15 secrete pentru un păr sănătos

Am enumerat 15 secrete pentru un păr sănătos, așa că iată un ghid pentru un păr mai lung, mai moale și mai sănătos.

Cu toții ne dorim un păr elegant, lucios, ușor de gestionat și care arată întotdeauna bine. Din păcate, nu toți suntem atât de norocoși.

Nu totul este pierdut, cu toate acestea, este de fapt posibil ca noi toți să avem un păr sănătos. Deși „sănătos” va arăta diferit în funcție de fiecare tip de păr.

Motivul pentru care majoritatea dintre noi au părul nesănătos și deteriorat se datorează faptului că nu am fost niciodată învățate cum să ne îngrijim părul. Majoritatea dintre noi nici măcar nu știm care este tipul nostru de păr.

În acest articol, vei găsi 15 secrete care vor îmbunătăți sănătatea părului tău, indiferent de tipul tău de păr.

Verifică preț Produse îngrijire păr AICI!

Semne că părul tău nu este sănătos

Cele mai multe dintre noi nu înțelegem cum funcționează părul nostru și deseori ajungem să-l tratăm prost pentru că nu știm care este lucrul corect pe care trebuie să-l facem cu el. De astăzi acest lucru se va schimba.

Primul pas pentru îmbunătățirea sănătății părului tău este să îți dai seama dacă este deteriorat și ce anume îl afectează.

Ai fi iertată să te gândești că modul în care îți coafezi părul și ceea ce folosești pe el sunt singurele lucruri care afectează sănătatea părului tău. Deși aceste lucruri au un impact uriaș asupra părului tău, s-ar putea să nu realizezi că dieta și stilul tău de viață au un impact imens asupra lui, de asemenea.

Dieta necorespunzătoare și lipsa de somn nu numai că au un impact negativ asupra stării noastre de spirit și a pielii noastre, dar ne pot schimba și părul în rău. Acești doi factori pot duce la căderea părului, părului uscat, fragil sau prea gras.

Făcând câteva mici schimbări în stilul tău de viață, vei observa o mare diferență în sănătatea părului tău. De asemenea, vom prezenta și alte trucuri pe care le puteți folosi pentru a vă face șuvițele frumoase mai sănătoase.

15 secrete pentru un păr sănătos

rutina unui par sanatos

#1 – Adăugă proteine ​​în dieta ta

Primul nostru secret este să ne asigurăm că obțineți suficiente proteine ​​în dieta dumneavoastră.

O serie de studii efectuate pe animale au arătat că deficitul de proteine, atât pe termen scurt, cât și pe termen lung, poate duce la rărirea și căderea părului.

Părul și unghiile noastre sunt făcute din același lucru (keratina) și atunci când dieta noastră este necorespunzătoare, acestea sunt primele din corpul nostru care suferă. Când avem deficit de proteine, creșterea părului nostru încetinește. După aceasta, părul nostru devine mai fragil și își pierde strălucirea. După un timp, părul nostru încetează să crească complet și în schimb începe să cadă.

Deficitul de proteine ​​poate afecta, de asemenea, sănătatea scalpului nostru, iar scalpul deteriorat poate contribui și el la căderea părului.

În lumea occidentală, este posibil să aveți o deficiență de proteine ​​doar dacă nu mâncați suficient sau deveniți subnutriți.

Există o părere incorectă conform căreia o dietă vegană poate duce la deficiența de proteine. Cu toate acestea, acest lucru este fals – carnea nu este singura sursă de proteine ​​din dieta noastră. Fasolea, spanacul și avocado sunt toate bogate în proteine. La fel ca multe alte legume și leguminoase.

Nivelul favorabil pentru consumul de proteine ​​este între 40-50 g de proteine ​​în fiecare zi.

Renunțarea la multe dintre alimentele procesate din dieta ta poate avea un impact aproape imediat asupra sănătății și aspectului părului, pielii și unghiilor.

Cel mai important lucru de luat din acest secret este că părul tău este afectat de mai mult decât cu ce produs îl speli.

