Ar trebui să porți curea cu bretele?

Atât cureaua, cât și bretelele au fost concepute exact în același scop: să țină pantalonii pe poziție în jurul taliei.

Cu toate acestea, aceste două accesorii nu au fost concepute să funcționeze unul împreună cu celălalt. Aceste articole au fost concepute independent, în momente diferite. Și dacă întrebați mulți experți în stil, aceștia vă vor spune că trebuie să alegeți fie cureaua, fie bretelele.

Pur și simplu nu le poți avea pe amândouă. Este acest lucru adevărat sau tocmai am dat peste una dintre acele reguli de modă care sunt de fapt făcute pentru a fi încălcate?

Poți purta o curea cu bretele? Pentru a obține răspunsul la întrebare, ne-am consultat cu experți în moda bărbătească și am analizat în profunzime bretelele și curelele și cum să purtăm bine aceste accesorii.

Purtând bretele și o curea

Potrivit Real Men Real Style, purtarea curelei și bretelelor în același timp este „o eroare evidentă de modă”. După cum au explicat experții lor în stil, „acest lucru creează trei laturi ale unui pătrat în jurul mijlocului corpului tău. Imaginea ta generală a devenit un dreptunghi. Dreptunghiurile nu sunt o formă în care ne place să vedem oamenii.”

„Dar chiar dacă tu crezi că dreptunghiurile sunt drăguțe, înțelege că purtarea atât a bretelelor, cât și a unei curele este întotdeauna o alegere greșită. Oamenii vor observa și se vor gândi mai puțin la tine.”

He Spoke Style, de asemenea, a cântărit această problemă grea și nu a încurcat cuvintele cand a spus. „A purta o curea cu bretele… este evident greșită (wrong) cu un „W” majuscul.”

Da. Combinația de curea și bretele este un NU destul de mare în lumea modei.

Totul despre bretele

Bretelele, numite ”braces” în engleza britanică și ”suspenders” în engleza americană, sunt benzi/fâșii de țesătură care se atașează de pantaloni și trec peste umeri. Ele sunt prinse de pantalonii tăi pe ambele părți, în față și în spate și țin pantalonii în poziție ca să nu alunece de pe talie. Bretelele sunt atașate cu nasturi la talia pantalonilor sau cu cleme/clipsuri fixate de talia pantalonilor.

Verifică preț Bretele pentru bărbați – diverse branduri/modele AICI!

Tipuri de bretele

Bretelele sunt realizate într-unul dintre cele trei modele principale: X, Y și H. Bretelele în stil X se încrucișează în mijlocul părții inferioare a spatelui, ceea ce realizează literalmente o formă de X. Stilul Y are o singură bandă lungă de material în spate care se ramifică pentru a crea două piese, care apoi vin în sus și peste umeri pentru a completa aspectul clasic de bretele. Datorită designului unic cu ramificare de la spate, acestea se numesc bretele Y.

După cum probabil ați ghicit, bretelele H au forma literei H în spate. În acest design, cele două benzi lungi care se atașează la pantaloni sunt prinse una de cealaltă cu o singură bandă mai scurtă de material care trece orizontal între cele două benzi lungi verticale, pentru a le fixa.

Verifică preț Bretele pentru bărbați – diverse branduri/modele AICI!

Cum funcționează

Bretelele sunt fixate de pantaloni într-unul din două moduri: nasturi sau cleme/clipsuri. Bretele care sunt fixate de pantaloni cu nasturi au un aspect mai elegant, mai stilat. Asemenea bretele cu nasturi vei purta pentru evenimente mai formale.

Clemele/Clipsurile sunt mult mai casual, mai puțin sofisticate. Clemele/Clipsurile pot deteriora pantalonii, în special în talie, dacă le folosiți tot timpul. Mulți pantaloni de costum sunt încă confecționați cu nasturi interiori, care sunt folosiți pentru a fixa bretele pe talia pantalonilor dvs., deși bretelele cu cleme/clipsuri au devenit din ce în ce mai populare.

Data viitoare când scoți o pereche drăguță de pantaloni din dulap, verifică la interiorul taliei nasturii pentru bretele și probabil îi vei găsi.

Mulți experți în stil urăsc bretelele, iar Ties merg suficient de departe pentru a spune „breretele cu cleme/clipsuri sunt o greșeală și te vor face să arăți caraghios”.

Bretelele cu cleme/clipsuri sunt văzute la fel de des ca bretelele cu nasturi, cu excepția îmbrăcămintei formale.

Verifică preț Bretele pentru bărbați – diverse branduri/modele AICI!

