19 diferite tipuri de bentițe de cap pentru bărbați (Headbands)

Tipuri de bentițe de cap pentru bărbați

Bentița de cap nu este doar un accesoriu pentru îmbrăcăminte. Ea poate fi foarte utilă din mai multe motive, de la păstrarea părului departe de față și ochi, până la absorbția transpirației în timpul activităților fizice, cum ar fi tenis, alergare, yoga sau schi.

De obicei ea este purtată fie în jurul frunții, fie în păr, în funcție de stilul și funcția pe care este menită să o servească.

Bentița de cap este asociată în special cu femeile. Cu toate acestea, povestea de origine a acestui accesoriu dezvăluie că ea a fost de fapt elementul ales de mulți bărbați notabili de pe glob.

De la grecii antici care purtau coroane de lauri în jurul frunții ca simboluri ale distincției încă din anul 475 î.Hr., până la japonezii care au folosit-o pentru a indica forța și puterea, bentița de cap reprezenta un aspect important al identității de sine masculine.

Astăzi, ea a trecut de la a simboliza caracterul la o declarație de modă și / sau un accesoriu sportiv util. Iată 19 tipuri de bentițe de cap purtate de bărbați astăzi.

Tipuri de bentițe de cap pentru bărbați

Banda de cap pentru tenis

Bandă de cap

Banda de cap pentru tenis este purtată atât de sportivii bărbați, cât și de sportivele femei pentru a ajuta la absorbția transpirației de pe frunte și pentru a o împiedica să intre în ochi în timpul jocului. De asemenea, ajută ca firele de păr lungi și rebele să nu împiedice viziunea.

Banda de cap este unul dintre cele mai populare accesorii din tenis și este purtată de sportivi de renume mondial, precum Roger Federer și Rafael Nadal. Ea este purtată adesea ca emblemă a brandurilor sportive precum Under Armour, Nike sau Adidas.

Verifică preț Bentiță sport Under Armour AICI!

Bentița de cap tricotată

Bentița de cap tricotată

Bentița de cap tricotată este un accesoriu excelent pentru momentul în care veți ieși pe ușă afară. Poate fi o modalitate bună de a-ți păstra urechile și capul cald, fără să fie nevoie să porți cordeluțe cu protecție pentru urechi sau o pălărie – pentru că ambele pot deveni puțin enervante dacă sunt purtate prea mult timp.

Pe lângă faptul că îți menține căldura, banda de cap tricotată oferă, de asemenea, susținere pentru alte accesorii, cum ar fi ochelarii de protecție, astfel încât atunci când schiezi sau faci snowboard, cureaua de la ochelari să nu alunece pe părul transpirat.

Verifică preț Bentiță de cap tricotată Jack Wolfskin AICI!

Batic/Bentița de cap florală

Deși bentița de cap florală poate reprezenta imaginea unei femei din cauza unei asocieri stereotip, ea este la fel de populară și printre bărbați. Această bentiță de cap nu este grea și va fi confecționată, în general, dintr-o țesătură mai subțire.

Ca atare, aceasta va fi mult mai puțin susceptibilă să absoarbă transpirația și reprezintă o opțiune mai bună pentru lunile de vară în care nu transpiri la fel de mult.

Acest tip de bentiță este mai mult un accesoriu de modă în comparație cu unele dintre celelalte tipuri de bentițe și este adesea purtat în cultura hippie și cea orientală.

Verifică preț Batic cu model floral AICI!

Banda de cap pentru sala de sport

Banda de cap pentru sala de sport

Banda de cap pentru sala de sport este mai subțire și mai subțire și este folosită în activități precum boxul pentru a controla scurgerea transpirației în ochii sportivului. Ea nu este la fel de lată precum banda de cap pentru tenis și este adesea purtată ridicată peste păr în loc de pe frunte. Ea este, de asemenea, grozavă atunci când este purtată în timpul activităților grele care induc transpirația puternică, cum ar fi exercițiile cardio sau ridicarea greutăților, deoarece nu alunecă, fiind legate mai strâns.

Unele branduri, cum ar fi Adidas, confecționează aceste accesorii în două culori, astfel încât există o culoare pe exterior și alta pe interior, în funcție de modul în care o porți.

Verifică preț Bandană pentru cap Puma AICI!

Bandă de cap lată

Banda de cap lată începe de obicei de la frunte și apoi acoperă capul persoanei mai mult de jumătate. Acest tip de bandă de cap există într-o serie de forme și culori diferite și este utilizată cel mai bine pentru persoanele care au părul lung și creț sau foarte creț.

Acest lucru se datorează faptului că astfel de texturi și stiluri de păr necesită mai multă îmblânzire și sunt dificil de gestionat. Folosind o bandă lată pentru a-ți menține părul ridicat, te va ajuta să ai un aspect mai curat și mai îngrijit.

Verifică preț Bentiță Sport AICI!

