6 tipuri de pălării de cowboy

Pălării de cowboy

Explorați numeroasele tipuri de pălării de cowboy disponibile pentru bărbați, femei și copii. Puteți găsi aceste pălării în șase modele esențiale, realizate din țesături și culori diverse pentru a se potrivi oricărei ținute.

Aceia care sunt începători în domeniul pălăriilor de cowboy s-ar putea să nu-și dea seama de imensa lor diversitate. Există șase stiluri principale de pălărie și de asemenea diferite modele de boruri. Materialul pălăriilor variază, deopotrivă.

În timp ce o anumită versiune a pălăriei de cowboy a existat de când bărbații au început să lucreze în preerii și pășuni, prima pălărie în stil american care a devenit populară a apărut în magazine în 1865.

Cunoscută sub numele de Boss of the Plains – „Șeful/Stăpânul câmpiilor”, designerul acesteia, John B. Stetson, a devenit unul dintre designerii remarcabili de pălării, iar compania lui există și astăzi.

Pentru designul acestei pălării a fost folosit fetru/postav moale pentru pălăria înaltă, fără cute. Deși rar vezi pălăria Boss of the Plains purtată astăzi, șase modele principale prevalează.

Puteți găsi pălării clasice în magazinele vintage, dar aceste șase modele de pălării de cowboy continuă să fie fabricate și astăzi. Ele sunt confecționate de nume mari în domeniul pălăriilor de cowboy – Stetson, Resistol, Atwood și Charlie 1 Horse.

Am conceput acest ghid pentru a vă ajuta să alegeți modelul potrivit pentru dvs., deoarece mulți oameni spun lucruri precum „Vreau o pălărie de cowboy Stetson”.

O asemenea declarație spune vânzătorului din magazin ce producător de pălării preferă cumpărătorul, dar nu și modelul/stilul dorit de acesta.

Verifică preț Pălării de Cowboy – diverse modele AICI!

6 tipuri de pălării de Cowboy – clasificare

Pălăria Cattleman (Pentru crescătorii de vite)

Aspectul tipic, tradițional de cowboy. Această pălărie combină o calotă joasă (porțiunea de pălărie care acoperă partea de sus a capului) cu un bor curbat și trei scobituri/adâncituri în partea de sus a calotei.

Verifică preț Pălării de Cowboy – diverse modele AICI!

Pălăria Dakota (Pentru cei care participă la Rodeo)

Călăreții de tauri de rodeo preferă pălăria Dakota, care combină un bor ușor curbat cu o scobitură/adâncitură dreptunghiulară, largă în vârful calotei.

Verifică preț Pălării de Cowboy – diverse modele AICI!

Pălăria Gambler (Aventurier)

Prezentată intens în filmele Western clasice, acest model îmbină un bor plat și mare cu o calotă plată și joasă. Având de obicei fie culoarea albă, fie culoarea neagră, designul său oferă protecție solară și menține capul mai rece.

Verifică preț Pălării de Cowboy – diverse modele AICI!

Pălăria Gus

Acest stil clasic cu calotă înaltă, marcată cu trei scobituri/adâncituri adânci și o pantă frontală oferă lookul clasic de cowboy. Se presupune că scobiturile/adânciturile de pe calota pălăriei

The Gus se află exact acolo unde cowboyii din Vechiul Vest își scoteau pălăriile prinzându-le/apucându-le de calotă pentru a le scoate de pe cap atunci când intrau într-o incintă sau când se înclinau și își scoteau pălăria în fața unei doamne.

Verifică preț Pălării de Cowboy – diverse modele AICI!

Pălăria Nevada

Oamenii confundă uneori această pălărie cu modelul de pălărie The Gambler. Aceasta oferă un model/stil sofisticat care combină o calota și borul plat cu o bandă țesută pentru pălărie.

Verifică preț Pălării de Cowboy – diverse modele AICI!

Pălăria Pinch Front

Multe femei aleg pălăria The Pinch Front, deoarece borurile sale ridicate și calota înaltă cu scobituri ajută la subțierea feței și astfel fața să pară mai subțire.

Fiecare parte a părții frontale a calotei are o scobitură adâncă pentru prinderea pălăriei atunci când este dată jos de pe cap.

Verifică preț Pălării de Cowboy – diverse modele AICI!

Întrebări frecvente despre pălării de cowboy

În timp ce umila pălărie de cowboy ar putea părea o propunere simplă, ea a ajuns atât de departe de la originea sa în SUA din anul 1865, încât necesită o serie de întrebări frecvente detaliate.

De la modelele sale până la designerii săi, aceste pălării prezintă o diversitate de forme și mărimi pentru a se potrivi oricărei forme a feței sau oricărei ținute.

De ce au adăugat designerii scobiturile/adânciturile pe calotă?

Scobiturile/adânciturile au devenit importante. Modelul original nu avea scobituri/adâncituri pe calotă, dar cowboy-ii din Vechiul Vest combinau trăsăturile unui bărbat dur cu cele ale unui gentleman.

Designul inițial al companiei Stetson avea o calotă rotundă, dar bunele maniere impun ca un bărbat să-și scoată pălăria la intrarea într-o incintă sau la trecerea unei femei pe stradă.

