Ce este Twillul?

Ce este Twillul

Ce este Twillul?

Twillul este un tip de țesătură. Este folosit pentru a realiza multe tipuri de materiale, printre care denim, flanela si chino. Țesătura de twil este durabilă, rezistentă la pete și la apă. Bumbacul, poliesterul, amestecurile și mătasea sunt frecvent utilizate pentru a crea țesături din twill. Acesta este folosit pentru a face cearsafuri, imbracaminte si tapiterie.

Ce-ti vine în minte când auzi cuvântul twill? De cele mai multe ori, majoritatea oamenilor cred ca twill-ul este un tip de material folosit în fabricarea pantalonilor de twill. Aici începe să devină interesant. Pantalonii de tip denim și chino sunt, de asemenea, tipuri de pantaloni din twill.

De fapt, twill-ul poate fi folosit în prelucrarea genților, așternuturilor pentru mobilier și multe altele.

Te-am încurcat deja? Lasă-mă sa-ti explic, twill-ul nu este un tip de material. În schimb, este un tip de țesătură. Așadar, poate fi folosit în mai multe scopuri cu mai multe materiale. Vei fi surprins să afli cât de des ai întâlnit twill-ul în viața de zi cu zi. Doar ca nu știai ce este.

Ce este țesutul?

Exista trei tipuri de bază de țesut. Acestea sunt: simple, din satin si din twill. Printre tipurile de țesut extravagante și mai scumpe se numără țesutul de grămadă și Jacquard. Înainte să enumeram diferențele dintre aceste tipuri, sa vedem ce este de fapt țesutul.

Țesutul este metoda simplă prin care ațele sunt puse laolaltă pentru a crea material. Bineînțeles, țesutul poate fi folosit pentru a descrie și alte lucruri. O țesătură de păianjen este o pânză de păianjen. Prin termenul țesătură unei persoane înțelegem, de fapt, o poveste.

În toate aceste cazuri, principiul de bază rămâne. Este o metodă de a combina mici piese individuale pentru a crea un întreg semnificativ.

Țesătura are două lungimi de fire. De obicei sunt țesute cu un război, dar tricotatul si croșetatul sunt, de asemenea, tehnici de cusut.

Piesele longitudinale se numesc urzeală, în timp ce piesele transversale se numesc umplutură sau bătătură.

Un alt aspect al țesutului este precizia. Numărul de fire determină dacă este strâns sau slăbit. În general, țesăturile mai strânse sunt considerate de calitate superioară.

Un exemplu bun sunt cearșafurile. Este o diferență mare între 200 si 800 de cearșafuri. 200 de cearșafuri vor fi rigide si vor zgâria. 800 de cearșafuri vor avea un aspect moale si din satin.

În țesătură simplă, firul de umplere trece peste și sub firul de urzeală. Strălucirea țesăturii din satin este creată prin expunerea mai multor urzeli decât umplutură. Ambele tipuri de țesături folosesc un model drept.

Țesătura de twill folosește un model diagonal care creează creste diagonale cunoscute sub numele de cord. Acestea pot rula de la dreapta sus la partea stângă jos a țesăturii sau de la stânga sus la dreapta jos.

Twill-ul poate fi împărțit în două tipuri: uniform și cu urzeală.

 • Twill-ul Uniform
 • Twill-ul uniform este reversibil, însemnând că apare pe ambele părți. Expune cantități egale de urzeală si umplutură.

Twill-ul uniform include:

 • Surah
 • Serj
 • Material in carouri
 • Tricot
 • Flanel
 • Surah

Surah

Surah este o țesătură din twill dreaptă cu modelul diagonal vizibil de ambele părți ale țesăturii. A fost o țesătură de twill populară în anii 1800.

A fost apoi folosit pentru rochii și paltoane. Este încă folosit în ziua de astăzi. Este folosit adesea pentru cravate, eșarfe, rochii și lenjerie de mătase, atunci când este fabricat din mătase. Este, de asemenea, utilizat cu fire sintetice grele ca material de tapițerie.

Serj

Serjul are linii diagonale pe ambele părți ale țesăturii. Se folosește la confecționarea uniformelor, paltoanelor și costumelor militare. Serjul de mătase este adesea folosit pentru căptușeala.

Materialul in carouri

Este unul dintre cele mai populare tipuri de twill utilizate astăzi. Este, de asemenea, cunoscut sub numele de twill spart. Are un model “V” care arată ca un zig-zag rupt. De obicei este creat cu fire de lână și este folosit pentru costume și îmbrăcăminte exterioară.

Tricot

Tricotul creează un model de carouri rupt sau patru puncte similar cu un dinte de câine. În mod tradițional, era alb-negru, dar poate fi găsit în multe culori astăzi. Este utilizat într-o mare varietate de țesături, inclusiv rochii, cămăși și îmbrăcăminte exterioară. Este, de asemenea, des întâlnit la confecționarea de poșete și genți.

Flanel

Flanela este cunoscută pentru căldura, moliciunea și modelul în carouri. Această țesătură de twill este creată cu bumbac. Este adesea plusata, ceea ce face ca materialul să fie mai moale.

