20 lucruri neobișnuite despre Alexander McQueen

Tanar poarta adidasi Alexander McQueen

Iată un articol intrigant despre emblematicul brand de modă Alexander McQueen. Sunt incluse istoria, inspirația, colecția de stil și lucruri de știut înainte de a merge la magazinul lor.

Alexander McQueen este cunoscut pentru modelele controversate. Stiluri gotice care juxtapuneau cea mai înaltă și cea mai joasă vibrație a modei. Comentariile politice și semnificațiile mult mai extinse, au reprezentat o mare parte din munca sa.

Creatorul de modă a murit în 2010, dar casa de modă continuă să trăiască. Aceasta încă aduce un omagiu stilului și viziunii lui McQueen.

Modelele sunt îndrăznețe. Cu toate acestea, ele nu sunt îndrăznețe doar de dragul de a fi îndrăznețe. Fiecare piesă este artistică și se adresează atât sufletului oamenilor obișnuiți, cât și experților în modă.

Brandul este eclectic, oferind rochii de seară, adidași și orice alte piese. Purtarea de îmbrăcăminte Alexander McQueen vă permite să ieșiți din obișnuit și să îmbrățișați diversitatea care face lumea frumoasă.

Înainte de a cumpăra haine Alexander McQueen, (și dacă nu ați făcut-o deja, ar trebui să o faceți) iată 20 de lucruri pe care ar trebui să le știți despre iconicul brand de modă.

Verifică preț Îmbrăcăminte Alexander McQueen AICI!

Alexander McQueen a renunțat la școală la 16 ani

Alexander McQueen a pornit de la începuturi umile. S-a născut într-o familie din clasa muncitoare. A crescut la Londra, alături de cinci frați și surori.

La 16 ani, a renunțat la școală și a început să lucreze la Saville Row. Saville Row era o stradă londoneză renumită pentru crearea de costume bărbătești făcute la comandă.

Și-a început activitatea la Anderson and Shepard, apoi a trecut la un alt atelier de croitorie din apropiere.

Descoperirea stilului său

Alexander McQueen și-a găsit dragostea pentru design și teatru. Acest lucru l-a determinat să lucreze la crearea de costume la Angels și Bermans.

De acolo, a plecat la Milano, unde a lucrat cu creatorul de modă italian Romeo Gigli. S-a întors la Londra și a obținut o diplomă de master în modă în 1992.

Verifică preț Îmbrăcăminte Alexander McQueen AICI!

Jack Spintecătorul

Punctul culminant al educației sale în domeniul designului a fost colecția sa de debut, Jack the Ripper Stalks His Victims. După cum sugerează și numele, colecția a fost întunecată și tulburătoare. A fost, de asemenea, sexy și capricioasă, așa cum numai cele mai întunecate lucruri pot fi.

Păr uman a fost cusut în mai multe piese vestimentare, inclusiv într-o rochie albă de mătase care lăsa părul de pe sub, la vedere. O altă rochie era din satin roz, cu un model de sârmă ghimpată imprimat pe material.

Isabella Blow a fost prezentă la defilarea de modă când a fost prezentată colecția. A fost atât de încântată de modele încât a cumpărat întreaga colecție pentru 5.000 de lire sterline.

Pantaloni Bumster

Pantalonii Bumster au fost prezentați pentru prima dată în colecția Taxi Driver. Aceștia aveau o talie extrem de joasă, oprindu-se la, sau uneori sub, partea superioară a fundului.

Se crede că Mcqueen a preluat ideea de la „builders bum”, care este cunoscut în SUA sub numele de „plumber’s crack” (crăpărura instalatorului). Bărbații care lucrau ca muncitori aveau adesea pantalonii prea jos, fără intenție.

Când a fost întrebat despre pantaloni, McQueen a spus că este vorba de fapt de alungirea formei feminine, nu de a arăta fundul.

