9 alternative la pălăriile Fedora

Tanara poartă o pălărie Fedora

Căutați o alternativă excelentă la o pălărie Fedora? De la pălăria de cowboy la pălării Bowler, aveți multe opțiuni de stil de pălărie. Să aruncăm o privire la unele dintre cele mai bune alternative de pălăria Fedora pentru orice situație dată. Cu siguranță vei găsi pălăria potrivită pentru tine!

Anul 1932 și ți-e cald pe urmele infamului Back Alley Stabber. Burnițează sub un cer gri, în timp ce aburii se ridică din capacele căilor de vizitare pe o stradă uitată din Manhattan. Urme de pași în noroi. Picioare mari, om mare. Dacă nu îl opriți pe ucigaș, mai multe cadavre se vor îngrămădi pe aceste alei destul de curând. Apa se scurge rece din pălăria ta Fedora în timp ce îngenunchezi pentru a inspecta urmele…

Bine, probabil că tu nu ești un detectiv privat și, cu siguranță, nu este anul 1932. Dar dacă ai fi fost un detectiv pe atunci, sunt șanse mari să fi purtat o pălărie Fedora. În prima jumătate a secolului al XX-lea, pălăria Fedora a fost omniprezentă printre bărbați și destul de populară și în rândul femeilor.

Descoperiți fotografii ale oamenilor din acea epocă și s-ar putea să găsiți o pălărie pe capul fiecărui bărbat și băiat. Și multe, dacă nu majoritatea, dintre acele pălării vor fi pălării Fedora. Se poate spune că pălăria Fedora a fost cel mai popular stil de pălărie în anii 1920 și 30. Pălăria Fedora era populară și în rândul femeilor, deși nu se aștepta ca femeile să poarte întotdeauna pălării la fel ca bărbații.

Pălăria Fedora s-a demodat în ultimele decenii, dar este încă o piesă emblematică a istoriei și a modei. Pălăriile Fedora sunt pălării cu boruri moi, cu calote prevăzute cu o adâncitură ascuțită în mijloc și cu un spațiu în față de unde puteai apuca pălăria să o ridici de pe cap și să o așezi pe cap. Dacă se întâmplă să puneți mâna pe o carte de benzi desenate originale Dick Tracey din anii 1930, după ce ați răsfoit câteva pagini, probabil l-ați găsi pe detectivul Tracey purtând o pălărie Fedora.

Și dacă veți căuta o interpretare modernă și suavă a pălăriei Fedora, aveți câteva opțiuni, inclusiv pălăria Fedora în sine. Vom vorbi despre pălării similare cu pălăria Fedora. Cu aceste alternative la pălăria Fedora, puteți găsi stilul de pălărie potrivit pentru situația dvs.

În plus, în timp ce pălăria Fedora nu este o pălărie bună în zilele calde de vară sau în timpul vacanțelor la tropice, puteți găsi o varietate de pălării de sezon care oferă o formă similară cu pălăria Fedora, dar sunt concepute pentru a fi purtate pe vreme mai caldă. În unele situații, este posibil să aveți nevoie de un bor îngust. Alteori, vei fi mai bine servit de un bor lat. O astfel de pălărie de soare poate fi atât suavă, cât și confortabilă.

Atât de multe pălării, atât de multe opțiuni. Există un motiv pentru care rafturile pentru pălării sunt un lucru important. Diferite pălării pentru diferite ocazii pot străbate o cale lungă. Deci, hai să aruncăm o privire la câteva alternative la pălăria Fedora.

Verifică preț Pălării Fedora – diverse branduri AICI!

Pălăria clasică Fedora – emblematică dintr-un motiv

Dacă te gândești la pălăria Fedora, există șanse mari să te gândești la un detectiv precum Dick Tracey sau la un bărbat realizat. Fedora a fost un stil de pălărie extrem de popular în rândul bărbaților până la începutul secolului al XX-lea și în anii 1970.

Destul de interesant, totuși, se crede că o femeie a introdus pălăria Fedora în moda de înaltă clasă. Sarah Bernhardt, o actriță de teatru franceză, a purtat frecvent pălăria Fedora pe scenă și în curând femeile au început să o imite. Stilul de pălărie Fedora va deveni mai târziu un simbol al mișcării pentru votul femeilor.

