4 tipuri de apă de colonie diferite

  1. Apă de colonie

Folosim apă de colonie fără să ne gândim neapărat la aceasta. Familia din care fac parte ingredientele, tipul de note pe care le oferă aroma, chiar și metoda de livrare, cum ar fi spray-ul sau cremele, nu contează pentru noi, atâta timp cât mirosim bine. Doriți să aflați mai multe despre parfumul dumneavoastră preferat?

Tuturor oamenilor le place să aibă un miros plăcut. Parfumurile, coloniile și apele de toaletă sunt folosite pentru a-i atrage pe ceilalți de partea noastră, iar noi încercăm toate variantele pentru a găsi ceea ce ni se potrivește. Există însă diferențe între parfum și apă de colonie.

Secretul constă în cantitatea de uleiuri esențiale, apă și alcool de la baza parfumului. Parfumurile pure folosesc cu până la 30% mai multe uleiuri esențiale decât parfumurile de colonie, care folosesc poate 3%-4%.

Cele două sunt distinse în America ca fiind apa de colonie destinată uzului masculin și parfumul destinat uzului feminin. Există mai multe tipuri de apă de colonie?

Verifică preț Apă de colonie pentru bărbați – diverse branduri AICI!

Ce știți despre apa de colonie?

Înainte de a vă prezenta tipurile de apă de colonie, v-ați întrebat vreodată despre ce este vorba în toată această agitație? Principala funcție a apei de colonie este, la urma urmei, să emane un miros plăcut. Deci, de ce unii bărbați cumpără același parfum pe care îl foloseau și tații lor sau cu un parfum total diferit de al lor? Ce se întâmplă cu apa de colonie?

Despre arome

Uleiurile esențiale se află la baza aproape oricărui parfum. Cu toate acestea, citricele, ale căror sucuri și coajă sunt folosite la fabricarea parfumurilor, nu au uleiuri esențiale, la fel ca și câteva flori, cum ar fi crinul.

Astfel, materiale precum condimentele, frunzele plantelor, balsamurile, rășinile, iarba, florile, fructele și lemnul formează adesea baza aromelor de parfum.

Caracteristicile apei de colonie

Caracteristicile care fac ca o apă de colonie să fie dulce, uscată sau delicată pot fi descrise astfel:

Catifelat. Un parfum delicat, fără duritatea chimică.

Intens. Un parfum bine echilibrat, cu profunzime și caracter.

Pământesc. Un parfum care dă impresia de pământ, de pădure cu frunze.

Amețitor. Un parfum revigorant.

Luminos. Un parfum proaspăt, care nu este dulce sau pământesc.

Aromatic. O aromă echilibrată între miros și gust.

Conifere. Un parfum care amintește de pini și păduri.

Modern. Un parfum echilibrat de materiale sintetice combinate cu materiale naturale.

Înflorit. Parfum care miroase a flori.

Ușor. Parfum fără vreo influență împotriva componentelor dure.

Îmbietor. Un parfum dulce, atrăgător și copleșitor.

Evanescent. Parfum care dispare rapid.

Verifică preț Apă de colonie pentru bărbați – diverse branduri AICI!

Moduri de aplicare a apei de colonie

Așa cum există o multitudine de parfumuri, există la fel de multe moduri de a le aplica. O mulțime de oameni cred că doar femeile se bucură de creme, loțiuni, spray-uri, deodorante și alte moduri de aplicare ale parfumurilor. Dimpotrivă. Parfumul este disponibil pentru bărbați sub numeroase forme de aplicare:

Deodorant. Această aplicație este destinată domnilor care nu doresc să utilizeze spray-urile.

Balsam. Diferența dintre balsam și cremă este că balsamul conține mai mult ulei decât crema și se lichefiază la contactul cu pielea. Parfumul rămâne pe piele mai mult timp.

Cremă. Unii bărbați au nevoie de creme pentru a se hidrata după duș.

Tuburi. Dacă spray-urile sau recipientele din sticlă îi deranjează pe bărbați, aceștia pot opta pentru folosirea parfumului sub diferite forme de tuburi, de dimensiuni variate.

Verifică preț Apă de colonie pentru bărbați – diverse recipiente AICI!

