11 alternative la balsamul de buze – Le poți ghici pe toate?

Balsamul de buze

Hidratează-ți buzele atrăgătoare cu aceste alternative naturale și fără substanțe chimice la balsamul de buze. Asigurați-vă că vă păstrați buzele în formă bună evitând substanțele chimice toxice care nu pot decât să agraveze problema.

Este aproape de dimensiunea unui baton de lipici, așa că este uimitor cum un mic baton cu balsam de buze poate crea dependență. Multe femei se pot referi la modul în care este irezistibil să ai un baton de balsam de buze, mai ales când buzele tale sunt atât de crăpate încât te dor la un zâmbet.

Acest lucru face ușor să ignori faptul că balsamul de buze este doar un alt produs compus din substanțe chimice care hidratează buzele. Unele dintre aceste substanțe chimice sunt iritante pentru piele sau chiar toxice, cum ar fi parabenii, oxibenzenul, camforul, fenolul și mentolul.

Așadar, data viitoare când simți nevoia să folosești un baton cu balsam de buze, gândește-te din nou. Există alternative naturale care pot oferi o ușurare liniștitoare a buzelor voastre uscate, crăpate, dureroase și chiar și o îngrijire a buzelor mult mai bună.

Verifică preț Balsamuri de buze AICI!

11 variante pentru balsamul de buze – avantaje/dezavantaje

Aloe Vera

Toată lumea a auzit de cât de uimitoare este Aloe Vera și o puteți folosi cu ușurință atunci când buzele voastre sunt crăpate și uscate. Puteți folosi o plantă vie, tăiați o bucată mică și utilizați substanța asemănătoare gelului din interior pentru tratarea buzelor.

Dacă buzele tale sunt prea crăpate, este posibil ca Aloe Vera să nu fie cel mai bun produs de utilizat, dar dacă sunt doar ușor deteriorate, este perfect.

Avantaje:

Plantele de Aloe Vera sunt ieftine și ușor de obținut

Gelul se simte bine pe piele

Dezavantaje:

Nu este recomandată pentru buzele care sunt deja grav crăpate

Multor oameni nu le place senzația de Aloe Vera pe pielea lor

Puteți utiliza, de asemenea, Aloe Vera vândută la sticlă, deoarece atâta timp cât este 100% Aloe Vera, va face bine buzelor dvs.

Verifică preț Balsamuri de buze cu aloe vera AICI!

O rețetă pentru tine

Iată un exfoliant (scrub) pe care îl poți face singură și pe care îl aplici pe buze pentru a exfolia pielea moartă. Pur și simplu aplicați o cantitate mică de exfoliant pe buze și lăsați-l să acționeze timp de unul până la două minute, frecând printr-o mișcare circulară tot timpul.

După ce îndepărtați exfoliantul, clătiți-vă bine buzele și uscați-le ușor prin tamponare. Când ați terminat, asigurați-vă că aplicați o cafeniuă hidratantă bună, astfel încât buzele tale să rămână netede și moi.

Pentru exfoliant, tot ce trebuie să faceți este să amestecați ½ linguriță de ulei de cocos cu ½ linguriță de zahăr alb sau brun.

Avantaje

O rețetă foarte simplă pe care oricine o poate încerca

Constă din ingrediente pe care le ai în casă

Dezavantaje

Unor oameni nu le plac exfoliantele din cauza consistenței lor

Poate fi prea aspru pentru buzele crăpate sever

Asigurați-vă că amestecați bine compoziția înainte de a o aplica pe buze. De asemenea, puteți încerca să amestecați părți egale de miere și ulei de măsline și să masați buzele. Aceasta este o altă rețetă care va funcționa bine.

Verifică preț Balsamuri de buze AICI!

Un balsam de buze simplu pe care îl poți face singură (Do It Yourself)

Dacă sunteți în căutarea unui balsam de buze complet natural, ușor de făcut, urmați aceste instrucțiuni.

Luați un castron sigur pentru cuptorul cu microunde și amestecați 3 linguri de palete de ceară de albine, 4 linguri de ulei de cocos și 2 linguri de unt de shea treptat, la 30 de secunde, până când se integrează. După ce ați terminat, adăugați 10-20 de picături din uleiul esențial preferat, apoi turnați-l în în batoane sau recipiente mici pentru balsam de buze până la răcire.