El a declarat: „Pentru mine, acea parte a corpului – nu atât de mult fesele, cât partea de jos a coloanei vertebrale – este cea mai erotică parte a corpului oricui, bărbat sau femeie”.

Andrew Bolton, curator la Met, a declarat că „bumsterul” a contribuit la consolidarea reputației de provocator a lui Alexander McQueen. Avea o pasiune pentru anarhie, în special pentru anarhia de pe străzile britanice, pe care a încorporat-o în hainele sale.

Verifică preț Articole vestimentare Alexander McQueen AICI!

Colecția „The Highland Rape”

Colecția „Jack the Ripper” poate că i-a adus lui Alexander McQueen începutul, dar colecția „Highland Rape” a fost cea care a atras cu adevărat atenția lumii și l-a transformat într-un creator de modă de renume mondial.

Inițial, s-a crezut că această colecție face referire la violul femeilor. McQueen ar putea fi considerat un activist al femeilor și avea o dorință puternică de a oferi putere femeilor care îi purtau hainele.

Cu toate acestea, a făcut referire la violul Scoției de către Anglia. S-a inspirat din revolta din secolul al XVIII-lea și din Clearance-urile din Highland care au avut loc în secolul al XIX-lea. McQueen a vorbit, prin colecție, despre descendența sa și despre istoria culturii sale pe scena mondială.

Piesele erau întunecate, romantice și tragice. Rochiile feminine vaporoase erau rupte și sfâșiate. Unele modele se împiedicau pe podium ca și cum ar fi ieșit dintr-o bătălie, în timp ce altele mărșăluiau și salutau. Altele au mers cu încredere, cu un model clasic, exagerat pentru efect.

A lucrat la Givenchy

Givenchy este o marcă a casei de modă Louis Vuitton. Casa franceză de design este cunoscută pentru hainele sale de lux, inclusiv pantofi și genți , și pentru linia sa de parfumuri.

Este cel mai popular în rândul generației baby boomers, unde ocupă locul 8 în topul mărcilor de lux. Givenchy este cunoscut pentru eleganța senzuală.

McQueen a făcut o treabă excelentă, dar stilul său nu se potrivea cu ceea ce reprezenta Givenchy. La patru ani de la terminarea școlii de design, a obținut prestigioasa poziție de designer șef.

A rămas la Givenchy din 1996 până în 2001. Cu siguranță a împins limitele modei în această perioadă, dar s-a simțit sufocat de estetica companiei.

În ciuda faptului că s-a simțit „constrâns din punct de vedere creativ”, a câștigat titlul de Designer britanic al anului în 3 din cei 6 ani în care a lucrat pentru casa de modă.

Colecția The Startling Joan

Spectacolul Joan din 1998 ar putea fi cel mai înfiorător spectacol din cariera lui McQueen. De asemenea, a evidențiat talentul său de povestitor.

A fost bazat pe povestea Ioanei d’Arc. Ioana d’Arc a trăit în anii 1400. Este o sfântă canonizată, dar a fost o figură controversată în timpul ei.

În încercarea de a salva Franța de sub controlul britanicilor, s-a îmbrăcat în armură bărbătească și și-a tăiat părul, conducând o armată pentru a vorbi cu regele.

Prima rochie din colecția Joan a fost o rochie din zale, care făcea referire la faptul că Joan purta o armură. O altă rochie era lungă până la podea, având o glugă din plasă de lanț.

O altă piesă era din piele neagră, completată cu armură. Alte piese prezentau o țesătură matlasată, care era croită și mulată, o juxtapunere care era clasică pentru McQueen.

Finalul a cuprins o pistă în flăcări. Modelul a purtat o glugă fără chip și o rochie roșie revelatoare. Acest lucru simboliza moartea lui Joan. A fost arsă pe rug ca eretică pentru viziunile care au făcut-o eroină.

