7 tipuri de materiale țesute diferite

Diferite tipuri de materiale tesute

Vedem exemple de materiale țesute în viața noastră, de la țesăturile pe care le purtăm la materialele folosite pentru a face pernele pe care stăm. Țeserea este o formă de artă complicată, care prezintă multe tipuri de modele de țesut și materiale utilizate pentru a crea materiale frumoase, care sunt practice și utile.

Țeserea este un mod prin care sunt create mai multe stiluri comune de pânză și țesături. Țeserea poate crea țesături durabile precum satinul și bumbacul pe care le folosim în fiecare zi. Deși folosim pânză și țesături în viața noastră de zi cu zi, de multe ori nu ne gândim la modul în care sunt create aceste țesături.

Cu ajutorul unui model complicat și cu ajutorul acestui proces numit țesere, profesioniștii instruiți sau o mașină de țesut automată pot crea țesături de înaltă calitate și frumoase. Țesătura este cunoscută pentru frumusețea, durabilitatea și căldura pe care o oferă.

Mai jos, să aruncăm o privire mai profundă asupra numeroaselor tipuri de țesut, pentru a înțelege ce tehnici creează diferite modele și texturi.

Verifică preț Materiale de țesut AICI!

Tipuri de materiale țesute

Țeserea poate urma mai multe modele, care ajută la producerea diferitelor materiale și efecte. Uneori, un model unic de material țesut va fi folosit pentru a crea o singură unitate de material țesut, în timp ce alte țesături necesită compilarea mai multor tehnici combinate pentru a crea o unitate.

Modelele de material țesut variază de la simplu la foarte complicat.

Țesătură simplă

O țesătură simplă numită și o țesătură tabby, este cea mai de bază dintre toate modelele de materiale țesute. Ca orice material țesut, trebuie să aveți un fir de urzeală și un fir de bătătură. Cantitatea de fire și raportul dintre fire ajută la crearea unor modele complicate.

Acest proces este valabil pentru toate țesăturile, inclusiv pentru țesătura simplă. Tipul de țesut simplu necesită doar două fire de bătătură în fiecare unitate de țesut, ceea ce îl face simplu, dar durabil.

Pentru a crea acest model, două bucăți de fire de urzeală sunt ținute paralele una cu cealaltă. Firul de bătătură transversal este apoi rulat perpendicular, trecând peste și pe sub firele de urzeală. Acest proces creează o formă pătrată, închisă, a unei unități de țesut

Pentru a completa această țesătură, firul de urzeală și firul de bătătură trebuie să fie de dimensiuni egale. Când pentru urzeală și fire de bătătură sunt utilizate fire de dimensiuni diferite, veți ajunge la opțiuni populare de țesături, cum ar fi poplinul și taftaua.

Unul dintre cele mai comune tipuri de stil de material țesut simplu pe care îl vedem în fiecare zi este materialul nostru folosit pentru îmbrăcăminte. O altă utilizare obișnuită a acestui stil de țesătură este utilizarea într-o tapiserie.

Pentru a face o tapiserie, artiștii folosesc o textură specială de tapiserie care creează o țesătură simplă, repetată la nesfârșit.

Firele de bătătură și firele de urzeală sunt amestecate cu diferite culori care ajută la formarea imaginilor și desenelor definite pe tapiserie. Designul țesăturii simple oferă un model de țesătură robust și durabil, care este dur și rigid.

Verifică preț Materiale de țesut AICI!

Țesătura Twill

Un model de țesătură textilă care este definit de linii diagonale, în comparație cu liniile drepte ale țesăturii simple. Țesătura twill este realizată folosind un fir de bătătură și două fire de urzeală.

Firul de bătătură este traversat și apoi trecut pe sub firul de bătătură, creând un model în diagonală. Stilul țesăturii Twill poate fi schimbat prin schimbarea raportului dintre firele de urzeală și firele de bătătură.

Atâta timp cât firul păstrează un raport de 2: 1, cum ar fi o configurație de 6: 3, meșterul va crea un model de țesătură Twill. Schimbarea direcției țesăturii într-un model de țesătură Twill poate introduce un model de șiret, care poate fi folosit pentru și mai multe tipuri de țesături.

