25 de tipuri de genți de mână – le știți pe toate?

Tipuri de genți de mână

Iat-o! Lista noastră epică a diferitelor tipuri de genți de mână. Este posibil să nu le doriți sau să aveți nevoie de toate, dar vă ajută cu siguranță să vă faceți o idee despre opțiunile dvs. Sper să vă facă plăcere.

Tipuri de genți de mână

Geantă tip Rucsac

Geantă tip Rucsac

După cum sugerează și numele, acesta este puțin mai mult decât un rucsac mic. Datorită faptului că este una dintre gențile de mână cele mai mari de pe lista noastră, acesta este cu siguranță un tip de geantă potrivită doar pentru ținutele casual.

Cu toate acestea, puține poșete rucsac sunt suficient de mari pentru a putea fi utilizate ca un rucsac standard. Acestea fiind spuse, există o serie de designeri de top care par interesați să conteste ideea că dimensiunile mari și încăpătoare sunt destinate doar îmbrăcămintei casual.

În același timp, aceasta este o alegere destul de obișnuită și pentru îmbrăcămintea sport, datorită comodității și mărimii genții.

Verifică preț Geantă tip rucsac AICI!


Geantă tip Baguette (baghetă, mică, de mână, cu clapetă)

Geantă tip Baguette (baghetă, mică, de mână, cu clapetă)

Geanta tip Baguette și-a luat numele după pâinea franțuzească cu care seamănă. Geanta aceasta este o geantă de mână destul de mică, cu una sau două mânere scurte, ceea ce o face minunat de purtat cu haine mai elegante.

Acestea fiind spuse, geanta baghetă este încă adesea prea mare pentru a fi purtată într-o situație formală și este adesea asortată cu un costum cu pantaloni elegant sau într-un stil mai eclectic. A fost popularizată pentru prima dată de Sarah Jessica Parker în Sex and the City, unde a devenit una dintre cele mai interesante genți.

Verifică preț Geantă tip Baguette AICI!


Geantă tip Barrel (cilindru, de mână)

Geantă tip Barrel (cilindru, de mână)

Geanta cilindru și geanta baghetă sunt adesea confundate una cu cealaltă, deși geanta baghetă este plată. Geanta cilindru are, în mod evident, o formă cilindrică și este, de asemenea, în general puțin mai mare decât o geantă baghetă – deși există și în dimensiuni mai mari.

Această geantă are, de asemenea, deseori barete puțin mai lungi pentru a permite o așezare mai bună și pentru a încadra ocazional în categoria de mărime medie. Această geantă poate fi elegantă sau casual, în funcție de designul și mărimea specifice.

Verifică preț Geantă tip Barrel AICI!


Geantă tip Basket (coș, bază dreptunghiulară)

Geantă tip Basket (coș, bază dreptunghiulară)

Gențile de mână ar putea fi accesoriul perfect, dar industria nu vede prea multe motive pentru a nu fi creativă cu numele lor. În acest caz, geanta în formă de coș arată adesea ca un coș cu fundul ferm și cu laturile întărite care se mențin în poziție verticală.

Aceste genți vor fi în mod regulat puțin mai mari, dar liniile lor clare le permit să fie purtate cu o mare varietate de stiluri de îmbrăcăminte. Deopotrivă, geanta coș se potrivește cel mai bine cu un aspect ușor mai casual, deși înfățișarea și dimensiunea ei vă pot oferi o marjă de manevră pentru experimente.

Verifică preț Geantă tip coș (diverse modele) AICI!


Geanta tip Bowling

Geanta tip Bowling

De data aceasta nu există nicio asemănare cu numele, deoarece aceste genți sunt adesea literalmente genți de bowling, plus o notă a modei. Acestea sunt unele dintre cele mai mari genți de mână de pe piață, deși fashionistele adoră să folosească această geantă pentru o abordare eclectică.

Această geantă de mână poate fi asortată în principal cu îmbrăcăminte casual, dar există numeroase cazuri de vedete care poartă acest gen de geantă pentru un aspect elegant-casual. Această geantă are mânere scurte, dar deseori are și o baretă de umăr. Forma distinctivă de cupolă va ajuta, de asemenea, la identificarea siluetei acestei genți.

