20 de tipuri de manșete diferite

Tipuri de manșete

Aflați care sunt diferitele tipuri de manșete folosite pentru pantaloni, mâneci sau brățări, cercei, coliere. Umila manșetă oferă o multitudine de variații și utilități în modă.

Manșetele prezintă o gamă uimitoare de modele pe mai multe articole decât probabil vă imaginați. Aveți posibilitatea să suflecați pantaloni, mâneci și gulere. Multe modele ale fiecăruia vin deja prevăzute cu manșete. Termenul de manșetă poate fi folosit și în cazul cerceilor și brățărilor.

Termenul manșetă înseamnă atât de multe lucruri. În ceea ce privește pantalonii, termenul se referă la marginea pliată la baza tivului. Se compune din excesul de țesătură care, atunci când este desfăcut, vă permite să scoateți tivul și să prelungiți pantalonii. În ceea ce privește cămășile, se referă la finisarea la capătul unei mâneci. În bijuterii, descrie un design care se înfășoară în jurul urechii, brațului sau piciorului.

Atât în ​​cazul pantalonilor, cât și al cămășilor, puteți adăuga o manșetă falsă dacă îmbrăcămintea nu are deja o manșetă sau pentru a schimba aspectul articolului. Manșeta falsă este de obicei cusută pe pantaloni, dar se poate atașa în alte moduri la mânecă.

Puteți obține o serie de lookuri moderne diferite cu ajutorul acestor manșete false.

Verifică preț Cămăși cu mânecă lungă pentru femei și bărbați AICI!

Conținut:

Tipuri de manșete pentru pantaloni

În ceea ce privește manșetele pantalonilor, numite și turn-up sau roll, veți găsi puține variații. Manșeta rulează pur și simplu țesătura și poate fi sau nu cusută.

Manșetă de un centimetru și jumătate

Cusută în mod obișnuit pe pantaloni eleganți, chino și khaki, manșeta de un centimetru și jumătate oferă de fapt un centimetru și cinci optimi de țesut în exces. Nu prezintă tiv. În ceea ce privește blugii, manșeta constă în mod obișnuit în rularea manuală sau în plierea țesăturii. Această operațiune se mai numește rulare.

Manșetă dublă

Manșeta rulată de două ori sau dublă, pur și simplu face referire la o manșetă de un centimetru, rulată de două ori, astfel încât să nu fie vizibile nici unul din tivurile blugilor.

Manșetă lungă

Purtată la blugi foarte lungi, acest lucru necesită o țesătură robustă, precum denimul. Rulați țesătura pentru a forma o manșetă foarte lungă de trei până la șase inci.

Rularea strânsă

Purtată la blugi sau chino, rularea strânsă strânge țesătura într-o manșetă care se rulează de mai multe ori în sus, cu marginea introdusă în interiorul pantalonilor. Acest lucru face ca partea de jos a pantalonilor să pară a se strâmta la gleznă.

Manșetă unghiulară

Denumită și tiv unghiular cu manșetă, această opțiune mută manșeta doar în spatele piciorului pantalonului. Utilizată în mod obișnuit pe pantaloni sau pantaloni de costum, această opțiune nu prezintă vreo diferență de țesătură în față, dar manșetele din spate sunt rulate astfel încât să nu poată fi prinse sub călcâiul pantofului.

Verifică preț Blugi (Jeans) lungi pentru femei și bărbați AICI!

Tipuri de manșete pentru cămăși

În ceea ce privește manșetele cămășii, există multe variații. Manșeta poate include varianta fără nasturi, doi nasturi sau închidere cu mai mulți nasturi.

Manșeta cu un singur nasture

Manșeta tipică folosită la o cămașă de costum de afaceri sau la o cămașă casual. Manșeta cu cu un singur nasture oferă o variantă de manșetă apretată și măsoară mai puțin de 2,5 inci.

Manșetă lungă cu nasture

O versiune mai lungă a manșetei cu un singur nasture măsoară 2.875 inci în lungime. Sunt foarte potrivite pentru persoanele cu brațe mai lungi de 34 inci sau mai mult.