La un moment dat, pălăria Fedora a fost o pălărie obișnuită pe care mulți oameni o purtau zi de zi. În zilele noastre, pălăriile Fedora sunt în mare parte destinate afacerilor formale și evenimentelor speciale. Cu siguranță, Fedora este o pălărie atrăgătoare, dar unii ar susține că atrage prea multă atenție pentru utilizarea zilnică.

Totuși, dacă sunteți în căutarea unei pălării formale, Fedora este o opțiune bună. Puteți alege și materiale de înaltă calitate. O pălărie Fedora din fetru de blană este o alegere excelentă pentru îmbrăcămintea formală.

Verifică preț Pălării Fedora – diverse modele AICI!

Pălărie Indiana Jones – Pălărie Fedora aventuroasă

În general, Pălăriile Fedora sunt pălării mai formale și se potrivesc adesea bine cu costume. Acestea fiind spuse, unele pălării Fedora sunt cunoscute pentru că sunt destul de aventuroase. Indiana Jones a purtat o pălărie Fedora maro, acum iconică, făcută de obicei dintr-un fetru de blană robust. În timp ce o pălărie de fetru este puțin formală, este și destul de robustă.

În filme, pălăria a funcționat mai degrabă ca o pălărie de cowboy (pe care o vom cerceta mai târziu). Borul lat al pălăriei l-a protejat pe Jones de soare, resturi, nisip și multe altele. Pălăria Fedora a lui Indiana J. s-a murdărit și ea până la urmă, arătând că pălăriile Fedora au fost făcute pentru mai mult decât pentru o ținută formală.

Pălărie Trilby – O soră a pălăriei Fedora

O altă pălărie cu o poveste grozavă, pălăria Trilby a fost popularizată printr-o producție teatrală a romanului clasic „Trilby”, scris de George du Maurier. În cele din urmă, pălăria Trilby, care este similară cu pălăria Fedora, ar deveni destul de populară.

Totuși, în primele decenii ale secolului al XX-lea, pălăria Trilby a fost considerată pălăria unei persoane bogate și deloc la îndemâna oamenilor obișnuiți. Pălăria Trilby a căzut în cele din urmă în dizgrație. În anii 1970, totuși, pălăria Trilby a început să revină ca stil de pălărie retro. Astăzi, pălăria Trilby este considerată, dacă este ceva, o pălărie mai casual decât pălăria Fedora, care prin definiție este o pălărie formală.

Deci, ce face pălăria Trilby o pălărie Trilby? În primul rând, borul este permanent fixat în jos și este în general mai îngust decât borul lat al pălăriei Fedora.

Și în timp ce pălăriile Fedora sunt de obicei realizate dintr-un portofoliu restrâns de țesături, găsiți mai multe opțiuni de materiale variate când vine vorba de pălăria Trilby. Puteți găsi cu ușurință o pălărie Trilby de paie sau o pălărie de soare similară. O pălărie Fedora de paie, pe de altă parte, este adesea greu de găsit.

S-ar putea să găsiți aceste pălării făcute din paie, piele, bumbac și alte materiale. Folosește paie și dintr-o dată ai o pălărie bună de soare pentru vreme caldă.

Cu toate acestea, pălăria Trilby are multe în comun cu pălăria Fedora, inclusiv partea superioară în formă de lacrimă și calota clasică pe care o poți prinde între degete când ridici pălăria. Aceste caracteristici, totuși, sunt de obicei mai puțin pronunțate la o pălărie Trilby.

Dacă pălăria Fedora este puțin prea mult pentru tine, pălăria Trilby oferă o alternativă excelentă.

Verifică preț Pălării Trilby – diverse modele AICI!

Pălărie de cowboy – Pălăria Vestului sălbatic și dur

Pălăria de cowboy este, fără îndoială, cel mai faimos stil de pălărie din Statele Unite. În zilele noastre, pălăria de cowboy este un simbol important, un element iconic și o parte vitală a culturii americane. De asemenea, este încă purtată pe scară largă în Statele Unite și chiar în întreaga lume.

Inițial, cowboy-ii care păstoreau vacile foloseau pălăria pentru a le oferi umbră în zilele toride și căldură în zilele reci. Pălăria de cowboy originală, care prezintă câteva repere de stil diferite decât pălăria modernă, este uneori denumită pălăria Cattleman (omul cu vitele).

În timp ce astăzi puteți găsi tone de pălării de soare diferite, pălăria de cowboy se numără printre originale. Până în prezent, pălăria de cowboy este probabil cea mai populară pălărie în zonele rurale și în sud-vestul american. Cu toate acestea, stilul pălăriei de cowboy poate apărea oriunde, inclusiv în marile orașe.

