate cravatele formale, optați pentru un papion simplu, de mătase neagră. Nimic nu vorbește despre cel mai înalt nivel ca acesta.

Ce nod de cravată se folosește în armată?

Conform liniilor directoare pentru componentele uniformei, așa cum sunt prezentate de marina americană, nodurile de cravată acceptate la uniformă sunt nodurile de cravată Four-in-hands, half-Windsor sau Windsor.

Specificațiile armatei afirmă că bărbații ar trebui să poarte noduri Four-in-hands, half-Windsor sau Windsor la cravatele lor.

Ce nod de cravată este cel mai bun pentru a fi purtat la un interviu de angajare?

Pentru a face o impresie puternică la un interviu de angajare, optează pentru un nod mare, deoarece acest lucru te poate ajuta să arăți mai încrezător. Un Windsor sau half-Windsor vă va oferi un aspect îngrijit, simetric, care arată profesionalism și stil. Alegeți de asemenea o cravată conservatoare și cu siguranță veți fi îmbrăcat pentru a impresiona.

Cum ar trebui să se potrivească o cravată?

Cravata ta trebuie să se potrivească bine pentru a arăta bine. Aceasta înseamnă că nodul ar trebui să fie reglat corect în jurul gâtului, cu un guler de cămașă complet închis cu nasturi. Cu toate acestea, nu doriți ca această cravată pe care o purtați să vă strângă prea tare. Introduceți două degete între cravată și gulerul cămășii pentru a vă asigura că aveți suficient spațiu pentru a înghiți și a vorbi.

De asemenea, doriți să aveți o cravată care arată bine, care are un nod realizat corect și care să aibă lungimea potrivită, ajungând chiar până la vârful cataramei curelei pe care o purtați.

Sunt acele de cravată la modă?

Acele de cravată sunt un accesoriu clasic și cu siguranță la modă. Conform TrendHim, acele de cravată în general sunt o modalitate minunată de a exprima un pic de stil și de a oferi aspectului tău acel plus de atractivitate pentru un adevărat factor „wow”.

Puteți purta ace de cravată simple î culori metalice precum argintiu și auriu sau puteți deveni îndrăzneți și să purtați ace de cravată colorate care adaugă un accent de culoare cravatei sau costumului dvs.

Care este nodul de cravată cel mai ușor de făcut?

Există o mulțime de noduri complicate de cravată pe care le puteți face. Dar dacă sunteți în căutarea unui nod care se realizează foarte ușor, aveți și acolo opțiuni.

Primul nod de cravată pe care majoritatea oamenilor îl învață este nodul Four-in-hand. De aceea, acest nod este numit uneori și nodul școlarului. În lista noastră, nodul four-in-hand poate fi finalizat în cinci pași. Alte noduri de cravată care pot fi realizate în cinci pași sau mai puțin sunt nodul Onassis, nodul double-cross și nodul simplu.

Ce tipuri de noduri de cravată funcționează cu cravatele skinny (foarte înguste)?

Cravatele skinny vă oferă deja mai puțină țesătură cu care să lucrați decât cravatele standard, așa că nu este ușor să găsiți nodul de cravată potrivit pentru a pune în valoare această siluetă subțire de cravată.

Este tentant să alegeți un nod subțire de cravată pentru a merge cu cravata îngustă, dar de fapt acest lucru nu este o idee grozavă, în ceea ce privește stilul.

Potrivit OTAA, doriți să utilizați un nod de cravată care are un pic de grosime și greutate. De exemplu, nodul Prince Albert funcționează foarte bine cu cravatele înguste.

Nodul standard four-in-hand sau nodul half Windsor – ambele funcționează foarte bine și cu cravate subțiri.

Verifică preț Cravate pentru bărbați AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Leggings (colanți) vs. Jeggings

Leggings (colanți) vs. Jeggings

Iată o comparație cuprinzătoare între mult îndrăgitele jambiere și jeggings, prezentând avantajele și dezavantajele acestora, astfel încât să puteți face o alegere în cunoștință de

Citește mai mult »
Tipuri de machiaj

20 de tipuri de machiaj

Aflați despre diferitele tipuri de machiaj, inclusiv cele care au fost folosite de-a lungul anilor până în epoca modernă. Vezi care se potrivesc tipului tău

Citește mai mult »
Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care