6 alternative la aparatele dentare pentru un zâmbet grozav

Aparatele dentare

Obțineți acel zâmbet perfect de poză, fără să fie nevoie să suportați aparatele dentare, luând în considerare aceste alternative grozave. Veți zâmbi fără probleme în cel mai scurt timp cu aceste alternative convenabile la aparatele detare pentru corecția dinților strâmbi sau a unei mușcături nealiniate.

A avea un set de dinți frumoși oferă un zâmbet grozav și un zâmbet extraordinar poate face diferența. Crește încrederea în sine și, atunci când ești încrezător în tine, poate conduce adesea la obținerea unor locuri de muncă mai bune și la salarii mai mari. Deci, dacă aveți dinții strâmbi, ați dori în mod natural să-i îndreptați cu un tratament ortodontic.

Cel mai frecvent tratament este purtarea aparatelor dentare. Cu toate acestea, aparatele dentare tradiționale pot fi costisitoare, iar purtarea lor poate dura câțiva ani. Deci, dacă totuși doriți să repoziționați acei dinți strâmbi pentru un zâmbet grozav, dar doriți să renunțați la aparatul dentar, consultați alternativele noastre de mai jos.

Alternative pentru aparatele dentare  – 6 variante

Aparatele dentare invizibile cu sistemul Invisalign (tip gutieră)

Sistemul Invisalign propune gutiera și folosește o serie de mulaje transparente din plastic care se potrivesc peste dinți ca o proteză. Purtați fiecare dintre aceste gutiere pentru o anumită perioadă de timp, apoi treceți la alta, fiecare gutieră mișcându-vă dinții câte puțin.

Aparatele dentare Invisalign sunt practic nedetectabile, așa că majoritatea oamenilor nici măcar nu vor ști că le purtați. Există multe avantaje, precum și dezavantaje ale acestui sistem, cum ar fi:

Argumente pentru:

Sunt ușor de îndepărtat și înlocuit

Sunt transparente și nu seamănă deloc cu aparatele dentare metalice obișnuite

Sunt extrem de confortabile

Mai puține reparații de urgență, deoarece nu sunt prevăzute cu fire sau elemente care se pot rupe

Argumente contra:

Trebuie să purtați gutiera un anumit număr de ore pe zi sau tratamentul dumneavoastră va dura mai mult timp

Puteți experimenta totuși sensibilitate în jurul dinților și a zonelor gingivale

Costurile pot fi mult mai mari decât pentru aparatele dentare obișnuite

Schimbarea frecventă a gutierei transparente de pe dinți, de obicei la fiecare două săptămâni, poate produce durere și disconfort

Puteți suferi, de asemenea, de dificultate la pronunție până când vă veți obișnui să purtați gutierele dentare Invisalign, deoarece chiar și cu acest sistem este nevoie de o perioadă de acomodare.

Trebuie să le dați jos pentru tot, cu excepția apei potabile, dar din această cauză, mulți oameni consideră că slăbesc în timp ce folosesc acest sistem, datorită faptului că iau mai puține gustări pentru că vor să se asigure că poartă gutiera Invisalign pe dinți cât mai mult timp posibil în fiecare zi.

Sistemul Six Months Smiles – aparatele dentare transparente – zâmbete în doar 6 luni

Sistemul Six Months Smiles este conceput pentru adulți și, chiar dacă există elemente (brackets) atașate pe dinți, acestea sunt transparente, iar firele sunt fie de culoarea dinților, fie de un argintiu discret.

Aceste aparate sunt mult mai atractive decât aparatele dentare metalice clasice și sunt concepute pentru a produce rezultate în șase luni. De asemenea, sunt destinate numai adulților și doar pentru a îndrepta dinții din față și nu toți dinții. Iată câteva avantaje și dezavantaje ale sistemului Six Months Smiles:

Argumente pentru:

Reprezintă un plan de tratament foarte accesibil ca preț

Tratamentul este mai rapid, deoarece îndreaptă doar dinții din față

Deoarece îndreaptă doar dinții din față, durerea și disconfortul sunt limitate

Sunt foarte discrete

Argumente contra:

De vreme ce dinții tuturor sunt diferiți, este posibil ca aceste aparate să nu producă întotdeauna rezultate în șase luni

Îți îndreaptă dinții, dar nu fac nimic pentru ocluzie

Uneori ocluzia poate fi mai gravă decât înainte de tratament

Tratamentul este menit să îndrepte doar dinții din față

Dacă dinții nu sunt atât de strâmbi, pentru început acest tip de tratament ar putea funcționa pentru dvs. Un consult atent cu un ortodont calificat vă va informa corect cu siguranță, deoarece acesta este singurul mod în care puteți alege cu înțelepciune între acest tip de plan de tratament și un tratamentul ortodontic obișnuit.