Avantajele și dezavantajele utilizării apei de coloniei

Avantaje

În general, oamenii folosesc apă de colonie fără să se gândească la asta. Dacă ar cunoaște beneficiile folosirii apei de colonie, cu siguranță ar cumpăra-o mai des:

Stimularea încrederii. Atunci când știm că arătăm și mirosim cât mai bine, atunci ne mândrim cu cea mai mare încredere. Oamenii sunt atrași în mod natural de oamenii încrezători care miros bine.

Îmbunătățirea stării de spirit. Vă simțiți jucăuș? Poate că vă simțiți gânditor sau meditativ. Poate vă simțiți aventuros. Oricare ar fi starea dumneavoastră de spirit, parfumul pe care l-ați ales îi dă un impuls acesteia. Astfel ceilalți oameni vor vedea acest lucru și vor gravita în jurul dumneavoastră.

Stimul al personalității. Alegerea parfumului potrivit pune în valoare anumite aspecte ale personalității dumneavoastră, care înainte nu vă erau cunoscute sau acceptate. Acest lucru vă oferă șansa de a arăta tuturor aceste aspecte și de a le evidenția favorabil pentru referințe viitoare.

Elimină stresul. Puțină apă de colonie face minuni pentru înlăturarea depresiei și pentru a scăpa de stres. Odată ce acestea au fost înlăturate, viața devine mult mai distractivă și mai plăcută, de asemenea durerile de cap vor dispărea. Combinația potrivită de uleiuri esențiale în cantitatea potrivită pe piele are un efect minunat asupra durerilor de cap.

Promotor al somnului. Somnul sănătos și odihnitor este de dorit datorită beneficiilor sale supreme pentru sănătate.

Uleiurile esențiale sunt cunoscute de mii de ani pentru că determină un somn odihnitor, așa că de ce nu facă parte și din parfumul dumneavoastră? Pulverizați o picătură de lavandă pe pernă pentru un ritm al inimii mai liniștit, o tensiune arterială mai mică, mai puțină agitație și fără insomnii.

Aromaterapie. Uleiurile esențiale au fost folosite de mii de ani pentru a îmbunătăți sănătatea prin masaj, baie și aplicare locală. Se știe că uleiurile esențiale au proprietăți antioxidante, antifungice și antivirale. Folosiți uleiurie esențiale chiar astăzi!

În amintirea unor persoane dragi. Bunica mea a purtat parfumul Tabu până în ziua în care a murit. Această amintire este atât de puternică încât, ori de câte ori întâlnesc o femeie care îl poartă, îmi amintesc de bunica cu un zâmbet.

O mulțime de oameni poartă un parfum doar pentru că le amintește de mama, de bunica sau de un prieten deosebit din viața lor. Parfumul folosit le va aduce aminte cu siguranță celor dragi de dumneavoastră odată cu trecerea timpului.

Dezavantaje

Un lucru atât de plăcut nu ar trebui să aibă dezavantaje, dar, din păcate, are:

Probleme respiratorii. Poate că primul și cel mai important dezavantaj al folosirii apei de colonie este că unii oameni folosesc prea multă apă de colonie. Trecând pe lângă o persoană care utilizează o cantitate prea mare de apă de colonie îți va tăia respirația.

Unele persoane sunt alergice la unele ingrediente, ceea ce poate provoca un șoc anafilactic. Alte persoane au dureri de cap din cauza volumului mare de apă de colonie utilizată. Morala poveștii: folosiți apa de colonie cu moderație.

Boală fizică. Hiperosmia este o boală în care oamenii sunt afectați în mod negativ de anumite mirosuri sau arome. Acest disconfort se poate transforma într-o boală care este la un pas de anxietate și depresie.

Dereglări hormonale. Indiferent de ingredientele ce se regăsesc pe eticheta unei ape de colonie, toate conțin ftalați, substanțe chimice care au la bază petrolul. Aceștia țintesc sistemul endocrin care reglează funcția tiroidiană, diabetul, supraponderabilitatea, problemele de comportament și testosteronul.

Aceste substanțe chimice nu se găsesc doar în parfumuri, ci în orice produs parfumat.

Simptome alergice. Aplicațiile topice irită pielea. De asemenea, acestea declanșează simptome alergice precum strănut, ochi înlăcrimați, mâncărimi, curgerea nasului, dureri musculare și greață. Erupțiile cutanate sunt, de asemenea, frecvente în acest caz.

