14 tipuri de piercing în buze (plus alte informații interesante)

Tânără poartă un piercing în buze

Piercingul de buze este practicat pe scară largă în întreaga lume de diferite triburi etnice. Membrii de sex feminin al tribului Makololo din Malawi poartă discuri de buze numite Palele în buza superioară, pentru frumusețe. Femeile din tribul Saras-Djinjas, pe de altă parte, introduc discuri de buze cu diametrul de până la 24 cm în ambele buze ca ritual de logodnă.

Pentru tribul Dogon din Mali, perforarea buzelor se face din motive religioase. Ei cred că spiritul strămoașei lor numită Noomi, care a creat și lumea, a țesut un fir prin dinți și așa a apărut vorbirea.

Tipuri de Piercing în buze

Piercingul tip Angel Bite (Atingerea Îngerului) – două piercinguri pe buza superioară, în stânga și în dreapta

Piercingul tip Angel Bite (Atingerea Îngerului) – două piercinguri pe buza superioară, în stânga și în dreapta

În esență, piercing-ul Angel Bite este o combinație între piercing-urile Madonna (pe dreapta) și Monroe (pe stânga) și este similar cu piercingul Snake Bites (Mușcături de Șarpe), dar localizat pe buza superioară și nu pe cea inferioară. Acest piercing implică două piercing-uri separate, pe buza superioară, dar pe ambele părți, în loc de una pe partea laterală a buzei.

Verifică preț Piercinguri AICI!

Piercingul Canine Bite (Mușcătură de câine)

Piercingul Canine Bite (Mușcătură de câine)

Piercing-ul Canine Bite implică piercing-uri unice care se realizează pe ambele părți ale buzelor inferioare și superioare. În esență, este o combinație între piercingul Snake Bite și piercingul Angel Bite, care totalizează patru piercinguri separate, oferind buzelor tale un aspect foarte echilibrat și plin. Suprafața buzei în sine nu este perforată, ca regulă generală, cu excepția piercingului orizontal și a piercingului Canine Bite.

Verifică preț Piercinguri AICI!

Piercingul Cyber Bite

Piercing buză Cyber Bite

Piercingul Cyber Bite se face în partea superioară a buzei în centru, iar celălalt piercing se face chiar sub buza de jos, în centru. Este vorba de două piercing-uri separate care sunt întotdeauna opuse unul față de cealalt, cu unul pe buza inferioară și cealaltă în mijlocul buzei superioare.

Verifică preț Piercinguri AICI!

Piercingul Dahlia Bites

Piercingul Dahlia Bites

Piercingul Dahlia Bites este unic prin faptul că este realizat exact în colțurile gurii. Deși se face foarte des în pereche, aceasta nu este o cerință pentru a fi numit piercing Dahlia. Cu piercingul Dahlia, fiecare dintre cele două colțuri ale gurii are un piercing separat și, de cele mai multe ori, oamenii folosesc fie două bile de oțel, fie inele în fiecare dintre cele două piercing-uri.

Verifică preț Piercinguri AICI!

Piercingul Dolphin Bites

Piercingul Dolphin Bites

Constând din două piercing-uri separate, care sunt centrate sub buza inferioară, piercing-ul Dolphin Bites este similar cu piercing-ul Snake Bites, cu excepția faptului că piercingurile sunt apropiate între ele.

Acestea sunt așezate în centrul buzei inferioare sau chiar sub buză și sunt două piercing-uri separate. În plus, multe persoane plasează piercing-urile în partea inferioară a buzei sau puțin mai jos decât de obicei, realizând un piercing unic și atrăgător.

Verifică preț Piercinguri AICI!

Piercingul Jestrum

Piercingul Jestrum

Foarte asemănător cu piercingul vertical Labret, piercingul Jestrum se face la nivelul buzei superioare și este similar cu piercingul Medusa. Uneori se numește piercing Medusa verticală din acest motiv, și este plasat în șanțul subnazal de deasupra buzei superioare, direct sub septul nazal.

Cu toate acestea, spre deosebire de piercingul Medusa, piercingul Jestrum folosește o bară curbă (Barbell) și nu un inel sau bijuterie (piatră) cu tijă (stud sau gem) și, prin urmare, ambele capete ale piercingului vor fi vizibile în exterior după ce piercing-ul este realizat.

În piercingul Jestrum, partea inferioară a barei se va curba pe sub partea inferioară a buzei superioare, iar piercingul este uneori folosit alături de un piercing Labret inferior pentru a forma un aspect mai simetric.

Verifică preț Piercinguri AICI!

