22 tipuri de ulei de păr diferite

tipuri de ulei de păr

Tipurile de ulei de păr sunt, fără îndoială, una dintre cele mai bune forme de îngrijire a părului, dacă nu chiar cea mai bună. Uleiul de păr este, de asemenea, cel mai blând tratament pentru părul și scalpul dvs., deoarece nu conține siliciu, conservanți, agenți de îngroșare și coloranți care îngreunează firele de păr.

În schimb, aceste tipuri de ulei de păr naturale conțin substanțe nutritive valoroase pentru păr, cum ar fi vitaminele, mineralele, fitosterolii și acizii grași.

Se crede că uleierea părului a început în India, unde femeile poartă sari sau o îmbrăcăminte tradițională pe umeri pentru a-și acoperi părul de vreme, precum soarele puternic, temperaturile ridicate și aerul uscat. Femeile indiene sunt, de asemenea, cunoscute pentru folosirea uleiului de cocos pentru îngrijirea pielii și a părului.

Uleiurile vegetale naturale pot fi folosite singure sau combinate cu alte uleiuri sau amestecate cu uleiuri eterice sau extracte din plante. Uleiul de păr în țările cu un climat diferit de India se așteaptă să fie variat.

Tipuri de ulei de păr în funcție de tipurile de păr

Subțire

Poate fi foarte dificil să cumperi orice produs pentru părul subțire, deoarece aceste fire subțiri de păr pot fi atât de ușor de îngreunat de orice se pune pe ele și părul arată turtit, pleoștit.

Dacă aveți părul subțire, atunci este posibil să fi evitat să folosiți ulei de păr în trecut, deoarece puteați crede în mod eronat că adăugarea de ulei pe firele dvs. de păr le va adăuga greutate și pur și simplu și le va face să se aplatizeze mai repede.

Chiar dacă trebuie să aveți grijă cu privire la uleiul de păr pe care îl alegeți pentru părul subțire, merită să vă bucurați de beneficiile pentru sănătate ale acestui produs pentru păr. Îți vei reface strălucirea părului și vei împiedica părul să pară murdar datorită produselor de styling pe care trebuie să le folosești pentru a-ți aranja părul și a-l menține în forma dorită.

Verifică preț Uleiuri de păr pentru păr subțire AICI!

Ondulat

Părul ondulat poate arăta rapid încrețit dacă nu sunteți atentă, dar cu aplicarea uleiului potrivit pentru păr, vă puteți asigura că părul dvs. arată minunat și că se menține coafura dorită. Un lucru pe care va trebui să vi-l amintiți atunci când aplicați ulei de păr pe părul ondulat sau creț este că uleiul va aluneca foarte încet de-a lungul firelor de păr.

Aceasta înseamnă că trebuie să ajutați la accelerarea tratamentului și să vă asigurați că aplicați suficient ulei pe toată lungimea părului, aplicând ulei de păr nu numai la rădăcini, ci pe toată lungimea firului de păr, până la capete.

Puțin ulei de păr aplicat cu atenție de-a lungul întregului fir va face ca părul dvs. să arate sănătos, ca onduleurile să fie definite și nu încrețite, să arate îngrijit sau să se încurce.

Verifică preț Uleiuri pentru pentru păr ondulat AICI!

Creț

La fel ca în cazul părului ondulat, dacă aveți părul creț, veți dori să folosiți ulei de păr pentru a vă menține buclele sub control și să vă asigurați că acestea arată întotdeauna cât mai bine.

Este important să folosiți ulei de păr conceput special pentru părul creț, astfel încât uleiul să poată aluneca de-a lungul lungimii părului cu ușurință, astfel încât să vă poată netezi cuticulele de pe firele de păr și să împiedice părul să pară deteriorat și murdar.

Deși poate fi tentant să omiteți uleiul de păr dacă aveți părul creț și utilizați deja o serie de produse de îngrijire a părului pentru a vă defini buclele și a le păstra cât mai bine, acest produs este conceput pentru a vă menține firele de păr sănătoase și pentru a combate oricare dintre daunele pe care le puteți provoca prin tratament regulat și coafare.

Verifică preț Uleiuri pentru păr creț AICI!