Cu toate acestea, pălăria de cowboy a evoluat și ea. Pălăriile de cowboy moderne oferă caracteristici pe care probabil nu le-ai fi găsit în secolul al XIX-lea. Printre altele, acum borul se ridică în sus rotunjit pe părțile laterale. Calota pălăriei se poate prinde cu degetele (pinched) la pălăria modernă de cowboy, făcând-o mai ușor de manevrat.

În afara șepcii de baseball, pălăria de cowboy ar putea fi cel mai familiar model de pălărie de astăzi.

Verifică preț Pălării de Cowboy AICI!

Akubra sau Outback Hat – Pălăria Deșertului australian

Dacă sunteți în căutarea unei alternative la pălăria de cowboy, dar doriți totuși ceva robust și conceput pentru utilizare în aer liber, veți dori să vă uitați la pălăria Akubra a deșertului australian (Outback hat). Uneori, această pălărie de soare este numită Akubra, numită după unul dintre cei mai populari și faimoși producători de pălării australieni. S-ar putea să o auzi și numită pălărie de sălbăticie (bush hat).

La fel ca pălăria de cowboy, această pălărie are boruri late. Calota nu este neapărat ciupită – nu se poate prinde neapărat cu degetele (pinched) ca o pălărie de cowboy, dar puteți găsi și calote care au această caracteristică, calote ciupite, care pot fi prinse între degete. Aceste pălării pot fi realizate dintr-o gamă largă de materiale, inclusiv lână, pânză, fetru și multe altele. Deși este concepută pentru utilizare în sălbăticie (bush hat), puteți găsi și opțiuni elegante, formale.

 

Pălărie Panama – Pălărie model Fedora pentru vreme caldă

Pălăria Panama, care este cunoscută și sub numele de pălărie ecuadoriană sau pălărie toquilla, are o formă și un aspect similare cu pălăria Fedora. Cu toate acestea, aceste pălării sunt de obicei făcute din paie sau dintr-un material similar. Și sunt proiectate în mare parte ținând cont de vremea caldă.

O pălărie Fedora de lână ar putea fi grozavă pentru New York sau Chicago. Totuși, lâna nu este neapărat cea mai bună alegere pentru tropice. Aici intervine Palaria Panama. Aceste pălării ecuadoriene sunt de obicei de culoare deschisă și foarte respirabile. Îți oferă multă umbră, fără a te simți sufocant.

Când vine vorba de pălării Fedora și Trilby, calitatea materialelor este adesea esențială. Aceste pălării sunt de obicei puțin mai formale și mai elegante, așa că materialul trebuie să se potrivească.

Același lucru este valabil și pentru pălăria Panama. Țesătura de paie este adesea foarte fină și oferă multă finețe. Puteți găsi panglici, inclusiv mătase, în afara pălăriei și in sau pânză fină folosită drept căptușeală în interiorul pălăriei. Aceste materiale de calitate ajută pălăria Panama să iasă în evidență printre toate celelalte pălării de soare.

Pălăria Panama s-a bucurat de o popularitate sporită spre sfârșitul secolului al XX-lea. Mulți oameni aflați în vacanță în zone tropicale au început să poarte acest stil de pălărie pentru a se putea bucura de puțină umbră. Și mulți oameni au adus aceste pălării acasă ca pălării de vară.

Până în prezent, pălăriile Panama sunt încă destul de populare în zonele tropicale și în timpul anotimpurilor mai calde. Veți găsi și alte tipuri de alte pălării de paie într-o varietate de forme și dimensiuni. De exemplu, puteți găsi pălării de paie care seamănă cu pălăriile de cowboy și altele asemenea.

Verifică preț Pălării Panama – diverse modele AICI!

Pălărie Boater (de navigator/de barcagiu) – Un alt stil popular de pălărie de paie

Pălăria Panama este departe de a fi singura pălărie populară de vară. O altă pălărie populară pentru vreme caldă este pălăria Boater. Această pălărie este uneori numită pălăria English Panama, Cady, Katie, Sennit hat sau Somer hat. În Japonia, acest stil de pălărie este uneori numit pălăria can-can.

Atât de multe nume pentru o singură pălărie. După cum probabil ați ghicit, această pălărie a fost populară într-o gamă largă de culturi și regiuni. Se bucură, de asemenea, de reveniri și popularitate în modă, din când în când.

