13 tipuri de bigudiuri pentru păr

Bigudiuri de par

Iată mai multe tipuri diferite de bigudiuri de păr care prezintă diverse moduri de a vă ondula părul, cu fiecare avantaj și dezavantaj, pentru a vă ajuta să decideți ce model de bigudiuri de păr este cel mai bun pentru dumneavoastră.

Bigudiurile de păr nu sunt nimic nou. Poate că unora li se par învechite, dar opțiunile sunt mai diverse. Sunt probabil cea mai bună modalitate de a vă îndrepta și de a vă ondula părul.

Acestea reduc riscul de deteriorare a părului, prin căldură, îmbunătățește protecția împotriva umezelii și facilitează mult coafarea și întreținerea părului dumneavoastră. Bigudiurile sunt o opțiune excelentă dacă vă doriți mai mult volum și bucle cu aspect natural.

În acest articol, ne vom uita la 13 tipuri de bigudiuri pentru păr. Fiecare dintre ele poate crea bucle de forme diferite care produc multe stiluri distincte. Acestea sunt cele mai populare și căutate modele de bigudiuri pentru păr.

Verifică preț Bigudiuri de păr – diverse tipuri AICI!

13 tipuri de bigudiuri pentru păr

Bigudiuri de spumă/Bigudiuri cu spumă

Dacă aveți părul drept și vă luptați să obțineți un aspect creț, ar trebui să luați în considerare achiziționarea de bigudiuri de spumă. Bigudiurile din spumă sau burete pot fi purtate confortabil peste noapte, dar asigurați-vă că nu le înfășurați prea strâns.

Modul preferat de utilizare a bigudiurilor din spumă este să le înfășori în părul uscat în orice direcție dorești, astfel încât să poți realiza bucle cu aspect natural sau semi-întinse. Deși rularea lor în părul umed nu este o problemă, lasă adâncituri și linii în buclele tale.

Nu veți avea nevoie de agrafe sau ace pentru aceste bigudiuri, ceea ce le face mai ușor de purtat când dormiți.

Sfat: Poartă o bonetă sau o eșarfă de satin pentru a-ți menține buclele la locul lor!

Verifică preț Bigudiuri din spumă AICI!

Bigudiuri velcro

Bigudiurile velcro sunt practice și ușor de pus în păr. Acestea sunt realizate din plastic neted cu bucăți de velcro fixate în jurul lor pentru o mai bună prindere și aplicare, ceea ce înseamnă că nu trebuie să folosiți ace pentru a fixa bigudiurile în păr.

Robuste și aderente, bigudiurile cu velcro sunt perfecte pentru părul fragil și deteriorat și nu există riscul de deteriorare prin căldură. Velcro pot fi puse atât pe părul umed, cât și pe cel uscat, dar eu sugerez să le folosești pe părul umed sau semiuscat pentru rezultate mai bune și o aderență mai mare.

Aceste bigudiuri creează valuri ușoare, iar pe părul lung, creează un stil ondulat lejer. Dacă optezi pentru un look ușor și moale, bigudiurile velcro sunt un must-have, deoarece sporesc volumul la rădăcină, făcând părul să pară mai sănătos și mai plin.

Verifică preț Bigudiuri velcro de păr AICI!

Bigudiuri magnetice

Dacă nu aveți precizia și abilitățile necesare pentru a vă înfășura părul în jurul bigudiurilor în mod adecvat, bigudiurile magnetice sunt ideale. Creează bucle frumoase și nu necesită coafare la temperatură înaltă pentru a obține o coafură perfectă de salon.

Bigudiurile magnetice se rulează imediat în părul dumneavoastră. Poziționați rolele la capătul fiecărei secțiuni de păr, îndoiți în sus, spre scalp și iată! Adăugați o clemă metalică pentru a fixa bigudiurile.

Aceste bigudiuri sunt rapide și ușor de folosit și trebuie folosite numai pe părul umed, după ce v-ați spălat și v-ați aranjat părul. Nu vă rup și nu vă smulg părul atunci când le îndepărtați.

