12 tipuri de ruj diferite

Tipuri de ruj diferite

Rujul are o istorie plină de culoare care datează din perioada primelor civilizații, atunci când bărbații și femeile își colorau buzele atât în ​​scopuri estetice, cât și medicinale.

Civilizația sumeriană a fost prima care a folosit rujuri pe care le-au fabricat din substanțe din fructe, henna, argilă și insecte, departe de variatele tipuri de ruj din zilele noastre.

Femeile mesopotamiene, pe de altă parte, își colorau buzele și le dădeau strălucire cu pietre prețioase măcinate. Vechii egipteni sunt considerați primii iubitori de ruj, deoarece au creat nuanțe de la violet la negru. Au folosit vopsea carmin, precum și substanțe nocive, cum ar fi plumbul.

În Imperiul Grec, prostituatelor li se cerea să poarte buze întunecate, în timp ce buzele colorate erau asociate cu magia neagră, vrăjitoria și închinarea lui Satana în Evul Mediu.

Regina Elisabeta a readus rujul în modă în Anglia secolului al XVI-lea, dar acesta era accesibil doar actorilor și prostituatelor, chiar și trei secole mai târziu. Rujul a devenit din nou un produs cosmetic acceptat spre anul 1920, după ce rujurile în recipiente cilindrice au fost inventate de Maurice Levy în 1915.

Tipuri de ruj

Rujuri cremă

Rujuri cremă

Rujurile cu cremă sunt excelente pentru femeile care au buze subțiri. Nu sunt strălucitoare, dar sunt destul de omogene și produc un aspect mai uniform. Dacă doriți, puteți folosi gloss (luciu) de buze peste ruj pentru un aspect extraordinar.

Deoarece rujurile cremă conțin mai multă ceară decât alte tipuri de rujuri, care protejează buzele de uscare, ele sunt, de asemenea, un tip de ruj foarte sănătos.

Verifică preț Rujuri pentru hidratare AICI!


Rujuri Goss (lucioase)

Rujuri Gloss (lucioase)

Acesta este un tip de ruj foarte popular pentru femeile care au buze mici și subțiri, deoarece rujurile lucioase dau buzelor un pic de strălucire și le fac să arate puțin mai mari. Dacă doriți, puteți folosi ruj obișnuit sub gloss de buze, ceea ce vă oferă amestecul perfect de culoare și strălucire.

Verifică preț Rujuri Gloss (lucioase) AICI!


Ruj lichid mat care este absorbit de buze (Lipstick Stains)

Ruj lichid mat care este absorbit de buze (Lipstick Stains)

Rujul lichid mat (Lipstick Stains) se concentrează pe culoare cu strălucire minimă și sunt întotdeauna de lungă durată. Aceste tipuri de rujuri sunt ușor de menținut și au un impact ridicat și sunt disponibile în zeci de culori și nuanțe.

De obicei ambalate sub formă de creion, rujul mat arată excelent atunci când sunt stratificate diferite culori, sau pur și simplu puteți alege o culoare nud dacă doriți un aspect subtil și moale. Sunt foarte simplu de aplicat și, de fapt, sunt foarte distractive de aplicat și de purtat.

Verifică preț Ruj lichid mat AICI!


Rujuri de lungă durată și rezistente la transfer

Rujuri de lungă durată și rezistente la transfer

Dacă lucrați ore lungi sau participați la petreceri și nu aveți chef să vă aplicați din nou rujul pe tot parcursul zilei sau nopții, un ruj de lungă durată este ceva care vă poate plăcea. Majoritatea acestor rujuri sunt menite să rămână pe buze timp de patru până la opt ore, uneori și mai mult, deși unele dintre ele trebuie reaplicate dacă mănânci ceva uleios sau gras.

Mai mult, unele dintre ele adaugă chiar și cremă hidratantă, astfel încât buzele tale să nu se usuce în timp ce le porți.

Verifică preț Rujuri rezistente la transfer AICI!


Rujuri mate

Rujuri mate

Unor femei pur și simplu nu le plac rujurile strălucitoare disponibile astăzi, motiv pentru care astăzi sunt disponibile atât de multe culori mate. În loc de strălucire, veți obține un aspect mat atunci când aplicați rujul, dar acestea există în zeci de nuanțe frumoase și variate.

Rujurile mate îți fac buzele să pară mai fine și mai tinere, iar dacă folosești rujuri care conțin vitamina E și / sau aloe, ele îți și protejează buzele.

Verifică preț Rujuri mate AICI!


Rujuri hidratante

Rujuri hidratante

Puteți folosi rujul hidratant indiferent dacă buzele dvs. sunt deja uscate sau dacă încercați să le împiedicați să devină așa. Cu ingrediente precum aloe, glicerină și vitamina E, aceste rujuri sunt create special pentru a vă menține buzele nu numai hidratate, ci și netede și moi.

