13 tipuri de portofele și genți de mână

Tipuri de portofele și genți de mână

Există situații în care o geantă mare de lucru sau o servietă este cea mai bună opțiune, însă uneori este nevoie doar de o geantă mică care să aibă suficient spațiu pentru strictul necesar.

Indiferent dacă căutați o geantă strălucitoare pentru o noapte sau un mic portofel pe care îl vei folosi doar când efecutezi plăți, acest ghid vizual al principalelor tipuri de protofele și genți de mână vă va prezenta o multitudine de opțiuni.

Tipuri de portofele și genți de mână

Plic Clutch

Plicul clutch este o poșetă mică, de obicei dreptunghiulară sau pătrată. Principala caracteristică al acestui tip de geantă o reprezintă forma triunghiulară care se pliază peste partea superioară a poșetei, făcându-l să arate ca un plic.

Acesta are de obicei o închidere magnetică, dar unele modele dețin în schimb un buton elegant sau o cataramă.

Acest tip de geantă este purtat în mână, deși prezintă o curea delicată de lanț atașată, astfel încât să poată fi transportate ca o geantă de umăr.

Un lucru frumos la plicurile clutch este că designul lor îngust și dimensiunile reduse facilitează depozitarea lor într-o altă geantă mai mare.

Puteți lua cu sine un clutch în servietă sau în geantă de sport și să-l purtați ca geantă principală la o petrecere.

Verifică preț Genți tip plic Clutch AICI!


Geanta clutch

Geanta clutch

O geantă clutch este similară cu plicul, deoarece nu are mâner și este purtată  în mână, dar dispune de o varietate de forme.

Genţile de acest tip pătrate și dreptunghiulare sunt cele mai comune, dar le veți vedea și în formă circulară sau semilună. Sunt fabricate dintr-o varietate de materiale și sunt adesea înfrumusețate cu pietre prețioase, sclipici sau cusături decorative.

Aceste genți sunt utilizate în general pentru ocazii speciale și au atașată o curea pentru încheietură sau o curea subțire pentru umăr.

În general, sunt menite pentru depozitarea a câtorva lucruri esențiale la un eveniment, cum ar fi telefonul mobil sau rujul.

Verifică preț Genți Clutch AICI!


Genţile cilindrice

Genţile cilindrice au forma unui sac în miniatură. Împărtășesc forma lungă, cilindrică plus niște mânere superioare și au de obicei o închidere cu fermoar.

Acestea nu sunt destinate transportului hainelor de sport, rechizite și nu dispun de suficient spațiu de depozitare a lucrurilor de care aveți nevoie într-o vacanță.

Există versiuni casual ale acestui tip de geantă care sunt fabricate din nailon, bumbac sau poliester și arată exact ca o mini geantă, dar există și mai multe opțiuni elegante.

Puteți găsi genţi din piele, precum și modele cu înfrumusețări și detalii atrăgătoare. Genţile cilindrice pot oferi ceva mai mult spațiu decât un plic clutch, dar nu pot fi considerate genți voluminoase.

Verifică preț Genți cilindrice AICI!


Geanta doctorului

Geanta doctorului

Aceste genți sunt concepute pentru a semăna cu gențile de medic de modă vech ein trecut, când medicii făceau regulat vizite la domiciliu și trebuiau să aducă echipamentul esențial cu ei.

Sunt lungi, cu fundul plat, așa că rămân în poziție verticală atunci când le așezați pe o suprafață plană. Au două mânere mari, care se unesc.

Deschizătura genţii are un cadru pliabil care rămâne deschis când mânerele sunt despărțite. Acest lucru a făcut ca medicii să poată ajunge cu ușurință și să găsească rapid ustensilele, lucru ce se aplică și atunci când căutați cu disperare cheile în fundul genții.

Verifică preț Genți tip doctor AICI!


Geantă rucsac

Geantă rucsac

Acest stil de poșetă mică arată ca un rucsac, la propriu. Principala diferență este dimensiunea.

Rucsacurile obișnuite sunt de obicei realizate din pânză sau nailon și sunt folosite pentru a transporta cărți, echipament de sală sau de drumeții.

O poșetă pentru rucsac este suficient de mare pentru a vă transporta elementele esențiale zilnice și sunt disponibile în materiale mult mai elegante.

Gentile tip rucsac au curele de umăr, folositoare în situațiile în care aveți nevoie de ambele mâini. Inconvenientul major este că trebuie să scoateți căptușeala pentru a ajunge în interiorul genţii.

Verifică preț Genți tip rucsac AICI!


Geanta Duffle

Geanta Duffle

Poştele duffle  sunt de toate formele și dimensiunil, genţile mici sunt similare cu cele cilindrice, dar nu sunt la fel de structurate.

În timp ce gențile cu formă cilindrică sunt adesea realizate din piele, gențile duffle sunt realizate în mod obișnuit din bumbac, pânză sau altă țesătură durabilă.

Au o închidere cu fermoar, mânere superioare și curea de umăr. Mulți au și buzunare exterioare.

