31 tipuri de brățări

Tipuri de brățări

Indiferent de preferințele tale de stil sau de modă, te poți oricând baza pe o brățară pentru completarea ținutei tale. Descoperă numeroasele tipuri de brățări pentru bărbați sau femei și află mai multe despre diferitele ocazii în care le poți purta.

Cuvântul „brățară” provine din cuvântul grecesc „brachile” care înseamnă „al brațului”. Soldații greci purtau aceste banderole din piele, adesea înfrumusețate cu aur, argint și pietre prețioase.

Termenul original din franceză, “bracel”  a devenit “bracelets” când femeile au început să poarte versiuni mai mici ale acestor superbe accesorii. Deși mai neobișnuit, brățările pereche, pentru ea și pentru el, sunt adesea folosite ca alternative la verighete.

Cea mai scumpă brățară din lume a fost brățara Panteră Cartier cu onix și diamant, care s-a vândut cu o licitație de 4,5 milioane de lire sterline în 2010. A aparținut Ducesei de Winsdor, Wallis Simpson, de origine americană, a cărei relație cu regele Edward al VIII-lea a dus la abdicarea acestuia.

Tipuri de brățări

Brățări de sănătate alternativă

Aceste brățări nu au legătură cu boli precum alergiile sau diabetul, ci se referă la soluții naturale pentru sănătatea și starea de spirit a purtătorului. De obicei, sunt împărțite în patru tipuri diferite: brățări power balance hologram , brățări karma, brățări magnetice și brățări ionizate.

S-a dovedit că toate aceste brățări au o serie de efecte benefice și pot face purtătorul mai fericit, experimentând mai puține dureri și oboseală.

În cazul în care te atrage ideea de brățări de sănătate alternativă, te poți interesa mai mult asupra subiectului și poți chiar să-ți achiziționezi mai de oriunde un astfel de accesoriu pentru că se găsește cam în toate magazinele care comercializează și alte tipuri de bijuterii.

Verifică preț Brățară de sănătate alternativă AICI!

Bangles

Sau brățările continue sunt pur și simplu un tip de brățară care nu are început și nici sfârșit, la fel ca un inel, deci nu are cleme sau alte modalități de deschidere și închidere. Pur și simplu o așezi pe încheietura mâinii glisând-o peste mână.

Brățările Bangles pot fi din argint sau aur, conțin toate tipurile de bijuterii și pot fi atât simple cât și sofisticate, în funcție de preferințele tale. Poți găsi aproape orice model care îți trece prin gând, iar unicitatea lor le face și mai atractive.

Verifică preț Brățări Bangle (diverse modele) AICI!

Brățări cu mărgele

Cel mai avantajos aspect când vine vorba despre brățările cu mărgele este tocmai faptul că mărgelele instalate pe brățară vin în atât de multe dimensiuni, forme și culori, încât este imposibil să nu găsești ceva pe gustul tău. Vin, de asemenea, în diverse materiale, de la acrilic, lemn și chiar sticlă.

Pot fi de culori închise sau deschise,  puternice sau cu decorațiuni grafice, mari sau mici. În plus, pot fi asociate cu ușurință cu alte articole, inclusiv pietre prețioase, distanțiere de argint și chiar perle, ceea ce înseamnă că propria brățară cu mărgele poate fi personalizată în funcție de cum dorești.

Verifică preț Brățări cu mărgele AICI!

Brățări împletite

Pentru că se găsesc adesea în culori precum negru și maro și au un oarecare aspect mai masculin decât alte accesorii similare, brățările împletite sunt deosebit de populare în rândul bărbaților.

De obicei realizate din piele sau alt tip de material flexibil, ele pot fi împletite în numeroase modele, ceea ce înseamnă că fiecare dintre ele este unică în felul său.