Istoria lungă, lungă a curelelor

În mod ciudat, curelele sunt de fapt chiar mai vechi decât pantalonii. Oamenii au creat curele mai întâi. Primele împachetări folosite ca îmbrăcăminte, care au fost făcute din piei de animale, erau fixate pe corp cu curele. Curelele au apărut în modă de-a lungul istoriei.

Au fost folosite pentru a fixa tunicile grecești. Au însoțit cele mai frumoase rochii purtate de regine. Abia în anii 1800, curelele au căpătat forma mai familiară pe care o recunoaștem astăzi.

În anii 1820, pantalonii, pantalonii moderni, au început să fie purtați pe scară largă. Înainte, aspectul popular în îmbrăcămintea bărbătească era să sufere în interiorul unor pantaloni fixați cu un furtun. Curelele au început să devină un articol esențial chiar înainte de asta.

În Evul Mediu și Renaștere, curelele erau o modalitate la îndemână de a atașa obiectele mici pe corp pentru a păstra lucrurile esențiale aproape. Gaica/bucla de centură nu a apărut decât mai târziu.

Verifică preț Curele pentru bărbați – diverse branduri/modele AICI!

Istoria plină de suspans a bretelelor

Tot în anii 1820, bretelele au fost inventate pentru prima dată de un designer britanic. Albert Thurston a creat bretelele care se atașează de pantaloni cu bucle/găici din piele (leather loops). Compania lui face încă un model de bretele cu această caracteristică.

Bretelele au fost inventate pentru a îndeplini o anumită nișă de modă. Pe vremea aceea, era la modă să porți pantaloni cu talie foarte înaltă. Pantalonii erau atât de ridicați în talie, de fapt, încât nu puteai folosi o curea pentru a-i menține atât de sus. Bretelele au fost soluția perfectă.

Designul timpuriu creat de Thurston avea un H în spate. A urmat designul bretelelor X în spate și, în curând, a luat naștere designul bretelelor în Y. Noile modele de bretele în X și Y au înlocuit rapid modelul în H. Astăzi, nu este ușor să găsești bretele făcute în stilul clasic H.

Unul dintre cele mai vechi brevete pentru bretele emise în SUA i-a revenit unui bărbat pe nume Samuel Clemens în 1871. Probabil îl cunoști mai bine ca Mark Twain, tipul care a scris operele clasice „Huckleberry Finn” și „Aventurile lui Tom Sawyer”. Brevetul său era pentru „bretele reglabile și detașabile pentru articole de îmbrăcăminte”.

Bretele au fost purtate în îmbrăcăminte formală, îmbrăcăminte casual și în toată moda zilei.

Bărbații au început să-și poarte din nou pantalonii în jurul taliei, menținând pantalonii la o talie normală, la începutul anilor 1900. Bretele s-au demodat în mare parte în acel moment. Cu toate acestea, unele personalități notabile au continuat să le poarte și au păstrat look-ul în modă. Actorul Humphrey Bogart le-a purtat, la fel ca un popular actor britanic pe nume Ralph Richardson.

Bretelele au devenit modă pop în anii 1960, când au devenit populare printre tinerii britanici, care își atașau bretelele de blugii care NU aveau nevoie de ajutor pentru a rămâne în poziție. Bretele trecuseră de la un articol practic la unul care era purtat doar de amorul artei, pentru modă și stil. Lumea modei nu va mai fi niciodată la fel.

Accesoriile au cunoscut faima în anii 1970, când a devenit popular să arăți că ai și porți oarecum bretele, dar nu pentru că ai nevoie de ele. Ele erau date jos de pe umeri și lăsate de fapt să atârne în jos. Look-ul era popular în cultura tinerilor de la acea vreme. Bretelele care atârnau au devenit cumva un look care a prins. Erau anii 1970 și moda era super ciudată.

În anii 1980, bretelele au fost asociate cu costumele care indicau putere/autoritate și cu sălile de consiliu, atunci când a apărut Michael Douglas în „Wall Street”. Aici, bretelele erau un accesoriu izbitor asociat cu bogăția și puterea.

Au devenit un accesoriu popular purtat cu costumele de afaceri (business suits). Creațiile de lux, cum ar fi bretelele din piele, au adăugat o nouă direcție în modă. Dar chiar și în acest deceniu faimos pentru moda sa neinspirată, combinația de bretele și curea era cunoscută ca fiind pur și simplu greșită.

Mai târziu în deceniu, bretelele au fost asociate cu toate look-urile posibile, și cu cel de tocilar neîndemânatic și timid datorită starului TV Jaleel White, care l-a plasat în mod memorabil pe Steve Urkel în „Family Matters”. Bretelele lui, combinate cu un papion, făceau parte dintr-un look care a fost conceput pentru a nu fi deloc sexy.