Cowboyul îmbrăcat corespunzător își scotea regulat pălăria prinzând-o de calota rotundă pentru a o scoate complet sau pentru a-și ridica puțin pălăria în fața unei doamne, în semn de respect.

Folosirea constantă a bunelor maniere necesită scobituri/adâncituri de ambele părți ale calotei rotunde.

Designerii de pălării au văzut pur și simplu modificarea naturală a calotei din acest motiv și au modificat la rândul lor designul pălăriei, pentru a se potrivi mai bine nevoilor cowboy-lor cu maniere.

Cine poartă pălării de cowboy?

La mijlocul anilor 1800, doar cei care aveau meseria de cowboy, fermierii sau stăpânii de vite purtau aceste pălării pentru a se proteja de ravagiile soarelui din vestul american.

Deși încă poartă aceste pălării pentru protecție solară, ele au devenit, de asemenea, un accesoriu de modă în ținutele din vest și în moda de zi cu zi.

Indiferent dacă locuiți în vestul Canadei sau în New York City, o pălărie de cowgirl sau o pălărie de cowboy pentru bărbați oferă accesoriul perfect pentru orice look country sau din vestul Americii.

Purtate inițial doar de bărbați, pălăriile de cowboy de astăzi sunt disponibile în mărimi și modele care se adresează femeilor și copiilor. Pălăriile pot include accesorii decorative, precum podoabe, pene, pietre prețioase naturale sau imitații.

Mai degrabă decât albul sau negrul de bază, aceste pălării de cowboy sunt disponibile într-o gamă largă de culori și imprimeuri. Poți purta o pălărie de cowboy roz sau una cu print cu dungi zebră, spre exemplu.

Cine a făcut prima pălărie de cowboy înfrumusețată cu accesorii decorative?

Accesoriile decorative ale pălăriilor de cowboy nu au fost ideea unui designer. Primii cowboy au adăugat o pană sau o bandă sau un ac sau alte accesorii la pălărie pentru a le diferenția de celelalte pălării pe care le aveau sau de ale celorlalți posesori de pălării din casă.

Familiile erau în mod obișnuit numeroase și fiecare bărbat care avea vârsta de a face treburi în familie sau de a avea un job, între 12 și 14 ani, purta o pălărie. Adăugând un accesoriu la pălăria de bază a făcut mai ușor să deosebești o pălărie de cealaltă.

Prin ce diferă pălăriile de cowboy de exterior sau de lucru de pălăriile de modă?

Cu siguranță, puteți găsi pălării destinate muncii și pălării la modă în mai multe culori, dar pălăriile pentru îmbrăcămintea de lucru în exterior includ caracteristici robuste precum un design solid destinat muncii și faptul că sunt impermeabile.

Pălăriile de modă nu includ de obicei aceste caracteristici. Sunt concepute doar pentru look.

Ce materiale folosesc aceste pălării de cowboy?

Încă puteți găsi stilul tradițional de pălărie de cowboy din fetru (postav, pâslă), dar astăzi pălăriile de cowboy sunt făcute și din blană, castor, piele, paie, pânză cerată și lână.

Dacă doriți să dețineți o pălărie din mai multe materiale, puteți alege un design la comandă pentru o pălărie de cowboy personalizată.

Ce este o pălărie Panama?

Deși nu este o pălărie de cowboy în sine, pălăria Panama din Ecuador folosește paie ușoare Panama pentru a produce o pălărie care respiră, ideală pentru plajă sau pentru munca în aer liber.

Deși nu este o pălărie din vest în sine, acest stil de pălărie prezintă o calotă crestată și bor rotund.

Ce este o pălărie Córdobes?

Originară din Andaluzia și dezvoltată în Córdoba, Spania, pălăria Córdobes, numită și pălăria Cordovan, oferă boruri largi pentru protecție solară. În spaniolă, sombrero cordobés înseamnă „pălărie cu boruri largi”.

Designul său se aseamănă cu o pălărie de cowboy tradițională, dar are o calotă circulară și boruri din material rigid. Pălăria tradițională Córdobes este neagră, dar astăzi puteți găsi această pălărie într-o gamă largă de nuanțe.

Ce este un Sombrero?

Pălăria de cowboy americană a fost inspirată de o pălărie cunoscută sub numele de The Vaqueros, originară din Mexic. De-a lungul timpului, cowboy-ii mexicani au început să se refere la pălăria Vaqueros cu numele pe care îl cunoaștem astăzi – The Sombrero.

Designul Sombrero combină o calotă înaltă cu un bor foarte lat pentru a oferi o protecție amplă împotriva soarelui în timp ce purtătorul păzește vitele.

Care sunt părțile unei pălării de cowboy?

O pălărie de cowboy constă din trei părți esențiale – calota, cuta/pliul (scobitura/adâncitura) și borul.

Calota: formează partea superioară a pălăriei în care se încadrează capul în interior.

Cuta/Pliul (scobitura/adâncitura): se referă la forma calotei, în special la orice scobitură/adâncitură sau prindere adăugată formei acesteia.

