Cum să depozitezi o pălărie Fedora

Palarie Fedora

Ai cheltuit o mulțime de bani pe o palarie Fedora, deci cu siguranță vrei să o protejezi și să o păstrezi ca să arate cel mai bine. Aruncă o privire aici pentru a afla cele mai bune modalități de a-ți păstra colecția de pălării Fedora, împreună cu câteva măsuri de precauție pe care trebuie să le iei în prealabil.

Pălăriile au fost întotdeauna un plus grozav la o ținută, dar o pălărie Fedora adaugă ceva în plus. Aspectul vintage oferă o mulțime de modele care ar fi dificil de asortat pentru o șapcă de baseball și pentru alte tipuri de pălării.

Timp de câteva secole, pălăriile Fedora au fost o alegere potrivită pentru o mulțime de oameni. Aceste pălării și-au câștigat apariția în modă la sfârșitul anilor 1800 ca pălării elegante pentru doamne.

Cu toate acestea, bărbații au preluat această tendință a modei după ce Prințul Edward a început să poarte pălăria elegantă la începutul anilor 1900. De atunci, oamenii de peste tot au purtat pălării Fedora atât pentru stil, cât și pentru protecție împotriva intemperiilor.

Și acum, voi continuați această tendință în modă. Păstrați stilul și vă bucurați de acel aer elegant, dar cum vă mențineți  o pălărie Fedora în forma sa originală și de top?

Modul în care îți depozitezi pălăria o poate face, literalmente, să fie perfectă ori să se strice – sau să se deformeze. Așa că haideți să cercetăm câteva sfaturi despre cele mai bune modalități de a vă menține o pălărie Fedora să arate în cea mai bună formă posibilă.

Verifică preț Pălării Fedora – diverse modele AICI!

Lucruri de reținut atunci când depozitați o pălărie Fedora

Înainte de a decide cum să-ți depozitezi pălăria, trebuie să înțelegi câteva lucruri.

Depozitare pe termen lung

Unii iubitori de pălării Fedora vor să-și țină pălăriile expuse pentru un acces ușor. Ei pot decide chiar să le prezinte ca parte a decorului casei lor.

Cu toate acestea, unora le place să le țină depozitate pentru ocazii speciale. Și, desigur, modelele de sezon schimbă nevoile. De exemplu, dacă ai o pălărie Fedora din fetru/pâslă, probabil că nu vrei să o porți vara.

Dacă vă depozitați pălăria pentru o perioadă mai lungă, veți dori să fiți puțin mai protector. Insectele, cum ar fi moliile, au tendința de a mânca și distruge articolele pe care le depozitați, așa că veți dori să păstrați niște naftalină prin preajmă.

Vestea bună este că asta nu înseamnă că pălăria ta Fedora trebuie să miroasă ca podul bunicii tale. Biluțele de naftalină sunt disponibile și cu arome, cum ar fi lavanda, pentru a ajuta la ușurarea acestei neplăceri urât mirositoare.

Curățare

Înainte de a vă depozita pălăria, veți dori să o curățați. Periați-o sau folosiți o rolă de scame pentru a elimina orice fir de praf și eventualele pete.

Cum faci asta depinde de materialul din care este făcută pălăria ta. Uneori, doar o cârpă umedă poate elimina petele. Cu toate acestea, dacă îți pui pălăria deoparte și o depozitezi când nu o porți, s-ar putea să vrei să o cureți mai bine. Puteți găsi soluții de curățare pentru materialul din care este confecționată pălăria și să o curățați.

În plus, curățați banda de transpirație. Nu vrei să-ți scoți pălăria pentru o ocazie specială doar pentru a descoperi că miroase ca dulapul tău de la sala de sport din liceu.

Nu o așezați direct pe o suprafață

Nu doriți ca pălăria dvs. Fedora să fie așezată direct pe o suprafață. Greutatea ei poate pune de fapt presiune asupra borului, afectând atât forma calotei, cât și borul. Pentru a păstra forma pălăriei, trebuie să te asiguri că borul nu se așează direct pe nicio suprafață.

Ține-o departe de soare

Ca orice altceva, soarele vă poate face o pălărie Fedora să-și piardă culoarea inițială, care se estompează prin expunere directă la soare. Indiferent de metoda de depozitare sau de expunere pe care o alegeți, asigurați-vă că pălăria nu nu se află în lumina directă a soarelui.

Verifică preț Pălării Fedora – diverse modele AICI!

Cele mai bune modalități de a depozita o pălărie Fedora

Acum că știi de ce anume să-ți protejezi pălăria, hai să vorbim despre cum să faci asta.

Suport de pălării

Un suport pentru pălării este o modalitate la îndemână de a împiedica borul să stea pe o suprafață plată. Și există mai multe tipuri din care puteți alege, care vă permit să vă expuneți pălăriile pe un raft sau să le protejați într-un recipient potrivit.

Un suport pentru pălării vă ajută să păstrați forma originală a pălăriei dvs. Fedora. Ca bonus, permite aerului să circule sub pălărie pentru a împiedica adunarea de mirosuri nedorite.

Există mai multe tipuri de suporturi pentru pălării din care să alegeți. Cel de care aveți nevoie va depinde de cât de mare sau mic este spațiul pe care îl aveți disponibil pentru el.

Verifică preț Suporturi de pălării AICI!

Cuier pentru pălării

La fel ca un cuier pentru haine, un cuier pentru pălării este ceva pe care îl poți păstra chiar lângă ușă pentru a-ți atârna pălăria când intri. Acest lucru funcționează dacă pălăria ta se udă și trebuie să se usuce sau este purtată des.

Este important să rețineți, totuși, că modul în care vă depozitați pălăria poate afecta forma acesteia. Prin urmare, nu ar trebui să-ți arunci pălăria pe cuier, la întâmplare – indiferent de cât de obosit ai fi când ajungi în sfârșit acasă.