Verifică preț Suplimente de proteine AICI!

#2 – Crește aportul de Omega 3

Secretul #2 este că creșterea aportului de Omega 3 vă va face părul mai sănătos și mai strălucitor.

Acest lucru nu este valabil doar la oameni. Urșii grizzly au blana notoriu de lucioasă și sănătoasă, deoarece dieta lor constă în principal din pești de apă dulce. Mulți proprietari de câini sunt, de asemenea, încurajați să ofere puilor lor suplimente de ulei de ficat de cod pentru a le îmbunătăți sănătatea blănii.

De ce Omega 3 are un impact atât de puternic asupra sănătății părului nostru?

Ei bine, Omega 3 stimulează glandele sebacee de pe scalpul nostru. Acest lucru ajută la menținerea lui fără cojițe și hidratat. După cum am menționat mai sus, fără un scalp sănătos nu poți avea un păr sănătos.

Omega 3 crește, de asemenea, rata de creștere a părului la om. Aceasta înseamnă că atunci când luăm cantitatea potrivită de Omega 3, părul nostru crește mai repede. Omega 3 ajută, de asemenea, la reținerea umidității în părul nostru. Astfel, părul nostru se simte mai moale, mai puternic și mai gros.

Nu numai că aportul de Omega 3 este grozav pentru părul nostru, dar are și o întreagă gamă de beneficii pentru sănătate în general. Acestea includ reducerea riscului de boli de inimă, contribuie la reducerea durerilor articulare și ajută creierul să funcționeze mai eficient.

Omega 3 se găsește în semințele de in, iaurt, brânză de vaci, salată și cereale. Dacă simțiți că dieta dumneavoastră este lipsită de Omega 3, atunci este posibil să obțineți și suplimente de Omega 3.

Verifică preț Suplimente cu Omega 3 AICI!

#3 – Nu te mai spăla zilnic pe păr

Nu vă spălați părul în fiecare zi.

Hairstiliștii încearcă să ne spună asta de ani de zile. Acesta nu este doar un mit al industriei, ci știința îl susține.

Când vă spălați părul, trebuie să vă gândiți la părul dvs. ca și cum ar avea trei părți diferite – scalpul, rădăcinile și vârfurile părului. Toate trebuie tratate diferit – așa cum veți vedea în acest articol.

Iată de ce nu ar trebui să vă spălați părul în fiecare zi.

În primul rând, spălarea zilnică a părului privează scalpul și rădăcinile de uleiurile lor naturale. Acest lucru dăunează scalpului și poate duce la căderea părului. Îndepărtarea prin spălare zilnică a uleiului natural al părului îți face părul mai gras. Făcând acest lucru, corpul tău crede că părul tău se usucă, așa că începe să producă mult mai mult ulei decât ar face-o în mod normal pentru a compensa acest lucru.

Cu cât vă spălați mai mult părul, cu atât părul va deveni mai gras.

În al doilea rând, spălarea părului în fiecare zi va face ca vârfurile părului tău să se usuce mai repede. Șampoanele sunt concepute pentru a îndepărta uleiul natural de pe păr, dar vârfurile tale au foarte puțin ulei. Spălarea regulată a părului crește probabilitatea ca vârfurile părului tău să se usuce și să se despice, să se deterioreze.

Spălarea părului mai rar vă va permite să economisiți banii cheltuiți pe produsele de îngrijire a părului.

Este demn de remarcat faptul că, dacă te lupți cu o mâncărime sau o descuamare a scalpului, ar fi bine să ignori acest sfat. Dacă utilizați șampon pe bază de rețetă medicală, tratamentul va fi mai benefic dacă este aplicat în mod consecvent.

Verifică preț Șampon de păr – diverse branduri / sortimente AICI!

#4 – Folosește întotdeauna un balsam

Când vă spălați părul, ar trebui să folosiți întotdeauna un balsam.

