18 tipuri de accesorii pentru păr diferite

Tipuri de accesorii pentru păr

Explorează nenumăratele moduri de a-ți purta părul cu diferitele tipuri de accesorii pentru păr, de la funcțional la decorativ, de la elastice de coadă de cal până la agrafe tip fluture și orice altceva între acestea.

Accesoriile pentru păr existau încă din epoca preistorică, când podoabele pentru păr erau formate din agrafe de păr bifurcate și coronițe de flori în Roma și Grecia antică, precum pene și oase în coafurile nativilor americani.

În epoca bronzului, vechii egipteni purtau în păr piepteni curbați din lemn. Vechile femei galeze purtau inele de aur, în timp ce japonezele purtau ace kogai pentru a îndepărta spiritele rele.

Ornamentele de pânză au apărut de asemenea în civilizația timpurie, cum ar fi țesăturile împletite în rândul femeilor aztece și mayase. Femeile incașe purtau bentițe și coafuri de pânză cumbi, în timp ce panglicile de păr erau populare în Franța secolului al XVII-lea.

Bărbații purtau, de asemenea, accesorii pentru păr, cum ar fi bentițele purtate de  bărbații mesopotamieni, precum și panglici decorative în rândul bărbaților europeni și americani în secolele XVII-XVIII.

Verifică preț Accesorii pentru păr AICI!

Tipuri de accesorii pentru păr

Agrafe sau Clame care sunt prevăzute cu doi piepteni care prind părul între ei – prind tot părul la spate (Clips)

Există multe tipuri diferite de agrafe de păr, dar toate sunt concepute având același scop în minte: să susțină părul de pe față strâns la spate, în diferite moduri.

De la agrafe foarte mici, ideale pentru a prinde părul fin al bebelușului, astfel încât să nu cadă pe față, la agrafe aligator mai mari, care sunt concepute pentru a ține o coadă întreagă fără ca aceasta să cadă, există multe tipuri diferite de agrafe din care puteți alege.

Un lucru de care să vă asigurați când alegeți agrafa potrivită este să alegeți materialul potrivit pentru nevoile dvs.

În timp ce agrafele metalice sunt foarte rezistente și durabile și nu sunt foarte susceptibile să se rupă sau să se deterioreze, este posibil ca acestea să nu aibă modelul pe care îl căutați și să nu fie la fel de confortabile precum agrafele din plastic.

Pe de altă parte, agrafele din plastic se pot rupe mai ușor și pot să nu reziste mult timp. În funcție de modelul pe care îl căutați, puteți alege agrafe într-o varietate de culori și modele, astfel încât acestea să vă poată îmbunătăți ținuta și să actualizeze modul în care arătați dacă doriți acest lucru.

Verifică preț Clame/Clești de păr AICI!

Agrafe de păr cu prindere metalică – pentru o cantitate mai mică de păr (Barrettes)

Aceste agrafe sunt, în general, mai mici decât agrafele care se prind părul între doi piepteni, ceea ce le face ideale pentru susținerea părului subțire sau prinderea părului doar pe o parte. Ele pot fi purtate în mai multe moduri diferite, în funcție de mărimea lor și de aspectul general pe care îl doriți pentru părul dvs.

Există agrafe cu prindere metalică foarte scurte care pot fi folosite pentru a susține șuvițe mici de păr din jurul feței, în timp ce agrafele cu prindere metalică mai mari pot fi purtate în partea din spate a capului și sunt utilizate pentru a prinde în spate tot părul unei persoane sau cea mai mare parte a lui. Cu toate acestea, alte asemenea agrafe sunt menite să fie purtate doar decorativ.

Verifică preț Agrafe de păr metalice AICI!

Bentița pentru cap

Acest accesoriu de îmbrăcăminte este purtat fie în jurul frunții, fie pe cap pentru a susține părul și, deși poate fi purtat doar în scop decorativ, este adesea folosit pentru a ține părul departe de ochi sau față. Ele pot fi realizate din câteva materiale diferite.

În mod obișnuit, bentițele pentru cap sunt realizate dintr-o singură bucată de material circulară, care este foarte elastică, așa că se va întinde pentru a se potrivi pe cap și apoi va rămâne fixă pe cap.

Un alt tip de bentiță populară este realizată dintr-o bucată de metal sau plastic flexibil, gata formată în formă circulară, cu un spațiu pentru a putea pune mai ușor bentița pe cap, ca o coroniță. Aceste bentițe pentru cap se vor pune pe cap prin deschiderea lor și în general își vor păstra forma.

