30 tipuri de curele în funcție de cataramă

Curele din piele de diferite culori

Curelele din piele sunt unele dintre cele mai populare articole din lume, de vreme ce industria de pielărie este responsabilă de venituri de 53,8 miliarde USD în întreaga lume în fiecare an. Acest lucru înseamnă că centurile și curelele din piele sunt cu siguranță un accesoriu obișnuit, dar poți folosi întotdeauna cataramele acestora pentru a ieși în evidență din mulțime.

Curelele cu catarame sunt concepute pentru a fi o declarație de modă uriașă. Cu toate acestea, tipurile de curele trebuie purtate corect (în funcție de cataramă), asortate cu ținuta potrivită, pentru a obține efectul scontat.

Curelele nu sunt doar accesorii, ci sunt și o parte esențială a ținutei pe care o porți. Ele sunt o cerință necesară la care ar trebui să te gândești serios înainte de a le cumpăra.

Deoarece catarama de la capătul curelei este o parte evident integrantă a modei bărbătești, ar trebui să afli mai multe despre diferitele tipuri de catarame care sunt disponibile pe piață. Am realizat o listă cu aproximativ 30 de tipuri diferite de catarame pe care le poți obține destul de ușor pentru garderoba ta.

Conținut:

Tipuri de curele în funcție de cataramă

Cataramă cu închidere tip șurub (Screw Closure)

Cataramă cu închidere tip șurub (Screw Closure)

O cataramă cu șurub este un tip de cataramă de curea care folosește o bară pentru închidere, ca un fel de șurub. Acest stil de cataramă este destinat pentru punerea și scoaterea eficientă și rapidă a curelei.

Suportul oferit de astfel de curele este suficient pentru a-ți susține pantalonii toată ziua. Cureaua cu cataramă tip șurub este, de asemenea, foarte populară și este utilizată frecvent în întreaga lume.

Poți purta o curea de piele autentică, dar multe companii au început, de asemenea, să producă curele din imitație de piele cu catarame tip șurub pentru a evita cruzimea împotriva animalelor. Poți purta astfel de curele la evenimente formale, dar și casual.

Verifică preț Curele Bărbați AICI!

Cataramă cu închidere tip clemă (Clamp Closure)

Cataramă cu închidere tip clemă (Clamp Closure)

Închiderea tip clemă este o cataramă care vine în două părți principale care sunt atașate de curea. Una dintre părți este mai mare, în timp ce cealaltă este mult mai mică. Partea mai mică se potrivește în partea mai mare, securizând cureaua.

Aceste tipuri de curele sunt disponibile în orice culoare, design și tendință a modei. Stilul de prindere tip clemă are o croială unică pentru a se potrivi modelului care arată cel mai bine la evenimentele formale.

Verifică preț Curele Bărbați AICI!

Cataramă cu închidere tip cusătură (Stitch Closure)

Cataramă cu închidere tip cusătură (Stitch Closure)

O cataramă cu închidere tip cusătură este unică, deoarece catarama este prinsă de piele cusută care are o cusătură frumoasă. Cu siguranță vorbim despre un stil elegant, care îți permite să ajustezi cureaua, dacă dorești.

Acest lucru ăți conferă cu siguranță confort, chiar dacă trebuie să porți cureaua întreaga zi. Dimensiunea reglabilă a curelei și designul unic te va face să arăți fantastic cu siguranță. Poți purta aceste curele în medii casual și formale.

Verifică preț Curele Bărbați AICI!

Cataramă cu închidere tip limbă (Tongue Buckles)

Cataramă cu închidere tip limbă (Tongue Buckles)

Cataramele cu închidere tip limbă sunt modele unice cu un știft/ac gros (limba) din metal, cadrul metalic și gaica de piele prin care asiguri cureaua să nu atârne. Poți închide cureaua împingând știftul metalic prin găurile din curea și introducând cureaua de piele prin gaica care o împiedică să atârne.

Unele catarame clasice cu închidere tip limbă au, de asemenea, un știft atașat de bară din metal care îl ajută să treacă prin găurile curelei. Alte catarame convenționale au o bară, un știft, și o ramă.

