13 tipuri de umbrele diferite

Tipuri de umbrele

Cunoașteți diferitele tipuri de umbrele, cele care vă protejeză de ploaie sau vă ajută să vă ascundeţi de razele soarelui. În cele ce urmeză veţi descoperi informaţii utile.

Umbrela a fost inventată în urmă cu peste 4.000 de ani și a fost folosită în civilizațiile timpurii din Egipt, Asiria, Grecia și China. Au fost inițial folosite ca umbrele de soare pentru a oferi umbră.

Termenul provine din latină „umbra”, care înseamnă umbră. Chinezii au inventat prima umbrelă impermeabilă ca protecție împotriva ploii atunci când și-au ceruit și lacuit umbrela de hârtie.

Umbrelele au devenit un accesoriu feminin începând cu secolul al XVI-lea în Europa. Călătorul și scriitorul persan Jonas Hanway a schimbat toate acestea când a folosit public o umbrelă în Anglia timp de 30 de ani.

Domnii englezi au urmat în cele din urmă exemplul și și-au numit umbrelele drept „Hanway”.

Primul magazin de umbrele „James Smith and Sons”, deschis în 1830, există încă în aceeași locație din Anglia. Umbrela din oțel a fost inventată în 1852, urmată de umbrela pliabilă compactă care a apărut un secol mai târziu.

Tipuri de umbrele

Umbrele artistice

Umbrele artistice

Umbrelele artistice sunt obișnuite în zilele noastre, deoarece aproape toată lumea își dorește o umbrelă care să arate puțin diferită de celelalte. Pot fi realizate din materiale complicate, culori strălucitoare sau neon și chiar materiale rare.

Dacă mergi pe orice stradă când plouă afară, vei vedea cu siguranță numeroase umbrele artistice și, dacă faci cumpărături online, este ușor să găsești una care să se potrivească gusturilor și preferințelor tale, indiferent de diversitatea produselor.

Verifică preț Umbrele Curcubeu AICI!

Umbrele automate

Umbrele automate

Umbrelele automate sunt convenabile, deoarece le puteți deschide și închide cu o singură mână, deci sunt foarte ușor de utilizat.

De obicei, există un buton în partea de jos a mânerului pe care îl apăsați pur și simplu pentru a-l deschide și, de obicei, trebuie doar să împingeți arborele în jos spre mâner pentru a-l închide.

Un alt avantaj al unei umbrele automate este dimensiunea sa, deoarece este făcută pentru a fi compactă și, prin urmare, se potrivește ușor și fără problem în geantă sau rucsac.

În prezent, majoritatea oamenilor poartă acest tip de umbrelă, în principal pentru comoditate.

Verifică preț Umbrele automate AICI!

Umbrelă transparentă

Umbrele transparente (cu bule)

O umbrelă cu bule este, de asemenea, numită umbrelă cu cupolă, deoarece are o formă sferică și are o copertină care se potrivește peste corp.

Copertina este mult mai înaltă, cu alte cuvinte, decât o umbrelă standard. În multe cazuri, umbrelele cu bule sunt realizate dintr-un material clar, în parte deoarece copertina coboară peste ochi, iar materialul clar vă permite să vedeți ceea ce este în fața voastră.

Unele dintre ele au, de asemenea, porturi binoculare de vizualizare, dar în toate cazurile, copertina se așează în jurul corpului.

Verifică preț Umbrele transparente pentru femei AICI!

Umbrele clasice

Umbrele clasice

Acesta este cel mai comun tip de umbrelă și, de obicei, nu sunt un tip de umbrelă pliabilă. Au, de obicei, arbori din poliester sau metal și copertine realizate dintr-un fel de țesătură din microfibre, care păstrează umezeala și ploaia.

Deoarece vin într-o varietate de dimensiuni, este ușor să găsiți o umbrelă care să se potrivească în geantă, rucsac sau torpedou, iar varietatea lor de culori vă garantează succesul alegerii umbrelei potrivite stilului dumneavoastră.

Verifică preț Umbrele clasice AICI!

Umbrele compacte

Umbrele compacte

Umbrelele compacte pot avea caracteristici ale altor tipuri de umbrele, dar toate au un lucru în comun: sunt suficient de mici pentru încăpea în aproape orice, de la un buzunar la o servietă și chiar la o geantă.

Sunt similare cu umbrelele de buzunar, dar sunt create pentru a fi mult mai robuste și mai rezistente, față de umbrelele de buzunar.