Verifică preț Genți de mână tip Bowling (diverse modele) AICI!


Geantă tip Bucket (de umăr, tubulară, ca o găleată cu mâner, cu baza rotundă)

Geantă tip Bucket (de umăr, tubulară, ca o găleată cu mâner, cu baza rotundă)

Geanta găleată este destul de asemănătoare cu geanta coș, cu excepția că baza sa este în general rotundă în loc de dreptunghiulară. În plus, geanta găleată este mai ales înaltă decât lată, dar părțile laterale nu sunt la fel de ferme ca ale altor tipuri de genti.

Geanta găleată este, de asemenea, cunoscută pentru o închidere cu șnur, precum și pentru o baretă mai lungă, cu mânere scurte. În acest fel, este o combinație între o geantă bowling și o geantă coș. În general, această geantă este purtată cu îmbrăcăminte casual – mai ales cu un aspect boem.

Verifică preț Genți tip Bucket (diverse modele) AICI!


Geantă tip Crossbody (de umăr cu baretă subțire reglabilă care se poate purta în diagonală pe umăr, peste cap)

Geantă tip Crossbody (de umăr cu baretă subțire reglabilă care se poate purta în diagonală pe umăr, peste cap)

Acesta este mai puțin un tip specific de geantă și mai mult modul în care este manipulată bareta unui anumit design. Practic, gențile de tip crossbody prezintă adesea unele dintre cele mai lungi barete din toate tipurile de genți de mână, deoarece acestea sunt menite să atârne pe corp în diagonală peste cap de pe umăr.

Acestea fiind spuse, versiunile mai mici ale acestei genți sunt adesea purtate pe umăr în diagonală, astfel încât căderea extremă a genții în jos pe corp poate oferi un echilibru excelent. În funcție de designul specific, această geantă poate fi purtată cu orice, de la îmbrăcăminte casual la o rochie scurtă, subțire.

Verifică preț Geantă tip Crossbody AICI!


Geanta tip Clutch (geantă plic cu lănțișor purtat pe umăr sau fără)

Geanta tip Clutch (geantă plic cu lănțișor purtat pe umăr sau fără)

Există puține genți de mână care ies în evidență la fel ca un clutch și care sunt la fel de versatile. Clutch-ul este, de asemenea, una dintre puținele genți de mână care sunt deseori concepute fără baretă, forțând purtătoarea să țină geanta în mână – de unde și numele.

În timp ce această geantă plic de mână poate fi purtată cu îmbrăcăminte casual și elegantă, este cel mai frecvent purtată cu îmbrăcăminte formală, unde poate servi drept un accesoriu delicat și feminin pentru un aspect adesea elegant. O parte din acest lucru se datorează siluetei ei subțiri care prezintă un design plat, pliat.

Verifică preț Genți tip Clutch AICI!


Geanta doctorului (pătrată, ca o geantă de doctor)

Geanta tip doctor

Din nou, avem o geantă de mână care este preluată direct dintr-o geantă mai practică și adaptată în scopuri de modă. Acestea sunt adesea unele dintre cele mai mari genți care există și pot provoca chiar și geanta rucsac sau geanta tolbă la capitolul cea mai mare dimensiune.

Această geantă are în general mânere scurte și o bază fermă care permite geanții să stea în poziție verticală. Rama rigidă și închiderea cu metalică permit adesea ca această geantă mai mare să funcționeze pentru un aspect mai elegant.

Verifică preț Geantă tip doctor  – piele naturală AICI!


Geantă tip Duffle (asemănătoare ca geanta de doctor, dar mai rotunjită)

Geantă tip Duffle (asemănătoare ca geanta de doctor, dar mai rotunjită)

Majoritatea oamenilor știu ce este o geantă tip Duffle, iar versiunea de mână este, în general, doar o versiune mai mică a acesteia. Geanta Duffle are în general dimensiuni plate, cu capete rotunjite și o baretă mai lungă pentru a-i echilibra capacitatea mai spațioasă.