Borul: se referă la materialul care iese din baza calotei. Cu cât borul este mai lat, cu atât protecția împotriva soarelui este mai mare.

Cum ar trebui să păstrezi pălăria de cowboy?

Păstrează-ți pălăria de cowboy cu borul în sus. Acest lucru protejează borul pălăriei de deformare, care apare atunci când pălăria se sprijină pe bor pe orice suprafață plană pentru o perioadă îndelungată de timp.

Puteți, de asemenea, să vă atârnați pălăria de un cuier pentru pălării sau pentru haine.

Pentru a-ți lua pălăria de cowboy ca să o pui pe cap, apuc-o de bor. Dacă o ridici de calotă, vei sfârși prin a-i adânci și mai mult cuta/pliul, la fel cum cowboyii din Vechiul Vest au provocat pentru prima dată adâncituri în pălăriile lor, care aveau inițial calota rotundă.

Cum determini mărimea pălăriei?

La fel ca la cumpărarea blugilor care ni se potrivesc bine, trebuie să luăm măsurători pentru a obține o pălărie care ni se potrivește corect. Făcând acest lucru, vă asigurați că veți comanda o pălărie care să vi se potrivească perfect, dar nu strâmt.

De asemenea, va ajuta ca pălăria să nu cadă prea jos pe frunte și să nu vă ascundă ochii.

Folosind un centimetru flexibil de croitorie, măsurați circumferința capului pe centrul frunții. În funcție de materialul pălăriei, acesta se va lărgi la căldură. Purtată mult timp, palaria ta se va lărgi.

Aceasta înseamnă că va trebui să adăugați o bandă de material pe interior pentru a se potrivi bine pe cap din nou.

O pălărie de cowboy din paie rămâne potrivită pe măsură mai bine decât o pălărie de cowboy din pâslă. Cu toate acestea, pălăriile din pâslă se fixează mai bine pe cap și sunt mai puțin predispuse să zboare în condiții de vânt.

Ce pălărie de cowboy ar trebui să alegi pentru forma feței tale?

Cowboy-ii duri și agitați s-ar putea să nu considere acest lucru important, dar unii o fac, iar majoritatea fetelor îl iau în considerare cu atenție, indiferent de tipul de pălărie pe care o poartă.

Puteți să vă completați forma feței și să îi accentuați cele mai bune trăsături alegând pălăria de cowboy potrivită pentru forma feței dvs. Dacă aveți o:

Formă alungită a feței, aveți nevoie de o pălărie care să nu accentueze lungimea feței tale. Acest lucru necesită un design de pălărie cu înălțime medie a calotei și boruri late și curbate. Ar trebui să porți pălăria lăsată pe frunte.

Formă rotundă a feței, aveți nevoie de o pălărie care să vă accentueze unghiurile feței – pomeții. O pălărie cu unghiuri ascuțite, cu un bor înclinat și o calotă înaltă oferă asimetria care vă poate ajuta pomeții să iasă în evidență.

Ar trebui să purtați pălăria înclinată înspre față sau înspre spate, nu dreaptă.

Formă de diamant a feței, aveți nevoie de o pălărie care să vă alungească trăsăturile pentru a echilibra fața unghiulară cu maxilarul îngust și fruntea îngustă. O pălărie de cowboy cu boruri medii spre late vă va scoate în evidență pomeții.

O pălărie cu o calotă mai puțin înaltă vă permite să o înclinați mai mult înapoi pe spate pentru a vă alungi și mai mult aspectul feței și pentru a vă echilibra trăsăturile.

Formă pătrată a feței, aveți nevoie de o pălărie care să înmoaie unghiurile și liniile dure ale trăsăturilor voastre faciale, inclusiv linia pătrată a maxilarului.

Alegeți o pălărie floppy/rotunjită pentru a îndulci și atenua pomeții proeminenți și fruntea lată. Pentru a contracara maxilarul proeminent, alegeți o pălărie de cowboy rotunjită pentru borul său curbat.

Ce înseamnă să-ți modelezi pălăria de cowboy?

Dacă te plictisești de forma pălăriei tale de cowboy, o poți remodela. Aceasta se referă la modificarea borului pălăriei.

Dacă nu aveți experiență în a face asta și nu aveți nicio pălărie pe care să exersați mai întâi, ar trebui să vă duceți pălăria la un magazin de pălării.

Profesioniștii din magazin vor folosi un vaporizator profesional pentru a înmuia temporar materialul pălăriei. Apoi îl vor modela după designul dorit.

Pălăria va fi uscată complet prin mijloace naturale, evitând toate sursele de căldură. Acest proces remodelează modelul inițial al pălăriei, deci pălăria existentă. Desigur, puteți cumpăra și o a doua pălărie de cowboy.

Verifică preț Pălării de Cowboy – diverse modele AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ticwatch E3 și Ticwatch GTH

Ticwatch E3 și Ticwatch GTH

Ticwatch E3 este un smartwatch de înaltă performanță, care se încadrează în bugetul dumneavoastră, în timp ce Ticwatch GTH este un semi-smartwatch accesibil. Mobvoi produce

Citește mai mult »
Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care