Cum să curățați o pălărie Fedora

Barbat lasa o palarie Fedora pe masa

Pălăriile Fedora revin în modă și mulți oameni arată grozav purtând una, dar întrebarea este cum să curățați o pălărie Fedora și să o păstrați cel mai bine? Este imperativ să curățați corect o pălărie Fedora pentru a-i păstra aspectul cât mai bine.

Pălăriile Fedora revin în modă și mulți oameni arată grozav purtând una, dar întrebarea este cum să curățați o pălărie Fedora și să o păstrați să arate cât mai bine? Există multe opțiuni când vine vorba de materialele din care sunt făcute pălăriile Fedora, inclusiv fetru/pâslă, lână, bumbac și chiar cașmir, așa că pentru a o curăța corect, trebuie să aveți informațiile corecte care sunt incluse în acest articol pentru a vă ajuta.

Dacă puteți arăta grozav purtând o pălărie Fedora, veți dori să știți cum să o curățați. Nu toată lumea poate obține acest look, dar cei care pot vor arăta grozav purtând o pălărie Fedora.

Unchiul meu Pete a fost un imigrant grec care și-a început propria afacere în Ohio, numită lustruirea pantofilor la Pete și curățarea pălăriilor. Mi-am petrecut mult timp în copilărie urmărindu-l cum curăța pălăriile cum trebuie. Întotdeauna a vorbit despre cât de atent trebuie să fii când cureți o pălărie pentru a nu deteriora materialul sau pentru a face ca pălăria să-și piardă forma.

O pălărie Fedora are o calotă cresată și are boruri mai moi. Majoritatea pălăriilor Fedora au un șanț/o adâncitură longitudinală pe calota lor și, în mod normal, sunt strânse pe părțile laterale ale acesteia, atât în ​​față, cât și în spate. Unele sunt decorate în șanț, unele au calote în formă de diamant, adâncituri centrale și chiar calote în formă de lacrimă.

Cele mai multe pălării Fedora au o înălțime a calotei de aproximativ 4,5 inch (11,43 cm) și un bor care este în mod normal de aproximativ 2,5  (6,35 cm) lățime, deși unele sunt mai late.

Pălăriile Fedora sunt realizate din diferite materiale, de la lână și fetru/pâslă de blană de iepure și castor până la cașmir, iar unele au chiar și o panglică ornamentală în jurul calotei. Altele includ pălăria Fedora de paie, bumbac, bumbac uleiat, bumbac cerat, in, piele sau chiar cânepă, iar unele dintre materialele de fetru/pâslă sunt create folosind blana de nurcă și chinchilla sau mohair ori alte materiale mai scumpe. De asemenea, ele sunt disponibile într-o gamă largă de culori și modele.

Fie că optezi pentru o pălărie de paie, o pălărie Fedora din lână, o pălărie Fedora din fetru/pâslă sau o pălărie din piele, vei dori să știi cum să cureți o pălărie Fedora. Indiferent de materialul pe care îl alegeți sau chiar de dimensiunea pălăriei pe care o purtați, pălăria dvs. va sfârși cu siguranță cu pete de transpirație și o pată sau două de la alte lucruri din exterior, deci va fi necesar să o curățați pentru a păstra curat și proaspăt look-ul și mirosul ei.

V-am furnizat informațiile din acest articol, astfel încât să știți tot ce aveți nevoie despre cum să curățați corect o pălărie Fedora.

Verifică preț Pălării Fedora pentru femei și bărbați AICI!

Cum curăț o pălărie Fedora?

Pentru a curăța o pălărie Fedora, indiferent de tipul de material din care este făcută, veți avea nevoie de o rolă de scame, o cârpă de spălat, o perie pentru pălărie și un uscător de păr. De asemenea, va trebui să creați un spațiu curat în care să vă curățați pălăria și asigurați-vă că vă spălați și uscați bine mâinile înainte de a începe procesul. Veți dori să vă asigurați că suprafața pe care ați așezat pălăria în timp ce o curățați este fără praf, alte resturi și fără umezeală.

Ar trebui să țineți pălăria Fedora de marginea acesteia și să utilizați peria pentru pălărie pentru a o peria ușor dintr-o parte în jurul pălăriei și înapoi până la punctul în care ați început, astfel încât să faceți o rotație completă în jurul pălăriei.

Apoi, veți dori să utilizați ușor rola de scame peste întreaga pălărie Fedora, astfel încât să puteți îndepărta orice murdărie, scame, puf, praf și alte particule care s-ar fi atașat de materialul pălăriei.

Verifică preț Pălării Fedora pentru femei și bărbați AICI!