Țesăturile Twill au fost folosite de secole și sunt un element esențial al multor modele de țesături. În epoca medievală, modelele Twill erau folosite în mod obișnuit pentru lână, lenjerie de masă sau huse de pat.

Țesătura strânsă face ca acest material să fie durabil, în timp ce introduce un anumit interes vizual și stil, prin modelul diagonal. Țesăturile Twill sunt utilizate în mod obișnuit pentru a forma materiale și sunt adesea create cu fire de lână.

Verifică preț Materiale Twill de țesut AICI!

Țesătura Basket (coș)

Un model de țesătură Basket poate fi realizat cu ușurință cu orice țesător. Aceasta este o variantă a țesăturii simple. O țesătură Basket creează un model pătrat de țesut cu un număr par de fire de bătătură și bucăți de fir de urzeală.

Cele două fire vor fi perpendiculare una pe cealaltă, trecându-se mai întâi pe deasupra și apoi unul pe sub altul. O țesătură Basket diferă de o țesătură simplă, permițând folosirea mai multor fire de ață sau fire toarse.

Acest diferențiere vă poate permite să creați o țesătură simplă cu trei, patru sau mai multe fire de bătătură și urzeală pentru a crea o structură groasă și robustă.

Deși țeserea se aplică în mod obișnuit materialelor pentru țesături, cum ar fi lână, fir tors și ață, procesul de țesere se poate face cu orice fel de materiale. Este destul de obișnuit să folosiți fire subțiri de lemn sau răchită pentru a crea coșuri și covorașe.

De la acest mod de utilizare și de la acest material acest tip de țesătură își ia numele. Fâșiile subțiri de lemn sunt țesute împreună pentru a crea o conexiune puternică de fibre, care pot ține obiectele grele într-un coș convenabil și frumos.

Verifică preț Coșuri împletite pentru depozitare AICI!

Țesătura olandeză

O țesătură olandeză poate fi utilizată pentru țesături sau metale și este foarte apreciată pentru durabilitatea și rezistența sa. O țesătură olandeză necesită ca modelul să aibă o cantitate limitată de fire de urzeală, cu o cantitate maximă de fire de bătătură.

Această structură creează un model alungit de țesut simplu. Cusătura lungă o face să fie o țesătură foarte puternică și durabilă, care poate rezista la presiuni ridicate și poate rezista la rupere.

Acest tip de țesătură poate fi întâlnit în mod obișnuit pe materiale și țesături solide precum pânza de bumbac. Mai mult, acest model de țesătură este utilizat pe scară largă pentru metalul fin pentru a crea ecrane durabile și robuste.

Țesătura olandeză este un tip de țesătură de bază, dar practic, care poate fi aplicat pe multe texturi, materiale și în multe industrii.

Verifică preț Materiale de țesut AICI!

Țesătura Jacquard

O țesătură jacquard este o țesătură incredibil de complicată, care este utilizată în mod obișnuit pentru a produce damasc și satin. Această țesătură poate fi realizată folosind un atașament de țesătură jacquard, care reprezintă un articol de specialitate.

O țesătură jacquard îi permite artizanului să includă diferite figuri cu imagini complete în modelul materialului.

Pentru a face acest lucru, meșterul trebuie să realizeze tipare de țesut individuale, care să aibă culorile și texturile de țesut necesare pentru a crea designul sau figura dorită. Acest tipar de țesut necesită ca meșterul să oprească și să reconfigureze procesul de țesere, făcând acest lucru un proces incredibil de lung.

Din acest motiv, costul unei țesături jacquard este de obicei foarte mare. O țesătură jacquard combină de obicei mai multe tehnici de țesere pentru a adăuga complexitate și dificultate producerii țesăturii.

Verifică preț Țesături Jacquard – diverse modele AICI!

Țesătura Dobby

Adesea considerată o țesătură complexă și avansată, o țesătură Dobby este o alegere populară pentru artizani. Această țesătură îi permite artizanului să creeze un model figurat în materialul țesut. Pentru a crea o țesătură dobby, meșterul trebuie să aibă un război de țesut pentru țesătura dobby.