În general, aceasta este o opțiune excelentă pentru începători sau pentru oricine care dorește o coafură cu păr creț, fără să strice părul cu temperatura mare generată de un ondulator sau de către un alt aparat de ondulat.

Verifică preț Bigudiuri de păr – diverse tipuri AICI!

Bigudiuri cu abur

Bigudiurile cu aburi reprezintă o elită în comunitatea hairstyling. Singurul lor scop nu este doar de a vă ondula părul, ci și de a vă îngriji, volumiza și face părul mai strălucitor. Aceste bigudiuri sunt inofensive și sigur de utilizat pentru toate tipurile de păr.

Este cel mai recomandat tip de bigudiuri de păr și poate transforma chiar și cele mai plictisitoare cosițe,  în șuvițe lucioase. Cu bigudiurile cu aburi, puteți face o serie de coafuri elegante.

Principalul scop al aburului este de a deschide cuticula părului, stratul care înconjoară părul, astfel încât părul să absoarbă căldura și să facă buclele să se așeze rapid.

Verifică preț Bigudiuri de păr – diverse tipuri AICI!

Bigudiuri pentru permanent

Aceste bigudiuri din plastic, cunoscute sub numele de bigudiuri de permanent, sunt folosite special pentru a crea bucle strânse și, datorită designului lor îngust, sunt mai ușor de realizat.

Baghetele de plastic sunt un instrument de ondulare foarte bun pentru a fi folosit pe părul foarte texturat de lungime scurtă sau medie. S-ar putea să dureze ceva timp pentru a le pune în păr, deoarece necesită precizie.

Această tehnică nu necesită utilizarea de substanțe chimice sau de căldură înainte sau după introducerea tijelor în păr.

Acest model vine în diferite dimensiuni care determină forma buclelor tale. Cu cât tijele pentru permanent sunt mai mici, cu atât buclele tale vor fi mai strânse. Cu toate acestea, tijele pentru permanent de dimensiuni medii sunt mai ușor de manevrat și există o șansă mai mică de a provoca deteriorarea părului.

Pentru rezultate mai bune, înfășurați tijele în părul ușor umed și folosiți ace pentru a le fixa. De asemenea, vă puteți înfășura părul cu hârtie sau puteți purta o bonetă pentru a preveni stricarea formei acestuia.

Verifică preț Bigudiuri de păr – diverse tipuri AICI!

Bigudiuri de plasă

Bigudiurile de plasă nu sunt poate cea mai populară opțiune, dar se pot înfășura cu ușurință în părul umed și poți folosi un uscător de păr pentru a accelera procesul de uscare dacă te grăbești.

Singurul atribut negativ al acestora este că acestea se pot bloca în părul prea gros și trebuie să le înlocuiți în mod regulat, astfel încât să nu aveți de-a face cu fire care vă încurcă părul.

Spre deosebire de alte modele, bigudiurile de plasă nu se prind singure, așa că trebuie să folosiți ace sau agrafe pentru a le fixa. Bigudiurile de plasă sunt potrivite pentru toate tipurile de păr.

Verifică preț Bigudiuri de păr – diverse tipuri AICI!

Bigudiuri flexibile

Barele flexibile, adesea numite bendy rollers, nu pun probleme și pot fi folosite pe aproape toate tipurile de păr, indiferent de lungime și textură. Sunt alcătuite din spumă moale și le poți îndoi în orice fel dorești, fără a folosi ace.

Dacă optați pentru bucle spiralate strânse, atunci tijele Flexi sunt cele mai potrivite. Îți permit să buclezi chiar și cele mai greu accesibile părți ale părului.

Cel mai bun mod de a folosi aceste bigudiuri este pe părul curat și uscat. Cu toate acestea, multe persoane preferă să le răsucească pe părul ud, deoarece creează bucle mai voluminoase și un volum mai mare. Îți recomand să le porți peste noapte pentru a obține rezultatele dorite. Nu se simt inconfortabil în timp ce dormiți.