Este o țesătură slăbită, care permite pătrunderea aerului în spațiile goale. Acest lucru este ceea ce conferă flanelei căldura sa. Efectul este similar cu straturile de îmbrăcăminte, care permit buzunare de aer între straturile de pânză.

Twill cu urzeală

Cu ajutorul unui twill cu urzeală, cu atât mai multe fire de urzeală apar pe față sau în fața țesăturii și se vede mai mult fir de bătătură pe spate.

 • Twill-ul cu urzeală include:
 • Twill de cavalerie
 • Chino
 • Denim
 • Twill elegant
 • Gabardină
 • Căptușeală de twill
 • Twill de cavalerie

Twill-ul de cavalerie are linii diagonale care merg într-un sens. Este adesea realizat cu fire de lână și utilizat pentru pardesiuri grele. Se poate face și din bumbac.

Materialul este foarte durabil și este utilizat pentru pantaloni de călărie, uniforme militare și pantaloni normali. Este de obicei de culoare kaki.

Chino

Chino este un tip de țesătură din bumbac. Pantalonii normali sunt adesea denumiți chino, dar din punct de vedere tehnic, pantalonii chino sunt confecționați din țesătură chino.

Verifică preț Pantaloni Chino pentru femei și bărbați AICI!

Denim

Denimul este un alt tip de pantaloni din țesătură din bumbac. Pantalonii tradiționali din denim albastru sunt creați prin vopsirea firelor de urzeală și lăsarea firelor de bătătură incolore sau albirea lor. Acest lucru creează modelul și textura albastre și albe, care sunt îndrăgite pentru confort și durabilitate.

Verifică preț Haine din denim pentru femei și bărbați AICI!

Twill-ul elegant

Țesătura de twill elegant are o țesătură de twill obișnuită și apoi alte linii de twill care rulează în direcția opusă, pete mici sau alte țesături mici.

Gabardină

Gabardina este adesea folosită pentru costume și îmbrăcăminte exterioară. De fapt, a fost creata de Thomas Burberry. Bătătura este vizibilă doar pe spate, astfel încât firul de calitate inferioară poate fi folosit pentru bătătură fără a reduce aspectul țesăturii.

Gabardina se așează bine și nu se încrețește ușor. Are o strălucire ușoară, ceea ce o face o alegere excelentă pentru bărbați și femei.

Gabardina se face de obicei din bumbac sau lână, dar poate fi făcută și din mătase. Gabardina de mătase este o țesătură ușoară din material de twill, cu frumusețe și durabilitate.

Căptușeală Twill

Captuselile sunt folosite în multe haine. Acestea fac îmbrăcămintea mai confortabila, îi permit să atârne mai bine și o fac mai rezistentă.

Căptușeala twill este adesea folosită în paltoane. Creează o suprafață netedă pentru a intra în contact cu pielea și conferă îmbrăcămintei o formă mai bună.

Tipuri de material Twill

Tipul materialului de twill depinde de ceea ce se folosește la realizarea țesăturii.

Tipurile de țesături utilizate pentru crearea materialului twill includ:

 • Sârmă de bumbac
 • Poliester
 • Amestec de bumbac / poliester
 • Lână
 • Mătase
 • Twill de bumbac

Twill-ul de bumbac poate fi utilizat pentru a crea denim, chino și drill. Chino este un material neted cu greutate medie, în timp ce denimul și drilul au o greutate mare.

Drilul este adesea folosit în pantaloni de lucru, uniforme și îmbrăcăminte exterioară datorită durabilității și confortului său.

Poliester și amestecuri

Poliesterul este o țesătură de twill netedă și ușoară. Este neted și ușor de întreținut. Se usucă rapid și este rezistent la micșorare. Cu toate acestea, îi lipsește respirabilitatea. Poliesterul este excelent pentru șorțuri, fețe de pernă, fețe de masă și uniforme.

Amestecurile sunt un mix de sârmă de poliester și bumbac. Acest amestec este foarte confortabil, rezistent la cute și ușor de călcat. De asemenea, este mult mai absorbant și respirabil decât poliesterul.

Verifică preț Haine din Poliester și amestecuri AICI!

Lână

Lâna are proprietăți izolante excelente, oferind în același timp un aspect perfect lucios atunci când este folosit în costume. De asemenea, este folosită pentru a confecționa articole de îmbrăcăminte. Țesătura de twill este rezistentă la pete și durabilă, prin urmare este o investiție bună.

Verifică preț Haine din lână pentru femei și bărbați AICI!

Mătase

Twill-ul de mătase este utilizat pentru a crea eșarfe, cravate, lenjerie și bluze pentru femei. Este fabricat din mătase, deci este foarte moale și ușor. În funcție de precizia țesăturii, aceasta se poate așeza bine și poate fi moale sau este posibil să aibă un aspect dur la atingere.

Verifică preț Haine cu/din mătase pentru femei și bărbați AICI!

Poplin vs. Twill de bumbac

Poplinul este fabricat din țesătură simplă. Urzeala și firul de bătătură au grosimi diferite. Are o țesătură strânsă.