Datorită materialelor din care sunt confecționare, brățările împletite sunt, de asemenea, foarte confortabile, iar multe dintre ele devin chiar și mai flexibile odată cu trecerea timpul. De asemenea, poți încorpora alte articole în brățară, cum ar fi mărgele sau bile de argint, ceea ce înseamnă că poți obține cu ușurință un model  personalizat după gusturile și preferințele tale.

Verifică preț Brățări din textil AICI!

Brățări cu lănțișor

Realizate din îmbinări înlănțuite, brățările cu lănțișor pot veni într-o mare varietate de dimensiuni și chiar forme, oferind un aspect șic, care pare să se potrivească cu orice. Pot fi simple și elegante sau pot avea încorporate detalii, cum ar fi pietre prețioase și chiar mici alte elemente fermecătoare, astfel încât să le poți purta atât în cadrul unor dansuri formale cât și când ieși la cumpărături.

Când sunt realizate din aur sau argint, se potrivesc cu orice ai purta și de vreme ce vin adesea în numeroase dimensiuni, poți găsi cu ușurință varianta care se potrivește perfect mâinii tale.

Verifică preț Brățări cu lănțișor AICI!

Brățări Charm

Brățările Charm sunt extrem de populare, deoarece purtătorul le poate personaliza, dezvăluind astfel anumite interese și hobby-uri. Pot fi mari sau mici, argintii sau aurii, simple sau imprimate într-un design unic. Poți găsi brățări farmec pentru hobby-uri legate de sport, muzică, diverse ocupații și chiar convingeri politice.

Indiferent de ceea ce te interesează, poți găsi cu ușurință un accesoriu pe care să-l atașezi  brățării, astfel încât ceilalți să-ți poată ghici mai ușor pasiunile. Montarea și demontarea accesoriilor de pe brățară se face cu ușurință, ceea ce face ca schimbarea lor în mod regulat să fie foarte simplă.

Poți așadar schimba întregul aspect al brățării tale ori de câte ori dorești. Este pur și simplu o brățară de-a dreptul distractivă.

Verifică preț Brățări Charm AICI!

Brățări manșetă

Brățările manșetă sunt similare cu brățările Bangles, cu excepția unei mici deschideri într-o parte a brățării. Această deschidere face ca brățara să alunece ușor pe încheietura mâinii. Multe dintre brățările manșetă sunt foarte largi tocmai pentru a le face și mai ușor de purtat.

Brățările manșetă din aur sau argint sunt deosebit de atractive, iar atunci când sunt realizate din piele, pot fi purtate atât de bărbați, cât și de femei. De fapt, brățările manșetă din piele neagră pot să creeze o imagine mai impunătoare, fiind cel mai adesea purtate de motocicliști sau membri ai unui club specific.

Verifică preț Brățări fixe deschise AICI!

Brățări delicate

La fel cum sugerează și numele lor, brățările delicate sunt de obicei făcute dintr-un tip subțire de aur sau argint, sau chiar un tip subțire de piele sau alte tipuri de materiale. Ceea ce face aceste brățări diferite de alte tipuri este aspectul lor foarte delicat, chiar dacă tind să fie realizate din materiale rezistente.

Brățările delicate sunt de obicei mai formale, deși unele pot fi purtate și într-un cadru mai puțin formal. Ele pot include, de asemenea, diverse pietre prețioase sau chiar mărgele și alte accesorii delicate, ceea ce înseamnă că le vei găsi întotdeauna doar în culori uni.

Verifică preț Brățări subțiri pentru femei AICI!

Brățări realizate de designeri

Brățările realizate de designeri sunt de obicei extrem de fanteziste și sunt realizate cu diamante scumpe și alte bijuterii care le conferă un aspect unic. Proiectate la comandă de un bijutier cu experiență, aceste brățări vin în atât de multe modele și stiluri diferite încât niciunul nu se aseamănă cu altul.

Pot fi mici, delicate sau mari și conțin pietre prețioase. Adesea sunt chiar moșteniri de familie și pot fi scumpe, însă având în vedere bijuteriile de înaltă calitate utilizate și faptul că sunt făcute la comandă, merită toți banii pe care îi plătești pentru achiziționarea lor.

