10 tipuri de pieptăn diferite

Tipuri de pieptăn

Există diferite tipuri de pieptăn, potrivite pentru aranjarea diferitelor tipuri de păr. Află care este acela, descoperind diferențele și scopurile acestora.

Pieptănul este printre cele mai vechi obiecte descoperite de către arheologi. Primul pieptene, care datează încă din anul 2500 i.Hr., a fost găsit în Suedia și era folosit și ca piesă decorativă. Cele făcute din bronz și os datează încă din anii 1800-500 i.Hr., când erau oferite drept ofrandă funerară.

Periile de păr au devenit ulterior mai late, construite în formă de semi-lună și făcute din fier, în prima parte a Epocii Fierului. În Evul Mediu, oamenii le confecționau din lemn, dar și din os de căprioară sau corn de elan, folosindu-se de un producător de pieptăn.

La începutul secolului al XIX-lea, pieptănul era făcut din carapace și os de țestoasă. Frații Isaiah și John Hyatt au făcut o descoperire la finalul secolului 19, când au dezvoltat celuloidul ca înlocuitor al fildeșului.

10 tipuri de pieptăn și utilizarea acestora

Pieptănul universal

După cum îi spune și numele, acesta are o multitudine de roluri, fiind folosit și pentru bărbați, femei și copii. Este mai robust, ceea ce îl face potrivit pentru toate tipurile de păr. Poate să ofere mai multe beneficii, de la un mic retuș, până la siguranța că părul tău arată bine mereu.

Pieptănul universal se regăsește într-o varietate de culori și mărimi, cel mai popular fiind cel de 17 cm. Pentru că este mai lung decât alte tipuri de pieptăn, este folosit în mare parte acasă, având în vedere că cele mai mici pot fi ușor purtate în geantă sau portofel.

Verifică preț Pietăn universal AICI!

Pieptănul bărbierului

Acesta este mai popular în rândul bărbaților, dat fiind faptul că este folosit în special de către bărbier. Cu ajutorul său, părul poate fi tăiat fără să fie nevoie să te apropii prea mult de scalp. Există varianta și cu dinți subțiri și cu dinți mai lați.

De asemenea, există și pieptănul care este mai lat la un capăt decât la celălalt și are rol de protecție, pentru ca bărbierul să nu deterioreze scalpul. Aceste protecții se aseamănă cu cele de pe lamele electrice.

Acest tip de pieptăn nu se găsește la fel de des pe piață, dar ar trebui să poți să cumperi unul de la un salon de frumusețe bine-aprovizionat.

Verifică preț Seturi frizerie AICI!

 

Pieptănul cu dinți subțiri

Dacă vrei ca părul să stea mereu aranjat, un pieptăn cu dinți subțiri este elementul de care ai nevoie. Dinții acestuia sunt foarte apropiați unul de celalalt, ideali pentru a crea o coafură îngrijită. Dacă părul tău este des, pieptănul cu dinți subțiri nu este tocmai alegerea potrivită, întrucât s-ar putea ca firele de păr să nu încapă printre dinții acestuia, ceea ce favorizează ruperea.

Acesta poate determina căderea părului. Totuși, pentru majoritatea oamenilor, tipul acesta de pieptăn este perfect pentru a le face părul să arate mai bine și, în majoritatea situaților, poate chiar să ia locul periei.

Verifică preț Pieptăn profesional (diverse modele) AICI!

Pieptănul pentru ridicarea părului

Asemănător cu pieptănul-greblă, acesta este ideal pentru ridicarea părului și pentru cei care vor să obțină un look afro. De regulă, are dinți lați și un mâner scurt și poate fi folosit și pentru a conferi volum.

Pieptănul pentru ridicarea părului poate să fie confecționat din plastic sau metal și se găsește într-o varietate de culori și dimensiuni. Este o alegere grozavă pentru persoanele cu păr des și creț și, de regulă, este suficient de mic încât să încapă în buzunar sau geantă.

Verifică preț Pieptăn pentru ridicarea părului AICI!

Pieptănul coadă-subțire

Este similar cu pieptănul coadă-de-șoarece, diferența fiind că mânerul este mai fin și mai subțire. Dacă vrei să îți aranjezi cărarea cu precizie, acesta este pieptănul potrivit pentru tine. În plus, dacă folosești placa de îndreptat, acest pieptăn poate să facă adevărate minuni pentru părul tău.