Poplinul rezistă petelor. Are o strălucire ușoară și se taie și se așază foarte bine. Este adesea folosită în rochii de tip cămăși, bluze și rochii. Poate fi folosit și în tapițerie.

O cămașă din twill și o cămașă din poplin prezintă unele asemănări, mai ales dacă este o țesătură de twill ușor. Ambele rezistă petelor. Ambele sunt moi și durabile, dar twill-ul este de obicei cel mai greu dintre cele două.

Întrebări frecvente despre twill

Este catifeaua un tip de material din twill?

Catifeaua poate fi realizata din twill sau din tesatura simpla. Semnătura catifelei sunt crestele verticale. Aceste creste sunt tapisate pentru a crea textura catifelată moale pentru care este cunoscut materialul.

Ce este banda de twill?

Banda de twill este de fapt un tip de panglică. Are un model de twill in carouri. Îl veți găsi într-o serie de culori, lățimi și lungimi, la fel cum sunt și alte tipuri de panglică.

Banda de twill este robustă și durabilă. Este perfectă pentru stabilizarea cusăturilor pe îmbrăcăminte, în special atunci când sunt fabricate din materiale ușoare.

Poate fi, de asemenea, utilizat în fabricarea manerelor pentru genți de mână, etichete de îmbrăcăminte, steaguri și pur și simplu în decorarea unei cusături.

Cât costă țesătura twill?

Prețul twillului va depinde de cantitatea achiziționată și de materialul din care este realizat twill-ul. Pentru twill-ul tipic de bumbac, prețurile variază între 6 și 12 dolari pe metru.

Când ar trebui să port twill?

Puteți și ar trebui să purtați twill aproape oricând. Puteți încerca un stil relaxat cu blugi din denim sau kaki. Bărbații și femeile pot purta cămăși și bluze din twill. De asemenea și costumele, rochiile și fustele pot fi confecționate din twill.

Twill-ul este de obicei un material mediu sau greu, deci nu este cea mai bună alegere pentru vară, în special pentru cămăși.

Care este diferența dintre pantaloni chino și denim?

Cea mai mare diferență între denim și chino este firul utilizat. Ambele sunt fabricate de obicei din bumbac, dar denimul este realizat cu fire mai groase decât cele utilizate in chino.

Pantalonii din denim sunt de obicei albaștri, iar pantalonii de tip chino sunt în mod tradițional de culoare kaki. Cu toate acestea, în ziua de azi, ambele țesături pot fi regăsite într-o varietate de culori.

Pantalonii de twill sunt pantaloni formali?

Acest lucru depinde de tipul de țesătură utilizată pentru a crea țesătura de twill. Pantaloni chino sunt o alegere excelentă pentru evenimente casual. Pentru afaceri, pantalonii de tip twill au un aspect lucios.

Cum îți ingrijesti pantalonii twill?

Acest lucru va depinde de tipul de material. În general, ar trebui să îi spălați în apă rece și să îi așezați plat pentru a se usca. Aceștia pot fi uscați la căldură scăzută sau puteți opta sa nu folosiți căldura deloc.

O modalitate de a-ți face hainele să reziste mai mult este să le speli mai puțin. Majoritatea pantalonilor trebuie spălați după 2-3 purtări, atâta timp cât nu sunt vizibil murdari. Dacă doriți să îi reîmprospătați între spălări, introducerea lor în congelator peste noapte va ucide orice bacterie și miros.

Poate fi folosită tesatura de twill pentru o decorațiune de perete?

Țesătura de twill poate fi realiza o decorațiune de perete frumoasă. Rezistă suficient cât să arate grozav timp de mulți ani. Multe modele interesante pot fi create folosind acest tip de țesătură. Arata la fel de bine ca atunci când este folosită în stofa pentru haine.

Pentru ce altceva se folosește Twill-ul în afara de haine?

Așa cum am învățat la începutul acestui articol, twill-ul se regăsește peste tot. Are multe utilizări în casă. Poate fi folosit pentru a realiza perdele, așternuturi de masă, cearceafuri, cuverturi de pat, prosoape și chiar și covoare. Versatilitatea acestuia subliniază faptul că este o alegere foarte bună pentru a acoperi tapițerie, precum și canapele și fotolii.

Share:

WhatsApp
Facebook
Twitter
Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pe trend

Articole care te-ar putea interesa:

Barbat poarta palarie Fedora

Pălării Fedora versus Pălării Trilby

Pălăriile Fedora și pălăriile Trilby au multe asemănări, dar variază și în unele dintre caracteristicile și trăsăturile lor. Nimic nu spune: „Bună, Frumoaso!” precum accesoriile

Este rochia o fusta

Este fusta o rochie?

Aflați diferența dintre o fustă și o rochie și cum să stilați fustele pentru a se potrivi cel mai bine cu silueta dvs. Cumpărăturile de

Tanara foloseste un burete lufa pentru baie

7 alternative la lufa (loofah)

Lufa reprezintă un instrument excelent pentru curățarea spatelui, a feței și a restului corpului. Este bine să cunoașteți diferitele tipuri de alternative la lufa care