30 genți de designer pe care n-ai vrea să le ratezi

genți de designer

Te invit să descoperi lumea celor mai râvnite genți de designer. Aceste genți de lux nu doar că te vor face să ieși în evidență, ba mai mult sunt concepute să și reziste de-a lungul timpului.

Nimic nu se compară cu satisfacția oferită de achiziționarea unei accesoriu creat de casele de modă de renume. Într-adevăr, te va costa mai mult decât dacă te-ai orienta spre un magazin banal, însă standardele lor înalte de calitate vor merita efortul.  Iată 30 dintre cei mai grozavi creatori de genți din industria modei care n-ar trebui să-ți scape din vedere.

Genți de designer – recomandări

Prada

Prada, fondată de Mario Prada în 1913, s-a lansat ca un magazin de articole din piele, realizând inițial genți de mână sau de voiaj. După decesul fondatorului, Mario Prada, în 1952, compania a traversat o perioadă de instabilitate, urmând ca în anii 1970, nepoata lui Mario Prada, Miuccia, să preia conducerea, extinzând intensiv marca și oferindu-I renumele pe care îl are astăzi.

Verifică preț Genți Prada AICI!

Fendi

Fendi a debutat ca un mic magazin de articole din piele și blănuri în Roma, în 1925, deschis de Adele Fendi și soțul ei, Eduardo. Cele cinci fiice ale lor au preluat magazinul în 1946, sporindu-i renumele datorită priceperii meșteșugarilor și calității produselor, investind totodată în vânzări și relații publice.

Verifică preț Genți Fendi AICI!

Mulberry

Mulberry a fost fondată în 1971 în sud-vestul Angliei. Gențile sale de mână, inspirate de celebrități se adresează mai mult tinerilor, iar marca este cunoscută pentru crearea genților „It”. Majoritatea stilurilor sunt realizate din piele maro sau adesea neagră, deși adesea au și linii mai colorate, de sezon.

Verifică preț Genți de Designer (diverse branduri) AICI!

Phillip Lim

Phillip Lim este o altă marcă care a debutat recent, în 2005. Phillip Lim s-a născut în 1973. Deși Philip Lim a studiat afaceri și economie înainte de a învăța tehnici de cusut, inspirat probabil fiind din meseria mamei sale care era croitoreasă. A deveni rapid un talent emergent pe scena modei din New York. Astăzi, marca Phillip Lim are 14 magazine în SUA, Asia și Londra.

Verifică preț Genți Phillip Lim AICI!

Gucci

Gucci a fost fondată în Florența, Italia, în anii 1920, când Guccio Gucci și-a deschis primul magazin de articole din piele. După decesul său, în 1953, cei patru fii ai săi s-au alăturat companiei și au contribuit la extinderea afacerii aducându-i companiei faima de astăzi. Acest proces a inclus deschiderea de puncte de vânzare în New York, Londra și Beverly Hills intrând astfel în exuberanta comunitate a celebrităților.

Verifică preț Genți Gucci AICI!

Chloé

Chloé este un brand francez de lux fondat de Gaby Aghion, în 1952. De-a lungul anilor, Chloé a continuat să fie de în top, devenind primul brand de lux cu o viziune iPhone specifică site-ului său web. Astăzi, Chloé are buticuri în întreaga lume, inclusiv New York, Sydney, Singapore, Londra, Tokyo, Seul și Moscova.

Verifică preț Genți Chloé AICI!

Chanel

Geanta neagră matlasată este unul dintre cele mai recunoscute modele Chanel. Marca a ajuns să iasă în evidență datorită rafinamentului și luxului regăsit în tot ceea ce casa de modă creează. Casa Chanel a fost înființată în 1909 de Coco Chanel, care a revoluționat moda epocii prin proiectarea de costume confortabile, casual, într-o perioadă în care corsetele erau încă normele.

Verifică preț Genți de Designer (diverse branduri) AICI!

Yves Saint Laurent

Inițial, casa de modă Yves Saint Laurent, sau YSL, s-a axat pe îmbrăcămintea de modă pentru femei, inspirată de structura și puterea îmbrăcămintei pentru bărbați și promovând fluiditatea de gen, care era, la acea vreme, o atitudine revoluționară. De-a lungul anilor, aspectul său a devenit oarecum rebel, cu traiectoria actuală, echilibrând aspectul dintre modern și clasic.

Verifică preț Yves Saint Laurent AICI!

Coach

Coach datează din 1941, când au început să apară genți de designer din piele Manhattan. Fondatorul mărcii a fost inspirat de o mănușă de baseball și a dorit să creeze o geantă de mână cu un aspect similar. Anii 1960 au adus culori vii și, în anii 1990, Coach a devenit cunoscut ca primul brand de lux la prețuri accesibile.

Verifică preț Genți Coach AICI!

