25 de tipuri de portofele pentru bărbați și femei

Tipuri de portofele pentru bărbați și femei

Găsim pe piață o gamă impresionantă de tipuri de portofele care variază în funcție de forme, mărimi și materiale. O clasificare descriptivă a acestui versatil accesoriu te va ajuta să alegi cu încredere portofelul confortabil și practic de zi cu zi sau pe cel șic, pe care nu te vei sfii să-l afișezi în mediile luxuriante.

Apărute încă dinaintea bancnotelor, portofelele obișnuiau să fie mai mult decât un simplu accesoriu de stocare a banilor sau cardurilor. Traistele, sau acele săculețe din material, cu mecanism simplu de închidere, prin șnururi, erau atașate de locuitorii Greciei Antice la centură, însă nu doar cu scopul depozitarii monedelor, dar și ca modalitate de depozitare a lucrurilor de zi cu zi, cum ar fi prânzul.

Odată cu introducerea bancnotelor, în timpul Renașterii, portofelul a evoluat într-o poșetă confecționată din piele, cu diverse compartimente menite să ajute la identificarea rapidă a cărților de vizită.

În anii 1800, portofelul a devenit cutia de țigări premodernă deoarece a fost folosit mai mult pentru a transporta tutun și diverse accesorii pentru fumat.

La sfârșitul secolului, portofelul a îmbrăcat forma modernă, cea pe care o cunoaștem cu toții. Noua varianta este pliabilă, ușor de strecurat în buzunar și foarte des utilizată pentru transportul bancnotelor sau facturilor de hârtie.

Tipuri de portofele pentru bărbați și femei

Portofel Centură/Borsetă

Portofel Centură/Borsetă

Acest tip de portofel este de fapt o centură care are un compartiment secret, o secțiune cu fermoar, creată pentru a facilita depozitarea documentelor, facturilor sau a oricăror altor mici obiecte de uz cotidian.

Fie vorba între noi, nimeni nu ar trebui să știe că este un accesoriu care le cuprinde pe amândouă și chiar dacă nu o să facă din tine un fel de James Bond, tot sunt șanse mari să te simți ca un agent secret tocmai datorită designului și imaginii sale de ansamblu.

Este și practic si elegant și foarte ușor de adaptat ținutelor tale din diverse momente ale zilei. Dacă ai ieșit la o tură cu bicicleta sau la cumpărături și pur și simplu nu mai ai chef să cari clasicul portofel cu tine, cu siguranța Portofelul centură e soluția pe care te poți baza.

Verifică preț Borsete diverse modele AICI!

Portofel compact Bi-Fold

Portofel compact Bi-Fold

Portofelul Bi-Fold nu e nici prea mic nici prea mare; este varianta perfectă care se potrivește fiecăruia și fiecăreia. Aceste portofele au de regulă o formă dreptunghiulară și se pliază în două.

Sunt și compacte și elegante. În plus, au un buzunar lung care poate fi folosit  pentru bancnote și, de asemenea, alte mici compartimente pentru plasarea cardurilor bancare, a cărților de identitate sau chiar a chitanțelor.

Portofelele Bi-Fold au și compartimente pentru monede. Designul subțire permite cu ușurință plierea lor în jumătate astfel încât le poți lua cu tine oriunde; le faci loc în buzunarul gecii sau  în cel al pantalonilor, la fel de simplu precum le-ai da drumul în geanta de mână  sau servieta de birou. Nu e de mirare că este tipul de portofel cel mai răspândit.

Verifică preț Portofele Bi-Fold AICI!

Portofelul de carduri

Portofelul de carduri

Portofelul de carduri are de obicei spații special create doar pentru cărțile de identitate sau cardurile bancare și ocazional chiar și pentru facturi. Este compact, elegant și foarte subțire, conceput să te acompanieze cu ușurință oriunde ți-ai planifica să mergi.

Unele dintre ele au și o agrafă atașată în interior care te ajută să păstrezi bancnotele la îndemână. Indiferent de micile diferențe de design, toate au aceeași funcționalitate: sunt menite să-ți păstreze cărțile de identitate și cardurile într-un mod cât mai organizat, fără însă să-ti consume prea mult spațiu, ceea ce le face foarte convenabile si populare, mai ales în rândul clasei masculine.

