Se mai poartă cravata la smoking / costum?

Se mai poartă cravata la smoking-costum

James Bond a purtat unul. Toate cele mai sexy celebrități masculine le-au îmbrăcat la cele mai mari evenimente. Ele sunt considerate a fi culmea modei masculine. Vorbim desigur despre smoking. Aceasta este ținuta formală standard pentru toți bărbații bine îmbrăcați.

Și totul pare destul de simplu la suprafață. La urma urmei, nu este mare lucru în smoking. Ai pantaloni, un sacou asortat, o cămașă. Adaugă o vestă. Purtați pantofi eleganți. Simplu. Există doar o mare întrebare care se profilează pe fundal. Poți purta o cravată cu smoking?

Experții în modă au păreri surprinzător de puternice despre ce să porți cu un smoking și există o dezbatere aprinsă între dacă trebuie să porți papion sau dacă o cravată standard va funcționa la fel de bine cu această ținută. Unde vă poziționați în această dezbatere intensă a tradiției versus tendințelor noi în modă?

Verifică preț Costum/Smoking complet pentru bărbați – branduri de top AICI!

 

Părerile experiților

Regulile de purtare a unui smoking sunt destul de stricte. Este vorba despre îndeplinirea standardelor unui anumit cod vestimentar, prezentând respect pentru un anumit eveniment, arătând cel mai bine. Așadar, cine să cântărească cel mai bine aceste întrebări despre modă dacă nu experții în toate lucrurile legate de moda de la nunți și moda formală în general?

„O cravată subțire, neagră sau de culoarea fildeșului/albă, devine cu siguranță un accesoriu din ce în ce mai obișnuit pentru un smoking, în special pentru persoanele care doresc un look mai puțin tradițional, atingând în același timp nivelul de formalitate pe care îl creează un smoking”, spune Brides.

Alegerea unei cravate, mai degrabă decât a unui papion, este încă în parametrii purtării ținutei formale. Site-ul Brides recomandă „o cravată îngustă (nu foarte subțire skinny ) din satin sau mătase gros-grain”.

Gentleman’s Gazette, specialiști în toată moda masculină, spune că papionul din mătase neagră este încă „standardul de aur” pentru smoking. Cu toate acestea, o cravată lungă de mătase neagră este o „alternativă populară”.

Totuși, ei nu sunt de acord că aceasta funcționează ca o alternativă la papion. „În primul rând, un papion închis la culoare a fost asociat cu smokingul timp de un secol. Pe de altă parte, o cravată lungă închisă la culoare este asociată cu costumele obișnuite.

În consecință, un nod de cravată „formal” four-in-hand reduce de fapt statutul costumului de cină până la cel al unui costum negru informal, în special atunci când este purtat cu un sacou cu rever încheiat la doi nasturi și o cămașă simplă în față.”

Bine, deci se pare că părerile pe această temă sunt surprinzător de intense. Fie cravata cu smoching este o alegere de stil la modă… ori ești atât de prost îmbrăcat, încât poate nici nu ar trebui să pleci din casă.

Dezbaterea

Experții în stil au sentimente surprinzător de puternice cu privire la faptul dacă o cravată este sau nu acceptabilă pentru a fi purtată cu un smoking, deși aceasta este o tendință care se vede tot timpul la nunți și pe covorul roșu.

Potrivit lui Jos.A.Bank, un nume celebru în costume, vedetele de pe covorul roșu se înșală. „Modificările îndrăznețe ale smokingului care pășesc pe covorul roșu la premiile Oscar i-au determinat pe mulți bărbați să creadă că smokingul poate fi purtat cu cravate lungi sau fără cravată.

Cu toate acestea, cea mai bună cravată de purtat cu un smoking/frac este papionul clasic pe care îl legi singur”, se arată pe site-ul lor.

Bloomberg este de acord, spunând că papionul face parte din tradiția fracului. „Porți un smoking/frac pentru a arăta respect pentru o ocazie și porți un papion pentru a arăta respect pentru tradiție.”

De asemenea, Bloomberg insistă că papionul trebuie să fie un papion „adevărat”. Aceasta înseamnă că trebuie să fie o bandă de material care este legată într-o fundă, spre deosebire de designul gata făcut al papionului, care se prinde cu cleme. Acestea sunt cunoscute ca modele de papion prelegate.