Cum să îndepărtați murdăria, praful și părul de animale de companie

O pălărie din fetru/pâslă va atrage cu siguranță praf, scame, murdărie și alte particule în ea, dar fetrul/pâsla este un material delicat, așa că veți dori să fiți atent când vă curățați pălăria Fedora. Nu puteți pur și simplu să îndepărtați aceste particule de pe pălărie cu mâna sau să le înlăturați prin batere, deoarece aceste pălării își pot pierde cu ușurință forma. Va trebui să folosiți o perie cu peri moi pentru a curăța elementele libere și murdăria și să mișcați peria printr-o mișcare de lustruire, astfel încât să puteți scăpa ușor de resturile mai mari, eliberându-le, îndepârtându-le de pe pălărie.

Altfel, perii tari ai unei perii vă pot perfora sau deteriora pălăria Fedora, așa că asigurați-vă că peria este una cu peri moi, dacă nu aveți o perie pentru pălării la îndemână.

Deoarece părul de animale poate fi mai greu de îndepărtat de pe materialul pălăriei Fedora, o perie cu peri moi s-ar putea să nu funcționeze foarte bine. Pentru a îndepărta părul animalelor de companie puteți folosi o bucată de bandă adezivă maro sau diferite tipuri de scotch sau orice bandă adezivă pentru a scoate fibrele libere de pe pălărie, dacă nu aveți la dispoziție un dispozitiv de îndepărtare a scamelor.

Verifică preț Pălării Fedora pentru femei și bărbați AICI!

Cum să eliminați petele de pe o pălărie Fedora

Apoi veți dori să vă umeziți ușor cârpa de spălat și să o folosiți pentru a curăța orice pete de pe pălărie. Asigurați-vă că respectiva pânză/cârpă umedă este una albă pentru a reduce riscul de a afecta culoarea pălăriei Fedora. De asemenea, puteți folosi un burete și o atingere blândă pentru a șterge pata de pe pălăria Fedora împreună cu un spray de curățare care este făcut special pentru tipul de pălărie pe care îl aveți sau prin crearea unui spray blând propriu, folosind săpun foarte diluat în apă rece.

Puteți apoi să utilizați uscătorul, să îl puneți la treapta cea mai joasă pe care o are, să vă uscați pălăria Fedora și să scăpați de orice exces de apă. De asemenea, puteți folosi o cârpă uscată pentru a șterge orice exces de umiditate de pe pălăria Fedora. De asemenea, ar trebui să rămâneți cu o cârpă albă, deoarece ultimul lucru pe care îl doriți este ca culoarea cârpei să se frece de materialul pălăriei dvs. Fedora. De asemenea, puteți opta pentru a lăsa pălăria Fedora să se usuce la aer.

Pentru a scăpa de mirosurile neplăcute, mai ales pe vreme caldă, puteți scoate banda de transpirație a pălăriei și să o lăsați la aer, apoi utilizați Fabreeze sau un alt parfum ușor parfumat, care printr-o pulverizare ușoară va da din nou pălăriei un miros curat și proaspăt.

Verifică preț Pălării Fedora pentru femei și bărbați AICI!

Protejați-vă pălăria Fedora

Pentru a vă proteja pălăria Fedora de razele dăunătoare ale soarelui, puteți utiliza un spray special de protecție pentru pălării, pe care îl puteți achiziționa de la magazinele locale, cum ar fi Walmart sau Target, de la un magazin de pălării sau chiar de pe unele site-uri online.

Acest lucru va ajuta la menținerea culorii materialului din care este făcută pălăria ta Fedora, precum și la protejarea materialului împotriva deteriorării și de a nu-și pierde forma. Acesta este același spray de protecție solară care este folosit pentru alte pălării, inclusiv tipul folosit pentru a proteja o șapcă sau chiar o pălărie de cowboy.

Verifică preț Pălării Fedora pentru femei și bărbați AICI!

Întrebări frecvente despre pălăriile Fedora

Ce este un suport pentru pălării?

Un suport pentru pălării este un stâlp înalt care stă singur și are cârlige mari de care să-ți agăți pălăriile, astfel încât acestea să-și păstreze forma și să fie în siguranță până data viitoare când vrei să le porți.

Ce este o bandă de pălărie?

O bandă de pălărie este o panglică decorativă care se află în jurul calotei deasupra marginii pălăriei, iar pălăriile Fedora au aproape întotdeauna o bandă de pălărie în jurul lor.

Ce este o pălărie de soare?

O pălărie de soare este o pălărie mare, care este folosită pentru a îndepărta razele soarelui de pe fața unei persoane și chiar de pe umerii acesteia. Este o opțiune grozavă pentru protecția solară atunci când ești la plajă sau în altă locație în care vei fi expus la soare pentru perioade lungi de timp.

Verifică preț Pălării Fedora pentru femei și bărbați AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Tipuri de machiaj

20 de tipuri de machiaj

Aflați despre diferitele tipuri de machiaj, inclusiv cele care au fost folosite de-a lungul anilor până în epoca modernă. Vezi care se potrivesc tipului tău

Citește mai mult »
Casmir vara

Pot purta cașmir vara?

Cașmirul este un material versatil, natural, moale și rezistent. Deși este purtat în mod tradițional în lunile reci de iarnă, cașmirul funcționează bine și ca

Citește mai mult »
Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care