Verifică preț Portofele tip Port-Card AICI!

Portofelul de tip Carte de identitate

Portofelul de tip Carte de identitate

Cu un astfel de portofel nu îți vei mai faci niciodată griji că ai rătăcit cartea de identitate sau permisul de conducere. Portofelele de tip carte de identitate au un compartiment special, similar unei ferestre, care permite cu ușurință citirea informațiilor de pe documentele tale. Au, de asemenea, secțiuni pentru carduri și bancnote. Sunt extrem de utile, compacte și cu ele știi sigur că ai mereu la îndemână cartea ta de identitate.

Deși adesea sunt purtate si de către femei, aceste portofele sunt preponderent alese de către  bărbați datorită designului lor minimalist. În general vorbind, ei sunt adepții ideii de strict necesar și nimic mai mult, ceea ce face din portofelul de tip ID soluția excelentă.

Verifică preț Portofele tip Carte de identitate AICI!

Portofelul mare

Portofelul mare

Adesea numite și portofele pentru piept sau portofele lungi, portofelele mari au numeroase compartimente și au fost special concepute pentru a fie inserate facil în buzunarul intern al hainei tale.

Paradoxal denumirii, nu-ți vor oferi atât de mult spațiu pe cât probabil te aștepți tu, însă au într-adevăr buzunare suficient de încăpătoare încât să-ți depozitezi banii, indiferent de forma sau dimensiunile lor; monede sau bancnote, își vor găsi toate un loc confortabil în acest tip de portofel.

Portofelele mari sunt, de obicei, dreptunghiulare ca formă și foarte lungi, astfel încât să poată cuprinde un număr cât mai mare de obiecte în interior, fără a crea un aspect general voluminos.

Verifică preț Portofele mari pentru femei și bărbați AICI!

Portofelul de picior

Portofelul de picior

Cel mai grozav avantaj când vine vorba despre portofelul de picior este acela că nimeni nu va bănui locul în care l-ai depozitat. Fie că îl vei porta pe picior sau în jurul gambei, va fi cu certitudine locul ideal să-ți păstrezi cartea de identitate, banii sau chiar pașaportul. Are un design strategic gândit nu doar să-ti păstreze bunurile în siguranță, dar să fie și confortabil și-n plus este atât de discret atașat de picior încât nimeni nu va bănui că ai un portofel cu tine.

Are compartimente cu fermoar care te ajută să organizezi rapid plasarea obiectelor importante, cum ar fi banii sau pașaportul, și curele ajustabile care să-l fixeze confortabil și sigur pe partea inferioară a piciorului, așadar deloc la îndemână oportuniștilor stradali.

Dacă vrei sa-i ții pe pungași departe de bunurile tale pliabile, portofelul de picior este cu siguranță soluția ideală. Ba mai mult, chiar acesta este și scopul pentru care a fost creat, deci cu siguranță nu vei fi dezamăgit dacă îl cumperi din același motiv.

Verifică preț Borsete sport de picior AICI!

Portofelul cu clips

Portofelul cu clips

Portofelul cu clips este un portofel foarte subțire, creat în special pentru depozitare banilor și uneori a cărților de identitate, de aici și denumirea de Portofel de bani cu clips, denumire pe care o vei întâlni frecvent.  Este, de asemenea varianta perfectă de a-ți păstra într-un mod organizat și la îndemână și cardurile bancare.

Poți să scoți facturile dintr-un astfel de portofel cât ai clipi și poți chiar să ajustezi, prin rotire clipsului metalic, tensiunea acestuia pentru a te asigura că teancul de bancnote sau orice alte articole inserate în portofelul de bani, este bine prins sub presiunea clemei metalice.

Dacă nu ai obiceiul de avea numerar cu tine, nu-ți fă griji. Te poți descotorosi cu ușurință de clipsul metalic și ca prin magie te vei alege cu un portofel și mai subțire decât era inițial. Convenabil, confortabil și foarte atractiv… Ce-ai putea să ceri mai mult de la un portofel?

Verifică preț Portofele cu clips AICI!