Dureri de cap. Mirosurile puternice, chiar și aromele plăcute, determină dilatarea vaselor de sânge din creier. Acest lucru determină sistemul nervos să riposteze. Durerea de cap, inclusiv migrena, este o modalitate de epurare cât mai rapidă a acestui stimulent din organism. Alegeți un parfum mai ușor pentru a evita acest tip de dezavantaj.

Verifică preț Apă de colonie pentru bărbați – diverse branduri AICI!

Tipuri de apă de colonie

Acum că știți despre ce este vorba, ar trebui să știți ce tipuri de apă de colonie sunt disponibile pentru alegerea dumneavoastră.

Floral

Cele mai multe miresme florale fac trimitere la parfumul pentru femei. Cu toate acestea, pentru a controla notele lemnoase sau de piele ale parfumului pentru bărbați, producătorii adaugă unele nuanțe florale. Florile folosite în parfumuri de colonie sunt adesea neroli, geranium și lavandă. Acestea amintesc de floarea introdusă la butoniera sacoului unui bărbat.

În mod tradițional, parfumurile florale proveneau din două familii: floral simplu și buchet floral. Producătorii de astăzi au renunțat la parfumul floral unic din cauza faptului că bărbații nu doresc să emane un miros de trandafir. Buchetele florale combină diferite esențe florale pentru a se alătura unor mirosuri masculine precum tutunul, pielea și pădurile.

De exemplu, marca Power combină arome picante precum cardamomul, coriandrul și bergamota cu note lemnoase, completate de un parfum floral. Pe măsură ce parfumul de colonie se usucă, aveți ocazia să simțiți fiecare notă până ce se ivește mirosul final, care este bineînțeles, unul foarte plăcut.

Cu toate acestea, unii parfumieri se concentrează pe un singur parfum floral, cum ar fi iasomia, de exemplu. Combinați acest lucru cu mirodenii precum cuișoarele și obțineți un parfum de tip verde deschis.

Verifică preț Parfumuri florale pentru bărbați AICI!

Oriental

O apă de colonie orientală poate fi ușoară sau intensă, după cum este și spiritul dumneavoastră. Este un parfum extrem de masculin, greoi, asemănător cu mirodeniile prețioase din misteriosul Orient, din antichitate.

Un parfum de colonie mai ușor ar putea avea de exemplu o notă de deschidere de bergamotă și scorțișoară. Ar putea să se deschidă cu parfumul floral al acelor flori albe mici și misterioase din Orient, închizându-se cu o aromă picantă. Bărbații ar putea purta acest parfum primăvara și vara.

Parfumurile mai grele, potrivite pentru toamnă și iarnă, pot include parfumuri lemnoase, moscate și/sau citrice sau condimentate. Bărbații vor opta pentru cedru sau un alt parfum lemnos amestecat cu arome poate picante, cum ar fi nucșoară, coriandru sau piper.

Dacă adăugați o notă florală la aceste condiment, veți obține o colonie orientală misterioasă, special concepută pentru bărbați.

Parfumurile orientale se bazează pe condimente, vanilie, lemn, chihlimbar și unele note florale. Apa de colonie orientală pentru bărbați este ferm așezată pe note lemnoase și condimentate, cu un pic de note florale pentru a tempera puțin aromele.

Așteptați-vă la o aromă de mosc, mușchi, lemnoasă profundă, cu o adiere de cardamom și care se încheie cu o notă florală dulce.

Verifică preț Parfumuri orientale pentru bărbați AICI!

Lemnos

Noi ne construim casele din lemn. Până în secolul XX, navele și ambarcațiunile mici erau construite din lemn. Lemnul este puternic, stabil și ne conferă un sentiment de siguranță. În plus, cine nu iubește mirosul unui brad proaspăt adus în casă de Crăciun?

Facem drumeții în pădure, ne construim casele și orașele în și în jurul pădurilor, așa că de ce să nu le utilizăm și în apa de colonie?

Dintre toate aromele lemnoase pe care le iubim atât de mult, primele trei sunt pinul, cedrul și lemnul de santal. Mirosul pământului umed după o furtună ne face să simțim mirosul copacilor, în timp ce picăturile de apă le umezesc crengile. Acest parfum complet masculin este atractiv pentru toată lumea și, până la urmă, de aceea folosim apă de colonie, nu?

