17 diferite tipuri de ochelari de soare

Diferite tipuri de ochelari de soare

Există un număr mare de tipuri de ochelari de soare pe piața actuală. Găsiți cea mai bună alegere pentru sănătatea dvs., forma feței, utilizarea intenționată și bugetul explorând acest articol.

Ochelarii de soare sunt foarte importanți pentru a ne proteja ochii de razele UV dăunătoare ale soarelui. Purtarea lor poate face, de asemenea, mai ușor de văzut când lumina este puternică, poate ajuta la sport și activități și vă poate ridica simțul stilului. O pereche grozavă de ochelari de soare poate întoarce capul și poate completa orice ținută.

Fie că aveți nevoie de ochelari de soare pe bază de prescripție medicală de la medicul dumneavoastră de ochi sau puteți ridica o pereche de la un raft la magazinul universal, există multe opțiuni. Citiți mai departe pentru a descoperi toate tipurile de ochelari de soare. Aveți în vedere o idee despre ceea ce căutați înainte de a ieși sau de a căuta online pentru a cumpăra o pereche.

Majoritatea caracteristicilor ochelarilor de soare se referă atât la bărbați, cât și la femei. Găsiți perechea perfectă pentru dvs. alegând cel mai bun obiectiv și tip de cadru care să se potrivească nevoilor dumneavoastră. Există un număr imens de opțiuni acolo.

Verifică preț Ochelari de soare pentru femei și bărbați AICI!

Tipuri de ochelari de soare în funcție de lentile

Alegerea lentilelor potrivite pentru dvs. se va reduce la o varietate de factori. Unele dintre cele mai importante lucruri de luat în considerare sunt protecția pe care o oferă lentilele, dacă se potrivesc activităților pe care sperați să le faceți în timp ce le porți și cum vă simțiți ochii când le porți. Desigur, stilul tău este un alt aspect de care trebuie să ții cont.

Lentile polarizate

Lentilele polarizate vor reduce strălucirea de pe suprafețele apei, sticlei și zăpezii. Prin reducerea strălucirii, se poate vedea adevărata culoare a obiectelor. Aceste lentile sunt excelente pentru pescari, pentru condus și anumite sporturi.

Ochelarii de soare polarizați oferă multe alte avantaje, pe lângă reducerea strălucirii și observarea culorilor adevărate. Acestea includ reducerea oboselii ochilor și îmbunătățirea clarității vizuale și a confortului. Lentilele polarizate pot fi găsite într-o varietate de culori, cu culori mai închise care asigură mai multă polarizare.

Verifică preț Ochelari de soare cu lentile polarizate AICI!

Lentile care oferă protecție UV

Este important să alegeți lentile de ochelari de soare care să ofere protecție UV. Acesta este cel mai bun mod de a vă proteja ochii de razele UV dăunătoare ale soarelui. Atunci când faceți cumpărături, alegeți lentile care blochează 99% până la 100% din razele UVA și UVB. Ochelarii de soare etichetați cu UV 400 oferă o protecție adecvată împotriva razelor ultraviolete ale soarelui.

Verifică preț Ochelari de soare cu protecție UV AICI!

Lentile de sticlă

Sticla a fost materialul preferat de sute de ani pentru fabricarea lentilelor. Acestea sunt întrecute de produsele din plastic, dar sunt încă relevante. Lentilele din sticlă sunt foarte greu de zgâriat. De asemenea, sunt considerate extrem de clare din punct de vedere optic. Unele dezavantaje sunt că sticla este grea și greutatea poate fi inconfortabilă.

Aceste lentile pot, de asemenea, să se spargă sau să se crape și oferă puțină protecție împotriva razelor UV dăunătoare dacă nu sunt acoperite cu alt strat.

Verifică preț Ochelari de soare pentru femei și bărbați AICI!