În timp ce bentițele gata formate sunt populare datorită faptului că nu își vor pierde forma, bentițele din țesătură sunt mult mai comod de purtat pentru perioade lungi de timp, deoarece se vor mula pe forma capului și nu vor lăsa urme pe piele.

Dacă sunteți îngrijorată de părul rebel care vă cade în jurul feței, atunci este o idee bună să luați în considerare o bentiță tare pentru cap, care este prevăzută cu dinți. Acești dinți sunt asemănători cu dinții de piepten și fac o treabă excelentă menținând părul pe loc, însă tind să fie inconfortabili pentru piele.

În ultimii ani, bentițele pentru cap au devenit o modalitate excelentă de a fi purtate la anumite evenimente sau în vacanță. Bentițele dure, care au deja forma capului, sunt adesea împodobite cu obiecte precum urechi de ren sau iepuraș, dovleci sau inimi, în funcție de sărbătoare.

Deoarece bentițele pentru cap sunt disponibile în atât de multe culori și modele diferite, este ușor să le găsești astfel încât să se potrivească ținutei tale de fiecare zi, chiar dacă nu te îmbraci pentru ceva special.

Verifică preț Bentițe pentru păr (diverse modele) AICI!

Bentițe de protecție împotriva transpirației

Foarte asemănătoare ca design cu bentițele pentru cap, bentițele împotriva transpirației sunt, în general, mai groase, fabricate din țesătură foarte absorbantă și sunt purtate în jurul frunții.

Principalul lor scop este să țină transpirația pentru a nu ajunge la ochi, deși pot fi folosite și pentru a împiedica căderea părului în față și ca o declarație de modă pentru o anumită echipă sportivă.

Verifică preț Bentițe sport AICI!

Agrafe de păr (clame foarte subțiri sau ace de păr)

Există multe stiluri și tipuri diferite de agrafe subțiri de păr, dar scopurile lor sunt aceleași, și anume acela de a menține părul cuiva într-o anumită poziție. În general, acestea sunt un dispozitiv foarte lung care poate fi realizat dintr-o serie de materiale diferite, în funcție de modelul care vă interesează, precum și de bugetul dvs. pentru cumpărarea unei agrafe de păr de acest tip.

Originare din Egipt și Asiria, agrafele de păr erau adesea sculptate în lemn, fildeș sau os sau realizate din metal. Aceste obiecte de lux sunt acum foarte frecvent purtate de oameni din întreaga lume.

Există două tipuri principale de agrafe de păr: cele care sunt realizate dintr-o singură bucată dreaptă de material și cele care au fost îndoite în jumătate pentru a forma un cârlig. Există agrafe de păr care sunt drepte si care se mai numesc și ace/bețe de păr – hair sticks.

În general, au o lungime cuprinsă între 5 și 9 centimetri și sunt folosite pentru a prinde părul în lateral sau într-un coc sau într-un alt fel. Ele tind să fie foarte elaborate și decorative și sunt o modalitate excelentă de a adăuga modă și stil ținutei dvs. generale.

În timp ce agrafele drepte pot fi dificil de utilizat la început, mai ales că tind să alunece din păr și nu au o suprafață texturată pentru a face priză cu părul, ele sunt o modalitate minunată de a înfrumuseța un coc. Este normal să le folosiți împreună cu alte agrafe sau gheare până când înțelegeți cum să vă țineți părul ridicat folosind doar un băț drept.

Celălalt tip popular de agrafă de păr este îndoit în jumătate pentru a forma un cârlig care poate fi de fapt folosit pentru a îndepărta părul de pe față sau pentru a-l menține în poziție. Ele sunt, în general, numite bobby pins și, deși pot varia în dimensiuni de la sub 2,5 centimetri până la aproximativ 10-13 centimetri, acestea tind să aibă o lungime de aproximativ 6 centimetri.

Ele sunt flexibile, astfel încât să poată fi deschise și clama să poaă fi introdusă în coafura care trebuie controlată sau menținută, iar apoi se va prinde ușor peste păr.

Deși sunt adesea realizate în culori care să se potrivească cu culoarea naturală a părului unei persoane, este posibil să găsiți agrafe tip bobby pin foarte strălucitoare sau chiar cu pietre la capete. Aceste clame decorative nu vor fi utilizate la fel de mult pentru a asigura coafura, pe cât vor fi folosite pentru a o înfrumuseța.

Verifică preț Ace de păr AICI!

Elastice și diferite tipuri de legături pentru prinderea părului

Deși există o serie de nume diferite pentru elasticele de prins părul, toate au același model și scop. Ele sunt o legătură fixă ​​care se poate întinde pentru a se potrivi în jurul părului și ajută la menținerea acestuia în loc când porți o coadă de cal, de exemplu.