Acestea se reunesc pentru a te asigura că poți închide cu ușurință catarama și că o poți regla la dimensiunea dorită. Astfel poți purta catarame de acest tip în fiecare zi. Cureaua cu aceast tip de cataramă este disponibilă în două tipuri principale: cu o singură limbă/știft și cu limbă dublă/ știft dublu.

Cataramă cu închidere cu o singură limbă (Single Tongue)

Catarama cu închidere cu o singură limbă are doar un singur știft care este atașat doar pe o parte a curelei. Cureaua este închisă și deschisă doar pe o parte. Poți utiliza, de asemenea, știftul pentru a strânge centura, fixându-l pe cadru și asigurându-l.

Poți purta aceste curele la evenimente formale și casual, cu ușurință și confort.

Cataramă cu închidere cu limbă dublă (Double Tongue)

Curele cu două fețe (Double Side)

Curele cu limbă dublă au știfturi pe ambele părți ale centurii. Aceste catarame sunt unice, deoarece cele două știfturi sunt concepute pentru a menține cureaua. De asemenea, partea dublă a cataramei asigură o aderență foarte bună a curelei.

Acestea sunt de obicei disponibile în toate culorile și finisajele posibile, ceea ce înseamnă că nu vei întâmpina dificultăți în a găsi catarama potrivită pentru evenimente casual și formale.

Verifică preț Curele Bărbați AICI!

Curele cu două fețe (Double Side)

Curelele în două culori (Reversible)

Curele cu două fețe sunt cu adevărat diferite de curelele simple pe care oamenii le folosesc în mod normal. Ele au distincție și pot face cu adevarat ca orice ținută casual să arate perfect.

Există multe modele care pot adăuga stil întregului aspect al celui care le poartă. Catarama cu două fețe este de obicei purtată în cazul curelelor casual.

Verifică preț Curele Bărbați AICI!

Curelele în două culori (Reversible)

Cureaua în două culori are două culori diferite, de obicei negru și maro, pe o parte și pe cealaltă a curelei. Poți purta cureaua în orice mod și o poți asigura confortabil.

Majoritatea oamenilor nu le poartă la ocazii formale, întrucât este posibil ca ele să nu arate la fel de distins ca alte tipuri de curele. Dacă nu intenționezi să-ți cumperi multe curele, cureaua în două culori poate fi o opțiune excelentă pentru tine.

Verifică preț Curele Bărbați AICI!

Catarame cu inel dublu (Double Ring Buckles)

Catarame cu prindere automată (Auto Grip Buckles)

Curelele cu catarame cu inel dublu au două bucle la un capăt al curelei. Acestea sunt de obicei legate, în special cele care au forma de D. Acestea sunt poziționate într-un mod care ușurează legarea curelei în jurul taliei.

Aceste curele unisex sunt un tip de accesoriu de modă cu adevărat distractiv și sunt purtate de obicei doar cu ținute casual.

Verifică preț Curele Bărbați AICI!

Catarame cu prindere automată (Auto Grip Buckles)

Catarama cu prindere automată este renumită pentru stilul elegant de prindere pe care îl are. Cataramele sunt create astfel încât să aibă o capacitate foarte mare de a asigura cureaua.

Nu va trebui să îți faci griji cu privire la purtarea acestei curele oriunde, întrucât au o prindere atât de bună. Aceste curele sunt purtate de obicei cu ținute casual.=

Verifică preț Curele Bărbați AICI!

Cataramă militară (Military Buckle)

Cataramă militară (Military Buckle)

Centurile militare nu au găuri în curea. Au benzi de plastic care sunt cusute direct pe interiorul centurii. Catarama este de obicei deschisă prin apăsarea butoanelor de prindere de pe părțile laterale ale curelei, și astfel cureaua se deschide.

Vei putea, de asemenea, să reglezi lungimea centurii în funcție de preferințele tale. Aceste curele casual nu sunt purtate de obicei la ocazii formale.

Verifică preț Curele Cataramă Militară AICI!