Lentile din policarbonat

Dezvoltat în anii 1950, policarbonatul a devenit o opțiune populară pentru lentile în anii 1980. Din acest moment, acest material a devenit obișnuit pentru ochelarii de sport, ochelarii de protecție și ochelarii pentru copii.

Acest material nu se va sparge și este de 10 ori mai puternic decât plasticul obișnuit sau sticla. Policarbonatul este, de asemenea, ușor și poate bloca 100% din razele UV dăunătoare fără a fi nevoie de o acoperire suplimentară.

Verifică preț Ochelari de soare cu lentile din policarbonat AICI!

Lentile din plastic

Lentilele standard din plastic au nevoie de un strat suplimentar pentru a reduce impactul razelor nocive ale soarelui. Cu toate acestea, acestea sunt mai ieftine și oferă mai multă claritate decât lentilele din policarbonat. Lentilele din plastic răspund bine la vopseaua folosită pentru a transforma ochelarii în ochelari de soare.

Verifică preț Ochelari de soare cu lentile din plastic AICI!

Lentile fotocromice

Lentilele fotocromice sunt făcute să fie transparente în interior și să se întunece automat la contactul cu lumina strălucitoare din aer liber. Ele pot fi purtate ca ochelarii normali și servesc drept ochelari de soare atunci când sunt purtați în aer liber.

Verifică preț Ochelari de soare cu lentile fotocromatice AICI!

Lentile colorate

Culorile obișnuite pentru lentilele de ochelari de soare sunt maro, negru, gri, verde, portocaliu, galben, chihlimbar și roșu. Unele persoane pot privi culorile ca pe o alegere la modă, dar există de fapt avantaje în alegerea anumitor culori. Pentru unii, anumite culori pot fi mai sincronizate cu viziunea proprie.

Dacă căutați o lentilă neutră care să nu distorsioneze culorile, optați pentru gri, maro sau verde.

Aceste culori scad, de asemenea, strălucirea și oboseala ochilor. Lentilele galbene, portocalii și chihlimbar pot distorsiona culoarea și pot crește contrastul. Ochelarii roșii sau roz cresc, de asemenea, contrastul, dar distorsionează puternic culorile.

Verifică preț Ochelari de soare cu lentile colorate AICI!

Lentile oglindă

Lentilele cu oglindă pot fi foarte elegante și, de asemenea, pot ajuta la reflectarea luminii departe de ochi, mai mult decât lentilele obișnuite colorate. Aceste lentile se găsesc atât pentru bărbați cât și pentru femei, cu prescripție medicală, sau în cazul lentilelor obișnuite, într-o varietate de stiluri.

Alte câteva beneficii includ furnizarea de anonimat, protecție la orbire și durabilitate. Ochelarii de soare cu oglindă pot oferi, de asemenea, un câmp vizual mai luminos, deoarece reflectă lumina în loc să o absoarbă.

Verifică preț Ochelari de soare cu lentilă tip oglindă AICI!

Lentile gradient

Lentilele gradient includ o parte superioară a obiectivului care este mai întunecată decât partea inferioară. Aceste lentile vă permit să arătați sofisticate și pline de farmec în timp ce le purtați. Ele pot fi, de asemenea, utile pentru condus, deoarece partea superioară a obiectivului blochează soarele puternic, în timp ce partea inferioară vă permite să vedeți bordul.

În timp ce vă protejează ochii în aer liber, este, de asemenea, mai ușor să treceți în spațiul interior, atunci când puteți vedea încă din partea de jos.

Verifică preț Ochelari de soare cu lentile în degrade/gradient AICI!

Lentile nuanțate

Dacă ochelarii de soare nu sunt polarizați, probabil că sunt nuanțați. Un colorant pigmentat este folosit pentru a nuanța lentila. Cu cât nuanța este mai întunecată, cu atât este mai bună protecția UV. Așa cum s-a descris mai sus, lentilele nuanțate pot exista într-o varietate de culori, care oferă, de asemenea, beneficii diferite persoanei care le poartă. Cele mai frecvente culori sunt lentilele gri sau maro.