Verifică preț Brățări de designer AICI!

Identificare / Brățări de alertă medic

Populare cu multe decenii în urmă, brățările ID sunt de obicei argintii sau aurii și conțin o placă de formă dreptunghiulară cu numele unei persoane pe ele. Au rolul de a-i informa pe cei din jur în legătură cu alergiile purtătorului, adesea descriind chiar și alte probleme de sănătate care necesită precauție.

Brățările de alertă medic sunt un tip de brățară de identificare, iar majoritatea purtătorilor le au în permanență la încheietura mâinii, astfel încât, dacă intră într-un accident sau devin inconștienți, paramedicii vor știi rapid daca există probleme de sănătate care solicită atenția lor.

Brățările de identificare obișnuite sunt purtate adesea doar pentru amuzament, însă brățările cu alertă medicală îndeplinesc o funcție foarte importantă, motiv pentru care purtătorul ar trebui să o poarte în permanență.

Verifică preț Brățări gravabile AICI!

Brățări Infinity Link

Acestea sunt simple brățări cu lanț, de obicei din argint sau aur, cu simbolul infinitului în prim-plan și care par să devină din ce în ce mai îndrăgite.

Cândva folosit doar ca simbol matematic, acest element al infinitului este astăzi folosit pentru a exprima dragostea infinită pentru cineva, iar aspectul său simplu și elegant, îi permite să se potrivească cu aproape orice ținută pe care o porți.

În plus față de brățările cu lănțișor clasice, brățările Infinity Link sunt făcute și din alte materiale, inclusiv bile sau diverse alte accesorii. Cu alte cuvinte, există sute de stiluri din care garantat vei găsi ceva care să-ți placă ori de câte ori vei dori să-ți îmbogățești colecția.

Verifică preț Brățări Infinity AICI!

Brățări Kada

Pentru cei din religia sikh, brățările Kada sunt simbol al credinței lor religioase. Sunt confecționate din diverse materiale, inclusiv diamante și safire, și sunt de obicei purtate de bărbați. Au început ca niște brățări foarte simple, din argint sau fier, dar de-a lungul timpului au evoluat, incluzând numeroase alte tipuri de brățări.

Brățările Kada pot fi simple sau cu volane și sunt  adesea decorate cu pietre prețioase, iar cele mai reputate magazine de bijuterii le comercializează mai ales în zonele în care există o populație mare sikh.

Verifică preț Brățări simple aur/argint pentru bărbați AICI!

Brățări din piele

Pentru că oferă un aspect clasic și elegant, brățările din piele nu se demodează niciodată. Dacă preferi variante mai masculine, achiziționează-ți pur și simplu una care este mai închisă la culoare și care are un design mai gros.

Pot fi realizate din foarte multe tipuri de piele, inclusiv piele de căprioară. Pentru că au, așadar la bază astfel de materiale atât de confortabile, le poți purta perioade lungi de timp, fără ca aceasta să-ți irite pielea.

Brățările din piele sunt și elegante și la modă și pot fi purtate atât de către bărbați, cât și de către femei, făcându-le extrem de îndrăgite printre milioane de purtători de bijuterii.

Verifică preț Brățări din piele AICI!

Brățări Link

Brățările Link, sunt de obicei, argintii sau aurii, au bucle metalice înlănțuite și pot avea orice dimensiune sau formă dorești. Dacă sunt fabricate din metale precum argintul sau alama vor fi extrem de puternice. Orice tip de brățară realizată prin această tehnică de înlănțuire poate fi considerată o brățară de legătură, o brățară Link.

Putem include în această categorie brățările chakra cu mărgele sau cele care sunt legate între ele prin bile de aur sau argint. Dacă brățara este alcătuită din piese individuale care sunt legate între ele pe toată lungimea brățării, din nou, o putem considera o brățară Link.