Manșetă mitrată cu un singur nasture

Utilizată de obicei pe cămășile de costum pentru un aspect elegant, folosește o manșetă apretată și o lungime de aproximativ 2,6 inci. O croială mitrată la modă înseamnă la fel ca în construcții. Apare un unghi, în acest caz, un unghi de 45 de grade.

Manșetă rotunjită cu doi nasturi

O altă manșetă elegantă folosită în cămășile purtate cu costume, această manșetă turnată oferă un aspect clar cu o lungime mai mare de aproximativ 2,9 inci. Cei doi nasturi au, de obicei, un spațiu orizontal de aproximativ trei sferturi de centimetru între ei. Uneori, designerul le așază vertical.

Manșeta cu doi nasturi

De asemenea, o manșetă apretată, o vedeți frecvent în cazul manșetei mitrate cu doi nasturi pe cămăși de costum. Această manșetă folosește o lungime de aproximativ 2,9 inci sau mai puțin și este pusă în valoare de un ceas de mână.

Manșetă franceză

Un stil de manșetă dublă, manșeta franceză standard apare la majoritatea cămășilor de smoching. Această manșetă apretată oferă un aspect clar și necesită butoni. Măsoară 2,9 inci sau mai puțin și se dublează înapoi peste sine.

Manșetă franceză rotunjită

La fel de formală ca și versiunea standard, manșeta franceză rotunjită oferă colțuri rotunjite la marginea din spate. De asemenea, aceste manșete necesită fixarea cu butoni. Ele măsoară 2,9 inci în lungime sau mai puțin.

Manșetă pătrată convertibilă

Puteți să încheiați cu nasture manșeta pătrată convertibilă sau să o utilizați cu butoni. Acest tip de manșetă măsoară 2,5 inci în lungime. O manșetă pătrată se referă la o manșetă cu un unghi drept de 90 de grade.

Manșetă moale, cu un singur nasture

O manșetă moale se referă la o manșetă neapretată. Utilizată în mod obișnuit la cămășile casual, se îndoaie ușor. Aceste manșete măsoară 2,4 inci în lungime sau mai puțin.

Manșetă moale, lungă, cu un singur nasture

O altă manșetă neapretată, manșeta moale, lungă, cu un singur nasture, seamănă cu manșeta clasică, cu un singur nasture, dar cu o uzură mai puțin clară. Persoanele cu brațe mai lungi de 34 inci sau mai mult vor găsi că această manșetă oferă iluzia unei proporții echilibrate. Aceste manșete măsoară de obicei 2,9 inci în lungime sau mai puțin.

Manșetă moale, pătrată, cu doi nasturi

O manșetă casual mai lungă, manșeta moale, pătrată, cu doi nasturi, folosește o manșetă neapretată. Aceste manșete măsoară de obicei 3,25 inci sau mai puțin.

Manșetă detașabilă

Manșeta detașabilă folosește fie un nasture, fie un buton pentru a fixa manșeta. Manșetă dublă, de obicei. Designerii folosesc uneori o manșetă tubulară la creerea acestui stil, adăugând o gaică suplimentară între nasturi pentru a se potrivi spațiul pentru butoni.

Manșeta suflecată de Cocktail

Mulți oameni cred că aceasta este manșeta lui James Bond, de când Sean Connery a popularizat-o în 007. Denumită, de asemenea, Portofino, manșeta suflecată sau Casino se referă la o manșetă cu lungime dublă, utilizând un design tubular, pliat și cu tivuri de manșetă pe linie diagonală.

Stilul a continuat cu „Dr. No ”, iar cămașa de seară a fost purtată în rolul lui 007, de către actorul Daniel Craig.

Verifică preț Cămăși cu mânecă lungă pentru femei și bărbați AICI!

Tipuri de bijuterii manșetă

Bijuteriile manșetă apot fi, de obicei, cercei sau brățări, dar unii designeri creează și coliere într-un design manșetă. Acestea funcționează ca un guler și nu au clemă. În schimb, au o mică deschidere în spate și, la fel ca brățările, utilizează un metal pliabil sau o plasă, astfel încât purtătorul să le poată îndoi pentru a le pune în jurul gâtului, urechii, bicepsului sau încheieturii mâinii.