În ciuda numelui său, acest sistem nu vă îndreaptă întotdeauna dinții în șase luni; cu toate acestea, timpul necesar pentru îndreptarea dinților este în mod normal mult mai scurt decât folosind celelalte tipuri de dispozitive de îndreptare a dinților.

Sistemul Smile Direct Club – gutieră transparentă personalizată de la distanță

Sistemul Smile Direct Club este similar cu sistemul Invisalign, cu excepția faptului că nu există vizite la ortodont. Pur și simplu vă alăturați clubului, plătiți o anumită sumă în fiecare lună și continuați să primiți gutierele pentru dinți până când dinții devin drepți.

Este discret și simplu, dar funcționează pentru toată lumea? Iată câteva argumente pro și contra la care să vă gândiți înainte de a lua o decizie finală:

Argumente pentru:

Puteți face totul singur fără a fi nevoie de vizite de ortodont

Sunt aproape imposibil de văzut în timp ce se află în gură

Sunt mult mai puțin costisitoare decât alte sisteme de gutiere dentare pe care trebuie să le înlocuiți periodic

Puteți obține un zâmbet nou în cel mai scurt timp

Argumente contra:

Acestea pot consuma mult timp, întrucât periajul zilnic corect și folosirea aței dentare sunt obligatorii

S-ar putea să ai dificultăți la pronunție până te obișnuiești să le porți

Este posibil ca dinții și gingiile să fie dureroase

Uneori durează ceva timp până primești următorul set de gutiere

La fel ca sistemul Invisalign, sistemul Smile Direct Club nu este pentru toată lumea, dar majoritatea oamenilor care îl folosesc sunt foarte mulțumiți de cât de drepți arata dinții lor după finalizarea tratamentului.

De asemenea, oferă un plan de plată convenabil dacă nu doriți să plătiți totul dintr-o dată, astfel încât acest sistem este în esență foarte accesibil pentru toată lumea.

În plus, puteți economisi mult timp, deoarece nu există vizite la ortodont și tot ceea ce trebuie să faceți este să așteptați să vină următorea gutieră, ceea ce este deosebit de convenabil pentru persoanele care sunt foarte ocupate.

Sistemul Incognito Braces – Aparate dentare incognito (montate pe interiorul dinților, nu la exterior)

Denumite și aparate dentare linguale, ele sunt instalate în interiorul gurii, astfel încât nimeni să nu știe că sunt acolo. Aceste aparate dentare au existat de fapt din anii 1970, dar câștigă acum popularitate deoarece, de mult timp, nimeni nu știa că ele există.

Chiar dacă decideți să alegeți alte proceduri dentare cosmetice, de exemplu, implanturi, aparatul dentar ligual nu va fi niciodată un inconvenient. Iată câteva lucruri de luat în considerare atunci când căutați aparate dentare linguale:

Argumente pentru:

Elementele (brackets) montate pe interiorul dinților sunt personalizate și, prin urmare, se potrivesc perfect gurii tale

Nimeni nu va ști vreodată că purtați aparat dentar

Ele au grijă de diverse probleme, de la înghesuiri severe ale dinților până la tulburări de ocluzie

Interferență minimă cu problemele de pronunție și cu durerea gingiilor

Argumente contra:

S-ar putea să ai dificultăți de pronunție până te obișnuiești cu ele

Ele pot fi mai scumpe decât aparatele dentare tradiționale și chiar decât gutierele transparente

Nu le poți scoate dacă vrei să mănânci sau să iei o pauză de la ele

Unele dureri și disconfort la început

Aparatele dentare incognito sunt perfecte pentru persoanele care au nevoie de mult mai mult decât de o ușoară îndreptare a dinților, deoarece funcționează la fel de bine ca tratamentele ortodontice tradiționale.

Timpul necesar pentru a le purta va depinde de mulți factori, inclusiv de cantitatea de muncă care trebuie depusă, însă un ortodont bun vă poate ajuta să stabiliți o estimare a momentului în care dinții tăi ar putea arăta așa cum doriți.