Bentiță de cap cu pene în stil indian

Bentiță de cap cu pene în stil indian

Această piesă de îmbrăcăminte pentru cap provine de la nativii americani, care se referă la aceasta cu numele de „War Bonnet – boneta de război”. Această bandă de cap cu pene este purtată mai ales în ocazii ceremoniale, dar sunt de asemenea menite să protejeze pe cei care le poartă, deoarece consideră că ele au puterea inerentă de a-i proteja ca un scut.

Banda de cap War Bonnet este caracterizată printr-o serie de pene drepte verticale. Penele nu sunt plasate acolo din întâmplare; ci mai degrabă sunt câștigate de persoana care le poartă prin acte eroice sau de vitejie și curaj. Penele culminează prin a fi prinse pe o bandă de cap, odată ce sunt suficiente pentru a o confecționa.

Verifică preț Bentiță de cap cu pene în stil indian AICI!

Bandana

Bandana

Bandanele sunt adesea foarte colorate și au imprimeuri vibrante. Acestea sunt purtate atât ca accesoriu, cât și pentru a-ți înlătura părul de pe față, dar spre deosebire de alte tipuri pe care le porți, bandana este de obicei legată în partea din spate a capului.

Acest lucru este bun din mai multe motive. Înseamnă că poți ajusta dimensiunea bandanei în funcție de dimensiunea capului tău și ea nu va fi nici prea strânsă, nici prea largă. Cu toate acestea, ea poate fi un pic alunecoasă dacă nodul se lărgește sau se dezleagă în timpul zilei din cauza activității sau transpirației. Bandanele nu au aceeași aderență ca alte tipuri de bandă de cap.

Verifică preț Bandană sport pentru bărbați AICI!

Bandă de cap subțire

Bandă de cap subțire

Această bandă de cap se încadrează, de asemenea, la categoria „accesoriu”, mai degrabă decât este considerată o piesă de îmbrăcăminte care are un scop explicit. Deoarece această bandă de cap este atât de îngustă, ea este rareori capabilă să țină ridicat părul mai gros sau mai lung. De asemenea, nu au capacitatea de a absorbi transpirația pentru perioade lungi de timp.

Cu toate acestea, ele adaugă volum părului ridicându-l doar puțin și, atunci când sunt purtate corespunzător, pot exprima gustul pentru modă la cineva care astfel arată mai elegant decât ar fi altfel.

Verifică preț Bandă de cap subțire AICI!

Banda tricotată cu striații

Banda de cap cu nervuri

Banda de cap cu striații este similară cu banda de cap pentru sport precum cele folosite la tenis sau yoga. Diferența este că în loc de o finisare netedă a texturii, ea are niște nervuri pe toată lungimea sa.

Aceste denivelări există pentru mai multe motive. În primul rând, este un design simplu. Nervurile arată frumos și proaspat în comparatie cu alte tipuri de bandă de cap, care pot fi plictisitoare.

În al doilea rând, dacă ești sportiv/ă de performanță și nu porți bandă elastică la încheietura mâinii pentru a absorbi transpirația de pe brațe, atunci banda de cap cu nervuri poate fi o soluție rapidă. Marginile cu nervuri îți permit să ștergi rapid palmele sau exteriorul mâinilor pe bandă în timp ce mergi.

Verifică preț Bandă tricotată cu striații AICI!

Bandana de cap tip Pirat

Bandana de cap tip Pirat

O bandană de cap tip Pirat primește acest nume datorită craniului simbolic care reprezintă un element central. Culoarea acestor accesorii sunt de obicei roșu sau negru și ele sunt purtate ca parte a unui costum, sau singure, pentru a arăta periculos.

Ea este purtată, de obicei, în același stil ca o bandană, legată în spate cu o fâșie lungă de pânză care atârnă în lateral după ce a fost legată.

Verifică preț Bandană de cap tip Pirat AICI!

Cunună de lauri/Coroniță

Cunună de lauri/Coroniță

Banda de cap tip cunună poate părea feminină din cauza faptului că sunt decorative. Dar așa cum am menționat mai devreme în articol – ele provin din Grecia Antică. Dacă te uiți prin câteva imagini ale zeilor greci și ale statuilor lor care există astăzi în întreaga lume, vei observa cum capetele lor sunt adesea împodobite cu cunune de lauri.

Aceste accesorii au fost menite să simbolizeze statutul în societatea greacă. Astăzi, fără ca ele să aibă o semnificație, sunt adesea purtate ca bijuterii pentru cap, atât de bărbați, cât și de femei, dar pot fi purtate și ca parte a unui costum grecesc.

Verifică preț Cunună de lauri festivă AICI!

Cordeluță de cap festivă

Cordeluță de cap festivă

Nimic nu vorbește despre Crăciun așa cum o fac renii. Cordeluța de cap festivă are, de obicei, coarne de ren montate vertical pe ea și servește la accesorizarea unui costum sau pentru a adăuga doar o notă festivă persoanei care îl poartă. Se potrivește grozav când mergi la petreceri tematice sau iei parte la activități de sărbătoare. Ea poate fi ajustată pe cap. Acest lucru face ca purtarea lor să fie ușoară și, de asemenea, ajută la înlăturarea părului de pe față.

