7 motive pentru a nu purta machiaj (mereu)

Tanara poarta machiaj

O pauză de la machiaj oferă o mulțime de beneficii nu numai pentru pielea ta, ci și pentru tine. Află care sunt avantajele de a nu purta machiaj și vezi cum poți să arăți frumoasă fără el.

Îmi amintesc că eram obsedată de machiaj când eram tânără. Toate pensulele de machiaj diferite mă fascinau. Dar, undeva pe parcurs, am început să mă simt puțin neliniștită în legătură cu asta. Așa că am decis să fac câteva cercetări despre motivul pentru care purtarea machiajului ar putea să nu fie o idee bună până la urmă.

Există multe motive întemeiate pentru a nu purta machiaj. Deoarece producătorul decide dacă un produs de machiaj este sigur, nu există acele teste riguroase prin care trec alte produse fabricate, cum ar fi medicamentele. Multe dintre produsele de machiaj folosite au substanțe nocive care se absorb în piele.

Mulți oameni se machiază din diferite motive. Cu toate acestea, există, de fapt, o mulțime de motive care susțin faptul că machiajul nu este atât de benefic pe cât cred mulți oameni că este. Haideți să aruncăm o privire mai profundă asupra motivelor pentru care nu ar trebui să purtați machiaj.

Verifică preț Produse demachiere și curățare AICI!

Veți avea mai mult timp liber pentru a face tot ce doriți să faceți

Să fim realiști; aplicarea machiajului necesită mult timp. Toate fațetele diferite ale acestuia necesită mult timp și răbdare pentru a obține un machiaj perfect și pentru a arăta bine. Cu toate acestea, atunci când alegi să nu te machiezi, ai mai mult timp pentru activități de îngrijire și alte modalități de autoîngrijire.

În timpul celor 30 de minute sau o oră pe care le-ai folosi în mod normal pentru a te machia, îți poți alege un alt hobby, cum ar fi să citești un capitol dintr-o carte, să încerci să faci yoga sau chiar să folosești acel timp pentru a-ți pregăti un mic dejun delicios și sățios.

Poți chiar să dormi puțin mai mult, pentru că nu te mai simți grăbită să te trezești foarte devreme doar pentru a te asigura că ai timp să te machiezi.

Veți economisi o mulțime de bani

 Femeile americaneBărbați americani
Pe lună$115$49
Pe an$1380$588

Machiajul vă poate costa foarte mult, mai ales dacă cumpărați mai multe produse diferite de la mărci cunoscute. Tabelul de mai jos vă oferă o idee despre cât de mult mai cheltuiesc femeile pe produsele de machiaj.

Atunci când nu te machiezi, poți fie să economisești bani, fie să investești, fie să-i folosești pentru experiențe acumulate. Chiar și atunci când există o reducere sau o ofertă, nu se poate evita faptul că tot cheltuiești bani pe care ai fi putut să-i economisești.

Verifică preț Produse demachiere și curățare AICI!

Majoritatea produselor de machiaj au ingrediente toxice

Există multe ingrediente toxice și iritante, cum ar fi parfumurile artificiale folosite pentru a face produsele să miroasă bine, alcoolul, coloranții artificiali, petrolul și conservanții din multe dintre mărcile de calitate inferioară și chiar din unele dintre mărcile de calitate superioară, care se infiltrează în piele și chiar în sistemul intern.

Atunci când îl aplici pe față, tinde să fie vinovat de apariția erupțiilor, din cauza barierei pe care o creează machiajul, ceea ce duce la o creștere a cantității de ulei pe care o produce pielea ta. Unele persoane au chiar reacții neplăcute.

Folosirea machiajului pentru a acoperi orice probleme ale pielii pe care le aveți deja, cum ar fi coșurile, vă poate crea și mai multe probleme. Este posibil ca machiajul în sine să nu vă îmbătrânească pielea, dar ingredientele din el tind să stea împotriva procesului natural de îmbătrânire prin care trece pielea dumneavoastră.

Pielea ta este mult mai sănătoasă fără machiaj, deoarece poți să o hidratezi mai bine și să ai grijă de ea.

Preocuparea pentru machiajul tău este de domeniul trecutului

Nu numai că este mult de lucru să-l aplici dimineața, dar trebuie să te îngrijorezi și de machiajul de pe ten, pe tot parcursul zilei. Nu mai trebuie să fiți stresată de faptul că vă pătați  de la machiaj sau că trebuie să faceți un drum rapid la toaleta femeilor pentru a vă retușa machiajul.

Aveți mai multă libertate să vă atingeți fața fără să vă faceți griji că veți șterge jumătate din ea și vă veți strica look-ul. De asemenea, vei constata că hainele tale sunt mult mai curate, deoarece, în general, machiajul ajunge peste tot, mai ales fondul de ten.

Învățați să vă prețuiți mai mult sinele natural

Mulți oameni se simt mai frumoși când sunt machiați decât atunci când nu poartă machiaj. Poți găsi încredere în frumusețea ta naturală. Un alt lucru cu adevărat minunat este că stilurile de machiaj se schimbă tot timpul, dar poți avea încredere în faptul că aspectul tău natural nu se va demoda niciodată.

La început, s-ar putea să vă simțiți inconfortabil pentru că nu mai aveți un strat de machiaj în spatele căruia să vă ascundeți, dar în curând veți învăța să vă iubiți imperfecțiunile și să apreciați cât de unice vă fac și, de asemenea, să vă simțiți bine și confortabil în propria piele.

Veți juca un rol important în salvarea mediului înconjurător

Toate produsele pe care trebuie să le aruncați, fie pentru că au expirat, fie pentru că nu se potrivesc cu pielea dumneavoastră, fie pentru că tocmai le-ați epuizat, au aproape întotdeauna ambalaje din plastic, iar recipientele și sticlele sunt, de obicei, tot din plastic.

Acestea ajung la gunoi și apoi la groapa de gunoi, iar mediul înconjurător este deja supus unei mari presiuni. V-ați alătura grupului de oameni care încearcă să fie mai responsabili și să salveze mediul înconjurător.

Cum poți arăta frumos fără machiaj?

Există multe moduri în care poți arăta frumoasă fără machiaj. Este foarte important să găsești o rutină de îngrijire a pielii care să funcționeze pentru tine. Hidratarea joacă, de asemenea, un rol important în menținerea supleței, strălucirii și fermității pielii tale. Celelalte modalități sunt:

Verifică preț Măști de față AICI!

Concluzie

A nu purta machiaj este o călătorie a iubirii de sine. Înțeleg de ce alții poartă machiaj și nu judec această decizie. Cu toate acestea, machiajul tratează adesea doar ceea ce este la suprafață și nu problema de fond, lăsându-vă cu problema inițială cu care vă confruntați.

Faptul că nu porți machiaj îți va permite să te simți mai mulțumită de tine însăți și să-ți îmbrățișezi adevăratul sine. Aspectul tău natural are multe beneficii care îți aduc pace interioară în general, deoarece nu trebuie să îți faci griji cu privire la îndeplinirea anumitor standarde de frumusețe doar pentru a te simți frumoasă.

Verifică preț Produse demachiere și curățare AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Leggings (colanți) vs. Jeggings

Leggings (colanți) vs. Jeggings

Iată o comparație cuprinzătoare între mult îndrăgitele jambiere și jeggings, prezentând avantajele și dezavantajele acestora, astfel încât să puteți face o alegere în cunoștință de

Citește mai mult »
Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care