Catarama cu închidere tip clip – închidere prin introducerea unei părți a cataramei în cealaltă parte (Clip Buckle)

Catarama cu închidere tip clip – închidere prin introducerea unei părți a cataramei în cealaltă parte (Clip Buckle)

Curele cu catarame tip clip – prindere o parte în alta – sunt proiectate ca niște plăci care intră una în alta și apoi se fixează și rămân pe poziție. Cureaua poate fi strânsă folosind bara de la un capăt al curelei și cârligul care este atașat la celălalt capăt al centurii.

Există trei bare pe care le poți utiliza pentru a regla ajustarea curelei în funcție de preferințele tale. Aceste tipuri de curele sunt de obicei asociate cu ținute cowboy. Această cataramă adaugă un aspect inedit ținutei care se pretează la a fi purtată în medii casual.

Verifică preț Curele Bărbați AICI!

Cataramă de luptă (Wrestling Buckle)

Cataramă de luptă (Wrestling Buckle)

Oricine poate recunoaște desenele unice ale cataramelor de luptă care au drept cataramă o placă fixată pe curea. Catarama este concepută practic ca o farfurie care poate fi atrăgătoare pentru mulți.

Centura este securizată folosind mai multe prinderi care există pe ambele părți ale centurii, ceea ce asigură întregul ansamblu să nu se miște indiferent de felul de activitate pe care o desfășori. Aceste catarame metalice sunt de obicei purtate doar în medii casual.

Verifică preț Curele Bărbați AICI!

Cataramele cu închidere automată (Auto Buckles)

Cataramele cu închidere automată (Auto Buckles)

Această curea pentru bărbați este de obicei purtată pentru o deschidere eficientă și rapidă. Există două tipuri de catarame cu închidere automată: catarame cu presare automată și cu blocare automată.

Cataramă cu blocare automată (Auto Lock Buckle)

Există o serie de zaimți care sunt cusuți pe partea interioară a curelei de piele. Catarama este proiectată astfel încât zimții să se fixeze într-un mod care să blocheze cureaua. Funcționează într-un mod similar cu închiderea unui fermoar.

Sistemul de deschidere este, de asemenea, cu adevărat unic. Un mecanism de deschidere este atașat pe curea și este combinat cu un buton. Când este apăsat butonul, cureaua se eliberează din poziția închis. Cureaua este proiectată să se potrivească perfect de fiecare dată și este purtată de obicei în situații formale.

Cataramă cu presare automată

Al doilea tip de cataramă automată se numește catarama de presare automată. Se blochează automat, dar nu are zimți cusuți pe interior. Catarama în sine este proiectată astfel încât mecanismul de blocare să fie construit chiar în ea.

Poți utiliza sistemul pentru a regla centura la dimensiunea preferată. De asemenea, poți deschide cureaua apăsând pur și simplu pe cataramă. De obicei este purtată la ocazii formale și adaugă atractivitate și stil ținutei tale.

Verifică preț Curele Bărbați AICI!

Catarama cu închidere tip știft (Pin Buckle)

Catarama cu închidere tip știft (Pin Buckle)

Acest tip de cataramă are un știft și o gaică pe spatele acesteia. Poți introduce cureaua prin gaică pentru a o fixa pe talie. Știftul/cârligul de prindere trece prin gaura aleasă și se fixează în șanțul existent pe cataramă și închide cureaua.

Aceste tipuri de catarame sunt foarte comune pentru evenimentele formale, deoarece aspectul lor simplu arată cu adevărat elegant.

Verifică preț Curele Bărbați AICI!

Catarame cu închidere cu clapetă rabatabilă (Flip Closure Buckles)

Catarame cu închidere cu clapetă rabatabilă (Flip Closure Buckles)

Cataramele cu închidere cu clapetă rabatabilă sunt, de asemenea, cunoscute sub numele de curele flip-flop, întrucât partea de sus a cataramei se ridică și se coboară. Mecanismul de flip flop are zimți pe partea interioară a curelei, care ține accesoriul vestimentar la locul său.

Aceste catarame sunt de obicei folosite la curele din țesătură, nu la cele de piele. Acesta este unul dintre motivele principale pentru care ele nu sunt considerate curele formale, ci sunt purtate cu ținute casual.