Drept

Părul drept trebuie tratat cu uleiul potrivit pentru ca firele dvs. de păr să nu se aplatizeze sau să arate gras. Acesta este motivul pentru care, dacă ai părul drept, vei dori să te asiguri că folosești doar ulei de păr conceput pentru părul drept.

Acest lucru vă oferă siguranța că, după ce ați terminat de aplicat uleiul, tratamentul va îmbunătăți sănătatea și aspectul părului tău și nu va cauza probleme viitoare.

Indiferent dacă ai părul foarte subțire și drept sau părul mai gros și mai aspru, dar drept, atunci trebuie să fii atentă la selectarea unui ulei de păr care să fie suficient de ușor pentru a-ți oferi protecția de care ai nevoie fără să adauge greutate părului tău și a împiedica pleoștirea/aplatizarea lui.

Verifică preț Uleiuri pentru păr drept AICI!

Normal

Oamenii care au părul normal pot opta, în general, pentru orice tip de ulei de păr pe care doresc să îl folosească, ceea ce face ca găsirea unuia care să vă placă și care să vă îmbunătățească sănătatea și aspectul părului să fie mult mai ușoară.

Când aveți păr normal, atunci nu trebuie să vă faceți griji cu privire la un produs specific de îngrijire a părului. Doar asigurați-vă că înțelegeți cum să aplicați corect uleiul, astfel încât să obțineți toate beneficiile fără să vă îngreunați părul.

Verifică preț Uleiuri pentru păr normal AICI!

Aspru

Părul aspru trebuie să aibă cuticulele netezite în mod regulat, astfel încât părul să arate cât mai sănătos posibil în loc să fie aspru la atingere. Dacă ai părul aspru, atunci știi deja importanța tratării părului cu produsele potrivite, care îl vor ajuta să arate și să se simtă mai sănătos.

Alegerea unui ulei de păr conceput special pentru utilizarea pe părul aspru va face ca firele tale de păr să fie netede și cât mai sănătoase posibil. În caz contrar, puteți utiliza un ulei de păr care va usca părul prea tare și acest lucru poate provoca mai multe probleme în viitor.

Verifică preț Uleiuri pentru păr gros/aspru AICI!

Vopsit

Vopsirea părului este o modalitate excelentă de a ajusta culoarea și coafura, dar vopsirea regulată poate deteriora firele de păr și scalpul. Uleiul de păr poate fi exact tratamentul de care aveți nevoie pentru a vă îmbunătăți sănătatea scalpului și pentru a vă asigura că cuticulele de pe firele dvs. sunt întinse și arată cât mai bine.

Din acest motiv, este important să alegi un ulei de păr conceput să fie utilizat pentru părul vopsit.

Va exista o combinație de uleiuri care sunt alese pentru a acoperi, îmbrăca firele de păr și care determină ca acestea să nu fie deteriorate în continuare de expunerea la soare, vânt sau instrumente de coafură încălzite. Cu uleiul potrivit pentru păr, vă puteți asigura că culoarea dvs. durează cât mai mult posibil și că arată excelent.

Verifică preț Uleiuri pentru păr vopsit AICI!

Coafat la cald

Folosirea instrumentelor de coafură încălzite pentru a-ți coafa părul în fiecare zi poate fi cea mai bună modalitate de a te asigura că arăți grozav, dar toată căldura pe părul tău poate fi foarte dăunătoare.

Acest lucru este valabil mai ales dacă utilizați un uscător de păr pentru a-ți usca părul, deoarece acest lucru poate provoca deschiderea cuticulelor și poți avea probleme să le netezești din nou. În loc să vă ocupați de părul uscat și cu aspect fragil, când utilizați ulei de păr destinat părului coafat la cald, vă puteți netezi cuticulele și vă asigurați că părul dvs. arată sănătos.

Verifică preț Uleiuri pentru păr tratat chimic AICI!

Uscat

Părul uscat poate beneficia cu adevărat de uleiul de păr, deoarece el va ajuta la netezirea cuticulelor de păr, va ajuta părul să-și păstreze umezeala și să îmbunătățească aspectul firelor.

Dacă aveți părul uscat, fie că ați stat la soare, sau ați înotat sau pur și simplu aveți de-a face cu păr uscat în mod natural, atunci veți dori să utilizați un tratament cu ulei de păr care vă va ajuta să combateți problemele asociate părului uscat.

