Cum trebuie sa stea o pălărie Fedora? 6 aspecte de știut

Tanara alege o palarie Fedora

Pălăriile sunt un accesoriu distractiv și elegant pentru orice ținută. Nu contează cât de formal sau casual este evenimentul, există o pălărie perfectă pe care să o porți oriunde ai merge. Contează cum porți pălăria. Verificați cel mai bun mod de a purta o pălărie Fedora.

  • Pălăriile Fedora au existat de la sfârșitul anilor 1800 și au fost purtate inițial de femei. Au ajuns la apogeul popularității lor în anii 1920, când au fost purtate de gangsteri.
  • Pălăria Fedora are un bor lat care poate avea o panglică în jurul calotei pălăriei. Există câteva margini diferite ale borurilor pălăriilor Fedora.
  • În mod tradițional, pălăria Fedora era neagră, maro închis și gri.

Pălăria Fedora este un stil simplu de pălărie care a atras cu adevărat multă atenție mai recent. Cândva erau considerate a fi doar pentru bărbați, dar, mai recent, femeile au fost văzute purtându-le. Pălăria Fedora reprezintă un stil clasic care este perfect pentru orice ocazie.

Aceste pălării pot face o ținută elegantă sau pot accesoriza un look casual. Dacă iubești pălăria Fedora la fel ca restul lumii, s-ar putea să te întrebi cum ar trebui să se potrivească pe cap o pălărie Fedora? Continuați să citiți acest articol pentru a afla mai multe informații despre pălăriile Fedora.

Verifică preț Pălării Fedora – diverse modele AICI!

Ce este o pălărie Fedora?

O Fedora este o pălărie care a fost purtată în principal de bărbați, dar mai recent este purtată și de femei. O pălărie Fedora tradițională este confecționată din fetru/pâslă, dar astăzi o puteți găsi confecționată și din alte materiale. Pălăria are un bor lat, cu o calotă înclinată pe care o poți prinde între degete și crestată, cu un șanț central/o adâncitură centrală.

Poate avea o panglică în jurul calotei. Poate avea sau nu o fundă. Culorile tradiționale ale pălăriei Fedora din fetru/pâslă sunt negru, maro închis sau gri, dar pălăriile Fedora moderne pot avea diferite culori. O pălărie Fedora este cel mai adesea confundată cu o pălărie Trilby. Borul unei pălării Trilby este mai mic.

Verifică preț Pălării Fedora – diverse modele AICI!

Ce trebuie luat în considerare atunci când stabiliți potrivirea corectă pe cap a pălăriilor

Există câțiva factori cheie care trebuie luați în considerare atunci când încercați să determinați potrivirea corectă pe cap a pălăriei Fedora. În primul rând, trebuie să știi țesătura, proporțiile și tabelul cu mărimile pălăriilor atunci când cauți pălăria potrivită și o pălărie Fedora care se potrivește corect pe cap.

Țesătura este importantă deoarece diferitele tipuri de materiale acționează diferit atunci când sunt folosite pentru o pălărie. Materiale precum paiele și pielea sunt relativ fixe și nu se întind prea mult. Sunt rigide și statice.

Dacă le întindeți, puteți deteriora pălăria, deoarece materialul respectiv nu este menit să se întindă. Există materiale precum bumbacul și lâna care răspund mai bine la întindere. Atunci când o pălărie Fedora este confecționată din lână, ea se poate micșora dacă decideți să o spălați.

Proporția este incredibil de importantă atunci când vine vorba de toate hainele și materialele. Acesta este și cazul unei pălării pentru bărbați. Probabil că nu vei purta un articol de îmbrăcăminte dacă nu se potrivește corect.

Același lucru este valabil și pentru pălării, inclusiv pentru o șapcă de baseball sau pentru o pălărie Panama. Este important să vă cunoașteți forma feței pentru a alege pălăria perfectă. Dacă ai o față pătrată, o pălărie diferită este ideală pentru tine decât dacă ai o față ovală.

