Motive pentru a purta o cravată

Motive pentru a purta o cravată

Există o mulțime de motive întemeiate pentru care ar trebui să vă decideți să purtați o cravată. Vedeți mai jos, numeroasele sale beneficii, împreună cu diferitele sale tipuri și când ar trebui să le purtați.

Cravatele sunt un element atât de important în moda masculină occidentală, încât ați putea începe să vă întrebați de ce le purtăm. Aparențele tradiționale vă pot face să vă simțiți constrânși.

Chiar și cu popularitatea în creștere a oamenilor care poartă stilul sport,  purtarea unui costum nu se va demoda niciodată.

Sigur, pantalonii de trening conici sunt ideali pentru un brunch cu băutură pe acoperișul unui hotel instagramabil, dar vrei să îl angajezi pe tipul cu o caschetă Thrasher? Ce zici de un salariu cu șase cifre?

Cel mai probabil vei avea nevoie de serviciile unui purtător de cravată. Așadar, de ce ar trebui să porți cravată?

Cravata este o țesătură purtată (în mod tradițional de bărbați) în jurul gâtului în scopuri decorative. Cravatele sunt purtate de obicei la ocazii formale și de afaceri. Aceasta include unele locuri de muncă, interviuri de angajare, zile de naștere importante, nunți, înmormântări și, în unele cazuri, la tribunal.

Vei observa adesea că vei purta o cravată pentru a adăuga un efect mai interesant ținutelor tale. Cravatele sunt articole de modă ornamentale care se poartă în jurul gâtului, sub un guler. Alte accesorii pot fi folosite în locul cravatei, deși cravatele rămân cel mai vechi accesoriu din moda masculină. Este unul dintre motivele pentru care sunt atât de populare.

Într-un birou sau într-o situație formală, cravatele nu sunt doar pentru bărbați sau băieți, ci și femeile le poartă.Poartă o cravată dacă încerci să faci o impresie bună.

Mulți oameni presupun că adunările mari de oameni,  sunt pur și simplu ocazii de a se îmbrăca pentru a impresiona. În toate aparițiile publice, modul în care vă îmbrăcați și vă purtați are o influență semnificativă.

Acoperă și hainele de zi cu zi. Clienții, colegii de muncă și alți navetiști vă observă și vă evaluează pe baza modului în care vă comportați. Nu trebuie să vorbești în fața oamenilor despre stilul tău, dar dacă porți cravată, aceștia știu deja ce ești sau ce reprezinți.

Într-un mediu de afaceri, o cravată poate face o impresie puternică. Ea vă dă multă încredere pentru a prelua conducerea. La fel cum ochelarii vă fac să păreți educat (indiferent dacă sunteți sau nu), cravatele vă fac să păreți influent (indiferent dacă aveți sau nu un loc de muncă). Oamenii iau decizii în funcție de opiniile lor.

Cei din jur vor presupune că aveți anumite calități și abilități dacă purtați o cravată, cu încredere absolută. Încercați să faceți o impresie bună? Ar trebui să purtați o cravată.

Verifică preț Cravate și papioane – diferite modele AICI!

Diferite tipuri de cravate și motive pentru a purta o cravată

Cravata

Este ceea ce majoritatea dintre noi ne imaginăm atunci când auzim cuvântul „cravată”. Este cel mai probabil să o găsim purtată la birou, însă este ideală atât pentru muncă, cât și pentru întâlniri din timpul liber.

Verifică preț Cravate pentru bărbați AICI!

Papionul

Un bărbat bine îmbrăcat înțelege că un papion este una dintre cele mai bune metode de a face o impresie de durată. Acestea sunt disponibile în trei varietăți: să îl legați dumneavoastră, făcut în prealabil și cu clips.

Verifică preț Papioane pentru bărbați AICI!

Când să purtați un papion?