Mai degrabă decât să trăiești cu un păr care arată deteriorat și nesănătos, atunci când folosești un ulei de păr care va hidrata firele de păr și scalpul și îți va întări părul, atunci te poți liniști că părul tău va arăta cât mai natural posibil.

Verifică preț Uleiuri pentru păr uscat AICI!

Gras

Părul gras este cauzat de faptul că glandele de pe pielea capului secretă în exces cantitatea de ulei pe care o produc, ceea ce poate determina ca părul să arate și să se simtă foarte gras.

Din păcate, această senzație de grăsime este foarte dificil de îndepărtat și trebuie combătută la sursă, mai degrabă decât încercând să tratezi firele de păr. Folosirea unui ulei de păr poate părea contraproductiv, mai ales dacă ți-ai petrecut întreaga viață încercând să faci ca părul tău să arate mai puțin gras, dar produsul potrivit te poate ajuta cu adevărat.

Uleiul pentru păr poate ajuta la controlul cantității de ulei produs pe scalp și poate ajuta chiar și prin reducerea cantității de ulei rămas pe păr. În plus, acest ulei de păr va ajuta adesea luptând cu mătreața care apare atât de frecvent la persoanele care au părul foarte gras.

Verifică preț Uleiuri pentru păr gras AICI!

Deteriorat

Părul deteriorat are nevoie de un tratament special pentru a arăta mai bine. Când folosiți ulei de păr, vă puteți relaxa știind că vă ajutați să vă vindecați părul și pielea capului.

Aceste uleiuri de păr nu numai că vă vor ajuta să vă desfaceți părul, astfel încât să nu provocați alte daune atunci când încercați să vă spălați și să vă coafați părul, dar, de asemenea, vă pot ajuta să reduceți probabilitatea de a avea vârfurile despicate.

Atunci când alegeți un ulei de păr destinat părului deteriorat, atunci trebuie să vă asigurați că are în compoziție acizi grași care nu numai că vor oferi uleiului proprietăți antioxidante incredibile, ci vă vor ajuta și la întărirea părului.

Când părul tău este mai puternic, mai puțin predispus la vârfuri despicate și este neted, atunci nu va trebui să-ți faci griji la fel de mult că el va continua să se rupă și te poți concentra asupra procesului de vindecare a părului.

Verifică preț Uleiuri pentru păr deteriorat AICI!

Avantaje

Avantajele folosirii uleiului de păr

Păr mătăsos

Unul dintre motivele pentru care mulți oameni apelează la uleiul de păr pentru părul lor lor este acela că ajută la modificarea texturii aspre a părului.

Dacă aveți părul foarte aspru sau deteriorat, atunci veți dori să optați pentru un ulei de păr conceput special pentru a ajuta la combaterea problemelor pe care le întâmpinați și pentru a atenua asprimea părului și a-l face mătăsos.

Nu toate uleiurile de păr sunt concepute pentru a face părul mătăsos și moale, deși multe au acest efect secundar plăcut, deci dacă sunteți cu adevărat interesat să îmbunătățiți senzația și aspectul părului, să neteziți firele de păr și să vă asigurați că părul dvs. este moale și mătăsos, atunci trebuie să alegeți un ulei de păr care este conceput pentru acest lucru.

Creştere

Poate fi foarte frustrant să te descurci cu un păr care pur și simplu nu crește atât de repede precum vrei, dar când folosești ulei de păr conceput pentru a-ți stimula scalpul și a încuraja creșterea părului, te vei bucura de fire de păr mai sănătoase și mai lungi mai repede decât ai face-o doar așteptând să-ți crească părul fără să-l ajuți cu nimic.

Aceste uleiuri de păr sunt, în general, un amestec de diferite uleiuri care au fost alese în mod special datorită capacității lor de a ajuta la stimularea creșterii părului.

De asemenea, acestea sunt, în general, pline de substanțe nutritive care vă vor ajuta să vă mențineți foliculii sănătoși și chiar se bazează pe unele ierburi naturale care stimulează creșterea părului. Fie că aveți o tunsoare pe care o regretați sau pur și simplu vă luptați să vă crească părul, acest tip de ulei de păr poate fi exact ceea ce aveți nevoie.