Totuși, aromele lemnoase sunt puțin cam grele, așa că sunt utilizate împreună cu mirodenii și flori pentru un rezultat cât mai desăvârșit. Rezultatul este profund dar cu o ușoară tentă de vanilie și trandafir.

Verifică preț Parfumuri lemnoase pentru bărbați – diverse branduri AICI!

Fresh

Cuvântul „fresh” face trimitere la iarba proaspăt tăiată, briza care adie, mirosul de portocală și lămâie, precum și orice lucru ușor și aerisit. Proaspăt este despre natură, despre partea mai luminoasă, mai ușoară, însorită a vieții. La fel este și apa de colonie.

Când poți amesteca grapefruit, măr, piersică și portocală cu geranium, trandafir, iasomie și violetă împreună cu arome de stejar, cedru, mosc și tămâie pentru a forma baza parfumurilor de colonie ușoare și aerisite, atunci bărbații au un parfum proaspăt care: (a) va rezista toată ziua și (b) va încânta pe oricine se află în apropiere.

Verifică preț Parfumuri „Fresh” pentru bărbați – diverse branduri AICI!

Istoria apei de colonie

Cei mai mulți oameni sunt conștienți de apariția apei de colonie din Köln, Germania, produsă de Giovanni Maria Farina. Acesta era un italian stabilit în Germania. Îi era atât de dor de țara sa natală încât a inventat un parfum care să-i amintească de rădăcinile sale italiene.

Vom vorbi despre acest lucru în continuare, dar acesta nu a fost primul caz de utilizare a apei de colonie.

Anticii

Viața în antichitate era brutală. Ritualurile religioase erau importante pentru a-i “liniști” pe zei în cazul unor dezastre naturale sau în cazul în care viața era pur și simplu dificilă. Tămâia și parfumurile făceau parte integrantă din orice ritual, deoarece acestea purificau atât aerul, cât și pe cel care le purta.

Parfumurie de colonie ne pot părea învechite, dar pe atunci erau un amestec de uleiuri esențiale de floră și de faună (da, de faună) și de orice fructe care se găseau prin preajmă. Sperai să obții un miros plăcut pe care zeii să îl aprecieze, astfel încât să le fie milă de tine.

Egiptenii

În general, istoria consemnată îi menționează pe egipteni ca fiind primii care au folosit apă de colonie în ritualurile lor religioase, pe lângă faptul că mirosea frumos. Parfumurile de colonie au diferențiat întotdeauna clasele superioare de cele inferioare.

Să recunoaștem: întotdeauna clasele superioare sunt cele care se regăsesc pe cele mai multe hieroglife și pictograme, nu-i așa?

Se credea că parfumurile de colonie reprezintă sudoarea lui Ra, zeul soarelui. Nefertum era zeița parfumului. Ea este reprezentată purtând o coafură de nuferi, care era ingredientul principal al apei de colonie în acele vremuri.

Arheologia a scos la iveală rețete de apă de colonie, care era utilizată în viața de zi cu zi dacă erai membru al familiei regale sau al aristocrației.

Ingredientele pentru apa de colonie egipteană proveneau din Africa, sub formă de smirnă și parfumuri lemnoase. Parfumul de colonie era un obiect de comerț important și a stat la baza relațiilor internaționale dintre cele două.

Persanii

Anticii persani au fost următorii care au experimentat diferite mirosuri. Regalitatea și aristocrația lor au investit, de asemenea, foarte mult în apă de colonie, existând chiar și picturi cu Darius și Xerxes care își țineau în mână sticlele de apă de colonie și florile care intrau în ele.

Se crede că Avicenna, un medic și chimist persan, a folosit distilarea pentru a dezvolta o apă de colonie care să nu fie pe bază de ulei, așa cum era versiunea egipteană. El este considerat părintele distilării și descoperitorul alcoolului ca și bază. Astfel, persanii au fost lideri în fabricarea apei de colonie timp de mai multe sute de ani.

Roma antică

Arheologia, pe lângă scrierile lui Plinius cel Bătrân, a scos la iveală rețete pentru apă de colonie. Acum suntem capabili să recreăm parfumul purtat de Iulius Cezar, de exemplu.

Vechii greci și romani aveau grijă să documenteze fiecare lucru mărunt din viața lor, iar acest lucru includea și parfumurile pe care le foloseau pentru înfrumusețare, precum și în ritualurile lor.