Damon Braces – Aparatele dentare Damon pe exteriorul dinților

Deoarece sunt atât de avansate din punct de vedere tehnologic, aparatele dentare Damon tind să producă rezultate mult mai repede decât multe alte tipuri de aparate dentare. În loc să utilizați elemente pe dinți (brackets) pe care ortodontul le strânge și le reglează în mod regulat, există un mecanism de alunecare care atașează firele de elementele de pe dinți.

Prin urmare, acestea sunt mult mai confortabile decât aparatele dentare obișnuite, iar mecanismul de alunecare permite dinților să se alinieze într-o mișcare naturală. Iată câteva avantaje și dezavantaje ale sistemului Damon:

Argumente pentru:

Folosesc tehnologia de auto-ligare bracket (se ajustează singure) pentru a preveni frecarea inconfortabilă

Nu trebuie să vizitați cabinetul ortodontului la fel de mult ca în cazul aparatelor dentare obișnuite

Se pot ocupa de numeroase tipuri de probleme ortodontice, inclusiv de cele complexe

De obicei, necesită mai puțin timp pentru a obține rezultate excelente

Argumente contra:

Sunt mult mai scumpe decât alte tipuri de aparate dentare

Nu sunt invizibile; deși, dacă alegeți Damon Clear, acestea vor fi aproape invizibile

Sunt fixe și nu pot fi înlocuite, ceea ce înseamnă că nu le puteți scoate când se simt inconfortabil

Timpul necesar pentru a vă îndrepta dinții este de obicei la fel de lung ca în cazul aparatelor dentare obișnuite.

Aparatele dentare Damon sunt disponibile atât în ​​culori metalice, cât și în variante transparente, așa că aveți de ales atunci când vine vorba de aspectul general al aparatului.

Cu toate acestea, majoritatea oamenilor aleg modelul transparent, deoarece este mai puțin vizibil, iar aceste tipuri de aparate dentare sunt o alegere inteligentă pentru persoanele care doresc să reducă cantitatea de durere pe care o simt și să crească șansele de a avea dinți perfect drepți în final.

Ceramic Braces – Aparate dentare ceramice

Aparatele dentare din ceramică sunt realizate în mod similar cu aparatele dentare obișnuite, cu excepția faptului că firele și elementele (brackets) montate pe dinți sunt de culoare dinților, ceea ce înseamnă că nu sunt la fel de vizibile ca aparatele detare metalice obișnuite.

Acestea se armonizează perfect cu restul gurii, așa că atunci când zâmbești nu ai o gură plină de argint și metal care să atragă atenția oamenilor. Iată câteva dintre avantajele și dezavantajele aparatelor dentare din ceramică:

Argumente pentru:

Sunt mult mai puțin costisitoare decât aparatele dentare linguale (pe interiorul dinților) și multe tipuri de gutiere (aligners)

Sunt discrete și mult mai puțin vizibile

Pot alinia dinții foarte repede

Vizitele la ortodont sunt mai puțin frecvente decât în cazul altor tipuri de aparate dentare

Argumente contra:

Elementele montate pe dinți (brackets) pot deveni pătate dacă nu periați dinții și nu folosiți ața dentară corespunzător

Trebuie să evitați anumite alimente, astfel încât acestea să nu coloreze elementele montate pe dinți (brackets)

Trebuie respectate cu strictețe procedurile de igienă orală zilnică

Ele pot fi mai scumpe în comparație cu tratamentele ortodontice tradiționale

În timp ce costul aparatelor dentare ceramice se situează undeva între tratamentele ortodontice tradiționale și aparatele dentare, cum ar fi aparatele dentare linguale și gutierele transparente (aligners), cum ar fi Invisalign, ar trebui să luați în considerare în continuare acest plan de tratament ca o opțiune viabilă, mai ales dacă nu doriți aparate dentare care sunt foarte vizibile.

Aparatele dentare din ceramică sunt pur și simplu mai discrete și mai eficiente decât multe alte tipuri de aparate dentare, ceea ce le face un tip de aparat dentar bun pentru a fi luat în considerare de toată lumea.

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Tipuri de diamante

26 tipuri de diamante diferite

Sclipirea și strălucirea diferitelor tipuri de diamante ne captează atenția, inimile și mințile. Echivalăm dimensiunea unui diamant cu dimensiunea iubirii noastre. Aflați tot ce puteți

Citește mai mult »
peruci Bob

30 de peruci Bob

Explorați numeroasele tipuri de stiluri de peruci tunse stil bob, disponibile pentru bărbați și femei. Puteți găsi tunsori și stiluri versatile, din păr uman sau

Citește mai mult »
Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care