Deci, nu numai că există reguli despre purtarea unui smoking/frac, ci și reguli peste reguli pentru acest set de îmbrăcăminte înșelător de simplu. Cine credea că smokingul/fracul standard ar putea fi un subiect atât de fierbinte în lumea stilului?

Verdictul privind purtarea unei cravate cu un smoking/frac

Așadar, dacă îndrăznești să porți o cravată cu smoking/frac, vor fi oameni care vor dori să ți-o smulgă imediat de la gât. Evident că noi glumim… dar cu sigyuranță, nu prea mult. Deși unii adoptă o poziție foarte dură în privința purtării unui papion cu un smoking/frac, a devenit acceptabil pe scară largă să porți o cravată cu un smoking pentru tot felul de evenimente formale și chiar pentru evenimente ultraformale, cunoscute sub numele de evenimente black tie.

Dar pentru a onora tradiția, purtați întotdeauna un papion negru dacă mergeți la un eveniment foarte strict și conservator ultraformal black tie. Dacă participați la o nuntă foarte elegantă, o cină importantă sau un eveniment care onorează o persoană importantă sau orice altceva care este o ocazie foarte solemnă sau ceremonioasă, purtați un papion.

Pentru alte evenimente formale black tie care sunt mai mult despre a fi distractive și festive, la naiba cu experții în stil rigizi. Purtați o cravată lungă, normală, dacă așa doriți.

Povestea celor două smokinguri/costume

Cine a purtat primul smoking? Când a devenit acesta singurul lucru de purtat pentru toate evenimentele formale din viața unui bărbat? Potrivit unei povești legendare despre smoking, această tradiție a început la Londra. Povestea implică un rege, o stradă faimoasă și un club country din New York City.

După cum spune povestea, regele Edward al VII-lea a comandat un anume set de îmbrăcăminte de la casa lui Henry Poole de pe strada Savile Row. Această stradă este renumită în întreaga lume ca fiind centrul scenei modei din Anglia.

Când regele a purtat setul uimitor de haine, a atras privirile întregii lumi. Mai exact, a atras privirile unui grup de bărbați care locuia în apropiere de Manhattan, în SUA. Acestora le plăcea să-și petreacă timpul la un club country din Tuxedo, New York.

Ce era atât de neobișnuit și inovator la îmbrăcămintea lui Edward? Purta un sacou scurt fără coadă, o distanțare severă de la îmbrăcămintea de seară acceptată a zilei. A dat foc lumii modei și a dat naștere „sacoului pentru cină – dinner jacket”. Și în curând, toată lumea și-a dorit unul.

Pentru că odată ce un rege poartă ceva, înseamnă că toți ceilalți au voie să poarte și ei acel lucru. Edward era fiul unui monarh care a domnit mult timp, regina Victoria. Domnia sa ca rege al Angliei a ajuns să fie cunoscută ca era edwardiană.

O cronologie a smokingului

În anii 1700, a se îmbrăca pentru un bărbat însemna să poarte o haină  decorată bogat și o vestă lungă, pantaloni până la genunchi, ciorapi și pantofi cu catarame. Un bărbat pe nume Beau Brummell este creditat că a popularizat costumul modern la sfârșitul anilor 1700, când a purtat un sacou mai simplu cu pantaloni.

Brummell a fost un prieten al curții regale și, prin urmare, stilul său excentric a marcat tendințe, ceea ce nu era ciudat. Alții i-au copiat stilul simplificat și a luat naștere costumul modern.

Bărbații purtau sacouri de costum scurte în față, cu coadă lungă în spate, cămăși albe rigide, cravate elaborate și veste (waistcoats) ca ținută formală în anii 1800.

Odată ce smokingul/fracul a devenit popular la începutul anilor 1900, moda bărbaților a căpătat cu adevărat forma sa modernă.

Smokingul/fracul devenise elementul obligatoriu de modă masculină în anii 1920, experții sfătuind că un bărbat avea nevoie de un smoking/frac, care era purtat aproape în fiecare seară. Sacourile cu coadă, în schimb, erau purtate doar la baluri, la operă și la cinele formale.

Smokingul a fost ținuta formală preferată atunci. Și deși potrivirea, croiala și punctele mai fine ale designului s-au schimbat de-a lungul deceniilor, elementele de bază ale smokingului nu s-au schimbat atât de mult de când au fost imaginate pentru prima dată de Edward al VII-lea.