Poți să îl utilizezi secțiune cu secțiune, fără să lași fire pe dinafară. Acest tip de pieptăn poate să prevină înțeparea accidentală a scalpului. De asemenea, cu ajutorul lui, este mult mai simplu să aduni suficient păr pentru o secțiune atunci când vrei să îți pui bigudiuri sau să aplici vopsea. Și acesta este ieftin și ușor de găsit.

Verifică preț Pieptăn profesional cu coadă AICI!

Pieptănul de buzunar

Este un pieptăn mic, realizat tocmai pentru a putea fi purtat în buzunar. De cele mai multe ori, este constituit dintr-o parte cu dinți lați și o parte cu dinți subțiri, fiind potrivit pentru toate tipurile de păr.

Principala caracterisitică este, însă, mărimea lui mică. Un alt lucru care îl diferențiază de alte tipuri de pieptăn este faptul că este mai rezistent, în principal pentru că este făcut să stea în buzunar. Este foarte ieftin și ușor de găsit și este făcut să reziste.

Chiar dacă se poate regăsi într-o varietate de culori, pieptenele de buzunar este în principal negru, având o aparență standard și comună.

Verifică preț Pieptăn Mini AICI!

Pieptănul greblă

Numele lui provine din aspectul dinților săi. Aceștia sunt lați și depărtați unul de altul, ceea ce determină aspectul de greblă. Dacă părul tău este dezordonat, acesta este pieptănul care va rezolva situația.

Acesta minimizează căderea părului și durerea și este ideal dacă nu vrei să pierzi foarte mult. Mai mult decât atât, majoritatea au și mâner, ceea ce le face foarte ușor de folosit de fiecare dată când vrei să îți descurci părul.

Verifică preț Pieptăn cu dinți lați și mâner AICI!

Pieptănul coadă-de-șoarece

Pieptănul coadă-de-șoarece nu este doar un simplu pieptăn. Mânerul său, care este lung și subțire, este făcut pentru a-ți crea și pentru a-ți aranja cărarea părului. Fie că vrei cărare pe mijloc sau nu, folosește mânerul acestuia pentru a trece printre firele de păr. Cu siguranță vei fi mulțumit de rezultat.

De regulă, acesta are dinți subțiri, așa că va da rezultate foarte bune de fiecare dată când vrei să îți aranjezi părul. Pieptănul coadă-de-șoarece este ușor de găsit, rezistent și ieftin, așa că poți să ai câte rezerve îți dorești. De asemenea, poate să fie folosit atât de bărbați, cât și de femei și chiar și de copii.

Verifică preț Pieptăn profesional cu coadă AICI!

Pieptănul pentru tapat

Nu îți face griji dacă firul tău de păr este subțire, pentru că există numeroase metode prin care să obții un look plin de volum. Dacă vrei să adaugi mai multă textură părului tău, pieptănul pentru tapat este ceea ce ai nevoie. Dinții săi sunt de mărimi diferite și este confecționat din metal, în loc de plastic.

Pentru a-l folosi, adună și ridică mai multe fire de păr, apoi treci cu pieptănul de la vârf spre rădăcină între 6 și 10 ori Această tehnică funcționează cel mai bine pe părul lung și când aplici cât volum îți dorești în funcție de câte fire de păr aduni în fiecare secțiune și de numărul de utilizări al pieptănului.

Verifică preț Pieptăn profesional pentru tapat AICI!

Pieptănul cu dinți lați

Dinții săi sunt foarte depărtați unul de celălalt, principalul său rol fiind de a descurca părul și de a fi folosit când părul este ud. Părul umed este mai sensibil și vulnerabil decât cel uscat, așa că, prin folosirea acestui tip de pieptăn, poți ajunge să ai mai puține vârfuri despicate.

Pieptănele cu dinții lați este potrivit și pentru părul vopsit sau întins cu placa, întrucât este mai blând decât o perie. Este, de asemenea, foarte ieftin, ceea ce înseamnă că este ușor să ai mai mulți piepteni de acest tip în casă.

Verifică preț Pieptăn profesional cu dinți lați AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

peruci Bob

30 de peruci Bob

Explorați numeroasele tipuri de stiluri de peruci tunse stil bob, disponibile pentru bărbați și femei. Puteți găsi tunsori și stiluri versatile, din păr uman sau

Citește mai mult »
Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care