Gențile duffle considerate foarte practice și poate mai puțin estetice față de alte tipuri de genți. Genţile mari duffle sunt adesea folosite pentru căra haine și încălțăminte de sport, iar variantele mai mici sunt mai potrivite pentru utilizarea zilnică.

Verifică preț Genți Duffle AICI!


Portofelul cu baretă pentru corp

Portofelul cu baretă pentru corp

Aceasta este o categorie destul de largă care se suprapune cu unele dintre celelalte poşete de dimensiuni mici din ghidul nostru, dar multe femei preferă poșetele cu bandă încrucișată, deci vom dezbate aceste portofele separat.

Genţile cu bandă încrucișată au o curea de umăr lungă, menită să fie transportată pe tot corpul, de unde și numele. Această curea menține geanta aproape și ușor de accesat, păstrând în același timp ambele mâini libere.

Unele genți de tip crossbody vin cu o curea detașabilă, astfel încât să le puteți transporta în mod alternativ. Există multe stiluri disponibile.

Verifică preț Genți și Portofele cu baretă de corp (crossbody) AICI!


Geanta Baguette

Geanta Baguette

Gențile tip Baguette sunt lungi, înguste și subțiri. De obicei, au o clapetă care se închide pe partea superioară a căptușelii cu un magnet, o cataramă decorativă sau o clemă.

Sunt disponibile într-o gamă de stiluri și reprezintă o opțiune excelentă pentru o seară în oraș.

Diferența mare dintre o geantă de tip baghetă și un clutch este că genţile baghetă au întotdeauna o curea mai groasă față de cele delicate pe care le-ați putea găsi la unele plicuri.

Cureaua poate fi suficient de lungă ca geanta să fie transportată ca o geantă de umăr sau poate fi mai scurtă și purtată în mână.

Verifică preț Genți tip Baguette AICI!


Geantă tip sac

Geantă tip sac

Geanta tip sac este o variantă mai practică față de alte poșete mici despre care am discutat în acest articol, totuși fiind o opțiune de elegantă.

Aceste genţi și-au primit numele din pricina formei lor. Au un fund solid și plat pentru structură, dar părțile laterale sunt flexibile, de aici aspectul mai puțin formal.

Aceste genţi se închid de obicei trăgând de un șnur și poartă pe umăr cu ajutorul unei curele lungi.

Verifică preț Genți Bucket (tip sac) AICI!


Geanta Minaudiere

Geanta Minaudiere

Gențile Minaudiere sunt unul dintre cele mai elegante tipuri de poșete. Au margini dure și un cadru articulat, fiiind adesea rotunde sau în formă de cutie.

Părțile laterale sunt înfrumusețate cu pietre sau accesorii, cu design-uri destul de complexe. Aceste genți nu au curea și sunt menite să transporte doar elementele esențiale.

Verifică preț Genți tip Minaudiere AICI!


Geantă saddle

Geantă saddle

Sunt plate în partea de sus și circulare în partea de jos, posedând curea pentru transport. Gențile saddle sunt mai încăpătoare și mai rigide. Majoritatea sunt realizate din piele cu feronerie metalică și accente decorative.

Verifică preț Genți Saddle AICI!


Geantă tip poșetă

Gențile tip poșetă sunt disponibile într-o gamă largă de dimensiuni. Caracteristica lor definitorie este structura. Poșetele au fundul larg și plat, au mânere largi pentru transport. Unele pot avea, de asemenea, o curea de umăr detașabilă.

Ele vin într-o gamă largă de materiale, dar sunt întotdeauna robuste. Nu se înclină și nu se îndoaie, așa că sunt excelente pentru a transporta în siguranță tot felul de lucruri.

Verifică preț Genți tip Poșetă AICI!


Geanta tip poștaș

Genți tip poștaș sunt considerate genți mai mari, dar există o mulțime de opțiuni disponibile pentru femeile care preferă genți de dimensiuni reduse. Aceste genți sunt largi și subțiri, închizându-se cu ajutorul unei clape.

Sunt transportate aproape exclusiv pe corp și sunt realizate din materiale durabile, precum piele sau pânză cerată.

Un lucru extraordinar pe care trebuie să îl cunoaşteţi despre acest model este că, de obicei, au mai multe buzunare structurate în interior. Astfel, vei avea lucrurile în ordine chiar și în geantă.

Verifică preț Genți Messenger (tip poștaș) AICI!


Geanta Hobo

Geanta Hobo

Modelul Hobo este în formă de semilună cu niște curele scurte menite să ofere transport pe umăr. Sunt fără rame și, când le puneți jos, se înclină își pierd forma, dar arată destul de îngrijite când sunt purtate.

Există, de asemenea, câteva modele mai noi disponibile, care au o curea lungă, integrată, pentru ca geanta să fie purtată pe corp.

De obicei, gențile Hobo nu posedă o mulțime de buzunare organizate în interior, deși pot avea un buzunar glisant pe partea din față. În mod tradițional, gențile hobo sunt fabricate din piele moale, deși există și opțiuni fabricate din pânză.

Verifică preț Genți tip Hobo AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care