Papionul este acceptabil în orice situație în care cravata este potrivită. Este o alternativă elegantă la cravată pentru nunți, cocktailuri și ieșiri ocazionale. Asortați un papion unei cămăși cu nasturi și unei veste, pentru un aspect lipsit de griji și ușor de purtat.

Papionul negru este piesa de rezistență a costumului de smoching pentru evenimentele formale care necesită un cod vestimentar black tie.

Ascot și cravata

Cravata Ascot este considerată strămoșul cravatei contemporane și al papionului. Cuvântul se referă la orice lucru purtat în jurul gâtului. Atunci când majoritatea oamenilor menționează „cravată”, se referă la ascot. Ascots sunt cravate formale purtate cu un ac, ca parte a costumului de dimineață. Cea mai frecventă formă de ascot, adesea cunoscută sub numele de cravată de zi, este o eșarfă purtată în interiorul unui guler de cămașă, deschis. Anterior, era o modalitate la modă de a înfrumuseța o ținută casual pentru o întâlnire informală.

În zilele noastre, cu greu întâlnești pe cineva care să poarte unul. Nu există niciun motiv pentru care un tip îndrăzneț să nu poată purta un ascot. Atunci când este purtat cu dezinvoltură și fără pretenții, ascotul dă acea notă specială care îi aduce unui bărbat recunoaștere și admirație.

Când să le purtați?

Deși ne gândim la ascoturi ca fiind prea formale, acestea sunt un compromis între a purta o cămașă cu guler și una cu cravată.

Acestea fiind spuse, le puteți purta într-o manieră relaxată. În zilele călduroase, când vrei să deschizi câțiva nasturi de la cămașă, dar nu vrei să alarmezi lumea cu părul de pe piept, un ascot este o opțiune amuzantă.

Întâlnirile de afaceri ocazionale, prânzurile, petrecerile cu cocktail sau cina sau călătoriile de agrement sunt toate ocazii excelente pentru a purta un ascot, atâta timp cât nu luați parte la o petrecere de nuntă și, prin urmare, trebuie să purtați un costum special.

Verifică preț Cravate și papioane – diferite modele AICI!

Istoria cravatei: Măreția are un loc în istorie

Din cele mai vechi timpuri, cravatele au simbolizat onoarea, civilizația și noblețea. În secolul al XVII-lea, mercenarii croați care serveau Franța au fost primii care au purtat batiste cu noduri la gât pentru a-și semnala poziția și alianțele. Regele Ludovic al XIV-lea al Franței a sfătuit să poarte cravate ca simbol al statutului.

Cine a creat cravata? Nimeni nu știe cu siguranță. Istoricii cred că ele există de peste 2.000 de ani. „Războinicii de teracotă” din vechea dinastie chineză Qin purtau cordoane de mătase în jurul gâtului ca emblemă a poziției lor înalte.

Majoritatea cravatelor contemporane au o lungime de 56 de centimetri și o lățime de 3,25-3,5 centimetri. Acestea se bazează pe un brevet al croitorului Jesse Langsdorf în 1924.

Cunoștințele sale în materie de textile i-au permis să conceapă un model de cravată care era atât atractiv din punct de vedere vizual, cât și mai durabil decât cravatele anterioare.

Concluzie

Cravatele există de secole și pot continua să fie purtată chiar și pentru alte secole de aici înainte. Există multe motive pentru care ați putea decide că astăzi este ziua potrivită pentru a purta o cravată.

Fie că este vorba de o ocazie de afaceri, de o nuntă sau de o candidatură la un loc nou de muncă, totul se rezumă la felul în care vei arăta la sfârșitul zilei. În funcție de modelul de cravată pe care îl alegeți, puteți părea elegant și sofisticat sau lejer și gata de petrecere.

Un costum frumos de smoching cu cravată sau chiar o cămașă cu guler, care să meargă mână în mână, strigă smart-dressed ca nimic altceva.

Verifică preț Cravate și papioane – diferite modele AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care