15 tipuri de mănuși pentru bărbați

Mănuși pentru bărbați

Mănușile sunt purtate în principal pentru a proteja mâinile și degetele de frig, noroi, transpirație, arsuri sau obiecte ascuțite. În funcție de necesitate, există multe tipuri diferite de mănuși pentru bărbați care le  poți achiziționa cu ușurință.

De exemplu, dacă ești alpinist, este posibil să ai nevoie de mănuși rezistente la frig, impermeabile și care să-ți ofere o bună aderență. Există multe tipuri de mănuși concepute pentru a proteja mâinile, însă cele de protecție personală sunt speciale, făcând parte dintr-o industrie evaluată la aproximativ 16 miliarde de dolari.

Am pregătit pentru tine un ghid amănunțit despre tot ce trebuie să știi când vine vorba despre mănuși pentru bărbați.

Verifică preț Mănuși pentru bărbați AICI!

Tipuri de mănuși pentru bărbați

De-a lungul timpului, în funcție de scop și nevoi, aceste mănuș pentru bărbați au cunoscut o evoluție impresionată. Sunt necesare în multe dintre activitățile zilnice ale bărbaților, devenind pentru mulți un accesoriu esențial al vieții de zi cu zi. Utilizarea lor în scopuri diferite implică automat și o mare varietate de modele. Tipurile de mănuși pentru bărbați includ:

Mănuși de iarnă

Cel mai adesea, mănușile de iarnă sunt utilizate pentru a te proteja de frig. Expunerea continuă la frig poate duce la degerături, afecțiune foarte periculoasă care determină înghețarea degetelor, în cazuri extreme conducând chiar la amputarea lor. Mănușile de iarnă sunt special concepute pentru a rezista la frig și uneori sunt chiar și impermeabile.

Verifică preț Mănuși de iarnă pentru bărbați AICI!

Mănuși de iarnă rezistente

Mănuși de iarnă rezistente

Mănușile de iarnă rezistente sunt utilizate, în general, de către bărbații care trăiesc în zone extrem de reci, de către schiori sau alpiniști. Aceste mănuși rezistente protejează intens mâinile împotriva degerăturilor, care pot fi foarte dureroase. În cazurile severe, degerăturile pot duce la pierderea completă a degetelor.

Verifică preț Mănuși de iarnă rezistente AICI!

Mănuși pentru ecran tactil

Într-un secol al tehnologiei, reinventarea mănușilor astfel încât noua versiune a lor să fi compatibilă cu ecranele tactile a fost inevitabilă. Anterior noului design, oamenii trebuiau să-și scoată mănușile indiferent de intemperii doar pentru a-și verifica telefoanele sau dispozitivele tehnologice.

Chiar și câteva secunde de expunere la frig extrem pot deteriora nervii și stratul epidermic al degetelor. Acum poți purta mănuși navigând cu ușurință în toate aplicațiile telefonului tău mobil.

Verifică preț Mănuși pentru touchscreen AICI!

Mănuși cu blană

Mănușile căptușite cu blană sunt, de asemenea, preferate de către bărbați. Adesea, bărbații evită mănușile simple de lână, deoarece pot părea prea casual  și în plus, par să nu ofere suficientă protecție împotriva frigului.

Mănușile din piele căptușite cu blană protejează mâinile împotriva frigului și arată și foarte elegant. De asemenea, pielea este mai rezistentă, ceea ce înseamnă că este o achiziție mai rentabilă decât alte tipuri de mănuși.

Verifică preț Mănuși de iarnă căptușite AICI!

Mănuși de protecție

Mănușile de protecție sunt special concepute pentru a proteja mâinile de temperaturi extreme, obiecte ascuțite și arsuri. Sunt de obicei rezistente la căldură și frig și sunt utilizate în mod obișnuit de bărbați a căror activitate principală presupune muncă fizică.

Trebuie să fie durabile și tocmai de aceea sunt de regulă confecționate din materiale de foarte bună calitate, datorită cărora rezistă foarte bine în timp, chiar și purtate zi de zi, în condiții dintre cele mai dure.