Dacă ai un cap mare, ar trebui să te gândești să iei o pălărie mai mare decât capul tău.

O diagramă cu mărimile pălăriilor este o piesă importantă a puzzle-ului atunci când determinați ce mărime a pălăriei este cea mai bună pentru tine. Fiecare model de pălărie are propriul tabel de mărimi. Trebuie să vă măsurați propriul cap înainte de a putea determina care pălărie este corectă pentru mărimea capului dvs.

Când vă gândiți la mărimea pălăriei, ar trebui să vă măsurați capul și dacă descoperiți că vă aflați între mărimi, este mai bine să luați mărimea mai mare.

Verifică preț Pălării Fedora – diverse modele AICI!

Cum ar trebui să se potrivească pe cap o pălărie Fedora?

Este important ca pălăria Fedora să se potrivească corect pe cap. Vrei să fie fixă, dar nu atât de strâmtă încât să-ți strângă capul sau să lase urme roșii pe frunte după ce scoți pălăria cu boruri largi. O potrivire strânsă permite pălăriei să rămână pe cap chiar și într-un vânt puternic. Când pălăria se potrivește corect pe cap, ar trebui să se așeze la aproximativ un deget deasupra urechilor și sprâncenelor.

Nu doriți ca nicio pălărie pe care o purtați, inclusiv o pălărie Fedora, să cadă mult peste frunte. Pălăria trebuie să se oprească puțin deasupra centrului frunții. Puteți înclina pălăria Fedora în lateral dacă vă place acest stil. De asemenea, o poți purta centrat și drept.

Verifică preț Pălării Fedora – diverse modele AICI!

Când pot purta o pălărie Fedora?

A fost o vreme când pălăria Fedora era rezervată pentru îmbrăcămintea formală pentru bărbați; cu toate acestea, acum, ele pot fi purtate atât pentru evenimente formale, cât și casual. Sunt purtate de bărbați și de femei. Dacă vrei să porți acest tip de pălărie vara, vrei să iei în considerare o pălărie Fedora de paie. Sunt mai ușoare și permit brizei să pătrundă prin pălărie.

Dacă vrei să porți o pălărie Fedora seara sau în timpul iernii, vrei să iei în considerare o pălărie din fetru/pâslă sau țesătură twill închisă la culoare. Dacă optați să purtați o pălărie Fedora cu un costum, ea trebuie să aibă aceeași culoare cu costumul.

Verifică preț Pălării Fedora – diverse modele AICI!

Tipuri diferite de pălării Fedora

Există pălării Fedora realizate din materiale diferite, precum există pălării Fedora cu diferite tipuri de boruri. O pălărie Fedora din lână are de obicei o bandă de pălărie, care este un accent minunat pentru costumul tău formal. Puteți găsi o pălărie Fedora din fetru/pâslă de blană pe care să o purtați cu un smoking.

Când porți o ținută casual, poți purta o pălărie de paie într-o culoare neutră, care se poate asorta aproape cu orice ținută. Puteți găsi chiar și pălării Fedora din piele, care pot fi purtate cu un tricou și blugi.

Puteți găsi pălării Fedora cu diferite tipuri de margini ale borurilor. Există pălării Fedora cu margine a borului brută sau tăiată. Ele sunt exact așa cum sună; au margini aspre care nu sunt finisate.

O margine pliată a borului este cea care are marginea ascunsă sub marginea borului. După ce marginea este ascunsă, este cusută la loc. O margine a borului cu panglică are marginea cu o panglică cusută peste marginea borului pălăriei pentru a o termina.

Marginea Cavenagh a borului este întâlnită la o pălărie Fedora vintage pe care nu o vei mai putea găsi astăzi. Acest model are o margine care este realizată manual. Are un bor mai puternic chiar și fără cusături.

Verifică preț tipuri de Pălării Fedora AICI!

Părțile unei pălării Fedora

O pălărie Fedora se mai numește și pălărie cu boruri snap, care pot fi orientate în sus sau în jos, și există câteva părți diferite la aceste pălării la modă.