Portofelul cu șnur

Portofelul cu șnur

Portofelul cu șnur este de regulă atașat în jurul gâtului și este adesea asociat cu călătoriile de tip practic. Dacă alegi să îl porți în stilul unui toc pentru arme, trebuie doar să-ți strecori unul dintre brațe peste cureaua din jurul gâtului și astfel vei avea un maximum de confort și siguranță. Portofelele cu șnur sunt sigure și foarte convenabile.

Fiind puțin mai voluminoase decât celelalte modele de portofele, ele asigură, așadar și o capacitate mult mai mare de stocare a obiectelor pe care le poți lua cu tine.

De cele mai multe ori, sunt chiar utilizate pe post de genți. Odată ce ai pus în el toate obiectele importante pe care vrei să le ai la îndemână în voiajul tău, cel mai probabil nu-ți vei mai dori prea multe alte accesorii care să-ți îngreuneze deplasările. Și-n plus, sunt foarte ușor de purtat pentru că de cele mai multe ori sunt realizate din materiale confortabile.

Verifică preț Portofele cu șnur pentru gât AICI!

Portofel cu protecție RFID

Portofel cu protecție RFID

Portofelul cu protecție RFID (Radio Frequency Identification) este special creat cu o căptușeală unică care blochează toate comunicațiile wireless și implicit protejează tehnologia RFID a cipurilor din cardurile tale de credit sau debit contra furtului de date. Funcționează prin blocarea scanărilor de tip RFID, BLE si NFC neautorizate sau, mai pe înțelesul nostru, al tuturor, blochează citirea datelor de la distanță, păstrând astfel portofelul în siguranță și scutindu-te pe tine de un stres în plus.

Adesea numite și portofele securizate, aceste portofele oferă cea mai bună variantă de protecție împotriva hoților care încearcă sa fure informații cu caracter sensibil. Odată ce ei ajung să intre în posesia acestor informații personale, pot crea un adevărat calvar emoțional, ca să nu mai vorbim despre tevatura procedurilor legale prin care ar trebui să treci pentru reglarea acestei situații.

Zilnic, identitatea a mii de oameni este furată, creând haos și având consecințe cu un puternic impact emoțional și financiar în viețile victimelor. Portofelele cu protecție RFID sunt o modalitate excelentă de a te feri de astfel de situații.

Verifică preț Portofel cu protecție RFID AICI!

Portofelul de pantof

Portofelul de pantof

Oricât de ciudat ar suna, da, există așa ceva!

Acest portofel atipic se atașează în partea superioară a pantofului, și e special conceput să-ți păstreze într-un mod silențios cheile și toate acele obiecte mărunte, dar zgomotoase, pe care le pui de obicei în cel mai la îndemână buzunar al ținutei tale și care încep a zăngăni zdravăn cu prima mișcare pe care o faci, oricât de elegantă ar fi ea.

Așadar, dacă te pregătești de o alergare, portofelul de pantof este varianta perfectă ca tu să te bucuri de mișcare fără disconfortul creat de obiectele din buzunarele tale.

Majoritatea portofelelor de pantofi au perforații laterale care permit cu ușurință atașarea lor de pantof cu ajutorul șnururilor, astfel încât portofelul să fie ferm atașat în partea superioară a încălțămintei, într-un mod cât mai convenabil și totodată confortabil.

Aceste tipuri de portofele sunt varianta ideală mai ales pentru cei care practică jogging sau alte activități similare, pe scurt, pentru toți cei care sunt mereu în mișcare. Forma compactă a portofelului se pliază perfect pe pantof, indiferent de mărime, asigurând astfel confortul de care tu ai nevoie.

Verifică preț Borsete pentru picior AICI!

Portofelul minimalist

Portofelul minimalist

Portofelele minimaliste, cunoscute și sub denumirea de portofele subțiri sau chiar mai nou, sub denumirea de Slim sunt special create pentru a fi cât mai compacte. Sunt destinate cu precădere numerarului și pot încorpora adițional până la 8-10 carduri bancare, chiar și în varianta pliată.

Sunt suficient de subțiri încât să le poți purta în buzunarul din față al pantalonilor și nu-ți uzează atât de mult îmbrăcămintea, ca să nu mai vorbim că fiind atât de ușoare sunt și foarte confortabile pentru spate, și foarte elegante, contribuind pozitiv la imaginea de ansamblu a ținutei tale.