Verifică preț Costume de lux pentru bărbați AICI!

Cum a fost introdus papionul în poveste?

Papionul face parte din istoria modei de mult timp. Ca și cravata, papionul este nepotul cravatei. Mercenarii croați purtau cravate la gât în ​​anii 1600, iar lookul a prins la alți militari și la oamenii obișnuiți.

Modelele de papion au apărut în anii 1830 și au devenit chiar mai populare decât cravatele de altădată. Abraham Lincoln a purtat o versiune timpurie a papionului, fiind un tip destul de progresist în tot ceea ce făcea.

Papioanele se răspândiseră în întreaga lume până în anii 1900, mulți oameni purtându-le nu doar cu smoking, ci și cu costumele lor de zi cu zi. Winston Churchill, o figură politică proeminentă la începutul anilor 1900, a fost purtător de papion.

Verifică preț Papioane bărbați – diverse culori/modele AICI!

Opțiunile tale de smoking

Există multe elemente ale smokingului pe care le poți alege pentru a-l face al tău. Când vine vorba de alegerea diferitelor caracteristici ale smokingului, îl puteți folosi pentru a vă arăta gustul și stilul individual. Alegeți detaliile smokingului în funcție de ceea ce vă place, dar și de propriul nivel de confort și de ceea ce vă stă cel mai bine. De asemenea, luați în considerare tipul de eveniment formal pentru care trebuie să porți un smoking. Dacă participați la evenimente mai serioase și la ocazii ceremoniale, rămâneți la alegeri de stil mai clasic. Dar dacă mergi la gale mai moderne și distractive pentru a te simți bine, poți renunța la unele dintre elemente tradiționale de smoking și te poți distra mai mult cu look-ul tău.

În jurul taliei

Smoking-urile au întotdeauna o piesă suplimentară pentru talie, de obicei un brâu sau o vestă. Aceste articole ar trebui să fie de aceeași culoare cu smokingul în ținuta formală strict conservatoare. În caz contrar, puteți alege ceva diferit în ceea ce privește culoarea sau modelul.

Puteți purta doar unul dintre aceste articole, așa că alegeți un brâu sau o vestă în funcție de ceea ce vă place și de ceea ce vă stă cel mai bine. Vesta are un efect mai evident de a vă face să arătați mai suplu.

Verifică preț Veste de costum pentru bărbați AICI!

Gulerul

Alegeți dintre două tipuri de guler pentru smochingul dvs. Gulerul tip aripă wingtip reprezintă aspectul clasic. Acest guler este un pic rigid cu puncte mici răspândite orizontal. Gulerul răsfrânt spread collar este puțin mai puțin rigid și are linii mai moi.

Verifică preț Sacouri bărbați – diferite branduri/modele AICI!

Culoare

Culoarea smokingului este esențială. De fapt, poți purta un smoking de orice culoare care există. Dar, în cea mai mare parte, smokingurile sunt purtate negre, bleumarin și nuanțe de alb și aproape de alb, precum crem. Purtarea unui smoking de orice altă culoare este considerată a fi mai puțin formală și mai jucăușă.

Cu toate acestea, un astfel de smoking este văzut frecvent la nunți și evenimente precum balul de absolvire a liceului.

Pot fi purtate smokinguri colorate, dar, în esență, acestea sunt purtate pentru aceleași tipuri de evenimente sau ocazii formale în care este, de asemenea, în regulă să porți o cravată cu un smoking, mai degrabă decât cu un papion mai tradițional.

Verifică preț Costume complete pentru bărtbați – diverse culori AICI!

Revere

Există mai multe tipuri diferite de stiluri de rever de smoking, fiecare cu propriul său aspect ușor diferit. Cele mai comune tipuri sunt reverele cu crestătură (notch), ascuține (peak) și rotunjite, în formă de șal (shawl).

Stilul ascuțit peak este foarte formal, în timp ce designul cu crestătură notch este foarte tradițional. Reverul șal shawl este un stil de rever mai modern.

Verifică preț Sacouri bărbați – diferite branduri/modele AICI!