Piercingul Labret (Piercing la jumătatea buzei superioare, deasupra ei)

Piercing buză Labret

Deși piercingul nu este atașat de buză, un piercing Labret este de obicei considerat un tip de piercing pentru buze. Procedura se face chiar sub buză și deasupra bărbiei, dar sunt disponibile și alte poziții pentru a se potrivi cu preferințele și gusturile personale ale clientului. Considerat atât un piercing al gurii, cât și al feței, aceste piercing-uri sunt adesea numite stâlpi de limbă (tongue pillars), deoarece zona este perforată orizontal din spate spre față.

În aceste tipuri de piercing, poziționarea este extrem de importantă, deoarece, dacă bara/tija este prea scurtă, piercingul se va scufunda în buză și va provoca durere și disconfort destul de mari.

Dacă alegi acest tip de piercing și intenționezi să porți un inel, profesionistul în piercing ar trebui să efectueze întotdeauna piercingul într-un unghi ușor, astfel încât inelul să nu se frece de dinți.

Când vine vorba de piercing-uri Labret, vei observa multe tipuri diferite, care pot fi vizualizate cu ușurință pe Internet.

Verifică preț Piercinguri AICI!

Piercing Madonna

Piercing Madonna

Piercing-ul buzelor Madonna este un piercing Labret care este poziționat nu pe centrul buzei superioare, ci în partea dreaptă a buzei superioare și este numit așa datorită numărului de stele din lumea muzicii și filmului care au alunițe sau semne de înfrumusețare pe acea parte a buzelor.

Inelele Stud/Nose Bone mărimea 14 sau bijuteriile arată deosebit de atractiv cu acest tip de piercing, iar diferența principală dintre piercingul Madonna și piercingul Monroe este partea feței în care este așezat Piercingul Labret.

În piercing-ul Madonna, inelul este instalat în partea dreaptă superioară a buzelor, în timp ce piercingul Monroe este plasat în partea stângă superioară.

Verifică preț Piercinguri AICI!

Piercing Medusa

Piercing Medusa

La fel ca piercing-urile Madonna și Monroe, care ambele implică buza superioară, piercingul Medusa apare de asemenea la nivelul buzei superioare, doar poziția specifică este zona de sub nas, numită regiunea filtrum sau șanțul subnazal. Piercingul este centrat direct sub sept și, prin urmare, trebuie făcut corect pentru a păstra aceeași simetrie a feței.

Cel mai adesea, un inel cu tijă Labret este folosit ca bijuterie și, în general, are o bilă care se vede în afara gurii chiar în șantul central al părții superioare a buzei. Piercingul Jestrum este o variație a piercingului Medusa și implică un piercing care este plasat vertical prin buză folosind o bară curbată (Curved Barbell), permițând ca ambele bile de la capetele barei curbate să fie vizibile.

Profesionistul în piercing se va asigura că piercingul este realizat corect, astfel încât simetria feței tale să nu ajungă disproporționată sau neregulată.

Verifică preț Piercinguri AICI!

Piercing Monroe

Piercing buză Monroe

Numit după Marilyn Monroe, acest tip de piercing se realizează în încercarea de a semăna cu alunița de pe chipul artistei. Este un piercing plasat pe partea stângă a buzei superioare, într-o parte.

De cele mai multe ori, un inel cu tijă Labret este purtat în acest tip de piercing și este de obicei fixat cu un labret cu mărimea 14, 16 sau 18, cu tija adesea scurtată după încheierea procesului de vindecare.

Piercingul Angel Bite este o variație a piercingului Monroe și, în acest stil de piercing, există o versiune dublă, în care piercing-urile sunt vizibile pe ambele părți ale buzei superioare. Majoritatea oamenilor care aleg acest tip de piercing aleg bijuterii care au fie o bilă, fie o piatră în vârful lor.

Un piercing Monroe poate fi dureros, parțial deoarece acea parte a corpului tău are un sistem foarte mare de nervi care o străbat. Există și pericolul, oricât de mic, ca cel care realizează piercingul să lovească accidental artera labială superioară.

Intensitate durerii depinde de persoana căreia i se face piercingul și, dacă ai mușchii faciali bine antrenați sau buzele prea groase, procedura poate fi mai dureroasă pe termen lung.

Verifică preț Piercinguri AICI!

Piercingul Shark Bites

Piercing buză Shark Bites

Constând din două piercing-uri apropiate unul de altul care acoperă ambele părți ale buzei inferioare, piercing-ul Shark Bites este, în esență, piercingul Viper Bites și piercingul Spider Bites.