Odată ce sunteți gata să scoateți tijele Flexi Rod din păr, coafați-vă părul cu degetele și nu cu o perie; altfel, s-ar putea să vă stricați buclele.

Verifică preț Bigudiuri flexibile (panglică) de păr AICI!

Bigudiurile-panglică

Rulourile- panglică creează bucle spiralate lungi și de durată, dar sunt destinate să fie folosite pe părul umed de lungime medie sau lungă. Aceste role sunt potrivite pentru toate tipurile de păr și sunt disponibile în mai multe dimensiuni diferite.

Folosiți cârligul care însoțește rolele de panglică atunci când le achiziționați pentru a despărți și a trage o mică secțiune prin panglică, dați-i drumul și urmăriți-o cum se învârte în spirală în jurul rolei. Repetați până când ați terminat și lăsați rolele- panglică să se fixeze peste noapte.

Aceste bigudiuri super moi sunt confortabile pentru a dormi cu ele și vă lasă cu un volum suplimentar al părului și bucle spiralate cu aspect natural.

Verifică preț Bigudiuri flexibile (panglică) de păr AICI!

Bigudiuri fierbinți

Bigudiurile fierbinți sunt atemporale. Sunt cunoscute pentru că sunt fiabile și eficiente și s-au îmbunătățit de-a lungul anilor pentru a vă oferi nu numai bucle frumoase, ci și pentru a vă hidrata și hrăni părul.

Aceste role sunt disponibile în diferite dimensiuni. Vă sugerez să cumpărați un set de bigudiuri fierbinți care să conțină diferite dimensiuni pentru a fi creativă și pentru a vă aranja părul așa cum doriți.

În mod normal, rolele mai mici sunt folosite la jumătatea inferioară a părului, iar rolele jumbo sunt folosite pe straturile superioare ale părului pentru a crea bucle moi și ondulate.

Buclele pot rezista până la trei zile, dacă îți pregătești corect părul în prealabil. Deoarece aceste bigudiuri se încălzesc rapid, nu durează mult timp pentru ca acestea să vă coafeze și să vă bucleze părul. Odată ce ați învârtit câteva în păr, vă va fi mai ușor să le faceți pe celelalte.

Bigudiurile fierbinți sunt compacte și ușor de transportat, dar aveți nevoie de o sursă de alimentare pentru a le folosi.

Verifică preț Bigudiuri termice de păr AICI!

Bigudiuri moi

Bigudiurile moi sunt fabricate din țesătură, de obicei satin, și reduc tensiunea asupra părului fragil. Sunt moi și, deoarece se mențin bine la locul lor, nu necesită ace, ceea ce le face perfecte pentru a fi folosite peste noapte.

Cu aceste bigudiuri moi, puteți să vă înfășurați și să vă aranjați buclele fără efort, de la vârfurile părului până la rădăcini. Dacă vrei să optezi pentru un look mai relaxat, bigudiurile moi vor funcționa fără probleme.

Verifică preț Bigudiuri flexibile de păr AICI!

Bigudiuri perie

În zilele noastre, bigudiurile cu perii sunt greu de găsit, așa că, dacă dai peste ele, asigură-te că iei câteva seturi. Perii de pe aceste role ajută la menținerea lor la locul lor și asigură un păr creț, fără cusur.

Rulează-l în sus în părul umed, lasă-l câteva ore până când părul tău este uscat pentru a dezvălui cosițe frumos volumizate și ondulate. Arată aproape ca o coafură profesională la salon.

Verifică preț Bigudiuri de păr – diverse tipuri AICI!

Bobine

Acest instrument de coafare a părului există de ceva timp. Devenit popular în anii 1950, este rola perfectă pentru bucle strânse, de tip pin-up sau pentru valuri clasice ca cele obținute la plajă.

Poți folosi rolele pentru a crea orice bucle dorești și, pentru că sunt fabricate din silicon, nu se vor deforma de la căldura uscătorului de păr.

Bobinele au devenit mai populare în ultimii ani, oamenii venind cu idei noi despre cum să le folosească pentru a-și aranja părul.