Bottega Venetta

Bottega Veneta a fost înființată în 1966 în Vicenza, unde era cunoscută pentru articolele sale din piele artizanală de înaltă calitate și designul său emblematic de țesut din piele numit intrecciato, care este încă folosit la exteriorul multor dintre modele sale. Marca si-a schimbat puțin tendințele de-a lungul anilor, dar a revenit recent la traiectoria inițială: genți de designer cu exterior intrecciato și fără sigle strălucitoare.

Verifică preț Genți de Designer (diverse branduri) AICI!

Mansur Gavriel

Marca Mansur Gavriel este numită după fondatorii săi, Rachel Mansur și Floriana Gavriel, și este cu adevărat o marcă modernă. Au început linia cu doar două modele, bucket și  tote, fiecare cu un interior distinct din piele lăcuită. De atunci, s-au extins impresionant, având în gama lor multe modele și culori disponibile.

Verifică preț Genți de Designer (diverse branduri) AICI!

Louis Vuitton

Louis Vuitton a început să creeze la doar 16 ani când a devenit maestrul bagajelor de călătorie. În 1837, a călătorit la Paris pentru o ucenicie. A fost repede recunoscut pentru talentul său. În 1914 avea deja 225 de angajați. Astăzi, Louis Vuitton este în continuare înrădăcinată în măiestria tehnicilor sale și este una dintre cele mai renumite mărci din lume și este vândută în 50 de țări.

Verifică preț Genți de Designer (diverse branduri) AICI!

Burberry

Burberry este o marcă britanică de lux, cunoscută, în special pentru trenciurile sale. Când și-a deschis primul magazin în Londra, în 1891, marca s-a concentrat mai mult pe îmbrăcămintea de exterior și a inovat țesătura impermeabilă respirabilă numită Gabardine. Brandul s-a extins în anii 1970 și 80 în îmbrăcăminte și accesorii, toate produse sub cererea strictă a sediului central din Londra.

Verifică preț Genți Burberry AICI!

Michael Kors

Michael Kors și-a deschis compania în 1981, iar gențile de designer produse de acesta au devenit în scurt timp la modă pentru femeile de toate vârstele. În 1997, Michael Kors a realizat o linie de îmbrăcăminte ready-to-wear la prețuri mai mici, proiectând în același timp și alte etichete cunoscute precum Celine. În doar câțiva ani gențile Michael Kors au devenit populare în întreaga lume a modei.

Verifică preț Genți Michael Kors AICI!

Stella McCartney

Stella McCartney nu folosește niciodată blană sau piele în schițele sale. Este una dintre mărcile cele mai responsabile din punct de vedere ecologic, etic și modern din jur, o marcă care luptă pentru prevenirea cruzimii animalelor și susține producția durabilă.

Verifică preț Genți Stella McCartney AICI!

Proenza Schouler

Proenza Schouler a lansat prima sa geantă de mână în 2008, o geantă care a făcut-o celebră. Brandul a evoluat și s-a extins în multe alte domenii. În 2017, au renunțat la linia de confecții și au creat o companie-soră numită White Label, care oferă creații cu aspect casual.

Verifică preț Genți Proenza Schouler AICI!

Valentino

Prima colecție a lui Valentino a fost prezentată în 1955, iar Elizabeth Taylor a comandat una dintre rochiile sale la scurt timp după lansare. Prima linie de modă a lui Valentino a fost introdusă în 1962 și a fost râvnită de multe dintre personalitățile epocii respective, Audrey Hepburn, Prințesa Margaret și Jackie Kennedy fiind doar câteva dintre ele.

Verifică preț Genți Valentino AICI!

Alexander McQueen

Alexander McQueen este cunoscut pentru pantofii săi de lux și colecțiile sale controversate. Marca a fost fondată în 1982 și achiziționată de Gucci în 2000, moment în care Alexander McQueen a rămas Director de creație. Brandul a crescut exponențial și, deși nu a fost întotdeauna ușor, gențile sale de mână sunt unul dintre cele mai populare și profitabile articole.

Verifică preț Genți de Designer (diverse branduri) AICI!

Dolce & Gabbana

Unii ar putea spune că Domenico Dolce și Stefano Gabbana au un parteneriat perfect. S-au cunoscut când lucrau amândoi ca asistenți și, după o scurtă perioadă de timp, au început să lucreze împreună pentru a forma marca Dolce & Gabbana, organizând primul lor runway show în 1985. Brandul a avut o creștere impresionantă în anii 1990, devenind o alegere populară pentru vedete și fiind des remarcat în defilările pe covorul roșu.

Verifică preț Genți Dolce & Gabbana AICI!

Céline

Céline Vipiana și-a fondat marca omonimă în 1945, împreună cu soțul ei. A fost una dintre primele mărci de lux acaparante, începând ca o afacere de încălțăminte la comandă pentru copii. În 1960, marca s-a lansat în moda ready-to-wear pentru femei, axându-se mai mult pe îmbrăcămintea sport și articolele din piele, inclusiv mănuși, mocasini și genți.

Verifică preț Genți de Designer (diverse branduri) AICI!