De asemenea, ele oferă o protecție semnificativă și împotriva substanțelor chimice dăunătoare pielii. Acestea sunt în mare parte realizate din pânză și piele, materiale care rezistă bine atât la temperaturi scăzute, cât și ridicate.

Aceste materiale sunt, de asemenea, foarte potrivite și pentru  a proteja mâinile de metale tăioase, datorită țesăturii lor dense și foarte puternice. Astfel de mănuși au devenit obligatorii în fabrici, șantiere de construcții și în alte locuri care implică muncă fizică, tocmai datorită rolului lor atât de important în siguranța lucrătorilor.

Verifică preț Mănuși de protecție AICI!

Mănuși pentru condus

Mănușile pentru condus folosite cu precădere în trecut, când volanele erau fabricate inițial din lemn. Erau în special folosite pentru a evita accidentele cauzate de așchii sau  pentru a evita alunecarea mâinilor pe lemnul perfect lustruit al volanului.

Au devenit între timp un accesoriu de bază pentru șoferii profesioniști, deoarece creează aderență și ajută la prinderea mai bună a volanului.

Piloții de Formula 1 sau șoferii profesioniști conduc și perioade îndelungate de timp, așadar, în cazul lor, mănușile de conducere au și rolul de a proteja împotriva vânătăilor. De asemenea, mulți proprietari de mașini de lux folosesc mănuși de conducere, din dorința de a preveni deteriorarea pielii moi de pe volan și a menține o bună aderență.

Verifică preț Mănuși de condus pentru bărbați AICI!

Mănuși militare fără degete

Mănușile fără degete sunt practic mănuși a căror prelungire de material concepută pentru acoperirea degetelor este pur și simplu tăiată. Aceste mănuși sunt utilizate în principal pentru a proteja podul palmelor și pentru a oferi o dexteritate semnificativă degetelor. Din același motiv, lunetiștii de poliție și militarii sunt instruiți special să poarte mănuși fără degete.

Cadrele militare trebuie să poată mișca liber degetele în timpul exercițiilor de tragere și în același timp să-și protejeze mâinile în timp ce se află pe teren accidentat.

Aceste mănuși permit polițiștilor și militarilor să-și facă treaba fără griji! Sunt, de  asemenea, populare printre motocicliști, vânători, lunetiști de poliție, militari, fotografi, pescari și chiar multe alte categorii profesionale.

Verifică preț Mănuși tactice/militare AICI!

Mănuși de piele, de zi cu zi

Mănușile formale de zi cu zi  sunt de obicei confecționate din piele obișnuită sau piele de căprioară de foarte bună calitate. Se potrivesc perfect și sunt de obicei mănuși foarte subțiri. Ele sunt adesea purtate de bărbații care poartă îmbrăcăminte formală în timpul zilei, indiferent de eveniment. De obicei nu sunt purtate în lunile de vară.

Recent au început să fie purtate și ca o măsură de protecție împotriva microbilor. Vei observa o mulțime de bărbați care poartă mănuși de piele în transportul public, unde contactul cu suprafețele metalice este aproape inevitabil. Este o modalitate excelentă de te proteja împotriva germenilor.

Verifică preț Mănuși de piele AICI!

Mănuși chirurgicale / medicale

Mănușile medicale sunt mănuși de unică folosință utilizate de către chirurgi, asistente medicale și medici. Acestea sunt utilizate în principal pentru a preveni orice posibilă transmitere a bolilor. Mănușile medicale sunt sterile și protejează medicii în timpul examinării pacienților.

Mănușile chirurgicale au adesea standarde înalte de calitate și mărimile lor sunt confecționate respectând cu minuțiozitate forma mâinilor. Acest lucru se datorează faptului că intervențiile chirurgicale sunt procese foarte delicate, care trebuie tratate cu atenție. Dacă mănușa este prea largă se pot produce accidente fatale în timpul intervenției chirurgicale.

Verifică preț Seturi mănuși chirugicale AICI!