Măsoară de obicei aproximativ 20-25 de centimetri lungime când sunt închise, dar când sunt deschise sunt la fel de mari ca o umbrelă obișnuită.

Multe dintre ele au, de asemenea, un mecanism de deschidere și închidere automată și, chiar dacă unele vânturi puternice vor distruge umbrela, cele mai multe dintre ele sunt suficient de puternice pentru a rezista atunci când este vreme nefavorabilă.

Verifică preț Umbrele compacte pentru femei AICI!

Umbrelă cu model pentru femei

Umbrele cu model

Orice umbrelă cu un design sau o formă unică poate fi considerată o adevărată piesă de artă. Acest lucru nu înseamnă că aceste umbrele nu își îndeplinesc scopul. Ele te protejează de ploaie și vânt la fel de mult ca și celelalte.

Dar umbrelele gadget pot include caracteristici precum mânere care au formă de suporturi pentru pahare, șabloane deasupra pânzei care lasă ploaia să realizeze modele distractive și chiar umbrele iluminate.

Multe dintre aceste umbrele sunt achiziționate pentru copii, fiindcă ele pot lua forma unui animal ceea ce le face să pară distractive pentru cei mici,  dar chiar și adulții se pot bucura de aceste umbrele unice și atractive.

Verifică preț Umbrele cu model pentru femei AICI!

Umbrelă de golf

Umbrele de golf

Umbrelele de golf au aproximativ 150-170 de centimetri în diametru, uneori mai mari.

Cu aceste umbrele puteți purta o geantă de golf de dimensiuni standard și, de asemenea, puteți proteja un grup mic de jucători de golf dacă ploaia își face simțită prezența pe teren.

Cu alte cuvinte, sunt făcute pentru a proteja jucătorii de golf și bunurile lor dacă începe brusc să plouă în timpul unui turneu. Majoritatea jucătorilor de golf nu își pot imagina ieșirea pe terenul de golf fără o umbrelă bună și de înaltă calitate.

Verifică preț Umbrele de golf AICI!

Umbrele de furtună

Umbrele de furtună

Aceste umbrele sunt special create pentru condiții meteorology nefavorabile, fiind foarte groase, iar cele mai multe dintre ele pot fi utilizate chiar şi atunci când vântul atinge viteza de până la 80 de km pe oră.

Motivul pentru care aceste umbrele funcționează atât de bine este datorat faptului că acestea sunt fabricate dintr-un material armat special.

Dacă locuiți într-o zonă cu vreme ploioasă, aceste umbrele Storm ar trebui să fie omniprezente în viaţa dumneavoastră.

Verifică preț Umbrele rezistente la furtună AICI!

Umbrele de hârtie

De obicei asociate cu cultura chineză, umbrelele de hârtie au deseori modele complexe și sunt folosite mai mult pentru decor decât orice altceva.

Puteți obține o protecție limitată împotriva ploii folosind o umbrelă de hârtie, dar majoritatea oamenilor le folosesc ca simbol mistic sau ca accesoriu.

De obicei, acestea vin în culori precum roșu, alb, galben și albastru și sunt decorate cu modele florale sau de altă natură.

Sunt într-adevăr umbrele foarte atractive, mai ales dacă sunt proiectate și fabricate de o companie cu tradiție în acest tip de produs. Pot fi folosite și ca umbrelă de soare fiindcă oferă protecţie împotriva soarelui pentru cei cu pielea sensibilă.

Verifică preț Umbrele decorative din hârtie AICI!

Umbrelă de soare

Umbrele parasolare

Din cauza pagubelor aduse mediului nostru și al încălzirii globale, umbrelele de soare revin. La un moment dat, bronzul era considerat neatractiv, așa că femeile preferau să aibă umbrele de soare peste tot pentru a-și păstra pielea nebronzată.

Utilizate destul de frecvent în Asia, sunt excelente pentru a vă proteja pielea de anumite probleme de sănătate precum umbrelele fixe ce se găsesc în zone publice, cum ar fi plajele, piețele sau la terasele.

Umbrelele parasolare vă protejează de căldură și de lumina soarelui, iar multe dintre ele conțin straturi speciale care pot chiar absorbi radiațiile UV.

În plus față de umbrelele de soare staționare, le puteți găsi și într-o dimensiune de până la 3 m. Le puteți plia și așeza în mașină, ceea ce este perfect pentru următoarea călătorie la plajă.