Brățări manșetă

Brățara manșetă, denumită și bandă, folosește cantități mai mari de aur, cupru, oțel inoxidabil, argint, metale oxidate sau plasă pentru a forma brățara. Se poartă pe braț sau încheietură. Designerii realizează brățări-manșetă pentru bărbați și femei. Acestea pot include pietre prețioase precum diamante, rubine sau safire.

Opțiunile pentru femeile mai tinere pot folosi pietre de ștras sau pietre semiprețioase, cum ar fi ametist, sidef, topaz, etc. Brățara-manșeta trebuie purtată direct pe piele, nu pe îmbrăcăminte.

Verifică preț Brățări tip Cuff AICI!

Cercei-manșetă

Un design de cercel-manșetă alunecă pe ureche fără a necesita perforarea sau prinderea cercelului de ureche. Acești cercei-manșetă se poartă de obicei pe partea superioară a lobului urechii și pe marginea urechii.

Verifică preț Cercei tip Ear Cuff AICI!

Întrebări frecvente despre tipuri de manșete

Întrebările despre manșete abundă, în special despre modul de a purta diferite tipuri de manșete la pantaloni sau cămăși. Acest set de întrebări frecvente, abordează problemele majore.

Când au început oamenii să ruleze sau să plieze tivul pantalonilor și de ce?

Inițial, indivizii își pliau tivul pantalonilor pentru a-l împiedica să devină umed sau noroios în condițiile meteorologice nefavorabile. A devenit la modă, în 1890, în timp ce regele Edward al VII-lea a domnit ca prinț de Wales, monarhul avangardist și-a pus croitorul să atașeze pantalonilor o manșetă cusută.

Această manșetă permanentă a fost prima de acest tip și, desigur, a prins de când a frecventat Curțile înalte din toată Europa.

De fapt, pantalonii cu manșetă au început să se răspândească în rândurile ținutelor de afaceri ale bărbaților imediat ce regele Edward a început să îi poarte și, prin anii 1940, toată lumea purta pantaloni cu manșetă.

Excepția a venit în timpul lipsei de țesături din al doilea război mondial. Pentru a economisi țesătura, la pantaloni nu s-a folosit manșetă.

După încheierea războiului, manșetele au revenit la modă. Urmăriți orice film din anii 1950 și îl veți vedea pe personajul numit „greaser” purtând blugii săi albaștri cu manșetă rulată, de un inch. (Blugii erau exclusiv de culoare albastră, în acea perioadă.)

Când ar trebui să rulați pantalonii sau cămășile?

Vechea zicală englezească de a-ți sufleca mânecile se referă la a-ți lăsa deoparte atitudinea formală și de a te apuca de treabă. Această frază servește drept regulă valoroasă pentru purtarea pantalonilor sau a cămășilor. Rulați sau manșetați pantalonii sau mânecile cămășilor, în situații casual sau de afaceri.

Manșetele permanente oferă un aspect bussines pantalonilor, indiferent dacă sunt chino sau pantaloni de costum. Aceștia din urmă folosesc de obicei o manșetă unghiulară sau o manșetă permanentă de un inch. În ceea ce privește mânecile cămășii, purtați manșete închise cu nasturi în situații ocazionale și în situații de afaceri, de zi cu zi.

Purtați manșete închise cu butoni în situații formale. Pentru cei care sunt la facultate, purtați o cămașă cu manșetă cu nasturi la întâlnirile de la clasă și întâlniri ale frățiilor, dar o cămașă cu manșetă cu smoching pentru funcții formale din cadrul frățiilor.

Cum afectează manșetele designul vestimentar?

Pe pantaloni, o manșetă adaugă greutate pantalonului pentru a crea o drapare a țesăturii. Funcționează bine la costume cu dublare la piept pentru a crea echilibru vizual. Din acest motiv, manșetele nu sunt de obicei utilizate pe pantalonii subțiri sau conici pentru bărbați.

Pantalonii smoking nu vin niciodată cu manșetă și nu ar trebui să vă gândiți să adăugați una. Nici ansamblurile cu cravată neagră, nici cu cravată albă nu folosesc manșete. Manșetele nu trebuie purtate la o haină de zi, prin urmare nu apar pe un costum tip stroller.

Care este modalitatea corectă de a purta pantaloni cu manșetă?