Verifică preț Brățări Cuban Ice/Link AICI!

Brățări cu mai multe straturi

Brățările cu mai multe straturi pot fi realizate din aproape orice, important este ca ele să aibă minimum doua fire paralele din material în designul lor. Printre altele pot fi realizate din materiale precum metal, frânghie, materiale sintetice, sârmă și piele.

Un alt avantaj al alegerii unei brățări cu mai multe straturi este că arată bine, indiferent de cum este purtată, deci, indiferent dacă ești îmbrăcat lejer sau formal, aceste brățări arată ca și cum ar fi fost create special pentru tine. Sunt disponibile în zeci de stiluri și culori și sunt extrem de accesibile.

Verifică preț Brățări în straturi (set brățări) AICI!

Brățări Slap

Brățările Slap sunt unice prin faptul că sunt fabricate dintr-un tip special de metal care le permite să fie, într-un mod distractiv, plesnite pe încheietura mâinii. Au de obicei aproximativ un centimetru lățime și vin într-o lungime medie, continuă. Când o arunci peste încheietura mâinii, metalul îi permite să preia forma încheieturii mâinii, astfel încât să ți se potrivească garantat.

Brățările Slap vin adesea într-o varietate de culori unice, inclusiv roz neon și verde, și sunt una dintre cele mai ieftine brățări pe care le puteți cumpăra. Asta înseamnă că-ți poți achiziționa rapid și ieftin o mulțime de brățări, în diferite culori pe care să le asortezi după bunul plac cu hainele din garderoba ta.

Verifică preț Brățări Slap-on pentru copii AICI!

Brățări glisante

Brățările glisante sunt atât de îndrăgite și răspândite datorită capacității lor de a se adapta la dimensiunea particulară a încheieturii, ceea ce înseamnă că, chiar dacă ai o încheietură neobișnuit de mică sau mare, poți regla brățara astfel încât să se potrivească perfect.

Chiar dacă sunt realizate dintr-o singură bucată și alunecă ușor peste mână și pe încheietura mâinii, materialele lor subțiri garantează ajustări ușoare ale brățărilor ori de câte ori va fi necesar.

În afară de faptul că alunecă ușor pe încheietura mâinii, aceste brățări au foarte puține în comun, pentru că vin în foarte multe stiluri, modele, culori și chiar forme încât rar se întâmplă să găsești două dintre ele care să fie identice.

Verifică preț Brățări cu nod glisant AICI!

Brățări fitness

Brățările de fitness sunt brățări special create pentru campaniile de caritate sau pentru diferite competiții sportive.

Sunt fabricate de obicei dintr-un anumit tip de cauciuc care poate veni în diferite culori și au fost promovate de-a lungul timpului de mulți sportivi celebri sau chiar în cadrul unor companii de promovare a articolelor sportive, cum ar fi cele inițiate de Nike. Au devenit foarte des întâlnite în zeci de activități sportive.

Verifică preț Brățări fitness AICI!

Brățări cu mesaje

Brățările cu mesaje sau brățările Statement au ca rol transmiterea unui mesaj. Exceptând aceasta caracteristică comuna, toate tind să fie ușor diferite una de cealaltă. Brățările cu mesaje pot fi brățări mari, din alamă, de formă ciudată, brățări care au ciucuri sau pene pe ele, sau pot avea forma unui număr sau a unei litere.

Aceste brățări sunt adesea personalizate după gusturile și preferințele purtătorului, iar unele dintre ele sunt chiar personalizate de către bijutier, ceea ce înseamnă că sunt întotdeauna diferite, în funcție de cerințele clientului.

Un alt tip de brățară Statement este cel care are atașat un simbol cu o semnificație specifică, cum ar fi simbolul pentru conștientizarea cancerului de sân sau a autismului.

Verifică preț Brățări cu mesaje personalizate AICI!

