Cum să-ți faci pantaloni scurți cu franjuri – 3 metode

Cum să-ți faci pantaloni scurți cu franjuri

Realizarea de franjuri la pantaloni scurti poate fi un proiect distractiv și ușor. Urmați pașii simpli și îndrumările conținute în acest articol pentru a afla cele mai bune modalități de a-ți face franjuri rapid la pantalonii scurți. Înainte să vă dați seama, veți avea un dulap nou și proaspăt de vară, fără prea multă bătaie de cap.

Nu numai că acești pantaloni scurți cu franjuri au un aspect drăguț, dar reprezintă și o modalitate excelentă de a da o viață nouă unei perechi de pantaloni scurți vechi. Puteți chiar să folosiți blugi vechi și să îi tăiați pentru a realiza pantaloni scurți, apoi să le faceți franjuri.

Lucrul grozav despre franjurarea pantalonilor scurți este că sunt simplu de făcut și nu necesită multe instrumente.

Dacă sunteți interesată de cum să faceți franjuri la pantalonii scurți, continuați să citiți acest articol pentru a obține instrucțiuni pas cu pas despre cum să transformați pantalonii scurți vechi într-o piesă nouă și captivantă a garderobei de vară.

Verifică preț Blugi franjurați/cu rupturi pentru femei și bărbați AICI!

Înainte să începi să franjurezi niște pantaloni scurti

Este esențial să înțelegeți terminologia înainte de a începe să lucrați. Poți să îi destrami/să le faci franjuri la tiv sau în anumite zone (fray), să-i faci să arate uzați/purtați (distress) sau să le faci găuri sau să-i rupi (rip). Chiar dacă aceste cuvinte sunt adesea folosite interschimbabil, ele sunt diferite.

Pantalonii scurți rupți (rip) înseamnă că ați creat găuri sau rupturi în material. A-ți face pantalonii scurți să arate purtați (distress) înseamnă că i-ai făcut să arate uzați ca și cum i-ai avea de ani de zile. Franjurarea (fray) pantalonilor scurți înseamnă a scoate fire din tiv sau din găurile pe care le-ai creat pentru a le face franjuri/a-i destrăma.

Verifică preț Blugi franjurați/cu rupturi pentru femei și bărbați AICI!

Tipul de țesătură

Puteți alege să faceți franjuri la bumbac, in sau denim. Aceste trei materiale vă vor oferi cel mai bun aspect cu franjuri, deoarece veți putea scoate firele de la bază. Cel mai comun material la care se realizează franjuri este denimul. Nu veți destrăma cu ușurință materiale precum nylonul sau poliesterul.

Verifică preț Blugi franjurați/cu rupturi pentru femei și bărbați AICI!

Alegeți instrumentele

Există mai multe moduri prin care poți franjura pantalonii tăi scurți din denim. Aspectul pe care îl doriți va dicta cel mai bun instrument pe care îl puteți folosi. De asemenea, puteți utiliza mai multe instrumente pentru a crea aspectul final.

Un aparat de ras este ideal pentru a crea franjuri, zone destrămate și zgârieturi. Hârtia specială de șlefuit (șmirghelul/glaspapirul) este perfectă pentru a crea un aspect general uzat. O unealtă de descusut – pentru desfacerea/tăierea cusăturilor – cutter ripper (seam ripper) este instrumentul ideal pentru a face mici rupturi și tăieturi.

Penseta/cleștișorii vă vor permite să îndepărtați cu ușurință firul de pe un tiv. Dacă doriți să faceți pantaloni scurți tăiați, trebuie mai întâi să tăiați pantalonii vechi.

Verifică preț Blugi franjurați/cu rupturi pentru femei și bărbați AICI!

De reținut

Când destrami/faci franjuri la pantalonii scurți, nu trebuie să lucrezi doar pe partea de jos a tivului. Ar trebui să destrami/să faci franjuri și la buzunare. De asemenea, puteți crea mici rupturi sau găuri în buzunare.

De asemenea, puteți adăuga un aspect învechit/uzat întregii perechi de pantaloni scurți. Aspectul uzat dat întregii perechi de pantaloni scurți vă ajuta să se potrivească cu marginea și buzunarele cu franjuri. Spălați-vă pantalonii scurți înainte de a începe proiectul, dar și după finalizarea lui.

Asigurați-vă că ați citit eticheta și îi spălați și uscați conform instrucțiunilor. Spălarea inițială a pantalonilor scurți vă va asigura că aceștia nu se vor micșora/intra la apă după ce ați muncit la realizarea franjurilor.

După ce ați finalizat proiectul, introducerea lor în mașina de spălat ajută în plus la realizarea unui aspect uzat și scoate orice fir rămas neobservat în timpul proiectului.

Punerea lor în uscător ajută, de asemenea, la obținerea aspectului dorit, deoarece ajută la scoaterea mai multor fire libere.

Verifică preț Blugi franjurați/cu rupturi pentru femei și bărbați AICI!

Alegeți metoda pe care o veți folosi

Metoda Razor – Metoda aparat de ras

Pasul 1

Asigurați-vă că așezați pantalonii scurți pe o suprafață plană. Îți dorești ca aceștia să fie cât se poate de întinși, deoarece acest lucru îi face mai ușor de lucrat. Luați în considerare o suprafață ca un blat sau o masă pe care să lucrați. Deși nu este necesar, puteți marca zonele pe care doriți să le destrămați/franjurați.