Verifică preț Umbrele parasolare AICI!

Umbrele de buzunar

Umbrele de buzunar

Umbrelele de buzunar sunt fabricate special pentru a fi portabile și ușoare, deoarece sunt menite să se potrivească perfect în buzunarele jachetei tale.

Din păcate, aceste umbrele nu sunt făcute pentru utilizare pe termen lung, deoarece construcția acestora nu le oferă rezistență.

Dacă le purtați într-o poșetă mică sau în buzunarul jachetei,  leputeți scoate ori de câte ori aveți nevoie, dar dacă este multă ploaie și vânt puternic, este posibil ca aceste umbrele să nu ofere protecția completă sau pe termen lung pe care v-o doriți sau de care aveţi nevoie.

Sunt bune să le aveţi în jur, dar pentru utilizare regulată, sunt recomandate cele confecţionate din material mai solid.

Verifică preț Umbrele de buzunar AICI!

Materiale utilizate la fabricarea diverselor tipuri de umbrele

Copertine și mânere

Scheletul și mânerul umbrelei sunt fabricate de obicei din oțel, aluminiu, lemn sau chiar din fibră de sticlă. Colierul, mânerul, targele și coastele pot fi fabricate din plastic, lemn, metal sau alt tip de material.

Coastele sau brațele umbrelei sunt cele care se desfășoară sub copertină și ajung până la margini, iar targele atașează aceste nervuri la copertina umbrelei.

Verifică preț Umbrele pentru bărbați – diverse modele AICI!

umbrelă nylon

Nailon

Mulți oameni cred că umbrelele sunt fabricate din plastic, dar acest lucru este rareori adevărat, deoarece plasticul nu este materialul potrivit pentru confecționarea unui astfel de accesoriu.

Copertina în sine poate fi realizată din tafta, din nailon cu un strat acrilic dedesubt și un finisaj de tip scotch-guard în partea de sus. Pot fi, de asemenea, o țesătură din microfibră cu finisaje hidrofuge.

Cu alte cuvinte, umbrelele sunt aproape întotdeauna realizate dintr-un tip de țesătură precum și acoperiri din poliuretan pentru a acționa ca un dispozitiv de impermeabilizare.

Nailonul este uneori folosit deoarece poate rezista la lumina directă a soarelui, este foarte flexibil și este o alternativă mai puțin costisitoare la alte tipuri de materiale.

Verifică preț Umbrele de calitate superioară AICI!

Informaţii utile despre umbrele

Umbrelă pentru femei

Originea umbrelei

Umbrelele au fost inventate în China, ca protecție la umbră pentru trăsurile oamenilor. Parasolarele și umbrelele au fost foarte populare în timpul Imperiului Roman și și-au recăpătat popularitatea în timpul Renașterii.

O invenție feminină

La început, doar femeile foloseau umbrele, mai ales ca o modalitate de a-și proteja pielea de efectele soarelui. De fapt, în timpurile străvechi erau un semn al feminității, bogăției și puterii, iar lucrurile au rămas așa până în anii 1700.

Un design mai potrivit pentru umbrelă

Până în prezent, Oficiul de Brevete al Statelor Unite a primit aproximativ 3.000 de cereri pentru o umbrelă mai bună. Au fost unele încercări de a crea o umbrelă care zboară.

Cu toate acestea, este destul de dificil să veniți cu un design pentru  umbrelă care nu a fost deja realizat.

Nu au fost întotdeauna impermeabile

Întrucât umbrelele timpurii au fost confecționate pentru a feri oamenii de razele fierbinți ale soarelui și nu pentru a-i proteja pe aceștia de ploi, umbrelele nu au fost de la început impermeabile.

Acestea au fost fabricate în China, unde majoritatea umbrelelor sunt produse și astăzi.

Cel mai bun material impermeabil

Datorită tehnologiei moderne, multe umbrele au astăzi copertine acoperite cu un strat de teflon, ceea ce le face foarte rezistente la apă. Este, de asemenea, un material relativ ieftin de utilizat pe umbrele, optimizând astfel costurile de producție.

Verifică preț Umbrele pentru femei – diverse modele AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

https://threadcurve.com/types-of-clogs/„

5 tipuri de saboți Clogs

Dacă doriți să fiți la modă, tradiționali și curajoși în același timp, vă recomandăm să alegeți saboți clogs ca încălțăminte, iată diferite tipuri din care

Citește mai mult »
Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care