Verifică preț Ochelari de soare cu lentile în degrade/gradient AICI!

Ochelari de soare pentru citit

Dacă vă place să citiți când sunteți afară, puteți achiziționa ochelari de lectură obișnuiți, care sunt nuanțați sau polarizați. Acest lucru vă poate scuti de schimbarea între ele a mai multor perechi de ochelari.

Verifică preț Ochelari de soare pentru femei și bărbați AICI!

 

Tipuri de ochelari de soare după forma ramei

Există opțiuni aparent nesfârșite când vine vorba de forma ramei. Cele mai multe dintre acestea pot fi echipate cu orice tip de lentile preferate. Uneori, forma feței unei persoane va dicta ce tip de lentile vor arăta cel mai bine. Alteori totul se reduce la preferințele și stilul personal.

Iată o privire asupra ramelor tip Aviator, Clubmaster, Cat Eye, Wayfarer, ochelari de soare rotunzi, Fluture, ochelari de soare pătrați, ochelari de soare sport, ochelari de soare ovali și ochelari de soare oversize.

Verifică preț Ochelari de soare pentru femei și bărbați AICI!

Tipuri de ochelari de soare după materialul ramei

Ramele pentru ochelari de soare sunt de obicei realizate fie din plastic, fie din metal. În fiecare dintre aceste categorii, există multe variații diferite. Există argumente pro și contra pentru fiecare material.

Rama din plastic

De obicei, cele mai puțin costisitoare, ramele din plastic sunt ușor de găsit. Cel mai comun material plastic folosit se numește zylonit. Acest tip de plastic este similar cu celuloidul și a fost fabricat pentru prima dată în 1869. Următorul tip de plastic cel mai frecvent utilizat pentru ochelarii de soare este policarbonatul.

Acest material oferă o rezistență mai mare la impact și este de obicei folosit pentru ochelarii sport sau de protecție.

Verifică preț Ochelari de soare cu rame din plastic AICI!

Rama metalică

Ramele metalice tind să dureze mai mult. Majoritatea sunt realizate cu un material compozit metalic, ușor, de înaltă rezistență. Materialele obișnuite folosite singure sau în combinație includ aluminiu, nichel și oțel inoxidabil. Titanul este un material premium, deoarece este rezistent la coroziune, foarte puternic și hipoalergenic.

Verifică preț Ochelari de soare cu rame metalice AICI!

Cum să alegeți un model de ramă după forma feței

Forma feței joacă un rol important tipul de rame care arată cel mai bine pe fața ta. Puteți lua aceste idei ca atare sau puteți aduce alte idei. Trebuie să alegi ce îți place, ce crezi că arată bine și ce îți dă încredere în tine. Cu toate acestea, nu poate fi rău să încerci aceste stiluri de rame sugerate, data viitoare când cauți perechea perfectă de ochelari de soare.

Fața rotundă

Cei cu fața rotundă ar trebui să încerce:

Fața pătrată

Oricine are fața pătrată va arăta grozav cu:

Fața de formă ovală

Persoanele cu față ovală ar trebui să încerce:

Fața în formă de inimă

Cei cu fața în formă de inimă ar trebui să înceapă cu:

Fața alungită

O față alungită ar trebui să arate grozav cu:

Fața triunghiulară

Oricine are o față triunghiulară ar trebui mai întâi să încerce:

De unde ar trebui să cumpăr ochelari de soare pentru bărbați și femei?

Dacă aveți nevoie de o pereche ieftină de ochelari de soare, îi puteți găsi aproape oriunde. Opriți-vă în magazinele locale sau chiar le găsiți la benzinării și magazine alimentare. Rețineți că acești ochelari de soare vor echivala cu o pereche de unică folosință. Se vor sparge ușor și nu vor fi de cea mai înaltă calitate. Cantitatea de protecție pe care o oferă poate fi, de asemenea, minimă.