Deoarece sunt disponibile în mai multe materiale diferite, este important să încercați să găsiți unul care să se potrivească cel mai bine nevoilor dvs. și să fie accesibil.

Legăturile de păr din vechime erau făcute din piele, dar acestea nu se întind si nu controlează părul la fel de bine precum elasticele moderne.

Legăturile de păr din cauciuc erau populare la începutul secolului al XIX-lea și au fost lăudate ca fiind o invenție excelentă datorită faptului că erau incredibil de flexibile, își erau suficiente și erau disponibile într-o serie de dimensiuni și culori diferite.

Unul dintre motivele pentru care elasticele de păr sunt atât de populare este că sunt relativ ieftine, ceea ce permite oamenilor să cumpere multe fără a cheltui mulți bani. Un alt motiv pentru care sunt atât de populare este că sunt foarte ușor de utilizat pentru majoritatea oamenilor.

În loc să încerce să se lupte cu o agrafă de păr tip pieptene dublu, un elastic de păr poate fi întins rapid și ușor în jurul unei cozi de cal pentru a strânge părul în modelul dorit și pentru a-l controla ulterior.

Verifică preț Elastice de păr (diferite tipuri) AICI!

Elasticul de păr tip Scrunchie (cu țesătură care acoperă elasticul)

Acestea sunt elastice de păr care au fost acoperite cu țesătură pentru a crea o o legătură de păr mai voluminoasă, una care se simte delicat pe păr și care poate fi folosită pentru accesorizarea unei ținute. Acestea au devenit foarte populare în anii 1980 și au fost popularizate la televizor și în viața de zi cu zi.

Întrucât erau, și sunt încă, disponibile în atât de multe dimensiuni, culori și țesături, este ușor să găsiți scrunchies care să se potrivească cu ținuta dorită. Pot fi purtate fie singure, fie împreună cu alte accesorii pentru păr pentru un aspect unic.

Verifică preț Elastice de păr din material textil AICI!

Panglici

Panglicile au fost mult timp un accesoriu popular pentru păr, parțial pentru că pot fi utilizate în atât de multe moduri diferite și parțial pentru că sunt atât de ușor de găsit și există în multe culori, modele și variante diferite.

Panglicile pot fi folosite pentru a prinde codițele împletite pentru a adăuga puțină culoare și design coafurii, pentru a vă ajuta la prinderea părului pentru a nu vă cădea pe față, ca o bentiță, sau ca înfrumusețare la o coadă de cal sau la un coc.

O problemă cu care oamenii se pot confrunta atunci când folosesc panglici ca parte a coafurii lor este că panglica este adesea foarte alunecoasă, ceea ce înseamnă că va aluneca cu ușurință din păr. Din acest motiv, nu este cea mai bună idee să te bazezi pe panglici pentru a menține o coafură la locul ei, deoarece acestea nu vor rămâne mult timp atât de sigure pe cât este necesar.

Panglica poate fi folosită și ca accesoriu pentru păr, deoarece poate fi tăiată și lipită pe alte agrafe de păr. Aceasta este o modalitate excelentă de a face fundițe mici lipite de agrafe care pot fi apoi prinse pe tot părul, fără să vă faceți griji cu privire la modul de legare a panglicii, pentru că este sigur că panglica neprinsă de o agrafă va tinde să alunece cu ușurință.

Pentru a face acest lucru, este nevoie de puțină muncă, dar rezultatul final este că panglica va rămâne acolo unde doriți și agrafa va ajuta la menținerea părului în loc cu mai puține probleme.

Panglica este un accesoriu excelent pentru păr, deoarece este atât de ușor disponibilă, ieftină și poate fi asortată cu orice ținută sau temă dorită. Acest lucru recomandă utilizarea panglicii atunci când porți un costum de Halloween sau când dorești să te asiguri că arăți minunat la o petrecere simplă și fără pretenții.

Verifică preț Panglici pentru păr AICI!

Piepteni laterali

În timp ce majoritatea oamenilor consideră că pieptenii sunt obiecte pe care le folosiți pentru a vă peria părul, există unele accesorii pentru păr care se bazează pe același design ca un pieptene obișnuit, dar care se fixează în păr și rămâne în poziție după ce l-ați așezat în coafură.

Aceste piepteni sunt adesea împodobiți cu ornamente și decorativi, ceea ce îi face foarte atractivi de purtat la un eveniment de amploare sau elegant. Ei pot fi dificili la început până înveți cum să îi fixezi în păr, astfel încât să nu cadă.

