Cum să vă faceți blugi rupți scurți

Blugi rupti scurti

Aflați cum să vă faceți proprii blugi scurți, transformând o pereche veche de blugi într-o piesă de modă punk vintage. Vei avea nevoie de foarfece, o răzătoare de brânză, un desfăcător de cusături, înălbitor cu clor, carton, o lamă de ras, pensete și câteva ore pe care să le dedici proiectului tău creativ.

Aspectul blugilor rupți provine din anii 1980. Plimbându-vă printr-un mall, veți vedea multe mode purtate în anii ’80 și ’90. Moda, ca toate celelalte forme de artă, este ciclică. În loc să scoți din podul sau din subsolul casei blugii rupți ai părinților tăi, poți să-ți confecționezi proprii pantaloni scurți din blugi rupți.

Verifică preț Blugi rupți scurți AICI!

Ce sunt acești blugi rupți și pantalonii scurți de blugi?

Designerii iubesc termenii complecși pentru un stil simplu. Denimul denim distressed se referă la articolele din denim jean deteriorate intenționat pentru a le face să pară vechi sau vintage.

În anii ’80, oamenii îi rupeau pur și simplu pentru a arăta anxietate și rebeliune. Acești Blugi rupți au apărut în urma mișcării punk rock din anii 1970 și au devenit pentru prima dată o tendință de modă stradală în Marea Britanie.

Designerii au preluat tendința muzicală și au transformat-o într-un nou look, producând pantaloni cu aceleași rupturi pe sute de mii de perechi. În timp ce trupele punk și fanii și-au distrus proprii blugi, designerii au pus mașinile să producă linii întregi.

Designerii au revenit la acest aspect în anii 2020, dar populația a revenit la tendința „do-it-yourself” din anii ’70. Vă puteți strica singuri blugii folosind metode casnice și puteți obține același aspect pentru care ați plăti sute de dolari în magazine.

Verifică preț Blugi rupți scurți AICI!

Cum se face?

Puteți folosi aceleași metode pentru blugi, pantaloni scurți de blugi și jachete de blugi. Următoarele acțiuni creează fibre deteriorate în țesătură:

 • Abraziuni prin frecare a țesăturii
 • Substanțe chimice
 • Decolorare
 • Ruperea țesăturii
 • Lama de ras

Dacă aveți nevoie să vă descărcați nervii sau să deveniți creativi, puteți lua o nouă pereche de pantaloni scurți din denim și îi puteți strica folosind una sau toate aceste metode. Dacă ați vărsat recent înălbitor pe o pereche de blugi, nu vă temeți. Puteți adăuga doar câteva tăieturi și franjuri pentru a obține ultima modă.

Dacă aveți mai puțin de 18 ani, vă rugăm să vă întrebați părinții înainte de a face acest lucru. Copiii ar trebui să fie cu siguranță supravegheați înainte de a folosi metodele cu lama de ras sau o răzătoare.

De ce veți avea nevoie

 • Blugi din denim
 • Unealtă pentru desfacerea cusăturilor
 • Foarfecă de cusut
 • Lamă de ras
 • Înălbitor cu clor
 • Răzătoare
 • Pensetă
 • Carton

Începe procesul

Luați o pereche de blugi vechi pentru a-i transforma în pantaloni scurți. Măsoară cât de lungi vrei să fie, de la talie până la locul unde vrei să ajungă. Pentru bermude, le tai chiar deasupra genunchiului.

În cazul pantalonilor scurți, se taie cu un centimetru sau doi sub linia inferioară a feselor. Pantalonii scurți Chino îi poți tăia până la jumătatea coapsei. Poți transforma o pereche de blugi din denim în pantaloni foarte scurți sau pantaloni culottes tăind aproximativ 15-7 centimetri de țesătură.

Stilul Hem

În acest moment trebuie să luați prima decizie. Doriți ca tivul zdrențuit să se vadă sau doriți să rulați blugii pentru a crea un tiv?

Îi puteți împături pe dedesubt și le puteți face un tiv pentru a crea un aspect de bermude scurte, sau puteți crea un pliu de un centimetru pe exterior, apoi îl puteți împături a doua oară, astfel încât să nu se vadă niciunul dintre franjuri. În caz contrar, veți avea pantaloni scurți cu aspect de bermude.

După ce ați creat tivul, treceți la deteriorarea blugilor. Puteți folosi oricare sau toate aceste metode pentru a obține un aspect rupt, învechit pentru pantalonii scurți din denim. Glisați o bucată de carton între părțile laterale ale picioarelor pantalonilor, astfel încât să tăiați doar printr-o singură parte.