În loc să facă tipar jacquard pentru a crea modele și forme, un artist va folosi mici fâșii de lemn inserate între bucățile de fire.

Acest tip de țesătură este perfect pentru persoanele care doresc să creeze un model simplu, geometric, care se repetă pe toată țesătura. Modelele individuale de țesut pot fi simple sau complexe, realizate prin adăugarea de culori, în funcție de imaginea și rezultatul dorit.

Verifică preț Materiale de țesut AICI!

Țesătura Satin

O țesătură din satin este foarte similară în proces cu țesătura Twill, dar care nu include o linie diagonală puternică. Trebuie să existe cel puțin cinci bucăți de fir de urzeală și cinci bucăți de fire de bătătură pentru a avea o țesătură autentică din satin.

Firere sunt țesute împreună într-un raport menținut similar cu al țesăturii Twill, dar nu are același model diagonal. În plus, o țesătură din satin creează o textură foarte dură și durabilă a pânzei, incluzând cel puțin cinci fire fiecare, ceea ce conferă țesăturii un anumit caracter luxos și de înaltă calitate.

O țesătură specifică din satin orientată spre bătătură produce popularul material numit damasc. Acest material este gros și durabil, dar și de pluș sau texturat. Damascul poate avea o singură culoare sau poate include diverse culori împletite pentru a crea textură și model în interiorul țesăturii. Damascul satinat, un tip specific de țesătură din satin, a fost inventat în China.

Această țesătură și material specific utilizează fire simple sau fire toarse pe bază de mătase pentru a crea un material țesut din mătase, delicat și complicat. Structura de țesut rezultată este în același timp solidă și durabilă, moale și luxoasă.

Materialul de satin este, de asemenea, produs utilizând o țesătură din satin, dar acest lucru necesită un model de țesătură orientat spre bătătură pentru a accentua folosirea unui tip de fir, peste altul.

Verifică preț Materiale textile din satin AICI!

Tipuri de războaie de țesut

Războaiele de țesut pot varia în mărime și complexitate. Opțiunile de războaie mai mici includ un război de țesut portabil, un război de țesut Inkle sau un război de țesut pentru masă. Aceste războaie sunt suficient de mici pentru a fi portabile, dar suficient de puternice pentru a face față proiectelor de țesut complicate .

Un război de dimensiuni medii include războiul de țesut fix și câteva opțiuni de îmbunătățire a cadrului războiului.

Un război cu cadru poate fi uneori destul de elaborat, nu se mișcă ușor și poate face față celor mai provocatoare proiecte de țesut. Un țesător individual tinde să prefere un război în locul altuia și adesea alegerea războiului de țesut va indica tipul și complexitatea unui proiect .

În timp ce multe tipuri de abilități de țesere pot fi realizate doar cu un război de țesut, cum ar fi un război de podea, obișnuit, alte tipuri de țesut necesită utilizarea unui război special sau utilizarea unor atașamente speciale. Pentru a face o tapiserie, este necesar un atașament special de țesătură de tapiserie.

Crearea formelor geometrice dintr-o țesătură dobby necesită un atașament special de țesut dobby care permite inserarea de benzi subțiri de lemn între modele. La fel, o țesătură jacquard poate fi realizată cu un atașament special de țesătură jacquard.

Întrebări frecvente despre principalele materiale țesute

Să înveți despre țesere, poate fi un proces detaliat. Există multe tipuri de modele de țesut, toate necesitând o tehnică și un război de țesut. Poate fi destul de confuz să unim toate informațiile necesare despre țesut.

Pentru a ajuta la lămurirea unora dintre întrebările dvs. despre țesere și procesul de țesut, am adunat câteva întrebări frecvente. Sperăm că acest lucru vă va ajuta să aflați mai multe despre țesere și să înțelegeți mai bine modul în care sunt produse diferite țesături.

Ce implică procesul de țesere?

Procesul de țesere poate fi complex sau simplu, în funcție de ce model sau material ați dori să realizați. Modelele simple pot fi realizate manual, necesitând doar un război simplu pentru a crea imaginea sau modelul dorit. Țeserea implică adăugarea a două bucăți separate de material, cunoscute sub denumirea de fire de bătătură și fire de urzeală, la bază.

