7 alternative la lufa (loofah)

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care sunt disponibile pe piață, inclusiv scruburi (scrubbers) pentru spate cu mânere, mănuși de exfoliere și perii de silicon.

Te-ai întrebat vreodată despre diferitele moduri de a-ți exfolia și curăța corpul? Îmi place să cumpăr produse noi și să încerc lucruri noi, mai ales când vine vorba de departamentele de baie și frumusețe. Doar în ultimii câțiva ani, am încercat mai multe tipuri de alternative la lufa până la buretele de baie obișnuit.

Fiecare are propriile sale avantaje și dezavantaje, dar cu siguranță există ceva pe care toată lumea poate să-l folosească în rutina de îngrijire a pielii.

Verifică preț Lufa – diverse tipuri AICI!

Scruburi pentru spate (Back Scrubbers)

Există mai multe tipuri grozave de scruburi pentru spate pe piață. Pot necesita ceva muncă suplimentară, dar un astfel de produs oferă o exfoliere excelentă a spatelui și a umerilor.

Scrub pentru spate (fabricat din țesătură)

Un scrub pentru spate vă permite să obțineți o îngrijire maximă de curățare. Cu o lufa obișnuită, pur și simplu nu este posibil să-ți exfoliezi spatele singur. Ar trebui să așteptați pentru a obține asistență, ceea ce nu vă oferă adesea aceeași cantitate de satisfacție. Dezavantajul este că se poate uza mult mai repede decât alte tipuri de produse de exfoliere.

Verifică preț Scrub pentru spate (din țesătură) AICI!

Beneficii

 • Exfoliază pentru a obține o piele mai fină, fără a o răni.
 • Curăță o zonă mai mare în același timp decât alte tipuri de scrubbers – scruburi.
 • Se agață pe peretele băii pentru a se usca.
 • Scruburile din țesătură se spală la mașină.
 • Se usucă rapid, deci există un risc extrem de mic de dezvoltare a bacteriilor.
 • Acest tip este conceput pentru a nu reține umiditatea.

Scrubul de lufa cu mâner lung pentru spate

Scrubul de lufă cu mâner pentru spate este unic prin faptul că este conceput special pentru a vă curăța spatele. Mânerul lung facilitează accesul la toate părțile diferite ale spatelui. Mânerul poate fi de lemn, dar și de plastic.

Cele cu mânere de plastic tind să reziste mai mult decât cele care au mânere de lemn. Cu aceste două tipuri, chiar totul se rezumă la estetică și dacă preferați să evitați pe cât posibil obiectele din plastic. Dezavantajul este că poate fi greoi și mai dificil de utilizat, mai ales în mod regulat.

Beneficii

 • Vă puteți curăța spatele mai ușor, inclusiv curățarea mult mai ușoară a liniei coloanei vertebrale.
 • Poate fi folosit cu toate tipurile de produse de curățare pentru corp.
 • Se spală cu ușurință; tinde să se usuce rapid.
 • Are un orificiu și sfoară pentru a-l agăța după ce îl folosiți.

Verifică preț Perie pentru spate lufa – diverse modele AICI!

Accesorii pentru exfoliere

Acest tip de alternativă la lufa poate fi purtată pe mâini, astfel încât nu trebuie să vă faceți griji că aveți lucruri suplimentare de ținut în mână, plus că oferă și multe beneficii.

Mănuși de exfoliere

Mănușa de exfoliere este un instrument care necesită foarte puțină întreținere și pe care îl puteți folosi pentru a vă curăța pielea la baie sau la duș. Asta pentru că pur și simplu purtați aceste mănuși și vă frecați corpul. Multe mănuși sunt prevăzute cu degete, exact ca și alte mănuși, în timp ce există unele care nu au deloc degete.

De aceea, un alt cuvânt pentru ele este – an exfoliating mitt – o mănușă de exfoliere fără degete. Poate doriți să încercați mănuși diferite pentru a vedea care vă place cel mai mult. Problema principală este că există atât de multe tipuri, încât este posibil să fii copleșit de alegerile tale.