Pasul 2

Stabiliți zona de pe pantalonii scurți de unde doriți să începeți. Ar trebui să găsiți o bucată de carton și să o tăiați pentru a se potrivi în interiorul pantalonilor scurți. Strecurați cartonul în interiorul pantalonilor scurți pentru a proteja stratul de material de dedesupt.

În acest fel, puteți utiliza aparatul de ras fără să vă faceți griji cu privire la deteriorarea stratului de material de dedesupt. În locul cartonului protector puteți utiliza un covoras flexibil de lucru, dacă aveți unul.

Pe măsură ce vă mutați în zone noi ale pantalonilor scurți, veți muta și cartonul pentru a vă asigura că pantalonii scurți sunt întotdeauna protejați.

Pasul 3

Folosind un aparat de ras drept, faceți găuri în pantalonii scurți. Dacă doriți găuri mici, utilizați capătul ascuțit al aparatului de ras pentru a tăia o linie dreaptă. Apăsați în jos pentru a vă asigura că faceți o tăietură curată.

După ce ați terminat, frecați marginile găurii cu degetul pentru a elibera firele libere. Puteți opta pentru a folosi un cutter în loc de un aparat de ras drept. Puteți face tăieturile oriunde doriți.

Pasul 4

Cu un aparat de ras de unică folosință, răzuiește marginile și tivurile pantalonilor scurți. Pentru a răzui marginile, așezați aparatul de ras pe pantalonii scurți și mișcați-l rapid înainte și înapoi. Folosirea unui aparat de ras de unică folosință uzează materialul și îl ajută să se destrame. Puteți utiliza acest proces peste tot pe pantalonii scurți pentru un aspect uzat.

Verifică preț Blugi franjurați/cu rupturi pentru femei și bărbați AICI!

Metoda cu șmirghel/glaspapir

Pasul 1

Întindeți pantalonii scurți pe o suprafață plană. Marchează locurile în care doriți să tăiați pantalonii scurți. Dacă doriți găuri în pantalonii scurți, ar trebui să marcați locurile cu cretă.

Recomandăm să păstrați orice gaură aproape de partea de jos a pantalonilor, astfel încât să îi puteți purta în continuare. Vrei să te asiguri că au lungimea dorită. Dacă marcați zonele în care doriți să plasați găurile, veți fi ajutați să nu plasați găurile prea aproape una de alta.

Pasul 2

Folosind foarfeca, faceți mici tăieturi în pantalonii scurți. Asigurați-vă că tăiați în linie dreaptă, deoarece pantalonii vor rămâne tăiați. Puteți tăia în formă de pătrat pentru a crea o gaură mai mare.

Pasul 3

Dacă vrei ca pantalonii tăi scurți să arate și să se simtă mai moi, glaspapirul/șmirghelul este exact unealta potrivită. Frecați ferm cu șmirghel întreaga suprafață a pantalonilor. Ar trebui să verificați rezultatul la fiecare câteva minute pentru a vedea dacă vă plac aspectul și senzația.

Puteți continua până când sunteți mulțumită și apoi treceți la o altă secțiune. Cu cât șmirghelul este mai aspru, cu atât va fi mai ușor să realizați găuri în pantalonii scurți. Dacă nu doriți găuri, folosiți un șmirghel mai fin.

Pasul 4

Utilizați șmirghel pe găurile pe care le-ați tăiat la pasul 2. Puteți să frecați ferm peste găuri pentru a face firele libere să iasă. Trebuie să fiți atentă pentru că riscați să faceți găurile mai mari. La fel ca la pasul de mai sus, cu cât șmirghelul este mai aspru/grosier, cu atât găurile vor deveni mai mari.

Verifică preț Blugi franjurați/cu rupturi pentru femei și bărbați AICI!

Metoda pensetei (Tweezers) sau a tăierii cusăturilor (Seam Ripper/Cutter Ripper)

Pasul 1

Dacă aceasta este metoda pe care o alegeți, lucrați cu atenție și pe secțiuni mici. Când tăiați găuri în pantalonii scurți, acestea se vor franjura în timp. Folosirea pensetei sau a unui cutter ripper le va destrăma mai repede, dar de asemenea veți dori să purtați pantalonii, așa că lucrați cu atenție.

Pasul 2

Mai întâi trebuie să folosiți foarfeca sau foarfeca în zig-zag pentru a tăia găurile din pantalonii scurți. Folosirea foarfecii va deschide materialul și vă va oferi un fir pe care îl puteți trage. Faceți o tăietură mică cu foarfeca în locul pe care doriți să îl franjurați. Dacă doriți un tiv destrămat/cu franjuri, puteți tăia partea inferioară a tivului pentru a expune firele.

Pasul 3

Acum puteți utiliza cutterul ripper sau penseta pentru a trage firele libere oriunde le vedeți. Când lucrați cu denim, firul albastru este mai deschis la culoare decât exteriorul materialului, ceea ce îl face mult mai ușor de văzut. Cu alt material, este posibil să fii nevoită să trageți la margine pentru a destrăma tăieturile pe care tocmai le-ați făcut.

Puteți trage oricâte fire doriți. Când spălați pantalonii, zonele din care ați tras firele vor deveni mai destrămate/franjurate. Când ați terminat, pantalonii dvs. scurți vor avea zone ușor destrămate, cu fire care ies în afară. Blugii usor cu franjuri vor deveni mai destrămați de fiecare dată când îi spălați.

Verifică preț Blugi franjurați/cu rupturi pentru femei și bărbați AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care