Se credea că Cipru este casa zeiței mitologice a iubirii, Afrodita. Acolo se află ceea ce se crede a fi cea mai veche fabrică de parfumuri din istorie.

Se credea că fabrica de parfumuri furniza parfum pentru temple și pentru acele persoane care se închinau acolo. Parfumul era folosit în băile publice, în produsele de înfrumusețare și de sănătate și, după cum se zvonește, pe tălpile picioarelor.

China antică

Chinezii antici nu erau adepții parfumării trupurilor. Ei credeau că mirosul le purifică încăperile și le dezinfectează. Abia în dinastiile ulterioare conducătorii și aristocrația au utilizat parfum pe corp. La acea vreme, „parfumul” se ținea în diferite pungi în care se găseau numeroase ierburi bine mirositoare. Acestea erau folosite și în scopuri medicinale.

Europeni antici

În Evul Mediu, Europa suferea de ceea ce se numea „aerul rău”. Fenomenul miasmatic și orașele aglomerate într-un mod nesănătos, cu gunoaie și excremente, au contribuit la apariția bolii miasmatice.

Europenii aveau nevoie de ceva cu care să lupte împotriva acestui fenomen, așa că purtau cu ei mici pliculețe care conțineau ierburi aromatice și condimente. Se credea că acestea păstrau curat spațiul personal, ceea ce, la rândul său, combătea infecțiile.

Pe lângă acest lucru, cruciații au adus în Europa secretele de fabricare a apei de colonie din Orient. Se crede că prima apă de colonie a fost Eau de Hungary, marca personală de apă de colonie a reginei Ungariei. Se crede că aceasta conținea alcool distilat cu ierburi și mirodenii precum rozmarin și mentă.

Italienii antici

Departe de Roma antică, italienii din Evul Mediu sunt responsabili pentru o mulțime de lucruri interesante. Unul dintre ele a fost crearea alcoolului de 95% combinat cu ierburi și condimente pentru a obține un parfum numit aqua mirabilis.

Să mergem mai departe până la Catherine de Medici, care, atunci când s-a căsătorit cu regele francez, și-a făcut propria apă de colonie creată de un italian.

Se credea că ar conține apă cu bergamotă și portocală, informație ce s-a răspândit mult în Anglia, Germania și în zonele din nord și sud, iar acest lucru ne duce bineînțeles cu gândul la Cologne (Koln), Germania.

Apa de colonie din Koln

Lui Giovanni Maria Farina îi era dor de Italia. În consecință, a conceput un parfum care să-i amintească de „o dimineață de primăvară, de narcise de munte și flori de portocal după ploaie”, după cum îi scria fratelui său.

A combinat uleiuri esențiale de tutun, iasomie, rozmarin, lămâie, portocală, cimbru, bergamotă, mandarină, lavandă, neroli și grapefruit și a numit-o apă de colonie pentru noul său oraș natal.

Farina își purta Eau de Cologne sau apa de colonie din dor de casă, dar acest lucru s-a răspândit atât de repede încât capetele încoronate din toată lumea cunoscută o doreau. Având în vedere vremurile, apa de colonie era scumpă, dar cu toate acestea apa miraculoasă a lui Farina a avut un succes uriaș.

Fabrica a rămas în Köln până în prezent. I se alătură alte două parfumerii cu sediul în același oraș, însă celelalte două își numesc parfumurile cu alte nume și chiar numere pentru a le deosebi de apa de colonie originală.

Se pare că în ziua de azi, parfumurile de colonie au nevoie doar de un nume de celebritate imprimat pe sticlă pentru a face senzație. Katy Perry, Calvin Klein, Giorgio, Elizabeth Taylor, Ralph Lauren, Yves St. Laurent și Usher sunt doar câteva dintre ele.

Clasicii însă, rămân totuși Christian Dior și Coco Chanel. Varietatea ingredientelor face ca toate parfumurile de colonie să merite să fie analizate, dar întotdeauna există unul care se potrivește tuturor ca o mănușă. Apa de colonie care mă descrie cel mai bine este Giorgio Gold, de exemplu.

De unde putem cumpăra apa de colonie?