Catarame pentru autoapărare (Self Defense Buckles)

Catarame pentru autoapărare (Self Defense Buckles)

Această cataramă este concepută pentru a face mai mult decât să țină pantalonii pe corpul tău. Catarama pentru autoapărare este concepută pentru a ține un cuțit ascuns în siguranță. În situații de urgență, poate fi o formă de apărare cu adevărat utilă.

Acționează ca un mod de a transporta cuțitele în siguranță. Dacă intenționezi să mergi cu cortul, să faci drumeții, sau să desfășori activități de supraviețuire sau vânătoare, aceste tipuri de catarame pot fi cu adevărat utile.

Cataramă îmbinată cu închidere automată (Automatic Locking Splice Buckle)

Cataramă îmbinată cu închidere automată (Automatic Locking Splice Buckle)

Catarama îmbinată cu închidere automată se unește cu cureaua printr-un mecanism unic de îmbinare, cu niște zale. Catarama utilizează mecanismul de închidere care este atașat de curea prin aceste zale care practic unesc catarama (unde se află sistemul de închidere) cu cureaua.

Aceste tipuri de catarame sunt rezervate de obicei pentru evenimente precum nunți, dar pot fi purtate și în situații casual de asemenea.

Verifică preț Curele Bărbați AICI!

Cataramă de utilitate militară (Military Utility Buckle)

Cataramă de utilitate militară (Military Utility Buckle)

Catarama de utilitate militară are o mulțime de găici pe curea, pe care le poți folosi pentru a agăța echipamentul esențial de supraviețuire. Catarama este proiectată să se potrivească perfect în talie, astfel încât să poți merge în drumeții, cu cortul sau la vânătoare fără să îți faci griji.

Mecanismul este același ca al unei catarame cu închidere automată. De asemenea, este folosită ca accesoriu vestimentar uneori și este purtat în situații casual.

Verifică preț Curele Material Textil AICI!


 

Cataramă cu închiderea automată tip Automatic Latch (Automatic Latch Buckle)

Cataramă cu închiderea automată tip Automatic Latch (Automatic Latch Buckle)

Catarama cu închidere automată a zăvorului are o protuberanță la un capăt al curelei. Aceasta se introduce în celălalt capăt al curelei și se blochează automat. Astfel de catarame sunt într-adevăr ușor de folosit, deoarece nu trebuie să îți faci griji în legătură cu închiderea acestora.

Sunt curele cu adevărat eficiente pe care le poți purta cu o ținută casual.

Verifică preț Curele Bărbați AICI!

Cataramă cu diverse tipuri de prindere tip Web – clapetă (Webbing Buckle)

Cataramă cu diverse tipuri de prindere tip Web - clapetă (Webbing Buckle)

Catarama cu diverse tipuri de prindere tip Webbing conține un fel de buclă/sistem de prindere. Cureaua are un capăt fără cataramă care poate fi trecut prin cataramă la capătul opus. Este apoi adus înapoi și fixat pentru a strânge cureaua.

De asemenea, sunt foarte ușor de utilizat, deoarece le poți închide foarte ușor. Catarama curelei tip Web poate fi folosită în fiecare zi cu haine casual, deoarece au un stil foarte unic. Curelele au multe modele și sunt confecționate din diferite țesături, astfel încât să le poți asorta cu ușurință cu orice fel de ținută.

Verifică preț Curele Bărbați AICI!

Catarame cu prindere tip Clip-On (Clip-On Buckles)

Catarame cu prindere tip Clip-On (Clip-On Buckles)

Catarame clip-on sunt indicate pentru orice tip de ținută pe care ți-ai planificat-o. Tot ce trebuie să faci este să le prindeți în chingă după ce îți pui cureaua. Catarama este apoi închisă și menține cureaua în jurul taliei.

Verifică preț Curele Bărbați AICI!