Dacă doriți ca amestecul să fie mai moale, reduceți cantitatea de ceară de albine pe care o utilizați și, de fapt, puteți ajusta această rețetă în orice fel doriți. Puteți schimba cu ușurință textura, cantitatea și chiar mirosul balsamului de buze cu doar câteva modificări simple, astfel încât este foarte ușor să faceți acest produs pe gustul dvs.

Avantaje

Miroase și se simte minunat pe pielea ta

Ușor de realizat și ușor de utilizat

Dezavantaje

Trebuie să găsiți tipurile potrivite de recipiente, ceea ce poate consuma mult timp

Poate fi considerat prea complex pentru unii oameni

Verifică preț Balsamuri de buze AICI!

Tratamentul cu castravete

Un sfat bun pentru a elimina uscăciunea sau iritarea buzelor implică un castravete. Dacă tăiați un castravete in felii și apoi frecați felia de buze timp de cinci minute, castravetele calmează pielea și reduce inflamația, mai ales datorită conținutului său de vitamina B5.

Nu frecați partea exterioară, care are coajă, pe piele, ci folosiți în schimb partea din interior, astfel încât interiorul castravetelui să atingă buzele.

Avantaje

Castraveții sunt sănătoși și neacizi

Castraveții sunt ieftini și ușor de cumpărat

Dezavantaje

Unora nu le place mirosul de castraveți

Se vor folosi doar castraveții proaspeți, așa că trebuie să fii atent la cât de vechi sunt

Dacă aceasta nu este o opțiune, puteți folosi și suc de castraveți și să-l aplicați pe buze de două până la trei ori pe zi și va produce același efect.

Verifică preț Loțiuni și creme pe bază de castraveți AICI!

Dieta este importantă

Când încercați să vă mențineți buzele moi și sănătoase, există anumite alimente pe care ar trebui să vă obișnuiți să le evitați. Acestea includ: salsa, citrice, cum ar fi lămâi sau portocale, popcorn, aripioare picante, nuci de toate felurile sau orice altceva care este sărat, acid sau picant.

Acest lucru este important mai ales dacă buzele sunt deja deteriorate, uscate sau crăpate. Alimentele de mai sus pot irita pielea care este deja afectată și chiar pot provoca disconfort dacă buzele tale încep să se usuce.

Avantaje

Este ușor să vă amintiți ce alimente nu ar trebui să consumați

Există o mulțime de alte alimente rămase de savurat

Dezavantaje

Unii oameni pot considera dificil să renunțe la aceste alimente

Este ușor să uitați că aceste alimente vă pot agrava buzele deteriorate

În timp ce vă gândiți la dieta dvs., vă puteți asigura, de asemenea, că veți consuma cantități mari de vitamine E și C în fiecare zi pentru a vă ajuta buzele deteriorate. Ambele vitamine ajută la procesul de vindecare și pot ajuta buzele să fie din nou sănătoase mult mai devreme.

Cu toate acestea, nu ar trebui să aplicați niciodată vitamina E direct pe buze, deoarece acest lucru poate de fapt irita buzele deja uscate și crăpate. Dacă utilizați un produs care conține vitamina E, acesta nu va avea un efect nedorit, dar nu aplicați niciodată vitamina E direct pe buze.

Verifică preț Vitamine și minerale – diverși producători AICI!

Evitați anumite condiții meteorologice

Dacă buzele tale sunt deja uscate și crăpate, cel mai bine este să nu ieși afară în anumite condiții meteorologice. Dacă afară este prea cald, prea vânt sau prea frig, buzele tale vor deveni mai uscate și mai crăpate și iritate.

Dacă trebuie neapărat să ieșiți, asigurați-vă că buzele dvs. sunt protejate cu un produs foarte hidratant, cum ar fi un ulei gros sau vaselină cosmetică. Protecția este următorul cel mai bun remediu dacă nu puteți rămâne în interior ori de câte ori încercați să evitați buzele crăpate și deteriorate.

Avantaje

Oferă oamenilor o scuză pentru a evita anumite condiții meteorologice

Este o metodă relativ ușoară de urmat

Dezavantaje

Este adesea dificil să eviți să ieși afară

În perioadele lungi de vreme nefavorabilă, această metodă poate fi dificil de urmat

Verifică preț Vaselină cosmetică AICI!

Hidratarea este importantă

Poate părea destul de simplu, dar este uimitor faptul că nu toată lumea cunoaște importanța hidratării. Un corp hidratat este un corp sănătos și acest lucru include și buzele tale. În lunile uscate de iarnă, este crucial să beți multă apă în timpul zilei și, dacă aerul din interiorul casei dvs. este puțin uscat, cumpărați-vă un umidificator.

