6 tipuri de pliseuri pentru fuste și pantaloni

tipuri de pliseuri pentru fuste și pantaloni

Aflați aici cele 6 tipuri de pliseuri pentru fuste și pantaloni.

Tehnica plisatului este folosită la pantaloni și fuste pentru un plus de efect. Este mai comună în cazul fustelor, așa cum veți vedea mai jos, unde prezentăm o varietate de fuste pentru a ilustra diferitele tipuri de material plisat.

Plisatul a fost folosite la îmbrăcăminte din vremea Egiptului antic … și poate dincolo de asta (deși Egiptul antic se întinde pe parcursul a mii de ani de-a lungul timpului, așa că ne întoarcem mult în timp).

În timp ce tehnica plisată într-o anumită formă sau modă este folosită pentru fuste, pliurile de pe pantaloni vin și pleacă, nu sunt constante în modă. Prefer pantalonii fără pliuri în față, dar asta se poate schimba pentru mine. Voi spune un lucru despre pliuri și acesta este că ele fac pantalonii mai comozi, deoarece creează spațiu în plus.

Când cumpărați fuste sau pantaloni, veți vedea referințe la diferite tipuri de plisat. Acest articol vă va stabili cu claritate ce înseamnă acele nume diferite de material plisat, astfel încât să știți ce să căutați.

Verifică preț Fuste cu aspect plisat AICI!

Tipuri de pliseuri pentru fuste și pantaloni

Plisat obișnuit (Regular Pleat)

Un pliseu este pur și simplu un tip de îndoire/pliere care se formează prin dublarea țesăturii înapoi pe ea și fixarea acesteia. Acest lucru se face pentru a conferi unei bucăți mai late de țesătură o circumferință mai îngustă.

Un pliu/pliseu intră în categoria „presat”, deoarece este călcat sau presat la căldură într-o cută ascuțită sau nepresat, cu pliuri rotunjite ușor. Orice pliu care este cusut la locul său se numește „tuck”. În funcție de locul în care fusta este plisată; La șold, talie, la bază, etc, fusta va sublinia o parte diferită a corpului inferior.

Verifică preț Fuste/Pantaloni cu aspect plisat pentru femei AICI!

Plisat Box (Box Pleat – pliseuri knife puse spate în spate)

Fustele plisate în stil box au început să câștige popularitate în jurul anilor 1940. Moda pentru femei devenea din ce în ce mai jucăușă și exagerată, iar aspectul plisat box oferea un aspect mai complet și mai voluptuos. Cu toate acestea, având în vedere gama largă de stiluri de fuste din care puteți alege astăzi, stilul plisat box are o potrivire mai rigidă, mai exactă, în formă de cutie.

Pliseurile box sunt realizate prin plierea unei bucăți de țesătură înapoi în mod repetat pentru a crea o serie de pliseuri. Acest lucru are ca rezultat o fustă cu aspect mai gros, care este similară cu o fustă creion sau în formă literei A, dar se evazează puțin mai mult în partea de jos, ceea ce reprezintă o versiune mai casual, mai lejeră.

Verifică preț Fuste/Pantaloni cu aspect plisat pentru femei AICI!

Plisat Kick (Kick Pleat)

În anii 1940, pliseurile kick au fost adăugate pe partea din spate a unor fuste tradiționale mai strâmte din epocă pentru o mișcare mai ușoară și confort.

Pliseurile Kick sunt un fel de pliuri inversate care se află pe baza unei fuste înguste în scopul de a adăuga mai multă amploare. O astfel de fustă va fi dreaptă în partea de sus, în timp ce se află pe poziție, dar se lărgește în partea de jos. Acest lucru oferă persoanei care poartă fusta o gamă mai largă de mișcare.

Pliseurile Kick încep de la baza tivului și se continuă în sus și se află cel mai frecvent pe partea mai scurtă.

Verifică preț Fuste/Pantaloni cu aspect plisat pentru femei AICI!

Pliseuri inversate (Inverted Pleat)

Aspectul fustei plisate cu pliseuri inversate există încă din anii 1920. Ele sunt, în esență, opusul unor pliseuri box. Privind în spatele unui pliseu box, va arăta cum arată un pliseu inversat în față.

O fustă plisată cu pliseuri inversate se realizează prin aducerea a două pliuri la o linie în centru, fie în față, fie în spatele fustei. Poate fi tăiată drept pe laturi sau poate fi oarecum evazată. Deși purtată cel mai adesea până la lungimea genunchiului, pliseurile inversate sunt purtate cu lungimea de la coapsă până la gleznă.

Verifică preț Fuste/Pantaloni cu aspect plisat pentru femei AICI!

Plisatul Box

Plisatul Box este un pliseu/cută cu două margini paralele orientate spre direcții opuse și formând o secțiune ridicată între ele.

Verifică preț Fuste/Pantaloni cu aspect plisat pentru femei AICI!

Plisatul Knife

Pliseurile knife sunt probabil tipul de fuste plisate purtate în mod obișnuit. Ele constau din două pliuri de lățime egală, la exterior și la interior. Aceste pliuri înguste merg într-o singură direcție și, de obicei, se suprapun una peste alta și sunt apoi presate puternic.

Ele oferă purtătoarei un aspect subțire și elegant, în timp ce coboară lejer pe corp pentru confort și ușurință în mișcare. Fustele plisate knife au mai multă versatilitate decât majoritatea tipurilor de fuste plisate, motiv pentru care sunt preferate printre pasionatele de fuste.

Verifică preț Fuste/Pantaloni cu aspect plisat pentru femei AICI!

Plisat acordeon

Acest stil de plisat a primit numele datorită asemănării cu burduful unui acordeon. O fustă în stil acordeon este confecționată cu pliuri înguste, adesea fixate la căldură, care fac un model în zig-zag și se extind spre partea de jos. Acest lucru le oferă celălalt nume mai puțin cunoscut de pliuri „sunburst”.

Fustele plisate tip acordeon sunt atât subțiri, cât și pline, pentru un aspect echilibrat și feminin. Acestea se potrivesc bine pe majoritatea tipurilor de corp și sunt disponibile în diferite lungimi, țesături și croieli, făcându-le un stil de fustă apreciat, pe care să ți-l dorești.

Verifică preț Fuste cu aspect plisat AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Tipuri de machiaj

20 de tipuri de machiaj

Aflați despre diferitele tipuri de machiaj, inclusiv cele care au fost folosite de-a lungul anilor până în epoca modernă. Vezi care se potrivesc tipului tău

Citește mai mult »
Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care