Parteneriat cu Gucci

Gucci a cumpărat o parte majoritară în compania lui McQueen în anul 2000, oferindu-i designerului britanic capitalul și libertatea creativă de care avea nevoie.

În 2003, a fost declarat Designerul Internațional al Anului de către Council of Fashion Designers of America. De asemenea, a fost numit Comandor al celui mai excelent Ordin al Imperiului Britanic de către Regina Angliei.

Moartea lui Alexander McQueen

McQueen a dezvoltat o relație strânsă de afaceri și personală cu Isabella Blow după prima sa prezentare de modă. Aceasta a murit în 2007. El i-a dedicat linia sa de primăvară din 2008. A fost citat spunând că moartea ei a fost „cel mai valoros lucru pe care l-am învățat în modă”.

Doi ani mai târziu, a murit și mama sa. McQueen a fost găsit în apartamentul său din Londra în ziua înmormântării acesteia. Cauza morții a fost stabilită ca fiind sinuciderea.

Directorul de creație Sarah Burton

Sarah Burton a fost mult timp co-dezbateristul lui McQueen. După moartea tragică a acestuia, ea a preluat rolul de director de creație. În 2011, lucrările lui McQueen au fost expuse la Metropolitan Museum of Art, ca o modalitate de a-i onora memoria și contribuția la industrie.

Poate mai semnificativ este faptul că marca Alexander McQueen continuă să trăiască sub conducerea lui Sarah Burton. Veți regăsi în colecția actuală același stil contradictoriu și controversat pe care McQueen l-a adus în lumea modei.

 

Debutul lui Giselle Bundchen

Giselle ar putea fi un nume cunoscut acum, dar în 1998, era doar o bombă sexy braziliană de 18 ani care încerca să reușească ca model.

McQueen i-a văzut talentul și a făcut-o să fie în centrul atenției la prezentarea de modă pentru primăvara anului 1998. Acesta a fost intitulat inițial Golden Shower. Protestele ușor de înțeles din partea sponsorilor au dus la schimbarea titlului în Unnamed.

Pasarela a fost realizată din rezervoare de Lucite umplute cu apă, iluminate cu lumini albe. Modelele au purtat rochii mulate din piele de șarpe și costume croite. Albul, negrul și auriul au predominat în paleta de culori.

Pentru final, toate modelele au fost îmbrăcate în alb. Acestea au fost stropite cu apă, ceea ce a făcut ca rochiile să fie transparente și a făcut să le curgă rimelul.

 

 

Activitatea timpurie cu celebrități

David Bowie este, fără îndoială, una dintre cele mai emblematice vedete muzicale din toate timpurile. McQueen a fost designerul șef al costumelor pentru turneele lui Bowie din 1996 și 1997. De asemenea, el a proiectat Union Jacket, care apare pe coperta albumului Earthling.

Bjork l-a angajat, de asemenea, pe McQueen. Acesta a creat coperta pentru albumul Homogenic din 1997 și a regizat videoclipul piesei Alarm Call de pe album.

Inspirație

Poate ați observat că istoria a fost o sursă importantă de inspirație pentru McQueen. Cu toate acestea, nu a fost însă singura sursă de inspirație.

Îi plăceau scufundările, în special în Maldive. Aceasta a fost sursa de inspirație pentru colecția Plato’s Atlantis. A fost, de asemenea,și un comentariu pe această temă. McQueen a declarat într-un comunicat de presă că oamenii au venit din mare, iar topirea calotelor de gheață ar putea trimite omenirea înapoi la aceste origini.

Rochiile scurte cu imprimeu digital cu model de reptilă au dominat colecția de primăvară. Culorile reprezentau marea, inclusiv maro, verde, albastru și acvamarin. Costumele croite au fost prezente, alături de pantaloni confecționați din materiale care semănau cu pielea de rechin.

Cu toate acestea, adevărata vedetă a spectacolului au fost pantofii armadillo. Aceștia au fost concepuți pentru a părea că fac parte din persoana care îi poartă. Aveau o frumusețe grotescă, cu o masă voluminoasă și pătrată, combinată cu un toc stiletto.