Asigură-te că corpul tău rămâne hidratat și de asemenea și buzele tale.

Avantaje

Apa este sănătoasă pentru mai mult decât pentru buzele tale

Apa este disponibilă pentru toată lumea

Dezavantaje

Unora nu le place să bea apă

Unele zone au apă de la robinet mai puțin sănătoasă, iar apa îmbuteliată poate fi un inconvenient

Verifică preț Ape minerale necarbogazoase AICI!

Ulei, ulei, ulei

Există o mulțime de uleiuri diferite care vă pot menține buzele hidratate și nu trebuie să alergați să cumpărați uleiuri esențiale scumpe pentru a face asta. Puteți folosi, de asemenea, unt de cacao, ulei de migdale, ulei de cocos, vitamina E și chiar uleiuri precum ulei de canola sau ulei de măsline.

Unii oameni folosesc, de asemenea, vaselină cosmetică pe buze înainte de a se aventura afară sau înainte de a merge la culcare și nu aveți nevoie de o cantitate mare pentru a folosi acest truc. Doar o cantitate mică dintr-unul dintre aceste articole date zilnic pe buze vă va ajuta buzele să rămână moi și hidratate tot timpul.

Un alt element pe care îl puteți utiliza, care este de obicei destul de ieftin, este ceara de albine, deoarece conține un ingredient antiinflamator.

Avantaje

Majoritatea acestor uleiuri sunt ușor de găsit și ieftine

Uleiurile funcționează aproape imediat

Dezavantaje

Unora nu le place senzația de ulei pe buze

Unele uleiuri pot fi puțin cam scumpe

Verifică preț Uleiuri cosmetice AICI!

Evitați rujul

Când ai buzele uscate, ultimul lucru pe care vrei să-l dai pe buze este rujul. Majoritatea rujurilor usucă buzele foarte tare și ar trebui evitate, dar, dacă puteți, găsiți un ruj hidratant sau un ruj care are un factor mare de protecție împotriva soarelui, cum ar fi 15 sau mai mare.

Aceleași ingrediente care conferă rujurilor caracteristica de a rămâne mult timp pe buze sunt adesea aceleași care îți usucă buzele, deci cu cât poți evita mai mult să porți ruj, cu atât buzele tale îți vor mulțumi pentru asta.

Avantaje

Vă economisește bani pe care îi cheltuiți pe ruj

Este un obicei ușor de urmat

Dezavantaje

Multe femei se simt incomplete dacă nu poartă ruj

Unele rujuri cu factor mare de protecție solară (de la SPF-15) sau de întreținere pot fi costisitoare

Verifică preț Rujuri hidratante AICI!

Pliculețele de ceai vă pot ajuta

Pliculețele de ceai verde îți fac buzele să se simtă mai bine mai repede decât crezi. Puteți să le înmuiați în apă caldă timp de câteva minute și fie să le frecați de buze, fie să le țineți între buze puțin timp. Polifenolii conținuți în ceaiul verde sunt antiinflamatori și vă vor face să vă simțiți mai bine buzele uscate și crăpate în cel mai scurt timp.

Avantaje

Pliculețele de ceai verde sunt ieftine și ușor de găsit

Pliculețele de ceai se simt bine pe buze

Dezavantaje

Unora nu le place senzația pliculețelor de ceai pe buze

Poate fi incomod să aveți pliculețe de ceai  prin preajmă tot timpul

Verifică preț Plicuri de ceai – diverse arome AICI!

Tipurile de pastă de dinți contează

Există anumite ingrediente din pasta de dinți care provoacă reacții alergice pe piele, inclusiv pe buze. Acestea includ aromele sintetice, cum ar fi menta care conține 1% mentol (spearmint) si menta care conține 40% mentol (peppermint), precum și ingredientul numit lauril sulfat de sodiu sau SLS.

Toate aceste ingrediente sunt ușor de descoperit, deoarece, prin lege, trebuie să fie listate pe spatele tubului. Prin urmare, înainte de a cumpăra următorul tub de pastă de dinți, verificați în prealabil aceste ingrediente.

Avantaje

Aceasta este o soluție ușoară pentru evitarea buzelor uscate

Oricum trebuie să te speli pe dinți

Dezavantaje

Pasta de dinți fără lauril sulfat de sodiu (SLS) este uneori dificil de găsit

Este ușor să uitați să verificați dacă SLS se află în pasta de dinți

Verifică preț Pastă de dinți – diverse sortimente AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care