Va părea fals dacă vei avea tăieturi în același loc pe ambele părți, în plus, probabil că vei dori să faci lucruri diferite pe partea din față a pantalonilor scurți din denim decât pe partea din spate.

Înălbitor cu clor

S-ar putea să aveți pantaloni scurți de blugi foarte închise la culoare, dar doriți o pereche albastru deschis. Aruncați-i în mașina de spălat și folosiți cel mai mic program disponibil, probabil cel cu o încărcătură mică. Măsurați un sfert de cană până la o jumătate de cană de înălbitor și adăugați-l la rufe.

Veți spăla doar pantalonii scurți cărora doriți să le schimbați culoarea. Folosiți o spălare cu apă rece și un program de 10 sau 15 minute. Înălbitorul poate dezintegra țesătura, așa că nu vreți să exagerați, ci, doar să înălbiți uniform denimul albastru închis până la un albastru deschis.

Acest lucru îi poate face să pară că sunt blugi vechi, deși nu sunt.

Verifică preț Blugi rupți scurți AICI!

Ripper de cusături

Folosiți o mașină de tăiat cusături pentru a face găuri strategice la unul sau la ambii genunchi. Foarfecele oferă tăieturi drepte, dar folosiți foarfeca de cusături pentru a obține o ruptură zimțată care pare să se fi produs atunci când ați alunecat și ați căzut.

Puteți trage de un fir pentru a zdrențui marginile găurii sau lăsați timpul să o facă. Acest aspect adaugă autenticitate găurii făcute.

Șmirghel

Dacă ați ales să faceți un tiv la pantaloni scurți, puteți folosi șmirghel pentru a șlefui tivul. Acest lucru produce o margine destrămată care îl face să pară uzat și vechi.

Puteți folosi aceeași metodă și la marginea taliei și a buzunarelor. Veți falsifica aspectul blugilor și va fi ca și cum v-ați fi atins de mulți pereți de ciment sau ați fi stat pe pietre funerare.

Lama de ras

Folosiți lama de ras pentru a adăuga tăieturi  pantalonilor scurți. Nu aveți nevoie de multe. Dacă faceți acest lucru la o jachetă sau la blugi, veți avea mai mult spațiu pentru a adăuga aceste tăieturi.

Cei mai mulți oameni folosesc tăieturi orizontale, dar se pot folosi și verticale pentru un aspect amuzant. Folosind o pereche de pensete, separați firele albe și albastre din ruptură. Țineți firul albastru cu penseta și trageți de el pentru a-l îndepărta de tăietură.

Îndepărtați doar firele albastre pentru a crea un petic de fir alb.

Răzătoare

Acum, ajungem la răzătoarea de brânză. Dacă ai mai puțin de 18 ani, probabil că mama ta s-a întrebat de ce o vrei… mai ales în garaj. Alege un loc pe blugi unde vrei să creezi un petic uzat.

Puteți să vă deteriorați denimul cu partea cu găuri mai mici a răzătoarei de brânză. Dacă folosiți blugi noi, va trebui să frecați cam tare, dar dacă ați ales o pereche de blugi din dulap pe care o aveți de ceva vreme, puteți freca ușor pentru a crea urmele de uzură.

Foarfecele

Folosești foarfeca de două ori. Taie partea laterală a unuia dintre buzunarele din spate. Unora le place să folosească un desfăcător de cusături pentru a scoate cusăturile de pe buzunar și să-l îndepărteze pur și simplu.

Unii oameni îl lasă să atârne. Acest lucru pare dezordonat și nici nu este foarte confortabil să stai pe el. Puteți tăia o parte cu foarfeca, apoi tăiați toată țesătura, cu excepția a unu sau doi centimetri, astfel încât o parte să rămână cusută la pantaloni scurți.

Să pară că l-ai prins în ceva și s-a rupt. Spălați pantalonii scurți de blugi în mod normal.

Înainte de a te entuziasma prea tare și de a te schimba în capodopera ta, trebuie să-ți speli blugii. Aceasta va îndepărta excesul de înălbitor și va „termina” rupturile și rupturile pentru tine. Zbârciturile vor căpăta un aspect mai natural atunci când sunt spălate. Uscați-i la foc mic.

Verifică preț Blugi rupți scurți AICI!

Doza de modă

Capodopera ta este gata de purtare. Ți-ai creat propria haute couture dintr-o pereche veche de blugi Levis sau Lee. La fel cum au făcut cândva Iggy Pop și Sid Vicious, ați creat o piesă originală de îmbrăcăminte artistică.

Verifică preț Blugi rupți scurți AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care