Erau sculptați manual, din lemn, dar arătau ca niște solzi de șarpe sau armuri de armadillo. Acești pantofi nu erau destinați să fie purtați în afara podiumului, dar câțiva fani au cumpărat pantofii.

Primul Streaming

Colecția de primăvară Plato’s Atlantis a fost, de asemenea, o premieră pentru moda în streaming. Transmisia în direct s-a prăbușit atunci când Lady Gaga a scris pe Twitter despre eveniment. Telespectatorii s-au îngrămădit la fluxul live, ceea ce a dus la căderea serverelor.

Expoziția Savage Beauty

Expoziția originală Savage Beauty a avut loc la Muzeul Metropolitan de Artă. Muzeul din New York a înregistrat un record de participare la expoziție.

Acesta a prezentat șase galerii preluate din cele mai emblematice colecții ale lui McQueen. Acestea au fost clasificate în funcție de temă, tema principală fiind romantismul.

În 2015, a fost prezentată la Victoria and Albert Museum. Vânzările de bilete au depășit 480.000 de bilete. Cererea a fost atât de mare, încât muzeul a rămas deschis peste noapte în ultimele două săptămâni ale expoziției. Aceasta a fost prima dată când și-a schimbat programul pentru a răspunde cererii.

Primul spectacol al lui Sarah Burton

Prima prezentare a lui Sarah Burton în calitate de director de creație oficial a fost colecția de primăvară 2011. Burton a păstrat elementele teatrale și fantastice întâlnite în creația lui McQueen.

Cu toate acestea, colecția ei a fost mai puțin agresivă. Modelele au început în rochii albe simple. Pe măsură ce spectacolul a progresat, piesele au inclus rochia iconică a fluturelui monarh și o rochie de organza plisată care seamănă cu o anemonă de mare.

O altă rochie avea o fustă din pene de fazan și un pieptar din tulpini de porumb aurite.

Colecția de îmbrăcăminte pentru bărbați

Prima incursiune a lui Alexander McQueen în îmbrăcămintea pentru bărbați a fost lansată în 2001. Colecția a fost o colaborare cu Huntsman, croitorii de la Saville Row. Acest lucru i-a permis lui McQueen să se întoarcă la rădăcinile sale.

Verifică preț Îmbrăcăminte Alexander McQueen pentru bărbați AICI!

Adidași Alexander McQueen

Adidașii Alexander McQueen au fost lansați pentru prima dată în 2015. Tendința a rămas un element de bază al stilului. Căutați o recenzie despre Alexander McQueen și probabil că veți fi întâmpinat cu multe recenzii care laudă adidașii.

Aceștia au fie o talpă exagerată, fie supradimensionată. Sunt confecționați din piele italiană de calitate superioară. Adidașii sunt negri sau albi, cu o mulțime de opțiuni de culori, inclusiv metalizate, pentru toc.

Verifică preț Adidași Alexander McQueen AICI!

Colecția Garbage

Colecția Garbage 2009 a lui McQueen a prezentat modele în rochii elaborate care pășeau pe o pistă presărată cu piese din colecțiile anterioare. Toate modelele purtau saci de gunoi pe cap.

Colecția Garbage ar fi putut fi inspirată de un eveniment anterior pe care McQueen l-a trăit. În 1993, McQueen a fost expus la vitrina noilor veniți a British Fashion Council.

După spectacol, McQueen a ieșit la petreceri cu prietenii. El a depozitat colecția în saci de gunoi și i-a ascuns lângă un tomberon. A doua zi, McQueen s-a dus să recupereze hainele, dar a constatat că acestea fuseseră aruncate la gunoi.