Încap în ele mult mai multe obiecte decât te-ai aștepta. Pentru că au fost creat special să aibă un design subțire sunt deopotrivă rezistente, convenabile  din punct de vedere practic și atractive din punct de vedere estetic.

Dacă tinzi spre un model care înglobează simplitatea și practicul și ai nevoie și de un design subțire, portofelul minimalist este clar conceput pentru tine.

Verifică preț Portofel minimalist (diverse modele) AICI!

Portofelul de călătorie

Portofelul de călătorie

Dacă ești în căutarea unui portofel ideal pentru o noapte în club, o ieșire de weekend sau chiar ceva ce ai putea să iei cu tine în următoarele tale voiaje, portofelul de călătorie este ceea ce-ți trebuie.

Portofelele de călătorie sunt portofele mici, cu un număr limitat de compartimente, pliabile, pe care le poți insera rapid într-o geantă de mână sau în buzunarul din față al ținutei tale.

Sunt perfecte pentru toți cei care adoptă un stil de viață minimalist, indiferent de circumstanțe. Sunt create pentru minimumul necesar și nimic altceva în plus, deci vom include doar cardurile, chitanțele, monedele și câteva bancnote pliate și inserate în compartimentul adițional al portofelului, discret încorporat în design.

Cum spuneam, dacă ești adeptul strictului necesar și nimic mai mult, n-ai cum să ignori beneficiile portofelului de călătorie pentru că pur și simplu ți se potrivește de minune.

Verifică preț Portofele de călătorie AICI!

Portofelul pentru pașaport și carduri

Portofelul pentru pașaport și carduri

Acest portofel sofisticat de călătorie este  numit și portofelul pentru pașaport și carduri tocmai pentru că, achiziționându-l vei putea să-ți păstrezi în același loc toate documentele importante de călătorie. Aceste portofele sunt spațioase și subțiri. Ai suficient loc să-ți pui permisul de conducere, biletele de avion, valuta, pașaportul, cardurile bancare, chiar și un stilou și multe alte obiecte utile călătoriei tale.

Sunt foarte practice și au, de regulă, un mecanism de închidere de tip buton magnetic. Portofelul pentru pașaport și carduri te ajută să-ți aduni toate documentele esențiale călătoriilor tale, păstrând totodată și clasicele funcții ale portofelului de zi cu zi, pe care îl poți cu lua cu tine oriunde.

Dacă iei în calcul vreo călătorie, indiferent de destinație, să știi că portofelul pentru pașaport și carduri este un element musai, pe care trebuie să îl adăugi pe lista ta cu priorități.

Verifică preț Portofele pentru pașaport și carduri AICI!

Portofelul compact Tri-Fold

Portofelul compact Tri-Fold

Portofelele compacte Tri-Fold sunt perfecte dacă ai nevoie să depozitezi cât mai mult, într-un spațiu cât mai restrâns. Spre deosebire de cel Bi-Fold, portofelul Tri-Fold are un mecanism diferit de închidere, prin utilizarea a doua clape care se pliază. Altfel, în ceea ce privește forma, ambele sunt dreptunghiulare. Fiecare secțiune a portofelului are aproximativ o tremie din lungimea sa . Există, de asemenea, un buzunar deschis pe care îl poți folosi pentru bani, precum si alte secțiuni utile.

Portofelul Tri-Fold are compartimentele orientate pe verticală și nu pe orizontală, cum este cazul celor Bi-Fold. Majoritatea portofelelor Tri-Fold au o capacitate mare de stocare, poți avea până la 10 obiecte de mărime cărții tale de identitate sau a cardurilor tale bancare.

Conține, de asemenea, numeroase compartimente pentru chitanțe, o fereastră de identificare a cărții de identitate cu un dispozitiv practic de acces și un dublu compartiment pentru facturi.

Portofelele de tip Tri-Fold sunt mult mai spațioase decât cele Bi-Fold și asta le face să pară ușor mai voluminoase. Însă, în mod surprinzător, ocupă mult mai puțin spațiu decât te-ai aștepta.

Dacă tot ce-ți dorești este un portofel spațios te vei convinge singur că portofelele Tri-Fold sunt, din acest punct de vedere  extrem de convenabile. Așadar, dacă te-ai decis să ții totul într-un singur portofel, să știi că este o idee excelentă să te îndrepți cu încredere către magazinul tău preferat, să-ți alegi singur modelul de portofel Tri-Fold care îți va face viața mai ușoară.