În schimb, trebuie să vă asigurați că agățați pălăria în cuier pe partea din spate a pălăriei, acolo unde ar trebui să fie eticheta. Dacă o agățați de calotă, s-ar putea să ajungi să te plimbi pe stradă arătând ca și cum ai avea o excrescență inumană într-o parte a capului.

Verifică preț Cuier pălării AICI!

Cutie de pălărie

Când ți-ai cumpărat pălăria, ar fi trebuit să vină într-o cutie de pălării. Aceasta ar fi o opțiune grozavă de depozitare a pălăriei Fedora, mai ales dacă cutia a fost realizată corect.

O cutie de pălării „adecvată” are o parte mai largă în partea de sus a cutiei. Vă permite să întoarceți pălăria cu susul în jos, deoarece susține borul. Acest lucru elimină greutatea de pe pălărie, permițându-i acesteia să-și mențină forma inițială.

Dacă cutia pentru pălării nu are un suport pentru boruri, puteți obține un suport pentru pălării din plastic pentru a-l plasa în cutia pentru pălării. Oferă aceleași beneficii.

Cel mai important, cutia pentru pălării ar trebui să fie tare pentru a împiedica o pălărie Fedora să fie strivită. Dacă ți-ai aruncat cutia pentru pălării și nu găsești una tradițională, poți oricând să folosești un recipient de plastic robust.

Oricare dintre aceste opțiuni este excelentă pentru depozitare, mai ales că le puteți păstra una peste alta dacă aveți nevoie. Doar asigurați-vă că nu țineți nimic prea greu deasupra cutiilor/recipientelor de depozitare a pălăriilor.

Verifică preț Cutii depozitare pălării AICI!

Cufăr sau dulap din lemn de cedru

Lemnul de cedru oferă o mulțime de beneficii, dar trei dintre ele sunt extrem de utile pentru depozitarea pălăriilor Fedora. Primul este faptul că cedrul este excelent pentru a elimina umezeala din aer. Ca atare, nu trebuie să vă faceți griji că pălăriile dvs. Fedora vor fi distruse de mucegai.

Al doilea beneficiu pentru pălăriile tale este că insectelor nu le place mirosul puternic de cedru. Prin urmare, acționează ca un element natural care respinge insectele, protejându-ți și mai mult pălăriile.

Un alt beneficiu este că a avea o pălărir Fedora într-un dulap de cedru o ferește de lumina directă a soarelui. Cu aceste trei avantaje, un dulap sau un cufăr de cedru poate fi una dintre cele mai bune opțiuni.

Lemnul de cedru poate fi puțin scump, așa că s-ar putea să nu fie ceva ce poți face imediat. Dacă urmează să investești în pălăriile tale scumpe, totuși, economisirea pentru un cufăr sau un dulap de cedru este o idee excelentă pentru depozitarea pălăriilor tale.

Verifică preț Dulapuri depozitare – diverse modele AICI!

Întrebări frecvente

Pălăriile Fedora sunt încă la modă?

Adevărul este că acest accesoriu pentru cap nu s-a demodat niciodată. De la apariția lor, ele au devenit un articol popular pentru garderoba multor feluri de oameni.

De asemenea, aerul lor clasic le face grozave și pentru o gamă largă de ținute. În timp ce majoritatea oamenilor preferă să le poarte cu cele mai elegante haine, ele pot înfrumuseța aproape orice ținută.

Care sunt modelele de pălării Fedora?

Există mai multe opțiuni de modele de pălării atunci când vine vorba de pălăriile Fedora. Avem o pălărie Fedora clasică pe care toată lumea o recunoaște drept „Fedora”. Există, de asemenea, pălăria Panama, pălăria Fedora Safari, pălăria Pork Pie, pă-lăria Stingy Brim, pălăria Trilby, pălăria Homburg, pălăria Bowler, pălăria Cowboy, pălăria Campaign și pălăria Boater.

Diferitele modele de pălării Fedora diferă în mai multe moduri, unul dintre cele mai importante fiind dimensiunea borurilor. De exemplu, pălăria Panama are boruri late în comparație cu pălăria Stingy Brim.

Unde pot găsi instrucțiuni de curățare pentru o pălărie Fedora?

Există șansa ca pălăria să vină cu instrucțiuni de curățare, așa că asigurați-vă că verificați cutia pălăriei. Dacă nu, chiar depinde doar de materialul din care este făcută pălăria Fedora.

Pentru o pălărie de paie, de obicei o puteți șterge cu o cârpă umedă. Există un produs de curățare specializat pentru o pălărie de lână sau pălărie din fetru/pâslă, dar puteți folosi adesea un burete umed. Indiferent de materialul din care este confecționată pălăria ta, poți doar să cauți indicații de curățare pentru ea pe Internet.

Unii oameni le aruncă pe ale lor în mașina de spălat sau chiar în mașina de spălat vase. Totuși, aceasta poate fi o problemă, deoarece poate afecta forma pălăriei. Dacă simțiți că are nevoie de o curățare bună și amănunțită, luați în considerare să o duceți la o curățătorie chimică.

Verifică preț Pălării Fedora – diverse modele AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Tipuri de machiaj

20 de tipuri de machiaj

Aflați despre diferitele tipuri de machiaj, inclusiv cele care au fost folosite de-a lungul anilor până în epoca modernă. Vezi care se potrivesc tipului tău

Citește mai mult »
Peruci cu breton

27 de peruci cu breton

Perucile sunt o modalitate excelentă de a-ți schimba stilul părului. Celebritățile le poartă de ani de zile. Acum ar putea fi momentul să le încerci

Citește mai mult »
Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care