McQueen era iubitor de câini

McQueen a fost un iubitor de câini avid. În testamentul său, el a lăsat 50.000 de euro pentru îngrijirea animalelor sale de companie iubite. De asemenea, a lăsat câte 100.000 de euro pentru Battersea Dogs and Cats Home din sudul Londrei și pentru Crucea Albastră pentru protecția animalelor.

Întrebări frecvente despre brandul Alexander McQueen

Este Alexander McQueen un brand de lux?

Alexander McQueen este considerat un brand de lux. Mărcile de lux se caracterizează prin mărfuri de calitate la prețuri ridicate. Acestea sunt adesea rare sau exclusive. Poate cel mai important, mărcile de lux oferă ceva ce nu puteți găsi la produsele de calitate inferioară.

Cum îți dai seama dacă produsele Alexander McQueen’s sunt veritabile?

În primul rând, examinați cutia. Cutiile Alexander McQueen sunt de un alb strălucitor, cu un logo perfect centrat. Punga de depozitare va fi, de asemenea, de un alb strălucitor și dreptunghiulară. Cele contrafăcute sunt adesea pătrate.

Hârtia șervețel va fi foarte subțire, spre deosebire de falsuri, care au în general hârtie mai groasă. În continuare, verificați cusăturile. Cusăturile de pe hainele Alexander McQueen autentice vor fi egale, de aceeași mărime și îngrijite. Falsurile vor avea cusături de calitate inferioară, care sunt adesea inegale.

Deține Gucci brandul Alexander McQueen?

Gucci și Alexander McQueen sunt deținute de compania franceză Kering, fosta PPR.

De ce este Alexander McQueen atât de popular?

Alexander McQueen este cunoscut pentru creațiile de modă revoluționare și provocatoare. McQueen a fost un băiat rău în industria modei, primind porecla „l’enfant terrible”, care se traduce prin „copilul teribil”.

Modelele lui McQueen erau adesea întunecate, melancolice și romantice. Piesele de pe podium sunt uluitoare, iar colecțiile ready-to-wear sunt inovatoare.

Cine conduce Alexander McQueen acum?

Sarah Jane Burton este actualul designer creativ al firmei Alexander McQueen. Ea a lucrat alături de McQueen timp de 15 ani. După moartea acestuia, în 2010, ea a preluat conducerea companiei.

Unde sunt fabricați pantofii de sport Alexander McQueen?

Pantofii de sport Alexander McQueen sunt confecționați în Italia din piele naturală italiană. Sunt concepuți pentru a fi la modă, discreți și supli.

Hainele Alexander McQueen se potrivesc la mărime?

Adidașii se potrivesc perfect cu mărimea. Când vine vorba de îmbrăcăminte, de multe ori au o mărime mică.

Sunt hainele Alexander McQueen fabricate în Turcia?

Hainele Alexander McQueen sunt fabricate în Marea Britanie, Italia și Franța. Cu toate acestea, multe produse contrafăcute sunt fabricate în China.

Cine a purtat haine Alexander McQueen?

Hainele lui Alexander McQueen au fost purtate de multe nume celebre, printre care Kate Middleton, Naomi Campbell și Sarah Jessica Parker. Adidașii McQueen sunt populari printre celebrități și rapperi, inclusiv Jennifer Lopez și Katie Holmes.

De unde pot cumpăra îmbrăcăminte Alexander McQueen?

Puteți comanda articole de îmbrăcăminte Alexander McQueen de pe site-ul companiei. Magazinele de lux, inclusiv Neiman Marcus, Saks Fifth Avenue și Nordstrom, au, de asemenea, linia de îmbrăcăminte.

Unele articole de îmbrăcăminte Alexander McQueen, inclusiv adidași și accesorii, pot fi achiziționate și de pe Amazon.

Ce tip de haine creează Alexander McQueen?

Alexander McQueen creează o gamă largă de îmbrăcăminte și accesorii pentru bărbați și femei. Oferă o linie completă de îmbrăcăminte, inclusiv paltoane, rochii, tricouri, pantaloni și denim.