Îmbunătățirea strălucirii

Indiferent de cât de atentă ai fi cu părul tău și cât de bine îl speli pentru a îndepărta produsele din păr pe care le-ai folosit în ziua precedentă, părul tău va arăta pleoștit și tern în timp. Cu toate acestea, puteți combate acest lucru cu un ulei de păr care îmbunătățește strălucirea, conceput pentru a vă face părul să arate și să se simtă mai sănătos.

O modalitate prin care acest ulei de păr vă va ajuta să vă bucurați de păr mai sănătos și mai strălucitor este provocând cuticula firului de păr să fie netedă și părul să nu mai aibă un aspect tern.

Când cuticula nu este netedă, atunci părul dvs. nu va arăta strălucitor și poate părea tern și neîngrijit. Provocând cuticula să fie netedă, aceste produse vor scădea aspectul electrizat, încrețit și vor face părul să pară mai sănătos și mai strălucitor.

Netezire

Părul neted arată sănătos, acesta fiind un motiv pentru care oamenii caută un ulei de păr care promite că va netezi firele de păr și le va face să pară mai moi, mai luminoase și mai sănătoase.

Dacă aveți păr încrețit, păr care a fost deteriorat din cauza utilizării produselor de încălzire sau pur și simplu ați stat prea mult timp la soare și în apă sărată fără să vă protejați părul, atunci vă recomandăm să folosiți ulei de netezire a părului.

Aceste uleiuri conțin vitamine și uleiuri care sunt alese special pentru capacitatea lor de a ajuta la netezirea firelor de păr și de a le face să se întindă. Cu o utilizare regulată, aceste uleiuri de păr vă pot face părul să arate incredibil de sănătos, neted și strălucitor. Acest lucru vă va asigura că părul dvs. arată mai bine decât a arătat vreodată.

Anti-mătreață

Problemele cu mătreața pot fi incredibil de frustrante; chiar dacă ești mulțumit de cât de strălucitor și neted este părul tău, dacă ai mătreață, atunci vei dori să folosești ulei de păr. Mătreața poate fi oprită sau redusă odată cu utilizarea regulată a acestor uleiuri de păr, deoarece ele conțin diferite uleiuri care au fost alese în mod special datorită capacității lor de a împiedica formarea mătreții și de a preveni căderea părului.

În plus, uleiul vă va acoperi firele de păr, ceea ce vă va proteja părul de poluare, soare și praf, în timp ce vă va hrăni scalpul și va asigura o creștere sănătoasă părului dvs. atunci când începe să crească.

Verifică preț Uleiuri de pentru toate tipurile de păr AICI!

Caracteristici

Caracteristicile uleiului de păr

Fără parabenzen

În timp ce parabenzenii sunt foarte frecvent utilizați în produsele de sănătate și înfrumusețare, deoarece sunt ieftini, sunt un bun conservant și accesibili, au existat recent o mulțime de controverse cu privire la faptul dacă parabenzenii sunt sau nu siguri pentru utilizare pe corp.

Principala preocupare este că pot intra în corp, pot călători prin fluxul sanguin și pot imita estrogenul. Există o serie de studii care arată problemele de sănătate cauzate de utilizarea parabenzenilor pe corpul dvs., dar deoarece aceste molecule sunt solubile în apă și se vor spăla din păr, nu sunt o preocupare importantă în cazul produselor pentru păr.

Cu toate acestea, mulți oameni doresc să evite orice produs care conține parabenzeni din cauza șanselor de a provoca probleme de sănătate.

Uleiul de păr se aplică pe scalp, precum și pe firele de păr și, deoarece se află în contact cu pielea, practic se întinde pe piele, este o idee bună să evitați orice uleiuri de păr care conțin parabenzeni. Acest lucru vă va oferi liniște sufletească că faceți tot ce puteți pentru a vă menține corpul cât mai sănătos posibil.

Conține cheratină

Proteina care alcătuiește unghiile, pielea și părul este cheratina. Această proteină de protecție este foarte rezistentă și durabilă și are o serie de beneficii atunci când se găsește în produsele care sunt utilizate pe corp sau pe păr. Când optați pentru un ulei de păr care conține cheratină, atunci veți observa rapid că părul dvs. este mult mai fin și semnificativ mai ușor de gestionat, controlat și coafat.