Verifică preț Bretele pentru bărbați – diverse branduri/modele AICI!

Pantalonii pe poziție

Adevărul este că nu ai nevoie nici de curea, nici de bretele pentru a completa o ținută. Deși aceste accesorii pot adăuga un plus oricărei ținute, ele sunt de fapt super inutile.

Dacă purtați pantaloni care sunt bine făcuți și care se potrivesc corect pe corp, nu veți avea nevoie de o curea sau de bretele pentru a-i menține în poziție, deoarece vor rămâne la locul lor singuri, fără niciun ajutor suplimentar.

Dar o curea sau bretelele pot adăuga mult stil look-ului tău general și pot face orice ținută mai completă și mai interesantă, indiferent dacă te îmbraci pentru o ocazie formală sau pentru un eveniment casual.

Tanar poarta bretele negre

Purtând bretele

Deci, cum ar trebui să porți bretele dacă nu ar trebui să le porți niciodată cu o curea? Există multe moduri de a asorta bretelele, astfel încât acestea să arate clasic și cool. Cu toate acestea, există tot atâtea moduri de a le asorta, astfel încât să pară învechite și deloc la modă. Ai grijă cum porți bretelele și cu ce le porți, dacă vrei să arăți la modă… și nu neconvingător sau chiar jalnic.

Verifică preț Bretele pentru bărbați – diverse branduri/modele AICI!

Stilul Geek Chic – Tocilar chic/șic

Look-ul tradițional al bretelelor este, desigur, bretele cu papion. Acest look poate fi de fapt destul de fierbinte dacă este alcătuit corect. Dacă nu este, atunci poți uita să fii șic și să realizezi că vei arăta doar ca un tocilar – geek – fără sare și piper.

Deci, care este „modul corect” de a face asta? În primul rând, asigură-te că papionul și bretelele nu se potrivesc. Poate părea modă 101% să asortezi aceste două articole. Când de fapt, asta va arăta cu adevărat rău. Vrei ca fiecare dintre aceste elemente să iasă în evidență singur și separat, așa că nu le asortați unul cu celălalt sub nicio formă. Contrastul și chiar ciocnirea acestora vor face ținuta mult mai interesantă.

Alege pantaloni care se potrivesc bine pe corp, strâmți sau drepți, și care nu sunt prea largi. Pantalonii strâmți vă vor oferi mai mult un look de hipster la modă. Pantalonii largi, lălâi și lăsați te vor face să arăți neglijent, ceea ce nu se potrivește cu vibe-ul pe care încerci să îl creezi cu bretele și papionul.

Suflecă-ți mânecile cămășii pentru a introduce o notă mai casual și mai cool look-ului. Și, desigur, ar trebui să porți o cămașă cu nasturi (formală/de costum). Lasă sacoul acasă pentru că singurul scop al bretelelor este să li se permită să fie văzute.

Completează look-ul cu mocasini/pantofi cu liră – loafers și look-ul tău geek chic este gata. Puteți purta pentru acest look pantaloni de blugi clasici sau orice alt model de pantaloni care vă place.

Verifică preț Bretele pentru bărbați – diverse branduri/modele AICI!

Punk Rock

Dacă vrei să te reîntorci la copilul tău interior din anii ’80 sau doar să-ți amintești acele zile în care erai plin de neliniște adolescentină, întoarce-te la un stil care a fost popular în anii 1980. Poartă un tricou anchior (cu decolteu în formă de V) sau un tricou Henley (cu câțiva năsturei în față) cu mâneci scurte și fără guler pentru a crea o ținută casual grozavă.

Poartă bretele la blugi și ai realizat un look casual, care a fost pe val și la modă în cultura tinerilor în urmă cu câteva decenii. Acest look este acum retro și este cu siguranță unul dintre cele mai bune look-uri din epoca anilor 1980 pe care l-ai putea recrea.

Cu excepția cazului în care doriți să purtați o pereche de blugi cu talie înaltă conici, rămâneți la varianta cu bretele. Dacă poți pune mâna pe o pereche de bretele clasice în stil H, ele funcționează foarte bine cu un look casual ca acesta.

Verifică preț Bretele pentru bărbați – diverse branduri/modele AICI!

The Londoner

Vrei să introduci un pic de stil internațional în look-ul tău? Deveniți super retro cu un look sofisticat și clasic, dar cam greu de realizat. Cheia acestui look, ca și în cazul oricărui altul, este încrederea. Acesta este un look foarte sexy când arăți că este un look sexy, așa că folosește-l cu curaj.