Dacă sunteți în căutare de o pereche bună de ochelari de soare care vă vor proteja ochii și vor rezista mult timp, există câteva locuri de luat în considerare. Primul loc este medicul dumneavoastră oftalmolog. Acesta este un loc deosebit de bun pentru a începe dacă aveți nevoie de ochelari de soare.

Alte locuri în care vă puteți gândi să vă opriți personal sunt un magazinele specializate sau un magazin universal de lux. Dacă sunteți în căutarea unor ochelari de soare pentru pescuit sau alte sporturi, opriți-vă la magazinul dvs. local de articole sportive.

Cel mai frecvent loc de unde puteți cumpăra ochelari de soare de înaltă calitate este, în zilele noastre, online. Există nenumărate posibilități atunci când faceți cumpărături online și puteți obține chiar și ochelari de soare cu prescripție la un preț excelent. Multe site-uri vă permit să aveți parte de o probă gratuită a ochelarilor de soare, pentru a facilita găsirea perechii perfecte de acasă.

Verifică preț Ochelari de soare pentru femei și bărbați AICI!

Care sunt unele dintre cele mai bune mărci de ochelari de soare?

Dacă sunteți serios cu privire la posibilitatea de a obține o pereche excelentă de ochelari de soare de calitate, țineți cont de unele dintre cele mai bune mărci. Iată o listă cu mărcile pe care ar trebui să le luați în considerare:

De ce este important să porți ochelari de soare?

Ochelarii de soare nu sunt doar un accesoriu la modă, sunt foarte importanți pentru confort și pentru a vă menține sănătatea ochilor. Este inconfortabil când mergeți afară și vă confruntați cu luminozitate și strălucire.

Purtarea ochelarilor de soare face vizibilitatea mai ușoară, în aer liber și, de asemenea, permite ochilor să se simtă mai confortabil și să se adapteze mai bine atunci când se află în interior.

Pentru sănătatea dvs., este foarte important să țineți departe razele ultraviolete, să nu vă pătrundă în ochi și să le țineți departe de pleoape și de pielea din jurul ochilor.

Ochelarii de soare vor proteja ochii de arsurile solare și pot ajuta la încetinirea cataractei și a degenerescenței maculare. Zona feței din jurul ochilor este, de asemenea, extrem de predispusă la cancer de piele. Purtarea ochelarilor de soare va proteja, de asemenea, aceste zone de soare.

Care este istoria ochelarilor de soare?

Oamenii au căutat modalități de a șine departe soarele strălucitor de ochii lor încă din preistorie. Inuiții preistorici ar fi folosit fildeș de morsă, cu mici fante tăiate în el pentru a bloca razele soarelui. Împărații și nobilii puneau pietre prețioase lustruite în fața ochilor pentru a reduce strălucirea.

Oamenii au devenit creativi înainte ca ochelarii să fie inventați. Prima pereche de ochelari de corecție a apărut în Italia între 1268 și 1300. Acestea erau doar două lupe care erau conectate și echilibrate pe puntea nasului. De-a lungul timpului, ochelarii corectori au evoluat pe măsură ce s-au făcut mai multe progrese.

Ochelarii de soare au devenit din ce în ce mai populari începând cu anii 30. Asta s-a petrecut deoarece, în 1929, oamenii de știința au inventat filtrul de polarizare a luminii solare.

De asemenea, ochelarii de soare și-au câștigat popularitatea datorită starurilor de cinema ce purtau ochelari de soare în roluri celebre.

Ochelarii de soare tip aviator au devenit un punct de referință odată cu al Doilea Război Mondial deoarece piloții îi purtau pentru a vedea mai bine.

La scurt timp după, evoluția materialelor plastice a generat o variante de rame ale ochelarilor de soare. Ochelarii de soare au dobândit un statut de entitate în moda feminină pe care și l-au păstrat în pofida trecerii timpului.

Întrebări frecvente despre ochelari de soare

Ce tip de ochelari de soare aș putea purta?