Cel mai bun mod de a face acest lucru este să coafați complet părul, să vă asigurați că este bine fixat în modul în care doriți să stea și apoi introduceți ușor pieptenii.

Pieptenii pot fi purtați pe partea laterală a capului, deși este foarte posibil să cadă, motiv pentru vedem mai frecvent piepteni purtați în partea din spate a capului, ca ornament pentru orice tip de coc sau de ridicare a părului.

Acestea sunt o modalitate excelentă de a adăuga o mulțime de ornamente în părul tău, fără prea multă muncă, deoarece nu este nevoie să adăugați pietre sau alte agrafe în păr, ci puneți în păr pieptenele care este deja înfrumusețat.

Verifică preț Accesorii păr tip pieptene AICI!

Diademă / Tiara

Diademele sunt un accesoriu de păr foarte popular pentru femeile care doresc cu adevărat să facă o declarație și să se asigure că accesoriile lor de păr le vor face să fie remarcate. Arată foarte asemănător cu o coroană și se vor sprijini pe cap precum o coroană regală, ceea ce poate fi foarte atractiv.

În general vorbind, diademele vor fi foarte înfrumusețate, de obicei cu pietre prețioase, semiprețioase sau sintetice, ceea ce va face ca ele să capteze și să reflecea lumina, atrăgând și mai mult atenția asupra purtătoarei.

Pentru a ne asigura că diadema nu se desprinde în timpul evenimentului, mai ales dacă persoana care o poartă va dansa, în general, diademele au secțiuni mici de piepteni de-a lungul celor două capete ale diademei. Acești piepteni pot fi presați ușor în păr, astfel încât diadema să rămână în poziție, și o vor ajuta să nu se deplaseze sau să cadă.

Diademele sunt foarte populare la nunți, evenimente dansante, cum ar fi balul de la absolvirea școlii și chiar prezentări de modă sau concursuri. Deși sunt disponibile în multe dimensiuni diferite, cele foarte mari sunt în general rezervate pentru prezentări de modă sau concursuri, în timp ce miresele și fetele mai tinere tind să poarte diademe mai mici.

Verifică preț Diademă/Tiara (diverse modele) AICI!

Bureți pentru coc/Sisteme de prindere pentru cocuri (Bun & Crown Shapers)

Există unele accesorii pentru păr care nu ar trebui să fie văzute, ci mai degrabă sunt utilizate doar pentru a ajuta la îmbunătățirea aspectului unei coafuri. Aceste sisteme de prindere care nu sunt vizibile pentru cocuri sunt disponibile într-o varietate de dimensiuni și culori, astfel încât să se confunde cu părul natural al unei persoane și să nu fie evidente.

Acestea sunt concepute pentru a ajuta la îmbunătățirea aspectului unei coafuri, indiferent dacă este vorba de un coc sau pentru a ridica părul în partea superioară a capului.

Deoarece multe femei care au părul mai fin sau mai subțire se luptă cu coafarea părului pentru a face părul să pară mai bogat, aceste accesorii de păr vor fi la îndemână. Atunci când sunt utilizate corect, acestea pot fi folosite pentru a face să pară că persoana are mult mai mult păr decât are de fapt, ceea ce poate duce la o coafură foarte atractivă.

Este important, dacă doriți să cumpărați unul dintre aceste accesorii pentru păr, să cumpărați dimensiunea potrivită pentru lungimea părului și, de asemenea, să aibă o culoare care să se confunde cu ușurință cu părul natural, astfel încât să nu fie evident că purtați un asemenea accesoriu.

Verifică preț Bureți pentru coc AICI!

Scopul accesoriilor pentru păr

Ca ornament

Accesoriile pentru păr sunt o modalitate excelentă de a înfrumuseța o ținută și de a vă asigura că arătați perfect din cap până în picioare. Dacă doriți să fiți sigure că accesoriul dvs. de păr va atrage atenția, atunci trebuie să căutați unul care să fie îmbogățit și decorat cu pietre.

Acest lucru face ca accesoriul dvs. pentru păr să însemne mai mult decât pur și simplu să vă îndepărteze părul de pe față. Căutați accesorii care să se asorteze cu culoarea ținutei dvs., să se potrivească cu tema evenimentului la care mergeți, sau pur și simplu să adauge strălucire și stil părului tău.

Ca utilitate

Alte accesorii pentru păr sunt folosite nu doar pentru că sunt foarte drăguțe sau pentru că vor atrage atenția, ci pentru că trebuie să îndepărtezi părul de pe față sau să ai o anumită coafură. Acestea sunt tipuri foarte comune de accesorii pentru păr, întrucât toată lumea poate înțelege valoarea de a-și putea controla părul din când în când.

