8 tipuri de parfum diferite

Tipuri de parfum

Tipuri de parfum

 

Există multe tipuri diferite de parfumuri, cum ar fi: parfumul pur, apă de parfum, apă de toaletă, apă de colonie și eau fraîche. Uleiurile de parfum de pe piața actuală sunt, de asemenea, considerate un tip de parfum, în timp ce unele persoane optează pentru spray de corp și aftershave. Parfumurile sunt adesea oferite cadou în semn de afecțiune.

Multe femei și bărbați folosesc parfumuri și au unul sau două preferate, dar nu toate parfumurile sunt la fel sau chiar similare. Parfumurile sunt disponibile în diferite concentrații care se încadrează în diferite categorii de parfumuri.

Concentrația parfumului poate afecta prețul acestuia care, la rândul său, vă afectează pe dumneavoastră, așa că este bine să aflați mai multe despre diferitele tipuri de parfumuri care se găsesc astăzi pe piață. Parfumurile vin într-o gamă variată de arome, inclusiv mosc, parfum oriental, vanilie, fructe și chiar floare de portocal, și vă pot afecta starea de spirit.

Cuvântul „parfum” provine din cuvântul latin „perfumare”, care se traduce „prin fum”. Parfumierul este persoana implicată în arta de a crea parfumuri, iar acest proces datează tocmai de la vechii egipteni și, tot din antichitate, de la civilizația din Mesopotamia, Valea Indului și, posibil, din China antică.

Cu alte cuvinte, arta de a crea diferite tipuri de parfumuri capabile să atragă diferite persoane există de foarte mult timp.

Poate fi dificil pentru dumneavoastră să vă dați seama de semnificația fiecărui tip de parfum în parte și pentru care ar trebui să optați. Achiziționarea unui nou parfum poate fi puțin copleșitoare, având în vedere că există atât de multe arome din care să alegeți și atât de multe concentrații care sunt oferite.

Nu numai că există nenumărate parfumuri disponibile, dar există și diferite concentrații de parfum, iar acestea pot fi găsite în mod normal sub numele parfumului pe fiecare sticlă. Acest lucru vă va spune concentrația pe care o are un parfum, iar cele cu o concentrație mai mare vor conține mai multe uleiuri de parfum și nu atât de mult alcool.

Concentrațiile de parfumuri sunt împărțite în mai multe categorii diferite. Inițial, au existat cinci tipuri diferite de parfumuri enumerate mai jos, împreună cu un al șaselea care a fost adăugat în ultimii ani.

Acest ultim tip este uleiul de parfum. Această categorie a fost adăugată ca urmare a creșterii popularității uleiurilor esențiale. Mai jos puteți găsi mai multe informații și exemple care să vă ajute în încercarea de a găsi cele mai bune concentrații de parfumuri pentru dumneavoastră și pentru stilul dumneavoastră de viață.

Verifică preț Parfumuri și seturi pentru femei și bărbați AICI!

8 tipuri de parfumuri pentru femei și bărbați

Parfum

Parfumul, care poate fi denumit și parfum pur, are cea mai mare concentrație de parfum dintre toate tipurile de parfumuri. Dintre toate aromele de parfumuri, acesta pare să persiste cel mai mult timp, având o durată de la șase până la opt ore.

Veți plăti mai mult pentru parfum datorită concentrației mai mari, deoarece nu va trebui să folosiți la fel de mult de fiecare dată când îl utilizați.

Dacă aveți tendința de a avea o piele mai sensibilă, ar fi bine să cheltuiți ceva mai mulți bani pentru un parfum care se încadrează în categoria parfum, deoarece are mult mai puțin alcool și nu vă va usca pielea. Iată câteva exemple de parfumuri pentru femei și bărbați:

Pentru femei:

Verifică preț Lancome La vie est belle AICI!

Pentru bărbați:

Verifică preț Armaf Club de nuit intense AICI!

Apă de parfum

Următorul la rând în ceea ce privește nivelurile de concentrație în parfumuri este tipul apă de parfum, care are în mod normal o concentrație de aproximativ 15-20%. Parfumurile din această categorie vor avea o durată de aproximativ patru până la cinci ore.

Aceste parfumuri și colonii au o concentrație mai mare de alcool decât parfumul pur și sunt delicate cu pielea. Mai multe persoane cumpără acest tip de parfum în defavoarea celorlalte, deoarece poate fi purtat zilnic și nu este prea puternic, dar are un miros plăcut care va dura câteva ore.

Pentru femei:

Verifică preț Parfum Shalimar Guerlain AICI!

Pentru bărbați:

Verifică preț Versace Eros Flame AICI!