În timp ce cel mai comun tip de geantă Duffle este mai mare, făcându-o mai potrivită pentru îmbrăcămintea casual și sport, există și câteva tipuri mai mici. Totuși, aceasta este o geantă pe care rareori o poți purta cu o ținută elegantă.

Verifică preț Genți tip Duffle AICI!


Geantă tip Envelope Clutch (Plic care se poartă în mână)

Geantă tip Envelope Clutch (Plic care se poartă în mână)

Dacă clutch-ul este geanta clasică formală, clutch-ul plic ridică nivelul și mai sus. Acestea fiind spuse, deși clutch-ul standard poate funcționa cu o gamă largă de stiluri, clutch-ul plic este, în general, rezervat pentru îmbrăcăminte formală sau ținute mai elegante.

La fel ca omonimul standard, clutch-ul plic este mic și este plat. Nu are baretă sau mânere și trebuie ținută practic în mână. Este, de asemenea, una dintre cele mai mici genți de mână pe care le puteți găsi.

Verifică preț Genți tip plic AICI!


Geantă tip Frame (cu ramă metalică, inclusiv cu mânerul de metal)

Geantă tip Frame (cu ramă metalică, inclusiv cu mânerul de metal)

Geanta cadru este un alt tip de geantă căzută recent în dizgrație, dar silueta sa unică garantează, însă, că moda o va readuce curând în prim-plan. Aceasta este o geantă de dimensiuni medii, care are o bază fermă și laturi mai rigide, permițându-i să stea în poziție verticală.

Forma trapezoidală a genții este oarecum unică și oferă linii drepte potrivite atât pentru îmbrăcăminte de afaceri, cât și casual. Aceasta este o altă geantă care evită deseori bareta de umăr pentru un design mai elegant cu mânere.

Verifică preț Genți cu ramă metalică AICI!


Geantă tip Folder (rucsac pentru dosare/documente)

Geantă tip Folder (rucsac pentru dosare/documente)

Geanta pentru dosare nu mai este atât de populară, deoarece majoritatea femeilor optează pentru o geantă mai mare atunci când au nevoie să poarte lucruri precum dosare și documente. Acestea fiind spuse, aceasta nu este o geantă deosebit de mare, ci are adesea dimensiuni medii.

Cu toate acestea, pentru a asigura integritatea documentelor lor importante, aceste genți pot sta de obicei în poziție verticală, prezintă laturi mai rigide și o baretă mai lungă pentru a împiedica punga să se îndoaie. Este de la sine înțeles că această geantă este cea mai potrivită pentru îmbrăcăminte de afaceri.

Verifică preț Genți tip Folder AICI!

Geantă tip Hobo

Geantă tip Hobo (plasă, geantă lejeră, încăpătoare, purtată pe umăr)

Această geantă a devenit proeminentă la mijlocul anilor 2010 și nu prezintă semne de ieșire din modă. Silueta lejeră a acestei genți este excelentă pentru a fi purtată cu îmbrăcăminte casual și asortată cu cel mai proeminent cu stilul boem.

Gențile Hobo vor fi ocazional create ca să stea în poziție verticală pentru a evita în mod regulat bareta clasică de umăr cu un mâner mai lung, care de asemenea poate fi purtat lejer pe umăr. Aceasta este adesea o geantă mai mare realizată din materiale mai moi, dar prezintă alte accente și are formă de semilună.

Verifică preț Genți tip Hobo diverse modele AICI!


Geantă tip Messenger (poștaș)

Geantă tip Messenger (poștaș)

Aceasta este de fapt una dintre puținele genți de mână apreciate atât de bărbați, cât și de femei, deși gențile tip poștaș pentru cele două sexe diferă adesea puțin. Mai exact, gențile tip poștaș pentru femei au tendința de a fi mai mici.

În plus, aceste genți au, de obicei, un top care se pliază peste compartimentul genții și care este închis cu o clemă. Această geantă va avea, de asemenea, în general o baretă destul de lungă care îi permite să fie purtată ca geantă purtată în diagonală. Această geantă poate fi purtată cu o ținută casual, cât și de afaceri, dar rareori este potrivită pentru îmbrăcăminte formală.