Șamponul și balsamul sunt concepute pentru a fi utilizate împreună. Șamponul va îndepărta de pe păr uleiurile care s-au acumulat în el. Apoi, balsamul vă va hidrata și hrăni părul. Acest lucru împiedică scalpul să creadă că părul este prea uscat și să producă prea mult ulei suplimentar.

În anii 2010, a existat o tendință în care persoanelor cu păr subțire și/sau gras li se spunea că nu trebuie să folosească șampon. Ei bine, se dovedește că acest lucru a fost greșit. De fapt, unele studii arată că persoanele cu păr deteriorat ar trebui să folosească numai balsamuri.

Cele mai noi date sugerează că, dacă intenționați să utilizați șampon, atunci ar trebui să utilizați și balsam imediat după spălarea cu șampon, pentru a echilibra uleiurile părului. Nu te-ai spăla pe față cu un săpun dur și apoi nu ți-ai hidrata fața. Același principiu funcționează și aici.

Când folosești balsam pe păr, ar trebui să lași balsamul să acționeze pe păr cât mai mult timp posibil. Unora le place să-l lase peste noapte. Cu toate acestea, dacă nu aveți timp să faceți asta, atunci încercați să-l lăsați să acționeze cel puțin 5 minute.

Verifică preț Balsam de păr – diverse branduri / sortimente AICI!

#5 – Alege un balsam potrivit pentru tipul tău de păr

Este posibil ca unele dintre voi să fi citit secțiunea de mai sus și să nu fi fost de acord cu ea. Mulți oameni consideră că balsamul nu face nimic pentru părul lor sau îl face și mai gras. Dacă acesta este cazul tău, atunci s-ar putea să folosești tipul greșit de balsam.

Brandurile de îngrijire a părului ne spun de ani de zile că îngrijirea părului are o abordare unică pentru toate. Dar acest lucru pur și simplu nu este adevărat. Persoanele cu părul creț trebuie să folosească un balsam diferit de cele cu părul drept. De asemenea, este adevărat că persoanele de origine africană trebuie să folosească balsamuri diferite față de persoanele de origine indiană. Iar oamenii de origine europeană trebuie să folosească un tip complet diferit de balsam.

Trucul pentru a vedea beneficiile unui balsam este să-l folosești pe cel potrivit pentru tine.

Există multe articole și chestionare online care vă vor ajuta să vă determinați tipul de păr. Odată ce ați rezolvat acest lucru, puteți găsi un set de șampon și balsamuri care sunt concepute pentru a vă trata îngrijorările legate strict de părul tău.

Dacă ai părul vopsit, atunci vei dori să folosești ceva conceput pentru a ajuta la menținerea acelei culori. Dacă aveți părul decolorat, poate doriți să căutați o spălare 2 în 1 pe care să o utilizați în loc de șampon simplu, pentru a adăuga un plus de hidratare părului.

Verifică preț Balsam de păr – diverse branduri / sortimente AICI!

#6 – Ia vitamine

După cum am menționat anterior, o dietă completă este cheia unui păr sănătos. Cu toate acestea, dacă doriți un păr cu adevărat sănătos, atunci vă recomandăm să luați suplimente.

Există câteva vitamine și minerale despre care s-a dovedit că ne fac părul mai sănătos – deși putem include cu ușurință unele dintre acestea în dieta noastră în mod natural, altele sunt mai greu de găsit.

Suplimentele cheie pe care ar trebui să le urmăriți sunt vitamina C, vitamina D, vitamina E, fier și zinc.

Pentru a obține mai multă vitamina C în dieta ta, încearcă să bei un pahar de suc de portocale la micul dejun.

Vitaminele D și E sunt cel mai bine să le luați ca suplimente. În cele mai multe părți ale emisferei nordice, nu există suficient soare în timpul iernii pentru ca noi să ne obținem doza zilnică. De asemenea, este de remarcat faptul că soarele nu este bun pentru păr sau piele. Deci, luarea unui supliment de vitamina D este o alegere mai bună (și mai sănătoasă).