Deși se pare că puteți găsi orice vă imaginați în orice magazin, inclusiv în magazinele de proximitate, există cu adevărat o multitudine de locuri de unde puteți cumpăra apă de colonie. S-ar putea să nu o găsiți în magazinele alimentare, dar ați fi surprins câte astfel de produse se regăsesc în aceste magazine, mai ales în perioada sărbătorilor.

În general, orice magazin care are o mare varietate de produse va avea și apă de colonie. De exemplu, aproape fiecare farmacie are o vitrină plină de cutii colorate de apă de colonie.

Desigur, există chioșcurile din centrele comerciale care vând de toate, de la adidași la brelocuri făcute manual, bijuterii, fotografii și, ați ghicit, apă de colonie.

Aceștia sunt, de fapt, antreprenori independenți care vând marfa unei companii importante, dar apa de colonie este adesea unul dintre cele mai bine vândute articole din chioșcurile din centrele comerciale.

Dacă sunteți supărat că vă opriți la un semafor foarte lung, s-ar putea ca atenția să vă fie distrasă de cineva care bate la geamul mașinii dumneavoastră. În mâna sa va fi o cutie de carton cu apă de colonie. Și el este un antreprenor independent care vinde orice marfă produsă de compania sa.

Eu, personal, mi-am cumpărat Giorgio Gold de la astfel de antreprenori.

Verifică preț Giorgio Armani, Code Absolu Gold AICI!

Unul dintre cele mai sigure locuri din care puteți achiziționa apă de colonie este un magazin de parfumuri situat adesea în centrele comerciale. Aceste magazine oferă o gamă largă de produse. Îmi place Chanel Allure Sport Cologne  și mă duc la unul dintre aceste magazine de parfumuri pentru a-l cumpăra.

Verifică preț Chanel Allure Sport Cologne AICI!

Apa de colonie poate fi, de asemenea, achiziționată online, dacă nu doriți să vă confruntați cu aglomerația din mall-uri.

Întrebări frecvente

Care sunt cele mai bune 10 parfumuri pentru bărbați?

Paco Rabanne’s 1 Million. O combinație de grapefruit, citrice, mandarine și scorțișoară, adăugate la note de piele și patchouli, fac din acest parfum cald și masculin un parfum atractiv pentru toată lumea.
Verifică preț Paco Rabanne 1 Million AICI!

Invictus By Paco Rabanne. Parfumuri masculine precum mușchi de stejar, frunze de dafin și patchouli se combină cu notele proaspete de grapefruit pentru a crea o apă de colonie îndrăzneață pe care toți bărbații ar aprecia-o.
Verifică preț Invictus by Paco Rabanne AICI!

Chanel’s Blue de Chanel. Exemplul perfect al unei ape de colonii orientale; Chanel amestecă cedru masculin și tămâie pentru o aromă lemnoasă adăugată la citrice pentru o notă proaspătă. Este cel mai seducător!
Verifică preț Chanel’s Blue de Chanel AICI!

Sauvage By Dior. Aveți chef de un parfum sălbatic și liber? Încercați un amestec de ambroxan sărat, dar dulce, cu patchouli combinat cu piper și bergamotă pentru o senzație de libertate.
Verifică preț Sauvage by Dior AICI!

Code By Armani. Un parfum pentru a încălzi aceste nopți reci de iarnă, Code amestecă boabele de Tonka cu notele de piele și tutun, împreună cu floarea de măslin, bergamotă, lămâie și anason stelat. Acum ieșiți afară și profitați de aceste nopți reci de iarnă!
Verifică preț Armani Code AICI!

Gucci’s Guilty. Nu trebuie să vă simțiți decât admirată purtând lămâie, lavandă și patchouli.
Verifică preț Gucci Guilty AICI!

Only The Brave Wild By Diesel. Acest amestec a fost creat pentru bărbatul care nu vede decât o singură cale de urmat: propria cale. Este un amalgam de dulce, condimente și citrice pe o bază lemnoasă masculină. Încercați această combinație de lămâie, piper, grapefruit cu nuanțe florale de lavandă și geraniu. Apoi, observați nucșoara și cumarina deasupra bazei masculine de cedru, mușchi și vetiver. Apa de nucă de cocos completează această experiență senzațională.
Verifică preț Diesel Only The Brave Wild AICI!