Mănuși de portar

Mănușile de portar au o mulțime de funcții, cea mai importantă fiind calitatea de a oferi aderență. Aceste mănuși oferă o bună aderență palmelor transpirate și mențin mâinile uscate când plouă. Pe scurt, sunt un accesoriu extrem de important dacă vrei să fii un portar apreciat.

În timpul jocului, mâinile pot suferi ușoare accidentări sau chiar unele mai grave, în funcție de viteza și efectul imprimate mingii. Mănușile de portar au și acest rol, de a proteja portarii împotriva acestor experiențe neplăcute.

Verifică preț Mănuși de portar AICI!

Mănuși de grădinărit

Dacă îți place grădinăritul, ai nevoie de o pereche bună de mănuși de grădinărit pentru a-ți proteja mâinile. Expunerea repetată la noroi și apă poate deteriora pielea și unghiile mâinilor. În timpul grădinăritului, degetele ți se agață de spini sau așchii.

De asemenea, este foarte important ca mâinile tale să fie protejate de orice fel de tăieturi, care la rândul lor pot produce cu rapiditate infecții, din cauza solului și a germenilor.

Orice bacterii dăunătoare din sol, deșeuri animale sau substanțe chimice nu-ți vor afecta mâinile dacă porți o pereche robustă de mănuși de grădinărit. Purtarea acestor mănuși este modul cel mai avantajos de a-ți proteja mâinile.

Verifică preț Mănuși de grădinărit AICI!

Mănuși convertibile

Marele avantaj al mănușilor fără degete este acela că ele îți permit să utilizezi telefonul oricând dorești. În rest, însă, când vine vorba despre frig, nu-ți prea oferă protecție.

Mănușile convertibile sunt soluția ideală! Îți permit să-ți protejezi mâinile dacă ți-e frig și, în egală măsură, le poți transforma rapid în mănuși fără degete dacă dorești să-ți utilizezi telefonul.

Aspect foarte îndrăgit și de iubitorii de sport în aer liber pentru că acest tip de mănuși le permite să schimbe muzica cu ușurință în timp ce sunt la o alergare, iar temperaturile de afară sunt scăzute.

Verifică preț Mănuși unisex cu decupaj AICI!

Mănuși igienice/de servire a alimentelor

Mănușile de servire a alimentelor sunt extrem de importante pentru sănătatea publică. Neutilizarea unor astfel de mănuși crește riscul de boli și infecții. Ele sunt obligatorii în spațiile publice și asigură consumatorul că alimentele sunt livrate în condiții perfecte de igienă.

Purtarea mănușilor în timpul manipulării alimentelor este una dintre cele mai bune modalități de prevenire a intoxicațiilor alimentare microbiene.

Verifică preț Mănuși igienice/de servire a alimentelor AICI!

Mănuși de fitness

De asemenea, este foarte important ca cei ce practică fitnessul cu greutăți să poarte mănuși specifice. Acestea oferă o aderență mai bună pentru greutăți, ceea ce face mai puțin probabil ca greutatea să cadă și să provoace accidente. De asemenea, transformă antrenamentul într-o experiență mai confortabilă, estompând disconfortul rece al metalului. Mănușile pentru greutăți oferă, de asemenea, un sprijin considerabil pentru încheietura mâinii.

Verifică preț Mănuși de fitness AICI!

Mănuși de cauciuc

Mănușil de cauciuc vă vor proteja mâinile de substanțele toxice la care pielea ar putea fi expusă. Aceste substanțe se regăsesc în majoritatea produselor de curățenie de pe piață.

Pentru a evita iritațiile sau alte afecțiuni ale pielii, este indicat să folosiți mănuși de cauciuc atunci când doriți să faceți curățenie prin casă, știind că mâinile dumneavoastră vor fi expuse la contactul cu produsele pentru curățat.

Verifică preț Mănuși de menaj din cauciuc AICI!

Istoria mănușilor

Mănușile au fost purtate de-a lungul multor secole și istoric vorbind au fost bine documentate, însemnările istoricilor atestând existența lor încă din secolul al VIII-lea.