Brățări de tenis

Brățările de tenis sunt brățări realizate în întregime din diamante, deși dimensiunea și forma diamantelor pot varia de la o brățară la alta. De obicei sunt realizate din argint, aur alb sau aur galben și, din cauza numărului de diamante de pe brățară, strălucesc puternic, caracteristică foarte rar întâlnită la celelalte tipuri de brățări.

Sunt, de asemenea, realizate în diferite modele și game de prețuri, astfel încât, indiferent de gusturile sau bugetul tău, să poți găsi cu ușurință un model potrivit. Unele brățări de tenis conțin și alte pietre prețioase, cum ar fi safire și smaralde, așadar este foarte simplu să găsești un model care să se potrivească stilului tău.

Verifică preț Brățări tip Tennis AICI!

Brățări din lemn

După cum sugerează și numele, aceste brățări sunt realizate din bucăți de lemn și vin în atât de multe stiluri și culori încât se întâmplă rar să găsești două care să fie identice. Majoritatea brățărilor din lemn sunt realizate fie din mărgele mari, fie mici, și vin în culoarea naturală a lemnului din care sunt fabricate.

Cu toate acestea, este posibil să achiziționezi brățări din lemn care au fost anterior vopsite în diferite culori. Brățările din lemn sunt o alegere excelentă pentru că cele mai multe dintre ele se potrivesc cu absolut orice, indiferent de stilul garderobei tale. Când sunt stratificate cu două sau mai multe fire devin deosebit de atractive.

Verifică preț Brățări din lemn AICI!

Materiale pentru brățări

Cristale

Cristalele sunt disponibile în atât de multe tipuri încât garantat vei găsi întotdeauna ceva care să-ți placă. Deși cristalele obișnuite pot fi destul de scumpe, există totuși opțiunea cristalelor sintetice, iar diferența dintre ele este adesea insesizabilă.

Vei putea să-ți achiziționezi, așadar, indiferent de buget, o brățară superbă din cristale pe care să vrei să o introduci cu entuziasm în discuțiile cu cei dragi ție.

Alegerea oricărui dintre aceste tipuri de cristale îți va oferi o brățară pe care o vei îndrăgi. Atât timp cât stilul te reprezintă, sigur vei fi mulțumită cu alegerea făcută.

Verifică preț Brățări din cristale AICI!

Diamante

Brățările din diamante sunt întotdeauna la modă, iar diamantele pot fi mari sau mici, rotunde sau pătrate, cu sau fără alte pietre prețioase și pot fi comercializate în sute de modele și stiluri. De fapt, indiferent de preferințele și gusturile personale sau chiar indiferent de bugetul tău, poți găsi întotdeauna o brățară frumoasă din diamante fără prea mult stres.

Există chiar și brățări din diamante cu nuanțe albăstrui sau roz. Trebuie doar să arunci o privire online și vei avea rapid la dispoziție o gamă impresionantă de opțiuni pentru brățara cu diamante la care visezi.

Verifică preț Brățări cu diamante AICI!

Textile

Toate tipurile de țesături pot fi utilizate în confecționarea brățărilor: bumbac, lână și chiar satin sau mătase. Posibilitățile de proiectare sunt nelimitate când vorbim despre brățările din țesătură, și asta pentru că există mii de opțiuni atunci când vine vorba despre dimensiuni, modele și desigur, culori.

Ele pot avea nuanțe întunecate sau deschise, uni sau imprimeuri, pot fi largi sau înguste și există numeroși bijuterii care pot cu măiestrie confecționa acest tip de brățări în funcție chiar de preferințele tale.

Verifică preț Brățări din textil AICI!

Aur

Există trei tipuri principale de aur – aur galben tradițional, aur roz și aur alb.

Fiecare dintre ele conține o cantitate specifică din acel tip de aur și variază de la 10 karate la 24 de karate. Sunt metale puternice, menite să reziste în timp, iar dacă dorești o bijuterie care să se potrivească cu tot ce există în garderoba ta, aurul este cu certitudine opțiunea care nu te va dezamăgi.