Piercing-urile sunt patru în total, doua piercing-uri apropiate asezate de o parte si de alta a buzei inferioare, la fel ca piercingurile Canine Bites, dar în piercingul Shark Bites găurile sunt mult mai apropiate între ele.

Verifică preț Piercinguri AICI!

Piercingul Snake Bites

Piercing buză Snake Bites

În piercing-ul Snake Bites, există două piercing-uri, care sunt separate uniform pe buzele inferioare, asemănându-se cu mușcătura unui șarpe, de unde și numele. Deși un piercing obișnuit Labret este centrat chiar sub buză, piercing-ul Snake Bites este format din două piercing-uri separate care sunt situate în partea dreaptă și stângă a buzelor.

Există două tipuri de bază de piercinguri Snake Bites – piercing inel (ring, circular) și inel cu tijă Labret, care este plasat sub ambele părți ale buzei. Poți obține ambele aceste piercing-uri în același timp, dacă dorești.

Verifică preț Piercinguri AICI!

Piercingul Spider Bites

Piercingul Spider Bites

Numit și Viper Bites, piercingul Spider Bites este de fapt o pereche de piercing-uri apropiate unul de altul, situate sub buza inferioară, în centru. Piercingul este similar cu piercingul Snake Bites, dar găurile sunt mai apropiate una de alta, spre comparație.

Dacă alegi piercingul Spider Bites, ar trebui să le faci pe rând, deoarece acestea sunt de obicei destul de dureroase. După primul piercing, ar trebui să aștepți până la vindecarea lui completă, iar când vindecarea este completă poți face al doilea piercing.

Verifică preț Piercinguri AICI!

Piercingul Labret vertical

Piercingul Labret vertical

Acesta este un tip de piercing Labret și implică o bilă inferioară care este plasată acolo unde se află de obicei un piercing Labret normal; cu alte cuvinte, este chiar sub buză. Principala diferență este că piercingul merge în direcția superioară și iese în partea de sus sau ușor în față pe buza inferioară și nu trece prin interiorul gurii.

În concluzie, piercingul Labret vertical îți permite să vezi ambele părți ale bijuteriei pe care o porți în piercing, majoritatea oamenilor folosind o bară curbată (Curved Barbell) sau un inel Captive Bead (inel circular cu bilă captivă) atunci când au acest tip de piercing.

Verifică preț Piercinguri AICI!

Proceduri pentru piercing de buze

Procedura generală pentru piercingul în zona buzelor implică următoarele etape:

Persoana care execută piercingul (piercer profesionist) face semne pe partea exterioară a buzelor, astfel încât el sau ea să știe exact unde trebuie să realizeze piercing-urile

Pe locul marcat se folosește un antiseptic puternic, folosind produse precum Violet de Gențiană

Folosind o pensetă, piercer-ul profesionist întinde buzele cu atenție pentru a alinia marcajul făcut

Piercingurile sunt realizate folosind un instrument special care seamănă cu un mic pistol mecanic

Piercer-ul profesionist introduce inelul în piercingul proaspăt făcut

Spre deosebire de ceea ce cred mulți oameni, piercing-ul buzelor nu este atât de dureros pe cât ai crede, deși nivelul durerii variază în funcție de fiecare persoană în parte. Nivelul de durere este direct legat de tipul de piercing pe care îl alegi, de grosimea și starea generală a buzelor tale și, desigur, de propriul nivel personal de toleranță la durere.

Costurile procedurilor de piercing al buzelor

Mai multe lucruri pot afecta în mod direct costul procedurii de piercing al buzelor pe care o alegi, inclusiv locația în care are loc piercingul, metalul sau pietrele utilizate în bijuteriile pe care intenționezi să le porți, tipul de piercing pe care îl dorești, precum și mulți alți factori.

Cu toate acestea, de cele mai multe ori, piercingul în buze costă în jur de 100 lei, deși la fel ca în multe alte servicii aceasta este doar o estimare, ceea ce înseamnă că în multe cazuri costurile tale ar putea fi mai mari sau mai mici.

Bijuterii utilizate în majoritatea piercing-urilor de buze

Inele de buze Criss Cross (în formă de X)

Acestea sunt realizate în mod esențial ca două inele circulare care au grosimea buzei, dar se potrivesc pe buză în formă de X, încrucișată. Sunt foarte decorative și pot fi găsite în magazine precum Etsy, și sunt atractive și de ele se bucură milioane de oameni care au piercing-uri de buze de orice tip.

Verifică preț Piercinguri AICI!