Majoritatea femeilor au deficit de fier, ceea ce poate afecta cu adevărat sănătatea părului lor. Deficiența de fier duce, de asemenea, la pierderea menstruației, epuizare extremă și dureri de cap neplăcute. Ar trebui să luați în considerare un supliment de fier chiar dacă părul vostru este perfect sănătos.

În cele din urmă, ar trebui să luați în considerare un supliment de zinc. S-a dovedit că zincul ajută la creșterea părului și unghiilor mai puternice și mai sănătoase. Este unul dintre cele mai importante suplimente de luat dacă vrei un păr lucios.

Verifică preț Suplimente de vitamine & minerale AICI!

#7 – Renunță la șamponul obișnuit, pentru un șampon fără sulfați (Sulfate-free Shampoo)

Aruncă o privire la lista de ingrediente a șamponului pe care îl folosești în prezent. Dacă lista include sulfați, atunci este timpul să renunți la el.

De ani de zile, companiile de cosmetice pun sulfați în șampoanele și demachiantele noastre pentru față. Deși ne curăță corpul foarte eficient, nu o fac într-un mod bun.

Sulfații ne îndepărtează totul de pe piele și păr, inclusiv uleiurile naturale (care sunt esențiale pentru sănătatea părului nostru). Acest lucru nu numai că face ca organismul nostru să înceapă să producă ulei în exces, dar ne și usucă părul.

Când părul nostru devine atât de uscat, este mai predispus la rupere și despicare. De fiecare dată când folosești sulfați, părul tău va deveni mai uscat și mai probabil să se rupă. Este un cerc vicios care poate fi întrerupt doar prin eliminarea sulfaților.

Din fericire, în ultimul deceniu, am văzut o creștere a brandului Clean Beauty, frumusețe curată. Unul dintre beneficiile majore ale produselor Clean Beauty este că evită substanțele chimice dure precum sulfații și parabenii.

În schimb, folosesc ingrediente naturale, cum ar fi uleiul de argon, care îți hrănesc părul și îl încurajează să crească. Odată ce ați renunțat la sulfați, veți observa diferența după prima spălare.

Alte ingrediente pe care ar trebui să le evitați în șampon sunt lauril sulfat de amoniu sau laureth sulfat de sodiu (SLES), lauril sulfat de sodiu (SLS), parabeni, clorură de sodiu, formaldehidă, alcool și siliconi.

Toate acestea vă vor deshidrata părul și îl vor face fragil.

Verifică preț Șampon fără suflați – diverse branduri / sortimente AICI!

#8 – Mergi regulat la coafor

Când începi călătoria către un păr mai sănătos, este cel mai probabil ca vârfurile părului tău să nu mai poată fi ajutate.

Când începeți să vă îngrijiți părul, ar trebui să vă concentrați asupra noilor rădăcini. Dacă le menții sănătoase, în cele din urmă tot părul tău va fi sănătos. Puteți accelera acest proces mergând regulat la coafor.

Prin tunderea vârfurilor despicate și deteriorate ale părului tău, corpul tău va putea să-și concentreze toată atenția pe menținerea rădăcinilor tale (acum mai sănătoase). Vă recomandăm să mergeți la coafor cel puțin o dată la 6-8 săptămâni pentru început. Pe măsură ce părul deteriorat este tuns, puteți face vizite mai puțin frecvente.

Nu trebuie să trageți de vârfurile despicate, deoarece acest lucru le va înrăutăți și va duce la răspândirea fracturii mai mult în sus pe firul de păr.

Dacă doriți să reduceți numărul de vârfuri despicate pe care le dezvoltați, atunci ar trebui să evitați să vă periați părul atunci când este ud. Părul tău este cel mai fragil atunci când este ud. Deci, acesta este momentul în care ar trebui să fii foarte atentă cu el.

Dacă încercați să economisiți bani, atunci există o altă modalitate de a rezolva cu vârfurile despicate pe termen scurt. Când părul este uscat, ia o foarfecă mică de unghii sau de păr și folosește-le pentru a tăia eventualele încâlceli și vârfurile despicate. Aveți grijă să nu trageți de capetele despicate sau le veți înrăutăți.