O manșetă permanentă necesită un tiv neted. Partea din față a pantalonului ar trebui să atingă doar partea superioară a pantofului. Nu ar trebui să creeze un spațiu adânc sau o încrețire a țesăturii la gleznă care să arate neglijent.

O pereche de pantaloni cu manșetă permanentă va cădea puțin mai scurt decât o pereche de pantaloni fără.

Alegeți manșete sau pliuri, dar nu ambele, deoarece întrerup liniile pantalonilor. Purtat cu cizme elegante, pantalonii trebuie doar să acopere cizma, fără să o depășească, astfel încât să nu se încrețească inestetic.

De ce lungime a manșetei pantalonilor are nevoie un bărbat mai înalt?

Un bărbat mai scund de 5’6 ”ar trebui să evite să poarte pantaloni cu manșetă, deoarece acesta îl va face să pară mai scund. Un bărbat de 5’10 ”sau mai mic ar trebui să poarte o manșetă de lungime standard – unu și cinci optimi un inch.

Un bărbat de peste 5’10 ”ar trebui să opteze pentru o manșetă puțin mai lungă de un centimetru și trei sferturi.

Bărbații foarte înalți, precum cei de 6’4 ”sau mai înalți, pot purta cu ușurință o manșetă de doi inch pe pantaloni. Când vă rulați blugii, puteți alege lungimea pe care o doriți, dar nu uitați să vă verificați aspectul într-o oglindă înaltă, înainte de a ieși din casă.

În funcție de modul în care vă pliați sau vă rulați pantalonii, vă puteți face picioarele să pară mai lungi sau mai scurte. În funcție de lungimea manșetei pantalonilor, vă puteți face să păreți mai înalt sau mai scund, mai subțire sau mai robust.

Manșetele adaugă aparent ținută și robustețe unei persoane, așa că, dacă doriți să păreți mai subțire, purtați pantaloni fără manșete. Bărbații mai înalți care nu doresc să își evidențieze picioarele ar trebui să poarte pantaloni cu manșetă.

Femeile, pe de altă parte, care doresc ca picioarele să iasă în evidență, ar trebui să poarte pantaloni fără manșetă.

De ce să coaseți manșeta?

O manșetă poate cădea dacă nu este cusută fix. Acest lucru nu se întâmplă de obicei la blugii din denim, deoarece greutatea țesăturii ajută la stabilizarea manșetei. Cu toate acestea, pe manșetele pantalonilor, alunecarea țesăturii face ca manșeta să nu rămână în poziție. Din această cauză este necesară coaserea.

Ce diferențe există între manșetele pantalonilor din SUA și UK?

Ambele părți din The Pond sunt de acord că manșetele funcționează cel mai bine pe pantalonii formali, drepți. În Marea Britanie, rareori găsești mansete pe pantalonii cu pliu. În Europa, niciun bărbat nu poartă pantaloni cu manșetă, fără pantofi italieni.

Îmbrăcămintea femeilor funcționează după reguli complet diferite. Atât SUA, cât și Marea Britanie sunt de acord că manșetele și pliurile duble sunt opuse.

Poți modifica o pereche de pantaloni cu manșete?

Da și nu. În esență, dacă aveți o pereche de pantaloni care sunt prea lungi pentru picioare, îi puteți manșeta. Trebuie să îi duceți la un croitor pentru a îi ajusta. Lungimea potrivită reprezintă opusul a ceea ce era deja manșetat.

Cu excepția cazului în care pantalonii folosesc un tiv neobișnuit de lung cu aproximativ un centimetru și jumătate de țesătură, nu veți avea suficientă țesătură din care să creați o manșetă. Deschiderea pantalonilor deja manșetați modifică proporția și designul pantalonilor.

Ce metode de fixare ale manșetelor mânecii pot folosi?

Cămășile folosesc trei tipuri diferite de manșete pentru mâneci, ca închidere. Acestea sunt butoni, știfturi și butoane. Deoarece manșetele se uzează în timp, cămășile mai bune oferă manșete înlocuibile.

Ce sunt butonii?

Formați din lemn, metal sau fildeș, butonii se atașează la manșeta cămășii de bărbați prin două găuri de nasturi. Similar cu designul unui cercel cu șurub, butonul se deschide pentru a fi inserat și capsează ca un cercel. Forma lor variază de la pătrat sau dreptunghi, la rotund sau oval. Se pot găsi și unele forme geometrice.