Verifică preț Genți Messenger (depoștaș) pentru bărbați AICI!


Geantă tip Minaudiere (plic bombat cu pereții întăriți)

Geantă tip Minaudiere (plic bombat cu pereții întăriți)

Din punct de vedere tehnic, aceasta nu este o „geantă” și este, în schimb, o cutie, o carcasă așa cum se menționează în denumirea ei. Indiferent de detalii, minaudiere este menită să reprezinte o declarație de modă, mai ales în ocazii oficiale.

Adesea de dimensiunea unui clutch standard sau chiar a unui clutch plic, minaudiere va avea laturi rigide, care sunt de obicei înfrumusețate cu un accent sclipitor. Ocazional, acest tip de geantă va veni cu o baretă suficient de lungă pentru a oferi un aspect extrem de elegant.

Verifică preț Genți minaudiere AICI!


Geantă tip Muff (geantă manșon, cu blană)

Geantă tip Muff (geantă manșon, cu blană)

Aceasta este de fapt o evoluție oarecum recentă în industria genților de mână și este într-adevăr doar un manșon care conține un compartiment pentru o geantă (în loc de a avea spațiu pentru mâini).

Datorită designului funcțional al acestei genti de mână, ele sunt purtate aproape exclusiv cu îmbrăcăminte pentru vreme rece. Acestea fiind spuse, ele au tendința de a fi confecționate din materiale de înaltă calitate și, ca atare, sunt puțin mai elegante decât a fi purtate cu îmbrăcăminte casual.

Desigur, există încă o mulțime de excepții de la această regulă – mai ales dacă mergeți la vânătoare de chilipiruri.

Verifică preț Genți din/cu blană diverse modele AICI!


Geantă tip Pouch (săculeț)

Geantă tip Pouch (săculeț)

Geanta tip săculeț este literalmente doar o geantă care are fie o închidere cu șnur, fie ocazional un fermoar. Acesta este unul dintre cele mai mici tipuri de genți disponibile și rareori va avea spațiu pentru mai mult decât un smartphone și câteva carduri.

Șnurul va îndeplini adesea aceeași funcție ca la o borsetă, deși geanta tip Pouch este adesea puțin mai mică. Această geantă nu are un cod vestimentar asociat cu ea și îmbrăcămintea cu care o purtați va depinde de accente și design.

Verifică preț Genți cu închidere cu șnur AICI!


Geantă tip Quilted (matlasată)

Geantă tip Quilted (matlasată)

Aceasta este o altă geantă de mână care nu are de fapt propriul tip, ci se referă mai mult la un stil pe care numeroase genți de mână îl pot folosi. Gențile tip Hobo și clutch-urile plic sunt cele mai comune modele care vor folosi tehnica de matlasare.

Acest lucru se datorează faptului că gențile matlasate tip Quilted sunt în mod inerent relaxate și nu pot sta fix pe cont propriu fără o anume întărire. O geantă matlasată va adopta, de asemenea, caracteristicile oricărui tip de model de geantă de mână pe care o folosește.

Acestea fiind spuse, tehnica matlasată împiedică, în general, acest lucru să fie potrivit pentru orice altceva decât îmbrăcămintea casual.

Verifică preț AICI!


Geantă tip Saddle (tolbă)

Geantă tip Saddle (tolbă)

Geanta tolbă își ia numele de la faptul că se bazează pe tolbele tradiționale utilizate înainte de apariția automobilelor. Aceste genți sunt de obicei destul de mari și au o capacitate mai mare decât majoritatea. Tolba este, de asemenea, geanta de mână cel mai puțin probabil să fie fabricată din țesături și, în schimb, favorizează pielea.

Această geantă are un top care se pliază peste compartimentul genții și se închide cu o clemă, ca o geantă poștaș. Tolbele au o bază rotunjită, mai moale, cu o baretă lungă, care permite purtarea acestei genti pe umăr în diagonală. Inutil să spun că aceasta este aproape strict o geantă casual.

Verifică preț Genți Saddle (tolbă) AICI!