Verifică preț Portofele Tri-Fold AICI!

Portofelul cu buzunar pentru monede

Portofelul cu buzunar pentru monede

Aceste portofele cu buzunar pentru monede sunt foarte apreciate, în special de către femei, datorită designului lor special care include compartimente nu doar pentru facturi și bancnote, dar și pentru monede.

Având mărunțișul depozitat în funcție de valoare în portofelul tău, îți va fi mult mai ușor să oferi suma exactă când vei fi la cumpărături, sau să oferi o mică recompensă chelnerului amabil când ieși să mănânci în oraș.

Portofelele cu buzunare pentru monede pot fi folosite și de bărbați și de femei și sunt combinația perfectă între practicabilitate și stil, oferindu-ți într-un final un produs perfect, care cu siguranță te va mulțumi. Foarte utile și atractive din punct de vedere al designului, portofelele cu buzunare pentru monede nu sunt doar ușor de găsit, ci au și prețuri accesibile.

Verifică preț Portofele damă (diverse modele) AICI!

Portofelul pentru încheietura mâinii

Portofelul pentru încheietura mâinii

Așa cum sugerează și numele său, acest tip de portofel se fixează pe încheietura mâinii și este conceput pentru iubitorii de activități în aer liber, fie că vorbim despre mersul pe jos, de drumeții sau jogging. Se potrivește perfect încheieturii mâinii și poți depozita în el obiecte de tot felul: chei, bani, telefon, carte de identitate sau chiar și un mp3 player.

De obicei au o bucla elastică care permite ajustarea și fixarea lor pe încheietura mâinii și deși nu sunt suficient de largi încât să permită depozitarea unor articole mari, cum ar fi pașaportul, rămân totuși perfecte pentru depozitarea acelor câteva lucruri de care ai nevoie când ieși afară să faci mișcare.

Portofelele pentru încheietura mâinii sunt într-adevăr vizibile, însă asta nu înseamnă neapărat că sunt și ușor accesibile hoților. Ba mai mult, este chiar foarte complicat ca cineva să poată sustrage articole din portofelul tău atât timp cât îl ai atașat de încheietura mâinii, de regulă, în continuă mișcare.

Așadar, daca petreci mult timp în aer liber și nu-ți plac portofelele voluminoase, portofelul pentru încheietura mâinii e clar pentru tine.

Verifică preț Borsete sport AICI!

Portofelul cu fermoar

Portofelul cu fermoar

Aceste portofele au un sistem de închidere prin fermoar și sunt, de obicei, din piele, ceea ce aduce un extra-avantaj din punct de vedere al rezistenței pe termen lung a produsului. De asemenea, datorită fermoarului, toate obiectele tale vor fi ținute în interior fără riscul de a le pierdere. Aaa, și în plus, au un compartiment interior, special creat pentru bancnote; sigur le vei îndrăgi.

Sunt elegante, compacte, cu adevărat unice și deosebit de atractive. De asemenea, sunt perfecte și pentru stocarea cardurilor bancare sau a celor de cumpărături. Vin și într-o sumedenie de modele, de la imprimeuri florale până la cele geometrice, ceea ce le face foarte îndrăgite în rândul femeilor.

Unele persoane le numesc chiar portofele cu buzunare închise, însă indiferent de denumirea lor, portofelele cu fermoar sunt fără îndoială o variantă practică și la modă de a-ți transporta micile obiecte de zi cu zi.

Verifică preț Portofele cu fermoar pentru femei AICI!

Portofelul plic pentru femei

Portofelul plic pentru femei

Portofelul plic, sau Clutch, așa cum mai este el denumit, este cu siguranță portofelul pe care îl poți considera cu ușurință ca fiind o poșetă mai puțin sofisticată, pe care nu trebuie să o atașezi pe umăr.

Mult mai mic în comparație cu gențile de mână, portofelul plic are practic aceeași funcționalitate ca a unui portofel de zi cu zi, oferind totuși ceva mai mult spațiu pentru eventuala depozitarea a unor obiecte personale.