Deși acestea nu vor fi la fel de strălucitoare și decorative ca accesoriile de păr cu ornamente, ele sunt adesea utilizate împreună cu ele. Este normal să vă coafați părul și să vă asigurați că acesta va rămâne în poziție înainte de a utiliza un accesoriu decorativ pentru a adăuga stil părului.

Verifică preț Accesorii păr AICI!

Materiale

Metal

Accesoriile metalice pentru păr vor fi formate, astfel încât să existe foarte puține îngrijorări cu privire la ruperea lor sau la faptul că nu ar funcționa așa cum ar trebui. Unul dintre principalele beneficii ale acestui material este că aceste accesorii pentru păr vor dura probabil foarte mult timp înainte de a se deteriora.

Problema pe care o puteți întâlni atunci când optați pentru accesorii metalice este că acestea se pot îndoi și a-și pierde forma inițială și, în cele din urmă, se pot rupe. Este foarte important să fiți conștiente de orice punct slab din metal și să aveți grijă să nu vă răniți cu un accesoriu de păr din metal rupt.

Verifică preț Accesorii păr din metal AICI!

Plastic

Accesoriile de păr din plastic flexibil sunt incredibil de populare și foarte folosite, din motive întemeiate. Nu numai că pot fi realizate în multe dimensiuni și forme, dar este ușor să le găsiți într-o mare varietate de culori diferite.

Întrucât culoarea face parte din plastic și nu este doar vopsită pe material, așa cum se întâmplă în mod obișnuit cu accesoriile din metal pentru păr, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la estomparea culorii sau la frecare. În cea mai mare parte, accesoriile din plastic pentru păr sunt incredibil de rezistente, deși se pot sparge dacă sunt scăpate sau dacă este pus ceva greu pe ele.

Verifică preț Accesorii păr din plastic AICI!

Lemn

Există puține lucruri mai frumoase decât un accesoriu din lemn pentru păr, deoarece acestea au culori și modele naturale, au o textură superbă și vor îmbunătăți frumusețea oricărei coafuri pentru care sunt folosite.

Atâta timp cât ai grijă de accesoriul tău din lemn pentru păr, acesta ar trebui să dureze foarte mult timp fără a se crăpa sau usca. Este important să vă asigurați că, dacă accesoriul dvs. are nevoie de îngrijire specială, cum ar fi ungerea regulată, să faceți acest lucru atunci când este necesar pentru a păstra la înălțime aspectul și senzația pe care o oferă.

Verifică preț Accesorii păr AICI!

Corn

Dacă doriți un accesoriu de păr care să arate puțin diferit, care să fie foarte robust și să fiți sigură că va atrage atenția, atunci luați în considerare cumpărarea unuia din corn. Deși acest material nu este foarte obișnuit, este foarte durabil și fiabil, ceea ce înseamnă că nu va trebui să vă faceți griji cu privire la ruperea acestuia.

Verifică preț Accesorii păr AICI!

Cauciuc

Accesoriile de păr din cauciuc sunt incredibil de elastice, durabile și fac o treabă excelentă menținându-ți părul în poziție fără a-l deteriora. Căutați elastice care să nu aibă părți metalice în ele, care ar putea să vă deterioreze părul, dacă doriți să vă asigurați că elasticele de păr nu vă provoacă daune.

Deoarece acestea sunt, de obicei, foarte ieftine, este o idee bună să cumpărați un număr mai mare, deoarece acestea sunt, de asemenea, foarte ușor de pierdut. Faptul că aveți o rezervă suficientă din aceste elastice, vă va ajuta să nu rămâneți fără atunci când aveți nevoie de ele.

Verifică preț Accesorii păr din cauciuc AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Tipuri de rucsacuri

24 tipuri de rucsacuri

Diferite tipuri de rucsacuri, în funcție de formă, dimensiuni și alte specificații, sunt concepute pentru practic orice scop în care vă puteți gândi să le

Citește mai mult »
Ce este Twillul

Ce este Twillul?

Ce este Twillul? Twillul este un tip de țesătură. Este folosit pentru a realiza multe tipuri de materiale, printre care denim, flanela si chino. Țesătura

Citește mai mult »
https://threadcurve.com/types-of-clogs/„

5 tipuri de saboți Clogs

Dacă doriți să fiți la modă, tradiționali și curajoși în același timp, vă recomandăm să alegeți saboți clogs ca încălțăminte, iată diferite tipuri din care

Citește mai mult »
Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care