Ele au fost evidențiate în Odiseea lui Homer, unde Laertes purta mănuși pentru a evita mărăcinele ascuțite din grădina sa. Mănușile au fost documentate și în alte lucrări. În Istoria lui Herodot, Leotichide avea o mănușă plin de argint pe care o luase drept mită.

Cea mai obișnuită utilizare a mănușilor în istorie a fost identificată în componența armurii cu lanț, folosită de obicei de cavaleri și soldați în epoca medievală. Accesoriile menite să protejeze mâinile împotriva săbiilor ascuțite au fost numite mănuși și erau o parte componentă necesară a armurii, cu rol defensiv.

Cu toate acestea, utilizarea mănușilor a scăzut când s-au redus formele arhaice de război.

Moda a evoluat odată cu tendința familiilor regale din întreaga lume de a introduce aceste accesorii în ținuta lor de zi cu zi. Eleganța și exuberanța specifice mediului aristocratic erau ușor vizibile datorită broderiilor și bijuteriilor decorative.

Regii erau inclusiv îngropați purtând mănuși ca simbol al aristocrației. În numeroase portrete Regii erau surprinși ținându-și mănușile prețioase în mâini. Regele Ioan, Regele Henric al II-lea și Regele Eduard I au fost îngropați cu mănușile lor împodobindu-le mâinile.

Mănușile au fost apoi adoptate de papă, cardinali și episcopi după ce nobilii și regii au încurajat  purtarea unor astfel de accesorii. Regii și nobilii au vrut ca Biserica să devină opulentă, astfel încât să nu facă notă discordantă în prezența Regalității.

Au fost vehiculate povești despre faptul că mănușile de lux au fost de fapt concepute pentru a se asigura că mâinile purtătorului au rămas curate în timpul desfășurării ceremoniilor și procedurilor religioase.

Au devenit cunoscute ca mănuși pontifice sau episcopale, deoarece au fost special concepute pentru preoții bărbați din conducerea Bisericii: Papa, cardinali și episcopi. Mănușile erau purtate la începutul fiecărei predici de masă și îndepărtate în timpul Împărtășaniei. Au fost un simbol al prudenței și al purității, motiv pentru care au și fost asociate atât de repede cu Biserica.

De-a lungul timpului, mănușile au devenit un simbol al modei, din moment ce tot mai multe femei au început să le poarte ca accesoriu. De obicei erau făcute din mătase sau in, materiale confortabile încât să poată fi purtate zilnic.

De la încheietură au ajuns la antebraț ca lungime, ulterior femeile acoperindu-și chiar și coatele cu ajutorul acestui fermecător accesoriu.

Mănușile erau foarte populare în rândul femeilor, deoarece puteau fi folosite pentru a-și aromatiza corpul fără a folosi prea mult parfum. Au fost inițial percepute ca simbol al modestiei, dar apoi au fost interpretate ca manifestări de vanitate.

Cu toate acestea, mănușile au devenit foarte populare atunci când Regina Angliei, Elisabeth, a adoptat și stilul mănușilor brodate. Își întâmpina mereu oaspeții purtând mănuși brodate, aspect care aducea în prim plan eleganța și feminitate mâinilor sale.

Curând, bărbații au început să poarte mănușile în scopuri mai practice. Prima utilizare practică era menită să protejeze mâinile șoferilor împotriva așchiilor de lemn și chiar a bătăturilor. Mănușile au devenit în scurt timp un element esențial pentru a proteja mâinile muncitorilor a căror domeniu de activitate presupune un risc ridicat de accidentare.

În prezent, mănușile sunt cel mai adesea utilizate ca protecție împotriva degerăturilor în perioada rece. Cei mai mulți bărbați poartă astăzi mănuși mai mult ca o necesitate,  în timp ce anterior, mănușile erau mai degrabă purtate ca un accesoriu – adevărat simbol al clasei și stilului rafinat.

Verifică preț Mănuși pentru bărbați AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Tanar poarta unul din diferitele tipuri de palarii Fedora

23 de tipuri de pălării Fedora

Pălăriile Fedora sunt un tip de pălărie atemporal și elegant, care este purtat atât de bărbați, cât și de femei. Există multe tipuri de pălării