Pot fi realizați din lemn, aur solid, argint sau alamă și înfrumusețate cu pietre prețioase. Cei fabricați din fildeș au devenit mai greu de găsit de când anii 1990 au conștientizat cum se recoltează fildeșul în Africa. Aceste modele evită, de obicei pietre prețioase.

Verifică preț Butoni pentru cămăși – diferite modele AICI!

De ce unele cămăși au guler și manșete de culoare contrastante?

Ah, moda rămâne volubilă, dar periodic puteți găsi aceste cămăși cu trunchiul și mânecile într-o culoare precum albastru sau somon, dar gulerul și manșetele în alb. Inițial, acest design a apărut pe cămăși de bărbați de calitate mai bună, care au nevoie frecvent de manșete de înlocuire.

Oamenii de afaceri și cei din familiile regale, care purtau aceste cămăși le pătau adesea în timpul prânzurilor de serviciu sau la cină, necesitând înlocuirea mai frecventă a manșetei. Manșetele și gulerele albe pot merge cu orice și nu necesită găsirea țesăturii potrivite.

Cum ar trebui să se potrivească manșeta?

Atât în privința bărbaților cât și a femeilor, manșetele cămășii nu trebuie să fie nici prea strâmte, nici prea mari. De asemenea, nu ar trebui să fie foarte mici.

O manșetă prea mică se încrețește atunci când este închisă cu nasturi. O manșetă franceză folosește ceva mai mult material decât o manșetă tubulară și, prin urmare, va fi puțin mai lejeră.

Cum diferă cămășile personalizate?

Când abordați un croitor pentru a vă crea o cămașă personalizată, aceștia vă vor măsura în diferite puncte ale pieptului, trunchiului și brațelor pentru a vă asigura o potrivire perfectă. Aceasta include și încheietura mâinii.

Croitorul vă va întreba dacă purtați de obicei un ceas de mână și pe ce braț. Croitorul face manșeta brațului pe care purtați ceasul de mână puțin mai mare și mai lejeră pentru a se potrivi ceasului.

Manșeta cămășii ar trebui să fie vizibilă sub geaca sport sau haina de costum?

În situații elegante și conservatoare, nu ar trebui să permiteți ca manșetele cămășii să iasă de sub sacou. În situații ocazionale, puteți arăta între un sfert de centimetru și jumătate de centimetru de manșetă a cămășii.

Dacă nu afișezi niciun cm din manșetă, într-o situație casual te face să arăți neîngrijit. Arătând prea mult manșeta,  nu vă mai încadrați în stilul sportiv.

Contează forma manșetei?

Cămășile cu manșete rotunjite au fost concepute pentru a fi purtate cu sau fără sacou sau haina de costum. Manșeta pătrată poate fi purtată cu sau fără o jachetă, deși se folosește de obicei la o cămașă de costum sau îmbrăcăminte formală. Poți găsi manșeta unghiulară purtată cu îmbrăcăminte formală.

Puteți amesteca tipuri de manșete?

Intri în apele tulburi ale modei dacă încerci să amesteci prea multă varietate în mâneci și pantaloni. În mod obișnuit, o manșetă cu mânecă expusă, cum ar fi manșeta franceză, se asortează bine cu o pereche de pantaloni simpli.

Contrar așteptărilor, o cămașă cu design simplu, cu manșetă, se asortează bine cu o pereche pantaloni cu manșetă.

Totuși, nu ar trebui să încercați să potriviți un pantalon cu manșetă cu o cămașă formală cu manșetă. Cele două se potrivesc îngrozitor. Puteți purta o cămașă cu manșetă standard cu un nasture sau doi, cu pantaloni cu manșetă.

Puteți să vă rulați mânecile odată cu jacheta?

Bărbații nu ar trebui să facă acest lucru cu jachetele și mânecile cămășii. Femeile pot scăpa de acest aspect, de când s-a popularizat acest stil, în anii 1980. În cele mai multe situații, ar trebui să vă scoateți jacheta și să o atârnați în cuier, apoi să vă rulați ​mânecile.

Verifică preț Cămăși cu mânecă lungă pentru femei și bărbați AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care