Cheratina este capabilă să îmbunătățească aspectul și sănătatea părului prin netezirea tuturor celulelor din exteriorul firelor de păr. Aceste celule, cunoscute și sub numele de cuticule, vă protejează părul. Când absorb cheratina, părul tău va arăta foarte lucios, strălucitor și amplu. În plus, acest lucru va face părul mai ușor de coafat și va preveni apariția încrețelii.

Atunci când folosiți un ulei de păr care conține cheratină, veți ajuta la repararea firelor de păr deteriorate ca urmare a coafatului și veți contribui la protejarea părului față de deteriorarea viitoare.

Au avut loc cercetări care leagă cheratina de un păr mai puternic, motiv pentru care uleiurile de păr cu cheratină sunt o alegere atât de bună pentru oricine are părul subțire, fragil sau slab și dorește să-i îmbunătățească forța și sănătatea.

Fără alcool

Alcoolul usucă foarte mult atât părul, cât și scalpul, dar acest ingredient este uneori încă inclus în uleiul de păr. Dacă aveți părul foarte gras, atunci este posibil ca acest lucru să nu fie o problemă la fel de mare pentru dvs.

Cu toate acestea, dacă păr uscat și deteriorat, atunci va trebui să vă asigurați că vă îndepărtați de orice ulei care conține alcool. Chiar și o cantitate minimă vă poate deteriora rapid firele de păr și le poate face să se usuce și mai mult.

Folosirea unui ulei de păr fără alcool va ajuta la reducerea deteriorării scalpului și părului. Persoanele care își vopsesc părul sau folosesc în mod regulat instrumente de coafură cu căldură vor trebui să opteze pentru ulei de păr fără alcool, deoarece alcoolul poate crește cu ușurință deteriorarea firelor de păr în timpul vopsirii și al coafării obișnuite.

Hipoalergenic

Alergiile pot fi o problemă majoră, mai ales atunci când aplicați un produs direct pe scalp și pe păr. Chiar dacă nu aveți simptomele alergice tipice ale curgerii nasului sau strănutului, dacă scalpul dvs. este roșu, prezintă mâncărime sau începe să se descuameze după aplicarea uleiului de păr, atunci veți dori să optați pentru un ulei de păr care este hipoalergenic.

Acest lucru vă va ajuta să vă asigurați că nu veți experimenta aceste probleme în viitor atunci când utilizați ulei de păr. Dacă aveți probleme cu reacțiile la ingredientele din produse, atunci este indicat să testați noul ulei de păr pe piele într-o locație discretă pentru a vă asigura că nu există reacții alergice.

Fără parfum

Multe persoane care au alergii constată că acestea sunt exacerbate de parfumurile care sunt utilizate în mod obișnuit în produsele de înfrumusețare. Dacă suferiți de alergii sau probleme precum dermatita de contact, este important să alegeți un ulei de păr care nu este parfumat.

Acest lucru vă asigură că nu utilizați un produs care vă va face să aveți probleme de respirație pe tot parcursul zilei.

O altă situație în care este indicat să luați în considerare un ulei de păr fără parfum este atunci când locuiți sau lucrați cu persoane care suferă de astm sau care pot avea probleme cu respirația datorită produselor pentru păr.

Angajații din sănătate și îngrijirea copilului consideră că trebuie să fie deosebit de atenți pentru a preveni îngreunarea respirației persoanelor cu care lucrează și de care au grijă.

Natural

În loc să folosiți ingrediente sintetice pentru scalp și păr, care ar putea provoca o reacție alergică, nu trebuie să vă faceți la fel de multe griji cu privire la ingredientele din produsul pe care îl alegeți atunci când optați pentru ulei de păr natural.

Acest lucru se datorează faptului că ingredientele naturale sunt mult mai puțin susceptibile de a provoca probleme de sănătate atunci când utilizați produsul. Dacă ați avut vreodată o reacție alergică la un ingredient dintr-un ulei de păr, atunci veți dori să optați pentru unul care este făcut din ingrediente naturale.

Verifică preț Ulei de păr – diverse sortimente AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

peruci Bob

30 de peruci Bob

Explorați numeroasele tipuri de stiluri de peruci tunse stil bob, disponibile pentru bărbați și femei. Puteți găsi tunsori și stiluri versatile, din păr uman sau

Citește mai mult »
Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care