Această tehnică este folosită cel mai bine pe vârfuri despicate lângă rădăcini și în vârful capului.

#9 – Protejează-ți părul peste noapte

În ultimul deceniu, experții în îngrijirea pielii și a părului ne recomandă să achiziționăm cu toții perne de mătase. Mătasea este mai blândă cu pielea noastră decât bumbacul și poate preveni ridurile. De asemenea, provoacă o frecare mai mică între părul nostru și perne.

Această frecare poate duce la fracturarea firelor de păr în partea de sus a capului. Acest lucru va face părul să arate mai subțire și va lăsa partea superioară a părului să arate uscată și încrețită.

Din fericire, există o modalitate de a face față acestei probleme.

Cumpără o bonetă de mătase sau satin sau o protecție de păr. Aceste protecții au toate beneficiile pernei de mătase, dar, de asemenea, vă vor menține părul pe loc și vă vor proteja coafura. De asemenea, ele împiedică părul să se încurce.

Dacă îți place să dormi cu părul în codițe împletite sau rulouri, poți în continuare să faci asta sub folia/boneta protectoare.

Dacă aveți părul deteriorat, atunci ar trebui să luați în considerare să renunțați la legăturile elastice de păr în favoarea produselor de prindere a părului din mătase sau panglici de mătase. Elasticele de păr sunt una dintre principalele cauze ale fracturării părului pentru persoanele cu păr creț și/sau uscat.

Verifică preț Bonete de mătase – diferite modele AICI!

#10 – Folosește măști de păr

Am vorbit despre cum să-ți speli părul, așa că acum este timpul să vorbim despre cum să-ți tratezi părul după ce l-ai spălat.

Primul nostru sfat este să folosiți măști de păr. Mulți oameni se tem de ele pentru că sunt îngrijorați că își vor îngrășa părul. Cu toate acestea, dacă găsești tipul potrivit de mască pentru părul tău, atunci vei vedea numai beneficiile utilizării unei măști de păr. Exact ca în cazul balsamurilor.

Când începeți călătoria pentru un păr mai sănătos, vă recomandăm să utilizați o mască de păr de fiecare dată când vă spălați părul. Pe măsură ce părul tău devine mai sănătos, puteți folosi masca de păr doar o dată pe lună sau numai atunci când simți că ai nevoie.

Din nou, veți dori să căutați o mască de păr care să nu conțină sulfați, parabeni sau siliconi. Siliconii vor acoperi firele de păr și le vor face să se simtă mai moi la început. Cu toate acestea, pe măsură ce aceștia rămân pe păr, vor îndepărta hidratarea din acesta. Și te vor lăsa cu fire fragile și fracturate.

Dacă ai părul deteriorat, vei dori să cauți o mască care să includă ingrediente precum acidul hialuronic. Acesta este un emolient care ajută părul să absoarbă umezeala din aer. Astfel de acizi nu sunt răi pentru părul tău în doze mici – de fapt, dimpotrivă.

Rețineți, poate doriți să evitați utilizarea măștilor de păr dacă aveți părul vopsit. Lăsarea măștilor pe păr pentru perioade lungi de timp poate cauza pierderea/curgerea culorii de pe păr.

Verifică preț Măști de păr – diverse branduri AICI!

#11 – Reduceți cantitatea de dispozitive termice pe care le utilizați pe păr

Dacă știi ceva despre îngrijirea părului, atunci nu vei fi surprinsă să vezi acest element pe listă. Cu toții știm și știm de ani de zile că dispozitivele termice sunt dăunătoare pentru părul nostru. Cu toate acestea, nu multe dintre noi punem aceste cunoștințe în practică.

Multe dintre noi sunt obligate să meargă la serviciu cu părul bine îngrijit și coafat, așa că simțim nevoia să folosim dispozitive de coafare termică pe șuvițe în fiecare zi. Acesta este ceva ce ar trebui să încercăm să evităm.