Hermès

Thierry Hermès și-a fondat marca omonimă în 1837, când a înființat un atelier de hamuri la Paris. Fiul său a preluat conducerea în 1880, extinzând marca pentru a crea genți de designer și diverse alte accesorii special concepute pentru călăreți.

Afacerea a fost ulterior preluată de membrii moștenitori ai familiei. Primele lor genți de mână din piele au fost introduse în 1922 și s-au extins în lumea modei în anii 1930.

Verifică preț Genți de Designer (diverse branduri) AICI!

Longchamp

Casa de modă Longchamp este probabil renumită pentru emblematica sa geantă Le Pliage, deși a debutat ca un magazin de tutun, oferind fumătorilor articole de lux, din piele. În anii 1950, s-au extins realizând portofele, genți de designer și ulterior bagaje. Geanta de călătorie Le Pliage a fost creată la scurt timp după adăugarea acestor produse pe lina de producție, iar restul a venit pur și simplu de la sine, făcând istorie în industria modei.

Verifică preț Genți Longchamp AICI!

Christian Louboutin

Deși brandul Christian Louboutin este cunoscut mai mult pentru pantofii stiletto, cu talpă roșie, este totuși foarte apreciat și când vine vorba despre gențile de mână. Fascinația lui Christian Louboutin pentru pantofi a început în 1976. A călătorit prin întreaga lume realizând schițe, urmând ca ulterior, în 1991, să deschidă un salon de încălțăminte la Paris, atrăgând în cele din urmă atenția vedetelor și extinzându-și creația de accesorii.

Verifică preț Genți de Designer (diverse branduri) AICI!

Kate Spade

Una dintre cele mai noi și mai accesibile branduri de poșete este Kate Spade, care a fost fondată la New York în 1993. Brandul a debutat cu scopul de a crea o geantă perfectă, având, la început doar șase stiluri, combinând culori și forme utilitare elegante într-un mod pe care nimeni nu-l mai văzuse înainte. Această marcă plină de spirit, jovială și colorată este răspândită în rândul femeilor de toate vârstele.

Verifică preț Genți Kate Spade AICI!

Tory Burch

În 2004, Tory Burch a debutat prin lansarea magazinului său retail în Manhattan. Aproape totul s-a epuizat imediat. Anticipându-i succesul, Oprah l-a numit la scurt timp după această lansare ca fiind un nou nume care va cântări greu in industria modei. Astăzi, Tory Burch are 250 de magazine în întreaga lume și marca a crescut exponențial în producția de ceasuri, articole de decor pentru casă, frumusețe, tehnologie portabilă și, desigur, genți de mână.

Verifică preț Genți Tory Burch AICI!

Dooney & Bourke

Peter Dooney și Frederic Bourke și-au lansat brandul în 1975 cu două produse: curele și bretele. S-au extins și în producția de genț de designer, în 1981, lansându-se și distribuindu-și ulterior produsele prin magazine populare precum Nordstrom și Saks, devenind astfel mut mai accesibil și construindu-și un nume foarte cunoscut.

Verifică preț Genți de Designer (diverse branduri) AICI!

Jimmy Choo

Jimmy Choo a fost crescut de cizmari, deprinzând meseria inițial chiar de la tatăl său. În 1986, Choo și-a deschis primul magazin, și doar doi ani mai târziu a ajuns să ocupe un articol de opt pagini în Vogue.

Lovitura sa de grație a venit, însă în 1990, când prințesa Diana a fost văzută purtând o pereche de pantofi semnată Jimmy Choo, eveniment care l-a făcut să devină o emblemă în lumea modei.

Verifică preț Genți Jimmy Choo AICI!

Charlotte Olympia

La fel ca mulți alți designeri, Charlotte Olympia a început cu pantofi, deschizându-și primul magazin în Londra, în 2010 și ulterior extinzându-se rapid și în producția de poșete și alte accesorii. Modele sale sunt puternic influențate de vechiul farmec de la Hollywood și sunt descrise ca fiind luxoase și cu un oarecare simț al umorului.

Verifică preț Genți de Designer (diverse branduri) AICI!

Balenciaga

O altă casă de modă cu o impresionată istorie este Balenciaga. A fost fondată în 1917 și cunoscută pentru standardele sale înalte de calitate, fără compromisuri. Balenciaga era bine-cunoscută pentru îmbrăcămintea și experimentele sale în materie de țesături și siluete. Aceste concepte stau și la baza creației de genți de mână ale mărcii, cu modele dintre cele mai interesante și mai controversate din lume.

Verifică preț Genți Balenciaga AICI!

Miu Miu

Miuccia Prada a fondat casa de modă Miu Miu în 1993 și a numit-o după numele de alint cu care familia sa obișnuia să i se adreseze. Miu Miu contrastează foarte mult cu ceea ce făcea ea la Prada la acea vreme, concentrându-se mai mult pe modele funky, rebele  decât minimalismul raționalizat promovat inițial de Mario Prada.

Verifică preț Genți Miu-Miu AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care