Pentru bărbați și femei:

Verifică preț Bond No. 9 Unisex AICI!

Apă de toaletă

Cu un nivel de concentrație între 5% și 15%, apa de toaletă este mai puțin costisitoare și este un tip de parfum foarte popular pe care mulți oameni aleg să îl poarte ca parfum de zi cu zi. Parfumurile din această categorie vor persista cel puțin două sau trei ore.

Pentru femei:

Verifică preț Vera Wang Princess AICI!

Pentru bărbați:

Verifică preț Nautica Voyage AICI!

Apă de colonie

Apa de colonie, sau EDC, are o concentrație mai mare de alcool și doar între 2% și 4% concentrație de parfum. Este mai ieftină decât alte parfumuri și durează doar aproximativ două ore. Parfumurile din această categorie sunt în mod normal disponibile în flacoane mai mari, deoarece va trebui să le reaplicați mai des.

Verifică preț Apă de colonie pentru femei AICI!

Pentru bărbați:

Verifică preț Apa de Colonie 4711 Echt Kolnisch Wasser, Unisex AICI!

Pentru bărbați și femei:

Verifică preț Apa de Colonie 4711 Echt Kolnisch Wasser, Unisex AICI!

Eau fraîche

Eau fraîche este foarte asemănătoare cu apa de colonie, deoarece parfumul durează în mod normal doar două până la patru ore înainte de a fi necesară o nouă aplicare. Aceasta conține aproximativ 1% până la 3%, cu o concentrație de parfum chiar mai mică decât apa de colonie.

Diferența majoră dintre Eau fraîche și alte parfumuri este că nu conține atât de mult alcool, deoarece este creată în mare parte cu apă, astfel încât este o opțiune mai sigură pentru persoanele cu pielea foarte sensibilă care doresc să cumpere un parfum care nu va costa foarte mult.

Pentru femei:

Verifică preț Charlie Red, Revlon AICI!

Pentru bărbați:

Verifică preț Versace Man Eau Fraiche AICI!

Pentru bărbați și femei:

Verifică preț Cédrat Roger & Gallet AICI!

Uleiuri de parfum și spray-uri

De asemenea, puteți alege să achiziționați parfumurile într-o varietate de forme diferite, inclusiv spray-uri parfumate de corp, aftershave-uri și chiar geluri de duș și loțiuni de corp. Eu prefer să folosesc spray-urile parfumate de corp de la Bath and Body Works, împreună cu loțiunile de corp și gelurile de duș ale acestora.

Depinde de ceea ce preferați. Ar trebui, de asemenea, să vă documentați din timp, astfel încât să puteți achiziționa un parfum care să vă placă și care să se încadreze în bugetul dumneavoastră, deoarece multe dintre parfumuri pot fi scumpe.

De asemenea, țineți cont de faptul că este posibil să fie nevoie să încercați mai multe parfumuri înainte de a vă decide asupra celui care este potrivit pentru dumneavoastră și pentru corpul dumneavoastră.

Din cauza chimiei corpului nostru și a machiajului, unele parfumuri pot mirosi foarte bine pe pielea altei persoane, dar nu la fel de bine atunci când le aplicați pe pielea dumneavoastră. Este un proces de testare pe care va trebui să îl efectuați pentru a vă decide asupra celui mai bun tip de parfum pentru dumneavoastră și pentru stilul dumneavoastră de viață.

Există, de asemenea, un al șaselea tip de parfum, mai nou, spre care gravitează mulți oameni. În timp ce majoritatea oamenilor consideră că doar tipurile de parfumuri de mai sus sunt singurele de pe piață, datorită creșterii popularității uleiurilor parfumate, uleiurile de parfum sunt acum o categorie de sine stătătoare.

Unele extracte de parfum provin de la animale sau sunt complet sintetice. Adevăratul ulei de parfum, provine din substanțe naturale, inclusiv flori, și este amestecat cu o bază de alcool, apă sau ulei, la fel ca celelalte tipuri, dar tinde să fie mai mult pe bază de ulei. Multe dintre ele au un miros lemnos sau chiar arome fructate.

Uleiuri de parfum pentru femei:

Verifică preț iss Arabian, Zahra AICI!

Uleiuri de parfum Pentru bărbați și femei:

Verifică preț Pure Instinct, Swiss Arabian AICI!

Spray parfumat de corp pentru femei:

Verifică preț Sprayuri de corp pentru femei AICI!

10 întrebări frecvente despre parfumuri

Care a fost primul parfum creat?