Geantă tip Satchel (Servietă/ghiozdan)

Geantă tip Satchel (Servietă/ghiozdan)

Geanta Servietă este destul de mult o geantă de afaceri prin excelență și seamănă cu o combinație între o geantă poștaș și un ghiozdan sau servietă. Geanta va avea o bază plată cu laturi rigide care îi permit să stea în poziție verticală, deși, în general, nu este una dintre gențile cele mai mari.

În plus, servieta are partea superioară pliabilă cu o închidere cu fermoar, pe care o preferă atât servietele ghiozdanele, cât și gențile poștaș. În cele din urmă, vine, de asemenea, cu o baretă lungă pentru a fi purtată în diagonală pe umăr (crossbody), dar are și un mâner pentru versatilitate.

Verifică preț Genți tip Satchel AICI!


Geantă de umăr

Geantă de umăr

La fel ca geanta crossbody, care se poartă în diagonală pe umăr, o geantă de umăr nu este de fapt propriul tip și se referă la orice fel de geantă concepută pentru a fi purtată pe umăr. Gențile de umăr pot veni într-o mare varietate de modele, deși acest tip de geantă are tendința de a favoriza modelele de geantă de mână de dimensiuni medii și mari.

Bareta care se poartă pe umăr a unei genți poate fi lungă sau scurtă, dar rareori va fi suficient de lungă pentru a fi purtată pe umăr în diagonală. Îmbrăcămintea și stilul adecvat vor depinde de tipul genții, deși îmbrăcămintea de afaceri este cam la fel de elegantă pe cât sunt aceste genți.

Verifică preț Genți de umăr diverse modele AICI!


Geantă tip Sling (semi rucsac, cu o singură baretă de rucsac)

Geantă tip Sling (semi rucsac, cu o singură baretă de rucsac)

Geanta tip Sling este adesea denumită în prezent o geantă telefon și poate îmbrăca o serie de modele diferite. Indiferent de model, această geantă va avea o baretă lungă pentru a permite purtarea fie pe umăr peste cap în diagonală, fie pe un umăr.

Această geantă este cu ușurință una dintre cele mai mici genti, deoarece rareori poate conține mai mult decât un telefon și câteva carduri. Acestea fiind spuse, gențile Sling pot fi făcute să funcționeze cu aproape orice stil de îmbrăcăminte și oferă o notă de eleganță feminină.

Verifică preț Genți Slingbag AICI!


Geantă tip Tote (cu mânere scurte de mână, de shopping sau de plajă)

Geantă tip Tote (cu mânere scurte de mână, de shopping sau de plajă)

Adesea numită geantă de cumpărături sau de plajă, acesta este în general unul dintre, dacă nu, cel mai mare tip de genți de mână și rareori veți găsi o dimensiune mai mică decât mijlocie. Partea inferioară a acestei genți va sta pe pământ, cu părțile laterale ridicate – deși părțile laterale nu trebuie să fie neapărat rigide.

Acest tip de geantă va folosi, în general, un set de mânere mai lungi, permițându-i să fie transportată manual sau pe umăr. Dimensiunea acestei genți favorizează în general purtarea ei cu îmbrăcăminte mai casual, dar de multe ori oferă cea mai mare dimensiune.

Verifică preț Genți tip Tote (diverse modele) AICI!


Geantă tip Wristlet (Borsetă)

Geantă tip Wristlet (Borsetă)

Acesta poate fi sau nu tipul său de geantă de mână, în funcție de persoana pe care o întrebați. Borseta este, în general, un fel de design aproximativ de clutch care vine cu o baretă scurtă menită să fie purtată în jurul încheieturii mâinii.

De cele mai multe ori, bareta va favoriza un design de clutch plic mai mic. Desigur, această baretă pentru încheietura mâinii este destul de des doar un simplu accent și nu este neapărat folosită, ci doar dacă nu purtați brățări sau alte accesorii la încheietura mâinii.

Verifică preț Genți tip borsetă de mână AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce este Twillul

Ce este Twillul?

Ce este Twillul? Twillul este un tip de țesătură. Este folosit pentru a realiza multe tipuri de materiale, printre care denim, flanela si chino. Țesătura

Citește mai mult »
Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care