Pantofii includ adidași, cizme, pantofi, sandale și pantofi de  mers. Veți găsi, de asemenea, o gamă de genți, inclusiv poșete, rucsacuri . Accesoriile includ curele, ochelari de soare, eșarfe și bijuterii.

Verifică preț Îmbrăcăminte Alexander McQueen AICI!

Despre ce a fost vorba în colecția 2021 Alexander McQueen?

Colecția 2021 a fost inspirată de încheierea perioadei Covid-19. Luxul pe care Burton îl afișa adesea în modelele sale a fost înlăturat. În schimb, piesele erau goale, cumva sinistru de frumoase în simplitatea lor.

Burton a urmat tradiția McQueen de hibridizare. O jachetă de motociclist cu mâneci din tul și o fustă de bal și o rochie din poplin combinată cu o cămașă din pique au fost câteva exemple. Îmbrăcămintea masculină a fost amestecată cu cea feminină. Trecutul a fost combinat cu prezentul.

Burton a refuzat interviurile. Ea nu a putut să facă deplasările tradiționale în Marea Britanie pentru cercetare din cauza închiderii granițelor. Colecția reflectă frumusețea crudă a străzilor goale din Londra. Există un sentiment de romantism și singurătate, ceea ce este clasic pentru McQueen.

Burton a declarat: „Cred că este responsabilitatea noastră să protejăm lucrurile pe care le iubim din trecut, să ne păstrăm valorile, semnăturile și istoria, dar este, de asemenea, datoria noastră să inovăm.”

Verifică preț Îmbrăcăminte Alexander McQueen AICI!

Cum a schimbat Alexander McQueen moda?

Alexander McQueen a fost un designer vestimentar cu un fler pentru teatru. El a schimbat modul în care erau prezentate spectacolele de pe podiumuri. Spectacolele sale erau extrem de artistice, iar fiecare piesă vestimentară și punerea în scenă aveau o semnificație.

Stilul teatral poetic este acum obișnuit pe podiumuri. A fost un băiat rău al casei de modă, cunoscut pentru opiniile sale anti-establishment.

Și-a folosit colecțiile ca o modalitate de a vorbi despre nedreptatea socială și inegalitate, precum și despre problemele care afectează societatea modernă. El a adus în lume pantalonii bumster, care au devenit pantalonii adesea numiți extreme low rise sau low rise.

De ce este Alexander McQueen scump?

Există mai multe motive pentru care hainele Alexander McQueen sunt scumpe. În primul rând este designul și casa de design, cunoscută în mod obișnuit sub numele de marcă. Se spune adesea că plătiți doar pentru etichetă și că puteți obține o ofertă mai bună dacă cumpărați de la o marcă mai puțin costisitoare.

Cu toate acestea, numele mărcii și designul fac ca hainele să fie populare și râvnite. Alexander McQueen oferă un stil poetic care stabilește tendințe.  De asemenea, numele mărcii este, de obicei, un indiciu al calității.

Adidașii Alexander McQueen, de exemplu, sunt confecționați din piele italiană în Italia. Acest lucru îi diferențiază de mărcile de calitate inferioară.

În cele din urmă, economia luxului afectează prețul pe care consumatorii sunt dispuși să îl plătească. Articolele scumpe sunt simboluri ale statutului, iar purtarea lor te poate face să faci parte din „clubul de lux”. Acest lucru înseamnă că articolele cu prețuri mai mari se vor vinde bine, oferind prestigiu celui care le poartă.

Cine a fost muza lui Alexander McQueen?

McQueen a avut mai multe muze de-a lungul anilor. Cu toate acestea, prima sa muză a fost Isabella Blow. Aceasta i-a cumpărat colecția de debut, iar cei doi au devenit rapid prieteni. Isabella a influențat și a sprijinit munca lui McQueen.

Verifică preț Îmbrăcăminte Alexander McQueen AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care