Ar trebui să porți cravată cu o cămașă cu mânecă scurtă?

Cămașă cu mânecă scurtă/suflecată

Poți purta cravată cu o cămașă cu mânecă scurtă? Există o mulțime de experți în stil care vor spune că această combinație este una de evitat cu orice preț. Este prea de bază, prea incompletă, nu are clasă și nu este elegantă, vor spune ei. Și adevărul este că este foarte greu să faci această combinație să funcționeze într-un mod care să arate bine.

Dar când este bine făcută, asocierea unei cămăși cu mânecă scurtă cu o cravată surprinde un stil sexy de nivel ridicat, cu un strop de profesionalism și o notă potrivită de băiat rău pentru a fi cu adevărat atractivă. Problema este că aproape nimeni nu alcătuiește bine acest look.

Astăzi, veți afla secretele alcătuirii unei astfel de combinații și veți afla cum să obțineți un look fierbinte, la modă, care continuă să îi surprindă până astăzi chiar și pe cei mai stilați oameni.

Verifică preț Cămăși cu mânecă scurtă – diverse modele AICI!

Cum poți purta o cămașă cu mânecă scurtă

Fă ținuta să funcționeze

În primul rând, trebuie să evitați combinația cămașă albă / cravată neagră. Contrastul puternic este ultimul lucru pe care îl doriți dacă vreți să arate bine combinația cravată și cămașă cu mânecă scurtă. Combinația de alb și negru, care se simte clasică, te face totuși să arăți ca și cum ai vinde ceva.

Este un look de lucru și este învechit. Această combinație ne amintește de imagini cu oamenii de știință de la NASA din anii 1960, urmărind ecranele în timp ce primii astronauți încercau să-și croiască drum spre Lună. Ai de gând să adaugi și niște pixuri în buzunarul de la piept? 

Orice ai face, pur și simplu nu purta această combinație de alb și negru. De fapt, nu purta deloc o cămașă albă cu mâneci scurte. Alegeți un imprimeu, alegeți o culoare, alegeți orice altceva. Cămășile sunt disponibile aproape în orice culoare sau imprimeu la care vă puteți gândi. Dungi, buline, modele grafice; numește și poți găsi cămașa dorită.

Există un motiv pentru care acest look este atât de greu de realizat. Aveți nevoie de abilități de stil grozave pentru a purta o cămașă cu mânecă scurtă și cravată, din motive întemeiate. Când vezi așa ceva, automat poți să te simți neliniștit că va arăta greșit. Este foarte greu să arăți bine în acele condiții.

GQ a spus-o cel mai bine atunci când explorează ciudata psihologie a modei:

„Pariul pus pe cămașă, cravată și sacou a fost standardul pentru bărbați de secole și este încă implicit în mintea majorității oamenilor. Chiar dacă lucrurile devin din ce în ce mai puțin formale în zilele noastre, subconștient, a purta toate aceste trei elemente reprezintă încă standardul.

Prin urmare, dacă elimini unul dintre aceste trei elemente cheie, ținuta ta va fi nu doar mai puțin formală, ci va fi ca și cum i-ar lipsi ceva, un element esențial.”

Combinațiile de costum, cămașă și cravată merg împreună în modă. Am fost instruiți să vedem asta ca standard. De fapt, bărbații poartă acest look de zeci de ani. Intră online și privește orice film vechi din anii 1930 până în anii 1970 și îi vei vedea pe toți bărbații purtând costum, cămașă și cravată.

Atunci când fie și unul dintre aceste elemente lipsește, creierul tău decide automat că acest lucru este incorect.

Doar un stil grozav poate face ca totul să arate bine din nou. Nu este vorba dacă ai o cravată de mătase perfectă, dacă te încadrezi sau nu în codul vestimentar business casual, dacă ai sau nu pantalonii potriviti, nici măcar dacă asortezi totul cu pantofii potriviți.

Este vorba despre atmosfera generală, vibe-ul de ansamblu pe care le creezi cu look-ul tău. Reușiți asta și veți stăpâni arta stilului.

Verifică preț Cămăși cu mânecă scurtă – diverse modele AICI!

Fă ținuta să fie sexy

Pentru ca acest look să funcționeze, potrivirea cămășii este absolut crucială. Gentlemanualul de la Ties spune că „dacă bicepsul tău este suficient de musculos pentru a umple deschiderea brațului, poartă o mânecă scurtă.