O problemă cu acestea, însă, este modul în care greutatea coarnelor de ren atașate poate face uneori ca această cordeluță să ajunece în timp, iar fabuloasele coarne să cadă.

Verifică preț Bentiță festivă de Crăciun AICI!

Bentiță de cap pentru Karate

Bentiță de cap pentru Karate

Bentițele de cap pentru karate sunt de obicei negre sau albe; cu toate acestea, pot fi și alte culori. Acestea există, de asemenea, în stil de bandană, să o poți lega, spre deosebire de stilul bentițelor de tenis, care sunt ridicate peste păr. Bentița de karate este similară cu stilul japonez hachimaki. Acestea sunt menite să simbolizeze vitejia, puterea și curajul.

Bentițele de cap ajustabile sau elastice (Stretchable)

Uneori, vrei ca bentița ta de cap să fie fermă, astfel încât să îți poată strânge capul și părul, iar alteori, vrei să porți ceva care să se potrivească perfect, dar care să poată fi ajustat și respirabil, astfel încât să poți să-l porți confortabil, fără să-ți smulgă părul.

Aici intră în discuție bentițele ajustabile. Dacă ești în căutarea a ceva care să-ți îndepărteze părul de pe față, dar să nu te facă să îți simți capul strâns, acestea sunt tipul de bentițe în care dorești să investești.

Bentița de cap cu cornițe (Devil)

Bentița de cap cu cornițe (Devil)

La fel ca bentița/cordeluța cu coarne de ren, bentița cu coarne de diavol este o idee grozavă dacă dorești să porți ceva la o petrecere cu costume. Are coarnele diavolului clasic, care sunt prevăzute pe ambele părți și, de obicei, au un stil confortabil. Deoarece coarnele sunt scurte, spre deosebire de urechile sau coarnele de ren, bentița Devil este mai ușor de purtat și rămâne la locul ei cu ușurință.

Verifică preț Bentiță de cap cu cornițe AICI!

Turban/Banda de cap din cultura arabă

Turban

Banda de cap de influență arabă este purtată ca un adaos la pânza de pe cap pentru a o asigura să nu cadă. De obicei se caracterizează prin două bentițe asemănătoare unei frânghii care sunt așezate peste pânză pentru a nu o lăsa să alunece pe parcursul zilei. Aceste bentițe sunt aproape întotdeauna negre.

Verifică preț Turban oriental AICI!

Bentița de cap pentru alergare

Bentița de cap pentru alergare

Bentițele care sunt folosite pentru a reține părul în timpul alergării sunt unele dintre cele mai durabile și mai absorbante bentițe care există. Acest lucru se datorează faptului că alergarea se face, de obicei, în aer liber, iar viteza cu care alergi poate face chiar și cel mai scurt păr să devină o problemă.

Mai ales dacă părul devine transpirat și începe să-ți picure transpirație pe față.

Acesta este motivul pentru care o bentiță de alergare bună va fi absorbantă, astfel încât transpirația să nu fie un obstacol și cel puțin moderat de lată pentru a menține părul prins și ridicat ca să nu incomodeze.

Verifică preț Bentițe Sport AICI!

Banda de cap pentru yoga

Banda de cap pentru yoga

Yoga necesită o întindere serioasă, ceea ce înseamnă că te vei regăsi adesea cu capul în jos, iar ultimul lucru pe care ți-l dorești într-o astfel de situație este să-ți vină părul în ochi și peste față. Acesta este motivul pentru care banda de cap pentru yoga este atât de populară.

Aceste accesorii vin într-o serie de forme și dimensiuni și sunt adesea confecționate din materiale care elimină umiditatea, astfel încât părul tău să nu fie ud de transpirație până la sfârșitul clasei de yoga.

Verifică preț Bentițe Sport AICI!

Banda de cap Hachimaki

Banda de cap Hachimaki

În cultura japoneză, un „hachimaki” înseamnă literalmente „eșarfă de cască” și simbolizează curajul și perseverența celui care o poartă. Aceste accesorii sunt de obicei confecționate dintr-o pânză roșie sau o pânză albă sau dintr-o combinație din ambele culori.

Japonezii o poartă în multe ocazii, de la activități sportive până la studenții care se pregătesc pentru examene și chiar sunt purtate la revolte, ca simboluri de statornicie. Banda de cap este, de asemenea, populară printre cei care practică karate.

Verifică preț Bentițe Sport AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Tipuri de diamante

26 tipuri de diamante diferite

Sclipirea și strălucirea diferitelor tipuri de diamante ne captează atenția, inimile și mințile. Echivalăm dimensiunea unui diamant cu dimensiunea iubirii noastre. Aflați tot ce puteți

Citește mai mult »
Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care