Essenza By Acqua di Parma. Apa de colonie perfectă pentru vară, Essenza oferă purtătorilor o aromă ușoară de neroli, citrice și tonuri florale de trandafir și iasomie.
Verifică preț Essenza By Acqua di Parma AICI!

Aventus By Creed. Un bestseller, această apă de colonie fumurie, dar ușoară, combină mesteacănul și patchouli pentru o bază masculină peste care se află bergamotă, coacăze negre, măr și ananas pentru un parfum proaspăt, de primăvară.
Verifică preț Creed Aventus AICI!

Noir Extreme de Tom Ford. Un alt parfum oriental, care îi va face pe bărbați să se bucure de prezentarea masculină a notelor de piele și patchouli cu nuanțe de coriandru, smochine negre, prune negre și o notă de trufe negre. Un parfum lemnos și oriental pentru bărbatul din tine!
Verifică preț Tom Ford Noir Extreme AICI!

Cât de puternic este “prea puternic”?

Deoarece mirosurile și oamenii sunt diferiți, la această întrebare trebuie să se răspundă cu vechea axiomă „mai puțin înseamnă mai mult”. Cei mai mulți oameni nu fac baie în această substanță, ci pulverizează puțin pe punctele în care se simte cel mai bine pulsul iar pielea este mai caldă, cum ar fi încheietura mâinilor sau în spatele genunchilor.

Regula generală de bază este de două pulverizări și absolut nu mai mult de patru.

Ce parfum pentru bărbați primește cele mai multe complimente?

De fapt, aceasta este mai mult o chestiune de preferințe personale, dar câteva ape de colonii ies în evidență:

Verifică preț Apă de colonie Chanel Allure Homme Sport AICI!

Verifică preț YSL Y Eau de parfum AICI!

Verifică preț Viktor & Rolf Spice Bomb Extreme AICI!

Verifică preț YSL La Nuit de L’Homme AICI!

Verifică preț Dior Homme Intense AICI!

Ce dimensiune a sticlei de parfum ar trebui să cumpere bărbații?

Parfumurile sunt disponibile de la o uncie până la trei uncii și jumătate și mai mult. Bărbații care testează ce parfum se potrivește cel mai bine personalității și stilului lor de viață ar trebui să cumpere sticle de o uncie, mai ales dacă vor cumpăra mai multe sticle.

Nu uitați că o veți aplica doar prin tamponare, nu vă veți scălda în ea. De asemenea, țineți cont de faptul că durata de valabilitate a apei de colonie nu este foarte mare, iar expunerea la lumina soarelui slăbește produsul. Cumpărați mărimi mai mici și țineți-le departe de lumina directă a soarelui.

Verifică preț Parfumuri pentru bărbați – diferite cantități AICI!

Câte sticle de parfum ar trebui să aibă un bărbat?

Fiecare bărbat ar trebui să aibă un flacon cu parfumul său preferat. Acesta va fi parfumul definitoriu care îi reprezintă cel mai bine personalitatea și caracterul. Majoritatea bărbaților au două sticle, în timp ce alții au mai mult decât atât.

Depinde dacă doriți să purtați un parfum ușor de primăvară și de vară în aceste două anotimpuri, pe lângă un parfum de toamnă și de iarnă în celelalte două anotimpuri.

Verifică preț Apă de colonie pentru bărbați – diverse branduri AICI!

Ar trebui ca bărbații să încerce apa de colonie înainte de a o cumpăra?

Absolut. Pielea este la fel de diferită ca și parfumurile. În primele 5 până la 20 de minute ale testului, notele de vârf ale parfumului se vor evapora. Notele de mijloc vor fi mirosite în următoarele două ore. Ultima notă, însă, este cea care va defini parfumul pe parcursul zilei.

Asta în cazul în care cumpărați o apă de colonie bogată în uleiuri esențiale. Formulările mai ușoare, cum ar fi apa de toaletă, nu conțin o concentrație mare de uleiuri esențiale. Acestea vă vor arde mai repede pielea.

Tipurile de apă de colonie contează și ele. Evident, parfumurile florale sau fructate nu durează la fel de mult ca cele lemnoase, de chihlimbar. Parfumurile puternic lemnoase sunt cele care durează mai mult decât cele mai ușoare.

Verifică preț Apă de colonie pentru bărbați – diverse branduri AICI!

Cum pot bărbații să aleagă un parfum bun?