Îmbracă o cămașă formală cu nasturi, cu guler și poart-o cu toți nasturii încheiați, dar lasă cravata în dulap. Suflecă-ți mânecile pentru acel vibe de bărbat care muncește, pune-ți bretele o pereche de pantaloni. Nu încercați acest look cu blugi.

O pereche de pantaloni de costum care se potrivesc bine pe corp reprezintă într-adevăr cheia întregului ansamblu.

Completați-l cu o șapcă potrivită și veți captura cu adevărat un look clasic, european, care vă va face foarte mult să arăți ca un bărbat care poartă acest stil. O șapcă de știri face grozavă această ținută. Bretelele clasice negre sunt potrivite cu adevărat pentru acest look.

Verifică preț Bretele pentru bărbați – diverse branduri/modele AICI!

Stilul „Guler albastru” – haine de lucru, muncitorești (Blue Collar)

Bretelele au fost asociate cu lumea tocilarilor – geekdom, cu sălile de consiliu, cu costumele de putere/autoritate și chiar cu moda de lux. Dar bretelele pot face parte dintr-un look/stil sexy și neșlefuit. Pune-ți o pereche de blugi albaștri și o cămașă de lucru cu nasturi.

Aceasta ar putea fi cămașa ta standard din denim, o cămașă de flanel sau doar o tricou de lucru albastru clasic. Adăugați bretele și ghete de lucru și sunteți gata să vă ocupați de orice sarcină grea sau activitate în aer liber care ar putea fi pe ordinea de zi.

Aspectul bretelelor de lucru este cu siguranță fierbinte. La urma urmei, acesta este adesea văzut ca un stil pe care îl poartă tăietorii de lemne (lumberjacks) și alți bărbați care lucrează foarte dur. Adaugă o centură de scule și vei deveni și mai masculin.

Verifică preț Bretele pentru bărbați – diverse branduri/modele AICI!

Fii sexy

Bretelele au fost asociate cu oameni ca Larry King și Robin Williams, ca extraterestrul haios Mork, persoane care nu erau considerate a fi simboluri sexuale de anvergură.

Dar bretelele au fost asociate și cu Daniel Craig în rolul lui James Bond, cu Leonardo DiCaprio în rolul lui Jack Dawson și aproape cu fiecare gangster sexy din epoca anilor 1930 care a apărut vreodată într-un film.

Așa că atunci când vrei să devii sexy și să faci bretelele să arate cu adevărat bine, nu este nicio problemă. Ai nevoie doar de cămașa potrivită și de toată energia pe care vrei să o transmiți.

Vrei o cămașă albă cu nasturi și vrei să lași acei doi nasturi de sus, sau chiar trei, desfăcuți. Adaugă orice pantaloni îți plac, de la pantaloni skinny în carouri la blugi albaștri cu talie joasă care-ți evidențiază șoldurie până la o pereche drăguță de pantaloni până la ceva din piele.

Odată ce adaugi bretelele de bază pe negru, maro sau roșu, stilul tău sexy va arăta grozav. Completează ținuta cu o pereche de pantofi de sport sneakers sau pantofi și cu siguranță vei avea un look fierbinte.

Verifică preț Bretele pentru bărbați – diverse branduri/modele AICI!

Bărbat poarta o curea maro

Purtând o curea

Cureaua este o piesă de modă iubită pentru că este atât de versatilă. Există atât de multe moduri de a purta cu stil o curea, atât de multe modele diferite de curele din care să alegi. Curelele sunt fabricate în lățimi diferite și din materiale diferite.

Pielea este materialul clasic al curelei, dar curelele sunt realizate și din material textil, plastic și metal. Există multe modalități de a purta o curea pentru a o face elementul esențial al ținutei tale, indiferent dacă alegi o curea din piele sau dintr-un material mai puțin tipic.

Verifică preț Curele pentru bărbați – diverse branduri/modele AICI!

Stil Clasic

Modul clasic de a purta o curea este, desigur, cu o pereche de pantaloni și o cămașă băgată în pantaloni (sau o cămașă suficient de scurtă încât să o porți nebăgată în pantaloni și cureaua să se vadă oricum). Acest look funcționează cu orice pereche de pantaloni care au găici pentru curea și orice cămașă.

Cureaua este vizibilă și asta înseamnă că face parte din ținută. Deoarece cureaua se află exact la mijlocul corpului și reprezintă tranziția dintre jumătatea superioară și cea inferioară a corpului, va fi întotdeauna un element central. Se va face observată. De aceea cureaua pe care o alegeți este importantă.

Verifică preț Curele pentru bărbați – diverse branduri/modele AICI!