Cele două fire diferite pot fi din același material, dar urzeala și bătătura desemnează modul în care materialul se așază în model. Fire de ață și fire de urzeală sau bătătură, adăugate, așezate în diferite proporții, ajută la crearea diferitelor modele și culori, într-un material țesut.

Pentru a crea o țesătură, este necesar un model complet sau o unitate a unei țesături. Acest model și proces se repetă în mod repetat pentru a dezvolta o tapiserie mare, o pătură sau o bucată de material. Un proces mai complex de țesut implică introducerea de tipare de țesere( carduri), care ajută la crearea diferitelor culori și figurine pe material

.Aceste carduri pentru războiul de țesut sunt suplimentare și necesare la realizarea unei țesături delicate și detaliate precum jacquard, dar pot crește complexitatea și timpul petrecut în procesul de țesere.

Care sunt materialele folosite la țesut?

Țesutul este o abilitate versatilă care poate fi aplicată pe mai multe materiale. Un material obișnuit utilizat pentru țesut include fir de bumbac sau fire din diverse materiale, inclusiv opțiuni sintetice și artificiale.

Lâna este cunoscută dreptul unul din principalele materiale țesute țesut. Pentru modele delicate de damasc, firul de mătase poate fi folosit pentru a crea o bucată de mătase mai mare.

Totuși, crearea texturilor țesute nu este legată strict de materialul de pânză. Modele de țesut sunt realizate în mod obișnuit cu metale subțiri pentru a crea ecrane. Bucățile subțiri de lemn pot fi țesute împreună pentru a crea rogojini și pături.

Unele tehnici și modele de țesut implică includerea mai multor materiale țesute și elemente pentru a crea țesături complexe și puternice.

Ce lucruri poți face din materialul țesut?

În forma sa de bază, chiar îmbrăcămintea pe care o purtăm zi de zi este creată printr-un proces de țesere. Cele mai multe articole de îmbrăcăminte și țesături sunt realizate folosind mașini de țesut automate mari, dar încă folosesc țeserea clasică, la bază.

Diverse țesături, de la bumbac și in, la mătase și damasc, sunt toate produse prin țesere. Materialele mai groase, cum ar fi lâna, pot fi, de asemenea, utilizate în procesul de țesut. Lâna țesută poate crea pulovere groase din lână sau pături confortabile.

Țesutul la scară largă poate crea tapiserii delicate care includ o varietate de culori și imagini descrise în modelele de țesut. Procedeul de țesere poate crea, de asemenea, țesături utilizate pentru draperii și modele de tapițerie special concepute.

În mod tradițional, țesutul a fost folosit pentru a confecționa lenjeriile de pat și huse de masă, adăugând culori și modele complicate acestor obiecte de uz casnic obișnuite.

Cum numiți pe cineva care țese?

O persoană sau un meșter care poate produce țesături este denumit în mod obișnuit țesător. În timp ce majoritatea țesătorilor pot crea material și pânză manual, mulți țesători se bazează pe un război de țesut pentru a ajuta la alegerea și ordonarea materialelor necesare.

Un război de țesut este o structură care ajută la menținerea fibrelor și firelor individuale la locul lor.

Războaiele de țesut reprezintă un instrument care poate fi adaptat la un tip specific de stil de țesut, permițând atașamentelor adăugate să creeze cusături complicate. Oamenii pot deveni țesători ca ocupație principală sau ca hobby.

A fi țesător necesită timp, dăruire și practică repetată pentru a atinge abilitățile ridicate necesare pentru a crea cusături complicate.

Mai precis, un țesător care face o tapiserie se numește tapiser. Acest cuvânt provine din limba franceză. Este important să menționăm faptul că, deși toți tapiserii sunt țesători, nu toți țesătorii sunt în mod specific tapiseri.

Verifică preț Materiale de țesut AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

peruci Bob

30 de peruci Bob

Explorați numeroasele tipuri de stiluri de peruci tunse stil bob, disponibile pentru bărbați și femei. Puteți găsi tunsori și stiluri versatile, din păr uman sau

Citește mai mult »
Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care