Calota este suprafața superioară a pălăriei și poate fi modelată în câteva moduri. Poate avea un șanț, o adâncitură centrală sau diamant. Poate avea și o calotă în formă de lacrimă, care reprezintă aspectul tradițional.

The pinch – Ciupirea (locul de unde pălăria poate fi apucată cu degetele) poate fi amplasată pe diferite părți ale pălăriei. Senzația de ciupire poate varia de la moale la ascuțit. Locul de unde pălăria se poate prinde între degete este locul de pe pălărie de unde o apuci cu două degete.

Verifică preț Pălării Fedora – diverse modele AICI!

Istoria pălăriei Fedora

Pălăriile Fedora au devenit parte a ținutei clasei superioare bogate la sfârșitul anilor 1800. Cu toate acestea, pălăria Fedora devine mai populară în anii 1940, când aceste pălării erau purtate în filme de gangsteri și detectivi. Ele continuă să crească în popularitate și astăzi, pe măsură ce sunt create mai multe modele de pălării Fedora.

Drept urmare, nu lipsesc modelele clasice de pălării Fedora care să se potrivească cu următoarea ținută perfectă.

Verifică preț Pălării Fedora – diverse modele AICI!

Întrebări frecvente

Care este diferența dintre o pălărie Fedora și o pălărie Panama?

O pălărie Panama și o pălărie Fedora arată exact la fel când sunt privite rapid. Au caracteristici similare și pot fi dificil de distins. O pălărie Fedora este de obicei confecționată din fetru/pâslă, în timp ce o pălărie Panama este făcută dintr-o plantă asemănătoare palmierului.

Care este diferența dintre o pălărie Fedora și o pălărie Trilby?

Aceste două pălării sunt adesea confundate una cu cealaltă pentru că au o asemănare puternică. Pălăria Trilby este mai mică decât pălăria Fedora. De asemenea, are un bor mai îngust în spate și are o pantă înainte în față.

Care este diferența dintre o pălărie Fedora și o pălărie Pork Pie?

Deși ambele sunt pălării la modă, arată diferit una față de cealaltă. O pălărie Pork Kie are o calotă care este ciupită (pinched – poate fi apucată cu degetele) în partea de sus. Are o adâncitură circulară/șanț circular care este cunoscut și sub numele de ”telescope crown” – coroana/calota telescopului.

Borul este scurt și îndreptat în sus. Pălăria Fedora, pe de altă parte, vine într-una dintre cele șase forme. Are o adâncitură/un șanț (dent) în centrul pălăriei. Borul este îndreptat în sus în spate și în jos în față.

Cum ar trebui să porți o pălărie Bowler (Melon/Gambetă)?

O pălărie Bowler ar trebui să stea pe cap, astfel încât să fie drept pe vârful capului. Nu vrei ca această pălărie să fie îndreptată spre ceafă. O poți purta înclinată într-o parte. Partea din față ar trebui să arate diferit pentru tine decât partea din spate.

Cum ar trebui să porți o pălărie Boater (de navigator)?

Ar trebui să porți o pălărie Boater când ziua este caldă și însorită. O poți purta ușor înclinată în lateral. Poate fi înclinată într-o parte sau în fața capului, în funcție de preferință. Dacă aveți părul lung, pălăria arată cel mai bine dacă părul este tras în spate și sub marginea pălăriei.

Cum aleg modelul potrivit de pălărie?

Când te gândești la modelul de pălărie potrivit pentru tine, vrei să iei în considerare proporțiile corpului tău. Vrei o pălărie care să ajute la echilibrarea corpului tău și să nu atragă atenția asupra lui. O calotă înaltă sau borul întors în sus te ajută să arăți mai înalt. Borul întors în jos te face să arăți mai scund.

Verifică preț Pălării Fedora – diverse modele AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce este Twillul

Ce este Twillul?

Ce este Twillul? Twillul este un tip de țesătură. Este folosit pentru a realiza multe tipuri de materiale, printre care denim, flanela si chino. Țesătura

Citește mai mult »
Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care