Stil Peekaboo (în care cureaua se vede doar puțin)

Adaugă un sacou de costum sau o cămașă cu nasturi la ținuta ta. Cureaua va fi vizibilă în continuare, dar nu atât de mult.

Acesta este un alt look clasic de a purta o curea. Și deși cureaua se vede doar puțin, ținuta ta va arăta incompletă dacă lași cureaua acasă.

Acesta este un look pe care îl vei observa tot timpul, de la cel mai formal eveniment până la îmbrăcămintea zilnică de birou.

Verifică preț Curele pentru bărbați – diverse branduri/modele AICI!

Stil Retro

Evocați un look cu adevărat clasic și de școală veche, îndrăznind totul cu acea piesă de modă care îi face să se zvârcolească până și pe cei mai stilați, mai atrăgători și mai bogați: cureaua albă. Ai curaj să realizezi un look retro? Veți dori să păstrați această ținută doar pentru o ocazie foarte specifică pentru un look foarte specific. Dar când funcționează, chiar funcționează cu adevărat.

Poartă o pereche de pantaloni negri sau gri cu talie înaltă, o cămașă cu mânecă scurtă, cu nasturi, cu un model colorat cu dungi subțiri… și da, ai ghicit: completează-l cu acea curea albă. O pereche de pantofi cu liră loafers completează acest look foarte retro.

Poartă-l cu multă stăpânire de sine și va întoarce capete după tine. Evitați un pas greșit și nu purtați pantofi albi, cu excepția cazului în care aceștia sunt pantofi sport sneakers. Există câteva reguli de modă ciudate despre pantofii albi și, deși poate părea natural să se potrivească cu pantofii și curea, nu este ceea ce vrei să faci în acest caz.

Verifică preț Curele pentru bărbați – diverse branduri/modele AICI!

Stil care atrage atenția

Când vrei neapărat să îi dai strălucirea veche, fă din curea vedeta ținutei tale. Îmbracă-te din cap până în picioare într-o singură culoare. Un costum bleumarin cu o cămașă bleumarin, de exemplu. Adaugă o curea într-o culoare diferită pentru a juca împotriva ținutei.

Fii îndrăzneț și alege o culoare care va ieși în evidență, cum ar fi negru pe alb sau alb pe bleumarin. Astfel cureaua va străluci cu adevărat. Poți adăuga un alt element de culoare care să se asorteze cu cureaua, cum ar fi o batistă de buzunar, pentru a completa cu un detaliu fin această ținută.

Verifică preț Curele pentru bărbați – diverse branduri/modele AICI!

Ca parte a ținutei

Moda femeilor permite tot felul de look-uri diferite de curele. O modalitate prin care femeile poartă curele este să le facă cu adevărat o parte importantă a ținutei lor. Poartă o cămașă lungă până la șolduri sau o rochie.

Adaugă o curea în cea mai îngustă parte a taliei și ținuta este acum completă. Îți va evidenția curbele și va scoate în evidență cureaua ca element esențial al look-ului tău.

Verifică preț Curele pentru bărbați – diverse branduri/modele AICI!

Alege curea sau bretele

Curelele sunt cu adevărat uimitoare, mai ales când dai peste catarame diferite și altele. Bretelele pot fi, de asemenea, foarte distractive. Dar niciodată cele două nu ar trebui să se întâlnească, după cum se spune. Nu purta niciodată bretele și o curea în același timp, deoarece chiar nu arată bine. Atât cureaua, cât și bretelele servesc aceluiași scop: susțin pantalonii. Nu arată bine împreună și toți experții în stil spun că acesta este pur și simplu un look prost.

Alege una. Alege un look specific și nu încerca să îl complici prea mult. Purtarea prea multor accesorii deodată va face orice ținută să pară prea încărcată și prea exagerată. Odată ce ai făcut alegerea, rămâi la ea.

Asortează-ți ținuta pentru a-ți pune în valoare accesoriile și folosește-ți accesoriile pentru a-ți pune în valoare ținuta. Alcătuiește look-uri simple și clasice și vei fi mereu în stil și vei întoarce mereu capete după tine pentru motivul potrivit.

Nu, nu poți purta curea și bretele. Dar le poți purta cu stil pe oricare dintre ele atât de bine încât nicio ținută nu va arăta vreodată că îi lipsește ceva.

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

https://threadcurve.com/types-of-clogs/„

5 tipuri de saboți Clogs

Dacă doriți să fiți la modă, tradiționali și curajoși în același timp, vă recomandăm să alegeți saboți clogs ca încălțăminte, iată diferite tipuri din care

Citește mai mult »
Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care