Inele de buze Fire Hoops (inele circulare)

Inele de buze Fire Hoops (inele circulare)

Acestea sunt cercuri care arată ca inele, dar care sunt deschise la un capăt, arătând mai degrabă ca un inel cu o parte lipsă. Acestea pot fi confecționate din aur galben sau aur alb, printre alte materiale, și pot avea montate sau nu pietre sau bile la capăt. Magazinele de bijuterii le vând de obicei, iar selecția oferă cu adevărat ceva pe gustul fiecăruia.

Verifică preț Piercinguri AICI!

Inele de buze Lip Cuffs (inele circulare)

Inele de buze Lip Cuffs (inele circulare)

Subțiri și disponibilă într-o mare varietate de culori, inelele de buze Lip Cuffs sunt plasate peste buza superioară sau inferioară și uneori nu au nevoie de piercing pentru a le folosi. Acestea sunt o declarație a modei de astăzi și se potrivesc confortabil și strâns peste partea din față a buzei, cu cele două capete fixate pe partea superioară și inferioară a buzei în sine.

Verifică preț Piercinguri AICI!

Inele de buze (Lip Rings)

Fără îndoială, unele dintre cele mai ieftine tipuri de bijuterii pentru buze, sunt foarte subțiri și de obicei sunt din argint sau aur. Seamănă cu cerceii circulari Hoop sau cu inele obișnuite și se fixează ușor pe buze după ce a fost realizată procedura.

Verifică preț Piercinguri AICI!

Inele de buze cu forme diferite

Inele de buze cu forme diferite

O alegere populară pentru majoritatea oamenilor care au piercing în buze, inelele de buze de astăzi au sute de modele, stiluri și dimensiuni. Aceste inele apucă și îți îmbracă buza inferioară, iar design-urile și formele lor pot include șerpi, palme, cranii, o varietate de animale, cum ar fi pisicile sau pinguinii, precum și multe altele.

De fapt, orice cauți este probabil să găsești, deoarece selecția este atât de variată.

Verifică preț Piercinguri AICI!

Inel de buze cu tijă (Stud)

Inel de buze cu tijă (Stud)

Acestea pot fi inele cu tijă cu diamant la capăt, din aur sau argint sau o varietate de alte pietre, inclusiv rubine, smaralde, topaze, safire sau pietre turcoaz. Cu cât este mai prețioasă piatra, cu atât este mai scump inelul de buze, astfel încât să le poți găsi într-o gamă variată de prețuri.

Inelele cu tijă pot avea, de asemenea, cu filet interior și poți afla dacă au dimensiuni mici sau mari. În plus față de forma rotundă obișnuită a inelului, unele inele au formă de diamant sau alte forme și le pot include chiar și pe cele care se ridică destul de mult deasupra buzei și gurii.

Verifică preț Piercinguri AICI!

Recuperarea și vindecarea după ce îți faci un piercing

Sfaturi

Asigură-te că gura ta este curată după fiecare masă. Faci acest lucru folosind o apă de gură antimicrobiană, fără alcool. Alcoolul găsit în multe tipuri de apă de gură și de clătire poate face zona cu piercing să fie și mai rău, motiv pentru care ar trebui să le eviți.

Poți, de asemenea, să-ți faci o apă de gură de casă, amestecând niște sare de mare fără iod și o cantitate mică de apă, dar lucrul important de reținut este că trebuie să-ți clătești bine gura după fiecare masă.

Nu-ți atinge niciodată piercingul. Ori de câte ori este posibil, încercă să eviți complet să-ți atingi piercingul. Atingerea acestuia poate pune o adevărată tensiune pe rana în sine, ceea ce poate duce la o infecție gravă. Chiar dacă te speli mai întâi pe mâini, este întotdeauna recomandat să nu îți atingi piercingul, decât atunci când trebuie să îl cureți.

Mai ales când îți faci pentru prima dată piercing în buze, este foarte tentant să atingi și să te joci cu piercing-ul, dar cu excepția curățărilor minuțioase pe care trebuie să le faci zilnic, această acțiune trebuie evitată întotdeauna.

Asigură-te că atât bijuteriile, cât și zona în care este realizat piercingul sunt cât se poate de curate în timpul ședințelor de curățare. Aceste ședințe de curățare sunt necesare doar o dată sau de două ori pe zi, deoarece dacă le curățați mai des decât atât, zona deja iritată se poate irita mai tare.

Pentru a-ți curăța zonele cu piercing și bijuteriile lor, poți folosi un săpun ușor și apă caldă, dar nu lăsa niciodată săpunul pe aceste zone mai mult de 30 de secunde la o curățare.