Primul lucru și cel mai important este să vă documentați. Bărbații ar trebui să cunoască tipurile de apă de colonie (florale, proaspete, orientale și lemnoase), pe lângă familiile de parfumuri. Aceasta înseamnă că cele florale combină unele ierburi și poate citrice, în timp ce cele lemnoase pot conține tonuri pământii, cum ar fi iarba proaspăt tăiată.

Întrebați în jur. Colegii de serviciu, băieții de la sala de sport sau de la biserică, chiar și tipul din spatele tejghelei de la magazinul alimentar au preferatele lor. Vor fi bucuroși să vă împărtășească cunoștințele lor, așa că nu fiți timizi.

Puteți chiar să întrebați femeile ce apă de colonie pentru bărbați miroase cel mai bine pentru ele, iar cel mai important este acest lucru.

Verifică preț Parfumuri pentru bărbați AICI!

Cunoaște-te pe tine însuți!

Este în regulă să cumpărați un parfum doar pentru a atrage femeile, dar există aspecte ale personalității sau ale caracterului dumneavoastră pe care ați dori să le evidențiați? Poate că găsiți multe lucruri amuzante și îi inspirați pe ceilalți cu atitudinea dumneavoastră.

Poate că aveți o latură mai blândă, care își iubește cățelul și se joacă cu copilul surorii sau al vecinului. S-ar putea să găsiți aventura în cele mai sălbatice locuri, așa că veți avea nevoie de o apă de colonie care să definească această parte din dumneavoastră.

Nu în ultimul rând, încercați totul, de la parfumuri de tip pop icon, la cele clasice, la mărci populare precum Cool Waters sau Draakar. Parfumul dumneavoastră definitoriu se află acolo, așa că, îndrăzniți să-l găsiți!

Verifică preț Parfumuri pentru bărbați AICI!

Ce se întâmplă dacă un parfum de colonie își schimbă brusc mirosul?

Găsirea parfumului dumneavoastră caracteristic a durat ani de zile. În sfârșit, ați găsit unul care nu miroase ca cel al tatălui dumneavoastră, la celălalt capăt al spectrului, ca cel al bunicului. Apa de colonie este reprezentarea perfectă a personalității și vă place la nebunie. Dar, ce Dumnezeu ar putea face ca acest parfum perfect să miroasă dintr-odată urât?

Dacă se păstrează în dulapul cu medicamente dintr-un loc cu umezeală cum ar fi baia, atunci se  schimbă compoziția unei ape de colonie până când aceasta miroase ca o pivniță veche abandonată. Parfumul trebuie păstrat într-un loc răcoros și uscat, cum ar fi interiorul dulapului sau un sertar al comodei.

Chimia corpului dumneavoastră este mereu în schimbare. O mulțime de lucruri ne afectează pielea, cum ar fi medicamentele, stresul, dieta proastă și vârsta, ca să numim doar câteva. Dacă recent apa de colonie a început să miroasă urât, încercați să corectați stresul din viața dumneavoastră, împreună cu alte lucruri.

Produsele de baie parfumate trebuie utilizate rațional. Gelul de duș de la Axe, deodorantul de la Right Guard și șamponul dumneavoastră cu mentă își dispută atenția. Apa de colonie nu ar trebui să facă acest lucru. Raționalizați-vă produsele de baie și de corp la aceeași categorie ca și cele pe bază de plante, de exemplu, iar parfumul de colonie trebuie să aibă o importanță deosebită.

Aveți pielea uscată. Dacă pielea dumneavoastră se simte ca după o săptămână în Sahara, atunci apa de colonie își va pierde instantaneu notele de vârf. Folosiți o loțiune de corp neparfumată, aplicând colonia imediat după aceea.

E aceeași sticlă pe care o aveți de când erați copil. Depozitate în mod corespunzător, parfumurile de colonie rezistă de obicei între doi și patru ani. După aceea, este timpul să cumpărați unul nou. Dacă miroase urât și are un aspect întunecat, da, e timpul să faceți o nouă achiziție.

Verifică preț Parfumuri pentru bărbați AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Casmir vara

Pot purta cașmir vara?

Cașmirul este un material versatil, natural, moale și rezistent. Deși este purtat în mod tradițional în lunile reci de iarnă, cașmirul funcționează bine și ca

Citește mai mult »
Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care