Verifică preț Brățări cu/din aur AICI!

Piele

Există multe tipuri diferite de piele, dar tipul utilizat la fabricarea brățărilor este un tip de piele moale și flexibil, confortabil în contact cu stratul epidermic. Acest tip de piele, incluzând pielea de căprioară, face posibil ca procesul de împodobire să fie o experiență plăcută, ceea ce înseamnă că este atât confortabilă, cât și ușor de manevrat.

Pielea poate fi vopsită și în diverse culori, deci, indiferent dacă dorești o brățară care este maro, neagră, bej sau chiar roșie, vei avea întotdeauna la dispoziție o mulțime de opțiuni.

Verifică preț Brățări din piele AICI!

Perle

Atât perlele reale, cât și cele sintetice sunt deosebit de frumoase și atrăgătoare. Se spune că singura modalitate de a verifica dacă brățara de perle pe care o vezi pe încheietura mâinii unui prieten este reală sau falsă se face prin testarea perlei cu dinții.

Le poți găsi în diferite dimensiuni și chiar nuanțe, așa că, dacă dorești perle albe, crem sau chiar cu o nuanță discretă de roz e bine de știut că le vei putea găsi cu ușurință.

Și pentru că merg foarte bine cu aproape orice, de la blugi până la o ținută formală, perlele sunt un material cu adevărat minunat din care să-ți confecționezi o brățara, indiferent de aspectul pe care îl dorești.

Verifică preț Brățări din perle AICI!

Plastic / silicon

Acestea sunt brățări foarte flexibile, ieftine, utilizate de obicei pentru a simboliza interesul pentru o anumită cauză, motiv pentru care sunt disponibile în atât de multe culori. Pot fi simple sau multicolore și pot fi chiar gravate cu numele tău sau cu un mesaj specific.

Dacă ai cumpărat vreodată o brățară roz în luna octombrie, care este luna de conștientizare a cancerului de sân, cu siguranță știi cum arată o astfel de brățară, din silicon.

Verifică preț Brățări din silicon AICI!

Platină / Argint

Atât platina, cât și argintul sunt materiale foarte puternice des utilizate în confecționarea brățărilor, fără a mai menționa că sunt materiale foarte atractive și elegante care vor atrage atenția într-un mod plăcut asupra bijuteriilor pe care le porți.

Vei putea găsi întotdeauna ceva care să se încadreze în bugetul tău pentru că vin într-o gamă variată de prețuri, iar culoarea lor clasică îți garantează că se vor potrivi ținutei tale de zi cu zi, indiferent de ocazie.

Verifică preț Brățări din argint AICI!

Cochilii

Cochiliile folosite în brățări sunt uneori din acril sau plastic, dar există și cochilii reale, cele peste care dăm frecvent când suntem la plajă, doar că acestea pot fi mai delicate decât alte tipuri de cochilii.

Brățările Shell vin în zeci de modele și chiar și culori, iar atunci când companiile de bijuterii realizează aceste brățări din cochilii reale, rezultatul se transformă într-o bijuterie cu adevărat unică, pe care vei dori să o porți peste tot.

Verifică preț Brățări din cochilii/scoici AICI!

Oțel inoxidabil

Deși brățările în sine nu sunt de obicei fabricate din oțel inoxidabil, acest material este frecvent utilizat pentru distanțiere, bile și accesorii delicate care sunt plasate pe brățară împreună cu alte materiale.

Oțelul inoxidabil este un metal solid și poate fi gravat cu nume sau modele diferite, ceea ce înseamnă că este un material perfect pentru brățările personalizate. De asemenea, se potrivește cu aproape orice – inclusiv piele, aur sau chiar țesături – devenind astfel un material multifuncțional excelent pentru realizarea multor brățări.

Verifică preț Brățări din oțel inoxidabil pentru bărbați AICI!

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care