Deși variază din punct de vedere al formei sau al designului, portofelele plic nu vor fi niciodată prea mari sau incomode de purtat. Deși, în funcție de material, ele pot înlocui cu ușurință portofelul de zi cu zi, femeile tind totuși să rezerve portofelul plic mai mult pentru ocazii sau evenimente speciale.

Verifică preț Portofel plic pentru femei AICI!

Portofelul cu baretă de mână

Portofelul cu baretă de mână

Portofelul cu baretă sau brățară de mână este un sac sau portofel mic, atașat de încheietura mâinii printr-un șnur sau o baretă. Este suficient de mic astfel încât să-l poți transporta cu ușurință în mână sau să-l atârni de încheietura mâinii și totodată suficient de spațios încât să poți depozita în el obiecte esențiale pe care alte portofele nu le-ar putea depozita din cauza designului lor.

Îl poți utiliza ca pe un portofel de zi cu zi sau chiar ca pe o geantă de mână. Și unde mai pui că, la nevoie, îl poți chiar insera în buzunarul vestei tale.

Verifică preț Portofel cu baretă pentru femei (diverse modele) AICI!

Portofelul cu baretă ajustabilă pentru femei

Portofelul cu baretă ajustabilă pentru femei

O geantă sau un portofel cu baretă ajustabilă definește într-un final, aproximativ același tip de accesoriu. Portofelul din piele are de această dată dimensiunea unei genți mici, iar capetele sale sunt unite printr-o baretă cu ajutorul căreia vei atârna portofelul de umăr (crossbody), exact așa cum obișnuiești să faci cu o geantă normală.

Oferindu-ți în continuare facilitățile clasicului portofel, acest tip de accesoriu îți va oferi adițional ceva mai mult spațiu, de aici venind și asocierea lui cu bine-cunoscutul termen de poșetă. E un portofel versatil, practic, ușor și spațios care n-ar trebui să-ți lipsească din garderobă.

Cu un astfel de portofel poți adăuga și avantajul de a avea mâinile libere și păstrând totuși portofelul la îndemână.

Verifică preț Genți mici de umăr tip portofel AICI!

Portofelul continental

Portofelul continental

Portofelele mari sau portofelele lungi sunt de asemenea cunoscute și sub denumirea de portofele continentale. Sunt cele mai spațioase dacă nu le luăm în calcul pe cele care se încadrează și în categoria genților, mult mai spațioase decât ar trebui un portofel să fie.

Cu numeroase spații pentru carduri, compartimente speciale pentru bancnote și un mecanism de închidere sigur, portofelele continentale sunt ușor adaptabile diferitelor momente ale zilei.

Au suficient spațiu încât să-ți depozitezi cecurile, bancnotele, chiar și pașaportul. De fapt, în funcție de preferințele tale, le poți folosi chiar și ca portofele de călătorie. Poți avea toate documentele tale importante în același loc fără să mai scotocești prin geantă în căutarea lor.

Verifică preț Portofele lungi pentru femei AICI!

Portofel pentru carnet de cecuri

Portofelul pentru Carnet de CEC-uri

Dacă ești una dintre acele persoane care trebuie să aibă mereu la îndemână Carnetul de CEC-uri, acest tip de portofel este perfect pentru tine. Deși plățile online sunt astăzi extrem de răspândite, există totuși companii sau persoane din mediul de afaceri care preferă varianta de plată prin CEC-uri.

Un astfel de portofel te scutește de riscul de a-ți rătăci Carnetul de CEC-uri sau șifona filele din conținutul acestuia. În plus, ai suficient spațiu în el încât să-ti pui la îndemână și pașaportul.

Este frecvent preferat de cei care poartă cu regularitate costum sau geacă sport și asta pentru că poate fi purtat în buzunarul interior al hainei fără a modifica aspectul exterior al acesteia.

Verifică preț Portofele lungi damă AICI!

Portofelul pentru smartphone Combo

Husă-portofel smartphone Combo

Acest model de portofel îți permite să-ți păstrezi cash-ul, cardurile, monedele și telefonul în același loc. În cazul în care ai obiceiul de a-ți uita telefonul cam peste tot pe unde mergi, ar trebui în mod categoric să ai în vedere portofelul pentru smartphone.