Acest lucru va scoate în evidență mușchii tonifiați și munca pe care ați depus-o. Dacă mușchii nu sunt suficient de dezvoltați pentru a umple deschiderea mânecii, purtați în schimb o cămașă cu mânecă lungă cu mânecile rulate – acest lucru va adăuga masă în jurul bicepsului, făcându-vă să arătați mai puternici.”

O cămașă care se potrivește perfect este elementul esențial pentru a purta combinația de mânecă scurtă și cravată. Cămașa nu trebuie să fie largă sau lejeră. Mai degrabă, vrei să se potrivească suficient de bine pe corp pentru a-ți arăta forma corpului și forma brațelor.

Cămașa cu mânecă lungă poate fi puțin mai încăpătoare. Pentru look-ul tău cu mânecă scurtă, totul este să lași forma naturală a corpului să se arate.

Obțineți o cămașă grozavă realizând măsurători precise ale propriului corp. Măsurați mâneca măsurând linia de la partea de sus a umărului până la baza mâinii, la partea de jos a încheieturii mâinii. Măsurați gulerul și purtați întotdeauna cămăși cu dimensiunea corectă a gulerului.

Adăugarea unui centimetru și jumătate în sus sau în jos la dimensiunea exactă a gulerului va schimba foarte mult felul în care arată și se simte cămașa pe care o porți.

Combinația de cămașă cu mânecă scurtă și cravată funcționează, dar funcționează doar atunci când aspectul tău general este foarte bine croit și destul de atent alcătuit. Fă acest lucru și vei da lovitura cu stilul tău personal, vei întoarce capete după tine oriunde mergi și vei demonstra că toți acei așa-numiți experți în modă pur și simplu nu au dreptate.

Ce spun ei? Omul face hainele? Când vine vorba de a face această combinație să funcționeze, este foarte adevărat. Așa că află cum să alcătuiești perfect acest look și să faci această ținută să fie extrem de fierbinte.

Verifică preț Cămăși cu mânecă scurtă – diverse modele AICI!

Alegerea cravatei perfecte

Ar trebui neapărat să te gândești la vibe-ul general pe care vrei să îl obții și să îl transmiți, să găsești o cămașă care ți se potrivește grozav și să te gândești la tipul de pantaloni și pantofi pe care vrei să le asociezi cu combinația ta de cămașă și cravată. Dar să recunoaștem, adevărata vedetă a acestui look este cravata.

Fie că vrei să iasă în evidență ca element esențial, fie că trebuie să lucrezi pentru a o integra armonios în ansamblu, toată această ținută se bazează pe cravată. Asta pune o presiune mare asupra ta pentru a alege o cravată perfectă. Deci… știi cum să faci asta?

Cravatele sunt unul dintre cele mai comune articole de modă pentru bărbați și, totuși, sunt, de asemenea, mult mai recente decât ați crede. Se pare că cravatele au existat dintotdeauna și se pare că niciun bărbat nu poate ajunge la 25 de ani fără să dețină măcar o cravată.

Dar adevărul este că cravata modernă, așa cum o știm, are de fapt doar un secol vechime. De când a apărut pe scena modei, însă, a devenit un superstar. Astăzi, cravatele sunt realizate din orice material la care vă puteți gândi, de la cea mai bună mătase și lână până la plastic.

Ca o regulă generală de modă, ar trebui să cheltui mereu puțin mai mult pe cravată. O cravată de înaltă calitate este ceva care pur și simplu nu poate fi înlocuit, indiferent cât de grozav ar fi orice altceva porți. Alegeți cravate bine făcute și realizate din materiale bune, cum ar fi mătase, satin, bumbac fin, in și lână.

Cravatele din plastic pot fi distractive ca o noutate, dar nu ar trebui să le porți în mod serios. Acrilul poate fi folosit pentru a imita multe alte țesături, inclusiv mătasea. Alegeți o cravată bună din acril și ea va arăta și se va simți aproape la fel de bine ca o cravată confecționată din țesăturile cele mai fine.

Alege o cravată într-o culoare sau o combinație de culori care să fie măgulitoare pentru nuanța naturală a pielii tale, dar și pentru restul hainelor pe care le porți.

