18 tipuri de fundițe pentru păr

Tipuri de fundițe pentru păr

Vechii egipteni, greci și romani toți și-au decorat părul cu fundițe ornamentale de păr făcute din os. Această podoabă pentru păr a devenit populară în secolele al XVII-lea și al XVIII-lea, când atât bărbații cât și femeile își acopereau părul cu peruci colosale și podoabe strălucitoare de păr pentru a-și etala statutul și ca simbol al acestuia.

În special, Ludovic al XIV-lea al Franței și membrii curții sale purtau peruci împodobite cu panglici și funde de păr. Acest lucru a continuat în timpul domniei lui Ludovic al XV-lea, când fundele de păr însoțeau încă perucile bărbaților, deși perucile au devenit versiuni mai mici.

În epoca eduardiană, aceste tipuri de fundițe pentru păr au devenit un design popular pentru păr și bijuterii. Ele s-au demodat la începutul secolului al XX-lea și au revenit în modă abia în anii 1940, când fundițele de păr erau confecționate din dantelă, mătase și pietre prețioase, și de asemenea erau utilizate ca broșe, bijuterii și podoabe pentru păr.

Tipuri de fundițe pentru păr

Funde fluture (Butterfly Bows)

Funde fluture (Butterfly Bows)

Fundele fluture sunt adorabile și foarte ușor de realizat. Începeți cu un model similar cu o buclă de fundă și apoi adăugați un corp de panglică prin centrul fundei și o antenă mică în partea de sus. Modelele sunt peste tot pe Internet și, odată ce le vezi, îți vei da seama instantaneu că fetița din viața ta are cu siguranță nevoie de una.

Verifică preț Accesorii cu fundițe pentru păr AICI!

Funde cu nasture (Button Bows)

Funde cu nasture (Button Bows)

Fundele cu nasture au pur și simplu un nasture mare în centrul fundei și, din moment ce naturii au atâtea dimensiuni, forme și culori, este practic imposibil să nu mai găsim idei despre cum să realizăm aceste tipuri de funde.

Cel mai important, o singură cusătură este tot ce aveți nevoie pentru a atașa majoritatea acestor nasturi de funde, deși puteți utiliza, de asemenea, un pistol cu adeziv fierbinte în unele cazuri. Orice ai folosi, aceste funde sunt drăguțe și foarte ușor de realizat.

Verifică preț Accesorii cu fundițe pentru păr AICI!


Funde croșetate

Funde croșetate (Crocheted Bows)

Este mai ușor decât crezi să faci funde croșetate, deoarece chiar și un începător pasionat de croșetat poate face asta. Modelele implică de obicei o singură mișcare de bază și le puteți face cu ușurință de orice dimensiune doriți.

Cel mai important, sunt foarte ieftin de fabricat, deoarece un singur scul de ață poate produce de obicei zeci de funde diferite.

Verifică preț Accesorii cu fundițe pentru păr AICI!


Funde de stofă

Funde de stofă (Fabric Bows)

Lucrul cel bun despre fundele din stofă este versatilitatea pe care o obțineți atunci când vine vorba de modelul de pe material și de culoare, oferindu-vă o mulțime de opțiuni atunci când vine vorba de fundele pe care le veți face.

Este nevoie de ceva cusut atunci când faci funde din țesătură, dar de obicei foarte puțin, ceea ce înseamnă că o croitoreasă, fie ea și începătoare, poate face aceste tipuri de funde.

Verifică preț Accesorii cu fundițe pentru păr AICI!

Funde de pâslă

Funde de pâslă (Felt Bows)

Fundele din pâslă sunt foarte simple, deoarece pâsla vine într-o mare varietate de culori și este ușor de lucrat. Pâslă este, de asemenea, foarte ieftină, deci este ușor să faceți o mulțime de funde în diferite culori fără a cheltui mulți bani.

Tot ce trebuie să faceți este să tăiați pâsla în forma dorită și să o lipiți sau să o coaseți pe un suport de orice tip.

Verifică preț Accesorii cu fundițe pentru păr AICI!

Fundele tip Buclă

Fundele tip Buclă (Loop Bows)

Fundele tip buclă sunt ușor de realizat, deoarece puteți utiliza aproape orice tip de panglică și tot ce trebuie să faceți este să faceți funda, o buclă și cea de a doua buclă, să o legați în mijloc și să o atașați pe un tip de agrafă pentru a o putea prinde în păr.

Puteți folosi panglici de toate dimensiunile, formele și culorile și le puteți chiar folosi împreună la aceeași fundă pentru puțină varietate.

Verifică preț Accesorii cu fundițe pentru păr AICI!


Fundele fără cusături

Fundele fără cusături (No-Sew Fabric Bows)

Poate suna complicat, dar să faci o fundă de păr fără a coase o singură cusătură este cu totul posibil. Folosind nimic altceva decât un pistol de lipit fierbinte, puteți realiza o mare varietate de funde de toate dimensiunile și formele.

Modelele sunt peste tot pe Internet și sunt perfecte pentru oamenii cărora pur și simplu nu le place să coasă, dar care doresc să fie creativi și să facă câteva funde pentru păr.

Verifică preț Accesorii cu fundițe pentru păr AICI!