Pălăria Boater era considerată o pălărie semi-formală. S-ar putea să nu purtați acest stil de pălărie la birou, dar cu siguranță ați putea purta pălăria la un picnic oferit de compania la care lucrați. Pălăria a devenit inițial populară la sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea.

De obicei, această pălărie este făcută din paie sennit și are calota și borurile rigide. Borul este în general îngust în comparație cu o pălărie Fedora sau o pălărie de cowboy. Cu toate acestea, borul este suficient de lat pentru a oferi puțină umbră în timpul verii.

Verifică preț Pălării Boater – diverse modele AICI!

Pălărie Bowler (melon sau gambetă) sau pălărie Derby – Compactă și utilă, dar și elegantă

Pălăria Bowler, cunoscută și sub numele de pălărie Derby, a fost populară în aceleași vremuri cu pălăria Fedora. Dacă veți căuta fotografii de acum zeci de ani, este posibil să vedeți oameni purtând pălării Bowler alături de alții purtând pălării Fedora.

Această pălărie a fost deosebit de populară în Regatul Unit și Irlanda. A devenit destul de populară și pe Coasta de Est a Statelor Unite. De-a lungul timpului, pălăria a devenit populară și în vest. Într-adevăr, a fost numită chiar „pălăria care a cucerit vestul”, deoarece a fost uneori mai populară decât pălăria de cowboy.

Și nu, pălăria Bowler nu este concepută pentru bowling. În schimb, și-a luat numele după William și Thomas Bowler, producători de pălării însărcinați să creeze o pălărie strâmtă pe cap, cu calotă joasă, creată pentru paznicii terenurilor de vânătoare. Aceste pălării au fost concepute pentru a vă proteja de ramuri și vreme, dar sunt suficient de compacte pentru a vă deplasa prin pădure.

Înainte de pălăria englezească Bowler, pălăria înaltă (joben) era purtată de obicei de paznicii terenurilor de vânătoare. Pălăriile joben înalte erau destul de populare pe la mijlocul secolului al XIX-lea, dar acestea erau mari și greoaie. Inițial, pălăriile Bowler au fost populare în rândul clasei muncitoare, dar mai târziu au devenit populare printre oamenii de afaceri înstăriți sau „oamenii de afaceri, din domeniul finanțelor, din orașe”.

Și în timp ce astăzi pălăria de cowboy poate fi cea mai faimoasă pălărie din vestul SUA, în trecut pălăria Bowler era de fapt mai comună în vest. Această pălărie a fost deosebit de utilă în vestul bătut de vânt, deoarece nu putea fi doborâtă cu ușurință de vânt.

Verifică preț Pălării Bowler AICI!

Pălărie Bucket – de la pescuitul umil la moda de lux

Pălăria Bucket Hat a fost o pălărie populară la începutul secolului al XIX-lea și a fost folosită în principal pentru pescuit. Denumită uneori pălăria de țară irlandeză (Irish country hat) sau pălăria Session, pălăria Bucket era de obicei confecționată din material rezistent, cum ar fi denimul sau pânza groasă, mai degrabă decât din fetru de blană (fur felt). Pălăriile grele din tweed au devenit, de asemenea, populare de-a lungul timpului, mai ales pentru persoanele care cautau ceva mai formal.

În timp ce pălăria Bucket a fost cunoscută inițial pentru utilitatea sa, ea a existat și ca un articol de modă. În anii 1960, această pălărie a devenit foarte populară pe podiumuri de modă și în prezentările de modă din întreaga lume. În zilele noastre, ea este o pălărie populară de festival și veți vedea adesea oameni care poartă aceste pălării la concerte.

Dacă sunteți în căutarea unei pălării casual și nu doriți să purtați o șapcă de baseball, pălăria Bucket este o opțiune bună.

Verifică preț Pălării Bucket – diverse modele AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

https://threadcurve.com/types-of-clogs/„

5 tipuri de saboți Clogs

Dacă doriți să fiți la modă, tradiționali și curajoși în același timp, vă recomandăm să alegeți saboți clogs ca încălțăminte, iată diferite tipuri din care

Citește mai mult »
Ce este Twillul

Ce este Twillul?

Ce este Twillul? Twillul este un tip de țesătură. Este folosit pentru a realiza multe tipuri de materiale, printre care denim, flanela si chino. Țesătura

Citește mai mult »
Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care