De asemenea, îți pot face buzele să strălucească și să le ofere un aspect umed, făcându-le mai atractive și mai sănătoase.

Verifică preț Rujuri hidratante AICI!


Rujuri Perlate / (Pearl/Frosted)

Rujuri Perlate / (Pearl/Frosted)

Acest tip de ruj face ca buzele să strălucească și să sclipească. Ele reflectă lumina și conferă buzelor un efect foarte strălucitor.

Singurul aspect negativ al rujurilor perlate – pearl/frosted este că unele dintre ele vă pot face să vă simțiți buzele uscate, grele sau chiar crăpate, acesta fiind unul dintre motivele pentru care este recomandat să vă hidratați buzele înainte de a utiliza acest tip de ruj. 

Verifică preț Rujuri perlate AICI!


Rujuri Satinate

Rujuri Satinate (Sheer/Satin)

Rujurile satinate sunt o altă alegere atunci când buzele tale se usucă, deoarece ambele îți hrănesc și hidratează buzele, și le fac lucioase și strălucitoare. Aceste rujuri au o mulțime de uleiuri în ele, deci pot părea mai ușoare atunci când le purtați decât arătau în pachet.

Rujurile cu conținut ridicat de ulei ar trebui, de asemenea, să fie reaplicate pe tot parcursul zilei pentru cel mai bun efect. Aspectul curat satinat este, de asemenea, perfect pentru evenimentele de seară, deoarece are tendința de a produce un look glamour, elegant și fascinant în același timp.

Verifică preț Rujuri satinate AICI!

Stiluri de aplicatoare

Rujul cremă

Rujul cremă

Rujurile cremă vin de obicei în recipiente care au mai mult de o nuanță de ruj în ele, iar rujul este moale, umed și, de obicei, are o formă rotundă sau pătrată.

Deși majoritatea acestor recipiente de ruj vin cu aplicatoare, majoritatea femeilor le aplică cu degetele, deoarece este mai rapid și mai convenabil. Rujurile cremă sunt ușor de aplicat și se simt bine pe buze și tind să fie și ieftine.

Verifică preț Rujuri tip cremă AICI!


Creioane ruj

Creioane

Așa cum sugerează și numele, aceste rujuri vin sub forma unui creion, ceea ce le face extrem de ușor de aplicat. De obicei, vin cu un vârf ascuțit, ceea ce face mai ușoară aplicarea rujului pe fiecare parte a buzelor.

Nu vor fi locuri neacoperite pe buze atunci când folosești acest tip de ruj, deoarece vârful lui ascuțit face ca aplicarea culorii pe întreaga suprafață a buzelor tale să fie un lucru foarte ușor de făcut.

Poți cumpăra, de asemenea, ascuțitoare cu care să ascuți creionul pentru a-i păstra vârful ascuțit o perioadă foarte lungă de timp, iar aceste ascuțitoare costă foarte puțini bani.

Verifică preț Creioane de buze AICI!


Tuburi sau batoane de ruj

Tuburi sau batoane de ruj

Acestea sunt rujurile standard la care majoritatea oamenilor se gândesc atunci când ies să cumpere un ruj. Ele au în partea de sus rujul, care iese din cartuș atunci când este rotită partea de jos sau cartușul pentru a aduce rujul la nivelul dorit pentru a fi aplicat pe buze.

Acestea sunt ieftine și vin în sute de modele, tipuri și culori și puteți cumpăra în aceste tuburi chiar și gloss și substanțe hidratante care au o culoare albă sau nudă. Fiind cel mai comun tip de aplicator de ruj, aceste tuburi sunt ieftine și ușor de utilizat.

Verifică preț Rujuri solide AICI!


Ruj lichid

Lichid

Rujul lichid se află de obicei în interiorul unui tip de tub subțire prevăzut cu un un bețișor care are un vârf asemănător unui burete și care facilitează aplicarea rujului. Există, de asemenea, tipuri de ruj lichid pe care le puteți aplica direct pe buze din vârful recipientului.

În ambele cazuri, rujul se simte umed pe buze, este foarte ușor de aplicat și conține de obicei o cremă hidratantă, astfel încât buzele să nu se usuce. Rujul lichid este adesea un tip de gloss/luciu, dar poate fi găsit și în diferite culori și nuanțe.

Verifică preț Rujuri lichide AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Tipuri de ruj diferite

12 tipuri de ruj diferite

Rujul are o istorie plină de culoare care datează din perioada primelor civilizații, atunci când bărbații și femeile își colorau buzele atât în ​​scopuri estetice,

Citește mai mult »
Tipuri de machiaj

20 de tipuri de machiaj

Aflați despre diferitele tipuri de machiaj, inclusiv cele care au fost folosite de-a lungul anilor până în epoca modernă. Vezi care se potrivesc tipului tău

Citește mai mult »
Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care