Aceste modele de portofele au compartimente pentru toate lucrurile pe care le găsești de obicei într-un portofel clasic, devenind astfel nu doar moderne, dar si practice. Așadar, scapi de stresul de a fi nevoit să-ti reamintești mereu de locul în care ți-ai lăsat telefonul, ai totul aproape de tine.

Trebuie să-ți mărturisesc că portofelul pentru smartphone Combo este preferatul meu, pur și simplu îmi simplifică mult viața pentru că am toate lucrurile într-un singur loc.

Verifică preț Huse telefon cu suport de carduri AICI!

Portofelul cu carcasă

Portofelul cu carcasă

Am folosit pentru o perioadă și acest portofel cu carcasă, Hard Shell sau Hard Case, cum mai este el numit. Toate bune și frumoase până am ajuns să distrug două dintre ele, forțându-le capacitatea, îndesând în ele mult prea multe obiecte decât ar fi fost recomandabil.

Principala caracteristică a acestor modele de portofele este aceea că ele au fost astfel concepute încât să blocheze scanările de tip RFID și să protejeze informațiile din cardurile bancare împotriva furturilor. Însă nu datorită acestei caracteristici am ajuns eu să aleg acest tip de portofel. Mi-a plăcut mult că este compact, cu asta m-a cucerit pe mine.

În orice caz, acum că am mai peste tot telefonul cu mine, prefer varianta de portofel Combo, cea pentru smartphone.

Verifică preț Portofele de plastic (cu carcasă) AICI!

Portofel înalt

Portofel înalt

Portofelele lungi sunt de modă veche și s-ar fi enumerat printre preferințele multora cu aproximativ 40 de ani în urmă. Sunt portofele mai mari care se potrivesc perfect în buzunarul interior al hainei de la costum. Lungimea lor facilitează extragerea din buzunar.

Verifică preț Portofel vertical (stil englezesc) AICI!

Tipuri de materiale pentru portofele

Portofel de piele

Pielea

Acesta este unul dintre cel mai des întâlnite materiale utilizate în crearea  portofelelor și, odată ce ți-ai achiziționat un portofel din piele vei înțelege și de ce. Pielea est atât flexibilă cât și durabilă și este creată prin tăbăcirea pielii brute de animale, în mare parte cea a vitelor. Pielea este folosită pentru crearea a mii de bunuri pe care oamenii le folosesc în fiecare zi, incluzând încălțăminte, legătorie sau chiar in designul de interior pentru finisarea mobilierului.

Datând din anul 1300 î.Hr, pielea este astăzi comercializată sub numeroase stiluri și tipuri, incluzând printre altele și pielea de căprioară, iar tehnica de decorare a acestui material variază de la un domeniu la altul, oferind o gamă amplă de opțiuni.

Cele mai des utilizate nuanțe în crearea portofelelor sunt nuanțele de maro, însă desigur, paleta de culori și nuanțe este astăzi incredibil de vastă.

Verifică preț Portofele din piele AICI!

Portofel din material textil

Material textil

De cele mai multe ori materialul textil folosit în crearea portofelelor este, de fapt, un amestec de țesături rezistente, cum a fi poliesterul, bumbacul sau nailonul, aspect care sporește durabilitatea acestor accesorii.

Adesea sunt utilizate chiar și materiale cu rezistență sporită , incluzând țesături de sârmă și 10000 CORDURA – un material extrem de rezistent, folosit adesea în echipamentele militare sau pentru diverse alte echipamente profesionale- și desigur, multe altele.

De fapt, multe dintre aceste materiale sunt atât de rezistente încât uneori portofelele pot veni cu o garanție pe viață din punct de vedere al materialului, situații în care produsul merită și mai mult banii.

Desigur, portofelele din materiale textile sunt cel mai adesea răspândite în varianta lor ieftină sau, în orice caz, în varianta lor accesibilă ca preț unui public larg și variat, așadar dacă vrei un portofel din material textil scump, care să te țină o viață, va trebui să te înarmezi cu răbdare pentru că s-ar putea să fie un proces complicat. Foarte moderne și ușor de purtat, aceste portofele sunt concepute într-o sumedenie de variante și culori.

Fie că vei alege un portofel în nuanțe puternice, întunecate sau deschise, sau vei prefera unul cu imprimeuri, cu o textură netedă sau mai una mai sofisticată, vei fi cu siguranță încântat că ai de unde alege și că poți purta un portofel care este și practic și pe gustul tău.