Beneficii

 • Acest lucru este uimitor pentru exfolierea fiecărei părți a corpului de lângă spate.
 • Mănușile sunt potrivite persoanelor cu toate tipurile de piele.
 • Le puteți folosi cu săpun și alte tipuri de produse de curățare pentru corp.
 • Puteți să le spălați de multe ori și să continuați să le folosiți pentru o perioadă lungă de timp. Întinde-le pentru a se usca rapid după ce ai terminat.

Verifică preț Mănuși exfoliante – diverse modele AICI!

Diverse alternative la lufa

Următoarele variante nu se încadrează în nicio categorie, dar sunt la fel de eficiente ca și celelalte pentru exfoliere și curățare.

Burete de baie 

Buretele de lufa oferă o exfoliere fină, moale, ideală pentru utilizare zilnică. Nu este doar pentru exfoliere – este bun pentru hidratare și alte scopuri de îngrijire a pielii. Există beneficii pe care le puteți obține din asta și care nu sunt posibile (sau aceleași) cu o lufa.

Dezavantajul acestui lucru este că s-ar putea să vă faceți griji dacă se va usca corespunzător și suficient de repede.

Beneficii

 • Buretele de lufa are o textură netedă, moale.
 • Oferă o exfoliere mai completă în comparație cu lufa și unelte similare.
 • Acesta poate fi folosit de oameni de toate vârstele.
 • Este mai blând cu pielea ta decât alte tipuri de exfolianți care pot fi duri, lăsând în urmă erupții cutanate și alte iritații.

Verifică preț Bureți lufa – diverse modele AICI!

Perie de silicon 

Peria de silicon este un instrument ideal cu care să-ți cureți corpul. În majoritatea cazurilor, este fabricat din material siliconic alimentar. Există unele care conțin peri flexibili individuali ascuțiți, țepoși, în timp ce altele conțin peri rotunzi.

Diferiților oameni le place să folosească diferite tipuri de perii, în funcție de gusturile lor. Acestea sunt disponibile într-o varietate de dimensiuni și forme. Luați în considerare să cumpărați una care are un mâner lung pentru a vă face curățarea spatelui mai ușoară.

Există chiar și un scrub electric cu silicon, asigurați-vă doar că este un scrub corporal rezistent la apă. Este nevoie de obișnuință, deoarece materialul nu este tipic pentru scrubbing.

Beneficii

 • Este ideal pentru toate tipurile de piele.
 • Perii țepoși care se află pe unele dintre ele ajută la deschiderea porilor și ajunge la firele de păr încarnate.
 • Această perie tinde să reziste mai mult timp.
 • Unele perii sunt bune de folosit atât pe corp, cât și pe față.
 • O poți folosi cu diferite tipuri de gel de corp și gel de duș, dar și împreună cu săpun obișnuit.
 • Este rezistentă la alunecare deoarece are mâner și aderență pentru degete.
 • Se spală cu ușurință.

Verifică preț Perii de silicon lufa – diverse modele AICI!

Lavete de spălat 

Lavetele de spălat nu vă oferă neapărat senzația netedă pe care o aveți cu lufa sau cu alternativele ei comparabile. Cu toate acestea, o lavetă de spălat este de obicei bună pentru persoanele care au pielea sensibilă.

Există opțiuni de lavete de spălat de înaltă calitate care vă permit să obțineți acea spumă perfectă atât pentru a vă înmuia pielea, cât și pentru a curăța murdăria.

Cel mai bine este să le puneți în mașina de spălat după fiecare utilizare, deoarece nu sunt antibacteriene. Din acest motiv, veți dori să aveți mai multe lavete de spălat la îndemână.

Beneficii

 • Vă bucurați de o experiență de curățare mai blândă.
 • Excelente pentru cei care au pielea sensibilă.
 • Sunt mici și compacte, ceea ce le face ideale pentru a le lua cu voi atunci când călătoriți.
 • Le spălați cu ușurință și le puneți în uscător sau le întindeți ca să se usuce.

Verifică preț Lufa – diverse tipuri AICI!