Cămaşa

Ai nevoie de o cămașă de smoking pentru a completa ansamblul. Aceasta poate fi o cămașă simplă cu nasturi, deși, în mod tradițional, cămașa de smoking este puțin mai înfrumusețată. Dacă participați la un eveniment cu cod vestimentar ultraformal black tie, alegeți siguranța și căutați cămăși de smoking oarecum mai sofisticate.

Dacă pe invitație scrie opțional black tie, te poți juca puțin cu cămașa de smoking pe care o alegi. Cămășile au multe stiluri diferite de manșete din care poți alege. Unul dintre cele mai cunoscute este stilul franțuzesc de manșete, în care materialul se pliază deasupra materialului pentru a crea manșeta.

Verifică preț Cămăși elegante pentru bărbați – diverse branduri AICI!

Pantofii

Pantofii formali sunt, desigur, o necesitate, atunci când vine vorba de a purta cu stil un smoking. Ținuta ultraformală black tie necesită pantofi foarte strălucitori. Pantofii Oxford reprezintă un partener tradițional al smokingului.

Verifică preț Pantofi clasici pentru bărbați – diferite branduri AICI!

 

Un rând sau la două rânduri de nasturi

Designul sacoului la un rând sau la două rânduri, simplu sau dublu, se referă la nasturi. Dacă există un singur rând de nasturi, acesta este un sacou la un rând de nasturi. Două rânduri verticale de nasturi creează look-ul la două rânduri de nasturi.

Bărbații care au o formă mai zveltă ar trebui să poarte designul de sacou la două rânduri de nasturi. Acest lucru adaugă volum corpului. Bărbații care au o formă mai robustă ar trebui să aleagă un sacou la un singur rând de nasturi, deoarece acesta va avea un efect de subțiere a siluetei.

Indiferent de designul ales, închideți doar un sigur nasture al sacoului de smoking. Altfel, seamănă prea mult cu un sacou obișnuit de zi.

Verifică preț Costume de lux pentru bărbați AICI!

Cum să porți bine un smoking

În afară de această dezbatere legată de papion versus cravată lungă, care este ciudat de intensă, smokingul pare destul de simplu. Cu toate acestea, există o mulțime de mici detalii de luat în considerare atunci când vine vorba de alegerea și purtarea cu stil a unui smoking.

Există diferite tipuri de revere, sacouri la un rând sau la două rânduri de nasturi, brâuri și veste. Trebuie să te gândești la pantofi și la accesorii. De fapt, este puțin înfricoșător. Urmați câteva sfaturi simple de stil și vă veți purta întotdeauna bine smokingul.

Verifică preț Smokinguri de lux pentru bărbați AICI!

Mergeți pe clasic

Când aveți îndoieli, mergeți pe clasic. Un rever crestat cu un sacou la un singur rând de nasturi reprezintă un look foarte curat, elegant, potrivit pentru orice ocazie. Pantalonii ar trebui să aibă o dungă de mătase pe verticala exterioară a piciorului și absolut nicio manșetă orizontală în partea de jos.

Întregul smoking/frac trebuie să se potrivească frumos pe forma corpului. Aceasta este prima regulă de stil. Pentru a arăta bine și a te simți bine, trebuie neapărat să ai haine care ți se potrivesc perfect. Finalizează aspectul cu o pereche de pantofi Oxford foarte bine lustruiți și o batistă simplă de buzunar din mătase la piept.

Verifică preț Costume clasice de lux pentru bărbați AICI!

 

Accesorizarea smokingului/fracului

Puteți adăuga ceva deosebit și aduce acel ceva în plus smokingului/fracului dvs. Un ceas elegant din metal, nu piele, este exact accesoriul potrivit. De asemenea, puteți purta o pereche de butoni la cămașa de smoking pentru a include ceva deosebit în plus.

Verifică preț Ceasuri elegante pentru bărbați – branduri de lux AICI!

Purtând o cravată cu un smoking

Uneori, poți purta o cravată cu un smoking. Dar alegerea unei cravate în locul unui papion este considerată a fi o alegere modernă, care nu este observată la evenimente foarte formale. Acesată alegere este îndrăzneață și este la modă.

Deci, dacă sunteți mai tradițional, lăsați cravatele pentru costumele dvs. și rămâneți la papionul clasic din mătase sau satin. Dar dacă ești puțin mai modern, cravata este opțiunea potrivită pentru smoking.

Verifică preț Costume de lux pentru bărbați AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care