Catarama cu închidere tip Clip Latch (Clip Latch Buckle)

 Catarama cu închidere tip Clip Latch (Clip Latch Buckle)

Aceste curele sunt rareori folosite pentru ținute, dar poți totuși folosi dacă găsești una potrivită. Ele seamănă cu centurile de siguranță ale avionului și se închid în același fel. Sunt confecționate din țesătură în loc de piele. Există o protuberanță atașată la un capăt al centurii.

Aceasta este introdusă în celălalt capăt, astfel încât catarama să poată fi închisă. Astfel cureaua este fixată în jurul taliei.

Verifică preț Curele Bărbați AICI!

Cureaua tip Rigger

Cureaua tip Rigger

Cureaua tip Rigger are un capăt fără cataramă care este trecut prin catarama atașată la capătul opus al curelei. Apoi capătul curelei este introdus prin cataramă și trecut încă o dată prin cel de-al doilea cerc al cataramei, în partea superioară.

Poți trage de curea cât de strâns este necesar pentru a o ajuta la dimensiunea dorită. Astfel de curele sunt purtate de obicei cu ținute casual, deoarece sunt confecționate din țesătură.

Verifică preț Curele Bărbați AICI!

Catarame militare de designer (Designer Military Buckles)

Catarame militare de designer (Designer Military Buckles)

Catarama militară poate avea diferite forme și modele diferite care există pe partea metalică. Poți de asemenea cumpăra și o cataramă personalizată, care este perfectă pentru a fi foarte la modă. În acest fel, îți poți exprima și afișa propriul stil și atitudinea ta față de modă.

Verifică preț Curele Designer AICI!


 

Curele de rochie

Curele de rochie

Găsirea curelei potrivite pentru o rochie poate fi o activitate foarte dificilă, dar nu poți greși cu o curea elegantă de piele. Vei găsi multe branduri de designer care realizează catarame personalizate pentru astfel de curele, ceea ce poate fi o modalitate excelentă de a fi la modă.

Acestea sunt curele elegante care arată perfect când mergi la evenimente formale.

Verifică preț Curele Damă AICI!


 

Catarama tip ramă (Frame-Style Belt Buckle)

Catarama tip ramă (Frame-Style Belt Buckle)

Cataramele de curea care sunt realizate în stil artistic tip ramă sunt create să scoată în evidență cureaua în sine. Catarama încadrează cureaua. Există un știft pe care trebuie să îl introduci într-una din găurile curelei pentru a o fixa. Vei găsi multe modele diferite, chiar și în întregime curele metalice.

Cataramele tip frame-style sunt unele dintre cele mai tradiționale creații, deoarece sunt unul dintre cele mai vechi modele. Cele mai vechi stiluri au rame în formă de D sau catarame circulare simple.

Catarama unică poziționată pe centru și catarama dublă, ambele catarame circulare poziționte pe centru, au fost de asemenea populare în secolul al VIII-lea. Astfel de catarame sunt, de asemenea, create în dimensiuni foarte mici pentru pantofi.

Verifică preț Curele Damă AICI!

Catarame în formă de placă tip Plate (Plate Buckles)

Catarame în formă de placă tip Plate (Plate Buckles)

Cataramele în formă de placă arată cu adevărat deosebit, deoarece le poți achiziționa în diferite modele și cu elemente diferite. Ele merg bine cu curele din piele și sunt perfecte pentru persoanele care doresc să fie la modă. Sunt catarame plate care se montează pe curea. Le poți purta închizând cureaua în funcție de dimensiunea dorită.

Astfel de catarame erau frecvent întâlnite în centurile militare occidentale la mijlocul secolului al XIX-lea. Aceste centuri în stil occidental au trei cârlige de prindere din care două cârlige erau atașate la un capăt al centurii și unul la celălalt capăt al centurii. Mulți ofițeri obișnuiau să poarte astfel de curele înainte de a evolua în cataramele obisnuite și foarte comune astăzi, cu un singur știft simplu folosit pentru prindere.

Verifică preț Curele Bărbați AICI!

Catarame de tip Box Frame (Box Frame Buckles)

Catarame de tip Box Frame (Box Frame Buckles)

Cataramele tip Box Frame sunt o invenție destul de recentă, deoarece au devenit comune în secolul XX. Acestea vin în formate comune și formate tip web. Ele au trei părți: față, spate și sistemul de prindere sub cataramă. Sistemul de prindere este captiv, reglabil și se așează perpendicular pe curea.