Dacă nu îți speli părul în fiecare zi și îl ții noaptea protejat – vei observa că vor rezista mai mult coafurile tale. De asemenea, poate doriți să vă gândiți să căutați modalități de a crea bucle fără dispozitive termice și să căutați diferite modalități de a vă aranja părul fără să îl îndreptați.

Când vă coafați părul cu dispozitive termice, ar trebui să vă asigurați că utilizați tratamentele de protecție potrivite. Recomandăm să folosiți atât un balsam de protecție, cât și un spray de protecție atunci când utilizați dispozitive termice. Am descoperit că aceste tratamente pentru păr fac coafurile să dureze mai mult și părul să se mențină hidratat.

Este important să ne amintim că a avea părul expus la soare fierbinte are un efect similar cu folosirea unui fier de călcat pe păr. Pentru a vă proteja părul, purtați o pălărie sau folosiți protecție solară pentru păr.

#12 – Folosește vopsea de păr mai puțin

Dacă vrei să-ți păstrezi părul sănătos, nu-l mai vopsi acasă.

Trusele de vopsit pentru acasă conțin ingrediente ieftine care nu sunt bune pentru părul tău.

De asemenea, ar trebui să evitați să vă decolorați părul acasă. Poate că nu există nimic mai dăunător pentru părul tău decât să faci asta. Decolorantul din multe truse pentru acasă este atât de puternic încât îți poate rupe părul de la rădăcină.

De asemenea, este puțin probabil să obții rezultatele pe care le dorești atunci când îți vopsești părul acasă.

În general, cel mai bine este să evitați să vă vopsiți părul, dar dacă doriți să vă schimbați aspectul, atunci vă recomandăm să o faceți la un salon de coafură.

Hairstiliștii se pregătesc mulți ani pentru a-ți putea vopsi părul cu cât mai puține daune posibile. De asemenea, aceștia folosesc coloranți de calitate superioară.

Dacă aveți deja părul vopsit, hairstilistul vostru vă poate recomanda să vă lăsați părul să crească mai întâi înainte de a mai interveni asupra lui. Acest lucru vă va ajuta să evitați orice daune suplimentare.

Dacă ai părul închis la culoare, s-ar putea să fii nevoit să te mulțumești cu faptul că vopsirea părului cu o culoare mult mai deschisă îl poate deteriora grav. O nuanță mai profundă de iluminator poate fi un compromis binevenit pentru un păr mai sănătos.

#13 – Folosește uneori balsamuri și măști preparate în casă

Dacă părul tău este într-adevăr deteriorat, atunci poate vrei să te gândești să prepari acasă niște măști de recondiționare și refacere a părului.

Folosirea ingredientelor naturale precum uleiul de măsline, bananele, ouăle și avocado pot conduce părul în călătoria sa către recuperare.

Aceste măști pot fi la fel de simple ca a pune niște gel de Aloe Vera în păr peste noapte. Sau poate doriți să explorați câteva dintre miile de rețete online. Este bine să te asiguri că alegi o mască potrivită pentru tipul tău de păr.

Iată câteva dintre rețetele noastre preferate:

Pentru părul uscat și deteriorat – amestecați 2 ouă, o lingură de ulei de măsline și jumătate de avocado. Aplicați această compoziție pe lungimea părului. Asigurați-vă că aplicați un strat suplimentar pe vârfuri. Lăsați să acționeze o oră înainte de spălare.

Puteți face un balsam permanent de întreținere folosind o sticlă de pulverizare goală. Umpleți jumătate din această sticlă cu apă și încă un sfert cu balsamul vostru. Apoi adăugați o lingură de ulei de măsline. Completați restul sticlei cu apă. Puteți pulveriza această compoziție pe lungimea părului după ce l-ați spălat sau oricând doriți să vă reîmprospătați părul.

În cele din urmă, vaselina simplă aplicată pe vârfurile părului poate face minuni. Compoziția a fost concepută inițial pentru a ajuta pielea uscată. Cu toate acestea, a fost folosit de zeci de ani de chirurgi plasticieni pentru a ajuta cicatricile să se vindece. De asemenea, face minuni pe vârfurile despicate.