Funde care nu alunecă pentru bebeluși

Funde care nu alunecă pentru bebeluși (No-Slip Baby Bows)

Acestea sunt foarte simplu de realizat, parțial pentru că sunt foarte mici și folosesc de obicei clame mici sau chiar Velcro (arici) pentru a prinde fundița de capul bebelușului.

Puteți folosi aproape orice tip de material pentru a face funde pentru bebeluși, deși majoritatea oamenilor tind să folosească panglici din țesătură sau mătase, deoarece vin în atât de multe culori diferite.

Verifică preț Accesorii cu fundițe pentru păr copii și bebeluși AICI!


Funde cu pampoane

Funde cu pampoane (Pom-Pom Bows)

Pampoanele pot fi confecționate din material pufos sau chiar din panglică dacă faceți fundele corect. Fundele cu pampoane mai mici sau mai mari în mijloc sunt foarte groase și pufoase, așa că îți ocupă mult spațiu pe cap.

Sunt, de asemenea, foarte distractiv de făcut, deoarece există o mare varietate de panglici pe care le puteți folosi, cu multe texturi, culori și modele diferite.

Verifică preț Accesorii cu fundițe pentru păr AICI!


Funde cu flori din panglică

Funde cu flori din panglică (Ribbon Flower Bows)

Acestea sunt similare fundelor cu buclă, cu excepția faptului că au o formă mai uniformă și o culoare similară. Buclele formează o formă de floare în jurul centrului și puteți folosi aproape orice pentru centrul fundei ca să fie realizată funda și ca să-și păstreze forma, inclusiv pietre false, mărgele și diverse alte obiecte.

Este minunată dacă doriți ceva înflorit și decorativ.

Verifică preț Accesorii cu fundițe pentru păr AICI!


Funde din ață/lână

Funde din ață/lână (Yarn Bows)

Acestea sunt funde pe care le puteți face manual, deoarece acestea sunt pur și simplu un fir de lână înfășurate iar și iar până când obțineți grosimea dorită, apoi o prindeți în centru pentru a-i obține forma de fundă.

Există zeci de modele pe Internet pe care le puteți găsi și toate sunt foarte creative și foarte simplu de realizat.

Verifică preț Accesorii cu fundițe pentru păr AICI!

Materiale utilizate pentru realizarea fundelor de păr

Gogren – grosgrain din franceză (panglică textilă folosită pentru întărituri)

Cuvânt împrumutat din limba franceză, acesta este un tip de panglică care are denivelări pe material și este foarte robustă și făcută pentru a rezista. În mod normal, este fabricată din 100% poliester, dar are un model distinct pe material.

Verifică preț Accesorii cu fundițe pentru păr AICI!

Dantelă

Fundă din dantelă

Dantela este folosită pentru tipuri de funde mai elegante și mai deosebite și se găsește în diferite modele și culori pentru a se potrivi preferințelor tuturor.

Verifică preț Accesorii cu fundițe pentru păr AICI!

Organza

Fundă din organza

Organza este un tip de material transparent și ușor, destinat mai ales pieselor de îmbrăcăminte mai elegante. Deși există rochii și chiar genți confecționate din organza, acesta este un material minunat de utilizat și pentru fundele de păr.

Verifică preț Accesorii cu fundițe pentru păr AICI!

Șnur sau panglică model în zig-zag sau ondulat (Ric-Rac)

Fundă din șnur sau panglică model în zig-zag sau ondulat

Șnurul ondular este un tip de panglică care este folosit în scopuri decorative și este realizat într-un model zig-zag în/cu multe culori diferite. Puteți face din el o frumoasă fundă de păr datorită aspectului lui unic.

Verifică preț Accesorii cu fundițe pentru păr AICI!

Satin

Fundă din satin

Satinul este moale și strălucitor și este o țesătură de înaltă calitate, perfect pentru fundele de păr. Există atât în ​​culori deschise, cât și în culori închise, și se poate realiza din el o fundă amplă, elegantă și deosebită.

Verifică preț Accesorii cu fundițe pentru păr AICI!

Tul

Fundă din tul

Tulul este materialul din care sunt confecționate fustele de balet, care sunt ușoare și transparente, ceea ce înseamnă că, în mod normal, trebuie să includă și un alt tip de material alături de tul. Prin urmare, tulul oferă un accent deosebit pentru fundele de păr confecționate din alte materiale.

Verifică preț Accesorii cu fundițe pentru păr AICI!

Catifea

Fundă din catifea

Din catifeaua se realizează funde grozave pentru păr, deoarece este foarte moale și atrăgătoare. Aceste funde sunt perfecte pentru ocazii mai formale.

Verifică preț Accesorii cu fundițe pentru păr AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Peruci Pixie

27 tipuri de peruci Pixie

Explorați numeroasele tipuri de stiluri de peruci pixie disponibile pentru femei. Puteți găsi diferite tunsori și stiluri versatile, din păr uman sau sintetic, precum și

Citește mai mult »
Tipuri de ruj diferite

12 tipuri de ruj diferite

Rujul are o istorie plină de culoare care datează din perioada primelor civilizații, atunci când bărbații și femeile își colorau buzele atât în ​​scopuri estetice,

Citește mai mult »
Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care