Verifică preț Bigudiuri de păr – diverse tipuri AICI!

Bigudiuri din țesături/din cârpe

Această metodă de ondulare a părului de modă veche s-a dovedit a fi eficientă, în ciuda faptului că nu este la fel de favorizată ca și metodele menționate anterior. Rulourile din material textil sunt simplu de folosit, îți oferă bucle mai strălucitoare și mai elastice fără a-ți rupe părul și nu durează prea mult timp pentru a le înfășura.

De obicei, un buton este atașat la un capăt al bigudiului din cârpă, pentru a vă fixa părul. Este recomandat să țineți bigudiurile peste noapte și, datorită țesăturii moi, rolele nu vă vor deranja somnul.

Înainte de a vă ondula părul, asigurați-vă că părul este curat și umed. Dacă este prea uscat, pulverizează puțină apă pe păr sau hidratează-l cu spumă sau loțiune.  Pentru bucle mai lejere, folosiți secțiuni mai mari de păr.

Imediat ce îndepărtați bigudiurile, coafați-vă părul așa cum doriți.

Verifică preț Bigudiuri de păr AICI!

Cum să alegi bigudiurile potrivite pentru părul tău

Având în vedere nenumăratele tipuri de role de pe piața actuală, vă puteți simți rapid copleșit. Poate că altora nu li se pare mare lucru, dar alegerea tipului potrivit de bigudiuri pentru părul tău este importantă.

Iată câteva dintre detaliile de care aveți nevoie pentru a alege cele mai bune bigudiuri de păr.

Dimensiunea bigudiurilor de păr

Dimensiunea rolelor este un detaliu important pe care trebuie să îl analizați înainte de a cumpăra bigudiuri de păr. Cu cât rolele sunt mai mici, cu atât buclele sunt mai definite și mai strânse. Bigudiurile mici funcționează de minune cu părul lung și gros.

Bigudiurile mari creează bucle mari și libere și adaugă mai multă „forță” buclelor. Este dimensiunea ideală dacă vă doriți o coafură cu aspect mai natural.

Îți recomand să cumperi un set de bigudiuri de dimensiuni diferite, astfel încât să poți amesteca buclele atunci când îți pui bigudiurile. Le poți rula în păr în orice direcție (spirală ascendentă sau descendentă).

Textura părului

Deși există multe bigudiuri care sunt potrivite pentru toate tipurile de păr, dacă părul tău este uscat și deteriorat, cea mai bună opțiune este să investești în bigudiuri cu aburi. Poți vedea clar o diferență în textura părului tău după ce ai pus rolele cu aburi.

Folosirea unui tratament pentru păr în prealabil poate ajuta, de asemenea, să îți readucă părul la starea de sănătate,

Alte modele, cum ar fi bigudiurile Velcro, funcționează eficient pe părul neted natural și nu vă vor încurca părul atunci când le îndepărtați.

Bigudiuri de păr încălzite sau neîncălzite?

Bigudiurile neîncălzite, de exemplu, cele magnetice sau  cu velcro, sunt cea mai bună alegere dacă doriți să adăugați mai multă elasticitate buclelor și volum la rădăcini.

Cele mai multe bigudiuri de păr care funcționează la rece,  sunt confortabile pentru a fi purtate peste noapte, așa că, dacă sunteți în stare, încercați să dormiți cu ele pentru bucle mai durabile și cu forme luxuriante.

Bigudiurile încălzite funcționează bine pe părul drept care se luptă să obțină bucle, iar buclele vor dura mult mai mult. De asemenea, se economisește mult timp (durează aproximativ 15-20 de minute), mai ales dacă aveți un program grăbit.

Verifică preț Bigudiuri de păr AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Tipuri de sutiene

21 de tipuri de sutiene

Începând cu anul 2000, tot felul de tipuri de sutiene au devenit mai moderne și mai confortabile, prin adăugarea de țesături, bretele sau alte caracteristici

Citește mai mult »
Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care