Cumpărați cravate într-o gamă largă de culori, imprimeuri, modele, astfel încât să aveți întotdeauna elementul cheie potrivit pentru orice stil pe care doriți să îl creați.

Verifică preț Cămăși cu mânecă scurtă – diverse modele AICI!

Geek Chic (Tocilar șic)

Pentru a suplini lipsa sacoului și ceea ce face acest lucru asupra creierului tău când vezi combinația de cămașă scurtă și cravată, adaugă ceva în plus ținutei. Suplinește lipsa sacoului adăugând un accesoriu care se observă cel mai bine fără sacou: bretelele.

Adaugă bretele la o cămașă cu mânecă scurtă cu cravată și, brusc, acest look devine foarte fierbinte. Cu o cămașă care se potrivește bine pe corp, cu o cravată și bretele asortate, acesta este un look uimitor pe care îl poți purta când mergi la o întâlnire, la birou sau la orice eveniment semi-formal din timpul zilei.

Acesta este un look grozav de nuntă atunci când este prea cald sau evenimentul este prea casual pentru un sacou. Poți purta acest look ca ținută de cocktail, după muncă.

Acest look spune că ești un tip care a pus totul împreună. Probabil că ești un profesionist, căruia îi pasă de imaginea lui. Și să recunoaștem: bretelele sunt sexy.

Verifică preț Cămăși cu mânecă scurtă – diverse modele AICI!

Fun Guy (Băiatul nostim)

De asemenea, puteți face întregul look să arate mai puțin elegant, pentru a vă pune în valoare stilul casual. În primul rând, nu purtați cămașa în pantaloni. Asortați cămașa cu mânecă scurtă cu pantaloni scurți și un papion. Acesta este un look uimitor de vară, distractiv și la modă.

Este un look strict casual, dar cu o notă de stil care te va face să ieși în evidență și să arăți bine îmbracat chiar și în cel mai informal decor.

O cămașă cu dungi este o alegere perfectă pentru acest look, deși poate funcționa bine și cu o cămașă într-o singură culoare. Acest look este grozav pentru evenimente de zi sau de noapte în timpul verii, deși doar ca look casual.

Acest look arată cu siguranță un pic de ciudat, deoarece te distrezi cu moda purtând o cămașă cu guler și un papion în loc de un tricou obișnuit. De aceea este un look mult mai stilat decât o alegere de modă de vară standard, un tricou polo ușor.

Verifică preț Cămăși cu mânecă scurtă – diverse modele AICI!

Atât de stilat

Ceea ce face cu adevărat acest look să funcționeze este să integrezi complet cravata în ansamblu. Alege o cămașă și o cravată în exact aceeași culoare și cele două se vor potrivi perfect. Adăugați profunzime look-ului prin intermediul țesăturii.

Alege o cămașă din mătase, satin sau alt material care are ceva mai multă personalitate decât țesăturile standard. Poartă o cravată în exact aceeași nuanță de culoare precum cămașa pentru a face ca cele două să fie percepute împreună.

Acesta este un look foarte stilat, perfect pentru evenimente de seară, întâlniri de afaceri și oricând doriți să faceți impresie. Alegeți neapărat cămăși și cravate într-o singură culoare pentru acest look, deoarece o cămașă cu imprimeu va fi mult mai greu de asortat cu o cravată.

Acest look asortat va funcționa cu aproape orice model de pantaloni, în funcție de cât de mai casual sau cât de mai puțin casual vrei să arate ținuta ta. Ca regulă generală, alegeți o combinație de cămașă și cravată de culoare închisă pentru ținute de seară și de noapte. Rămâi la culori mai deschise și luminoase pentru look-ul de zi.

Verifică preț Cămăși cu mânecă scurtă – diverse modele AICI!

The Professional (Profesionistul)

Uneori, este prea cald sau prea formal să porți un sacou pentru stilul pe care vrei să-l porți. Poți să arăți în continuare profesionist în mâneci scurte, chiar și fără să porți sacou. Trucul este să alegi o cămașă mai formală, cu guler contrastant. Acest lucru realizează un look stratificat și un pic de clasă ținutei generale.

Pantaloni croiți frumos, o curea și un ceas completează foarte bine acest look. Alege o cravată cu un imprimeu clasic cu dungi fine, subțiri sau carouri pentru a o scoate în evidență. Și nu uitați, nu purtați o cămașă albă. O cămașă clasică albastru deschis funcționează perfect pentru orice look profesional.