Întotdeauna usucă zona si bijuteriile prin tamponare în loc să o ștergi prin frecare. Piercingul tău va fi întotdeauna predispus la iritații până când se va vindeca complet, așa că a fi blând în timpul curățării și uscării este o necesitate absolută.

Folosește metoda de uscare prin tamponare pentru a scăpa de umiditatea din zonă după curățare și aplică întotdeauna o presiune blândă pe locul respectiv.

Întrebări frecvente despre piercing-ul buzelor

Piercing-urile de buze lasă cicatrici pe buze?

Ca regulă generală, da, lasă. Cu toate acestea, deseori poți elimina aceste cicatrici, dacă dorești, dacă te adresezi unui profesionist.

Cicatricile dispar în timp?

Uneori dispar. Cu cât este mai mică gaura care rezultă din piercing, cu atât sunt mai puțin vizibile în timp, dar chiar dacă rămân, de obicei nu sunt mai mult decât un punct foarte mic.

Piercingurile de buze vor afecta modul în care mănânci?

Da și nu. În primele zile după piercing, mâncarea poate fi mai delicată și mai dificilă, deși nu este nevoie să faci modificări la dieta ta. Mănâncă ce este mai ușor de mâncat, iar după ce buza s-a vindecat complet, mâncarea nu ar trebui să fie nicio problemă.

Poate piercingul de buze dăuna dinților și gingiilor?

Ca regulă generală, nu. Desigur, dacă îți muști din greșeală suficient de tare inelul, îți poți deteriora dinții, dar în schimb, este mai probabil să provoci daune la nivelul gingiei.

Uneori, țesutul sensibil al gingiilor poate fi iritat dacă alegi un inel cu tijă, dar dacă dorești să reduci probabilitatea ca acest lucru să se întâmple, pur și simplu, trebuie ca profesionistul în piercing să scurteze tija atunci când este confortabil să facă acest lucru, adică de obicei de la șase la opt săptămâni după ce ai făcut piercingul.

Cum afectează piercingurile de buze sărutul și alte activități intime?

Dacă ții cont de faptul că ai o rană deschisă în gură, vei înțelege de ce este crucial să aștepți până când ești complet vindecată sau vindecat înainte de a face orice care implică lichide corporale.

Lichidele corporale chiar și de la un partener monogam vor fi cu siguranță împărțite și, deși sexul ar trebui să fie sigur, în cazul sărutului este necesar să-ți cureți piercing-urile după aceea, iar partenerul tău să se clătească după aceea cu apă de gură, pentru a fi luate toate precauțiile.

În general, este puțin probabil să apară vreun tip de infecție în urma acestor activități, dar, așa cum se spune, este mai bine să fii în siguranță decât să îți pară rău.

Pot să-mi ascund piercingurile?

Deoarece aceste piercing-uri vor fi situate fie pe gură, fie pe buze, ele sunt imposibil de ascuns. Din această cauză, poate fi necesar să îți scoți piercing-urile dacă ai un loc de muncă unde nu ți se permite să ai niciun tip de piercing vizibil.

Dacă este așa, cel mai bine este să nu le îndepărtezi până când zona nu este complet vindecată – de obicei de la șase până la opt săptămâni după ce ti-ai făcut piercingul. În afară de asta, scoaterea lor sau introducerea lor înapoi nu ar trebui să-ți afecteze starea generală sau sănătatea buzelor tale.

De ce este inelul cu tijă folosit atât de lung la început?

Buzele se vor umfla puțin în mod natural după ce ți-ai făcut un piercing pentru prima dată, ceea ce determină mărirea buzelor, iar tijele mai lungi mențin piercingul confortabil până la finalizarea perioadei de vindecare. În șase până la opt săptămâni, poate fi pusă un inel mai nou și mai scurt, deoarece perioada de vindecare se va termina și umflarea va fi scăzut enorm.

Verifică preț Piercinguri AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Tipuri de rucsacuri

24 tipuri de rucsacuri

Diferite tipuri de rucsacuri, în funcție de formă, dimensiuni și alte specificații, sunt concepute pentru practic orice scop în care vă puteți gândi să le

Citește mai mult »
Tipuri de sutiene

21 de tipuri de sutiene

Începând cu anul 2000, tot felul de tipuri de sutiene au devenit mai moderne și mai confortabile, prin adăugarea de țesături, bretele sau alte caracteristici

Citește mai mult »
Ce este Twillul

Ce este Twillul?

Ce este Twillul? Twillul este un tip de țesătură. Este folosit pentru a realiza multe tipuri de materiale, printre care denim, flanela si chino. Țesătura

Citește mai mult »
Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care