În ceea ce privește parfumurile din zilele noastre, primul care a apărut a fost alcătuit dintr-un amestec de uleiuri parfumate într-o soluție pe bază de alcool. Acesta a fost creat în 1370 la ordinul reginei Elisabeta a Ungariei, motiv pentru care a fost cunoscut în toată zona europeană sub numele de Apa Ungariei.

Ce țară este renumită pentru parfumuri?

Fiind renumită în întreaga lume pentru industria sa de parfumuri, Franța este baza unora dintre cei mai populari producători de parfumuri din lume, inclusiv Maison Guerlain.

Francezii au perfecționat arta de a crea parfumuri și au produs unele dintre cele mai mari și mai cunoscute mărci din industria parfumurilor, printre care Chanel, Christian Dior și Estée Lauder. Franța este, de asemenea, lider în ceea ce privește vânzările de parfumuri, acaparând 30% din întreaga piață mondială a parfumurilor.

Ce oraș este renumit pentru parfumurile sale?

Kannauj este cunoscută drept „capitala parfumurilor din India” și „Kannauj este pentru India ceea ce Grasse este pentru Franța”, datorită producției de parfumuri. Este cunoscut ca fiind cel mai parfumat oraș din India de secole.

Cum aleg un parfum?

Cea mai importantă parte în alegerea unui nou parfum preferat este testarea mai multor mostre, iar cel mai bine este să pulverizați parfumul pe o zonă unde pulsul se percepe cel mai bine și pielea dumneavoastră este mai caldă, cum ar fi încheietura mâinii sau cotul, astfel încât parfumul se va încălzi și veți putea să-l mirosiți mai ușor și să decideți dacă vă place sau nu.

Unde se aplică parfumul?

Există mai multe puncte de pe corp în care ar trebui să vă aplicați parfumul, inclusiv partea interioară a încheieturilor mâinilor, baza gâtului, în spatele lobilor urechilor, în spatele genunchilor, în interiorul coatelor și, pentru femei, în zona decolteului.

Aceste părți ale corpului dumneavoastră produc mai multă căldură corporală, astfel încât parfumul se va încălzi și va emana aroma sa pe tot parcursul zilei.

Din ce este făcut parfumul Chanel?

Unul dintre cele mai emblematice parfumuri din lume este Chanel No. 5 și asta încă de la crearea sa în 1921. A fost numit după Coco Chanel, căreia creatorul de parfumuri Ernest Beaux i-a dat o mostră din acest parfum uimitor și i-a plăcut foarte mult.

Chanel este alcătuit din iasomie, trandafiri, vanilie și lemn de santal, toate acestea combinându-se într-un parfum uimitor.

Verifică preț Parfumuri Chanel pentru femei și bărbați AICI!

Ce parfum excită un bărbat?

Cercetările efectuate de Hirsch la The Smell and Taste Treatment and Research Foundation au ajuns la concluzia că bărbații se bucură de mai multe mirosuri, inclusiv de mirosurile de lavandă, un amestec de lemn dulce și gogoși, plăcintă de dovleac și scorțișoară, portocale și chiar popcorn.

Oricare dintre aceste mirosuri poate crește excitația bărbaților atunci când le miros.

Din ce sunt făcute parfumurile?

Parfumurile sunt făcute din ingrediente naturale, cum ar fi condimente, fructe, flori, diferite tipuri de ierburi, lemn, rădăcini, rășini, balsamuri, frunze, gume și uleiuri animale. Alte lucruri folosite în producția anumitor parfumuri includ alcoolul, produsele petrochimice, cărbunele și gudronul de cărbune.

Ce simbolizează parfumurile și aromele?

Parfumul este un simbol important, ca o întruchipare a perfecțiunii. Este subtil, însă efectele sale extraordinare asupra celor din jurul persoanei care îl poartă pot fi adesea ignorate. De exemplu, un parfum sau un spray parfumat de corp care conține feromoni poate atrage sexul opus la dumneavoastră atunci când acesta simte mirosul.

Care este semnificația parfumului oferit drept cadou?

Atunci când oferiți cuiva un parfum drept cadou, arătați că v-ați gândit mult la acea persoană și la ceea ce ați dorit să-i oferiți. Este, de asemenea, tipul de cadou care îi va face să se gândească des la dumneavoastră atunci când îl poartă.

În cele din urmă, oferirea unui parfum este un semn de afecțiune pentru persoana căreia i-l oferiți cu orice ocazie.

Verifică preț Parfumuri și seturi pentru femei și bărbați AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Tipuri de brățări

31 tipuri de brățări

Indiferent de preferințele tale de stil sau de modă, te poți oricând baza pe o brățară pentru completarea ținutei tale. Descoperă numeroasele tipuri de brățări

Citește mai mult »
Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care