Poți să îl apeși pe partea exterioară a curelei care înconjoară modul de prindere. De asemenea, reduce la minimum orice ajustare accidentală care poate apărea atunci când curelele se ating de ceva. Curelele pot fi, de asemenea, cu o întăritură de metal la capătul opus al curelei, astfel încât să poți fixa cureaua cu ușurință.

Verifică preț Curele Bărbați AICI!

Catarame cu două părți care intră una în alta tip Snap (Snap Buckles)

Catarame cu două părți care intră una în alta tip Snap (Snap Buckles)

Curelele care se închid prin fixarea una în alta a marginilor curelei care închise formează catarama sunt cu adevărat ușor de utilizat și eficiente. Acestea merg cu cele mai multe tipuri de curele tip strap și web și sunt concepute pentru a le putea deschide chiar cu o singură mână.

Ele au un mecanism de deschidere foarte lin, care se potrivește persoanelor care nu doresc catarame fragile. Multe dintre aceste catarame sunt disponibile în plastic, ceea ce le face un accesoriu cu adevărat durabil. Le poți purta cu haine casual.

Verifică preț Curele Bărbați AICI!

Catarame de la cureaua de cowboy (Cowboy Belt Buckles)

Catarame de la cureaua de cowboy (Cowboy Belt Buckles)

Catarama de la cureaua de cowboy reprezintă un tip popular de cataramă. Ele au sisteme de prindere tip clemă sau cârlig care sunt folosite pentru a fixa cele două capete ale curelei sau și să mențină cureaua în siguranță în jurul taliei.

Acestea erau cele mai populare tipuri de catarame din sudul Statelor Unite, deoarece mulți cowboy obișnuiau să le poarte. Cureaua poate fi făcută din piele de vacă, în timp ce cataramele sunt adesea confecționate din metal lucios. Mulți oameni folosesc aur, argint sau alamă pentru a face catarame mari și lucioase.

Acest tip de curea nu a fost atât de popular de-a lungul istoriei. În timpul anilor 1800, majoritatea cowboy-urilor obișnuiau să poarte bretele, deoarece ele erau mai funcționale pentru tipul de muncă pe care ei trebuiau să-l facă la fermă.

Cu toate acestea, mai târziu, aceste catarame au devenit un element reprezentativ pentru un cowboy.

Verifică preț Curele Bărbați AICI!

Catarame tip Box Out

Catarame tip Box Out

Cataramele tip box-out sunt de obicei curelele pe care le vedem și le folosim astăzi. Aceste curele sunt adesea confecționate din piele, deoarece pielea este durabilă, dar multe companii realizează, de asemenea, versiuni fabricate din materiale sintetice, pentru a evita cruzimea împotriva animalelor.

Cataramele acestor curele au mai mult un rol din punct de vedere al modei și mai puțin pentru funcționalitatea curelei. Aceste tipuri de curele au devenit cu adevărat populare după ce au fost recunoscute că au adus un look proaspăt și nou în filmele de la Hollywood.

Acesta este motivul pentru care acum ele domină piața ca fiind cele mai atractive curele. Aceste centuri pot fi folosite la evenimente și petreceri formale, precum și la ținute casual.

Fiecare persoană ar trebui să știe despre diferitele tipuri de curele, deoarece fiecare tip de curea este special în felul său. Ele sunt utilizate pentru tot felul de ținute și evenimente, motiv pentru care trebuie să știi unde să le porți pe fiecare dintre acestea.
Dacă alegi cu atenție catarama și te gândești la asta cu grijă, ținuta ta va ieși cu siguranță în evidență. Acest lucru te va ajuta să îți creezi propriul stil și relația ta cu moda.

Verifică preț Curele Bărbați AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce este Twillul

Ce este Twillul?

Ce este Twillul? Twillul este un tip de țesătură. Este folosit pentru a realiza multe tipuri de materiale, printre care denim, flanela si chino. Țesătura

Citește mai mult »
Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care