Completați această ținută cu pantaloni croiți și pantofi potriviți, cum ar fi pantofi oxford, pentru a arăta că sunteți în top. Pentru un look de profesionist, alege o cămașă într-o singură culoare. Păstrați cămașa în carouri și alte imprimeuri pentru o cămașă casual și un look mai puțin elegant, de zi cu zi. În același timp, nu vrei să devii prea formal.

La urma urmei, nu este nevoie să porți o cămașă de smoking la birou. Un guler simplu contrastant, ascuțit, și o cravată cu dungi vor arăta cu totul uimitor. Lipsa unui sacou de costum va arăta că ești un bărbat care nu se teme să muncească din greu, dar că ești totuși un bărbat cu mult stil.

Verifică preț Cămăși cu mânecă scurtă – diverse modele AICI!

Rock and Roll

Există o modalitate de a face ca o cămașă cu mânecă scurtă combinată cu o cravată să arate cool și la limită. Realizând stilul punk rock. Asortează cămașa cu pantaloni în carouri, o curea neagră și ghete negre sau pantofi de tenis.

Purtați cămașa scoasă din pantaloni și adăugați o cravată. Acum, ai un look total punk, cool și la modă și potrivit oricărui eveniment sau ocazie casual de noapte.

Acest stil funcționează grozav cu orice tip de pantaloni pe care ați dori să îl purtați, deși funcționează grozav cu pantaloni în carouri și este gata și pentru blugi skinny.

Verifică preț Veste elegante pentru bărbați AICI!

Folosește o vestă

Dacă simți, la fel ca mulți, că lipsește ceva din combinația de cămașă cu mânecă scurtă și cravată, adaugă o vestă. O vestă care se potrivește bine pe corp va adăuga o notă sexy și un pic de vibe de profesionist.

Cu siguranță vei arăta bine îmbrăcat și gata pentru orice ți-ar aduce ziua. Acesta este un look grozav pentru întâlniri de afaceri, întâlniri la prânz și evenimente de zi semi-formale. Poartă-l cu blugi și ești pregătit pentru orice eveniment casual, fie zi, fie noapte.

Adăugați vestei o batistă de buzunar asortată, o curea și o pereche de pantaloni de costum și veți avea un look semi-formal sau profesional care va arăta total grozav.

Puteți purta acest look la aproape orice, cu excepția ocaziilor super casual și a evenimentelor formale stricte. Acest look va funcționa excelent chiar și pentru mediile de birou conservatoare, care au adesea coduri vestimentare stricte.

Verifică preț Veste elegante pentru bărbați AICI!

Mâneci scurte și stil

Vedeți? Există multe moduri diferite de a purta o cămașă cu mânecă scurtă și o cravată, fie că este o cravată standard sau un papion. Nu există niciun motiv să nu te joci cu această combinație, chiar dacă experților în stil le place să spună că nici nu ar trebui să o încerci.

Nu există cuvântul „niciodată” în lumea modei. Acesta este de fapt un look foarte sexy atunci când îl stilizezi în mod corect.

Mânecile scurte vă scot în evidență brațele, iar purtarea acestei combinații dificile vă arată eleganța, atitudinea și stilul. Amintește-ți că, dacă ai încredere, poți oricând să faci orice să funcționeze.

Fii conștient că aceasta este o combinație grozavă și ai încredere că o poți purta bine și vei arăta senzațional. O cămașă cu mânecă scurtă și o cravată nu numai că pot funcționa bine împreună, ci pot arăta uimitor cu adevărat.

Poți purta o cravată cu o cămașă cu mânecă scurtă? Nu numai că această combinație poate fi purtată pentru a crea orice fel de ținută pentru aproape orice ocazie, dar ar trebui fără discuție să porți acest look, deoarece acum știi exact ce ai de făcut pentru a-l purta bine.

Verifică preț Cămăși cu mânecă scurtă – diverse modele AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ticwatch E3 și Ticwatch GTH

Ticwatch E3 și Ticwatch GTH

Ticwatch E3 este un smartwatch de înaltă performanță, care se încadrează în bugetul dumneavoastră, în timp ce Ticwatch GTH este un semi-smartwatch accesibil. Mobvoi produce

Citește mai mult »
Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care