Lufa de cărbune

S-a spus despre cărbune că are multe proprietăți uimitoare pentru curățarea pielii, în principal că ajunge sub suprafață pentru a elimina murdăria și toxinele. Dezavantajul este că poate produce reacții alergice la unii oameni, așa că dacă nu aveți experiență cu el, fiți precaut înainte de a utiliza un astfel de burete.

Beneficii

 • Este un produs natural
 • Îl puteți găsi în modele familiare care sunt ușor de utilizat, inclusiv sub formă de burete sau scrub.
 • O infuzie de cărbune de bambus are proprietăți suplimentare pentru eliminarea toxinelor și exfolierea pielii.
 • Este un produs care devine din ce în ce mai popular, așa că îl găsiți cu ușurință în magazine și online.

Verifică preț Bureți cărbune – diverse tipuri AICI!

Întrebări frecvente despre Loofah Pad-ul tradițional și alternative la Lufa

Ce este o lufa (loofah)?

O lufa este de fapt o plantă, deși acum există multe care sunt făcute din materiale sintetice. Ca plantă face parte din familia dovleacului, tărtăcuței sau a dovlecelului. Este în esență o plantă subtropicală uscată.

Acest burete de mare poate fi obținut din partea de mijloc a plantei care arată exact ca un castravete. Sunt accesorii populare pentru utilizare la duș sau baie, cu scopul de a curăța și îndepărta celulele moarte ale pielii, murdăria și multe altele.

Care este istoria lufei?

Bureții de lufa au fost folosiți istoric ca puf de duș sau de baie. Mulți oameni de știință cred că această plantă își are originea în Africa sau Asia. Cu toate acestea, prima sa cultivare a fost în India. Datarea cu carbon a arătat că tărtăcuța Louffa a fost adusă în America de Nord în urmă cu mai bine de 9.000 de ani.

Mai multe fapte interesante despre lufa:

 • Se spune că durează 100 până la 180 de zile pentru a se maturiza.
 • Planta louffa nu tolerează vremea rece, așa că asigurați-vă că, dacă vă aflați într-un climat rece, nu prinde primul îngheț.
 • Lufa naturală nu arată ca ceea ce găsești în magazine.
 • Inițial, planta a fost folosită ca filtru pe nave înainte de al Doilea Război Mondial. De asemenea, a fost folosită ca material izolator și pentru a umple perne.

Care este problema cu lufa nenaturală?

Mulți oameni nu agreează o lufa nenaturală, deoarece microplasticele care se scurg din ea ajung în canalizare și, în cele din urmă, în oceane. Există diverse alternative, atât naturale, cât și sintetice.

Lucrul grozav despre mulți bureți sintetici și alte produse asemănătoare lufei este că rezistă mult în timp și sunt concepute mai multe opțiuni decât oricând înainte care sunt bune pentru planeta noastră, cum ar fi o alternativă ecologică la lufa.

Este o idee bună să cântăriți cu atenție opțiunile pentru a determina care ar fi cea mai bună pentru nevoile dvs.

Cine poate folosi lufa și alternativele sale?

Oamenii de toate vârstele, mediile și tipurile de piele pot folosi lufa și alternativele acesteia. Cea mai bună parte este că pentru doar câțiva dolari (sau puțin mai mult, depinde), poți investi în produse de îngrijire a pielii de calitate pentru tine și familia ta.

Fie că tu cauți ceva care să-ți îmbunătățească rutina de îngrijire a pielii sau pe care să-l folosești pentru regimul tău obișnuit de curățare, cu siguranță există un produs de top pe care să-l ai acasă.

De unde pot cumpăra alternative la lufa?

Puteți achiziționa scurburi, mănuși, perii și multe altele de la multe magazine alimentare, farmacii și magazine specializate pentru baie și corp. Este posibil chiar acum să găsiți astfel de articole prin magazine și platforme online.

Deoarece există o selecție largă de articole alternative la lufa disponibile în multe locuri, puteți căuta, vă puteți informa, puteți vedea recenzii despre produse și puteți găsi prețurile potrivite pentru bugetul dvs.

Verifică preț Lufa – diverse tipuri AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care