Cel mai important lucru este să căutați ochelarii de soare care vă oferă o protecție adecvată pentru ochi. În continuare, gândiți-vă la ce îi veți folosi pentru a putea a alege cele mai potrivite lentile. De asemenea, luați în considerare ce model ar arăta cel mai bine în funcție de forma feței pentru a alege ramele ochelarilor.

Ce tip de ochelari de soare arată bine pentru fețele rotunde?

Cele mai bune rame pentru persoanele cu feța rotunde sunt ramele Wayfair, ochi-de-pisică și ramele pătrate.

Care sunt mărcile bune de ochelari de soare?

Unele dintre cele mai bune mărci de ochelari de soare includ Gucci, Prada, Versace, Burberry, Christian Dior, Ray-Ban, DKNY, Dolce & Gabbana, Valentino, Maui Jim și Oliver Peoples.

Ce tipuri de ochelari de soare sunt cei mai buni pentru ochii tăi?

Lentilele care blochează 99% până la 100% din razele UVA și UVB sunt cele mai bune pentru ochii tăi. Ochelarii de soare etichetați cu UV 400 oferă o protecție adecvată împotriva razelor ultraviolete ale soarelui.

Ce culoare ar trebui să aleg pentru ochelarii de soare?

Ochelarii de soare se găsesc în mai multe culori, inclusiv gri, negru, maro, portocaliu, galben, verde, roșu și chihlimbar. Alegerea se poate reduce strict la alegerea dvs.în ceea ce privește moda, dar există anumite avantaje în alegerea anumitor culori. Primul criteriu este să alegi modelul cu care te simți cel mai bine în ceea ce privește vederea.

Încercați câteva lentile colorate diferite și vedeți care dintre ele se simte cel mai natural pentru vederea dvs.

Unele culori, cum ar fi roșu, chihlimbar, galben și portocaliu cresc contrastul, dar distorsionează culorile. Dacă percepția lucrurilor în culorile lor naturale este importantă pentru dvs., alegeți un obiectiv neutru, cum ar fi gri, maro sau verde.

Care sunt tendințele modei ochelarilor de soare pentru bărbați?

Toată lumea își încrucișează degetele și speră la o vară uimitoare în 2021. S-ar putea să vă pregătiți pentru ea de acum și să începeți să cumpărați o pereche de ochelari de soare care să se potrivească cu tendințele actuale. Cât despre tendințele actuale, se pare că ochelarii de soare din metal, aur și argint, vor fi la modă.

Alte modele care se îndreaptă spre podium, sunt ochelarii de soare rotunzi de epocă, ochelarii de soare cu rame D, model aviator supradimensionați, ochelari de soare Browline, și ochelarii de soare pătrați.

Faceți un mic amestec din stilurile care se potrivesc cel mai bine formei feței dvs. și combinați-le cu lentilele preferate pentru a crea perechea perfectă pentru vara 2021.

Care sunt tendințele modei ochelarilor de soare pentru femei?

Tendințele pentru 2021 își fac deja drum pe podium, în cazul ochelarilor de soare pentru femei. La fel ca în cazul bărbaților, una dintre marile tendințe din acest an sunt ramele aurii. Chiar și atunci când porți sârme subțiri, aurul iese în evidență și se poate potrivi frumos cu bijuteriile din aur. O altă tendință este căutarea unei rame structurate și geometrice.

Căutați lentile dreptunghiulare sau pătrate în funcție de forma feței. Rame transparente sunt, de asemenea, în vogă în acest an, oferind un touch jucăuș ochelarilor de soare, iar ochelarii ochi-de-pisică supradimensionați, readuc aspectul retro. O ultimă tendință a sezonului, sunt ramele futuriste nebunești.

Lăsați-vă stilul să strălucească și întoarceți capetele cu o alegere a ochelarilor de soare atrăgătoare și excentrică.

Verifică preț Ochelari de soare pentru femei AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care