Verifică preț Portofele din material textil AICI!

Portofel din nailon

Nailon

Termenul de nailon este utilizat în descrierea multor produse și asta pentru că sunt o mulțime de materiale textile care au nailon în compoziția lor. Nailonul este o fibră textilă poliamidică obținută pe cale sintetică, folosită nu doar la confecționarea țesăturilor subțiri, dar și la crearea multor accesorii precum portofele sau genți, și chiar a multor produse tehnice.

Exemple de produse fabricate din nailon sunt o mulțime, însă dintre ele voi aduce în atenția ta doar câteva : foi, fibre, ciorapi și multe alte articole de îmbrăcăminte, toate având o elasticitate mare și o foarte bună rezistență.

Verifică preț Portofele nailon diverse modele AICI!

Portofel din denim

Denim

Nu numai că este un material suficient de rezistent încât să fie utilizat cu încredere în confecționarea portofelelor, dar mai mult decât atât, denimul este și o țesătură foarte frumoasă, disponibilă în numeroase culori.

Este, de cele mai multe ori, țesătura de bază din care sunt realizați blugii, pantaloni care erau cândva numiți și blugi albaștri, albastrul fiind introdus în denumirea acestui tip de pantaloni mai mult pentru descriere culorii clasice sub care era întâlnit cel mai adesea denimul.

Alb, roșu, negru, galben sau portocaliu sunt doar alte câteva dintre culorile denimului, incontestabil una dintre cele mai răspândite țesături de pe piață, din prezent.

Denimul este confecționat dintr-un material robust, din bumbac, cu față de urzeală, prin care bătătura mașinii de țesut trece sub două sau mai multe fire de urzeală. Acesta este mai mult un proces de țesere a sârmei, care are ca rezultat o structură pe diagonală a țesăturii și este totodată unul dintre aspectele care diferențiază denimul de țesătura densă de bumbac. Indigoul este culoarea cea mai răspândită a denimului, iar acest proces implică vopsirea firului de urzeală, lăsând firul de bătătură alb.

Verifică preț Portofele din denim AICI!

Portofel din bandă adezivă

Banda adezivă

De cele mai multe ori în versiunea ei clasică gri, banda adezivă este un material pe care astăzi îl poți găsi sub o mulțime de forme și culori. Datorită flexibilității și rezistenței sale, banda adezivă este materialul perfect pentru portofele.

Îți permite de asemenea să fii foarte creativ și astfel, cu ajutorul acestui material poți confecționa  portofelul dorit, asigurându-te  simultan că accesoriul tău este și atractiv și rezistent. Banda adezivă are puțini rivali pe piață la capitolul rezistență și o interminabilă gamă de culori și stiluri.

Verifică preț Portofele femei și bărbați AICI!

Portofel din plasa fină cu oțel inoxidabil sau cupru

Plasa fină cu oțel inoxidabil sau cupru

Nu doar că aceste tipuri de portofele pot fi găsite într-o mulțime de culori și forme, ba mai mult, sunt adesea și rezistente la apă sau chiar impermeabile. Adesea vin chiar și în variantă transparentă.

De obicei, aceste materiale sunt întărite cu oțel inoxidabil sau cupru, mai ales când sunt utilizate în confecționarea unor articole precum portofelele și pot fi, de asemenea, rezistente la coroziune.

Nu te lăsa influențat de aspectul ușor fragil al portofelelor din plasă fină cu oțel inoxidabil sau cupru. Odată ce le vei încerca vei realiza cât sunt de trainice. Aceste portofele sunt apreciate pentru că sunt foarte rezistente și au un design atractiv, ca să nu mai zic că sunt și suficient de flexibile încât să se potrivească perfect chiar și în buzunarul tău de la pantaloni.

În plus, cu un astfel de portofel, poți avea chiar și protecție împotriva furturilor de date din cardurile tale, asta pentru ca adesea, portofelele de tip RFID sunt confecționate dintr-o astfel de plasă metalică, așadar plasa fină cu oțel inoxidabil sau cupru este, într-adevăr, un material extrem de adaptabil.

Verifică preț Portofele pentru femei și bărbați aici AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care