Verifică preț Balsam de păr – diverse branduri / sortimente AICI!

#14 – Folosiți șampon numai pe scalp

Îți amintești că în sfatul #2, am spus că trebuie să te gândești la părul tău ca la trei părți separate? Scalpul, rădăcinile și vârfurile părului. Am spus asta pentru că fiecare trebuie tratate diferit.

De exemplu, vârfurile părului nostru devin foarte rar grase. Acest lucru se datorează faptului că uleiul este produs la nivelul scalpului nostru și coboară în jos pe păr. Acest lucru poate dura săptămâni, așa că adesea ne spălăm părul înainte ca uleiul să ajungă la vârfuri.

Din acest motiv, nu trebuie de fapt să șamponați vârfurile părului. Trebuie doar să clătești părul cu apă caldă.

Cu toate acestea, este esențial să vă șamponați scalpul și rădăcinile. Dacă există prea mult ulei acumulat în aceste zone, porii scalpului se pot înfunda. Acest lucru poate provoca căderea părului și apariția punctelor albe dureroase pe scalp.

Nu trebuie să folosiți foarte mult șampon atunci când vă spălați doar scalpul și rădăcinile. Nu vrei ca șamponul să ajungă la vârfuri.

Dacă ai părul foarte scurt, atunci acest sfat nu se aplică în cazul tău, deoarece majoritatea părului tău ar putea fi considerat a fi rădăcinile tale. Părul scurt tinde să fie mult mai sănătos decât părul lung.

Verifică preț Șampon de păr – diverse branduri / sortimente AICI!

#15 – Aplicați balsam pe vârfurile firelor de păr

Acest sfat are legătură cu cel de dinainte. Deși nu este la fel de universal.

Unii oameni vor beneficia de aplicarea balsamului pe toată lungimea părului. Mai ales dacă părul lor este foarte deteriorat. Toată lumea ar trebui să ia în considerare acest lucru la începutul călătoriei pentru îngrijirea părului.

Principalul lucru pe care toată lumea ar trebui să-l ia din acest sfat este că atunci când aplicați balsam, ar trebui să aplicați cel mai mult pe vârfurile părului.

După cum am menționat mai sus, niciunul dintre uleiurile tale naturale nu ajunge vreodată la vârfurile părului tău. Așa că ele au nevoie de tot ajutorul pe care îl pot obține atunci când vine vorba de condiționare. Unele persoane cu părul foarte deteriorat ar putea să ia în considerare adăugarea de ulei pe vârfurile firelor de păr după spălare.

Dacă aveți părul foarte subțire, atunci poate doriți să luați în considerare adăugarea de balsam doar la vârfurile părului sau doar utilizarea unui balsam foarte ușor.

Dacă doriți să utilizați un balsam natural, atunci poate doriți să luați în considerare utilizarea mierii. Mierea îți va curăța și hidrata părul. Dar nu uita să o speli de pe păr după aceea, altfel te vei simți lipicioasă toată ziua. Acesta este un truc pe care egiptenii antici îl foloseau pentru a-și menține părul lucios, în ciuda tuturor daunelor provocate părului de soarele puternic.

Verifică preț Balsam de păr – diverse branduri / sortimente AICI!

Rezumat

  • Să-ți păstrezi părul sănătos nu înseamnă doar să-i aplici măștile potrivite de păr.
  • Pentru a avea un păr lucios, hidratat și fericit, trebuie să vă asigurați că aveți grijă de restul corpului. Trebuie să mănânci suficiente proteine, să iei suplimente de vitamina D și să bei suficientă apă.
  • Învelirea părului într-o protecție de mătase noaptea poate ajuta la prevenirea vârfurilor despicate. La fel și tunsul regulat.
  • Dacă urmați cele 15 sfaturi de mai sus, veți vedea o diferență în calitatea părului vostru în câteva săptămâni. Odată ce înțelegi ce tip de păr ai, poți începe să ai grijă de el corect.

Verifică preț Produse îngrijire păr AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care